Ennyit tesz egy edzőváltás

Múlt héten az alábbi gondolatokat fűztem az esetleges edzőváltáshoz: “Ettől nem fog megtanulni Verpecz védeni, nem fogja Kulcsár belőni a ziccereit, nem fog tudni Szakály felgyorsulni. Lehet, hogy eleinte motiváltabb lesz a csapat…“. Aki kilátogatott ma a Nagyerdei Stadionba, az pontosan ennek lehetett szemtanúja. Nem tanult meg a csapat egy hét alatt focizni, viszont óriási motivációs löketet, felszabadultságot lehetett látni a játékosokon. E mellé társult még egy gyengus ellenfél is, így pedig gólparádé lett a vége.

gyir2

Kíváncsian vártuk, hogy Herczeg András miképp állítja majd össze a kezdőcsapatot a sérülésekkel tűzdelt keretből. Arra lehetett számítani, hogy a héten szerződtetett Danilovics rögtön a kezdőben találja majd magát, arra már kevésbé, hogy a 24. életévében járó Kuti éppen ma debütál majd az NB I-ben. Bátor húzás volt, annyi szent, de mivel a középpályán csak Szekulics volt bevethető, így Jovanovicsot fel kellett mellé tolni, és mivel Nagy és Bokros is sérült, így vagy Mészárost kellett volna kitolni a szélre – ez esetben Szatmári kezd -, vagy váratlant húzni. Ezen kívül nagy meglepetés nem nagyon akadt a kezdőben.

dvscgyirmotfelallas

Mielőtt kitérnék a mérkőzésre, szeretnék “köszönetet” mondani az M4 Sportnak. Mivel előzetesen úgy harangozták be, hogy a mi meccsünket közvetítik majd élőben, így mi nem készültünk rádiós közvetítéssel. Csibu éppen nyaralását tölti, de előzetesen úgy kalkuláltunk, hogy ha nem TV-s a meccs, akkor úgy szervezi a dolgokat, hogy még tudjon nektek közvetíteni. Így hát neki is megkönnyebbülést jelentett, hogy a hét közepén úgy értesültünk, hogy mi kerülünk képernyőre. Aztán tegnap már azt lehetett látni, hogy cserélt a csatorna, és inkább a Vidi-Vasast közvetítik élőben, a mi meccsünket pedig online lehet majd követni. Ez rendben is lenne, bár nincs mindenkinek internete, de azért a többség így sem maradt volna le a meccsről. Viszont mi már csak a stadionból értesültünk arról, hogy a stream nem működik. Rengeteg üzenetet kaptunk, hogy segítsünk, de mivel már nem volt lehetőségünk bármit is tenni, így maradt a Facebookos közvetítés, amit jómagam igyekeztem képekkel és videókkal színesíteni. Sajnos pont rosszul jöttek most ki nekünk is a dolgok, így nem tudtunk élőben közvetíteni, de igyekszünk az ilyen eshetőségekre felkészülni a jövőben.

Na de akkor a meccsről. Az már az első percekben látszott, hogy teljesen más motivációs szinten pörgött a csapat. Tisza olyan sprinteket nyomott le máskor elveszettnek hitt labdákra, hogy csak lestünk. De úgy igazából mindenki odatette magát, senkitől nem volt látható az egy héttel ezelőtti alibifoci. Takács fejesével kezdtük meg a helyzetek gyártását, ekkor még Sebők bravúrral védett, miként néhány perccel később Tisza szabadrúgása után is. A 15. percben viszont már tehetetlen volt, Horváth Zsolt kapáslövése nem sikerült jól, viszont ő eszmélt hamarabb, és lecsapott a lecsorgó labdára, amit éles szögből ballal a hosszúba lőtt. A gól után sem álltunk le, majd egy szöglet után a kipattanó labdát Korhut vágta be kapásból ballal. A vendégek egyébként nagyon megilletődötten kezdtek, és nyilván a korai csere sem tett jót a játékuknak, pláne, hogy azt követően rögtön szerkezetet is kellett váltaniuk. Innentől mi viszont kicsit visszább vettünk a tempóból, így már a gyirmótiak is eljutottak a kapunkig, sőt, az első helyzetük kis híján gólt eredményezett, Simon András lehulló fejese a kapufán csattant. A félidő vége előtt még Horváth szerzett majdnem hasonló találatot az elsőhöz, ez a lövése azonban a rövidre tartott, és centikkel a kapufa mellett (vagy talán épp azt eltalálva) hagyta el a játékteret.

