Nem tudunk gólt lőni

Újabb, hihetetlen peches vereséget szenvedtünk a bajnokságban, ami azért is kínos, mert zsinórban a harmadik tétmeccsünkön maradtunk alul. A Honvédról tudtuk, hogy az utóbbi években rendre borsot tört az orrunk alá, és azt is sejtettük, hogy szenvedős meccs lesz, de arra nem számítottunk, hogy ennyire… A helyzeteink ismét megvoltak, de visszatérő problémaként az előttünk adódó ziccereket nem tudtuk értékesíteni, míg a vendégeknek elegendő volt egyetlen jól eltalált lövés a három pont megszerzéséhez.

_dsc8317

A beharangozóban felvázolt kezdőhöz képest két eltérést láthattunk a tényleges kezdőnkben: Brkovics nem kapott pihenőt, így Szilvási helyett ő maradt a kezdőben, és Djelmics sem került be a kezdőbe, így ezúttal is Könyves játszott a jobb szélen, csakúgy, mint a Fradi ellen. Szakály viszont nem volt még a keretben sem, vélhetően ismét sérülés miatt maradhatott ki, de maradjunk annyiban, hogy nem is hiányzott most a csapatból. Holman viszont visszatért, és szerencsére Danilovics is tudta vállalni a játékot, pedig betegséggel küszködött. A Honvédnál az volt az érdekesség, hogy az utóbbi időben rendre öt védővel játszottak ellenünk, most viszont nem álltak be bekkelni, hanem a standard 4-3-3-as hadrendjükben kezdtek.

dhk

Az első 25-30 perc katasztrofális volt a szempontunkból, hiszen a félpályát alig bírtuk átlépni, helyzetbe pedig egyáltalán nem sikerült kerülnünk. Ezzel szemben a Kispest rögtön az első lehetőségéből gólt szerzett, egy véleményes szabadrúgást Lanzafame vágott be szépen a hosszúba a kapufa segítségével, védhetetlenül. Az a bosszantó, hogy megint pontrúgásból kaptunk gólt, ahogy az mostanában legtöbbször előfordul. Ahogy említettem, az első fél órában szinte momentumunk sem volt, a védekezésünk katasztrófa volt, Jovanovics rá nem jellemző gyermeteg hibákat vétett (rengeteg eladott labda, illetve csúnya bebőrözés a támadók részéről), míg Ferenczi a túloldalt hozta a szombati formáját, azaz szintén gyengén teljesített. Ezáltal a Honvéd a széleken teljesen megbontotta a védekezésünket, és számtalan veszélyes lehetőséget kidolgozott, de lövésekig ők sem jutottak el. Aztán jó 25 perc után kezdtünk magunkra találni, és elkezdtek jönni a helyzetek. Előbb Könyves került ziccerbe, de rettentő suta mozdulattal próbált a hálóba találni, a kapus könnyedén leolvasta, hogy hova szeretné lőni, a kipattanót pedig Bobko ügyetlenkedte el. Tíz perccel később Könyves centerezett a jobb szélről, középen pedig Horváth érkezett, de védője szorításában fölé vágta a rövid saroknál a labdát. Helyzetek szempontjából nagyjából ki is merült ennyivel az első félidő.

_dsc8405Jellemző kép a mérkőzésről: Bobko tanácstalan, nem tud kinek passzolni, a társak nem segítenek.

A második félidő elején rögtön egy érdekes taktikai húzást vélhettünk felfedezni, hiszen Ferenczi és Bobko helyet cserélték, az ukrán középpályás került a védelem bal oldalára, míg Ferenczi szinte a csatár pozíciójában játszott elöl Könyvessel és Horváthtal. Ezzel valamelyest stabilabbá vált a védelmünk (Bobko meglepően jól lehozta ezt a posztot), viszont a támadójátékunk továbbra is ötlettelen maradt. A meccs legnagyobb helyzetét Filip hagyta ki az 58. percben, amikor Holman trükkös szöglete után két méterről vágta fölé üres kapura a labdát. Két perccel később ismét Filip volt a főszereplő egy szöglet után, az egyik védő gyanúsan kaszálta el hátulról, Vad II sípja néma maradt, pedig a visszajátszásokból egyértelműen látszott, hogy büntetőt kellett volna kapnunk (még Knézy is elismerte, és ez nagy szó). Az idő előrehaladtával egyre többet kockáztattunk, Pontes pedig sorba hozta be a támadókat a védők helyett. Érkezett előbb Mészáros Karol Ferenczi helyett, ezzel előbbi lett a “center”, Horváth pedig kihúzódott a bal oldalra. Később jött Djelmics is Jovanovics helyére, ezzel pedig Könyves húzódott hátra, így gyakorlatilag a szélső védők pozíciójában is támadók játszottak már.

