Értékelhetetlen

Verpecz, Nagy, Szatmári, Ferenczi, Ludánszki, Horváth, Kulcsár. Mikor a kezdés előtt bő egy órával csekkoltam a kezdőket, és megláttam ezt a névsort, hirtelen azt hittem, hogy a DEAC valamelyik NB III-as meccsének jegyzőkönyvét nyitottam meg véletlenül, de hamar ráeszméltem, hogy ez bizony a DVSC kezdőcsapata egy NB I-es bajnokin. Idáig jutottunk kérem szépen, hogy a hétszeres magyar bajnok, BL és EL csoportkört megjárt DVSC egy NB II-es szintű kerettel áll ki bajnokin. Megkockáztatom, hogy ez az elmúlt 15 év leggyengébb kezdője volt, ha nem számolom azokat az eseteket, mikor egy fontos nemzetközi meccs előtt a DEAC-ot küldtük pályára.

over-under_yale-wolf_nothing_2_u_1000

Senki ne várjon most tőlem taktikai elemzést, szakmázást, értékelést. A csapatnak nem volt kedve focizni, nekem meg nincs kedvem összefoglalni ezt a nulla produkciót. Persze tudom, ezzel nem a csapattal tolok ki (ők csak örülnek, hogy nem kritizáljuk őket), hanem az olvasókkal, de azért lássuk be, ezen a meccsen tényleg nincs mit elemezni. Olyan kezdővel, és olyan mentalitással álltunk fel a tavaly épphogy bent maradó Vasas otthonában, ahogy normális körülmények között egy Vasas-szintű csapatnak kellene ellenünk felállnia: defenzív, gyáva mentalitással, ötlettelenül. Kondás Elemér felpakolt három védekező középpályást a pályára, berakta Nagy Zolit, Ludánszki és Szatmárit, akik nem NB I-es szintűek, és ráadásként még Kulcsárral is megörvendeztetett minket. Gyakorlatilag három támadó szellemű játékosunk volt a kezdőben, így aztán nem is volt meglepő, amit az első félidőben láttunk: kilenc mezőnyjátékossal bekkeltünk, Kulcsár kolbászolt egyedül elöl, várva egy-egy előrevágott labdára, amire rásprintelhet. Egy beszari kontrázó csapat voltunk ezen a meccsen.

vasaslokikezdo

És ilyenkor van az, hogy minden ellenünk szól, mégis mi szerzünk vezetést. Egy gyengén elvégzett szabadrúgás után Ferenczi vágta be szépen a kipattanót. Normál esetben felpattantam volna a kanapéról egy ilyen gólt láttán, most viszont rezignáltan vettem tudomásul, hogy vezetünk. Mert tudtam, hogy ha ma nyerünk, akkor ismét várhatunk hónapokat arra, hogy újra felvetődhessen az edzőváltás lehetősége, amihez most nagyon közel állunk (erről bővebben majd később). De ezzel a találattal gyakorlatilag el is lőttük minden puskaporunkat, csak a Vasas akart focizni, mi pedig védekeztünk, mint egy kiesőjelölt csapat. Ráadásul további “érzékeny” veszteség volt, hogy Nagyot és Vargát sérülés miatt le kellett cserélni, így Mészáros és Tisza már az első félidőben beállni kényszerültek.

A félidei Ferenczi interjú is megér egy külön misét. “Egy kicsit fáradtabbak vagyunk, főleg fejben.” Miben fáradtatok el? Nincs egy hónapja, hogy elkezdődött a szezon, előtte kettőt pihenhettetek, de már fáradtak vagytok, beszarás! Ráadásul az öt eddigi tétmeccsből kettőt negyedgőzzel hoztatok le a San Marinó-i villanyszerelők ellen, és a Zsodinyo, illetve Paks elleni meccseken sem szakadtatok meg. Ja persze, tudjuk, a Barszelóna meg a Mencseszter nem játszik ennyi tétmeccset ilyen rövid időn belül, itt van a kutya elásva… Hat nyomorult meccs ment le a szezonból, de a csapat fele már kidőlt sérülés miatt, a másik fele pedig fejben elfáradt. Mi lesz itt velünk később?

letöltés (1)