gyir1

A második játékrész Gyirmót helyzetekkel indult, igaz csak rögzített szituációkból veszélyeztettek, de Danilovics mindkét esetben a helyén volt, és bravúrosan védett. Az 57. percben viszont eldöntöttük a meccset, a bal szélről érkező beadás Tisza előtt kötött ki, a tizenhatoson belülre törve két védőt fektetett el lövőcselével, majd egy tolás után ballal elemi erővel lőtte ki a rövid felsőt a felső léc segítségével. Láthatóan felszabadultan játszott mindenki, mintha tényleg megkönnyebbültek volna az edzőváltás hatására. A végeredményt Takács Tamás állította be a 70. percben, és folytatva a sormintát ő is szép találatot jegyzett. Kicsit hasonló volt Szakály Felcsútnak lőtt góljához, jó 25 méterről vágta be a hosszúba a játékszert. A végén még Bereczki beállása lendítette fel egy picit a játékot, illetve Kulcsár szerencsétlenkedett el két komoly helyzetet is (az egyiknél azért Tisza is ludas volt, hogy kimaradt), míg a lefújás előtt nem sokkal majdnem Bereczki szerzett még egy gólt. Így sem szomorkodtunk, hiszen 4-0-ra gyűrtük le az újoncot.

Még azonban mielőtt örömtáncot lejtenénk, felhívnánk a figyelmet ismét arra, hogy nem tanultak meg hirtelen focizni a srácok. Nagyrészt az extra motiváció, és a gyenge napot kifogó ellenfél volt az oka annak, hogy ma ilyen simán nyertünk, ettől még nem lettünk hirtelen bajnokesélyes csapat. Viszont ez egy új út kezdete, innentől arra kell törekedni, hogy minél hamarabb megtaláljuk a megfelelő vezetőedzőt, hogy még legyen ideje a saját képére formálnia a csapatot, ne adj isten igazolni egy-két játékost a nyáron.

gyir3

Pontozás

Branislav Danilovic – 7
Braniszlav_Danilovics_k
Rég láttunk már ennyire magabiztos hálóőrt a DVSC kapujában. Talán utoljára az egészséges Novakovicsot. Ma bizonyította, hogy megérte őt megszerezni. Az összes labdára jól jött ki, emellett nem egy bravúros védése is akadt. Nem lehetett ma rajta kifogni.

Kuti Krisztián – 5
Kuti_KrisztianfotoElőször kezdett az NB I-ben, és bár már nem fiatal, nem játszott megilletődötten. Nyilván látszott, hogy borzasztóan rutintalan, és nem játszott még ilyen komoly szinten, de bőven elfogadható teljesítményt hozott.

Mészáros Norbert – 5
meszaros-norbert_2Több alkalommal is hibázott, az egyikből ziccerben vehette kapura a labdát a Gyirmót, de Danilovics védeni tudott. Ma nem éreztem magabiztosnak.

Dusan Brkovic – 6
brkovics_dusan_1Mészárossal ellentétben ő nem hibázott, igaz nem is nagyon tették próbára a vendég játékosok.

Korhut Mihály – 6
korhut_mihaly_3Sokkal felszabadultabban játszott, mint az elmúlt hetekben, talán rajta látszott a legjobban, hogy tele a töke már Kondással. A gólja szép volt, a második félidőben viszont hamar lecserélték, vélhetően ennyit bírt a sérülése után.

Ognjen Djelmic – 5
Ognjen_Djelmic_kNem nagyon volt játékban, kevésszer passzoltak neki a társak, így keveset is tudott hozzátenni a győzelemhez. Volt pár jó elfutása, egy-két pontatlan beadása, és egy rossz távoli lövése.

Danilo Sekulic – 5 
szekulics_kicsiEgyelőre nem győzött meg arról, hogy jó igazolás lenne, kicsit alibinek tűnik a játéka, kevésszer tűnik fel, nem nagyon keresik a társak sem labdákkal, gyakran eltűnik a mezőnyben.

Aleksandar Jovanovic – 5
Jovanovic_kMa ő sem villogott, szép csendben elfutkározott a középpályán, szerzett néhány labdát, de támadásokhoz nem ért fel.

