No red card, no party

gollumEllentmondást nem tűrően szerepel eddig a Loki az idegenbeli kiesési rangadóin: idén már a harmadikat húztuk be tegnap a Gyirmót otthonában, és nagyon úgy néz ki, hogy nem lesznek gondok a bentmaradással, ha így folytatjuk. Persze hiába okoz ez a 2:1-es siker ahhoz hasonló átmeneti eufóriát, mint amilyet Szméagol, Folyóköz félresikerült gyermeke érzett akkor, amikor végre leharapta Frodó ujjáról az Egy Gyűrűt, hiszen a külső szemlélő csak egy megnyomorodott élőlényt lát, aki másodpercekre van attól, hogy a Végzet hegyének lávájába zuhanjon. Körülbelül ehhez tudnám hasonlítani, amit jelenleg érzek egy olyan meccs után, amit agyon tudtunk volna nyerni, ehelyett mindenáron megpróbáltunk elveszíteni. Még jó, hogy Braniszlav Danilovics nem volt ebben partner.

A szeptemberben magára találó (még a listavezető Vasast is legyőzték hazai pályán), majd októberre ismét csúnyán visszaeső Gyirmót FC-nek pontot, pontokat kellett volna szerezniük hazai pályán, ha komolyan gondolják a bennmaradást. Urbányi István legényei ennek érdekében a Sebők – Achim, Bojovics, Jancsó, Présinger – Kiss Máté, Paku – Vass Patrik, Filkor, Sallói – Simon Attila összeállításban futottak ki az Alcufer Stadion gyepére.

gyirlokfA DVSC ezen a héten se törődött a légióskorlázozással, 6 idegenlégióssal kezdtünk. Persze nincs mit tenni, ha egyszerűen nincs jobb, a fiataljaink pedig sehol sincsenek. A kapuban Braniszlav Danilovics, előtte még mindig Ivan Bobko játszott a védelem bal oldalán. Középen Mészáros és Brkovics, jobb oldalt Aleksandar Jovanovics. A középpálya közepén Tőzsér és Filip szerepeltek, míg a széleken a jól megszokott Szakály illetve a múlt héten semmit sem mutató és eddig eléggé szemétigazolásnak bizonyuló Könyves helyett Mészáros Karol rohamoztak. A gólokért Holman Dávid és Robert Vittek feleltek, szerencsére nem is vallottak szégyent, de erre még visszatérünk.

A mérkőzés pontban hat órakor kezdődött, az első 5 percéről pedig krónikus streamhiány miatt le is maradtam. Szerencsére az m4sport.hu volt olyan kedves, hogy a hatodik perc tájékától fogva nézhetővé tegye a meccset, így azt már láthattuk, ahogy Robert Vittek meglövi a szezon egyik, ha nem a legszebb DVSC-gólját a 9. percben: jó 30 méterről pókhálózta le védhetetlenül Sebők kapujának bal felső sarkát egy elemi erejű bombával. 1:0.
Őszintén szólva meglepett, hogy ilyen korán vezetést szereztünk, nemrég olvastam ugyanis egy elemzést a Gyirmót csapatáról, amiben azt ecsetelték, hogy annyira szervezetten védekezik a csapat, hogy Európa-szinten is kiemelkedően kevés gól esik a meccseiken. Ha kikapnak, legtöbbször 1:0-ra, ha pedig nyernek, akkor is nagyon sokszor csak 1 góllal teszik. Így arra számítottam, hogy a Loki (aminek ha meghallja a nevét mostanában egy futballfanatikus, nem a gólfesztiválok, de még csak nem is a gólok jutnak az eszébe) meg fog szenvedni a hazaiakkal. Ehhez képest az első percekben Urbányi szavaival “szanaszét futballoztuk” a gyirmótiakat, ami hamarosan újabb gólt eredményezett. A 13. minutumban Szakály és Vittek játszott össze, a derék tót csatár pedig forintos labdát tett Holman Dávid elé, aki szinte ugyanonnan szinte ugyanoda bombázott egy hatalmasat (bizonyára azért, mert a nem is oly rég még ott lakó, majd hajléktalanná vált keresztespók naívan nekiállt új házat építeni Sebők felett), és máris eldőlni látszott a mérkőzés. 2:0.

