Videós elemzés: DVSC-FTC

elemzes

Rég elfeledett rovatunkat szeretnénk újraéleszteni, ez pedig a videós elemzések. Annak idején nagy sikere volt ezeknek a videóinknak, de be kellett látnunk, hogy akkora energiabefektetésre volt szükség egy-egy ilyen elemzés elkészítéséhez, hogy hosszú távon nem tudtuk folyamatosan tartani vele az ütemet. Most azonban találtunk egy olyan megoldást, amivel sokkal egyszerűbben el tudunk készíteni egy ilyen kis grafikai elemzést, nyilván ez némi látványosságvesztéssel jár, de ennyi baj legyen, úgysem az a lényeg. Első ilyen elemezésünk a hétvégi DVSC-FTC mérkőzésről készült, melyről Csibu és JuveFan mutatnak be egy-egy szituációt.

 • pp60

  Nagyon jó elemzés , más téma : http://lokiblog.eu/archives/2011/09/07/jatekosfigyelo-csatarok/ Horváth Zsoltra már ekkor felfigyelt a LokiBlog 😀

 • csibu

  Köszönjük. Kicsit hosszú, még finomítani kell majd legközelebbre, de tudjuk, hol kell szépítgetni! 🙂

  Wow, kellemes meglepetés – és valóban. 🙂 Érdekes, hogy az akkori szerkesztők közül már csak az alapító, Látens maradt, a teljes LokiBlog “stáb” lecserélődött azóta.

 • Nemeztkeresed

  16:49-nél látható, hogy Brkovic, ha egy töredék másodperccel türelmesebb, és nem szalad be a két támadó közé, Gera fejesénél 3 ferencvárosi lett volna lesen: ez legalább annyira kulcs, mint Jovanovic eltolódása 🙁

 • csibu

  Jogos észrevétel, bár nem tudhatta, hogy Mészáros és Lázár mennyire követik vissza a Fradi kontráját. Vagy ő hibázott ezzel óriásit, hisz ő akadályozza meg ezzel a leshelyzetet, ahogy írod, vagy épp Lázár és Mészáros lemaradásával hozza nehéz helyzetbe nem csak Brkovicot, hanem az egész csapatot.

 • Nemeztkeresed

  Nekem már az U14-ben (hű, de rég is volt az) azt tanította az edzőm, hogy a két belső hátvéd közül az egyik irányítja a többit. Ha Mészi irányít, akkor Brkovic sáros a befutásban. Ha Brkovic irányít, akkor a többiek a ludasok abban, hogy nem követték le az irányító játékos mozgását, és eltolódtak.
  De erős a gyanúm, hogy Eli bá ezt a szerepet “elfelejtette” leosztani, és a védőink ad-hoc jelleggel tették a dolgukat – többnyire szerencsésen, itt pechesen 🙁

 • tiberius

  Köszi az elemzést!!!Ebből azért az látszott számomra,hogy nem Lázár a vétkes a bekapott gólunknál!!A védelem rossz helyezkedése az oka .