A második játékrészben aztán hamar kijózanítottak minket a hazaiak, Ádám fejesével egyenlítettek, és innentől mentek előre a győzelemért. Mi még egyszer eljutottunk a kapujukig, Horváth el is találta a kapufát (szép lett volna, ha két helyzetből két gólt lövünk), de ezzel az egy lehetőséggel ismét ellőttük mindenünket a második félidőre. A hazaiak láthatóan szerették volna behúzni a három pontot, hülyék is lettek volna elszalasztani egy ekkora lehetőséget. Végül két szöglet utáni fejes pecsételte meg a sorsunkat, elképesztő, hogy sikerült három perc alatt két ugyanolyan gólt kapnunk, két ugyanolyan nagy védelmi hibából, de ezen már meg sem lepődtünk. (Kondás Elemér meccs utáni magyarázkodása külön tetszett: “…a végén pedig magassági fölényben voltak, amit mi nem tudtunk lereagálni.” – eszerint a 191 centis Mészáros, és a 198 centis Szatmári kevés ahhoz a jól fejelő Brkoviccsal kiegészülve, hogy felvegyék a harcot a 193 centis Vaskóval…) Kikaptunk, és nem tagadom, én örülök ennek a vereségnek. Örülök, mert bejött a tippmixem elindíthat egy olyan folyamatot, aminek már rég el kellett volna indulnia, közben pedig félek, hogy csak félmegoldást fogunk látni.

Ugyanis valószínűleg az lesz, hogy Szima Gábor meneszti Kondás Elemért (vagy lemond magától, teljesen mindegy), és vélhetően kinevezi a helyére a balmazújvárosi Feczkó Tamást, házon belül ugyanis nem sikerült utódot találni (Herczeg András nem vállalja a feladatot). Ezzel pedig elnökurunk rengeteg kritikus hangot fog elcsitítani, akik beveszik majd azt a maszlagot, hogy Kondás távozásával minden probléma megoldódott. Aki viszont távolabb lát két méternél az tudja, ezzel semmi nem oldódik meg. Ettől nem fog megtanulni Verpecz védeni, nem fogja Kulcsár belőni a ziccereit, nem fog tudni Szakály felgyorsulni. Lehet, hogy eleinte motiváltabb lesz a csapat, és egy hangyafasznyival komolyabb edzés és szakmai munka zajlik majd, de lényegi változás nem lesz, marad minden ugyanúgy, csak a bábot cserélik ki, a csapat pedig ugyanolyan gyenge marad, tele hiányposztokkal (látható, hogy egy kisebb sérüléshullám esetén már kiket kell betennünk a kezdőbe). Ennél sokkal nagyobb változásokra van szükség ahhoz, hogy ne legyenek kiesési gondjaink (sajnos már ide jutottunk…), ne adj isten, ismét élcsapattá váljunk.

Pontozás, kizárólag a későbbi statisztikák kedvéért

Verpecz – 0
Nagy – 0
Brkovic – 3
Szatmári – 3
Ferenczi – 4
Ludánszki – 3
Varga – 0
Sekulic – 3
Mészáros K. – 3
Horváth – 3
Kulcsár – 2

Mészáros N. – 3
Tisza – 3
Bereczki – 0

Kondás – Takarodj!

vdere

 • dvscnb1

  Ez jó lett!

 • Nemeztkeresed

  Valahogy ugyanígy éreztem én is a gólunk után, inkább leültem e-maileket olvasgatni, csak a másik szobából beszűrődő zajokból tudtam meg, mi folyik a meccsen. És az elég is volt.

 • Kálmán Horváth

  Külön tetszett Kondás értékelése meg a san marino-i villanyszerelő szöveg! Kérdés: Mennyire tipp és mennyire bennfentes infó ez a balmaz edző – ha elemér megy? Olvastam felvetődés szinten Pruknerről. Szerintetek ő jó lenne? Tudom drága,bonyolult,más megye,csak mint kérdés.

 • DEBRECENIVSC

  … nem akarok kekeckedni, de szinte mindenki rosszul használja az “itt van a kutya elásva” című kifejezést. Ha érdekel elmondom a történtet, de a lényeg, hogy nem a hibát jelenti hanem, hogy eljött a törlesztés ideje.
  Bocs az offért, de na. 😀

