Egyből a sűrűjébe

Debrecen, 2015. május 31. Szabó Bence, a Gyõr (b) és Nagy Zoltán, a Debrecen játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga harmincadik, utolsó fordulójában játszott DVSC-TEVA - Gyõri ETO FC mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. május 31-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Szokatlanul nehéz meccsel kezdődik számunkra a 2016/17-es Magyar Kupa-sorozat. Bár a szebb napokat is megélt Győri ETO személyében csak harmadosztályú ellenfelünk lesz, kellemetlenebb ellenfelet nem is kívánhatnánk így rögtön az elején. Nem elég hogy számos NB I-es és NB II-es múlttal is rendelkező játékosuk van, a továbbjutás egy meccsen, ráadásul az ország másik végén, idegenben dől el. Hogy a bajokat tetézzük, a gárdánk egy nehezen kiizzadt, fárasztó bajnoki meccs után (ugyebár az Újpest legyőzéséről van szó) és egy borzasztó nehéznek ígérkező ferencvárosi vendégjáték előtt van, így a legjobb játékosainkat még nem is küldhetjük nyugodt szívvel pályára, mert a kulcsembereinkre frissen lesz szükség szombaton. Mindezek ellenére mégiscsak szégyen lenne kiesni egy harmadosztályú csapat ellen, ráadásul ilyen korán, úgyhogy főhet most Pontes és a szakmai stáb feje.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az élvonalbeli klubok közül a DVSC szívta meg a leginkább a Magyar Kupa 3. fordulójának sorsolását. A Haladáson és rajtunk kívül senki másnak nem kell majd átutaznia az országon (őket a Füzesgyarmati SK várja), de ők azon kívül hogy annyira nincsenek is messze, mint mi Győrtől, az csak egy megye I-es csapat. Páran viszont pofátlanul jól jártak: hogy mást ne mondjak, szombati ellenfelünknek, a Fradinak még Budapestet se kell elhagynia (a BKV Előréhez mennek). De olyanra is számos példa van, akik gyakorlatilag csak a szomszédba utaznak szerdán (Eger-Diósgyőr, Szekszárd-Paks vagy épp a Rakamaz-Mezőkövesd), de csak mi nyúltunk bele ennyire.

De nincs mit tenni, végig kell csinálni, a továbbjutás pedig kötelező. Semmi kétségem afelől, hogy a győriek csapatát simán tönkrevernénk bajnoki meccsen, pihent kerettel. Ám így, idegenben, egy meccsen nagyon óvatosnak kell lennünk és nem szabad lenéznünk a Győrt, ami 3 éve még az NB I egyik élcsapata volt. Mivel azóta sok víz lefolyt nem csak a Dunán, de a Rábán is, és már nem voltam tisztában azzal, hogyfavagos kik játszanak az ETO-ban, segítségül hívtam Jamon Serranot, egy Győr-szurkoló ismerősömet, akivel a nyári foci EB-n barátkoztam össze és készségesen segített nekünk, így most az ő általa jósolt kezdőcsapatot fogom ismertetni:

A kapuban a Fradit nemrég otthagyó Kunsági Roland fog majd kezdeni, aki a Fradi színeiben védett is ellenünk már, még 2011-ben. A védelem jobb szélén Simonfalvi, akit Jamon szavait idézve “csak az nem forgat meg, aki épp nem jár arra”, illetve “egyértelműen ő a leggyengébb láncszem a csapatban”, így remélhetőleg az ő oldalán fogjuk majd erőltetni a támadásainkat. Sokkal inkább itt, mint középen, ahol Gyagya Attila és Nagy József várnak majd minket, akik bár mára kiöregedőfélben vannak, mégiscsak rendelkeznek elsőosztályú múlttal. Ugyanez elmondható a balhátvéd Vadász Viktorról is, aki még tavaly is a Békéscsabában játszott. A középpálya belsejében vélhetően védekezőbb felfogású labdarúgók fognak szerepet kapni, lévén hogy a Győrnek hazai pályán akár a 0:0 is jó lehet, hiszen hosszabbításra vagy tizenegyesekre játszani is megéri nekik a hazai pálya miatt. Így Bekő Balázs választása a Pongrácz, Kulcsár és Nagy Ádám hármasra eshet (aki Jamon szerint középső védő , “de Bekő érthetelen módon mindig eggyel előrébb rakja, ahol nem játszik jól”). Nem gond, ez se a mi bajunk. A középpálya bal szélén a csapat legértékesebb játékosa, szlovákiai magyar névrokonom, Szabó Lukas fog játszani, a jobb szélen pedig a csatárposztra való túlkínálat végett a Vasasban nevelkedett, de a Fradiban, Pápán és Gyirmóton is megfordult Beliczky Gergő. Csatárposztra több alternatíva is van, hiszen ott játszik Zamostny, Magasföldi és újabban Kabát Péter is, de Serrano úr szerint Magasföldire fog esni a választás. Annyit elárult még, hogy vélhetően a meccs vége felé be fog majd állni egy robusztus testfelépítésű, ám annál esetlenebb fiatalember, Vörösbaranyi Armand, a híres játékosügynök fia, aki elképzelhető, hogy a neve miatt talán a kelleténél több játéklehetőséget kap csatárként. Magáról a meccsről pedig azt mondta, a győri focisták bizonyítani akarnak és nem fogják könnyen adni a bőrüket, ráadásul rendkívül valószínű, hogy hosszabbításra vagy büntetőkre akarják majd vinni a döntést.

etoloki

Nekünk pedig az kell hogy legyen a célunk, hogy ezt megakadályozzuk, de azt is szem előtt kell tartani, hogy 3 nap múlva pokoli nehéz mérkőzés vár ránk, mi pedig mindenre fel vagyunk készítve, csak a szerda-szombat ritmusra nem. Emiatt számos ponton változni fog a felállás az Újpest-meccs elleni kezdőcsapathoz képest. Valószínűleg Verpecz áll majd a kapuba. Jovanovics minden reménység szerint szombatra újra bevethető állapotban lesz a Fradi ellen, ám most még Kutinak kell majd megoldania a jobbhátvéd feladatait. A nagyot küzdő és emiatt jócskán elfáradó Mészáros Norbert helyére végre bekerülhet és bizonyíthat majd Szilvási Péter, elnyűhetetlen Brkovicsunk oldalán. Mivel balhátvédre nincs alternatívánk, alighanem kénytelenek leszünk ismét Völgyi Danit csatába küldeni. Csak tartsa észben, hogy az ETO Park neki többé nem hazai pálya. A középpályán számos helyen bajban vagyunk, hiszen Tőzsérre és Filipre a Fradi ellen lesz nagy szükség, így elképzelhető hogy Szakály és Szekulics kerül bevetésre. Bal szélen a kipihent, és az Újpest ellen remekül beszálló Ivan Bobko, támadó középpályásként a szintén kipihent Mészáros Karol, jobb szélen pedig… na ebben nem vagyunk biztosak. Djelmicset írtuk ide, de miután nem volt a keretben  a lilák ellen, nem vagyunk biztosak benne, hogy komolyan számolunk vele. Ha viszont nem ő, akkor Horváth Zsolt, esetleg Könyves Norbert is szerepet kaphatnak a helyén, mindenesetre legyünk optimisták! Mivel Takács a 70. percben már a seggén keresztül vette a levegőt múlt szombaton, Castillion kisebb, Chuka pedig nagyobb sérüléssel és akut szerződéshiánnyal bajlódik, Bereczki maradt az egyetlen bevethető csatárunk. Reméljük a legjobbakat.

A feladat nem olyan könnyű tehát, mint ahogy elsőre látszik. Nehéz, igazi küszködős, szenvedős meccsre számítok egy gyengébb képességű, ám motivált és veszélyes, épp ezért kellemetlen ellenféllel szemben.