Az utolsó cserével (Filip-Takács) pedig gyakorlatilag betolta az all-int vezetőedzőnk, hiszen innentől kettő darab védekező szellemű játékosunk maradt a pályán, Danilovicsot nem számítva. Hiába támadtunk ki azonban, helyzeteket továbbra sem tudtunk kialakítani, mert az idő előrehaladtával egyre jobban fáradt a csapat, ez pedig egyre több hibát eredményezett az ellenfél térfelén. Holman például már egy pontos passzt sem tudott végrehajtani, míg Takácsnak a labdalevétel is gondot okozott. Bobko amint átlépte a félpályát, már kanyarított középre, míg Könyves egyedül akart mindent megoldani. Tőzsér is annyira elfáradt, hogy csak pár méteres alibipasszokra futotta tőle. Eközben pedig a cseréink nem tudtak lendületet vinni a játékunkba, és az volt az ember érzése, hogy ha reggelig játszanánk sem rúgnánk gólt. Tegnap mutatkozott meg a legjobban, hogy mennyire hiányzik egy értelmes (nem klasszis, csak egy egy szinten elfogadható) támadó a csapatunkból, aki képes helyzetbe kerülne, és értékesíteni az előtte adódó lehetőségeket. Így aztán hiába támadtuk végig elkeseredetten a kilencven percet, 3-4 nagy helyzeten kívül nem volt esélyünk a gólszerzésre. Ettől függetlenül minimum egy döntetlent megérdemeltünk volna, és ezt Marco Rossi is elismerte, hiszen a Kispest gyakorlatilag 1-2-szer veszélyeztetett a gólon kívül, a második félidőt pedig egyértelműen uraltuk.

_dsc8507Padlón a Loki, a Kispest pedig köszönte szépen a három pontot.

Pontozás:

Branislav Danilovic – 0
Braniszlav_Danilovics_kEgy védése volt, illetve még egyszer kellett volna hárítania, akkor nem sikerült. Meglepte őt, hogy Lanzafame a hosszúba lőtte a szabadot, ettől függetlenül ez egy kegyetlen jól eltalált lövés volt, és még lehet, hogy akkor sem hárította volna, ha nem mozdul be picit a sorfal mögé a lövés pillanatában.

Aleksandar Jovanovic – 2
Jovanovic_kNagyon gyenge napot fogott ki, alig emlékszem jó megmozdulására. Az első félidőben akkor csináltak belőle bolondot a kispesti támadók, amikor akartak, jó passza pedig alig volt.

Dusan Brkovic – 4
brkovics_dusan_1Szemmel láthatóan elkészült az erejével a mérkőzés végére, nem véletlen írtam azt a beharangozóban, hogy most őt pihentetném ezen a meccsen.

Mészáros Norbert – 5
meszaros-norbert_2Ezúttal is egy hajszálnyival jobb volt Brkovicsnál, de összességében nem róluk szólt ez a meccs, hiszen a Honvéd a 30. perctől alig jutott el a kapunkig.

Ferenczi János – 2 
ferenczi_janos_2Borzasztó, szánalmas, katasztrofális. Sikerül alulmúlnia saját magát. Balhátvédként nem képes jó teljesítményt nyújtani, de még egy sorral előrébb is csak erőlködik. Azt gondolom sokatmondó, hogy az alapvetően támadó vénájú Bobko jobban lehozta a balhátvéd posztot, mint ő.

Tőzsér Dániel – 4
Tozser_Daniel_kEgy Tőzsér kaliberű játékostól ennél sokkal többet várnék el. Ugyan adott 3-4 olyan labdát, amilyenre csak kevés játékos képes az NB I-ben, de 90 perc alatt ez édeskevés. Sok esetben csak alibipasszokat láttunk tőle, és a végére ő is kipurcant erőnlétileg.

