Az antifutball diadala

Igazán különleges mérkőzésnek lehettünk szemtanúi szombat délután, hiszen magyar pályákon is ritkán látható gusztustalan, unodrító felfogásban pályára lépő ellenfél érkezett a Nagyerdőbe. A Mezőkövesd az antifutball minden lehetséges elemét felmutatta a találkozón, az időhúzástól kezdve a színészkedésen át, egészen a kilenc emberrel történő védekezésig mindent láthattunk. Számomra azért volt érthetetlen ez a mentalitás (bár nem lepett meg olyan szempontból, hogy Pintér Attilának hívják az edzőjüket), mert mostanság csak az nem ver el minket, aki nem akar. Ennyire defenzív felállást még a Loki aranykorszakában is kevés csapat vállalt fel Debrecenben, Pinyőék viszont most elérték a céljukat ezzel a bunkerfocival.

_dsc1740

Az egyetlen kérdés az volt a kezdőnket illetően, hogy ki pótolja majd az eltiltott Tőzsért. Beharangozónkban Lucassal úgy tippeltünk, hogy Szakály jön majd egy sorral hátrébb, és Horváth kezd a szélen, így valamivel offenzívabb felállást láthatunk a csapattól, és a széljátékunk is erősebb lehet. Pontes nem így gondolkodott, ő hagyta Szakályt a bal szélen, és inkább betette Szekulicsot a középpálya közepére. Nem ez volt az egyetlen váratlan húzása, ugyanis a balhátvéd poszton nem az utóbbi hetekben jól játszó Bobko kezdett, hanem a sérülése után felépülő Völgyi. A vendégek, mint azt a bevezetőben már említettem, meglehetősen defenzív hadrendet választottak erre a mérkőzésre, és az hagyján, hogy öt védővel kezdtek, de az egy sorral előttük játszó középpályás sornak is gyakorlatilag csak a védekezés volt a feladata. Így az egy szem előre tolt támadó, Diallo is gyakorlatilag csak támadó középpályást játszott, hiszen kis túlzással ő is többet tartózkodott a saját térfelén, mint a miénken.

lokikovesd

Az már az első percekben látszott, hogy a Kövesd nem fog sokat kockáztatni, és amikor Tujvel már a második kirúgásnál húzta az időt, mindenki számára világossá vált, hogy a 0-0-ért jöttek a vendégek. Az első helyzet előttünk adódott, a nyolcadik percben Holman és Vittek összjátéka után Jovanovic lőhetett kapásból a tizenhatos vonalából, de lövése meglehetősen sutára sikeredett, viszont Mészáros Karol kis híján bele tudott úgy piszkálni, hogy a kapuban kössön ki a játékszer. Nem sokkal később Völgyi eresztett meg távolról egy életerős lövést, ami Tujvelnek kellett hárítania. Az első játékrész egyetlen vendég helyzete a 12. percben adódott, ekkor egy szöglet után Devecseri lőtt kapásból, de Danilovics résen volt, bravúrosan védett. Innentől folyamatosan nyomás alatt tartottuk a vendégeket, és feltűnő volt, hogy leginkább a bal oldalon erőltettük a támadásainkat: Völgyi gyakran zárkózott fel a támadásokhoz, Szakály nyitotta neki az üres területet azzal, hogy rendre befelé mozgott. Utóbbi egyébként a 29. percben helyzetbe is került, de éles szögből leadott lövését védeni tudta a vendégek kapusa.

