Van még tennivalónk

Szombat délelőtt a hosszú válogatott szünetre való tekintettel edzőmérkőzésen lépett pályára a Loki az NB II-ben feljutó helyen álló Balmazújváros ellen. A megyei rangadón Pontes igyekezett mindenkinek lehetőséget adni, végül az elfáradó, és emberhátrányba kerülő csapatunk nem tudta még döntetlenre sem menteni a találkozót. Ennek a rövid összefoglalója következik most.

lb1

A mérkőzés elején pályára vonuló csapatunk mondhatni majdnem a legerősebb összeállításunk volt, csupán Brkovic nem kezdett az alapcsapatból, illetve a támadó sorban rögtön bevetésre került a héten igazolt szlovák válogatott Vittek. A vendégek is erős összeállításban kezdtek, így tehát mindkét csapat igyekezett komolyan venni az összecsapást.

Az első félidő nagy része mezőnyjátékról szólt, alig alakultak ki helyzetek a kapuk előtt. Először nekünk sikerült ziccerbe kerülni, Vittek kapott egy remek labdát Holmantól, el is vitte a kapus mellett, de éles szögből már csak az oldalhálót tudta eltalálni. A vezetést végül a 25. percben szereztük meg, ekkor Filip egy szép kiugratással indította Könyvest, aki a szélről bemozogva lőtte el a kifutó Szécsi Gergő mellett a labdát a hosszúba. A továbbiakban sem alakult ki nagyobb helyzet, így aztán nem sok említésre méltó eseményt jegyezhettünk fel a félidőig.

balmazkezdo

A második játékrészre a vendégek a fél csapatukat lecserélték, és mi is négyet cseréltünk, beállt Nagy, Brkovic, Szekulics és Horváth Zsolt, a pályát pedig elhagyta Mészáros, Tőzsér, Szakály és az első félidő végén egy rúgást kapó, és vélhetően megsérülő Holman. A második félidő eleje is unalmasan csordogált, mindkét csapatot megtördelték a cserék, emellett pedig mindkét csapat fáradni kezdett. Ahogy haladt előre az idő, nálunk egyre több olyan játékos lépett pályára, akik a lecserélt játékosnál gyengébb szintet képviselnek, így aztán a vége felé már bőven a második csapatunk játszott. A legnagyobb gond az volt, hogy nem maradt labdaügyes, irányítani képes játékosunk a pályán, így helyzetet képtelenek voltunk kidolgozni. Közben pedig a hátsó alakzatunk is sokat bizonytalankodott, mondjuk elég annyit megemlíteni, hogy Nagy Zoli volt az egyik belső védő, míg a széleken Ferenczi és Kuti játszottak… Ettől függetlenül talán éppen Brkovics hibázott az egyenlítő találatnál, viszont Verpecz is ügyesen bevédte az egyébként nem erős és jól helyezett lövést. A 80. percben emberhátrányba kerültünk, ekkor az alig 15 perce pályán lévő Castillion rúgta fel csúnyán hátulról az egyik vendégjátékost, így a maradék tíz percre tíz emberrel maradtunk. Ezt pedig ki is használták az újvárosiak, akik nem sokkal a lefújás előtt egy szöglet után szerezték meg a győzelmet. A végén még Szekulics egyenlíthetett volna, de lapos lövése elkerülte a kaput.

lb2

Van még mit tennie Pontesnek, de azért felfedeztünk néhány pozitívumot is:

 • Vittekben lehet hogy lesz fantázia, bár nem az a klasszikus “szétfutomazellenfelet” csatár, sokkal inkább egy rutinos lesipuskás játékos. Fizikálisan sincs annyira lemaradva, mint azt várni lehetett.
 • Az alapcsapatunkban van fantázia, a hiányzó láncszem tényleg csak egy jó csatár.
 • Filip szerintem továbbra is egy baromi jó játékos.
 • A portugál stáb kamerával és drónnal rögzítette a találkozót, örömteli, hogy ilyen technikákat is alkalmazunk végre.

Sajnos vannak negatívumok is:

 • Akik nem férnek be a kezdőbe, azok sajnos nem is képviselnek minőséget, ez a második félidőben tökéletesen kiütközött.
 • Castillion és Szekulics továbbra is használhatatlanok.
 • Pontrúgásoknál még mindig gyengén védekezünk.
 • Eli bácsi már megint ott volt a meccsen.