Ioan Filip – 5 
Ioan_filip_kEjj, de kár azért a fölévágott labdáért… Mezőnyben hasznos munkát végzett, és feltűnő volt, hogy egyedül ő mer rizikósabb keresztpasszokat bevállalni, míg a többiek inkább körbejáratják a labdát.

Könyves Norbert – 4
Konyves_Norbert_kNekem kicsit súlytalannak tűnik a játéka, hosszú percekre képes eltűnni a mezőnyben, és szereti cipelni a labdát, rengeteg helyzetet önzőzött el.

Holman Dávid – 4
Holman_David_kAzt tudom írni, amit Tőzsérnél: egy karmestertől ennél sokkal több kell. Lőni nem mert ezúttal, a passzai nem voltak jó, sokszor rátekeredett a labdára. Fizikálisan ő is nulla.

Ivan Bobko – 4
ivan_bobko_kA Fradi ellen biztatóan játszott a kis ukrán, és összességében ma sem lógott ki a csapatból, a gyengébb osztályzatot azért kapja, mert borzasztóan kapkod. Még az ellenfél térfelének felénél jár, de már keresi a lehetőséget, hogy beadhassa a labdát, pedig lenne előtte bőven üres terület, amit befuthatna… Ettől függetlenül benne érzek potenciált, és azt is jegyezzük meg, hogy a második félidőben balhátvédként játszott.

Horváth Zsolt – 4
Horvath_Zsolt_kEzen a meccsen csak csetlett-botlott, a labdát pedig sohasem találta. Egy nagy kihagyott ziccer az ő nevéhez is fűződik.

∼•∼

Mészáros Karol – 4
Meszaros_Karol_kHiába állt be, nem tudott frissességet hozni a csapat játékába. Gyakorlatilag egyedül őrlődött elöl, középen.

Ognjen Djelmic – 4
Ognjen_Djelmic_kKarolhoz hasonlóan hiába állt be, nem tudott lendületet adni a csapatnak. Nem is emlékszem, hogy bármikor is csinált volna valami hasznos dolgot, amíg a pályán volt.

Takács Tamás – 2
Takacs_Tamas_kMeccsről meccsre kabaré, amit művel. Nem tud lekezelni a labdát, de még lefejelni, és megtartani sem tudja a játékszert. Jelenlegi formájában még akkor sem tenném be a csapatba, ha ő lenne az egyetlen bevethető csatár a keretben (márpedig jelenleg épp ez a helyzet…).

∼•∼

Leonel Pontes
Leonel_Pontes_kKicsit visszafogottabb taktikát választott ma, ezúttal nem támadtunk le már a meccs elején, ami érthető, hiszen így is elfáradt az egész csapat a második félidőre. Az első 25-30 percet átaludtuk, utána viszont benyomtuk a kapuja elé a vendégeket, de nem volt átütőerő a játékunkban. Tetszik, hogy mer kockáztatni, még ha nem is jött be, de Kondásnál mikor láttunk olyat, hogy hátrányban támadókat hozunk be védők helyett?!

eredmenyjelzodh


Összefoglaló


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Nem volt élvezetes találkozó, de azért unalmas sem, egy átlagos NB I-es színvonalat hozott az összecsapás. Ami a csapat teljesítményét illeti, az karcolja az elégtelent. Csak azért adok kettest, mert legalább megvolt az a néhány helyzetünk, amiből legalább egyet illett volna értékesíteni. Sajnos ismét ki kell emelni a játékvezetőt, Vad II Istvánt, aki következetlenül, és egyoldalúan fújt. Mezőnyben a vendégeknek mindent szabad volt, nekünk semmit. Két tizenegyes gyanús szituációt követően maradt néma a sípja, ebből Filip buktatásáért egyértelműen büntető járt volna nekünk. Partjelzőjét több esetben felülbírálta, rendre a mi kárunkra.

 • Kálmán Horváth

  Nálam Holman azért jobb volt, mint Tőzsér, többször kereste a labdát, többet volt játékban (a végén meg volt egy hatalmas mentése is hátul). Könyves bitang sok labdát adott el, azon felül meg kissé darabos. Lehet, hogy Djelmic sem tett le még sokat az asztalra, de több kreativitást látok benne jobb szélen. Nagyon nehéz dolgotok van, amikor a legjobbat kell kiválasztanotok! A képrejtvény nekem is feltűnt! Tavaszig biztos nem fogok nagyobb mértékben háborogni, hátha még jön vagy két csatár!

