Kurva gyenge!

Szégyen, gyalázat, nincs jobb szó a tegnapi produkcióra. Gálának indult, horror lett a vége. Rég nem égtünk ekkorát nemzetközi porondon, most újra éghet a pofánk. A szerény képességű, NB I-es szinten is közepes erősségűnek számító ellenfél vert meg minket tegnap, és hiába hagytunk ki egy raklap helyzetet, hiába lőtt három helyzetből két gólt az ellenfél, ez így akkor is vérciki. Foglaljuk össze a tegnap látottakat…

zh1

Egy hete azzal a kérdéssel nyitotta Enderson a La Fiorita meccs összefoglalóját, hogy vajon kijön-e legközelebb is annyi ember, mint amennyi egy hete csütörtökön megtekintette a mérkőzést. A kérdés már akkor költői volt, tudtuk, hogy jó, ha fele annyian leszünk ahhoz a találkozóhoz képest. Egyrészt az, hogy ingyenes volt az összecsapás, kivonzott sok olyan embert, aki egyébként nem jár Loki meccsre, másrészt a csapat finom szólva sem kényeztette el a szurkolókat azon az összecsapáson, így várható volt, hogy sokan távol fognak maradni. Hivatalosan így is valamivel több, mint hatezer fanatikus választotta délutáni programjának a DVSC – Torpedo Zhodino összecsapást, ami a tavalyi nézőszámokhoz viszonyítva nem tekinthető rossznak, viszont egy nemzetközi meccshez, és a múlt heti 10 ezerhez képest már kevés.

Ami a kezdőket illeti, a miénk nem okozott meglepetést senkinek, egyedül a Mészáros Karol – Djelmics páros volt kérdéses, nevezetesen, hogy kettejük közül ki kezd majd, ezúttal előbbire esett Kondás Elemér választása. A kapuban ezúttal is Radosevic állt, előtte a jól megszokott Jovanovics – Brkovics – Mészáros – Korhut védőnégyes, egy sorral előrébb a Mészáros Karol – Varga – Holman – Szakály kvartett, míg a befejezés ezúttal is a Tisza – Castillion párosra hárult – volna. A vendégeknél sok poszton mellélőttünk a beharangozóban, akadtak olyan játékosok a kezdőben, akiket a transfermarkt nem is jelölt a Zsodino keretébe. A várt 4-4-2 helyett egy sokkal óvatosabb 5-3-2/5-4-1-es felállást választottak, a színesbőrű Lutsevich rendre visszazárt a középpályáról a védelem tengelyébe, amikor viszont labdát szereztek, nem egyszer tört előre. Ettől függetlenül egy végtelenül egyszerű defenzív, kontrázós taktikára építettek.

dvsczhodinof

A velősebb gondolataimat ezúttal a pontozás utánra tartogatom, így itt most csak röviden összefoglalnám a látottakat. Ahogy bekezdtünk az elején, azt hittem, hogy gálázni fogunk: a második percben Tisza megpattanó lövése után már vezettünk is, és ezt követően is kezdeményezőek voltunk, sorra vezettük a támadásokat. A mérkőzés ezen szakaszában a gólszerző volt nagyon elemében, illetve Mészáros Karol és Jovanovics is rendre jól játszottak össze a jobb szélünkön. Még mindig az első húsz percben jártunk, amikor egy szép Tisza löbbölést követően Szakály fejelhetett szabadon, de nem tudott erőt vinni a fejesbe, így könnyedén fogta a vendég hálóőr. Alig pár perccel később a mérkőzés legnagyobb ziccerét puskáztuk el, ekkor Tisza jobboldali centerezésére Castillion érkezett szabadon a hosszún, de senkitől nem zavartatva, öt méterről mellélőtte a labdát… Meg is bosszulta magát a dolog, hiszen rögtön az ellentámadásból egyenlítettek a vendégek, méghozzá a semmiből: Brkovics röviden kifejelt labdáját Zagynailov vágta kapásból a tehetetlen Radosevic mellett a hálóba. Ekkor még nem láttuk a jelét annak, hogy bajba kerülhetnénk, mert továbbra is domináltunk, és jöttek sorba a helyzetek: előbb Mészáros Karol lövése gurult el a kapu előtt, a kipattanót pedig Tisza nem tudta bekotorni az üres kapuba. A félidő vége előtt pedig ismét Tisza szolgálta ki jól a társakat, de Mészáros Karol a hosszún érkezve már csak épphogy bele tudott érni a labdába, amit így a gólvonalon kaparintott meg a vendégek kapusa.

