Berúgjuk, vagy berúgunk?

Pontra, pontokra van szükségünk, hangoztatjuk ezt hetek óta. Múlt héten az MTK, és most a Haladás otthonában is remek lehetőségünk nyílt a győzelemre, hiszen két gyengélkedő ellenfél otthonába utaztunk, ráadásul mindkettő komoly gondokkal küzdött, már ami a sérüléseket/eltiltásokat illeti. Ehhez képest már a múlt héten is csak a szerencse, no meg egy jól eltalált lövés mentett meg attól, hogy ne vereséggel távozzunk, most viszont még ennyi mázlink sem volt: kikaptunk a Haladás otthonában.

hlb

Az egy héttel ezelőtti kezdőnkhöz képest annyi változás történt, hogy Mészáros Karol helyett ezúttal Szakály kezdett. Mészáros Norbert idén már aligha játszik, így ezúttal is Szatmári kezdett. Rajta kívül Szilvási és Chuka hiányzott, előbbit megműtötték, így hiába Mészáros sérülése, ezúttal sem tudja magát beverekedni a csapatba (szerintem nem is fogja tudni sohasem), utóbbiról pedig hiába mondták azt, hogy jó esetben novemberben már pályára léphez, szerintem addig sem volt igaz, míg kimondták ezt, legfeljebb majd a tavasszal láthatjuk őt is. A hazaiaknál rögtön kapusposzton nagy gond volt, ugyanis a hetek óta sérült Király helyettesének számító Rózsa a pénteki edzésen megsérült, így a 20 éves Gyurján Márton élete első NB I-es meccsén lépett pályára. A kapusokon kívül még számtalan alapembert volt kénytelen nélkülözni Mészöly Géza, hogy csak a jelentősebb neveket említsem: Németh Máriót, Kovács Lórántot és David Williamset. Így hát a Hali meglehetősen tartalékosan, több fiatallal a kezdőben volt kénytelen kiállni ellenünk.

halilokif

A kedvező előjeleknek megfelelően rögtön magunkhoz is ragadtuk a kezdeményezést, és szépen adogatunk az ellenfél térfelén. Ez eleinte még nem mutatkozott helyzetekben, azonban az idő előrehaladtával egyre többször jutottunk el a hazaiak kapujáig. Feltűnő volt, hogy többnyire kontrákból tudtuk operálni, nagyon szépen hoztuk ki a labdát, különösen Holman jeleskedett ezen akciók során. Hiába kerültünk azonban többször is ígéretes helyzetbe a széleken, vagy Szakály, vagy épp a túl oldalon Bobko választott rendre rossz megoldást, vagy egyszerűen nem tudtak mit csinálni, ugyanis középen rendszeresen lemaradt Vittek és Holman, így nem volt érkezőnk a kapu előtt. Viszont tényleg annyi lehetőségünk akadt, hogy az volt az ember érzése, hogy előbb utóbb csak begyötrünk egy gólt. Vagy pedig majd az ellenfél talál megint egy gólt a semmiből, és futhatunk az eredmény után… Az első félidőben egyik forgatókönyv sem valósult meg, 0-0-val vonulhattak a csapatok a szünetre, de egyértelműen mi lehettünk elégedettebbek, hiszen biztató volt a játékunk, és a helyzeteink is megvoltak, míg a hazaiaknak komoly lehetősége nem volt, csupán Völgyi bizonytalansága miatt kellett 1-2-szer felszisszennünk.