karol1

Bár a Loki visszább vett a tempóból, a Gyirmótnak továbbra sem volt momentuma, nekünk viszont alkalomadtán adódtak kisebb-nagyobb helyzeteink. Ez érezhetően elkezdte frusztrálni a hazaiakat, akik nem egyszer alattomos szabálytalanságokkal próbáltak kompenzálni megtépázott egójukért. A 22. percben követték el az első (de nem az utolsó) sárgát érő szabálytalanságot, Achim rúgta fel Szakályt. A 32. percben Mészáros Karol etette meg csúnyán az egyik gyirmóti játékost, aki törlesztésképpen hátulról felrúgta, Vad 2 azonban nem nyúlt a zsebébe. Nem úgy a 42. percben, amikor Tőzsér Dániel gondolt egyet és megpróbálkozott egy bouadlázással. (bouadlázni, ige, sportzsargon: felesleges szabálytalansággal kiállíttatni magad egy megnyert meccsen és nehéz helyzetbe hozni a csapatodat. Leggyakoribb formája: hátulról, páros lábbal. Eredete: inkább hagyjuk) Elsőre túlzott ítéletnek tűnt és sárgánál komolyabbat nem adtam volna érte, de minél többször láttam visszajátszva, sajnos egyre inkább kénytelen voltam elismerni, hogy egy alattomos és veszélyes hátulról való rácsúszás volt, ami nem a labdára ment, így jogos a kiállítás. Azért nem éppen ezt vártam egy olyan rutinos rókától, mint Tőzsér Dani, a hetek óta mutatott minősíthetetlenül pocsék focijáról nem is beszélve. Már az első félidő végén is érezni lehetett, hogy felbátorodott a Gyirmót, de azért ezek nem egy BATE-szintű csapat, hogy még az első félidőben kiegyenlítsenek, így 2:0-ás debreceni vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünetben a Cola Song Innától lenyugtatta kicsit az idegeimet (a kommentátor ugyanis kiment szünetre, de egyenes adásban közvetítették a pálya közepét egész szünetben), ennek ellenére sejtettem, hogy meg fogunk mi még itt szenvedni a 3 pontért. Persze azt nem hittem, hogy ennyire.

jovas

Történt ugyanis, hogy már az 53. percben tizenegyest kaptak a hazaiak! Erősen véleményes eset volt, amiről még perdöntő felvételt sem láttam, mert csak egyszer játszották vissza, és pont előtte bufferelt a stream, ezért kb. 128-as felbontásban figyelhettem csak, ahogy Bobko összekoccantja egy gyirmóti támadó sarkait, az meg esik egy látványosat, miközben a labda még csak nincs is a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Kiss Máté vállalta el, de borzasztó rosszul rúgta: a gyengén helyezett lövést könnyedén hárította Danilovics. Innentől gyakorlatilag minden második percben szükség volt derék szerb kapusunk szolgálataira, mivel hogy nagyon a nyakunkra húztuk a Gyirmótot. Sallói és Filkor helyzeteinél is bravúrokra volt szükség.

Közben a 62. percben az elfáradó Vittek helyett egy védekezőbb felfogású játékos, Danilo Szekulics folytatta, a megsérülő, de addig nagyot játszó Mészáros Karolt pedig a doki váltotta. Fontos még megemlíteni, hogy a 61. percben a látványosan túlpörgő Présinger besárgult, mert később még lesz jelentősége.

Ahogy annak is lett, hogy a 71. percben ez a szívdöglesztő szerb babapofi, a.k.a. Szekulics egy jó 3-4 lépésről, feltűnés nélkül követte a kapura törő Madarász Márkot, aki olyan 12-14 méterről gyakorlatilag zavartalanul lőhetett kapura, és még az addig parádésan védő Danilovics sem érhetett le a lövésre. 2:1, szépített a Gyirmót. Szekulicsnak pedig veszek egy vonatjegyet vissza Újvidékre, amint kinyit a nemzetközi jegypénztár a Rózsa utcán. Remek titkosügynök lehetne, védekező középpályásnak viszont gyatra.