 • LebesgueStieltjes .

  Nem tévedett azért annyit Vad II, de eleget ahhoz, hogy befolyásolja a meccset.

 • JuveFan1897

  Holman sem volt különb sajnos, rengeteg támadás halt el rajta az önzősége vagy a rossz passza miatt.

 • Jamen

  Kivételesen Kondást meg kell védenem! Nem egyszer cserélt vesztett helyzetben támadót védő helyett, sőt volt olyan,amikor három hátvéddel és négy csatárral játszottunk.Az igaz nem volt eredménye….

 • Jamen

  Olyan ez, mintha egy sebész nem tévedne sokat a műtét közben, csak a betege meghal!

 • tiberius

  Kiváncsi voltam mit fogtok írni a stáb védelmében!Jó nektek ,hogy Ti még bizalommal vagytok feléjük….Juve nem hallod ,hogy mit beszélnek a drukkerek hazafelé menet???Mivel már nagyon a bemelegítés vége felé értem ki,látszott,hogy nem pörgös a bemelegítés még mindig sok az ácsorgás, s ezt jelezte is valaki!Aki azon az oldalon ült az láthatta…..
  A rosszabb idő,a késői kezdés na meg a csapat gyenge mutatói miatt várható volt a kicsi nézőszám!Ezen még az a kevés!!!!!gimnazista sem segített aki most még eljött de már legközelebb biztos nem fog .”erre a játékra még ingyen sem volt érdemes kijönni” hangzott el egyiköjüktől!
  Danilovics szerintem benne volt a gólban de késöbb több jó védése volt.Nálam ő is 4-t kapott volna.
  Filip egy nagy csalodás számomra.SOHA DE SOHA NEM TUDJA majd Vargát vagyZsidait potolni.Az első 10 percben többet volt elől mint a középpályán,nem igazán védekezett.Szerintem ezért is volt átjáróház a kp.nk.Szerelni se sokat szerelt s a helyzet amit kihagyot az gáz volt.Nálam ő is 4 s nem a legjobbunk lenne.Többek szerint visszakéne igazolni a szomszédból Sigért aki a mi nevelésünk,de szerintem Gál is jó megoldás lehetne bár már ő is Siófokon van….
  Tözsértől többet vártam,de labdáinak szeme van nagyon látszik ,hogy egy jó játékosról beszélünk.Ő legalább igyekezne hajtaná a többieket s irányítaná is őket …többet kellene rábízni .Az pedig nagy kérdés miért nem játszott előrébb s miért nem próbált kapura lőni?
  Mészáros centerként való játszatása is rejtély miközben ott volt a pályán Könyves akinek volt az első félidőben egy jó szólója…

  .

 • jimm

  A csapat teljesítménye 1/5. Danilovic, Brko, Bobko és Filip érnek valamit, a többi selejt. Tőzsér a legnagyobb alibi játékos, akit valaha láttam. De legalább izgalmas lesz számunkra a bajnokság: Mezőkövesddel, Gyirmóttal és a Diósgyőrrel harcolhatunk a kiesés ellen.

 • JuveFan1897

  Ez nagyon régen lehetett, mert én nem emlékszem rá, pedig jó a memóriám 🙂

 • JuveFan1897

  Érdekes meglátásaid vannak. Filip konkrétan a védelemmel egy vonalban játszott az első félidő egy részében, pont azért, hogy kisegítse Brkovicsékat. Szerintem jelenleg a keret egyik legjobb játékosa, már nem azért, de az elmúlt 1,5 évben látott Varga-produkciót bőven hozza.

  Pontessel kapcsolatban meg mégis mit látnál helyes döntésnek? Rúgjuk ki, és ültessünk le valami magyar sztáredzőt? Kezdjünk elölről megint mindent? Olyan jó, hogy Kondás felé évekig élt a bizalom, meg a türelem, jön egy külföldi, akinek vannak elképzelései, próbálja átalakítani az egyébként szarrá zilált csapatot, és két hónap után kikezdi őt a közeg.