Rövid értékelés a játékosokról:

Danilovicnak nem akadt komoly védeni valója, néhány gyenge kísérletet és beadást kellett hárítania. Jovanovic sokat dolgozott a meccsen, az első félidőben még jobbhátvédként, a másodikban pedig egy rövid ideig védekező középpályásként játszott. Mészáros ezúttal megoldotta a feladatát, mint ahogy Szatmári sem csinált ma hülyeséget, Pontes meg is dicsérte. Bobko úgy tűnik hogy hosszabb távon is megragad baloldali védőnek, ma ezúttal nem sokat tett hozzá a játékunkhoz. Filip ma is a mezőny egyik legjobbja volt, mindenhova odaért, és szép gólpasszt osztott ki Könyvesnek. Tőzsér szerintem meglehetősen visszafogottan játszott, nem nagyon tudta irányítani a csapatot. Könyves lőtt egy gólt, de azon kívül nem sok jó megoldást láttunk tőle. A második félidőben jobbhátvédet játszott lecseréléséig. Holman ezúttal is sokat egyénieskedett, továbbra is problémát okoz, hogy belevezeti az ellenfél védőibe a labdát, de azért láttunk tőle jó megoldásokat is. Szakály sem brillírozott ma, de nem is lógott ki a csapatból. Vittekről egyelőre nem derült ki sok minden, sugárzik belőle a rutin, egy métert sem fut fölöslegesen, tudja, hogy hogyan kell beosztani az energiáját. Reméljük, hogy a csapat hasznára lesz.

lb3

A cserék közül Brkovics ma is bizonytalan volt többször is, Nagy Zoli pedig előbb jobboldali védőként, majd belső védőként próbálkozott, kevés sikerrel. Szekulics mint említettem, ma is meglehetősen szürkén játszott, szerintem neki nem sok jövője van a Lokinál. Horváth Zsoltnak volt egy szép lövése, azon kívül kevésszer találkozott a labdával. Verpecz az egyenlítő találatnál bevédte a labdát, később volt egy nagy védése, a második gólnál pedig tehetetlen volt. Djelmics nem tudta felpörgetni a csapatot, sajnos ez jellemző rá, pedig egy fürge és jól cselező játékosról beszélünk. Castillion katasztrófa volt, egy labdát nem tudott lekezelni vagy megtartani, Pontes is folyton vitatkozott vele, vélhetően ő sem sokáig vallhatja már magát DVSC futballistának. Kutival az a baj, hogy sokszor határozatlan, míg Ferenczi szintén nem tud kellő energiát vinni a széljátékunkba. Mészáros Karol pedig meglehetősen keveset találkozott a labdával.

 • tiberius

  Kösz a beszámolot! Blama ez a javából! Az a náhány pozitivum amit felsoroltál igencsak kevés lesz egy jó szerepléshez!!!!

 • bakberci

  Tényleg köszi, de ezt a Kondás fóbiát nem lehetne levetkőzni? Cikibb, mint az “emút nyócév”

 • JuveFan1897

  Kár, hogy nem jött le az irónia. 🙂

 • Elemér a Denevér

  Bojler eladó!

 • Jamen

  Ugyanott pszichiátriai kezelés igényelhető!

 • Lucas

  Szerinted normális, ha a többszörösen bukott edző kijár a volt csapata felkészülési mérkőzéseire és ki tudja, hogy ássa alá a tekintélyét?

 • bakberci

  Ideje van, teje van, miért ne szoptasson?
  (Mondjuk pont nem értem, hogy ki-kinek ássa alá a tekintélyét, azt meg végképp nem, hogy hogyan.) Szerintem Kondásozni ciki. De végül is a ti blogotok …

 • csibu

  Szerintem tényleg csak túlpörgetted gondolatban az iróniát, vagy szimplán nem jött át. Ez sajnálatos, ahogy az is, hogy miután ezt közöljük, azután is túl komolyan veszed JuveFan megjegyzését.

  De ha már túl komolyan vetted, akkor vegyük komolyan. Megkérdezném: mikor láttál olyat, hogy egy megbukott edző (a szerződése aktív volt, idény közben szűnt meg a DVSC edzője lenni, ezért én ezt mindenképp bukásnak ítélem) kijár a volt csapata edzésére és edzőmeccsére (szinte folyamatosan)? Mondj egyetlen másik klubot akár Nyugat-Európából, akár a szomszédos országok közül, akár a Föld bármely pontjáról, ahol ez a jelenség fennáll, vagy fennállt.