filipes

Itt lett csak igazán izgalmas a meccs! Szinte rögtön válaszolhattunk volna előbb Jovanovics, majd Szakály révén, majd szintén nem sokkal később Simon lövésénél mutatta be sokadik bravúrját Braniszlav. Ám a 81. percben a hazaiak is megfogyatkoztak, amikor Présinger veszélyes játékért megkapta a második sárgáját. Danilovicsnak viszont nem lett kevesebb munkája a létszám-kiegyenlítődéstől. A 84. minutumban, majd pedig a 90.-ben is Madarász lövésénél hárított hatalmasakat, utóbbit egyenesen a gólvonalról vágtuk ki. Az utolsó percekben mégis mi dönthettük volna el a meccset, ám mind Nagy Zoltán, mind Horváth doki, mind Szakály túlkomplikálták a helyzeteiket. Na jó, Nagy nem, ő csak simán fölé lőtt egy kevéssel. De maradt a 2:1, így már a harmadik idegenbeli kiesési rangadónkat nyertük meg idén.

Ám ezen a ponton álljunk meg egy szóra! Fontosnak tartom még hogy megosszam a világgal legújabb felfedezésemet, ami egy újabb Loki-betegség diagnosztizálása. Az a közös ugyanis a mezőkövesdi 1:0-ban, a diósgyőri 3:1-ben és a tegnapi meccsben, hogy mindegyik lehetett volna ezerszer könnyebb, de mindegyiken nehéz helyzetbe hozott minket egy túlpörgő játékos kiállítása. Hogy épp ki az, eddig nem tűnik posztspecifikusnak, hiszen először egy csatár, Tisza Tibi, majd Miskolcon egy védő, Brkovics, most pedig egy középpályás, Tőzsér voltak az elkövetők. Valahogy a következőképp néz ki egy ilyen mérkőzés a Lokinál:

hibaztatas

Gyönyörű szépen simán kerekezünk (futballozunk) egy virágos rét mentén, majd valakinek az az ötlete támad, hogy egy botot akasszon a küllők közé. Ha pedig ezt egy rendes játékerőt képviselő együttes tennénk, a büntetés tuti nem maradna el. Az az egy szerencsénk, hogy ezt kiesőjelölt csapatok ellen játsszuk, illetve az, hogy van egy Danilovicsunk, aki tipikusan olyan kapus, hogy egy-két bravúr után “belövik” őt az ellenfél csatárai és egy oda nem illő nitrogénatom nem sok, azt se engedi át a gólvonalon. Kérdés, hogy meddig lesz még itt.

Osztályzatok:

Branislav Danilovic – 8
k_danilovicsJátszott már nagyot Debrecenben, de ekkorát talán még soha. Miután a nyakunkra húztuk a Gyirmótot, bravúrt bravúrra halmozott és még büntetőt is hárított. Ha csak eggyel kevesebb labdát fog meg, odavan két pont, mi pedig még nagyobb slamasztikában lennénk. Ez a szezon pedig egy gyirmóti pontvesztés nélkül is eléggé hogy is mondjam… A bekapott gólról egyébként nem tehetett.

Aleksandar Jovanovic – 5
jovanovic_kAz elmúlt hetekhez hasonlóan átlagos teljesítményt láthattunk tőle, nem emelkedett ki sem védekezésben, sem támadásban, amolyan tipikus “jovanovicsos” teljesítmény volt ez. Azzal a különbséggel, hogy most azért volt egy-két kapura is veszélyes lövése.

Dusan Brkovics – 5
brkovics_kÉrdekes, hogy nem ő pörgött túl a mai meccsen, hanem pont egy olyan, akitől amúgy nem várná az ember. Dusan hozta a szokott szintet védekezésben, de azért támadásban is észrevetette magát egy fejessel.

Mészáros Norbert – 5
meszaros_kEgy Gyirmót elleni meccset még ennyi idősen is lehoz rutinból, Filippel kiegészülve stabil kis hátsó alakzatot alakítunk ki. Most, hogy biztos hogy nem Szilvási fog a helyébe lépni, ő meg így is az utolsó utáni szezonját futja, lehet belső védő után nézelődni a piacon.

Ivan Bobko – 4
bobko_kButaságot csinált, még ha erősen véleményes is volt a róla megítélt tizenegyes, ezért az 1 pont levonás az egyébként tiszta ötös teljesítményéből. A meccs végén még egy felesleges sárgát is összehozott magának, de ennek ellenére még mindig ő a kedvencem az újonnan igazolt játékosok közül. Szerintem luxus balhádvédként játszatni, mert a kvalitásai mellett ő lehetne az NB I legjobb balszélsője. De hát mit csináljunk, ha Korhut Misi javában habzsolja az életet izrael legjobb csapatában, mi meg csak Völgyi Danit hoztuk a helyére?

