Ez NEM csapat

A Paks elleni meccsünket azzal a Kondás Elemér nyilatkozattal vártuk, amit a fehérorosz kollega kérdésére mondott félmosollyal: “Nem, sokszor előfordul”. A kérdés pedig úgy hangzott, a Zhodino elleni helyzetkihasználásunk csak egyszeri botladozás volt-e… A Paks elleni találkozónkat követően ismét csak azt mondhatjuk el, hogy a helyzetkihasználásunk kiritkán aluli. Ugyanazok a szólamok újra és újra. De vajon csak azzal van gond?

paks1

A kérdésre egyértelmű NEM a válasz. Az az ellenfelet minősíti, hogy képesek vagyunk meccsenként 4-5 ziccert kialakítani. De az, hogy meccsenként csupán 20-30 értékelhető játékpercünk van, az már sokkal inkább saját számlánkra írandó. A paksi meccs is egyértelműen igazolta azt, amit mind tudunk: a labdarúgás csapatjáték, melyben két azonos tudású csapat esetén a szerencse és az egyéni kulcsmomentumok dönthetnek a végkimenetelről. A DVSC viszont jelenleg NEM CSAPAT. A kivonulástól és a közös gólörömtől eltekintve egy fikarcnyi csapategységet sem látni meccsről meccsre.

lpf2

Mert mi történt a Paks ellen? 35 percig egyetlen kapuralövés nélkül, nulla teljesítménnyel őriztük a 0-0-t. Az őrzésről jó értelemben Mészáros gondoskodott, aki ha hibázott is, egyből javított. Viszont nem Verpeczen múlt, hogy nem vezetett már korán ellenfelünk, egy gyenge lövést középre ütött, majd a földön fekve szemlélte, ahogy az ismétlés nem az üres kapuba, hanem mellé száll. Az első félidő apátiájából egy szerencsével Takács elé került labda ugrasztott fel minket: csatárunk a félidő egyetlen hazai kapuralövéséből betalált. Az 1-0 hízelgő volt számunkra.

A második félidőben is támadtunk, de a védekezésben hatalmas lyukakat hagytunk, egy ilyenből pedig büntetett a Paks: Jovanovic elkószált, a helyén fellépő Szabó beadását pedig sem Korhut sem Verpecz nem tudta elpiszkálni az érkező játékos elől. 1-1. Az, hogy nincs csapatunk, nem csak a védekezésünkben tátongó lyukakból volt leszűrhető, nem csak abból, hogy a 90 perc során összesen kétszer volt látható 4-4-2-es hadrendünk, hanem abból is, hogy a nekünk befújt tizenegyest nem a kijelölt rúgó, Tisza végezte el, hanem Korhut Mihály. Elemér, a csapat tagjai és a nézők is némileg értetlenül néztek össze, de Misit ez nem zavarta: odaállt, lőtt de a Paksban most bemutatkozó Kemenest nem tudta becsapni. Maradt az 1-1.

paks2

A maradék fél órában két kavarodás után még szerezhettünk volna 1-1 gólt, de csupán 1-1 kapufát értünk el, míg a veszélyes kontráival folyamatos nyomás alatt tartott minket ellenfelünk. Az, hogy nincs csapatmunka, abból is jól leszűrhető volt, hogy az utolsó 15 percben szokás szerint megint kifulladtunk, a játékosaink pedig a teljes 90 perc során látványosan rosszul passzoltak. Nem azért, mert egyénileg csak ennyit tudnak, azért mert csapatként képtelenek összedolgozni.

