Forradalmi változások a láthatáron

Terjedelmesebb podcast adással jelentkezünk, melynek fő témája Leonel Pontes ténykedése, az elmúlt napokban felröppent átigazolási pletykák, valamint a csapat eddigi, és jövőbeli szereplése az NB I-ben.

Öt szerkesztő osztotta meg gondolatait, név szerint JuveFan1897CsibuEndersonLátens és Redboy.

 • mindegy111

  A forradalmi változások be is következtek. Bódi után Varga és Korhut sincs már a Lokiban. Tisza is elment, de őt pótolhatónak érzem. A többiek pótlása felől viszont kétségeim vannak. Ha nem érkezik sürgősen az a 4-5 játékos, akit ígértek, akkor komoly bajok lesznek. A kiesés ellen kell majd harcolni. Ha ez bekövetkezik, akkor Szima úr nyilatkozata, amiben arról beszélt, hogy az első ötben kell lenni illetve nemzetközi kupaszereplés is az elvárások között van, mellébeszélés és üres ígérgetés volt.

 • Kálmán Horváth

  Most kell igazán a türelem az edző felé, mert még ha sikerül is igazolni épkézláb embereket (ami felől azért kétség mutatkozik), abból ennyi idő alatt még nem lesz csapat. Nincsenek illúzióim, én tavaszra várok igazi javulást játékban (valamennyit azért odáig is), hozzáállásban viszont azonnal látni szeretnék!

 • László Kiss

  Szima (úr???) évek óta mellébeszél és ígérget!!! Már az is hazugság amit kérdez!

 • tiberius

  Azért nem egészen erre gondoltam ami az elmult 24 órában történt!Az értékeink eladása nem biztos,hogy jó lesz!Tisza még hagyján ,a Hali ellen már nem volt ott a pályán.Már vezetett a Hali amikor szöglethez jutottunk s ő kényelmesen sétált a szöglet zászlóhoz.Háborgott is a drukkerhad rendesen.Korhut váltása érthető,pótlása még gondokat okozhat,bár Barna talán megoldhatja majd helyetesítését hosszú évekre.Egyszer láttam játszani még tavaly ilyenkor a szerbek elleni edzőmeccsen.Vargát nem értem ,szerintem itt sem kereshetett rosszul,s mivel edző váltás történt visszanyerhette volna régi formáját.
  Valami nem kerek.Szerződést bontunk Slaktával,majd nem sokkal később felmerül verpi távozása is….Maradna két kapusunk……
  Lett volna más megoldás is számomra….Több olyan játékos van a keretben akik nem sokat fognak játszani,na tölük kellett volna megválni s a felszabadúló pénzt az értékeink megtartására kellett volna forditani.
  Lassan nem lesz olyan aki miatt érdemes lesz LOKI meccsekre járni mert a sajátnevelésű játékosaink azért csak csak “vonzották” a nézőket….

 • Signum

  Az a gond ezekkel a beszélgetésekkel, hogy nagyon sok benne a pletyka, sok a feltételezés. Az nyilvánvaló, hogy vannak informátorok a csapattól, akik aztán vagy igazat mondanak vagy sem.
  Az is kétségtelen, hogy a kisebbségi tulajdonosról, az önkormányzatról semmiféle negatív információ nincs. Holott az önkormányzat is adhatna több pénzt 25%-os tulajdonrésszel. Pénzelik az önkormányzattól ezt a társaságot?
  Az biztos, hogy ezeknek az (igaz vagy nem) pletykák terjesztésével nem tesznek jót a csapatnak.
  Úgy beszélnek, mintha a klub tagjai lennének, munkatársai, miközben köpködik a klubvezetést. Jogosnak érzik elvárni, hogy Szima miért nem költ több pénzt a klubra.
  Kíváncsi lennék, hogy közülük hányan voltak ott 2001-ben, amikor Szima megmentette a csapatot? És az is bizonyos, hogy ha Ő nem lenne, akkor ezek a remek fiúk sem tudnának miről szövegelni.

 • Jamen

  Az Önkormányzat állja a Pontes stáb fizetését. A régi idők dicsősége elmúlt, most sajnos vegetálunk.

 • Jamen

  Varga távozása nem csak a pénzről szól.Válogatott akar lenni, külföldre szeretne igazolni.Ez sajnos a Lokiból nem lehetséges.

 • JuveFan1897

  Hát ilyen kritikát sem kaptunk még. 🙂 Talán nem véletlen.

  “Az is kétségtelen, hogy a kisebbségi tulajdonosról, az önkormányzatról semmiféle negatív információ nincs. Holott az önkormányzat is adhatna több pénzt 25%-os tulajdonrésszel. Pénzelik az önkormányzattól ezt a társaságot?”