Az első félidő krónikájához tartozik még a vendég játékosok kínlódása, egészen nevetséges volt az a színészi alakítás, amit több párharc után is leműveltek. Strestík és Kink is percekig fetrengtek egy-egy teljesen ártalmatlan szituáció után, de a félidő legnagyobb színészi alakítását Diallo művelte le, aki percekig fetrengett a földön úgy, hogy életjelet sem adott magáról. Érkezett az orvosi stáb, majd a hordágy is, de a mali csatár továbbra is mozdulatlanul feküdt. Mikor pedig már Pintér Attila cserélni akart, akkor hirtelen meggyógyult, és játékra jelentkezett… A röhej az volt az egészben, hogy Iványi épp akkor engedte vissza a támadót, mikor épp mi vezettünk támadást azon az oldalon, így Völgyi mit sem sejtve engedte el maga mellett a labdát, az oldalvonal mellől visszasprintelő Diallot pedig meg is szerezte azt. A rengeteg időhúzás miatt jócskán ráhúzott az első félidőre Iványi, a négyperces ráadásban többször is helyzetbe kerültünk, a legnagyobb Holman előtt adódott, de mivel áttette a gyengébbik lábára a labdát, így csak egy suta lövéssel tudta “veszélyeztetni” a kövesdiek kapuját.

diallo

Világos volt, hogy minél hamarabb be kéne találnunk, hiszen egy góllal azonnal felboríthattuk volna a Mezőkövesd taktikáját, és onnantól kényelmesen passzolgathattunk volna, míg nekik többet kellett volna kockáztatni. Ráadásul tudva levő, hogy pocsék az erőnlétünk, így az idő előrehaladtával a fáradt játékosok kevésbé lesznek hatékonyak, és nem fogunk tudni helyzetbe kerülni. Egyébként is jellemző idén a Lokira, hogy “első félidős” csapat lett, hiszen ha megnézzük, jól látszik, hogy a góljaink nagy részét az első játékrészben szerezzük: ekkor még van szufla, van erő, aztán ahogy fáradunk, nem hogy gólt, helyzeteket sem nagyon tudunk kidolgozni. Ilyen szempontból vártam volna, hogy Pontes felrázza a csapatot egy-két cserével, például nyugodtan átállhattunk volna két csatárra már a második félidő elején, illetve én hiányoltam Bobkot a csapatból, ő azon kevés játékosaink közé tartozik, aki képes váratlant húzni, márpedig egy ilyen betömörülő ellenfél ellen ilyen játékosokra van szükség.

A második játékrész csendesen folydogált, jellemző játékkép volt, hogy gyakorlatilag körbeadogattuk a vendégek tizenhatosát, de sem helyzetet, sem lövőhelyzetet nem tudtunk kialakítani. Utóbbi azért is különösen fájó, mert mostanság mintha nagyobb hangsúlyt fektettünk volna a távoli próbálkozásokra, ami dicséretes, erre Enderson is felhívta a figyelmet hétközi cikkében. Most viszont a Kövesd olyan mélyen védekezett kilenc mezőnyjátékossal, hogy a védelmi ötösfal előtt felálló négy középpályás lehetőséget sem adott arra, hogy távoli löketetekkel próbálkozzunk. Erre maximum 30-35 méterről lett volna sanszunk, annak meg nincs értelme. Az első komolyabb helyzetünkig a második felesben a 65. percig kellett várnunk, ekkora Mészáros Karol villant meg, és lövését bravúrral védte Tujvel. A fájó az volt az egészben, hogy a túloldalon érkező Szakály távolról szemlélte a kipattanó labdát, és későn indult el rá. Ezt követően még Holmannak volt egy távoli próbálkozása, majd a csereként beálló Horváth töketlenkedett el egy nagy helyzetet. Amíg az első félidőben inkább a bal oldalt vezettük az akcióinkat, addig a második játékrészben ez megcserélődött: az egyaránt elfáradó Völgyi és Szakály oldalát hanyagoltuk, és átterelődött a játékunk a jobb oldalra. Ekkor Jovanovic és Mészáros Karol lettek aktívabbak, ráadásul a végén utóbbi már jobbhátvédet játszott Jovanovics lecserélése után. A Mezőkövesd ebben a félidőben is eljutott egyszer a kapunkig, de ezen próbálkozásuk során is résen volt Danilovics.