Jöhet ide bárki, igazolhatunk akárkit, amíg nincsenek begyakorolt figurák, formációk, amíg a játékosok nem fújják kívülről, ki hol helyezkedik, milyen feladata van és azt hogyan tudja teljesíteni, addig megmarad az, amit a ma kilátogató 2800 néző tapasztalt: érthetetlen megoldások, rossz passzok, hibás megmozdulások százai. Egy koncepciótlan, ad-hoc jellegű játékstílus a Lokié, amiben a stáb ott követ el hibákat, ahol csak lehet: Horváth Zsoltot jobb szélen játszatja; Jovanoviccsal megszokatja a szűrő szerepkört, hogy aztán jobbhátvédként játszassa és előre szaladgáltassa, anélkül, hogy beadhatna; Kulcsárt olyan csapat ellen nevezi a kezdőbe, mely védekező stílusú; Radosevicset és Verpeczet feleslegesen váltogatja; a játékosok egyéni gondolatait képtelen megfékezni (Holman cselei, Korhut tizije); az egy félidő alatt is kifáradó Szakályt 90 percig játszatja; 1-1-nél lecseréli Takácsot és befejező csatár nélkül folytatjuk a játékot; irányító nélkül játszunk 45 percig. A listát pedig még bőven lehetne sorolni. Csodálkozunk, hogy tompán játszunk, képtelenek vagyunk a helyzetkihasználásra?

paks4

Addig ne csodálkozzunk rajta, amíg valaki nem rántja össze, nem rázza gatyába az ennél sokkal többre képes és sokkal többre hivatott játékosainkat. Addig pedig azon se csodálkozzunk, hogy egyre több szurkoló hagyja el a DVSC süllyedő hajóját… HOL A CSAPATUNK?

A játékosokról, röviden:
Verpecz: 4 – A gólról nem tehetett, de volt az első félidőben két hajmeresztő megoldása is. Ezerszer inkább Radosevicet a kapunkba, mint őt…

Jovanovics: 4
– A gólnál lemaradt és egyébként is sokszor verhető volt a védelmünk jobb oldalán, támadásban pedig nem tud igazán hatékonyan segíteni.
Brkovic: 4 – Nem volt meggyőző a teljesítménye, kár az utolsó perces kapufájáért…
Mészáros: 5 – Voltak hibái, de őt néha legalább lehetett dicsérni, ezért jár a “jobb” pontszám.
Korhut: 2 flopofhtematch –  Kihagyott tizenegyes és egy kapufa a neve mellett, rossz megoldások tömkelegével. A gólnál pedig képtelen volt felszabadítani ellenfele elől… A csapat és a saját renoméja is hatalmasat bukott…

Varga: 5 – A legtöbb tanácstalanul széttárt kéz gazdájaként nem igazán tudott segíteni támadásban, védekezésben harapós volt.
Szakály: 3 – Katasztrófa. Eladott labdák, csetlés-botlás.
Horváth: 3 – Az első félidőben szokatlan pozícióban játszott – volna, de gyakorlatilag nem volt megmozdulása. A második félidőre elfáradt.
Ferenczi: 4 – Értékelem a beadásait és szerencsés gólpasszát. A többit nem.

Kulcsár: 4 -Futott, szokásától eltérően sokat ütközött, tizenegyest is kiharcolt.
Takács: 6 manofthematch – Ő legalább belőtte. A második félidőben viszont kihagyta. A labdákat jól tartotta meg, de ennél tőle is több kellene.

Cserék: Holman: 4 – Ez nem az ő napja volt. Tisza és Djelmic nem töltött kellő játékpercet a pályán, előbbi pláne bosszús lehet Misire, utóbbi pedig beállása után 10 percig labdát sem kapott.


A mérkőzés összefoglalója

eredmenyjelzopaks

meccs (2) csapat (2) bíró (3)

—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Gyenge színvonal, csupán 20 percnyi jó debreceni játék, közepes bírói teljesítmény egy jól megítélt lesgóllal, de egy kérdésesen befújt (Kulcsár esete) és egy kérdésesen nem befújt (Mészáros kezezése) tizenegyessel, sok mezőnybeli hibával. A nézőket nem szolgálta ki ez a meccs sem, így pedig hiába a kedvezményes bérlet…

A Paks elégedett lehet a döntetlennel, bár sajnálhatják, hogy az első félidőben kihagyták ziccereiket. A DVSC főleg a kihagyott tizenegyes és kapufák miatt bosszankodhat, de összességében nem tett annyit a győzelemért, amennyit kellett volna. Amíg nem leszünk képesek csapatként meghalni a pályán, marad a nihil…

Csibu

Cimkék:, ,
 • Nemeztkeresed

  Örülök, hogy nevén nevezed a legégetőbb problémát: ez a játékosállomány tényleg nem csapat. És az is az edző sara, hogy miért nem az. Vagy nem látja, vagy túl gyenge ahhoz, hogy valamit tegyen ez ügyben… Elemér, Elemér… Meddig kell még fogyasztanunk az emészthetetlent?

