Mikor, ha nem most?

Komoly erőfelmérő vár Leonel Pontesre és együttesére, hiszen ezúttal idegenben, méghozzá a Videoton otthonában kell helyt állnia a csapatnak. Az első két meccse nem sikerült jól a portugál trénernek, de óva intenénk mindenkit, hogy máris pálcát törjünk a mester feje fölött. Egyrészt Kondást hat évig megtűrte a közeg, akkor az új trénert ne köpködjük már két meccs után. Másrészt látszik, hogy rengeteg hiányossága van a gárdának, amiről szintén nem az új szakvezető tehet. Egyik ilyen a számtalan hiányposzt, főképp a csatársorban fellelhető minőséghiány, illetve a pocsék erőnlét, ami szintén az előd “munkájának” gyümölcse.

vlb

Annyiban lesz más ez a meccs, mint a két hazai találkozó, hogy most nem mi leszünk az esélyesek, és vélhetően nem is mi fogunk kezdeményezőbben fellépni. Az MTK és a Haladás ellen nekünk kellett (volna) dominálni, birtokolni a labdát, helyzeteket kialakítani, míg a vendégek masszívan visszahúzódtak, és kontrákkal próbáltak operálni. Ezzel látványosan nem tudtunk mit kezdeni, pontosabban tudtunk, mert meg voltak a helyzeteink (különösen a szerdai meccsen játszottunk egy látványos első 35 percet), a befejezésekkel viszont továbbra is hadilábon állunk. Vasárnap viszont fordul majd a kocka, ugyanis a Videoton fog vélhetően kezdeményezően fellépni, nem engedhetik meg ugyanis az újabb pontvesztést. Ha lehet mondani, ellenfelünk még nálunk is pocsékabbul kezdte a szezont, eddigi két győzelmüket hozzánk hasonlóan a két újonc ellen gyűjtötték be, kikaptak viszont a Diósgyőrtől, a Vasastól (mindkettőtől hazai pályán), illetve az MTK-tól legutóbb, Pakson pedig döntetlent játszottak. Az eredménysor kísértetiesen hasonló a miénkhez.

Fehérváron már-már hagyományosan új trénerrel vágtak neki a szezonnak, ezúttal a norvég Henning Berg kapott bizalmat Garancsi Istvántól, a korábban a Legia Varsót trenírozó kopasz tréner eddig adós maradt a jó eredményekkel, bár a nemzetközi kupában a Vidi jutott legtovább a magyar csapatok közül, egészen a harmadik körig meneteltek, és a dán Midtjylland csak hosszabbítást követően tudta búcsúztatni a tavalyi ezüstérmest. Ezzel párhuzamosan a bajnokságban viszont nem jönnek a győzelmek, és a korán összeszedett nagy hátrány hamar kiírhatja őket a bajnoki címért folytatott versengésből. Igaz, tavaly is pocsékul kezdte, de az össze-vissza körbeverésnek köszönhetően egy mérsékelt tavasz elég volt, hogy simán begyalogoljanak a második helyre. Érzésem szerint ezzel idén sem lesz gondjuk, de legrosszabb esetben is a dobogó harmadik foka meglesz a Videotonnak. Bár alighanem ennél merészebb álmokat szövögetnek, ilyen költségvetéssel azért minimum a bajnoki címért kellene versenyben lenniük a Fradival…

vidiloki

Mindkét csapatnak sok hiányzója van, nálunk például már úgy tűnt, hogy Szakály visszatérhet, de a hét elején ismét megsérült, így ki is hagyta a szerdai mérkőzést. Nem tudni, hogy mennyire komoly a baj, de sokat nem tennék rá, hogy vasárnap látjuk őt a pályán, alighanem a szeptemberi mérkőzésekre lesz ő ismét bevethető. Ugyanez a helyzet Holman Dáviddal is, aki papíron már felépült, de szerintem nem fognak vele kockáztatni. Takács Tamás az MTK ellen sérült meg, egyhetes kihagyást diagnosztizáltak neki, így az egyetlen épkézláb csatárunk sem lesz bevethető. A Vidinél is hiányzik azért jó néhány kulcsember, Stopira, Pölöskei, Simon és Oliveira is kihagyták a hétközi mérkőzést.

Külön pikantériája lesz az összecsapásnak Braniszlav Danilovics és Bódi Ádám szerepe: a két játékos az előző szezonban még fordított leosztásban lépett pályára a Videoton – DVSC mérkőzésen, kettejük közül viszont nyilván Bódi Ádám váltása a fájóbb, legalábbis a számunkra. Saját nevelésű középpályásunk hosszú évek után váltott csapatot, és láthatóan nem is sikerült eddig pótolnunk őt. Ezzel szemben Danilovics csak kölcsönben volt egy évet Fehérváron, és Kovácsik személyében van egy jó képességű kapusa a Vidinek.

Vasárnap este nyolckor kerül sor a Videoton – DVSC mérkőzésre, a székesfehérvári stadion felújítása miatt továbbra is Felcsúton játssza mérkőzéseit a Vidi, így ezt az összecsapást is természetesen ott rendezik. A játékvezető Iványi Zoltán lesz, és őszintén reméljük, hogy végre minimum pártatlan bíráskodást látunk majd, mostanában ugyanis többet tévedtek a játékvezetők az ellenfeleink javára. Természetesen lesz élő közvetítés is, bár mi ezúttal nem jelentkezünk rádiós közvetítéssel, de az M5-ön élőben követhető lesz az összecsapás.

