LOKIBLOG | A DVSC NEM HIVATALOS SZURKOLÓI OLDALA

Revánsot kell venni

válogatott szünet után folytatódnak az élvonal küzdelmei, most még teljesebben áll Kondás Elemér mondása, hiszen egy második nyári szünet után elkezdődik az új bajnokság. A nyolcadik – első – fordulóban a Balaton partjára látogatunk, ahol egyes játékosokat kísérthet a múlt, amikor majd leszállnak a buszról. Nem szeretnénk emlékezni a tavalyi két Siófok elleni meccsre, de ott van a lelkünk mélyén, beágyazódott, és nem felejtjük el, hogy megaláztak. Ráadásul nem is egyszer, hanem kétszer.
A cél nem is lehet más, mint a győzelem, természetesen a csapat mindig erre játszik. A feladat nem lesz egyszerű, hiszen a siófokiak nem adják könnyen a bőrüket, ráadásul hazai pályán mindenféleképpen győzni szeretnének, még a Debrecen ellen is. A svéd meccsen még előfordult, hogy egymás mellett szurkolt Balaton parti és hajdúsági, de most a kedvencek egymásnak feszülnek a három pontért. A hazaiak szeretnének előrébb lépni a tabellán, valamint minél távolabb kerülni a kieső zónától. A mi célunk nem lehet más, mint a száz százalékos mérleg megőrzése.
A siófoki csapat minden meccsre rendesen felkészül, nagyon tudatosan játszanak, Horváth Károly és Mihalecz István jó munkát végeznek. A csapat a nyáron kicserélődött, a kölcsönjátékosok visszatértek a klubjukhoz, a jobban teljesítők eligazoltak, de Sowunmi visszatért a Balaton partjára. Valószínűleg ő most kezdeni is fog, hiszen az eddig a helyén játszó Huszák Tamás kölcsönbe érkezett a Lokitól, így az eddigiekhez hasonlóan ő sem játszhat ellenünk. Ez érzékenyen is érintheti a hazaiakat, hiszen Huszák nagyon jól játszott az eddig meccseken, gólt is szerzett, tizenegyest harcolt ki, jól ad be, valamint jól is érkezik, ha úgy alakul. A csatársorba sikerült igazolniuk egy kimondottan jó játékost, Bozsovicsot, rá mindenképpen figyelni kell, hiszen jól tartja meg a labdákat, illetve jól is játssza meg azokat. A középpályán szintén van egy mindenes játékosuk, aki végig robotolja a meccseket, a jobbszélen egy fiatal tehetség, Haraszti, de Korhut képes kivenni a játékból. Kecskés és Melczer általában jól szervezik a játékot, de a baloldalon nincs rendes szélsőjük. A büntető területen belüli szerelésekre nagyon kell figyelni, mert ha esetleg tizenegyest kapnak, akkor azt Melczer belövi. Tehát az alaptaktikájuk a 4-4-2, de főleg a masszív