 • JuveFan1897

  A meccs végi három pontszámnál hízelgőnek találom mindhármat 🙂 A meccs és a csapat nálam 1-es (régen unatkoztam ennyire Loki meccsen, pedig mostanság voltak pályázók szép számmal), a csapat alulmúlta még a csütörtöki teljesítményt is, a spori meg totál vakon volt, a gólunknál szerintem Ferenczi kezezett, a tizit szerintem kamu volt, és egy Mészáros kezezést is elnézett a tizenhatosunkon belül.

  Kulcsár meg szerintem bűnszar volt, ugyanúgy féltette a lábát, nem lépett oda a labdáért párharcokban, amikor pedig kikerült a jobbszélre, onnantól az az oldalunk átjáróház lett.

 • csibu

  Én a közvetítés miatt lehet jobban élveztem. 😀

 • Lucas

  A tizi nem volt kamu, Kulcsár mesterien esett el és valóban volt kontakt. Viszont más részről meg nem kapura tört, hanem kifele vezette a labdát, szóval ha nem fújják be, az se lett volna vérlázító bírói tévedés. Egyszóval befújható volt.

 • peterson soulberg
 • Lucas

  Remekül összefoglaltad az összes bennem kavargó gondolatot, a pontozásokkal is egyetértek, még úgy is, hogy helyenként vajszívű voltál. A meccs legnagyobb pozitívuma, hogy miután hónapok óta kísérletezek a LokiSnackekkel, ma végre megtaláltam a legfinomabb chipset, a hagymás ízű a nyerő. 🙂

 • Lucas

  Lesz ez több is…

 • csibu

  Köszi Lucas. Nehéz volt egyszerre arra koncentrálni hogy öf-et írok majd meg arra, hogy közvetítsek. Talán ez a vajszívűség oka. 🙂

 • OnlyLoki

  Pont erről beszèlgettünk, hogy meccsről meccsre azt látjuk, kint van 11 Loki mezes játékos a pályán, de csapatjáték nulla. Néha, ad-hoc módon cserélgetünk, de nem változik semmi: vagy koncepció nélkül megyünk előre, vagy keresztbe gurigázunk. A játékosok nem kommunikálnak egymással, kombinatív játéknak nyoma sincs, csak a “rúgd és majd történik valami” megy már lassan két éve. Csak ne nyilatkoznák, hogy milyen jól sikerült a felkészülés… Korhut azért kapta meg a tizit, mert menni akar, ehhez egy gól jól jött volna.
  Amúgy érdemes nézni a játékosok arcát, idegesek, feszültek, tutira nagy gondok vannak öltözőn belül is.

 • Koly

  Az oké hogy ennyire Radosevic fanok vagytok, de ha nem ő áll a kapuba, ne rajzoljátok már be őt… A többi része korrekt.

 • dvscnb1

  Mészáros volt a legjobb nem pedig a szarul játszó Takács.

 • OnlyLoki

  Most őszintén: nem mindegy? Takács nem egy tálentum, de ha szembe kerül a kapuval, akkor azt jó eséllyel belövi. A mai Lokiban ezzel már a legjobbnak lehet lenni, itt tartunk.

 • László Kiss

  Szerintem a LokiScnack pont olyan mint a csapatunk… 😀

 • László Kiss

  Ferenczi kezezése már-már annyira látványos volt, hogy nem is értem a spori hogy engedhette tovább.

