Önmagunk által megalázottan

Augusztus 21. Megalázó vereség Felcsúton, a Videoton ellen. 5-1. Értékeljük az értékelhetetlent.

33464_nAIFwDrqkH

Vannak mérkőzések, melyekről nagyon nehéz mit írni. Az elmúlt 2 év sajnos teli volt ilyenekkel. Próbálunk összefoglalni, terveket szövögetni a közeljövővel kapcsolatban, játékosokról, edzőkről, tulajdonosokról beszélgetünk. Ezeknek pedig mind-mind egy fontos végpontja van: a jövőbeni reménykedés. A remény, hogy lehet ezt jobban, sikeresebben, szebben is csinálni, akár játékról, akár klubvezetésről van szó. Aztán jön a felsülés, és rádöbbenünk, hiába nézzük ezt a meccset is egy vagány Loki sörözőben huszadmagunkkal, hiába lett itt edzőváltás, amit látunk arra már sem mérgünkben, sem haragunkban, sem közönyünkben nem guríthatunk le még egy korsóval, nemhogy örömünkben. Öröm? Ujjongás? Hol van az már. Évek óta odalett.

Most épp az a Videoton állt utunkba, amelynek 6 meccs alatt csupán 2 győzelme volt. Egy, az állam által 2010 óta tuningolt csapatnak. Ha most ezt látjuk, mi lesz, ha egyszer elzárják a pénzcsapot? Ahogy Juvefan fogalmazott, eddig nagyjából csak az nem verte el őket, aki nem akarta. Most mi jöhettünk volna, még akkor is, ha idegenben, két héttel ezelőtti (dupla)edzőváltás után próbálunk Pontessel végre elindulni a győzedelmes úton. Nehéz-e a feladat? Egyértelmű. Lehetetlen? Semmiképp.

vidiloki

A kezdőnk nem sokat változott a korábbiakhoz képest, a sérülteken kívül a korábbi kezdőcsapat köszön vissza Kulcsártól Danilovicsig. A két változtatás (Ferenczi és Sekulic beállása Horváth és Jovanovics helyére) nem sokat oszt szoroz. Aztán kezdetét veszi a nyár utolsó bajnoki meccse és az első 10 percben gyakorlatilag pályán sem vagyunk. Az egész DVSC inkább hasonlít egy sajtra, melyben több a lyuk, mint a laktató étek, de kibírjuk a nyomást. Már annak is örülünk, hogy előrerúgunk az ellenfél tizenhatosa felé egy labdát. Sebaj, hogy pontatlan, legalább nem a mi kapunk előtt zajlik a játék. Ferenczi is így gondolhatja, már csak becsületből is elvállalja kapásból. A Vasas ellen is kezdőként szerzett gólt, most is így tesz. Elképesztő, hogy vezetünk.

És elképesztő, hogy a következő 80 percben egy-két Tisza lövéstől eltekintve képtelenek vagyunk helyzetet kidolgozni. A Vidi kétpercenként a kapunk előtt van, ontja magából a helyzeteket, hol Brkovics, hol Danilovics az egyetlen, aki tudja is, mit csinál, de ketten kevesek ide. Pontrúgás, 1-1. Aztán ők is csődöt mondanak, 2-1. Az egész csapat csődöt mond, 3-1, 4-1, az utolsó percben pedig a csereként beálló Bódi passzából 5-1. Soha ennyi gólt nem kaptunk még a székesfehérváriaktól.

Indulunk haza, Pontes pedig kimondja, amit gondolunk: a város nem érdemelt ilyen eredményt, egy erős csapatra van szükség. Mondandójában benne van a lényeg: a jelenlegi keret nem alkalmas arra, amire szánják. A jelenlegi keret gyenge, ezer sebből vérzik. A játékosok arcáról is hasonló érzések jönnek le. Nem Pontes hibája, amit látunk. Ő két hete van itt. A csapat gerince viszont évek óta. És évek óta képtelenek jó teljesítményre. A helyzetet persze nehezíti, hogy Herczeg Andrással a két frissen feljutó csapatot megvertük. Ha neki megy, Pontesnek miért nem? A legkönnyebb út a portugált hibáztatni. A legnehezebb út észrevenni, hogy a csapat erősítés címszó alatt az elmúlt 3 évben csak mellényúlt. Egy klasszikussal élve: “át lettünk verve, fiatal barátaim”!