_dsc1881

Bosszantó és dühítő, hogy nem tudtunk betalálni, és Pinyő verhette a mellét a sajtótájékoztatón, hogy maximálisan bevált az, amire készültek, és amiért jöttek, sőt, ha a vége felé pontosabbak a kontráknál, akkor el is vihették volna a három pontot… Szerintem meg kussoljon, és örüljön, hogy ezzel a gusztustalan játékkal kibekkelték a 0-0-t. Azért is fájó még a két pont elvesztése, mert az előttünk álló csapatok közül többen is botlottak, és bizony komolyan felzárkózhattunk volna az élmezőnyre. No meg nem ártott volna egy újabb önbizalom növelő siker is.

dvsctablaCsibu ismét pontozott, én viszont nem ez alapján osztályoztam

Osztályzatok:

Branislav Danilovic – 5
k_danilovics
Mindkét félidőre jutott egy-egy nagy védés, egyébként a világon semmi dolga nem akadt. Normál esetben az ilyen produkciót 0-s osztályzattal szoktuk “díjazni”, most azért kap mégis ötöst, mert az a két nagy védés bármiféle előzmény nélkül érkezett, és mint tudjuk, ilyen esetben a legnehezebb a kapusok dolga.

Aleksandar Jovanovic – 4
jovanovic_kHetek óta képtelen bármit is hozzátenni a támadójátékunkhoz a jobbhátvéd pozíciójában, és már védekezésben sem olyan hatékony, mint korábban. Szorgalmaznánk a korábbi felvetésünket: próbáljuk őt ki inkább ismét a középpályán, ahol nincs jelenleg megfelelő labdaszerző játékosunk.

Mészáros Norbert – 4
meszaros_kAlig volt dolga neki és Brkovicnak, kettőjük közül azonban mégis Mészáros az, aki ezúttal is egy fokkal gyengébb volt. Akadtak ugyanis olyan labdaeladásai, illetve rossz helyezkedései, amiből nagyobb gondba is kerülhettünk volna. Kérdés, hogy cseréje taktikai jellegű volt-e, vagy pedig megsérült.

Dusan Brkovic – 5
brkovics_kMint említettem, ő azért magabiztosabban játszott Mészárosnál, de nem róla szólt ez a mérkőzés, hiszen néhány kósza kontrán kívül alig lépte át a félpályát a vendégcsapat.

Völgyi Dániel – 5
volgyi_kAz első félidőben még egész jól támogatta a támadásainkat, láthattunk tőle egy jó távoli löketet is, illetve többször is jól kanyarította középre a labdát. A második félidőre viszont annyira elfáradt, hogy képtelen volt egy métert is futni, a másik “futógépünkkel”, Szakállyal párban pedig így halottá vált a bal oldalunk.

Ioan Filip – 5
filip_kTovábbra sem egy klasszikus labdaszerző középpályás, ő sokkal inkább egy ésszel játszó, a játékot olvasó, és jól helyezkedő középpályás, aki jól passzol. Amíg védekező középpályást játszott, addig ezúttal sem voltunk hatékonyak labdaszerzések terén, és többször hibát is vétett egy-egy labdavesztéssel, viszont helyezkedésével sok esetben zavarta az ellenfelet. Mészáros lecserélése után pedig belső védő lett, ahol szerintem nagyon jól játszott, méghozzá azon okból kifolyólag, hogy azon a poszton nagyon sokat számít, ha egy játékos olvasni képes a játékot, és jól tud helyezkedni. Számtalan vendég akciót állított meg a mérkőzés utolsó harmadában.

Danilo Sekulic – 4
szekulics_kNem láttunk tőle ma sem olyan megmozdulást, ami arra következtetne, hogy ő valaha a szerb élvonal egyik élcsapatában, a Vojvodinában volt alapember. Ő lenne az első légiós, akitől megválnék a télen.

Mészáros Karol – 5
meszaroskarol_kMa ő sem volt hatékony, de legalább próbálkozott, volt egy jó lövése is, a mérkőzés végén pedig jobbhátvédként is helytállt.