 • jimm

  Selejt, erőnlétileg nulla (0.000000) játékosokkal semmilyen stáb nem tud eredményeket elérni. Ezt már leírták a srácok is egy korábbi bejegyzésben. Ne viccelj már! ELFÁRADNAK egy félidő alatt????

 • tiberius

  Filip csak a gólunk után ment vissza ,Tözsér volt leghátul egy vonalban a védőkkel/szerintem/.Igen rúgjuk ki mert ebből baj lesz! Volt már ilyen nem is egy esetben!Ja és milyen elképzelései vannak neki???Játszatni akarja a fiatalokat ,néhányuk biztos jobban leveszi és megjátsza a labdát mint Takács…de miért nem teszi be őket???Ennyit ők is tudnának/lehet / s nekik jobban elnézzük ha hibáznak!

 • tiberius

  Herczeg Andrással két meccset nyertek ezek a “Fáradt” játékosok!Mi a helyzet mos t???’1 gy 1d 4 vereség !Bravo!!!

 • tiberius

  Ez igy van ebben egyet is értünk,itt a pörgésre a várakozásra gondoltam ami eltelik két gyakorlás között.

 • jimm

  Ferenczi konkrétan lihegett a huszonnyolcadik percben… Nekem mindegy, menjetek ki a következő meccsre, oszt óbégassatok, hogy Pontes takaroggy. De inkább türelemmel viseljétek ezt a nehéz időszakot 😀

 • jimm

  (a két újonc ellen)

 • LokiFan

  Az a két meccs a rém gyenge Gyirmót és a másik újonc Kövesd ellen volt, mondhatni bármelyik edzővel nyertek volna a srácok.

 • tiberius

  Remélem már csak szombatig tart mert egy újabb vereség már sok lenne!!!

 • tiberius

  A mezökövesd csak 1 ponttal szerzett kevesebbet mint mi!!

 • JuveFan1897

  Ne viccelj már… Kondással pár éve zsinórban ÖTSZÖR kaptunk ki az NB I-ben, és még csak fel sem vetődött a menesztése. Érdekes, hogy egy külföldivel szemben mennyire türelmetlen, és elfogult (rossz értelemben) a debreceni közeg, míg a “mi kutyánk kölykével” szemben évekig kitart a türelem, még akkor is, ha a lelkünk mélyén tudjuk, hogy egy szar.

 • JuveFan1897

  Már akkor tudtam, hogy az a 2 győzelem Herczeg Bandival negatív hatással lesz az új edzőt megítélése szempontjából. Nézzük már meg, hogy az milyen csapat volt még, és most kik vannak itt. A Kövesd elleni meccshez képest 4 alapember igazolt el, és 5 új játékos érkezett… Az erőnlét a nullához közelít (azért az durva lenne, ha a negyedik fordulóban már kiütközne komolyabban, azt gondolom nem kell magyarázni, hogy az idő előrehaladtával jön ki ez igazán…)

 • tiberius

  Juve!
  Mindketten aggodunk a LOKIért csak másképpen!Nézd meg a legfrissebb tabellát!Szomorú és elkeseritő!!!

 • tiberius

  Sajnos akik jöttek messze nem tudják pótolni a távozokat!!!

 • Lucas

  Juve is aggódik, Te is aggódsz, én is aggódok, meg mindenki más is. És ez mire jó? Azzal, hogy Pontes fejét követeljük, vagy ne adj Isten, kirúgatjuk, csak még mélyebbre taszítjuk a csapatot a szakadékba. Nincs mit tennünk, hinnünk kell benne. A játék már látszik, a taktika kész van, már csak egy normális csürhe kéne, aki végre tudja hajtani. Az UTE ellen láthattuk, hogy megvan még bennünk a tűz, az akarat és a képesség, de ki kell mondani: ez a csapat hetente max egy meccset tud normálisan lejátszani, mert erőnlétünk továbbra sincs. Távozott (menekült) egy fél csapatra való játékos, Völgyi, Csuka és Könyves szar igazolások voltak, rajtuk kívül pedig még lesz egy pár szerb, akinek a télen kiadjuk az útját.

  Ne várjunk semmi komolyat, idén a cél a bennmaradás! Majd ha jövőre se lépünk előrébb, beállok én is a sorba és elkergetjük Pontest. Addig viszont minden segítséget és türelmet megadok neki és a stábjának, mert hiszek bennük.