  Amikor edzőváltás történik szerinted jót tesz a csapatnak, ha a régi edzővel állandóan összefutnak, jópofiznak? Tehát nem Elemér oldaláról megközelítve a dolgot: ha Pontes már nem lesz az edzőnk, szerinted normális dolog lesz az, hogy Pontes kijár majd azután is az edzéseinkre és ott ül a lelátón az edzőmeccsen? (Nyilván nem tökéletes a példa, mert Kondás Elemér debreceni, de mondhattam volna korábbról bármely más DVSC edzőt.)

  Amikor egy volt edző ott ül az edzésen, minden rezdülése csak RONT a csapat összjátékán, dinamikáján és leginkább mentális felkészültségén. Ugyanis okvetlenül véleményezni fog. Ha nem szóban, akkor non-verbális jelekkel. Mit gondol majd a volt játékosa, amikor egy passzt követően rápillantva az épp mosolyog, vagy nógatja a fejét? Nem Kondás Elemér ellen szólt e (vagy bármely sérelmezett korábbi) megjegyzésünk, hanem a csapat mellett! (Csak egyetlen példa: emlékezzünk csak vissza a válogatott megmondóembereire, Mättheus 10-12 éve volt szöv.kap, de miután elküldték is hónapról hónapra mondta a magáét, hogy ez így volt jó, hogy ez úgy lenne jó. Szerinted az jót tett bárkinek, akár az új stábtagoknak, akár az aktuális kerettagoknak, akár a már nem behívót kapott játékosoknak? Használtak ezek a szavak?)

  De fordítsuk meg a dolgot: kirúgják a főnököd, mert a cég hatékonysága romlott. Lesz egy új főnököd, aki új alapokra szeretne helyezni mindent. Mit szólnál, ha két irodával arrébb ott ülne a volt főnököd, pedig semmi keresnivalója már ott? Szerinted nőne tőle a munkakedved és a hatékonyságod? Állandóan hasonlítgatnál: ha több és nehezebb a munka mint az ő idejében volt, akkor visszavágynál az ő kezei alá és sajnálnád a változást, ha meg könnyebb és lazább a munka, nem fordulna meg a fejedben, hogy nem sikerül mindent az elvártaknak megfelelően elvégezni, milyen rossz az aktuális főnököd?

  Elnézést, talán kicsit kikeltem magamból, de vannak olyan szituációk, amikor egyes olvasók azt gondolják, mi egyes személyek ELLEN vagyunk. Mert utáljuk a Szimát, a Szakályt, a Kondást, és gőzöm nincs róla kit még, de nyilván sokan sokféle nevet tudnátok mondani, akit szerintetek nem kedvelünk (és nyilván Pontest meg imádjuk, mert pár napja megvédtük őt egy cikkünkben). Mindezt csak azért, mert negatív véleményt írunk róla, vagy negatív megjegyzést teszünk a cselekedetére. Hát nem! Amellett, hogy senkit nem utálunk, nem egyes személyek ellen vagyunk.

  MI A CSAPAT MELLETT VAGYUNK. A DVSC mellett. És hadd engedtessék már meg nekünk, hogy megjegyzéseket tegyünk, vagy épp leírjuk azt, ha úgy látjuk, van ami nem jól működik, van ami zavaró tényező, és van ami a csapat teljesítményének rovására megy/mehet. Egy volt edző edzéslátogatása ilyen tényező, ahogy a számlák ki nem fizetése, vagy az elszúrt szerződések sem segítik a klub renoméját.

  Nyilván ez egyéni vélemény, van aki szerint nem akkora gond ez. Mi sem akartunk ennyire belemenni a mélyére, egy profi játékosnak képesnek kell kizárnia a külvilágot. Nyilván nem egetrengető a dolog, mondhatni “firstworldproblem”. De amikor egyébként is problémáktól hemzsegünk, miért nehezítjük saját magunk életét?

 • bakberci

  Mindenki nyugodjon le!
  Reagáltam Juvefan1879 írására.

  Megszólítottál, válaszoltam neked. Most nézd meg a te reakciódat és írd le egy papírra, hogy ki mit pörög túl.