  A jelen helyzetért véleményünk szerint egy ember felelős, és az nem az önkormányzat. Amikor annak idején húzódott a stadionépítés, ők is megkapták a magukét. Az utolsó mondatot pedig reméljük nem gondoltad komolyan, mindig is egy non-profit oldal voltunk, és leszünk is, soha senki nem pénzelt minket, vagy rendelt tőlünk cikket.

  “A stadionhoz egyértelműen kötődnek, hiszen miért “várnák” a loki új sörözőjébe a szurkolókat? Mi a kapcsolat? Tessék nyilvánosságra hozni!”

  Hát még szép hogy kötődünk a stadionhoz, amire hosszú éveket vártunk… Egy szurkoló mihez kötődjön, ha nem csapata stadionjához, a második otthonához? És hogy miért várunk a Loki sörözőbe embereket? Mert egy kurva jó hely lett, és frankó lenne, ha ki lehetne ott alakítani egy törzsközönséget, akikkel meccset lehetne nézni. Ezért. Mint ahogy azt is elmondjuk mindig, hogy járjanak meccsre az emberek, és szurkoljanak a csapatnak…

  “Az biztos, hogy ezeknek az (igaz vagy nem) pletykák terjesztésével nem tesznek jót a csapatnak.”

  Szerintünk meg nem a pletykák ártanak a csapatnak, hanem amik azok mögött vannak.

  “Úgy beszélnek, mintha a klub tagjai lennének, munkatársai, miközben köpködik a klubvezetést. Jogosnak érzik elvárni, hogy Szima miért nem költ több pénzt a klubra.”

  Nem vagyunk a klub tagjai, de ettől még nem gondolnánk, hogy ne lenne jogunk kritikákat megfogalmazni, pláne ha azok jogosak.

 • Signum

  DVSC Szima előtt is volt, amikor még “csak” mint kis szponzor támogatta a klubbot és nem mint tulajdonos.
  Remek a logikátok, csak egyetlen gond van vele: nincs egyetlen ember sem, aki ezt a csapatot átvenné. És addig szövegelni a tulajdonos ellen, nem éppen hasznos dolog. Mi lett a Győrrel? És szerintetek mi lenne a csapattal, ha Szima felállna? Ugye nem kell leírnom? Nem vagyok biztos benne, hogy a szabadidőtök jelentős részét ennek az oldalnak a feltöltésére fordítanátok.
  Nagyon hasonlít a gondolkodásotok a “bközépnek” nevezett viccparádéhoz. Ők szidtak mindenkit -nyilván nem voltatok még Loki meccsen; talán még a szüleitek is általános iskolában ültek -. Szidták Makrayt, Szilágyit, az aktuális edzőt, Szimát, az MLSZ-t. Nem szurkoltak, nem jöttek be csak 15 perc után, nem raktak ki molinókat, nem jöttek be az első félidőre, hátat fordítva “nézték” a meccset, két évig nem jártak meccsre stb.
  Nektek is inkább annak kellene örülni, ami van, nem pedig támadni a csapat vezetését és munkatársait. Ők elértek valamit, amelynek bármelyik csapat örülne. Ott voltatok-e, amikor a salakos pályán fociztak jeges időben a fiúk? amikor arról álmodoztunk, hogy valaha lesz műfüves pályánk?
  Ha nem lennétek valaki (valakik) pártján, akkor nem támadnátok Szimát és vele a DVSC-t.
  Miért nem beszéltek a csőcselékké züllő “bközépről”? Akik arra szólították fel a szurkolótársaikat és a DVSC nézőit, hogy ne menjenek ki a stadionba!!! (Ti milyen hangulatot keltetek?)

  Ti abba a generációba tartoztok, amelyik attól és akkor lett lokista, mert a csapat nyerte az érmeket és a kupákat. Valahogy mégis úgy viselkedtek, mint azok a szurkolók, akik megérték és megérdemelték, hogy a csapatuk visszaessen a harmadosztályba, és eltűnjön a süllyesztőbe.