védekezésből kiinduló kontrákra apellálnak, valamint a pontrúgásokra. A védelmük is zavarba hozható, hiszen átlagban minden meccsen kaptak egy gólt, de a támadósoruk se a legeredményesebb, hiszen átlagban ott is ugyanaz az arány. Van mit javítania a Siófoknak, hiszen az előző fordulóban kikaptak idegenben a Diósgyőrtől úgy, hogy az első félidőben jó játékkal vezettek. A második félidőre viszont mintha egy másik csapat jött volna ki. Legutóbbi győzelmüket a – három tizenegyessel megnyert meccsen – Kaposvár ellen aratták. Jelenleg két győzelem és döntetlen áll a nevük mellett, valamint három vereség. Tiszteljük őket, de reméljük, meglesz a negyedik is.
A Debrecen nagyon jó passzban várja az összecsapást, kellő magabiztossággal, illetve alázattal. A Mester nem hagyja elszállni a fiúkat, ezt bizonyítja a már sokat emlegetett mondása is. Az eddig sérülteken kívül nincs újabb, eltiltott sincs, maximum csak Bódi és Varga lehet fáradt a válogatott meccsek miatt. Jó hír a sérültekről, hogy egy hónapon belül Zahovaiko, Ferenczi és Farkas is a csapattal edzhet már. A hétközi Ligakupa meccsen játszók névsorából nagyjából sejthetjük, hogy ki utazott el Siófokra. Arra is esély mutatkozik, hogy Bouadla kezdjen, hiszen Bódi nem biztos, hogy végig bírná a meccset. Az eddigiekhez hasonlóan a 4-4-2-es felállásban fog kezdeni a Loki is, a kezdő se fog nagyon változni, hiszen Kondás Elemér szereti az állandóságot. Azon a védelmen, amely összesen öt gólt kapott nincs értelme változtatni, esetleg Nikolov visszatérhet a jobb bekk pozíciójába. A középpályán Ramos fog szűrni, Varga nagyon sokat tett az elmúlt napokban a válogatottért, pihenhet egy kicsit. Habár nem biztos, hogy szüksége van rá, hiszen egy igazi perpetuum mobile. A középpályás támadó trióból esetleg Bódi kerülhet ki, a Varga-féle ok miatt. Coulibaly helye biztos a kezdőben, Kulcsár vagy Nikolic játszhat mellette, de az előbbi játékára több esély mutatkozik. Az előző meccsen legyőztük a mumusunkat, sajnos egy-két védelmi hiba becsusszant, a pénteki meccsre ezt biztos kijavította Eli bá’.
Most muszáj megemlítenünk a tavalyi két meccset, mert azt a játékot nem akarjuk látni, de ez a csapat nem tud olyan lélektelenül, motiválatlanul játszani. Szenvedhetnek vereséget, de a küzdelmet nem fogják feladni soha. Itt és most erről ennyit, győzelmet szeretnénk ünnepelni, méghozzá a nyolcadikat zsinórban