Holman Dávid – 5
holman_kEzúttal nem tetszett a játéka. Próbálkozott, sokszor őrlődött a rengeteg kövesdi játékos gyűrűjében, de sajnos ziccert hibázott, és több ígéretes szabadrúgást is elpackázott.

Szakály Péter – 4 
szakaly_kAz ő játéka illik legkevésbé a jelenlegi játékrendszerünkbe. Szélen azért nem jó, mert lassú, és gyakran húzódik be középre, ezáltal az ő oldala üres marad, míg középen azért nem jó, mert körülményes játékával lassítja a csapat játékát. A legjellemzőbb momentum a tegnapi napon az volt, mikor Mészáros Karol szép lökete után csak messziről szemlélte az eseményeket, mire pedig eszébe jutott, hogy a kipattanóra akár el is lehetne indulni, más késő volt. És mivel így is épphogy csak lemaradt a játékszerről, ha időben eszmél, akkor ott lett volna a helyzet…

Róbert Vittek – 5
vittek_kEzúttal is inkább felfelé lógott ki a csapatból, bár helyzetbe ezúttal nem került, de az összjátékokban remekül vett részt, nem egy szép passza, vagy épp kiváló labdalevétele volt. Az pedig már végképp nem az ő hibája, hogy hat ember gyűrűjében nem volt most lehetősége gólt szerezni.

∼•∼

Horváth Zsolt – 4
horvath_zsolt_kkNem volt könnyű dolga, hiszen ahogy Pontes is elmondta, ő akkor tud érvényesülni, ha van előtte szabad terület. Ilyen szempontból nem értem, hogy akkor miért cserélte be őt, hiszen sejthető volt, hogy a meccs utolsó részében sem lesz egy fokkal sem több szabad terület az ellenfél védelme mögött, mint azelőtt volt. Az egyetlen momentum, ami hozzá volt köthető, az a töketlenkedése volt, amikor nagy helyzetben addig kivárt, míg leszerelték.

Geoffrey Castillion – 4
castillion_kMinek erőltetjük még mindig? Nyilván azért, mert nincs más. És szomorú, hogy egyetlen fiatal sincs, aki csak az ő szintjét megütné legalább. Szekuliccsal kézen fogva mehetnek innen a télen.

Ivan Bobko – 0
bobko_kSokkal hamarabb behoztam volna Völgyi helyett, sőt, továbbmegyek, eleve őt kezdettem volna a bal szélen, ha már Völgyi volt a balhátvédünk. Az ő váratlan húzásai sokat érhettek volna a betömörülő ellenféllel szemben.

∼•∼

Leonel Pontes
leonel_pontes_kSzerintem egyre jobban kezdi elsajátítani a csapat azt a szemléletet, amit ő szeretne látni, már csak az eredményesség hiányzik a csapat játékából. Tegnap két hibás döntésnek éreztem, hogy Bobko kimaradt, és későn állt be, valamint hogy behozta Horváthot szenvedni. Ettől függetlenül nem rajta múlott most sem, hogy nem tudtunk nyerni.


Ha valaki lemaradt volna a mérkőzésről, akkor a fenti rövid, egyperces összefoglalóban bepótolhatja, hogy mit láthatott az, aki szombaton kilátogatott a Nagyerdei Stadionba…


Bővebb összefoglaló

lokikovesd2


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Csak egy csapat volt a pályán, és csak egy csapat akart nyerni, ahogy Pontes is fogalmazott. Emiatt egy nagyon egyoldalú, és sajnos unalmas, helyzetekben szegény találkozót láthattunk, nem szórakoztunk jól a kilencven perc során. A csapat teljesítménye azért kettes, mert képtelenek voltunk komolyabb helyzeteket kialakítani, és bár óriási labdabirtoklási fölényben voltunk, illett volna a tizenhatos körbeadogatása helyett néhányszor távolról lőni, vagy valahogy a védelem mögé kerülni a szélekről. Iványi Zoltán az első félidő jelentős részében asszisztált a kövesdiek színészkedéséhez, később aztán rájött, hogy mi a célja a vendégeknek, így egyre kevesebb ilyen esést kajált be. Számtalan sárga lap maradt a zsebében, hogy mást ne említsek, Gohérnak járt volna a szándékos kezezésért a második sárga.