 • Lucas

  Szerintem annál hálistennek jobb. Nem egy prémium chips, de viszonylag olcsó, helyi és némelyik ízben tök finom, szóval lehet érte lelkesedni. Mint a csapatunk a 2000-es évek elején. 😀

 • Nemeztkeresed

  Ami a mezőnyben szabálytalan, az a büntetőterületen belül is az. A védő jócskán lekésett, ütemtelenül csúszott be, és a szabálykönyv szerint már a szándék is büntetendő, nem feltétlenül kell kontaktnak lennie. Ezt ne vitassuk (még akkor sem, ha az elkeseredettség beszél sokunkból).

 • JuveFan1897

  Nem vagyunk Radosevic fanok, véletlenül maradt benne. 🙂

 • László Kiss

  Tisza “nyilatkozata” (részlet): Látszott rajtunk, hogy nem vagyunk a legfrissebbek, hiszen csütörtökön Európa-liga-selejtezőt játszottunk, ami sokat kivett a csapatból.
  Ha ezt valóban Tisza Tibor nyilatkozta, akkor őrületesen nagy a baj a játékosoknál is. Ezzel a mondattal újra szemen köpték azt a kb. 6000 szurkolót, akik végig szenvedték a csütörtöki borzalmakat.

 • Nationalelf

  Meddig akarják még a magyar játékosok a duplaterhelésre fogni a sz@rt (már bocsánat a kifejezésért)!? És ez nem csak a Lokira vonatkozik. Persze én sem lehetek büszke egyelőre a nemzetköziben nyújtott teljesítményünkre, de akkor is.

 • Lucas

  Elemér véleménye Korhut kihagyott tizenegyeséről: “Nyilván érzékenyen érintett minket a hiba, de sokkal nagyobb sztárok is rontottak már tizenegyest. Nem hiszem, hogy túl sokat kellene ezzel foglalkozni.”
  Így van, teljesen igaz. Az EB-n is kihagyta Schweinsteiger a tizit. Sőt, volt hogy Messi és CR is. Ez tökéletesen felment minden további tizenegyest hibázót a világ végezetéig, még akkor is, ha mindössze annyi a dolga, hogy 11 méterről betaláljon egy 4*2.5 méter-es felületbe, ahol mindössze egy kétnégyzetméteres kapus van. Az se érdekel senkit, hogy Tisza azzal az indokkal azért engedte át a rúgás jogát, hogy nem ért még labdába a pályán. Tökön ne szúrjam magam, a félidőben Grandkaszinó tizenegyesrúgó verseny volt! Legalább egy tucat jobban elvégzett büntetőt láthattunk CIVILEKTŐL, akik nemhogy játékban nem voltak, de az egész első félidőben ülve szotyiztak a lelátón.
  Igen, minek is kéne ezzel foglalkozni? Végülis ki nem szarja le, bemennek a tizenegyeseink…?

 • Lucas

  Mi annak idején 3:0-ra megvertük otthon a saját kis albán csapatunkat BL-selejtezőn. Az akkori és a ti mostani párharcotok sokban hasonlít, mi is szenvedtünk idegenben (csak mi ki is kaptunk), ami miatt az albánok elhitték, hogy lehet keresnivalójuk idegenben, de aztán egy alapos leckét kaptak tőlünk. A fraditól is valami ilyesmit várok el holnap, küzdjetek becsülettel! 🙂

 • dvscnb1

  Hajrá Partizáni

 • Nationalelf

  Én is 3, vagy 4 gólos győzelmet várok. Szerintem ugyanaz lesz, mint a Hali ellen. Lerendezzük a meccset az első félidőben, aztán rápihenünk a következő meccsre. :)))

 • dvscnb1

  Hátha nem 🙂

 • Nationalelf

  A te dolgod, engem ettől kímélj meg. 😀

 • Lucas

  Nahát, milyen optimista lettél. 😀 Ezzel meg itt alattam ne törődj xD

 • Nationalelf

  Én mindig optimista vagyok, annyira az vagyok, hogy szinte egyedüliként, látok esélyt az MTK továbbjutására is.

 • Lucas

  Az viszont már kóros :DDD