33A válogatott szünet után folytatódnak az élvonal küzdelmei, most még teljesebben áll Kondás Elemér mondása, hiszen egy második nyári szünet után elkezdődik az új bajnokság. A nyolcadik – első – fordulóban a Balaton partjára látogatunk, ahol egyes játékosokat kísérthet a múlt, amikor majd leszállnak a buszról. Nem szeretnénk emlékezni a tavalyi két Siófok elleni meccsre, de ott van a lelkünk mélyén, beágyazódott, és nem felejtjük el, hogy megaláztak. Ráadásul nem is egyszer, hanem kétszer.


A cél nem is lehet más, mint a győzelem, természetesen a csapat mindig erre játszik. A feladat nem lesz egyszerű, hiszen a siófokiak nem adják könnyen a bőrüket, ráadásul hazai pályán mindenféleképpen győzni szeretnének, még a Debrecen ellen is. A svéd meccsen még előfordult, hogy egymás mellett szurkolt Balaton parti és hajdúsági, de most a kedvencek egymásnak feszülnek a három pontért. A hazaiak szeretnének előrébb lépni a tabellán, valamint minél távolabb kerülni a kieső zónától. A mi célunk nem lehet más, mint a száz százalékos mérleg megőrzése.


A siófoki csapat minden meccsre rendesen felkészül, nagyon tudatosan játszanak, Horváth Károly és Mihalecz István jó munkát végeznek. A csapat a nyáron kicserélődött, a kölcsönjátékosok visszatértek a klubjukhoz, a jobban teljesítők eligazoltak, de Sowunmi visszatért a Balaton partjára. Valószínűleg ő most kezdeni is fog, hiszen az eddig a helyén játszó Huszák Tamás kölcsönbe érkezett a Lokitól, így az eddigiekhez hasonlóan ő sem játszhat ellenünk. Ez érzékenyen is érintheti a hazaiakat, hiszen Huszák nagyon jól játszott az eddig meccseken, gólt is szerzett, tizenegyest harcolt ki, jól ad be, valamint jól is érkezik, ha úgy alakul. A csatársorba sikerült igazolniuk egy kimondottan jó játékost, Bozsovicsot, rá mindenképpen figyelni kell, hiszen jól tartja meg a labdákat, illetve jól is játssza meg azokat. A középpályán szintén van egy mindenes játékosuk, aki végig robotolja a meccseket, a jobbszélen egy fiatal tehetség, Haraszti, de Korhut képes kivenni a játékból. Kecskés és Melczer általában jól szervezik a játékot, de a baloldalon nincs rendes szélsőjük. A büntető területen belüli szerelésekre nagyon kell figyelni, mert ha esetleg tizenegyest kapnak, akkor azt Melczer belövi. Tehát az alaptaktikájuk a 4-4-2, de főleg a masszív védekezésből kiinduló kontrákra apellálnak, valamint a pontrúgásokra. A védelmük is zavarba hozható, hiszen átlagban minden meccsen kaptak egy gólt, de a támadósoruk se a legeredményesebb, hiszen átlagban ott is ugyanaz az arány. Van mit javítania a Siófoknak, hiszen az előző fordulóban kikaptak idegenben a Diósgyőrtől úgy, hogy az első félidőben jó játékkal vezettek. A második félidőre viszont mintha egy másik csapat jött volna ki. Legutóbbi győzelmüket a – három tizenegyessel megnyert meccsen – Kaposvár ellen aratták. Jelenleg két győzelem és döntetlen áll a nevük mellett, valamint három vereség. Tiszteljük őket, de reméljük, meglesz a negyedik is.34


A Debrecen nagyon jó passzban várja az összecsapást, kellő magabiztossággal, illetve alázattal. A Mester nem hagyja elszállni a fiúkat, ezt bizonyítja a már sokat emlegetett mondása is. Az eddigi sérülteken kívül nincs újabb, eltiltott sincs, maximum csak Bódi és Varga lehet fáradt a válogatott meccsek miatt. Jó hír a sérültekről, hogy egy hónapon belül Zahovaiko, Ferenczi és Farkas is a csapattal edzhet már. A hétközi Ligakupa meccsen játszók névsorából nagyjából sejthetjük, hogy ki utazott el Siófokra. Arra is esély mutatkozik, hogy Bouadla kezdjen, hiszen Bódi nem biztos, hogy végig bírná a meccset. Az eddigiekhez hasonlóan a 4-4-2-es felállásban fog kezdeni a Loki is, a kezdő se fog nagyon változni, hiszen Kondás Elemér szereti az állandóságot. Azon a védelmen, amely összesen öt gólt kapott nincs értelme változtatni, esetleg Nikolov visszatérhet a jobb bekk pozíciójába. A középpályán Ramos fog szűrni, Varga nagyon sokat tett az elmúlt napokban a válogatottért, pihenhet egy kicsit. Habár nem biztos, hogy szüksége van rá, hiszen egy igazi perpetuum mobile. A középpályás támadó trióból esetleg Bódi kerülhet ki, a Varga-féle ok miatt. Coulibaly helye biztos a kezdőben, Kulcsár vagy Nikolic játszhat mellette, de az előbbi játékára több esély mutatkozik. Az előző meccsen legyőztük a mumusunkat, sajnos egy-két védelmi hiba becsusszant, a pénteki meccsre ezt biztos kijavította Eli bá’.35


Most muszáj megemlítenünk a tavalyi két meccset, mert azt a játékot nem akarjuk látni, de ez a csapat nem tud olyan lélektelenül, motiválatlanul játszani. Szenvedhetnek vereséget, de a küzdelmet nem fogják feladni soha. Itt és most erről ennyit, győzelmet szeretnénk ünnepelni, méghozzá a nyolcadikat zsinórban.

(A kép forrása: haon.hu)