  Közeben válaszolva Kálmán Horváthnak, hát nem tudom PruknerTanár Úr szerintem jó edző csak nem tudom, hogy Őt mennyire ismerik el és azt sem most mit tudna kihozni ebből a Lokiból, az tuti hogy hozna olyan neveket akikről fogalmunk sincs, de Ő és a stábtagjai olyanokat hoztak ebbe az országba pl Nikolics, a brazil Alves (mind2 vidibe kötöttek ki), volt ilyen hogy Abidal (FTC aztán portugál első osztály), Oláh onnan jött asszem hozzánk, Szakály tesókat Ő rakta be a kaposvári csapatába, asszem Kabáthoz is volt valami köze, bár erre nem mernék esküdni, a lényeg, hogy ha lát egy tehetséget akkor beépíti, de főleg csiszolatlan külföldieket talált igen jó százalékban, mondjuk Kondáshoz képest 😀
  Egy biztos akárki lesz az edző jó pedagógusnak kell lennie, aki tudja motiválni a csapatot, mert most nem tudom, tényleg ilyen fásult a csapat vagy csak edzőbuktatás történt, ha az utóbbi akkor mindenki olyan motivált lesz ha valami újat mondanak nekik, pl sáfárkodás helyett ilyen szakszavakat hogy helyzetkihasználás, talán az összes sérült egyből meggyógyul, a másik véglet, hogy nehéz lesz rendberakni a fejeket.

 • Lucas
 • László Kiss

  Lucsánszky az egykori Nyíregyházi tréner – jelenleg a Soroksár edzője, Feczkó Tamás a Balmazújváros edzője és Herczeg András neve került a kalapba. Bandi visszautasítása borítékolható volt.
  Sajnos információim szerin Feczkó legalább akkora jópajtása Szima Gábornak, mint Elemér. Pillanatnyi változást hozhat, fejlődést biztosan nem. Itt a vége, Szima vagy feláll önként, vagy felállítják. Az utóbbi biztosan nem lesz szép megoldás.

 • Lucas

  Nekem elmondhatod, Bölcsészman nagyon kíváncsi. 😀

 • Asdert

  Azt hiszem, hogy leírtad, amire gondoltam. Hagyjuk azt is, hogy miért Ilyen a keret, miért nincs szélső védő csere, tánadó, stb…
  Esetleg, ha valaki nem látta volna az m4 közvetítésének a végét: kb ott is azt mondták, hogy Elemér alkalmatlan.
  Még annyit, hogy szerintem nem menesztik és nem veszi észre, hogy régóta gáz van. De ne legyen igazam.

 • DEBRECENIVSC

  Az itt van a kutya elásva története arról szól, hogy volt régen egy szegény ember akinek nem volt lova, de be akart állni katonának (huszárnak), de ló nélkül nem lehetett katona, ezért kapott egy lovat és leöltek egy kutyát az átadás helyszínén, eltemették és megjelölték, mondván majd ezen a szent helyszínen kell visszafizetni cserébe valamit vagy pénzt vagy egy másik lovat, ki miben állapodott meg és ha nem tudta volna teljesíteni a koma akkor abban is megállapodtak, hogy az illetőnek levágják az újját, kezét, karját (attól függően hogy mekkora volta az értéke a kapott valaminek) és a kutyára esküszik hogy betartja. Abban az időben babonából még tartottak az egyiptomi kutyaistentől Anubisztól, tudván hogy ő az aki a lelket az isten elé viszi és megítéltetik, mindegy a lényeg, hogy amikor eljött az idő, újra elmentek a megjelölt tetem felé és aki várta a fizetséget azt mondta “No koma, itt van a kutya elásva.”, tehát eljött az idő a törlesztésre, a megbeszélt fizetség vagy az esetleges csonkítás ideje.

 • JuveFan1897

  Csak hogy én is kekeckedjek, Abidal a Barcelona BL győztes balhátvédje volt, a Fradiban Abdi játszott 😀

 • JuveFan1897

  Hallunk sok mindent, sok helyről, meglátjuk, hogy mi igaz belőle, az biztos, hogy a jövő héten sok kérdése választ kapunk.

 • DEBRECENIVSC

  azaz de felőlem lehet abdullah is 😀

 • Lucas

  Az igen! A régiek nem szaroztak, ez nagyon brutál sztori. De érdekes, köszönöm.

 • Jamen

  Sorry, the end is so far! Döntsétek el mi a jobb a végtelen szenvedés, vagy a szenvedélyes vég?

 • Gorcsev Iván

  Ugyanígy jártam én is. Kb 30 percig bírtam nézni a kiábrándítóan gyenge produkciónkat, aztán elkezdtem kapcsolgatni a tv-t. Találtam egy jó kis Tom Hanks filmet. Végig is néztem. Szerintem sokkal jobban szórakoztam, mintha a meccsnél maradtam volna…

 • Asdert

  Tévedtem. Örülök. Remélem jobb lesz!