Ismét harc a pontokért

Három futballmentes hétvége után ismét útjára indul a labda a magyar futballpályákon, a Loki is ismét harcba száll a pontokért. Változások tucatját láthatjuk majd a pályán, de vajon a játék minőségében sikerült előrelépni? Az Újpest ellen kiderül.

dvscute

Kiváló erőfelmérő lehet számunkra a szombati összecsapás a Nagyerdőn, hiszen a Videoton elleni csúfos kiütés után a vezetőedző, Leonel Pontes azonnali változásokat sürgetett. Így voltak távozók és érkezők is egyaránt, így azt hiszem nem követek el nagy hibát azzal, ha azt mondom, kis híján teljes vérátömlesztésen esett át a hajdúsági gárda. Többen is távoztak a korábbi évek húzóemberei közül és a legfontosabb kérdések között van, hogy mennyire sikerült ezeket a játékosokat pótolni. Tisza Tibor Nyíregyházára, Korhut Mihály az izraeli bajnok, Hapoel Beer Shevához igazolt, valamint a Videoton által körbeudvarolt Varga József végül beadta a derekát a székesfehérvári alakulatnak. Az ő elvesztésüket valóban fájó volt feldolgozni (Bódiét sem volt könnyű), de voltak olyanok is, akikért nem igazán hullajtottunk könnyeket. Így például Kulcsár Tamás Vasasba való eligazolása okozott kellemes meglepetést, majd jött Kertész Tamás és Ludánszki Bence, akiknek a tandemje egészen Kaposvárig vitte őket immáron végérvényesen. A nyáron szinte a semmiből igazolt Bokros Tibort pedig hazaengedték a Balmazújvároshoz egy kölcsönszerződés keretén belül.

Szerencsére érkeztek is szép számmal játékosok, hiszen kis túlzással több történt az átigazolási időszak utolsó két napjában, mint az utóbbi években együttvéve. A sort nyitotta a főleg támadó poszton bevethető 27 éves Könyves Norbert, aki a Vasastól igazolt a cívisvárosba. A vajdasági játékos az MTK és a Paks színeiben is játszott korábban és elég számmal termelte a gólokat. Őt követte a korábban CFR Kolozsvárnál és OH Leuvennél is játszó 26 éves nigériai Derick Chuka Ogbu, akit szintén csatárposzton lehetett volna számításba venni, de Hahota füzetbe illően kerekedett úgy a történet, hogy gyakorlatilag nincs vele érvényes szerződésünk sérülése miatt. (A dvsc.hu azért biztos, ami biztos, a keretünk játékosaként jelzi – akkor most mi is történik pontosan?) A távozó Varga Józsi helyére érkezett a román 27 éves Ioan Filip az FC Viitorul csapatától. Korábban az Otelul Galati mezében már román bajnok is volt és a Bajnok Ligája csoportkörében is szerepelt. Őt követte abszolút meglepetésként a 31-szeres irányító középpályás, Tőzsér Dániel, aki Angliából, a Queens Park Rangersből tért haza nevelőegyütteséhez. Rajta kívül a korábbi győri Völgyi Dániel jött szabadon igazolható státusszal, hiszen szerződést bontott előző kenyéradójával, a Gyirmóttal. Az ő feladata nem meglepően Korhut Mihály pótlása lesz, amihez a képességei megvannak és reméljük meg tudja mutatni ezt élesben is. Végül már-már váratlanul, de még beesett egy 25 éves ukrán bal oldali támadó, Ivan Bobko, aki legutóbb a Metalist Harkiv együttesében játszott, de miután csapata kis túlzással megszűnt, ő is új csapatot keresett magának. A ballábas játékos a Chernomorets Odessza csapatával korábban megjárta az Európa Liga csoportkörét, mi több, tovább is jutottak a PSV, Ludogorets Razgrad és Dinamo Zagreb alkotta csoportból. Reméljük ezek az igazolások erősítésnek bizonyulnak.