33446_W0rhRvVYxj

Játékosok:

Danilovics: 4 – 5 gólt kapni akkor sem szép dolog, ha nem feltétlenül a kapus a hibás. Kapott egy köténygólt, majd rosszul zárta a szöget, aztán végképp szétesett a csapatunk. Két szép védése azért volt, nem ő, a teljes csapat bőgött ma le igazán.

Kuti: 2 fop1– Átjáróház védelem, elképesztően súlyos védekezési hibák, amikkel főleg Brkovicsot hozta nehéz helyzetbe. Támadásban ma egyetlen szép megmozdulása volt.

Brkovic: 4 – Védelmünkben ma ő teljesített legjobban, de mindhiába. Földharca a labdával a második gól előtt epikus volt ugyan, de eredménytelen, ahogy sok más szerelési kísérlete is. Viszont több fontos mentése is volt.

Mészáros: 3 – Ha csak a mai meccsét láttam volna, azt mondanám, hogy falábú, menjen inkább golfozni. Kevesebbszer hibázott olyan látványosan mint Brkovic, de ha nála volt a labda, gyorsan tett róla, hogy visszakerüljön az ellenfélhez.

Korhut: 3 – Két jó megmozdulására emlékszem, semmi többre.

Sekulic: 3 – Úgy éreztem, nem érzi a pályát, a társakat. Helyezkedési hibák, így pedig alibi-eltűnések és kevés játékbaavatkozás – de az InStat majd megmondja a tutit. Ettől függetlenül gyenge volt.

Varga: 4 – Egyedül képtelen megállítani egy egész Videotont! Robotolt, kapott egy érthetetlen sárgát és jelezte, tud ő focizni, de ahhoz társak is kellenek.

Djelmic: 4 – Vállalkozott, ment előre, de kétségeim vannak azzal kapcsolatban, tud-e ennél többet.

Ferenczi: 5 mom1– Lőtt egy szép bombagólt és volt még egy-két pozitív megmozdulása, labdaszerzése. Meccs legjobbja.

Kulcsár: 2 – Ért egyáltalán labdába?

Tisza: 3 – Ha megunja, rálövi, ez rendben, legalább valaki próbálkozik. Volt-e más pozitívum játékában? Semmi.

Cserék: Castillion (3) egy félidő alatt csetlett botlott, társak nélkül nehéz neki, Horváth (0), és Holman (0) pedig már felforgatott csapatba érkezett, nem tudtak segíteni.


A mérkőzés összefoglalója

vidieredmeny

meccs (3) csapat (1) bíró (3)
—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Külső szemmel nézve nagyon egyoldalú találkozó volt, de legalább sok gól esett. A csapatunk teljesítménye a 0-hoz konvergál, úgyhogy a legrosszabbat kapják. A bíró hozott rossz döntéseket számolatlanul, számos helyzetet a kárunkra ítélt meg, de kézben tartott a találkozót, nagyobb hibája nem volt.

Lehet itt hibáztatni Szima Gábort, az MSE Kft.-t, a kisebbségi tulajdonosokat, az önkormányzatot, a játékosokat, a klubalkalmazottakat, a BATE-t, a politika fociba való beleszólását, az ultrákat, a mezei szurkolókat, az MLSZ-t, sőt, akár minket Lokiblogosokat is szidhattok kedvetekre. Egyet kérek, de azt nagyon komolyan: ne a 12 napja itt lévő Pontest hibáztassátok azért, ami történt, az ugyanis csak tovább rontaná és tovább húzná azt a rétestésztát, amibe évek óta belekerültünk. Átlátható, egységes, fejlődésre kész klubra van szükség, tulajdonosokkal, alkalmazottakkal, stábbal és játékosokkal együtt. Az, hogy Pontesnek sem megy varázsütésre a sikeres és eredményes játék csak azt jelzi, hogy nem csak edzőváltásra, hanem sokkal nagyobb reformokra is szükség van, egy fecske nem csinál nyarat. Ezzel a szellemiséggel zárnám az összefoglalómat, melyben ugyan kitértem a játékosok teljesítményére, de ma este az egész csapat, sőt, az egész klub lebőgött. 3 hét szünet jön, reméljük kihasználják az érintettek hasznos tevékenységekre. Van mit rendbe szedni.