 • Tylla

  Én szerintem nem Szaki volt a leggyengébb, hanem Sekulic. Szaki küzdött, akart, Sekulic csak a biztos passzokban bízott, semmit sem kockáztatott. Nem értem én sem, hogy Bobko miért maradt ki, ő az egyik legjobb, legkreatívabb játékosunk.
  Pontes:
  – Csak egyféle hadrendet ismer? Mindegy, higy kivel játszunk, mindig ugyanaz a felállásunk? Csak egy csatárral ês kettő vkp-val játszunk? Állandóan változtatja a kezdőcsapatot, így nem szoknak össze a játékosok.
  – Sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a meccs végére minél több támadó játékost akart jãtszatni. Miért csak a végére? Miért csak az utolsó 15 percben támadunk úgy, mint ahogy hazai pályán elejétől fogva kellene?

 • JuveFan1897

  Szekulics ennyit tud, Szakály viszont tudna jobban játszani. Ráadásul míg előbbi inkább védekező kp, utóbbinak szerveznie kéne a játékunkat, ami nem megy neki. Nyilván nem egy hadrendet ismer Pontes, de annak sem lenne sok értelme, ha meccsenként váltogatnánk a hadrendet, na akkor végképp nem szoknának meg soha semmit a játékosok. A csapaton meg pont hogy nem nagyon variál, csak ha kényszerből kell.

 • Jamen

  Sajnos nincs Vitteken kívül egy épkézláb csatárunk.

 • Jamen

  Az jó volt, hogy Völgyi kezdett, de Bobkót és balszélsőként kezdettem volna.Mikor Völgyi elfáradt, meg hátra vittem volna a helyére.

 • Jamen

  Bobkó kihagyását milyen kényszer indokolta?

 • Lucas

  Nekem nagyon úgy tűnt a B-ből, hogy elmaradt egy büntető a javunkra a második félidő hajrája felé közeledve. A fejelni felugró Holmant két kövesdi védő lökte ki a labda alól, és olyan szerencsétlenül esett, hogy nem lepődtem volna meg, ha nem tudja folytatni. Ezért, meg hogy a kövesdiek pofátlan időhúzását nem próbálta meg beszabályozni, ismét egyest adtam volna a játékvezetésre.

 • bakberci

  Az a helyzet, hogy a jégtáncot pontozzák, a focit pedig gólra játsszák. A taktikát a célhoz kell igazítani. Ha Pintér célja a döntetlen volt, akkor megfelelő taktikát alkalmazott és elérte a célját. Nem tetszik? Nekem sem, de ezért fizetik. Pontesnek győzelem volt a célja? Elérte? Nem. Jó volt a taktikája? Nem. Ezt persze te is leírtad, csak virágnyelven. Szóval Pintért ezért lehülyézni nem fer. Pontesnek pedig tudomásom szerint majd tavasszal jön be.