A második játékrész elején a már szokásosnak mondható megtorpanást jeleit vélhettük felfedezni, alábbhagyott a lendület, nem tudtunk helyzetbe kerülni. Hanem ahogy az előző bekezdésben vizionáltam, már az első félidő során az volt az érzésünk, hogy egy kósza helyzetből majd gólt talál a Hali, és onnantól jöhet a már jól megszokott bunkerfoci, amit mostanság előszeretettel játszanak ellenünk előnyben, vagy akár még döntetlen állásnál is. Egy szöglet után Ars maradt teljesen üresen, és a gólvágónak beharangozott holland támadó megszerezte első Halis gólját… Ismét futhattunk az eredmény után, jöhettek az elkeseredett próbálkozások. Pontes először Horváth Zsoltot cserélte be, az egészen pocsék napot kifogó Völgyi ment le, így pedig Bobko húzódott egy sorral hátrébb. Frissen beállt játékosunk lábában pedig ott volt, de benne is maradt az egyenlítő találatunk, ugyanis hiába ugratták ki mesterien a társak, hiába vezethette egyedül a kapusra a labdát, ziccerben a kapufát találta el, igaz, a hazaiak portása még beleért a labdába, így pont az a pici geller kellett, amit a labda kapott, hogy ne legyen gól. Innentől viszont hiába birtokoltuk a labdát, hiába helyzetünk nagy nyomást a hazaiakra, az volt az ember érzése, hogy ha reggelig játszunk sem rúgunk gólt. Azért akadt még így is lehetőségünk, egy Brkovic fejest például védenie kellett Gyurjánnak, de egyébként nem tudtunk már ziccerbe kerülni. Átkozhatjuk ezúttal is a sorsot, és bosszankodhatunk, mert tényleg nem szolgáltunk rá a vereségre. Amint az a meccs végi statisztikán is látható volt, a hazaiak egyetlen kaput talált lehetőségből szerezték meg a három pontot. Bosszantó ez, pláne annak tükrében, hogy rettentő foghíjas, és gyengén játszó Haladás vert meg minket. De az a helyzet, hogy amíg nem rúgjuk be a helyzeteinket, addig mi szurkolók is csak bosszankodhatunk, vagy épp bánatunkban berúghatunk.

És hogy mi volt a tegnapi vereség, és úgy általánosságban a rossz szereplésünknek az oka? Egyértelmű: egy személyben kizárólag Leonel Pontes. Itt dolgozik már több, mint három hónapja, és képtelen volt felépíteni egy ütős gárdát a rendelkezésére álló kiváló alapanyagból. Pedig Szima Gábor még a rendelkezésére bocsájtott az átigazolási időszak végén egy magyar válogatott középpályást, aki a liga legjobb játékosa, egy rutinos támadót, aki több külföldi ligában is bizonyított már, valamint elhozta az NB I legjobb balhátvédjét, és Romániából is hoztunk egy remek labdaszerző középpályást. A listavezető Vasas kulcsemberének számító Könyvest, valamint az ukrán liga élcsapatában alapembernek számító Bobkot már nem is említem. Még azzal is könnyítették a dolgát, hogy a kutyaütőnek számító Korhut-Varga párost elküldték augusztus végén. És mégis képtelen látványos, de főképp eredményes játékot kovácsolni. Sokszor az az ember érzése, hogy ennél még Kondás Elemér idejében is jobban játszott a csapat, és erre képesek lennénk vele is, sőt, a játék vélhetően még jobb is lenne. Ráadásul ígéretével ellentétben nem játszatja a fiatalokat, pedig azok hétről-hétre kimagasló játékkal és eredményességgel hívják fel magukra a figyelmet a DVSC-DEAC-ban. Egy szó, mint száz: Pontes, takarodj! (ezen bekezdést támogatta: Irónia önkormányzata)

Osztályzatok:

Branislav Danilovic – 0
k_danilovicsA világon semmi dolga nem volt, az egyetlen kapura tartó labda a hálójában kötött ki, de nem ő hibázott a szögletnél, hanem a védelmünk.

Aleksandar Jovanovic – 4
jovanovic_kTovábbra is hiányoljuk tőle azt a dinamikusságot, ami 1-2 éve még jellemezte. Kicsit bele van fásulva a jelenlegi helyzetbe, továbbra is tartom, hogy felpörgethetné őt, ha egy sorral feljebb szerepelhetne.

Szatmári Csaba – 5
szatmari_kEzúttal sem rajta múltak a dolgok, hiszen alig tették őt próbára. Egy alkalommal fejjel veszélyeztetett egy szöglet után.