 • WB

  Mostanában próbáltam csak csendes figyelője lenni az eseményeknek, nem szólogattam hozzá a fórumokon sem, de neked, kedves Signum, sikerült kimozdítanod ebből az állapotból. Ne haragudj, amiért ezt mondom, de honnan sikerül ennyi hülyeséget összeírnod? Olvastam az előző hozzászólásodat is, különösen tetszett az, hogy lecseszted/számon kérted szerencsétlen blogos srácokat, amiért kötődnek a stadionhoz, és arra buzdítanak másokat, hogy ők is nézzék a Loki sörözőjében a Loki meccseit… Mikor ezt megláttam, konkrétan percekig dörzsölgettem a szememet, hogy tényleg jól látom-e 😀
  Amit viszont még kevésbé értek mostanában, hogy miért kell mindenért ezt a szerencsétlen blogot hibáztatni. Nekem évek óta felüdülést jelent a sok szar közepette ez a kis “oázis”, amit szurkolók csinálnak szurkolóknak, és nem is akar szerintem ennél több lenni. Mégis néhány hozzászóló mostanában mintha mindig mindenért megtalálná őket. Ha pozitívan írnak, az a baj, ha negatívan az a baj. Ha tévednek néha, azonnal mindenki ugrik.
  Az, amiket most te leírtál, mondjuk még ezen a folyton kritizáló tömegen belül is különösen szánalmas az én szememben, mert egy teljesen inkoherens hülyeséghalmaz, amely nagyon okosnak akar tűnni.
  Folyamatos párhuzamvonás a B-középpel, az életkor kritizálása, vádaskodás stb. Nem is értelek… Inkább örülnénk neki, hogy ezek a srácok évek óta szabadidejük terhére ilyen magas színvonalon írnak.
  Hibátlanul? Nyilván nem. De ha mindenki (főként beleértve Szima Gábort) ilyen lelkesen végezné a munkáját és tenne a klubért, akkor sokkal előrébb járnánk.

 • JuveFan1897

  Nem akartam erre a hozzászólásra reagálni, mert tényleg annyi baromság, meg személyeskedés van benne, hogy nem ér annyit a dolog, de örülök, hogy más leírta helyettem/helyettünk, amit nagyjából gondolunk ebben az ügyben. A B-közepet meg ne itt fikázd, ha kérhetünk, ha bajod van velük, akkor állj eléjük, és mondd a szemükbe. Ja, név nélkül könnyű fikázni, az internet mögé bújva….

 • csibu

  Nagyon sok fogalmi zavart érzek az erőben. Belemagyarázást,
  következetlenséget és értelmetlenséget olvasok, de néhány dologra én is
  azt érzem, hogy reagálnom kell, mert amiket itt leírtál még a viccnél is
  durvább.
  1) Nem kötelező minket olvasni. Elmondtuk már sokszor:
  szurkolói blog vagyunk, átlagos szurkolók vagyunk. Akkor is szurkolni
  fogunk a Lokinak, ha NB III-ban fog játszani a libalegelőn.
  2)
  Lényeges különbség van a között, hogy SZIMA ELLEN, vagy a CSAPAT MELLETT
  állunk ki. Minket mindaddig nem érdekelt és nem is fog érdekelni Szima
  Gábor, vagy az önkormányzat, vagy bárki más a háttérben, amíg az illető
  személy vagy intézmény a döntéseivel, hozzáállásával, kijelentéseivel,
  tetteivel nem megy pont a klub érdekeivel szembe. Ha viszont bárki így
  tesz, engedtessék meg, hogy leírjuk, elmondjuk, amit gondolunk az illető
  tevékenységével kapcsolatban. Nem azért, mert utálnánk, ismétlem, nem
  személyes ellentétről van szó, egyszerűen csak az történik, hogy ami
  mostanában a klub körül zajlik, az NEGATÍV tendencia, és nem szolgálja a
  klub épülését. Ha szerinted, vagy bárki más szerint más ezért sokkal
  inkább felelős, mint Szima Gábor és a klub aktuális vezetősége, akkor
  tényleg nyitott fülekkel figyelünk, hogy ki és mi is a hibás az eltelt
  2-3 év miatt. Akár még le is ülünk vele beszélgetni. Akár veled is. Akár
  Szima Gáborral is. Tényleg. Azt viszont senki ne próbálja bemesélni
  nekünk, hogy itt most minden rendben van és minden szipi szuper.
  3)
  Az életkornak és a szurkolói stílusnak/típusnak nincs köze az alapvető
  intelligenciaszinthez és a klubhűséghez. Ha mégis ezt vallod, kérlek,
  gondold át újra.
  4) Zárszóként ugyanazt mondom neked, mint amit
  azoknak a keveseknek, akik szerint örülnünk és örvendeznünk kellene. Az
  elmúlt 3 évből mondj nekem legalább 5 olyan mérkőzést, amin őszintén
  lehetett örülni és jó érzés volt Lokistának lennek, amikor örömmel
  mentél haza és már a meccs után vártad a következőt annyira jó volt az
  aktuális játék. Na jó, nem leszek ilyen kemény, elég ha 3 ilyen
  mérkőzést mondasz! 😉 Legalább próbáld meg. Tényleg. Aztán gondold
  végig, hogy körülbelül 100 meccset játszottunk az említett időszakban.
  SZÁZAT! És úgy kell keresgetni, hogy mikor volt igazán jó meccsünk.
  Akkor már csak egy kérdésem van: minek is örüljünk?