 • okostojas

  Sokat gondolkodtam, hogy irjak-e, de vegulis azert blog a neve, hogy vitatkozzunk rajta, ha maskepp latjuk a dolgokat. Osszessegeben jol foglaltad ossze a merkozest, s miota meccsre jarok en sem lattam ennyire defenziv csapatot, aki a merkozes kezdetetol fogva idot huz, szineszkedik es alattomosan jatszik! Az osszeallitassal kapcsolatban en inkabb lattam ezt a felallast 4-4-2-nek, mint 4-3-3-nak, ami egy rombusz kozeppalyat eredmenyezett, amiben Filip volt a vedekezo, Sekulics a tamado. Nem tisztem az edzot biralni, de szerintem nem a megfelelo osszeallitassal kezdtunk ezen a meccsen. Volgyi nem az a tamado felfogasu balbekk, mint volt Korhut, talan Bobko hatasosabb lett volna ez ellen a tamadasokat teljesen felado es betomorulo Kovesdiek ellen. Sekulicsrol mar irtam, hogy se vedekezni se tamadni nem tud, ezert jobb lett volna, ha Szakaly kezd kozepen. Velemenyem szerint o es Tozser az a csapatban, aki tud veszelyes melysegi passzt adni, amibol kibontakozhat tamadas. Amig csak tolgatjuk a felallt vedelem elott alibi oldalpasszokkal, addig nem fog helyzet vagy loves kialakulni. A masik dilemmam ez a Vittek. Latszik rajta, hogy valaha jo zsugas volt, de nem latom rajta, hogy megszakadna a labdakert… vagy nincs olyan eroallapotban? Cserekent lehet, hogy hatekonyabb lenne.
  Az ertekeles megint inkabb szubjektiv, mint objektiv, de ezt mar megszoktuk toled es Lucastol… Meszaros semmivel nem volt rosszabb, mint Brkovics vagy Volgyi s ha Szakalyt lattad ezen a meccsen a legrosszabbnak, akkor valami nem oke nalad! Foleg ugy, hogy Csibu grafikonjan az egyik legjobb volt. Ami feltuno, hogy a cserek meccsrol-meccsre nem tudnak hozzatenni a csapat jatekahoz, sot inkabb gyengitik az amugy sem tul acelos tamadojatekot. Masik vesszoparipam Castillion… nem tudom, hogy mit tudhat edzesen, hogy folyamatosan kapja a lehetoseget, de az biztos, hogy meccsen a csirajat sem tudja belole produkalni. Ha Sekulicsra irtad, hogy telen tavozhat, akkor Castilliont is vihetne magaval! Apropo mi van Takaccsal? Serult vagy ennyire partvonalon kivulre kerult?

 • tiberius

  Sajnos még mindig csak nyílatkozni tudnak játékosaink,játszani még nem!
  Azzal egyetértek,hogy rettenetesen húzta az időt a kövesd ez már az első kirúgásnál is látszott.Aztán folytatodott a rengeteg fetrengéssel s ezt sajnos a biró megengedte.Valoban nem volt ez szimpatikus játék részükről.REmélem az egyik kieső a kövesd lesz.
  Továbbra sem értem Pontest,Völgyi kezdése itthon teljesen indokolatlan volt úgy,hogy Bobko egyáltalán nem volt a kezdőben s csak a utolsó percekben lépett pályára.
  Vitteknek volt egy.két szép megoldása ami tapsot érdemelt.
  Nálam Völgyi a citrom díjas,bár elfogyott az ereje nem véletlenül tüntetett ellene a közönség mert nem játszotta meg gyorsabban a labdát!!!
  Nincs csapategység sem.Vajon mikor fordult elő utoljára,hogy a kezdőben nem volt sajátnevelésű játékos,s a pályára lépők közül rengeteg volt az idegen légios s magyar alig.Azt hiszem legalább 20 évre visszamenően nem volt ilyen.
  Talán ezért is nem drukkoltak a B-közepesek sem.Ezekért a zsoldosokért nem igazán lehet lelkesedni…..
  Szakály Petit a második félidőben 5!!!!vendégjátékos vette körül, a mieink közül senki nem mutatta magát ,hogy elkéri a labdát!!!!Legalábbb 15-20 méterre volta a csk-tól!!!!
  A lecserélt játékosokkal meg nincs kézfogás a stábnak.Vajon miért??
  Az edző magas színvonalú játékot látott a csapattól,akkor biztos nem figyel a drukkerekre mert bizony a második félidőben többször is ment a fújjolás a LOKI “játéka ” miatt.
  Most majd 4 olyan meccs jön ahol nem mi vagyunk az esélyesek.Hazafelé tartva a villamoson valaki azt mondta 1!!!!pont a reális ezeken a meccseken.Ha így lenne akkor nagy bajban lennénk!