  Most fáradt vagyok, ezért csak az első két bekezdést olvastam el, de amint végeztem a Háború és békével, ez lesz a következő olvasmányom ezt megígérem.

 • bakberci

  Bocs figyelmetlen voltam, nem is neked válaszoltam,hanem Lucasnak. Ez egy kollektív pörgés. 🙂
  Vagy megfogadjátok, vagy nem: Vannak sokan akik olvasnak titeket. Kevesebben vannak, akik írnak is. Szép dolog a szerkesztőségi szolidaritás, de sem az olvasók, sem a kommentelők nem ellenségek, ezért az össztűz talán kicsit erős.

 • csibu

  Mi az intelligens beszélgetések, viták hívei vagyunk.
  A megjegyzésed, mely szerint “Szerintem Kondásozni ciki. De végül is a ti blogotok …” ilyen választ érdemelt. Ha nem tetszik, ha túl hosszúnak találod, így jártál. Nem tartjuk a kommentelőket ellenségnek, sőt, de éppen ezért furcsa, ha a másik oldalról ezt kapjuk.

  Lehet hosszú volt a válaszom, de semmi sértőt, bántót nem írtam bele, egyszerűen elmagyaráztam, miért értelmetlen kondásozásról beszélni és miért értelmetlen olyasmiért beszólni ami egyrészt irónia volt, másrészt nem tesz jót a csapatnak. Ha ez téged zavar, azon én sajnos már nem tudok segíteni.

 • bakberci

  Ok. Most elolvastam az egészet. (mondjuk ettől nem lett jobb) Hadd engedtessék már meg nekünk, hogy megjegyzéseket tegyünk, vagy
  épp leírjuk azt, ha úgy látjuk, van ami nem jól működik, van ami zavaró
  tényező. Ha nem tetszik, így jártál, azon én sajnos már nem tudok segíteni.

 • JuveFan1897

  Szerintem nem írta Csibu, hogy nem fogalmazhat meg senki kritikát, sőt, mindig azt hangoztatjuk, hogy várjuk az ilyen jellegű kommenteket. Azt viszont szintén elmondjuk mindig, ha nem értünk egyet a kritikával, akkor normális érvekkel cáfoljuk az állításokat. Én úgy látom, hogy most is ez történt, és semmilyen személyeskedés, vagy lebaszás nem volt Csibu válaszában, hogy márpedig miért mer bárki is kritikát megfogalmazni.

 • bakberci

  Nézd! Látszólag Kondásról van szó, valójában a blogról. Ha nem így lenne, nem reagálnék ennyit. Nézzük mi történt: Írtál egy cikket, amire tettem egy észrevételt. Lucas erre magyarázatot kért. Lehet, hogy erre nyegle választ adtam, hiszen nem ér annyit az egész, hogy ezen rugózzunk. Csibu nekem ront, hogy túlpörgöm az ügyet, a hozzászólásom nem intelligens és így tovább. (Az azért észrevehető, hogy az ezt megelőző beírásom idézet Csibutól?)
  Szóval az a helyzet, hogy “várjuk a kritikát, csak nem szeretjük”?
  Nem hiszem, hogy túl érzékeny lennék, hiszen akkor nem járnék ide. Ugyanakkor megjegyzem, hogy aki a nyilvánosság elé áll a véleményével. Ne legyen megsértődve, ha más véleményekkel találkozik.
  Különben további jó munkát, és ha megengeditek erről az ügyről én leszállok.

 • csibu

  Én is már rég lezártnak tekintem a “beszélgetést”, azért sem akartam válaszolni a folyamatosan sértő kommentjeidre. De azért valamit tisztázzunk:
  1) Nem vagyunk megsértődve, ha meg lennénk nem így reagáltunk volna.
  2) Nem az a gond, hogy van véleményed, csupán az, hogy azt hogyan adod elő, az arrogancia és az intelligencia hiába ugyanazzal a 4 betűvel végződik, nagyon más kategória…
  3) Inkább érzek sértődést és nemtörődömséget a téma iránt a te részedről: írtam egy hosszú, de komoly választ, erre elsőre megkaptam/megkaptuk, hogy el sem olvasod, majd egyetlen mondatnyi érdemi választ nem írtál rá (!), ezzel is “megtisztelve” minket és a véleményünket. Így innentől kezdve nem gondolom, hogy ebben a témában számítana akár egyetlen szavad is.

  Neked is minden jót kívánunk ettől függetlenül.