A mérkőzést 18:00-tól rendezik az ETO Parkban, Győrben, és a meccset az M4 Sport közvetíti (ez az egy előnye van ennek a nehéz, ám mindenképpen pikáns sorsolásnak), nem marad hát le róla senki.

Mindörökké hajrá Debrecen!

Lucas

 • Palote

  Mert egyébként Djelmic-csel mi van? Nem sorolták a sérültek között. Most ő a soros Mészáros Karol, azaz büntiben van vagy privát alapozást végez?

 • Palote

  Szerintem hiba lenne Bereczkit centerben játszatni, akkor már inkább dr. Horváthot, Bereczikit meg vagy mögötte (Holmanként), vagy a jobb oldalon.

 • DEBRECENIVSC

  Szerintem így kezdünk:

  Verpecz – Kuti-Szilvási-Szatmári-Völgyi – Djelmic-Szakály-Sekulic-Bobko-Mészáros – Könyves

  Palotenak, Nincs semmi Djelmiccel, minden meccsen játszott Herczeg óta, még a Mezőkövesdi edzőmeccsen is játszott, lehet hogy erre a meccsre tartogatták és az is lehet volt egy kisebb sérülése, húzódása. Szerintem most egy félidőt fog játszani minimum, aztán szombaton meg meglátjuk, de tuti nem fogunk ugyanúgy kiállni mint az Újpest ellen.

 • JuveFan1897

  Kövesden valóban játszott (én úgy emlékeztem hogy nem), viszont az fura volt, hogy a hét végén a keretben sem volt ott.

 • Lucas

  >:-(

 • Lucas

  Djelmics javítva. Nem láttam a kövesdi edzőmeccset, nyilván elolvastam róla a baeszámolót, de nem káptalan az én agyam se, hogy minden pályára lépőt észbe tartson. Juvefannál megkérdeztem, ő meg rosszul emlékezett. De így legalább játszhat.

 • DEBRECENIVSC

  Nem tudjuk milyen oka lehetett, ha valakinek benő a körme, akkor nem írják ki mint ok, de azt se hogy sérülése van :D, nekem Mészáros Karol mellőzése volt a fura, szerintem határozottabb figura mint Ferenczi, bár Ferenczi a sajátunk, kb a sebessége ami miatt bent van a csapatban, de még mindig nagyon hiányzik az a pár kiló izom amit már kb 5éve megállapított minden jóakarója, befejezései többnyire gyengék, passzai viszont bal oldalról sokszor 3 pontot értek.

  Egyébként arra gondoltam, hogy ez a taktika (letámadós) főleg annak szól hogy, növeljük az edzettségi szintet meccsről-meccsre és ha egyszer eljutunk oda, hogy bírjuk ezt a kezdeti iramot 75-80 percig akkor kb utolérjük az európai középmezőny legalját és dominálhatunk, csak adja az Ég, hogy jussunk el odáig és akkor sokkal nagyobb esélyünk lesz Nk meccseken is, ráadásul még pluszba jött emellé, hogy a koefficiens pontjainkba beszámítják majd a Bl/El csoportkörben hozott pontokat, mert 5ről -10re (év/szezon(?)) emelték az elévülési időt vagy mit, ne kérdezzétek nem tudom hol olvastam, de megmaradt, 😀

 • DEBRECENIVSC

  A lentebbi felhasználó(Palote) felvetésére reagáltam, nem is figyeltem, pedig végig elolvastam a cikket, eskü. 😀

 • DEBRECENIVSC

  Viszont Verpecz tényleg nem játszhat, mert fradi ellen kiállították, valaki fb-ra írta és tényleg így van, fránya Verpi 18. percben piros. http://www.eredmenyek.com/merkozes/llsP46RM/#osszefoglalas

 • JuveFan1897

  Feprecc benézése miatt legalább 1-1 😛