Horváth Zsolt – 7 
Horvath_Zsolt_kNagyon élt ma, rengeteget futott, mindenhol ott volt, és sok jó megoldása volt. Gólja szemfüles volt, és majdnem lőtt még egy hasonlót. Nálam ma ő volt a legjobb.

Tisza Tibor – 6
Tisza_Tibor_kŐ is motiváltan lépett pályára, volt egy remek szabadrúgása, lőtt egy szép gólt, de többször pontatlan volt mezőnyben.

Takács Tamás – 6
Takacs_Tamas_kKicsit fásultan játszott, mezőnyben nem nagyon voltak jó megoldásai, elpattogtak tőle a labdák, de mindezt kárpótolta egy óriási góllal.

∼•∼

Ferenczi János – 5
ferenczi_janos_2Korhutot váltotta, és bár sokat futott fel a széleken, maradandót nem alkotott ezúttal.

Kulcsár Tamás – 0
kulcsar_tamas_3Ma is csak elrontott ziccereket láthattunk tőle. Ő lenne a következő, akit küldenék Kondás után.

Bereczki Dániel – 6
Bereczki_Dani_kicsiJól szállt be, akadtak szép passzai, a legvégén pedig kis híján gólt is szerzett. Sokkal több lehetőséget kellett volna kapnia már korábban.

∼•∼

Herczeg András
k_Herczeg_AEgy hét alatt senki nem tud csodát tenni, így természetesen ez a 4-0 sem kizárólag az ő érdeme (de nem is Kondásé, ahogy a nyilatkozatában kitért rá). Lélektanilag viszont rendbe rakta a csapatot, és sikerült kellő motivációt is átadnia a játékosoknak. Nosztalgikus érzés volt őt a kispadnál látni.


Gólösszefoglaló

dvscgyirmoteredmeny


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Élvezhető meccs volt sok góllal, helyzetekkel, bár igazából csak egy csapat volt a pályán. Az az egy csapat pedig ma jól futballozott, nem hagyta ki a helyzeteit, és szebbnél szebb találatokat szerzett. A játékvezető többször is tévedett, általában a mi kárunkra.

Zárszóként néhány gondolat. A nézőszámon nem látszott meg, hogy a régóta várt edzőcsere megtörtént, ebből is látszik, hogy sokan már nem csak Kondásban látják a hibát. Ettől függetlenül hosszú idő után végre úgy állhattunk fel a stadion székeiből, hogy nincs bennünk hiányérzet, és jól szórakoztunk. És PONTEZ a lényeg!

 • Sammy

  Jó lett az írás, viszont a pontozásban nem értek egyet Sekulic citromdíjával, hiába nem volt a legjobb, de nem érdemelt citromdíjat. Inkább Mészárosnak lehetett volna adni, de a többi részével egyetértek.

 • Lucas

  Én se Szekulicsnak adtam volna a citromdíjat, szerintem igenis hasznosan játszott. Djelmics “méltóbb” lenne erre a címre.
  Danilovicstól én a nyolcast se sajnáltam volna, egyszerűen parádézott a kapuban.

  Ahogy Tisza is hetes nálam.
  A csapatnak pedig szeretném megköszönni ezt az élményt! Felemelő érzés volt Tiszával együtt ünnepelni a gólját. Ahogy a cikk végén ott is van, ez kell a szurkolónak: egy hajtós, küzdő csapat, aki mer lőni, mer játszani és mer a szurkolókkal ünnepelni. Hajrá LOKI!

 • JuveFan1897

  A stadiontól lefele jövet még nem ezt mondtad 😀

 • JuveFan1897

  A védekező középpályások általában láthatatlanul teszik a dolgukat, de eddig Sezkulicstól még a rejtett hasznosságot sem láttam. Remélhetőleg ez majd változik, de nekem kicsit sótlannak tűnik a játéka.

 • Lucas

  Ez egy másik Sammy 😀

 • JuveFan1897

  Sammy csak egy van, őt nem lehet másolni 😀

 • Sammy

  Pont hogy ezt mondtam. Mészáros jobban megérdemelné a citromdíjat.

 • JuveFan1897

  Mikor Sekulicot mondtam, nem ellenkeztél 😀

 • Lucas

  Ami nagyon szembetűnő volt még nekem, hogy Szakály és Holman mennyire nem hiányoztak…

 • JuveFan1897

  Utóbbi kreativitása még csak-csak (de nem az önzősége), előbbi lassúsága viszont valóban nem.