A legszembetűnőbb egyébként Holman passzív és öncélú játéka, valamint Castillion bénázása volt az első félidőben. Utóbbi már a harmincadik percre elkészült az erejével, és gyakorlatilag egy labdát nem tudott lekezelni. Ilyen szempontból meglepő volt, hogy a félidőben nem cseréltünk. A második játékrészben már közel sem volt akkora fölényünk, mint az elsőben, sőt, a nézőtérről úgy tűnt, mintha teljesen széthullott volna a csapat taktikailag: senki nem találta a helyét, Korhut rendre rosszul helyezkedett az ellenfél támadásainál, Szakály rendszeresen középre húzódott, emiatt a bal oldalunk totál üresen maradt, eközben a másik szélen előbb Mészáros, majd a helyére beálló Djelmics hiába állt szinte a vonal mellett, nem passzoltak neki a társak, Holman a védelemmel  egy vonalban alibizett, Tisza pedig teljesen eltűnt a mezőnyben. Hiába állt be a már említett Djelmics, illetve nem sokkal előtte Takács Castillion helyett, már nem tudtunk helyzeteket kialakítani. Egyszer sikerült veszélyeztetnünk, Szakály ugratta ki Takácsot, de sérülésből visszatérő támadónk kicsit kisodródva ballal a kapu mellé lőtt. Innentől egyre bátrabbak lettek a vendégek, egyre többször lépték át a felezővonalat, és egyre több veszélyes akciót vezettek, bár a gól így sem volt benne a játékukban. Mi viszont teljesen kitámadtunk a győzelem érdekében, és az amúgy sem stabil csapatrészeink teljesen széthullottak. A 88. percben érkezett a kegyelemdöfés, egy harminc méteres szabadrúgást váltottak gólra a vendégek, ezzel pedig meg is nyerték a találkozót, sőt, a vége még csúnyább lehetett volna, de Radosevic kétszer is nagyot védett.

zh2

Pár dolog, ami nagyon szembetűnő volt még nekem, laikusnak is:

 • Párharcoknál, pontrúgásoknál nem ugrunk fel, hagyjuk, hogy az ellenfél fejelhessen, vagy a kapus zavartalanul kaparintsa meg a labdát.
 • Évek óta visszatérő probléma, hogy a labdás játékost akkor kezdjük el megtámadni, amikor már átvette a labdát, és nem akkor, amikor még a passzt várja.
 • Holman teljesen kivonta magát a második félidőben a játékból, mintha nem lett volna kedve focizni. Sokkal hamarabb le kellett volna cserélni.
 • Nem volt bal oldalunk, Szakály rendre középre húzódott, Korhutnak kellett befutnia a teljes bal szélt, ami jobb napjaiban sikerülne neki, most nem.
 • Éppen emiatt kellett volna a Holman-Ferenczi cserét hamarabb megejteni, ekkor Szakály mehetett volna középre irányítani, míg Ferenczi és Djelmics révén mindkét szélen lett volna egy technikás, gyors szélsőnk, aki fel meri vállalni az egy-egyeket.
 • Senki nem már távolról lőni, pedig hányszor elmondtuk már, hogy a tömörülő csapatok egyik ellenszere az átlövések. Sem Szakály, sem Tisza nem mert lőni tiszta lövőhelyzetben, inkább lepasszolják a labdát. Nincs önbizalom, senki nem meri felvállalni a felelősséget, hogy egy esetleges rossz lövés miatt oda az ígéretes akció.
 • Emellett az is ostobaság, hogy a kilenc játékossal védekező ellenfél ellen középen akarjuk betuszkolni a kapu előterébe a labdát, és nem a széleken próbáljuk megbontani őket. Pedig Ferenczi és Djelmics is képes lett volna arra, hogy szélről betörésekkel teremtsen veszélyes helyzeteket.
 • Nincs egy normális csatárunk, aki képes gólra váltani a helyzeteket.

Nincs sok értelme, de pontozunk:

Bozidar Radosevic – 5 – Az első gólról nem tehetett, a másodiknál viszont úgy érzem, hogy van némi felelőssége abban, hogy gól lett. Nagyon messziről jött a szabadrúgás, és bár viszonylag jól volt helyezve, ezt illett volna kiszedni. Hasonlított a találat a Rosenborg tavalyi góljához, ahol Verpecz hibázott. Sajnos utána már hiába volt az az 1-2 bravúrja, ez nem segít sem rajtunk, sem ő rajta.