Tőzsér Dániel – 3 fop1
tozser_kAmilyen gyorsan belopta magát a Loki-szurkolók szívébe érkezése után, most ugyanolyan gyorsan rombol le minden róla kialakult pozitív képet. A legutóbbi háromhetes szünet óta csak rossz meccse volt itt, de mégis ez volt mind közül a legrosszabb. Felesleges és amatőr hibával állíttatta ki magát és hozott minket forró helyzetbe és minimum egy további meccsre elmeszelte magát. Jelenlegi formája alapján inkább hátráltatja a DVSC-t, mint segíti.

Ioan Filip – 4
filip_kNem nagyon rémlik, hogy fenn volt, de azért nagy hibát sem vétett.

Mészáros Karol – 6
meszaroskarol_kNekem tetszett a mai produkciója. Pontes jól érzett rá, hogy nem azt a Vasasból kukázott csődtömeget kell ismét megpróbálni, hanem inkább a máskülönben eddig nem sok jót mutató Karolt. Volt egy nagyon látványos megkerülős csele, ami után felrúgták. Bobkohoz hasonlóan magyar szinten kiemelkedő vonalszélső lehetne belőle. Bízzunk benne, hogy nem sérült le és a Kövesd ellen végre bizonyít.

Holman Dávid – 5
holman_kBombagólt szerzett és nagyon aktív volt az első félidő első felében. Elég baj, hogy nem bír végigdolgozni egy meccset, a második félidőre mindig látványosan leromlik a teljesítménye. Ezért az átlagos pontszám.

Szakály Péter – 5
szakaly_kFiliphez hasonlóan nem nagyon rémlik, hogy fenn volt. A második gól és a 95. perces nagy helyzete között, amit őrá jellemző módon túlkomplikált, nem adott sok életjelet magáról. De mivel hibát se nagyon vétett, kap egy ötöst.

Róbert Vittek – 7
vittek_kTudom, hogy hosszú távon nem megoldás a Loki csatár- és gólínségére. Tudom, hogy nem ő a kopasz szlovák Jézus. De pontosan azért igazoltuk le, amit a mai meccsen nyújtott. Húzott egy merészet a 9. percben és megmutatta, nem véletlenül volt annak idején akkora spíler, majd nem sokkal utána adott egy gólpasszt is. Ha nincs Tőzsér, ki tudja, lehet hogy most azt írnám, ő döntötte el a meccset. Így viszont Danilovics “ellopta” róla a reflektorfényt. Csak így tovább, Robert!

∼•∼

Danilo Szekulics – 3
szekulics_kRólad már volt szó, Danilo. Nem fogta Madarászt elég szorosan és miatta jött fel a Gyirmót. Télen alighanem mehetsz haza.

Horváth Zsolt – 4
horvath_zsolt_kkA végén eldönthette volna a meccset a mi javunkra, ám csúnyán elcselezte magát majd fölédurrantott.

Nagy Zoltán – 0
nagyzoli_kKeveset játszott.

∼•∼

Leonel Pontes
leonel_pontes_kSimán hoztuk volna a meccset, ha nincs Tőzsér butasága, ami azt bizonyítja, hogy a társaságot jól felkészítette. Szekulics beküldésénél a szándék jó volt, mégis hibának bizonyult, de nem volt alternatíva a VKP posztjára. Még mindig úgy tűnik, utaznak ránk a bírók, ezt a portugál tréner már többször szóvá is tette. Reméljük nem az ellehetetlenítése folyik országszinten. Mindezek ellenére jövő héten is győzelmet vár tőle a debreceni közönség.


Összefoglaló

gyirloke


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Maga a meccs abszolút nézhető és fordulatos volt, még ha látványos és színvonalas nem is (a bombagólokat leszámítva). Tipikus november-estés (tudom hogy még október van) vasaláshoz vagy chateléshez való háttérzaj-alapanyag. Csakis azért kellett lerágnunk a körmünket a végén, mert csapatként nem nyújtottunk jó teljesítményt az első negyedórától eltekintve. Páran kis túlzással életük meccsét futották, mások viszont katasztrofálisan játszottak, aminek majdnem csúnya vége lett. Egy jobb csapatot nem vertünk volna meg ilyen focival. A játékvezetés annak ellenére megbukott nálam, hogy Tőzsér pirosának jogosságát sajnos nem vitatom. Vad 2 megint mindent elnézett mezőnyben a hazaiaknak, ki is csúszott a kezéből elég hamar az irányítás, ránk viszont többször is túlzott szigorral sújtott le.