 • tiberius

  Ha egy játékos nem bizik az edzőben akkor nagy a baj!

 • JuveFan1897

  Ki az aki szerinted nem bízik benne? Olvasd el Holman mai nyilatkozatát, szerintem a játékosok többsége (legalábbis az a réteg, aki nem ebben a posványban akar megrohadni) örül, hogy végre minőségi edzésmunka folyik a csapatnál.

 • JuveFan1897

  Kit? Kulcsárt, meg Tiszát? 😀 Egyedül Bódi elvesztése fájó, a többiért nem kár (még Vargáért sem).

 • tiberius

  Elfelejtkeztél Korhutról!Völgyi nek évekkel ezelőtt volt egy-két jó szezonja,most leengedett….de mintha a győri drukkerek sem rajongtak volna érte.Filip inkább hagyuk..Szekulics detto ,Könyvesről ti sem vagytok nagy véleménnyel.
  Tetszik nem tetszik Varga az egyik legjobbunk volt,d amikor nem került be a válogatot keretbe törés állt be nála.Tözsér az egyetlen aki igazi erősítés.,bodival Vargával Korhuttal azért elég erős gerincet alkotnának!

 • tiberius

  Lucas!
  Hol látszik a játék???Tegnap az első félidő 25.percében veszélyeztettünk elöször pedig itthon játszottunk!

 • JuveFan1897

  Korhutról ugyanaz a véleményem, mint Vargáról: az utóbbi egy évben látott Misiért nem kár. Motiválatlanul, flegmán játszott. Völgyi egy szar, ez igaz, balhátvédet még találnunk kell majd, de Korhuttal sem lettünk volna előrébb hosszú távon.

  Filippel nem tudom mi bajod van, de az eddig látottak alapján egy minőségi játékosról van szó. Ha nem hiszel az én szubjektív véleményemnek, akkor nézd meg az InStaton a statisztikáit.

  Varga az elmúlt 1 évben árnyéka volt önmagának, csak lézengett a pályán. Egyre többet hisztizett a pályán, és azon kívül is, az utóbbi fél évben pedig már teljesen motiválatlanul játszott, miután összeveszett Szimával. Ilyen játékosra nincs szükségünk, mert csak hátrébb vagyunk vele.

 • DEBRECENIVSC

  Most a lényeg, a türelem, hiába mondanám, hogy az lenne a cél hogy tartsuk a lépést a videotonnal, fagyival, ezt szeretnénk, de sajnos nem tart ott a csapat ahol.
  Pontest egyáltalán nem venném elő, akkor venném elő ha Ő hozott volna játékosokat (akár ingyen is), de nem ez történt. Kondásnál anno volt, hogy 40+! ember tartozott a csapathoz, ehhez képest szakácsként amit főzött egyszer nagyon ízlett, de aztán ugyanazt tálalta évekig, másodjára már senkinek sem ízlett, harmadjára már utálták.
  Most Pontes dolgozik az ügyön, de egyelőre nincs gáz amivel össze lehet főzni a dolgokat és egyre hidegebb van, hideget nem kérünk. (na jó elvesztettem a fonalat).
  A lényeg az, hogy reméljük tudunk tovább erősíteni télen, a helyzetet hűen tükrözi, hogy igazoltunk 5és fél (Chuka)+ 1 játékost (kölcsönben
  Danilovics) ebből 4-5! standard kezdő volt az utolsó 3 meccsen, ha tudunk igazolni még 2-3 embert akiket egyből be lehet tenni a kezdőbe akkor elmondhatjuk, hogy jól dolgozott a menedzsment. Addig csak azt látjuk, hogy milyen állapotban van jelenleg a csapat, mind mentálisan, mind fizikailag, mind egységben.
  Persze tavasszal már látszódnia kellene tisztán, hogy van erőnk, önbizalmunk, tudásunk (persze azért vannak korlátok), ha esetleg nem igazolnánk több játékost (biztos, hogy igazolunk, már csak azért is mert többször elmondtam valszeg eladjuk Brkovicot vagy jobb esetben hosszabbítunk vele) akkor is oda kellene érnie a csapatnak a 3. helyre a jelenlegi garnitúrával (esetleg visszahozva egy-két kölcsönadott játékost), ha máskép alakulna elmondhatjuk nem volt jó húzás Pontes, de addig nem.
  Optimistaként 3:1et jósoltam a Honvéd ellen, sajnos csak a vendég oldala jött be, most viszont tényleg úgy érzem, hogy mint mindig a diók ellen jó meccset játszunk és nyerünk és megadjuk Horváth Ferinek a kegyelemdöfést, tippem 3:2 ide.