 • JuveFan1897

  Igen, csak van az az igaz mondás, hogy védekezni könnyebb… Valószínűleg fordított esetben most Pontest ünnepelnénk, bár ilyen játékot én soha nem szeretnék a Lokitól látni…

 • JuveFan1897

  Ezt mindig elmondom/elmondjuk, nem pikkelünk senkire a csapatból, így az, hogy Mészáros alacsonyabb osztályzatot kapott nem azért van, mert utálnám. Én úgy láttam, hogy sokkal bizonytalanabb volt, és voltak olyan hibái, ami bár nem végzetes, de lehetett volna az. Talán az sem véletlen, hogy őt cserélte le Pontes (és elég valószínű, hogy nem sérülés miatt, ugyanis Mészáros elég feldúltan battyogott be az öltözőbe a csere után). Az meg hogy Csibu táblázatán ki hány pontos, megint csak nem értékmérő, de írtam is, hogy én nem az alapján pontozok. Mint írtam, Szakálytól ez kevés, neki kéne irányítani, ehelyett csak lassítja az akciókat, melyek többsége rajta akad el.

 • Happur

  Teljesen egyetértek veled!

 • dvscloki

  Egy észrevétel. A csapatnál is gyengébb piar, marketing és a háttér területén tapasztalható stb. stb. nihilt mi sem bizonyítja jobban, mint a 60-as évekből visszamaradt kórházi hordágy, ami a 10 milliárdos stadionunk kelléke…
  Amíg a stadion ilyen rideg, puritán (még a kálvinista rómában is), addig ne várjunk semmit a csapattól. Ez azt bizonyítja, hogy nincs csapatszellem, nincs elszántság, nincs benne a vérkeringésben a foci esszenciája…

 • JuveFan1897

  Azért ezt a hordágyas dolgot picit már kukacoskodásnak érzem. 🙂 Már csak azért is, mert külföldön sem jobb néhol. Tegnap pl a Chievo-Juve meccsen Barzaglit valami műanyag asztallapra hasonlító valamin vitték le a sérülése után.

 • dvscloki

  Én pedig nem érzem annak, mert a legmodernebb, összehajtható, aluvázas “énnemtudomicsodás” hordágy 60.000 Ft-ba kerül, ami alapvető kelléke egy stadionnak.
  Ha azt nézzük, hogy 10 MILLIÁRD forintos, szipi-szuper stadionunk költségvetésébe nem fér bele egy ekkora beruházás, akkor miről beszélünk. A körülöttem ülők közül mindenki hasonló véleményen volt a meccsen…

 • JuveFan1897

  Oké, de a stadiont nem a klub építtette, hanem az állam. Ilyen szempontból számomra sem világos, hogy akkor ez most kinek a felelőssége: a klubé, aki meccseket rendez ott, vagy a stadionüzemeltetőé, aki meg a külcsínyért felel. Vagy az állam, aki építtette. 🙂

 • csibu

  Vagy a mentőké… Az orvosi stáb felszereléséhez nem tartozik, ellenben a kötelező mentőstartozékhoz annál inkább. Én inkább utóbbira voksolok: egy súlyos esetén egyből hordággyal teszik be a kocsiba a személyt, így a dolog adná magát.

 • JuveFan1897

  Igaz, erre nem is gondoltam.

 • csibu

  Sőt, én is írtam a táblázat tetején, hogy ez csak a jó/rossz megmozdulásokat mutatja. De mint már sokszor éveken át, mindig elmondjuk: a pontozás sosem lehet objektív.

  Egyébként én így pontoztam volna:
  Danilovics 5
  Jovanovic 4
  Brkovic 5
  Mészáros 3 (nálam ő a citromdíjas, érthetetlen dolgokat művelt)
  Völgyi 5 (első félidőért jár a keksz, másodikért meg egy citrom)
  Filip 5
  Sekulic 4
  Szakály 5 (első félidőért jár a keksz, másodikért meg egy citrom)
  Holman 5
  Karol 5
  Vittek 5

  Mindhárom cserénk 0.

