Ez nem nézett ki jól

Főpróbát tartott ma a DVSC a jövő héten rajtoló Európa Liga selejtezőjére, az ellenfél a szlovák bajnokságban szereplő MFK Ruzomberok volt. Van az a mondás, hogy ha nem jól sikerül a főpróba, akkor príma lesz az előadás. Ez már tavaly megdőlt, amikor a hasonló Fradi elleni felkészülési meccs után elmaradt a parádé a szezon elején. Így ezúttal is  szkeptikusak vagyunk, ugyanis hiába győztünk, a játék gyötrelmes volt – nehéz szezonnak nézünk elébe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alapvetően a keretünk eleve nem néz még úgy ki, mint egy kész csapaténak kéne kinéznie. Rengeteg hiányposztunk van, hogy mást ne említsek, egy megbízható kapust még mindig nem sikerült igazolnunk, mint ahogy jó csatároknak is híján vagyunk. Így aztán abból főzünk amink van, ha a mai kezdőnk lesz az alapcsapat, az nem kecsegtet majd sok jóval. Radosevics védett az első félidőben, Verpecz pedig a másodikban, ebből tehát nem következtethetünk arra, hogy jelenleg ki az első számú hálóőr. Jovanovics úgy tűnik, hogy ismét jobbhátvéd lesz, legalábbis reméljük, hogy Bokrost nem a kezdőbe hoztuk. Középen Mészáros és Brkovics kezdtek, előbbi úgy tűnik, hogy rivális híján idén is alapember lesz. Korhut hiányában Ferenczi volt a balhátvédünk, Misi pótlása tehát továbbra sem megoldott. A középpályánk közepén Szakály és Varga, a széleken Holman és Mészáros Karol kezdtek. Elöl Castillion mögött Tisza játszott visszavontabb szerepkörben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az első félidőt egy szép góllal nyitottuk, a fiatalabbik Mészáros a jobb szélről pontosan ívelt át a hosszún érkező Castillion elé, aki éles szögből szépen fejelte a labdát a kapus mellett a hálóba. Ezt követően jócskán leült a találkozó, többnyire csak rugdosódás volt a pályán, többször is ápolni kellett valakit egy-egy keményebb belépő után. A gól után még Holmannak volt egy szép tekerése a nagyjából a tizenhatos sarkáról, a hosszúba csapódó labdát bravúrral hárította a kapus. Néhányszor a szlovákok is veszélyeztettek, volt olyan szituáció, amikor az össze vissza pattogó labdát a gólvonal elől rúgta ki valamelyik védőnk. Egyébként főleg pontrúgásoknál tudtak minket zavarba hozni a vendégek. A 34. perben jött is az egyenlítés, egy jobboldali centerezést követően a szlovák támadó Brkoviccsal a nyakán robbant az érkező labdára, ami valahogy utat talált a kapunkba, szerintem védőnk rúgta a játékszert a kapunkba, bár a hivatalos honlap nem öngólnak adta a találatot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A szünetben a már említett kapuscserén kívül beállt még Szatmári, Djelmics és Kulcsár, Mészáros Norbert, Holman és Castillion helyett. Ezt követően is folytatódott az unalmas mezőnyjáték, egyik kapu sem igazán forgott veszélyben. A 60. percben viszont ismét vezettünk, egy lövésbe Mészáros Karol tette bele a lábát, ami így utat talált a kapuba. A folytatásban kevés említésre méltó esemény történt, a cserék is tördelték a játékot. Pályára lépett egyébként Kinyik, Ludánszki, Szekulics, Nagy Zoltán és Bereczki. A vezető gólunk után még Szakály lőtt egy kapufát, ezt leszámítva viszont alig akadt helyzet. A hajrában a vendégek megfogyatkoztak, egy összecsapást követően lent maradt az egyik szlovák játékos, és mivel Solymosi nem ítélt szabadrúgást, így egy másik vendég játékos heves reklamálásba kezdett, majd miután sárgát kapott, még meg is lökdöste a játékvezetőt, így mehetett zuhanyozni. A piros lap után nem cserélhettek a vendégek, így a folytatásban tíz emberrel játszottak. Nagyjából 20 percet játszottunk emberelőnyben, ennek ellenére nem sikerült nem hogy helyzetet, de még egy épkézláb támadást sem vezetnünk. Maradt a 2-1 a végeredmény, a látottak alapján sok jóban nem bízhatunk az előttünk álló szezonban.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rövid értékelés:

Radosevics kezdett a kapuban, hozta a tőle megszokott mozgékony játékot, rendre élt a játékkal, a gólról nem tehetett. A helyette beálló Verpecznek a “Kijjebb!” kiabáláson kívül nem akadt dolga. Jovanovics ma nem brillírozott, mintha nem találta volna a helyét a védelem jobb oldalán. Mészáros Norbert és Brkovics többnyire megoldották a feladatukat, bár a bekapott gólnál utóbbi maradt le emberéről, vagy épp pattant be róla a labda. Ferenczi sokat futott, viszonylag sok párharcot meg is nyert, de ő sem az igazi a védelemben. Mészáros Karol kicsit ügyetlen volt mezőnyben, sok labdakezelési hibája akadt, de adott egy szép gólpasszt, és lőtt egy gólt, így mindenképp pozitívum volt a teljesítménye. Szakály és Varga passzívak voltak, előbbi kapufáig jutott. Holman eleinte a pálya bal szélén kapott szerepet, ez nagyon idegen volt számára, az első félidő felére cseréltek is Szakállyal, de maradjunk annyiban, hogy nem volt ma az igazi, rendkívül önző volt, és sokat cipelte a labdát, aminek rendre labdavesztés lett a vége. Tisza próbálkozott, de nem nagyon tudott helyzetbe kerülni, Castilliontól viszont láttunk szép megoldásokat, a gólja is remekbe szabott volt, talán érdemelne még egy esélyt, pláne hogy jelenleg nem is nagyon van más csatárunk rajta meg Kulcsáron kívül. A cseréink közül Szatmári játéka csalódás volt, Djelmicsnek alig akadt jó megmozdulása, Kulcsár hozta a formáját, Szekulics ebben a fél órában nem mutatta meg, hogy mire képes, Bereczki próbálkozott, Nagy érdekes módon balhátvédnek állt be, Kinyik és Ludánszki pedig mindenki nagy-nagy örömére növelték a DVSC-ben lejátszott mérkőzéseik számát.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • László Kiss

  Nem bírtam tovább és az első félidő után eljöttem. Botrányosan gyenge teljesítménnyel rukkoltak elő a fiúk. Semmilyen elképzelést nem láttam, ugyanaz a nulla semmi, szintelen-szagtalan, rúgjuk picsán a labdát oszt majd lesz valami játékot hozta a csapat, amit sajnos évek óta látunk. Vége van…

 • Márton Aczél

  Hatalmas kontraszt lesz az EB után Loki-meccsen ülni. Hiányozni fog a profizmus , az intenzitás, az akarás. Bár ne lenne igazam…

 • Palote

  Hiányzik a tudatosság a játékunkból. Gyakran a csapatrészek sem mozognak eléggé együtt, ezért volt szerintem annyi egyénieskedés az első félidőben (Holman, Tisza, Castillon). Nem látszik hogy mit akarunk játszani, pedig a tavasz vége felé már egész jól csináltuk a 2 labdaszerzős, letámadós játékot (erre most Jovanovicsot visszaküldjük jobbhátvédbe és ott marad Szakály, aki jól passzol, de nem tud úgy labdát szerezni…).

 • Palote

  Tartom hogy Ferenczi nem balhátvéd, sosem volt és sosem lesz az (bár látszik rajta hogy igyekszik, tehát nem őt kritizálom). Olyan meccseken, ahol sok felfutás, beadás kell, játszhat ott, de amikor kicsit is védekezni kell, nyomás alá kerülhetünk ott megfőttünk. Apropó, Barna Szabolcs sérült vagy miért nem játszott (láttam fenn a lelátón)?

 • Palote

  Tegnap láttam Kinyik Ákost először játszani. Tudom, kevés időt játszott, de nem tűnt annyira reménytelennek ahogy hozzászólásokból eddig nekem lejött (meg hogy csókos): elég erős fizikumúnak és gyorsnak is tűnik. Egy jó edző lehet tudna valamit kezdeni vele (mondjuk csinálna belőle egy használható jobbhátvédet 🙂 ).