 • László Kiss

  Miért lenne sok? 5 évig Kondással nem volt sok(k)?

 • Pántye Szabolcs

  Ott tartunk, hogy a szegény embert már az ág is húzza. Nekem folyamatosan az volt a benyomásom, hogy a hitüket is elvesztették a játékosok.

  Én nem értem, hogy miért nincs elegendő erőnléte a játékosoknak, de arra tudok csak gondolni: fejben totál szét vannak esve.
  Emlékszem még anno Madár volt ilyen, a 3. menetben rendre hirtelen eltűnt az ereje és kokót kérdezték, hogy ez miért van. Ő azt mondta, higgyük el, madár erőnléte kiváló, csak fejben van benne valami blokk. Szerintem itt is ez a helyzet.

  Átértékeltem a véleményem és azt mondom: Nem lenne jó Pontest elküldeni a kudarcok ellenére sem. Csinálja csak végig, ne érezzék a játékosok, hogy ők határozzák meg az edző sorsát, mert az lavinát indíthat el. A tulajdonosnak ki kell állnia az edző mellett, eszitek nem eszitek, ő lesz az edző punktum!

  Inkább valami premizálási rendszert vezetnék be és emellett komoly pszichológust hoznék a csapathoz, biztosan segítene.

 • tiberius

  Feledékeny lehetsz,mert azért a veretlenül megnyert szezon csak rajtunk kivül nem sok csapatnak sikerült az nb1-ben!!!!

 • JuveFan1897

  Szép volt az a veretlen év, de ezt nem lehet örökké felhánytorgatni. Abban a szezonban minden összejött, és ahogy egy szurkoló megjegyezte az egyik ankéton, lehetett volna Juliska néni is az edző, akkor is behúzzuk azt a bajnokságot. A következő években már kijött az igazi Kondás skill.

 • Isti

  1 ponttal előzzük meg a kiesőjelölt csapatokat 3 ponttal a Diósgyőrt. Ha a hétvégén kikapunk megint akkor… Ha egy árva góllal is de nyerni kell mostmár. Az ellenfél még tőlünk is szarabb formában van. Kötelező nyerni. Nem szeretném megélni,hogy a tabella legalján legyünk..

 • László Kiss

  Nem vagyok feledékeny. Eltelt két-három hónap Kondás távozása óta és már “csak a szépre emlékezem”. Nem. Nekem ez nem megy. Menjetek és tüntessetek Pontes ellen. Szerintem Szima még pénzt is áldozna rá, kérjetek tőle.

 • mzsmnb

  a honvéd elleni játékot elnézve a dobogó már bravúr lenne. jelen pillanatban az újpestnek vagy a honvédnak jobbak az esélyeik. és még ott a haladás is … a bajnoki cím az fradi-vidi versenyfutás lesz.
  pontest legalább tavaszig békén kell hagyni, hátha domborít valamit … ha nem …mehet a levesbe.

 • Tylla

  Tőzsér csak papíron erősítés. Az eddigi meccseken nem sokat mutatott. Jók a hosszúindításai, de ezenkivül semmit nem tett. Azt hiszi, hogy ő a csapat sztárja és ez magában elegendő. Tőle sokkal többet várok. Ha pedig ennél nem tud vagy nem akar többet tenni, akkor el kell küldeni, ne vigyen el sok fizetést.

 • jimm

  4-5 használható játékossal?? Dobogó?? A reális célkitűzés egyedül a bentmaradás.

 • Gorcsev Iván

  Azért ne csináljunk már Palermot a Lokiból, hogy 3 havonta új edzőnk van!

 • Lucas

  Szarok voltunk, ez nem képezi vita tárgyát. Nem is erre a meccsre gondoltam, hanem Pontes többi meccsére (MTK itthon, Újpest itthon, még a Fradi idegenben is). Azokon igenis játszott a koncepció és az akarat.