Dusan Brkovic – 5
brkovics_kUgyanazt tudom írni, mint Szatmárinál, alig volt dolga, alig kellett közbeavatkoznia. A végén kis híján egyenlíteni is tudott.

Völgyi Dániel – 3 
volgyi_kTöbbnyire jó volt a csapat, ő lógott ki azonban a legjobban, méghozzá lefelé. Pocsék beadások, gyenge megoldások a kapunk előtt (két eset is volt, amikor szerencsétlenkedett), és továbbra is szemmel látható erőnléti problémák.

Tőzsér Dániel – 4
tozser_kKevés, kevés, kevés, továbbra is iszonyatosan kevés. Amikor felmerült az ideigazolása, és óva intettünk mindenkit attól, hogy hasra essünk tőle, már akkor ettől féltünk, hogy ez lesz. Nagyon hamar beleolvadt a magyar posványba, és képtelen kimagaslót nyújtani, pedig a képességei alapján bőven képes lenne rá. Hatalmas csalódás sajnos.

Ioan Filip – 4
filip_kAlig volt játékban, de nyilván ez főként abból adódott, hogy mi domináltunk. Ettől függetlenül akadtak rossz megoldásai.

Szakály Péter – 4
szakaly_kUgyanaz, mint Tőzsér: többet tudna, de nem tud/nem akar. Amikor ígéretes akciót vezettünk, de láttuk, hogy nála a labda, csak legyintettünk, mert tudtuk, hogy úgysem lesz az akcióból semmi. Általában nem is lett. Cseréje jogos volt.

Holman Dávid – 5 
holman_kEzúttal is őt éreztük a legjobbnak, szinte minden akciónk rajta futott keresztül, és bár néhányszor “túltolta” a cseleket ezúttal is, illetve akadtak rossz passzai, mégis tőle függ a támadójátékunk. Kár azért a nagy lehetőségért, amikor bután mellbe lőtte a kapust.

Ivan Bobko – 5
bobko_kŐ is azok közé tartozik, akiben látszik a szikra, van tudatosság a játékában. Az első játékrészben ő is sokat ficánkolt, aztán Völgyi cseréje után visszább kellett jönnie egy sorral, onnantól kevésbé volt aktív.

Róbert Vittek – 4
vittek_kAbszolút eltűnt a mezőnyben, túlságosan mélyen játszott, sokszor nem ért oda a kapu elé, így amikor ígéretes helyzetben beadhattuk volna középre a labdát, nem volt érkezőnk.

∼•∼

Horváth Zsolt – 4
horvath_zsolt_kkA lábában maradt az egy pontunk (bár ha belövi, ki tudja mi lett volna az utolsó 15 percben), kár azért az óriási ziccerért…

Mészáros Karol – 0
meszaroskarol_kEzúttal nem kezdett, csereként pedig sajnos nem tudott hozzátenni a csapat játékához.

Takács Tamás – 0
takacst_kÚgy látszik, hogy annyit elért, hogy Castilliont kipöckölje, és őt állítsa be Pontes, ha ég a ház. Ezúttal ő sem volt a csapat segítségére.

∼•∼

Leonel Pontes
leonel_pontes_kHétről hétre egyre látványosabban látszik, hogy a csapat kezdi elsajátítani, amit szeretne megvalósítani. Az is látszik viszont, hogy továbbra is vannak kakukktojások a csapatban, akik miatt nem tudjuk maximálisan játszani ezt a stílust. Vegyük már észre, hogy nem ő a fő ludas azért, hogy jelenleg így áll a csapat.


A mérkőzés összefoglalója

halier


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Közepes színvonalú mérkőzés, viszonylag sok helyzettel, egyetlen góllal. A csapat a mérkőzés jelentősebb részében elfogadhatóan játszott, 45 percig pedig kimondottan jól is. Szabó Zsolt ténykedésére ezúttal nem lehetett panaszunk, nem emlékszem, hogy lett volna jelentősebb tévedése.