  Takács: a DVSC-DEAC állandó kezdője, de ott is gólképtelen. Könyves is ott játszott most, gólt nem lőtt. (Ellenben mondjuk Bereczkivel, aki megint betalált.)

 • csibu

  A visszajátszásból látszik, hogy nem volt tizi, a helyszínen valóban nem volt egyértelmű.

 • László Kiss

  Ahogy a közvetítéshez írt felemelő hozzászólásomban is írtam vala, Szekulics egy kalap szar! Botrányosan gyenge!!! Nem is tudom, hogy volt-e valaha ennél rosszabb középpályásunk. Még szerencsétlen “totyogóseggű, szépenfutó” Spitz is jobb teljesítményre volt képes hébe-hóba. Azt pedig külön edzői hibának rovom fel, hogy Pontes végig a pályán hagyta.

 • Tylla

  Biztos a Kövesd videóinak mélyreható elemzésére épülő taktikai megfontolás.

 • DEBRECENIVSC

  A Kondás érát figyelemebe véve, bárcsak tudott volna védekezni a csapatunk a BATE ellen párszor felannyira hatékonyan mint a kövesd, a taktikai zsenialitása odáig terjedt, hogy 6 védővel álltunk fel egyszer, minek után kaptunk egy zakót tíregyen (ha nem tévedek a Strömsgodset ellen)

  Mondották vala,
  Védekezni egyszerű,
  Csak ha Kondás mondja,
  Nem az. Ó az együgyű.

 • JuveFan1897

  Igen, csak míg Kondásnál a védekezés abból állt, hogy feldobált a pályára védőket, addig a Kövesdiek tudatosan erre építették fel a taktikájukat.

 • okostojas

  Elnezest, valoban ezt irtad! Ez maradhatott meg bennem is s mire leirtam a gondolataimat kiment a fejembol. Meszarosrol meg annyit, hogy sajnos jelenleg nala sincs jobb. Mi van Szilvasival? Szatmari allandoan kispados, de meg veletlenul sem cserelik be, inkabb hatrakuldik Filipet. Szakalyra visszaterve, ha neki kell szervezni, akkor miert nem kozepen jatszik? Ezen a meccsen a belso kozeppalyasok csak tologattak oldalra a labdat, se egy betores a vedofalba se egy atloves. Anno Selim volt ennek a mestere…
  Ezt a jatekospolitikat sem ertem amit Csibu irt Takacsrol es Konyvesrol. Elobbi teljesen kegyvesztett lett az uj edzo erkezesevel, utobbi meg azert furcsa, mert heteken at kezdo volt, s most pedig nb3-ban jatszik! Osszeveszhettek az edzovel?

 • Gorcsev Iván

  Édes Istenkém, azon polemizálni, hogy milyen a hordágy… Bárcsak ez lenne a legnagyobb gondunk. Rideg és puritán a stadion? Mégis mivel lehetne otthonosabbá tenni? Esetleg néhány villogó karácsonyi bisz-baszt kellene felaggatni a kapukra? Ablakon bemászó műanyag mikulások?

 • dvscloki

  Nem ez a baj,hanem amiből ez következik.
  A stadion:hasonlítsd össze a grupamával,ami tele van zöld címerrel,feliratok,belül képek,stb. Érzik rajta,hogy az övék…

 • Gorcsev Iván

  1: nem különösebben érdekel a Groupama Aréna. 2: annak, aki lehúzott 20 évet az Oláh Gabin, meg még előtte egyet-kettőt a Vágóhídon, ez a Nagyerdei Stadion a mennyország. Persze belépéskor lehetne még vörös szőnyeg, virágcsokorral integető fehér ruhás szűzlányok sora, meg freskó a büfék falán.
  De lehet igazad van és ha lecserélik a hordágyat egy modernebbre, attól a pillanattól kezdve Castillion kettesével fogja ontani a gólokat, Szekulics pedig Gattuso módjára oroszlánként fog harcolni minden labdáért.

 • Lucas

  Nem bántam volna, ha téved egyet. 😛