Aleksandar Jovanovic – 5 – Egyike azoknak, akik játékára talán nem lehet panasz. Bár messze nem játszik olyan jól szélső védőként, mint tavasszal szűrőként, még így is hozott bőven egy átlagot, a védőmunkájára nem lehetett panasz, és láttunk tőle jó megoldásokat az előre játékban is.

Dusan Brkovic – 4 – Az első gólnál ő fejelte ki röviden a labdát, sajnos emiatt nem tudok neki jobb osztályzatot adni. Egyébként is végig ingatag volt a védelmünk.

Mészáros Norbert – 4 – Neki is voltak bizonytalanságai, ő is felelős azért, hogy átjáróház volt a második félidőben a védelmünk.

Korhut Mihály – 4 – Ez már nem az Európa Bajnokság… Egy játékos nem tud megtanulni és elfelejteni pár hét alatt focizni, így csak is motivációs gond lehet az oka annak, hogy árnyéka volt önmagának ezen a meccsen. Bár Szakály miatt szinte egyedül kóborolt a bal oldalunkon, védekezés során nem egyszer helyezkedett rosszul.

Mészáros Karol – 4 – Ugyanazt láttam tőle, mint a Ruzomberok elleni felkészülési mérkőzésen: rengeteg technikai, labdakezelési hiba, pedig nem tűnik ügyetlen játékosnak, de azért az alapvető dolog, hogy az oldalvonal mellett át tudjon valaki venni egy labdát.

Varga József – 5 – Rajta sem múlott, végigrobotolta a meccset, rengeteg labdát szerzett.

Holman Dávid – 3 – Nagyon visszavontan játszott, neki kellett volna irányítani a csapatot, ehhez képest, főleg a második félidőben, teljesen kivonta magát a játékból: miközben támadtunk, gyakorlatilag a két belső védőnkkel helyezkedett egy vonalban a félpályánál. Előrefelé alig passzolt, már az első félidőben is látszott rajta, hogy ha nem neki passzoltak a társak, akkor elégedetlenkedett. Az a helyzet, hogy nem megsértődni, csapkodni, meg lecserélés után melegítőfelsőt dobálni kell, hanem focizni. Egyre öncélúbb a játéka.

Szakály Péter – 4 – Folyamatosan a pálya közepe felé húzódott, emiatt teljesen lyukas volt a bal oldalunk, totál aszimmetrikus volt a csapat szerkezete. Korhut emiatt egyedül maradt a szélen, ezáltal a vendég kontrák is akkor voltak a legveszélyesebbek, ha azon az oldalunkon hozták fel a labdát. Ismét fel lehet neki róni hibának, hogy nem mer vállalkozni, pedig ezúttal is volt legalább két olyan tiszta lövő helyzete, amiből az ő rúgótechnikájával könnyedén gólt lehetne szerezni – ami egyébként is a betömörülő csapatok elleni ellenszer.

Tisza Tibor – 5 – Szerzett egy szerencsés gólt az elején, volt nem egy jó passza a társaknak, amikből gólokat szerezhettünk volna, aztán teljesen eltűnt a mezőnyben. Rá is igaz, ami Szakályra: nem mer (vagy meg van nekik tiltva) távolról lőni.

Geoffrey Castillion – 2 – A mérkőzés citromdíjasa – A mai teljesítménye már-már kulcsári magasságokba emeli őt, röviden összefoglalva: vicc kategória. Ő is beállt abba a sorba, akik egy-két év alatt teljesen leépültek Debrecenben.

∼•∼

Takács Tamás – 5 – Felüdülés az ő játékát nézni Castillioné után. Pedig sokszor mondtuk már, ő is egy a közepesnél picivel jobb csatár, de ebben a Lokiban perpill klasszisnak számít.

Ognjen Dejlmic – 0 – Hiába állt be, nem tudott lendíteni a csapat játékán. Sokszor egyedül ácsorgott a pálya jobb szélén, mert a társak középen próbálták betuszkolni a labdát az ellenfél tizenhatosán belülre.

Ferenczi János – 0 – Beállása után végre lett bal oldalunk, nem tudom, hogy miért csak az utolsó tíz percre állította be őt Kondás. Ő volt az egyedüli, aki meg merte húzni egy-az-egybe a szélen, ezt hiányoltam Mészárostól, Djelmicstől és Szakálytól.