Ellenfelünknél, az Újpestnél már nem volt ilyen nagy mozgás átigazolás terén, ugyanis ismét büntiben vannak a lila-fehérek, hiszen több eljárás is folyik ellenük. Így a nyár elején az MTK-tól igazolt Cseke Benjámint és Nagy Tibort, valamint az Atalantából megszerzett Kecskés Ákost tudják érkezőként felmutatni. Ez azonban nem feltétlen hátrány, hiszen Nebojsa Vignjevic csapatának erőssége lehet az összeszokottság szemben a Lokival, ahol viszont még kell bizony jó néhány forduló, hogy az összhang megmutatkozzon a gyepen is. Igaz, volt most 3 hét szünet, amelyben a munkáé és a taktikai eleméké volt a főszerep, éppen ezért reméljük, hogy minél többet vélünk majd felfedezni ezekből. A pauza ideje alatt egyébként mindkét fél játszott felkészülési meccset is és ebből a cívisek jöttek ki jobban, hiszen Pontes mester csapata nagy csatában 2-1-re nyert a Mezőkövesd ellen, míg a lilák 5-0-ra kikaptak a Kispesttől.

lokiute

Ettől függetlenül nem kérdés, hogy helyezéstől függetlenül csak a győzelem lehet a célunk szombaton, még akkor is, ha az Újpest jelenleg a 4. helyen található, hárommal megelőzve minket. Tavaly a bajnokságban kétszer 1-1-es döntetlen, valamint egy 1-0-ás győzelem volt ennek a párharcnak a mérlege a mi „javunkra”. Talán most sem csodálkoznánk, ha nem egy gólzáporos mérkőzést látnánk. Azon már annál inkább, ha kikapnánk a fővárosi gárdától. Sérültjeink visszatérhetnek (Szakály, Holman, Takács), a megbízható, meglévő játékosainkkal kiegészülve (Brkovic, Mészáros, Danilovic) és az új igazolásokat hozzájuk csapva (Tőzsér, Filip, Völgyi) vállalható kezdővel vonulhatunk pályára. Az ellenfél széljátékának kikapcsolása kulcsfeladat lehet, ha nem akarunk gólt kapni, az előrejátékban pedig Holmannak kell gatyába rázni önmagát és a támadó szekciót. Reméljük mindez sikerül majd játékosainknak.

A szombaton, 18 órakor kezdődő találkozó játékvezetője Bognár Tamás lesz, az M4 Sporton élőben követheti, aki nem tud kilátogatni a Nagyerdőre. Pontes eddigi mérlege nem dicsőséges, a nézők pedig már eleget böjtöltek, hogy végre gólokat, szép, vállalható játékot lássanak, itt az ideje bizonyítani újaknak és régieknek egyaránt!
Hajrá Loki!

 • Lucas

  Dehogy fog Nagy Zoli kezdeni, Jovanovics lesz a JHV (legalábbis remélem).

 • csibu

  Én is ebben bízom.

 • Kis János

  Szima azt nyilatkozta a DTV-ben hogy Völgyiért 50 ezer eurót fizettek. Végignézve azt a közel félórás interjút, egészen korrektül nyilatkozott főleg a portugál edzőkről (az utánpótlásnál és az első csapatnál dolgozókról is) kérdés mennyire ért egyet ezzel amiket elmondott, mert szépen hangzik… de az éremnek két oldala van. Mindenesetre bizakodva várom a holnapi meccset!

 • JuveFan1897

  Jova a Vidi meccs előtt megsérült, és még múlt héten, a Kövesd ellen sem tudott játszani.

 • Enderson

  Nagy Zolinál egyébként Kuti is klasszisokkal jobb…

 • Tylla

  Jobb oldalt biztosan Djelmic kezd. Hazai pályán egy csatáros taktika? Remêlem nem.

 • csibu

  Én is csodálkoznék, ha ott nem Djelmic, bal szélen pedig Horváth játszana. Szakály már rég játszott szélsőt és egycsatáros rendszerbe szerintem nem is illene ő, már csak futásteljesítményileg sem. A legfőbb kérdés talán az, egyből bedobja-e Pontes a mély vízbe az újakat, vagy csak lassacskán építi be őket a csapatba.