Zárszóként még néhány gondolat: egyértelműen látható a fejlődés a játékunkon, ezen a meccsen nem csak birtokoltuk a labdát, hanem ténylegesen is domináltunk a mérkőzés jelentős szakaszában. Most már megvannak a helyzeteink, “csak” be ként rúgni őket. Akik Leonel Pontes fejét követelik, azoktól kérdezném: mi változna egy hét alatt, ha Pontest elküldenénk? Hirtelen berugdalnánk a helyzeteket? Megtanulna focizni Völgyi, nem alibizne Szakály és Tőzsér? Vagy kinőne egy klasszis fiatal a pallagi kukoricásban? A lehető legnagyobb hiba lenne, ha most, az építkezés azon szakaszában, amikor már látható jelei vannak a fejlődésnek, elküldenénk Pontest. Mert akárki jönne, biztos, hogy nem lenne jobb a helyzet. Ismét egy új játékfelfogást, új stratégiát kellene a játékosoknak elsajátítani, ráadásul mint említettem, nem tanulna meg mindenki hirtelen focizni. Úgyhogy továbbra is kérjük, TÜRELEM a vezetőedző felé! Ezt kérjük Szima Gábortól is: várja meg a tavaszi szezont, és ne kövessen el hibát felelőtlenségből. Tegye félre a személyes sérelmeit, és a csapat érdekeit tartsa a szeme előtt. A türelemnek pedig előbb utóbb meglesz a gyümölcse. Ha pedig tavasszal is gyenge lesz a csapat, nem jönnek majd az eredmények, dacára annak, hogy a télen minőségi játékosokkal erősítettük meg a keretet, akkor majd mi is belátjuk, hogy Pontesnek mennie kell. Addig viszont éppen ő tehet legkevésbé a jelenlegi helyzetért.

(Kép forrása: haon.hu)

 • lokiultra

  arról van pontos infótok hogy Chuka mikor léphet pályára?
  nem Chukához tartozik, de örülök hogy kivételesen jó volt a spori

 • JuveFan1897

  Jövőre

 • Asdert

  Van valami ötlet a téli szünetre? Mert vagy meg kell tanítani a fiúkat gólt lőni (annak is számtalan oka lehet, hogy miért nem tudunk sehonnan sem betalálni), vagy hozni kell valakit, aki képes rá, különben tényleg kieshetünk.

 • Isti

  Nos,nyáron elvégeztük a munka egyszerűbb felét (igazából csak részben) kigyomláltuk a keretet így aki nem idevaló azt elküldtük. Télen még meg kell válnunk Castilliontól,Nagy Zolitól,Sekulictól,Takácstól legalább. Én kifejezetten a támadó szekciót erősíteném,pl Radó András személyében. Doll szinte esélyt sem ad neki 400e euro az értéke a TM szerint. Ennyit meg kell,hogy érjen úgy,hogy Oroszéknak mindenki eladó ha megfizetik.Ellenünk kifejezetten jól megy neki. Kell egy középhátvéd,balhátvéd, csatárból 2 vagy 3. Szakály,és Tőzsér meg alibizzen a Deacban vagy tegyék oda magukat végre. Ide is lehetne igazolni. Az meg szinte kizárt,hogy ne lenne Pontesnek olyan kapcsolatai,hogy ne tudnánk hozni ezekre a posztokra legalább egy minőségi játékost.

 • Lokiultra

  Ez szubjektív vélemény vagy hivatalos?

 • JuveFan1897

  Megműtötték, több, mint fél éve nem játszott meccset, pár hete edz a csapattal. Két forduló van hátra a téli szünetig. Van értelme kockáztatni és bevetni? Mert szerintem nincs. Nem is tudna ilyen állapotban a csapat hasznára lenni.

 • JuveFan1897

  Ha nem igazolunk a télen minőségi játékosokat (védőket, csatárokat, középpályásokat), akkor a fene megette az egészet, mindegy, hogy ki itt az edző.

 • Asdert

  Meg egy jobbhátvéd.

 • Asdert

  Egyetértek, hogy nem Pontes a probléma. Bár az, hogy Tőzsér az elmúlt fordulókban mennyire motiválatlan kérdéseket is felvet. Mindenesetre szerintem folytatni kell a takarítást és az építkezést.