∼•∼

Kondás Elemér – A részletesebb elemzést a végére hagynám, a sajtótájékoztatós videónk után. Előzetesen annyit, hogy bár nem ő hagyja ki a helyzeteket, azért igenis ő a felelős, hogy a játákosok motiválatlanok, és hogy nincs elképzelésünk, mit is kéne csinálnunk egy betömörülő ellenfél ellen.

zhodinoeredmeny


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Közepes színvonalú meccs volt, rengeteg helyzettel, amiket főként mi alakítottunk ki és hagytunk ki. Csapatunk teljesítménye – főként a második félidő, és az eredmény tükrében – kritikán aluli, szégyenteljes. A játékvezető számtalan rossz döntést hozott, az elején hagyta a ruszkiknak a keményebb játékot, és nagyon későn húzta elő az első sárgát.

Most pedig tekintse meg mindenki a mérkőzés utáni sajtótájékoztatót, annyit elárulok, hogy érdemes meghallgatni. Jobb, mint egy stand-up comedy.

Akkor nézzük szépen sorban. Drága vezetőedzőnk szerint megvoltak a helyzeteink, amiket kihagytunk, az ellenfél pedig a semmiből lőtt két gólt, és érdemtelenül nyert. Majd pedig fel van háborodva, hogy számon kérik rajta, hogy hetek, hónapok óta mindig a kihagyott helyzetek miatt rinyál. “Én nem rúghatom be a helyzeteket, nincs joystickom, hogy irányítsam a játékosokat.” Valóban nincs, de ki a f@szom készíti fel a játékosokat? Ki miatt nulla az erőnlétünk már évek óta? Ki miatt nincs elképzelés a játékunkban? Kinek köszönhető, hogy semmilyen taktikát nem vélünk felfedezni a játékunkban hosszú ideje, csak kimennek a játékosok, és ad-hoc jelleggel fociznak egyet? Ki készítette fel a csapatot a fehéroroszok ellen? Ki az, aki évek óta képtelen egy olyan taktikát kidolgozni, amivel a betömörülő, védekező csapatok ellen eredményesek tudunk lenni? Ha kihagyja a játékos a helyzeteket, akkor kinek lenne a dolga, hogy mentálisan, fejben rendbe tegye? Kondás Elemér! Évek óta képtelen vagy felvállalni a felelősséget a tetteidért, mindig megy a másra hárítás, mindig más a hibás, te tökéletes vagy. Ugyanolyan pökhendi, beképzelt megélhetési edző vagy, mint Pintér Attila. Pontosan ugyanaz a stílus, ugyanaz a gondolkodásmód. Ebből pedig nekünk, szurkolóknak kurvára elege van már. Hülyének vagyunk nézve, ha kritikát merünk megfogalmazni, akkor pedig mi vagyunk a szaralakok, akik nem állunk ki a csapatért (a tegnapi sajtótájékoztatón is megvolt a beszólás, hogy neki kiabálnak a nézők a végén, mintha nem ő lenne a hibás). Ezt a szerencsétlen, béna fehérorosz csapatot gólokkal kellett volna kitömnünk, hogy a visszavágó már csak formalitás legyen. Szégyenszemre kikaptunk, és ezek után még mentegetőzik, másra hárítja a felelősséget.