  Egycsatáros játékot kell játszanunk, Takács mellé nincs igazán klasszis csatárunk, Castillionnal kiütnék egymást, Tisza lelépett, Chuka vicc, Bereczki szélső. Esetleg Horváth mehetne fel 2. csatárnak és akkor 4-4-2-ben játszanánk, ilyenre már volt példa, ez esetben a Szakály-Tőzsér-Holman-Djelmic négyes a legesélyesebb kezdő, de akkor meg Filip marad a kispadon és egy szűrővel játszunk, amire már rég volt példa (igaz, akkor ment a szekér…).

 • Jamen

  Dombi Tibit jobbhátvédbe! (Tornyibarnabásazisten)

 • LebesgueStieltjes .

  plz no

 • LebesgueStieltjes .

  Jó lenne tudni, hogy bevethető-e.

 • Jeti

  De

 • Kálmán Horváth

  Ott a helyünk!

 • Lucas

  Hogy milyen az amikor Horváth a csatár, azt remekül felmérhettük az MTK meg a Hali elleni meccsen. A Jóisten mentsen meg minket attól…

 • Lucas

  Egyébként jó kis csapat lehet ez, csak a télen igazolni kell még bele legalább két csatárt, illetve Mészi utódját is meg kell találnunk, de amúgy kész vagyunk. Most már csak össze kell szoknia a társaságnak és igazi csapattá kovácsolódnia, ami hosszú folyamat, de türelmes vagyok.
  Felkészültem rá lelkileg, hogy megint nem verjük meg az Újpestet, hanem az utóbbi években megszokott 1:1-es vagy 0:0-ás eredményt kapjuk, hiszen egy ilyen összeszokatlan társaság ellen, mint a mienk, egy összeszokott újpesti védelem le tudja hozni max 1 kapott góllal a meccset, főleg hogy a csatárkérdés továbbra sem megoldott. Bár ma azt álmodtam, hogy Takács egy kapufás, kétszer kipattanós gólt llő majd (igaz, az álom hitelességéből sokat elvesz, hogy én voltam a párja a csatársorban). Rajtam nem fog múlni, kimegyek és szurkolok, de nem dőlök a kardomba, ha nem nyerünk, hiszen egy jó csapat érkezik hozzánk. Hajrá LOKI!

 • Kálmán Horváth

  Én sem várok sokat, csak azt, hogy hajtsanak. Ha látom, hogy mindent megtesznek a pályán, akkor én elégedett leszek. Az újak gondolom odateszik magukat.
  Amúgy összeszokottság ide vagy oda, ez az Újpest messze nem egy nagy kaland. Simán verhető.

 • csibu

  Horváth helyett Ferenczi kezdett, minden mást eltaláltunk saját kezdőnkben.

 • JuveFan1897

  Küldhetem a számlaszámot, ahova a jutalom jön a jóslatomért? 😀

 • Hadúr

  Mi volt ez a 2. félidőbeli teljes összeomlás????? Ez a Takács gyerek … hmhmhm.

 • JuveFan1897

  Nincs erőnlét. 🙂

 • Jamen

  Mészi utódja megvan, csak bizalmat kellene neki adni.Szilvásinak hívják!

 • Tibor Nagy

  Újpest 7 mérkőzés 8 gól. Ez most is jól látszott és örülhetünk ennek. A baloldal sem volt túl acélos, de rosszabb, sem mint eddig. Viszont a jobboldal! Főleg amíg Filipet ápolták, hát az a néhány perc nem csak a Nagy Zoli rémálma volt. Danilovic? Volt egy-két jó pillanata, de ez a védelem kezdi megviselni. Takács? Technikai képzettsége NB III. Az erőnlét? Egy hónap alatt úgy, hogy mindemellett formában is kel tartani a csapatot, nehéz feladat.

 • Kaddie

  Djelmiccsel mi történt? Még a keretbe sem tették, egy hete játszott Mezőkövesden. Cikk pedig nem volt, hogy sérült.