 • Jamen

  Nagyon is sok köze van Elemérnek ehhez a győzelemhez! A lemondása nélkül most egy 0:0-ás, vagy 0:1-es meccsről beszélgethetnénk!

 • Koly

  Kondással pacsiztak így a fiúk mostanában gól után? 🙂

 • Kálmán Horváth

  Valahogy én is azt mondtam odakint, hogy ennek a Sekulic-nak kicsit Kiss Zolira hajaz a játéka. Semmi kockázat, inkább hátra passzolok, jól eltűnök. De Djelmic is megér egy misét. Állandóan bejött középre, nem csinálta meg a cseleket, amikor labdát kapott. Ferenczi Janika viszont jó volt, lendületes. Bereczkinek több idő kell (adjuk hozzá azt, amit Kulcsár kapott). Nálam Tisza kicsit azért jobb volt, mint a doktor. Utóbbi oké, hogy ment, de olyan homályokat passzolt, hogy a fejemet fogtam. Kutinak meg Danilovicnak örülök.

 • Boniek

  A Vasas meccs után úgy döntöttem, hogy (bár bérletem van) addig nem megyek meccsre még Eli bá’ ül a kispadon. Mivel váltás volt, nagyon vártam, hogy mi lesz és természetesen kint voltam a meccsen. A lényeg: jól tettem! Nagyon jó érzéssel mentem haza és az a véleményem, hogy ez a 90 perc is hozzájárult ahhoz, hogy feltöltődjek a következő hétre. Ezt köszönöm a játékosoknak és Herczeg Andrásnak is. Az igaz, hogy a Gyirmót nem játszott jól (talán az is igaz, hogy gyenge napja volt), de mikor mi játszottunk gyengén, akkor mások azt mondták, hogy “annyit tudtunk játszani, amennyit engedett az ellenfél”. Szóval, én nagyon örülök a tegnapi eredménynek és nagyon bízom, hogy lesz még egy pár ilyen meccsünk, hogy ne kelljen a bérletemet a fiók legmélyére eltenni. A pontozással nagyjából egyetértek és bár a “Doktor Úr” eddig nem vívta ki a szimpátiámat, azt hiszem, hogy ő is jó úton halad. Kulcsár nem tudom mikor szeretne magához térni. Tisza nagyon akart és sikerült is neki gólt szerezni, de úgy érzem, hogy sokszor annyira akar, hogy nem tud koncentrálni. Így aztán nem választja a legjobb megoldást. Danilovicsnak meg nagyon örülök! Csak így tovább?
  Hajrá LOKI! Mindörökké hajrá Debrecen!

 • nnorbii

  Az 53. percben a sorfalban Djelmic és Szekulics hogy mit művelnek… Ezért lett olyan ideges Danilovics kisvártatva?

 • Lokimind9

  A helyszínen hallatszott ahogy ordított Szekuliccsal.

 • OnlyLoki

  Jééé, még csak most látom… Legközelebb szóljatok, hogy ne örüljek annyira és húzzam le a fejem, mert fotóztok! 😀

 • Tylla

  Nekem az tünt fel több meccsen, hogy Djelmicnek alig akarnak passzolni. Tisza alapból önző, de most is volt olyan szituáció, hog ha Djelmicnek passzol egy kontra végén, akkor ziccr lett volna. Ehelyett egydül akart a mennybe menni és szerelték.

 • okostojas

  Én is úgy láttam, hogy felszabadultan játszott az egész csapat, mintha eltűnt volna a görcsösség a játékosokból. Kellett egy kellemes (nálam az 1-ik kieső) ellenfél, de mint láttuk már többször is, hogy tudunk pontokat veszíteni az ilyen fix 1-es meccseken is. Végre van egy minőségi kapusunk, engem Novakovicra emlékeztet. Védelem is rendben volt, külön örültem Kuti jó teljesítményének! Középpályával viszont nem voltam kibékülve. Ez a Sekulic most védekező vagy támadó? Djelmicben sem volt átütőerő, s Horváth is egy talány számomra. Két csatárunkat Elemér valószínű lecserélte volna a 60.perc környékén, amivel megfosztott volna minket 2 ilyen gyönyörű találattól! Mi van a másik Mészárossal?