Mindörökké hajrá Debrecen!

Lucas

(a képek forrása a gyirmotfc.hu)

 • Hadúr

  Az első félidőben én úgy láttam, hogy rendszerré állt össze, amit már töredékeiben eddig is lehetett látni. Még akkor is, ha “csak” a Gyirmótról van szó, azért ez nagyon, nagyon biztató volt. Hogy EBBŐL a Loki állományból mit lehet kihozni, azt majd meglátjuk (a Vasas példája mindenesetre azt mutatja, hogy azért éppen fel lehet venni a versenyt a Vidivel és a Fradival). A két gól káprázatos volt, Mészáros Karol megkerülős csele döbbenetesre sikerült, Danilovics elképesztőt nyújtott – ez is valami. Most lehetett látni, hogy pl. Castillion sajnos tényleg csak ballaszt. Számomra a tudatosságot most az mutatta legjobban, hogy sikerült (!) Jovanovicsot is leszoktatni a rendkívül körülményes (és lassú) labdacipeléséről. Csak így tovább (mármint, amilyen az 1. félidő volt!)!!! Gratulálok a csapatnak!!! A kiállítás és a 11-es kész röhej volt.

 • Nemeztkeresed

  A kiállításig minden megvolt, ami egy jó csapatmunkához kell, a labdatartásos játék kreativitással párosult (tételesen több volt a konstruktív, mint az alibi passz); és végre valahára rájöttünk, hogy lőni kell… És akkor jött egy mez, amire egykori magyar kiválóság neve volt nyomtatva, benne egy dilettánssal, aki szertefoszlatta az addigi már-már álomszerű focinkat. Ajánlom számára a Hyppolit…-ból a “Pá, kis aranyom…” kezdetű slágert; szerintem ennyi elég volt. Alibinek ott van az “őskövület” Szakály és az elfáradó Holman, egy harmadik meg minek? Remélem, Pontes tudja, hol árulják a cívisben az útilaput. Karol csele óriási volt, de mindenkin látszott, hogy magabiztos… egy darabig. A többi benne van a cikkben.

  A végére pedig egy szösszenet:
  45:50-nél (fordulás után) azt mondta a szpíker: “Egyik edző sem érezte a változtatás jogát…” – ha valaki értelmezni tudja (nem azt, hogy mit kellett volna mondani, hanem azt, hogy ez ebben a formában mit jelent), küldje be a megfejtést a szerkesztőségbe; a helyes választ beküldők között kisorsoljuk Vad II sípját, amivel befújta a büntetőt ellenünk 🙂
  (Mi csak kisorsoljuk, a nyertes maga dönti el, hogy jut a síp a birtokába, akár agyon is verheti a gazdáját, hogy megszerezze. – Na, most kössétek fel a gatyát, szerkesztők, lesz ám pályázó bőven 😀 )

 • Kálmán Horváth

  Én is úgy gondolom, hogy nagyon jól játszottunk (az előzőekhez képest), bár ehhez kellett is egy ilyen ellenfél. A Mészáros Karol – Bobko szélső párosítás tényleg jó lenne. Még valami: direkt visszanéztem a 11-est, és hát NEM VOLT AZ!!! Szegény Bobko nem is a srácot nézte, hanem tök másfelé – lásd labda. De hát csak az történt, ami a Vad II meccseken szokott. A Végzet Hegyéről őt is páros lábbal rúgnám lefelé!

 • Jamen

  Lucas, szerintem nem méltó hozzád a Völgyinek tett beszólásod.Egyszerűen emberileg nem alázhatod meg, pláne úgy, hogy nem is játszott.Tudod én vagyok az, aki hasonlóan látja a dolgokat, mint Te, de ezzel kapcsolatban most rossz érzéseim vannak.