Utoljára 2006-ban, a Rabotnicski ellen égtünk ekkorát az európai színtéren. Az a zakó Supka Attila állásába került akkor. Felteszem a költői kérdést: kell még ennél nagyobb szégyen, hogy Kondás Elemér és a sleppje eltakarodjon innen a főnökével együtt? Persze hogy nem. Minden megy tovább így, ahogy most van, hiszen minden rendben van. Hétvégén kezdődik a bajnokság, és már kezdődik a rotálás, mert a fiúk három tétmeccs után elfáradtak, pihentetni kell őket. Ismét jön Verpecz, Nagy Zoli, Szatmári, Ludásznki, Kulcsár és társai, hogy szórakoztassák a közönséget. Hogy kikapunk a Paks ellen is? És akkor mi van? Szima Gábor majd elmondja, hogy várjunk tíz fordulót, majd utána értékeljünk. Ja, hogy utána sem lesz semmi változás? Kit érdekel? Szépen a szőnyeg alá söpörjük a problémákat. A legutóbbi ankéton megígérte az elnök úr, hogy minőségi csatárokat szeretnénk igazolni a nyáron. Hányat igazoltunk? Tele vagyunk lyukas posztokkal, elengedtünk egy fél kezdőre való játékost, akiket néhány kivétellel nem pótoltunk (akikkel meg pótoltuk, az szóra sem érdemes, lásd Bokros Tibor). Nincs kapusunk, nincs egy normális csere védőnk, nincs se Jovanovicsnak, se Korhutnak cseréje, nincsenek csatárjaink, és nem is törekedtünk arra, hogy ezeket a posztokat foltozzuk. Hol maradt az első tétmeccs előttre tervezett sajtótájékoztató, amin elvileg bemutatták volna az új igazolásokat? Borzalmasan szar szezon elé nézünk ismét, és idén is negatív csúcsokat fog dönteni a nézőszám, ha nem változik meg minden gyökeresen nagyon sürgősen. Ezek után van még bárki, aki hisz abban, hogy Szima Gábor és Kondás Elemér csodát fognak tenni? Van bárki is, aki hisz még a mesékben meg a hazugságokban?

 • dvscnb1

  ELÉG KONDÁSBÓL!

 • peterson soulberg

  …. anno akkor, úgy tudom Supka lemondott, Kondás előtt lévő edzők mind lemondtak, különböző okok miatt, Ő kitart, mert Szimáéknak nincs rutinja a kirúgásban(? :D), mert a mi edzőzsenink egy gerinctelen megélhetési bűnöző, nem fog magától felállni soha, már kevesebb mint 1 év nyugi.
  Lehetne egy visszaszámlálót indítani az oldalon Kondás-éra hátralévő időszakáról, bár lehet amilyen ügyesen bólogat Ő vagy, ahogy a rosszabb nyelvek mondják a lánya teljesít, úgy lehet lesz ez az egy év meg még 2 év, ki tudja, az biztos Kondásékon nem múlik.

 • Tylla

  sajnos sok alaphibával játszottunk: rossz passzok, rossz labda levételek, lassan “lendültünk” támadásba. Különösen Holman fordult vagy passzolt vissza, ahelyett, hogy gyors támadást vezettünk volna. Kreativitás szinte nem volt, lövésk helytt cselezgettek. Néhány êve nagyon jól csináltunk egész pályás letámadást, amit mosanában teljesen elhanyagolnak. Elvileg továbbjuthatunk, de ahhoz Pál fordulat kellene.

 • Tylla

  Miért ő mondjon le? Hát ő hagyja ki a gólhelyzetet?

 • Kálmán Horváth

  Abszolút egyetértek. Egy párszor már leírtam, hogy engem nem izgatna,ha 5-ek is lennénk és idegenben csak x-elnénk meg kikapnánk,de itthon igazi alázatos focit láthatnánk (mint anno Garánál). Szegény ha ezt látná! Egy Vignjevic féle szabad kezű ugatós edző kellene. Tiszta lappal induljon mindenki! Ja meg hát a csapat harmadának cseréje sem ártana! De igazság szerint nem ér semmit ha itt kiírjuk magunkból a fájdalmat a dühöt, amíg a főszereplők nem tartanak önvizsgálatot és nem tünnek el! Csak a Loki!

 • dvscnb1

  Gondolom meghosszabbítják a szerződését

 • Kálmán Horváth

  Ő és aki kihagyja a helyzetet! Meg még egy tucat léhűtő! Csak ennyien mondjanak le/fel!

 • Boniek

  Egy úriembernek van önbecsülése, igazságérzete és lelkiismerete. Ha hibázik, nem fél azt beismerni, elismerni és vállalja a következményeket. Nos, a Lokinál sajnos nem tolonganak az úriemberek. A klub folyamatosan süllyed. Minden szempontból. Mintha Szima eldöntötte volna, hogy elég neki egy NB3 csapat. De akkor miért nem lép le innen és veszi meg a KBSC-t? Oda is költözhetne és vihetné a családi edzőjét meg a xaros kaszinóit is! MI VAGYUNK A DEBRECEN!!! Ne hozzon szégyent városunkra!

  Egy klasszikust idézve:
  “Kondást elzavarni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.”

 • t-vitamin

  Remek ötlet a visszaszámláló!