 • okostojas

  Nekem meg az a szembetűnő, hogy nem értesz a focihoz… Sekulic és Djelmic helyett inkább őket nézném! Bár tőled már megszoktuk, hogy ahol csak lehet negatívan nyilvánulsz meg Kulcsárról, Verpeczről, Szakályról és Holmanról! Nem is lenne ezzel baj, mert a szurkoló véleménye szubjektív, csak mivel te ennek a blognak az 1-ik szerkesztője vagy joggal várnánk el mi olvasók a semlegességet és azt, hogy reális értékelést kapjunk a játékosokról és a csapatról egy “szakértőtől”!

 • Lucas

  Kezdjük az elején, személyeskedés nélkül.
  Szakály és Holman egyaránt játszottak a Torpedo és a Paks ellen is. Szakály a hazai EL-selejtezőn 4-es osztályzatot kapott Juvefantól, hozzáteszem teljesen jogosan, mert miatta volt csonka a bal oldalunk, a visszavágón pedig olyan gyenge volt, hogy Kondás lecserélte a 60. perc környékén. Holman Dávid képességei alapján simán a keret legjobb középpályása lehetne, ha nem lennének gondok a hozzáállásával és azzal, hogy úgy önzőzik, mint tesiórán a helyi klub U14-es csapatában játszó HVCS (helyi vagány csávó). Holmanról mellesleg sosem nyilvánultam meg negatívan, Szakályról (meg bárki másról) is csak akkor, amikor megérdemlik.
  Továbbá szögezzük még le gyorsan azt is, hogy Szekulics és Djelmics közül egyikük sem Szakály és Holman posztján játszik. Szekulics VKP, Djelmics pedig jobbszélső, míg Szakály BAL oldalt és középen szokott szerepet kapni, de támadó szellemű játékos, csakúgy mint Holman, aki TKP (vagy esetenként a csatárok mögött játszó árnyékék) akinek a feladata kulcspasszokkal vagy átlövésekkel segíteni a csapatot.
  Nézd meg légyszives a Zsodinyó-Paks-Zsodinyó eredménysort: amikor ez a Szakály és ez a Holman játszottak, egyszer sem nyertünk, sőt mi több, a támadáójátékunk a nullához közelített.
  Én nem állítom, hogy magas szinten értek a focihoz, soha nem is mondtam. Csupán laikusként és fanatikusként minden meccsét látom a kedvenc csapatomnak és feltűnnek dolgok, ismerem a játékosainkat (az utánpótlást is beleértve néhány korosztállyal vissza), tudom ki mire képes, kinek mi a posztja. Ezáltal alkalmas vagyok arra, hogy szurkolói blogra írjak. Nekem úgy tűnik, nem én nem értek hozzá kettőnk közül.
  Azt meg hogy pikkelnék játékosokra, visszautasítom. Csupán azokat kritizálom, akik évek óta képtelenek bizonyítani, hogy helyük lenne a DVSC-ben, ide tartoznak az általad említett Verpecz, Kulcsár, vagy még inkább Ludánszki, illetve ilyen volt Spitzmüller. De csak rajtuk áll, hogy ezen változtassanak: ha Verpecz végre megtanul úgy kijönni a kapuból mint Novakovics vagy épp Danilovics, ha Kulcsárnak nem csak félévente egy jó meccse lesz, ha Ludánszki vagy megtanul focizni vagy pedig kitanul egy szakmát, tőlem se fognak rossz pontot kapni.
  Úgyhogy légyszíves, ne légy egy “okostojás”, bár gondolom, nem véletlen ez a névválasztás. 🙂

 • OnlyLoki

  Szakály olyan körülményes, tesze-tosza balerina, hogy inkább nézek egy kevésbé technikás, de sokat futó Djelmicet, mint őt. Nem akarom bántani Petit, de a három szezonbeli meccsén vagy alibi passzokat adott, vagy rátekeredett a labdára, amit elvettek tőle az ellenfél játékosai. Csak lassítja a játékot, sajnos.

 • JuveFan1897

  Ezek szerint a borítóképen te ünnepelsz? 😀

 • OnlyLoki

  Nagyon úgy néz ki (C4 12. sor), bár hátulról nem nagyon szoktam látni magamat! 😀

 • JuveFan1897

  Jaja, én a C4 13. sorban ülök 🙂