 • Lucas

  Nem bánnám hogy itt van, ha legalább olyan jó játékos lenne, mint állítja. “Vagyok olyan jó játékos, mint Korhut” De ettől függetlenül igazad lehet, bunkó voltam, finomítok magamon. 🙂

 • Jamen

  Az igazi fokmérő mindenkinél úgyis a mutatott játéka.Az eldönti ki melyik polcra kerül.Köszönöm Lucas, hogy átgondoltad!

 • Happur

  Nem 6, hanem 7 légiós volt a kezdőben, Danilovics pedig nem horvát, hanem szerb, egyébként OK. 🙂

 • Jamen

  A karikatúra nagyon jó és találó! Viszont én egy másik szempontot mondok: úgy tűnik, akkor nyerünk idegenben, ha kiállítanak tőlünk valakit.

 • Enderson

  Bár erről nincs egyértelmű információ, de amennyire mi tudjuk, Karol nem számít légiósnak.

 • JuveFan1897

  Már hogyne lenne egyértelmű infónk, többször is írtuk már, hogy a klub részéről is megerősítették: Karol nem számít légiósnak. 🙂

 • Enderson

  Én inkább abban vagyok bizonytalan, hogy nem tévednek-e a klubnál. Azon sem lepődnék meg…

 • JuveFan1897

  Azért ebben a kérdésben nem hiszem, hogy tévednének.

 • bakberci

  Ballaszt helyett elsőre balfaszt olvastam, de nem volt értelemzavaró.

 • DEBRECENIVSC

  Amikor elkezdődött a meccs már a címet így adtam volna eredménytől és a látottaktól függetlenül: “EGY KIS PIROS”. Végre volt egy kis piros a szerelésünkben, ez a fehér szerelésünk állandó (idegenben és sajnos otthon is). Mondtátok, hogy ez azért van, hogy kvázi jobban lássák egymást a játékosok a piros “háttér” miatt, de szerintem ez hülyeség, egyrészt akkor legalább idegenben lehetne teljesen vagy részben pirosban játszani, másrészt meg az ember szeme a közelebbi szineket érzékeli jobban, tehát a zöldet, ellenfél színét és természetesen a sajátjait, harmadrészt MÁR 2011ben elkezdődött a “kifehéredés”. Jelzem nem erre akarom fogni a sikertelenséget, de vannak tényezők ami mellett nem lehet elmenni egy és az első, a legfontosabb, hogy mi piros-fehérek vagyunk, nem hófehérkék PONT, kettő amit akartam mondani az a szinesztézia elmélet, vagy inkább nem is elmélet, hiszen kutatások alapján bizonyított tény, hogy a piros a legbefolyásolóbb szín az összes közül, sok helyről lehetne idézetek írni, de most ez találtam ideillőnek: “Vörös szín hatása: A vörös, amellett, hogy odavonzza a figyelmet, igen mozgalmas szín. Az idő gyorsabb telésének érzetét kelti, felemeli a vérnyomást, növeli a légzésszámot, és cselekvésre kényszerít, ösztönző hatású. Éppen ezért tettvágyat, izgalmat, hódításvágyat, bátorságot vált ki, élénkséget, kedvességet szimulál. Aktiválja a harci és a férfias ösztönt. Izgató, drámai, nem figyelmen kívül hagyható, emiatt figyelmeztető, a vér miatt ösztönösen veszélyt jelző!” A fehér ezzel ellentétben inkább jelképes szín, mintsem, hogy hatást váltana ki.

 • DEBRECENIVSC

  aztán kis piros … Tőzsér kiállítása, hát nem tudom, szerintem 10/7 bíró sárgát adott volna, piros abban az esetben ha törlesztés lett volna, tehát szándékos, megmondom őszintén én nem éreztem durvának és szándékosnak sem a szabálytalanságot, hát amikor Karolt “állították meg” nah az szándékos volt, de sárgát sem érdemelt, legalább is a bíró szerint, kérem szépen látszik, hogy a hazai bíróink java alkalmatlan a “BÍRÁSKODÁSRA”, arra meg nem is merek gondolni, hogy ezt direkt felsőbb utasításra vagy csak simán részrehajlóan önbíráskodnak.

 • tiberius

  Nem vagyok nagy Pontes rajongó,de azért a csapatunk teljesítménye jobb volt mint 2-es”.végre játszott egy gyors szélső akinek van önbizalma!
  Lehet Tözsér szabálytalanságán vitatkozni,ebben sajnos benne van az is ,hogy a magyar pályákon megengedett a színészkedés a hangos jajgatás!!!Detto ugyanez a 11-nél ,még a gyirmoti játékosok is meglepődtek az eseten!Tessék megnézni 3 percnél .NEM VOLT 11-es!!!
  Jó lenne ha egy jó széria venné végre a kezdetét!