 • tiberius

  Sajnos valoban nem mi vagyunk ennek a meccsnek az esélyesei!Szerintem jól erősitett a vidi de ők sincsenek jól ősszerakva…Erősebb is a kispadjuk mint a miénk!
  Van olyan,hogy egy edző váltás után egy csapat feltámad az új edző jövetele után/lásd Kondás érkezése után/ de most ez elmaradt nálunk s ebben tetszik nem tetszik benne van az edző keze!

 • Happur

  Mikor? Nem most, hanem a válogatott szünet után, néhány új játékossal kiegészülve.

 • Lucas

  Nem sok jóra számítok. Tavaly ilyenkor a Vidi még ennél is rosszabb formában volt, és mit ad Isten, nem épp ellenünk szerezték meg az első győzelmüket? Az utóbbi időben amúgy sem megy nekünk ellenük a játék, tavaly 3-szor vertek minket. Hacsak az nem fog a mi kezünkre játszani, hogy a Vidi az MTK-nál és a Halinál játszóbb csapat, és dominálni fognak ellenünk hazai pályán, ami jobban fekszik nekünk, mint a Haladásos antifutball.
  A válogatott szünetet várom én is, azután kezdhetünk meg először megindulni fölfelé. Azzal elvergődünk valahogy télig, amikor jelentős bevásárlást kell majd tartanunk.

 • JuveFan1897

  Nem fogunk igazolni sajnos…

 • Civisloki

  Honnan tudod?

 • DEBRECENIVSC

  Van olyan, hogy egyet vissza kell lépni. hogy előre tudj kettőt!

  Herczeg megköszönte Kondás munkáját, mert ez kötelessége volt, de Pontestől még nem hallottam volna, hogy egyszer is dícsérte volna elődje áldásos munkáját!
  Nem értem mit puffogsz, feltámad majd a csapat, csak előbb még meg kell halniuk a pályán, majd ha “lemosták”/”levetik” azt a rutint/szokást ami az elmúlt 5 évben jellemezte őket, feltámadnak, hidd el nekem mester, türelem!

 • JuveFan1897

  Jövőbe látó vagyok…

 • Civisloki

  Vicceske… Mért ne lehetne?

 • JuveFan1897

  Ha ismernéd a DVSC-nél uralkodó helyzetet, nem kérdeznél ilyen hülyeséget.

 • tiberius

  Nem szokásom a puffogás,az életfelfogásommal teljesen ellentétes….!Nem fogok annak örülni ami még itt lesz.Sokat vártak Scacnytől is és láttuk mi lett belőle.Félek a kommunikáció visszafogja majd a dolgokat, erről más csapatoknál többet tudnának mesélni.

 • Civisloki

  Valszeg te nem ismered. A fölényeskedés miatt nem okosabb az ember.

 • JuveFan1897

  Ez nem fölényeskedés, csak kicsit unalmas már amit napok óta művelsz. Attól, hogy nicket váltasz, még mindenki tudja hogy dvscnb1 vagy.

 • DEBRECENIVSC

  Szerintem nem kapunk ki, de kíváncsi vagyok, hogy ott is dominálni akarunk vagy kontrára rendezkedünk be.

 • DEBRECENIVSC

  Megértelek, ha ez az árnyaltság Szima és a Loki kapcsolatára terjed ki, de ha az új edzőre és annak eddigi munkájára gondolsz, akkor nem. Itt idézném az előző “mestert” vereség után. “… egyértelmű, erre lehet építeni!” A különbség az, hogy Kondás nem épített semmit csak bontott, mind egyéni, mind csapat szinten, Pontes meg már építkezik, nem csak akar, ha nem már teszi is, várjuk meg mi sül ki belőle.

 • Jamen

  Csak az a kérdés, hogy sört, bort, vagy pálinkát fogunk vásárolni, mert játékost azt nem igen, vagy csak olyat, akit megszámítanak olcsó pénzért, vagy ingyért…….Én már annak is örülnék, ha az akadémiáról elkezdenénk beépíteni a tehetségeinket! Iványiról meg annyit(ez nem Neked szól Lucas), hogy Ő vezette anno a Honvéd elleni bajnokavatást……Vele kapcsolatban vajon mire számíthatnánk, ami pozitív?

 • JuveFan1897

  A bajnokavatót Andó-Szabó vezette, de Iványiról is vannak rossz emlékeink sajnos. Egyébként érdekes tendencia, de a Vidi elleni meccseinket szinte mindig ő vezeti.

 • Jamen

  Valóban igaz, tényleg Andó-Szabó volt!.És az is igaz, hogy Iványi össze-vissza szokott fújni!

 • Nemeztkeresed

  Mikor, ha nem most…
  SE.

 • dvscloki

  Ez több, mint siralmas.
  Semmi fantázia, nulla elképzelés, csigalassú tempó, tragikus (?)technikai(?) megoldások..
  Szezon végén kiesési rangadót fogunk játszani és Pontes télen már nem lesz debreceni lakos…

 • Asdert

  Nem lennék Pontes! Van honnan feljönni…