Csibu

(képek forrása: vidi.hu)

Cimkék:, , ,
 • Nemeztkeresed

  A mérkőzésről beszélni teljesen fölösleges. Inkább valami ennek margójára:

  1. Őslokista szurkoló kapacitálja egy ismerősét, járjon Loki meccsekre.
  – De miért, ha úgyis folyton veszít a csapat? – kérdezi amaz.
  – Hát, ha másért nem is, de nálunk a legmagasabb a gólátlag 🙁

  2. A Loki székházban szurkolói ankétot kezdeményeznek, kiderítendő, hogy Kondás, vagy Pontes a hibás a mostani eredményért, ahova a két mester is hivatalos, természetesen. Az ankét még el sem kezdődött, és már félbe is szakadt, mert a két mester HAJBAKAPOTT 🙂

 • Lucas

  Ez a második olyan szar, hogy két perce röhögök. :DDD

 • Pántye Szabolcs

  Már régóta mondogatom, de ez a megsemmisítő, totálisan elviselhetetlen eredmény (a mocskos, undorító fidesz pártcsapat ellen, akik ellen meghalva is, de győzni kellene) a legjobb igazolása annak, hogy a Dvsc totálisan lezüllött morálisan és játéktudásban is. Sehol sem kellő perememberek, régi, sosemvolt “fénykoraikból” élő budesliga álmodók, szívtelen és erkölcstelen vezetőkkel kombinálva.
  Ez egyszerűen már nem elviselhető, nem megmagyarázható, nincs kibúvó, mert amit 12 év alatt felépítettek és romboltak az utóbbi 2-3 évben, az a szimbolikus épület utolsó fala és ledőlt. Nincs tovább, a Loki halott, pontosabban teszthalott, mert valóban halott sosem lesz, a szívünkben örökké él.
  Talán egyszer majd lesz valaki, vagy valakik, aki kiemelkednek ebből a halmazból és újra naggyá teszik a csapatot. Talán a mocskos fideszes maffia eltakarodik az futball közeléből…Talán, talán…
  Addig is, ne feledjük a friss virágot, a könnyek maguktól jönnek…

 • Gorcsev Iván

  Tegnap
  este jól beárazták a csapatunkat. Szomorú volt nézni. 3-1 után fel is álltam
  (a Loki Söröző, amúgy tényleg szuper). Olyan játékosok léphetnek pályára hétről-hétre, akik az elmúlt 13 év egyetlen
  Loki kezdőjének sem juthattak volna a közelébe! Nagyon jól mondta Pontes: ennek
  a klubnak tradíciói vannak, ez a város és ez a szurkolótábor nem ezt érdemli! És valóban
  meg kell változtatni a célkitűzést. Aki ezek után a bajnoki cím megnyeréséről
  beszél, az egész egyszerűen bolond, és a szurkolókat is annak nézi! Kíváncsian
  várom az augusztusban esedékes ankétot (emlékezhet rá mindenki, februárban ígérték,
  hogy ezután 3 havonta lesz). Remélem a Szima-fanok most is ott fognap
  tapsikolni az első sorokban az El Presidente minden szavának. Hogy fel volt
  háborodva a múltkor is, amikor valaki az egyik játékost NB2-es szintű
  futballistának titulálta 🙂

 • Levkoo

  Hát remélem nem úgy végzi mint Scasny… Bár olyan tipikus lenne, idehoznak egy külföldit, megbuktatják, aztán ki lehet nevezni bárkit…

 • Koly

  Tegnap a meccs végén Horváth,Tisza, Holman és Varga Józsi odajöttek hozzánk leszegett fejjel, tapsolva. Nem tudtam őket megtapsolni sajnos… Mint ahogy Danilovics utolsó védései is hidegen hagytak már. 🙁 Ezt Verpecz-el is meg tudtuk volna csinàlni, de nyilván őt másfajta értékelést kapott volna tőletek…Kíváncsi lennék, Varga mit magyarázott az ultráknak, Danilovics (aki fél perc alatt eltűnt szem elől) felé mutogatva tudja valaki?

 • Kálmán Horváth

  Az utolsó bekezdés a lényeg. Sajnálnám, ha ez az edző csak azért tűnne el, mert azok, akik segíthetnének neki kialakítani egy normális csapatot, nem foglalkoznának vele. Volt egy interjú, melyben Pontes mondta, hogy az elnökkel megegyeztek valamiben az erősítést illetően (ami nem ígéret) az vajh micsoda, és mikortól lép életbe?!

 • JuveFan1897

  Csak elmondta nekik, amit mindenki tud, hogy ki az igazi felelős a jelenlegi helyzetért.

 • Jeti

  Lehet hogy félreértem de arra gondolsz, hogy Danilovics a felelős a meccsért? És bocs ha félreértettem. Vagy arra hogy Varga Szimáról beszél?

 • JuveFan1897

  Félreértetted, és igen, utóbbi. 🙂

 • Jeti

  Ja oké köszi 🙂 az vezetett félre,hogy Danilovics felé mutogatott Varga.