 • Nemeztkeresed

  Sokat tépelődtem, hogy érdemes-e bármit is írnom ennek a mérkőzésnek a kapcsán. Végül mégiscsak rászántam magam.
  Négy dolgot kérek számon (milyen jogon? – hát a futballszerető fogyasztó jogán, mondjuk) a vezetőedzőtől:
  – taktikai felkészültség
  – állóképesség
  – technikai tudás
  – motiváció
  Kedves Elemér! Osztályozza le már önmagát egy tízes skálán, hogy milyen mértékben sikerült e négy területen felkészíteni a csapatot (majd ismerve szerénységét, vonjon gyököt a kapott eredményből); és közölje velünk az átlagot! (Amennyiben nem éri el a 6-ost, mondjon le… Még nem késő.)

 • Lucas

  Végeredmény: gyööööööök tíz. 😉

 • Nemeztkeresed

  Nem is tudtam, hogy te vagy Elemér magyar hangja 🙂

  Nem lehet, hogy “ele-mérted” az eredményt kissé? Gyök 10 = 3,16 -> azaz BUKTA!!!! :-)))))

 • Lucas

  Nyilván tízesre értékeli magát, mert ez nem Kristóf XBox-a, nincs joystick a kezében, vagyis ha szar a csapat, az nem az ő hibája, ő viszont kétszeres magyar bajnok edző, ami mint tudjuk őt a legjobb itthon dolgozó magyar “szakemberré” teszi. Ebből von gyököt, így jön ki a gyök tíz. 🙂

 • Nemeztkeresed

  Én értem az eredményt, te érted a szójátékot? Vagy már túl késő van?

 • G.B.B.

  Nemcsak Kondásból, Szimából is elegem van. Ahogy látom, nemcsak nekem.
  Lokiblog szerkesztőinek:
  Nem könnyű most nektek, de tartsatok ki! Ti tartjátok bennünk a lelket. Itt legalább kiönthetjük keserűségünket, és talán egymást is buzdíthatjuk, hogy jönnie kell újra egy sikeres szériának, de teljesen új emberekkel, szerkezettel és szemléletmóddal.
  Az nem lehet, hogy egy ilyen gyönyörű stadion, amit alig vártunk, szélhámosok, megélhetési dilettánsok és bunkó durungok miatt parlagon heverjen a debreceni focival együtt!

 • Gorcsev Iván

  Előre is elnézést kell kérnem mindenkitől, de ezután a mérkőzés és különösen a sajtótájékoztatón elhangzottak után nagyon nehéz tárgyilagosan, érzelmektől mentesen írni. Keresem a jelzőket Kondás Elemér viselkedésére, de már lassan elfogynak. Két érzés kavarog bennem. Az egyik a végtelen szomorúság, a másik pedig a tehetetlen düh. Szomorú vagyok, hogy ez a szánalmas, műveletlen kókler ülhet azon a kispadon (idestova már 5 éve!), ahol azelőtt olyan legendás, igazi MESTEREK ültek, mint Garamvölgyi Lajos, Herczeg András, Kovács Ferenc. Nagyon sokszor megfogadtam már, hogy amíg Kondás az edző, addig nem megyek meccsre. Aztán sosem tudom betartatni, mindig kivisz a szívem, de ezúttal betelt az a bizonyos pohár! Több, mint vérlázító, amilyen ostoba arroganciával beszél az újságíróval, és mennyire lenéző és tiszteletlen az ellenféllel szemben! A 3. mondatával azt mondja, hogy nem érdemelték meg a győzelmet a fehéroroszok! Ezt a szégyent basszus! Nekem ég a pofámról a bőr! Aztán, amikor rájön, hogy már megint mekkora prosztó volt, hosszan elkezd őőő-zni és végül kiböki, hogy nem érdemeltünk vereséget. És természetesen most is vérig van sértve, amikor a szurkolók a vidám tapsikolás helyett hangot adnak az elégedetlenségüknek és kiabálnak neki. Kondás Elemér! Ha olvassa ezt, és ha még maradt magában egy cseppnyi tisztesség, akkor mondjon le! Nem, ne ajánlja fel a lemondását (mert úgysem fogadják el), hanem egész egyszerűen vegye végre a sátorfáját, és húzzon el a francba! Már a Ferencváros vagy a Honvéd elleni megalázó hazai vereségek után le kellett volna mondania! Szépen elmegy egy gyárba műszakba, és akkor nem fognak kiabálni a szurkolók a lelátóról. Bárcsak ne lenne igazam, de ennek a motiválatlan, fásult, elképzelés nélkül futballozó csapatnak nem sok esélye van arra, hogy a visszavágón kiharcolja a továbbjutást… Ja, és innen szeretnék gratulálni Bódi Ádámnak a Vidiben lőtt első góljához! (ezt most irónia nélkül, komolyan mondom)