 • Happur

  Az MLSZ adatbankban szlovákként szerepel…

 • tiberius

  Milyen érdekes az élet..Mi nem vagyunk megelégedve Filippel s a csakfocinál benne van a forduló csapatában.Vajon tényleg ennyire gyenge az első osztály mezőnye????Vagy mi vagyunk nagyon igényesek????

 • JuveFan1897

  Van magyar állampolgársága.

 • Jamen

  Szerintem meg tévednek! Amennyiben felvenné a magyar állampolgárságot, akkor automatikusan elvesztené a szlovákot.A Wikipedia szerint szlovák állampolgár.Az MLSZ szabályzata szerint pedig az a nem magyar állampolgár, aki 15–21 éves kora között legalább három szezonban egy magyar klub igazolt játékosa, futballszempontból magyarnak számít.Ez nem teljesül Karolnál.
  (idézet nso.hu)
  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/videoton-hosszabbitottak-a-futballmagyar-jatekossal-2420663

 • Jamen

  Nincs, mint mondtam, akkor nem tarthatná meg a szlovákot.
  https://hu.wikipedia.org/wiki/Karol_M%C3%A9sz%C3%A1ros
  A transfermarkt.de szerint is szlovák:
  http://www.transfermarkt.de/karol-meszaros/leistungsdaten/spieler/217707

 • JuveFan1897

  A csakfoci az InStat adatok alapján választotta be, hogy miért, azt a ma esti cikkben látni fogjátok 🙂

 • JuveFan1897

  A dvsc.hu-n viszont szlovákiai magyarként van feltüntetve. De nem is ez a lényeg, hanem hogy a klub álláspontja szerint nem számít légiósnak.

 • Jamen

  A hivatalos az MLSZ honlap.A Lokinál már sokszor tévedtek.

 • Várbíró István

  Jó összefoglaló. Azt hiszem, ha a kapusunk Belgradban született semmiképpen sem lehet horvát. Habár a fene se tudja. Sokan vannak akik Pozsonyban születtek,mégis magyarok.

 • Jamen

  Nem akarsz pszichológusnak jelentkezni a Lokinál?

 • LebesgueStieltjes .

  Jó példa arra, hogy miért nem teljes értékűek ezek az instat táblázatok. Ma már sokkal alaposabb statisztikák vannak egy-egy meccsről, persze ezeket jó pénzért árulják, amit a nép kap ingyen, az csak mutatóba van.

 • JuveFan1897

  Az InStatnál nem nagyon létezik alaposabb statisztika 🙂 Ez sincs ingyen, a részletesebb elemzések komoly milliókba kerülnek, nálunk az MLSZ megvette az alapcsomagot az összes csapatnak, és ennek egy töredékét a szurkolók számára is elérhetővé tette.

 • Kálmán Horváth

  A Kövesd ellen lehet behoznám középre Jovanovicot Szekulic helyett, talán jobb hátul egy ilyen csapat ellen elég lehet Nagy Zoli, elé meg Mészáros Karol. Ugyanígy talán Völgyi is ellátná a feladatát bal hátul, és akkor feljebb lehet tolni Bobkot.

 • bakberci

  Egy ilyen csapat ellen? Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bárkit lenézzünk.

 • Kálmán Horváth

  Nem nézem le őket, egyszerűen csak úgy gondolom, hogy van különbség azért a két csapat közt.

 • Tylla

  Szerintem a Kövesd jobb, mint a Gyirmót

 • DEBRECENIVSC

  … nem tudom mire érted, tudtommal már betöltötték a posztot. de van a családban pszichológus és pszichiáter is én meg maradtam a pszichopata. 🙂

 • Jamen

  Na ez nem látszik meg a csapat teljesítményén.Lehet, ha valaki ösztönből csinálná. sokkal eredményesebb lenne!

 • Kálmán Horváth

  Szerintem is, de én csak arra utaltam, hogy a kényszer miatt valahogy meg kell oldani a középső védekezést, és inkább most lehet változtatást eszközölni, mint mondjuk egy videoton ellen.