 • Granero

  off: Oszinte kerdes: a Debrecen nem fideszes partcsapat? Mi a szurkolok allaspontja? Ha esetleg errol volt mar blog poszt akkor mekoszonnek egy linket.

 • Happur

  Dehogynem.

 • Pántye Szabolcs

  A Loki nem fideszes pártcsapat, soha sem volt az. Szima semmilyen szálon nem kötődik a párthoz és bár kaptunk egy szép stadiont, állami apanázst, csak az igazi bevételt nem generáló, kaszinókból kapunk (a mindenkinek járó mlsz pénzeken kívül).
  Előbbi is csak egyfajta nevetséges kompenzáció azért, mert Szimát totál lenullázták mikor államosították a játékgépeket.
  Most mondhatná azt valaki, hogy tessék kijárni a stadionba, akkor majd lesz bevétele is a klubbnak. Hát igen, totál reális, főleg ilyen életszínvonal esetén ami egyrész Mo-n, másrészt kelet-mo-n van. A 10 k körüli néző még csak-csak összejönne, de ehhez nagyon csúcs futball kellene.
  MI az 1 milliárd/éves költségvetésünkkel nem versenyezhetünk, az államilag halálra dotált ftc-vel, fideszotonnal, de egy 3. helyet azért megcélozhatnánk minden évben.
  Előbbi posztomban már kifejtettem, hogy ez ezentúl miért nem reális és, hogy miért fogunk idén már csak az alsóházban tengődni.

 • Happur

  És akkor még a fideszes önkormányzatot nem is említetted.

 • Granero

  Nekem mint kivullallonak a Szima pont olyan mint a Garancsi. Torvenyt(eket?) alakitottak hozza es ha most ‘nem megy neki annyira’ az csak azert van mert mar nem kedvence OV-nek, de ezert ne kelljen mar sajnalni se ot se a csapatot.
  Amugy pedig ha nem tevedek amikor bajnok lett a Debrecen es jol szerepelt a nemzetkozi kupakban akkor se volt tobb penz mint most, nem?
  A Fagyiba ugyan szamolatlanul toljak a milliardokat de attol meg nem biztos, hogy minden evben ok lesznek a bajnokok, legalabbis remelem 🙂

 • Pántye Szabolcs

  Happur: Jólvan, látom mindenáron szívózni akarsz.

  Granero: A
  fideszes pártcsapatok jól felismerhetőek: Özönlik hozzájuk az állami
  dotáció, tao pénzek, odarendelt szponzori pénzek, általában vagy
  valamilyen fideszes pártkatona irányítja őket, vagy fideszes körökhöz igen közel álló személy, aki rendszeres állami megrendeléseket kap.
  A dvsc-nél ebből szinte semmi sem teljesül, az önkormányzat (ami momentán a szavazók döntése miatt egy ideje fideszes, de lehetne éppen mszp-s is, bár erre csekély az esély) birtokol némi százalékot de nem szólhat bele az érdemi döntésekbe, az Szima privilégiuma főrészvényesként.
  Ő pedig nem fideszes, sőt, legjobb tudomásunk szerint rosszban van Papp úrral is.
  Summa summárum: A loki nem pártcsapat, sosem volt az, vélhetően nem is lesz.

 • Granero

  Na de a ha a Szima (es a varos) nem lenne fideszes akkor soha nem kapott volna stadiont szerintem.

 • Jamen

  Abban egyeztek meg valószínűleg, hogy télig ezzel a kerettel kell dolgoznia!

 • Pántye Szabolcs

  A stadiont a dvsc kapta? Nem, hanem a város. Még Kósa bulizta ki, aki fideszes nagykutya ez tény. De szart sem érünk a stadionnal, mert ez önmagában nem hoz extra bevételt a klubbnak. Illetve hozhatna, ha kb 12.000 néző lenne átlagban, kb ez az a szám, amikor a stadion üzemeltetése már egyértelműen nyereséges. Lássuk be, ez , totális képtelenség nem hogy debrecenben, de egész magyarországon, fordulónként van ennyi néző összesen, szóval olyan nesze semmi, fogd meg jól.
  Ráadásul az a vicc, hogy milyen jószándék ellenére, a nagy, üresen kongó stadionnak mér rég nincs meg az a hangulata, mint az oláh gabinak, ami egy oroszlánbarlang volt. Ezt csak úgy zárójelben írom ide, mert erről nem nagyon tehet az aki felépítette.