 • tiberius

  Talán csak egy mondattal nem értek egyet,ez pedig Castilion leépülése.Ő ennyit tudott,nem véletlen ,hogy Jarni sem tette be sokszor a csapatába….Amugy sokat mondó volt,hogy lecserélésénél senki sem pacsizott vele.Remélem pár napon belül szerzödést bontanak vele.
  Mit lehetne tenni nekünk????Mert az tény ,hogy nem ezt a LOKIt szeretjük még mindig.Lehetne nem be menni 15 percig,lehetne kimenni 15000 drukkernek s követelni a stáb távozását,mert ez nekünk kevés!!!Ha látnánk,hogy küzdenek -hajtanak akkor nem lenne semmi baj de csak a tanácstalanság látszik.Nem tudjuk kihasználni a széleket mert nincs olyan játékosunk aki erre alkalmas lenne/Djemics/ nem olyan gyors játékos.Mészáros gyors de valoban sok hibával játszik.
  Tessék végre elő venni a fiatalokat akik még sikerre éhesek.Vannak korosztályos válogatott játékosaink akiket már játszatni kellene.
  Én szívesebben látok olyan saját nevelésűt aki hajt küzd , szivét lelkét kiteszi a pályán mert még sikerre éhes./A pénzről már nem is beszélve/Ezért érthetetlen számomra Soós,Barna kölcsönadása…Egyetlen egy tulajdonos sem teszi szóvá ezt a helyzetet?Kinek ,kiknek jó ez???Mert nekünk drukkereknek nem az biztos ,pedig MI is a pénzünket “fektetjük” be ebbe a csapatba!

 • dvscnb1

  Még 1 évet kell kibirni hajrá!

 • László Kiss

  Mert mi lesz egy év múlva?

 • dvscnb1

  Lejár a szerződése

 • JuveFan1897

  Úgy mint tavaly, meg úgy mint három éve. Akkor is ezt mondogattuk, hogy már csak 1 évet kell kibírni. Ha Szima marad a főnök, úgyis hosszabbít vele, még akkor is, ha tizedikek leszünk.

 • dvscnb1

  De legutóbb annyira még nem akartuk elüldözni mint most. Alighanem már Szima engedni fog

 • JuveFan1897

  Dehogy fog engedni 😀 Tavaly augusztus végén, mikor volt a trendis nyilatkozata, már akkor kiutálták őt rég, mégsem lett kibaszva. Két éve sem, amikor kiestünk a BATE ellen. Soha nem fogja elküldeni.

 • Lucas

  Késő volt, de azért értettem . 😀

 • Tibor Nagy

  Kérdem én, mitől legyen a csapat motivált, mentálisan felkészült, ha az elnökúr sem az. Ha jól emlékszem kijelentette, hogy amíg a Videoton és Ferencváros akkora támogatást kap, amivel nem tud versenyezni, addig nem tesz plusz pénzt a csapatba. Ez nem csak pedagógiailag nincs rendben, hanem más szempontok szerint is elfogadhatatlan. Akkor miért is ragaszkodik a pozícióhoz és tulajdon jogához? Nem veszi észre, hogy ezzel nagyon sok érdeknek árt? Ha távozna, azzal nem lenne sem szegényebb, sem bukott ember, hanem egy normális gondolkodású, a helyzetet tisztánlátó és a közösség érdekeit szemelőt tartó érett egyéniség. Tőle ne várjuk azt, hogy lecseréli a vezetőedzőt és a gyengécskének is alig mondható szakmai stábot. Tehát Elnökúr, nagyon szépen kérjük, ha egyáltalán érdekli még a debreceni labdarúgás helyzete, „mondjon le”!

 • Szabó Béla

  Még három nap után is felmegy a vérnyomásom visszagondolva a csütörtöki szenvedésre és borzalomra, ott ültem és azt beszéltük a feleségemmel, hogy ez rosszabb, mint a tavalyi borzadály, és ebből nagyon hosszú szenvedős szezon lesz. Már a megérzései sem voltak jók, és az be szokott jönni neki.
  De ez a pökhendiség és arcoskodás, amit ELIBÁ elővezet az is bizonyítja a koklerségét….