Videós elemzés: Videoton – DVSC

vidivideo

A hét elején újraélesztett rovatunk folytatódik, és máris itt az újabb videós elemzésünk. Ezúttal a Videoton – DVSC bajnoki egy jelenetét választottuk ki, méghozzá a mérkőzést eldöntő kiállítás. A szituáció elemzésére ezúttal is Csibu és JuveFan vállalkoztak.

  • Nemeztkeresed

    Térjünk vissza egy kicsit a Mészi bedobásához. 23.30-nál (a ti videótok számlálója szerint mondom) látszik, hogy a labda elhagyja a játékteret a bedobás előtt. Mészi 23.41-nél végzi el a bedobást, tehát 11 másodperce volt felmérni, ki hova helyezkedett. Igaz, ebből 6-7 másodpercig háttal áll a pályának, várva a labdaszedőtől a játékszert, de még mindig van 4-5 mp-e felmérni a helyzetet. Nézzünk egy totálképet 5.30-nál (mert itt nincsenek berajzolgatva a karikák és a nyilak), hogy lássuk, a bedobás utáni 1. mp-ben hogy helyezkedtek a játékosok. Ordító nagy űr van a középpályán kb. 30 m átmérőjű körben ahova legjobb eséllyel Szakály tudott volna üresbe mozogni (ha lett volna kedve az uraságnak dolgozni kevéskét a Loki-címeres mezben, ugyebár csk.?) De őkelme csak lötyög Suljic bűvöletében, pedig 20-25 m-t haladhatott volna egyedül, ha mutatja magát és felé szállt volna a labda.
    Lépjünk vissza 1.11-re, ahol a bedobás helyzetét elemzitek. Az egyetlen, aki lépéselőnyben van a közvetlen ellenfélhez képest, Szakály. Mészi, ha jól megnézzük, kb. 23 m-t dobott. Ha ugyanezt Varga feje fölött Szakály irányába, vagy inkább mozgásirányába, eléje tette volna, minthogy látnia kellett, hogy ott olyan üres a tér, mint a skót persely a jótékonysági est után, akkor jó eséllyel támadást vezettünk volna, és nincs ez a bosszantó hiba. Ehhez persze két meglátás hiányzott: Szakályé, aki nem mérte fel, hogy ott a lehetőség, és Mészié, aki prekoncepcionálisan a vonal mentén dobta előre a lasztit (tudom, mindig ezt tanítják, hogy ez a biztonságos; de lám-lám, mégsem mindig), ahelyett, hogy nyaklazító gyakorlatokat végrehajtva körültekintett volna kissé (átlépve saját pillanatnyi csőlátásának korlátait). Minden további esemény puszta reakciósorozat, az EGYETLEN tudatos elem a bedobás volt, itt kellett volna topon lenni; és most a keserűség áradata helyett bő elismerésekkel áradozhatnánk (ugye, milyen optimista voltam?).

  • csibu

    Nagyon jó kis kiegészítés volt ez részedről, köszönjük, abszolút jogosak a meglátásaid.