  Szóval futhatsz még pár kört, erőltetheted még az agyad, de akkor sem magyarázhatod be magadnak, hogy ez fideszcsapat. Nagyon messze vagyunk tőle. még a bírók is ellenünk fújnak rendszerint úgy utálnak minket pesten, mert Szima nem hódolt be. Ez akkor lenne amúgy erény, ha mellette azért költene is a klubbra, de baszik rá napjainkban.

 • Jamen

  Most már csak azt kellene tudni igazából kik is küldték a kopaszokat?

 • Jamen

  Pontes szavai a fülemben csengenek.A játékosoknak el kell dönteniük, mit akarnak az életükkel kezdeni! Ez itt a lényeg! Aki nem akar a Lokiban focizni, az menjen!
  Íme a részletes nyilatkozat:
  Leonel Pontes: – 12 napja érkeztem Magyarországra, próbálok mindent felmérni, a csapatot, a játékosokat, a klub felépítését, a várost. És Debrecen városa nem érdemelte meg ezt az eredményt. A mai meccs után változások kellenek a csapatnál. Át kell gondolni a célokat erre a szezonra. Egy erős csapatot kell összeállítani. Fiatal játékosokat kell felhozni az akadémiából. Fontos dolog: ha valaki nem szeretne a csapatban játszani, arra nincs szükség. Csak olyan játékos kell, aki itt akar játszani. A Debrecennek erős története van, tisztelik a csapatot és ezt meg kell tartani.

 • Asdert

  Igen, az akademiabol. De remelem nem a 20-25 éves fiatal tehetsegekre gondolunk. En abban bízom, hogy Pontesnek szeme van a fiatalokhoz es mer 16-18 éveseket is felhozni. Rosszabb nem lesz… Csak legyen elég türelem!

 • Granero

  Jolvan nem fogunk egyeterteni 🙂 Peace!

 • Jamen

  Azt gondolom felesleges politikai síkra terelni a dogokat, mert az, hogy a csatáraink berúgják a helyzeteiket vagy nem azon múlik ki mögött ki áll.

 • Jeti

  Kedves kommentelők és blogosok!
  Mit lehet tudni, milyen valóságalapja van a Bors cikkének?
  Előre is köszönöm a választ.

 • László Kiss

  Elolvastam, van igazságtartalma. Tisza távozásáról hetek óta hallani (Juve írta is, már fél lábbal Nyíregyen van), ahogyan arról is tudok, hogy a Videoton újabb ajánlatot tett Varga Józsefért. Kulcsár már tavaly menni akart (ha magam maradok sem értem, miért maradt, gondolom senki egy vasat sem fizetne érte), Mészárost meglepve olvasom. Maradjunk annyiban neki inkább már a visszavonuláson kellene gondolkodnia.
  Szima Gábor évek óta egy megveszekedett forintot sem tett a klub kasszájába, ellenben vállalkozásainak mintegy 450 millió forintos kölcsönt nyújtott a DVSC Zrt. pénzéből valamint a két megépült kaszinóra felvett hitel esetében jelzálogot jegyeztetett be a DVSC-re 90-90 millió forint értékben.

 • Jeti

  Köszi szépen. Csak Vargat sajnálom.

 • Pántye Szabolcs

  Egyébként még ez sem igaz, mert a mentális állapotra igen komoly hatása van annak, hogy milyen a körülményrendszer, de hagyjuk a témát, mert az, hogy én felsorolok 5-6 tényeken alapuló érvet, mások meg érzelmi alapokon ezt cáfolják vagy nem, ennek semmi értelme.
  Amúgy sem szeretek Keszei Károlyt játszani.

 • Happur

  Tisza már mindkét lábbal Nyíregyházán van:
  https://www.dvsc.hu/kiemelt-hirek/tisza-tibor-nyiregyhazan-folytatja

 • Asdert

  Basszus, elég kemény. Mondjuk az ultrakrol senki sem beszél. Ők most is csak a Lokiért élnek és együtt a győzelemért? Itt lenne az ideje, hogy újragondolják magukat…

 • okostojas

  Most volt időm elolvasni a Haladás meccs elleni elemzést és természetesen a videoton ellenit is. Sajnos egyet kell, hogy értsek szinte mindennel! S a kommentekben is világosan látszik, hogy itt tisztában van mindenki a problémákkal, de kérdezem, hogy mi a megoldás? Mi elvitatkozunk itt egymás közt, aztán jön egy papíron nálunk gyengébb csapat (már, ha van ilyen jelenleg?) és megaláz minket a Nagyerdeiben?