 • JuveFan1897

  Várható volt, hogy Tőzsérnek hamar elmegy a kedve a focitól. Sajnos ez már az eleje óta benne lógott a levegőben, ezért is féltünk attól, hogy leigazoljuk.

 • Jamen

  A fő ok, hogy nincs egy gólerős csatárunk!

 • Jamen

  Pedig kellene egy góllövő Chuka már valakinek!

 • Kálmán Horváth

  Az első félidő után nem hittem volna, hogy ki tudunk kapni. Szerintem kifejezetten jól játszott a csapat. Csak ahogy elől sem vagyunk hatékonyak, úgy hátul is nagyon bizonytalanok vagyunk. De tény: csatár kell! Fura, hogy már várom a tavaszt, úgy hogy még van meccsünk idén is. Ez a két meccs jó esetben 2pont. Hiába bízok, ha a realitás az, hogy nincs sok esélyünk a győzelemre. Tőzsér játéka nekem is nagy csalódás. Egy ilyen Haladás ellen is a rutinja sokat segíthetett volna. Sajnos egyelőre a nevéből él. Azt se értem, hogy a Djelmic miért nem játszik. Én látok abban a srácban alternatívát.

 • plcdfa

  Lehet itt ironizálni, de ez azoknak a fegyvere akik már kifogytak az érvekből és tudják hogy nincs igazuk.
  Én nem utálom Pontest, nekem is tetszik az a modern foci amit játszatni próbál a csapattal, de a vak is látja hogy erre ez a keret nem alkalmas. Márpedig a jó edző nem az aki egy játékot ismer és azt erőlteti mindenhol, hanem aki az adott játékos-alapanyaghoz megtalálja a leghatékonyabb taktikát.
  Még ha komolyan azt is hiszitek hogy az NB1-ben ez csak a nyolcadik legjobb keret (nem az,) akkor is fölösleges ezért méregdrága külföldi stábot fizetni, ugyanezt bármelyik random magyar edzővel is hoznánk. (Igen, még Kondással is.)
  Nekem az is eléggé álmodozás kategóriának tűnik (de ne legyen igazam,) hogy majd egy téli alapozás megold mindent. Vannak fizikális problémák az biztos, de az a pontosság meg gyors gondolkodás ami a Pontes-féle taktikához kéne nem lesz meg a játékosokban tavasszal sem, mint ahogy a vélhető kommunikációs problémák se fognak megoldódni.
  Arról ábrándozni meg, hogy majd hozunk a taktikához illő játékosokat fölösleges. Ha lenne pénz jobb játékosokra már nyáron is igazoltunk volna, semmi sem változott az elmúlt pár évhez képest. Olyan edző kéne ide aki tud abból főzni ami van, és nem ártana ha már a télen ő készíthetné fel a csapatot.

 • JuveFan1897

  Pfú, erre először reagálni akartam, de mikor ezt a részt olvastam: “fölösleges ezért méregdrága külföldi stábot fizetni, ugyanezt bármelyik random magyar edzővel is hoznánk. (Igen, még Kondással is.)”, akkor rájöttem, hogy fölösleges. 🙂

 • DEBRECENIVSC

  Negatívumok [-]:
  Először is most akítvabb volt Filip mint az utóbbi meccseken, de nem érzem olyan fontos szerepet játszó valakinek, indításai, előre passzai igen gyakran elhalnak egy ellenfélben, az előző meccse nem is értettem miért nem őt cserélték le a hátrány tudatában Tőzsér helyett (talán a sárga), de az látszik hogy ez srác nem egy Luis Ramos típus. ha így folytatja lapot sem fog kapni.
  A mester részéről azt rónám fel, hogy bár próbálgatunk,kísérletezgetünk, cserélgetünk embereket, de a felállás variálása megakadt ennél a 4-2-3-1nél, ami annak tudatában, hogy szélsőink nem éppen gólérzékenyek és a párharcokban sem fényeskednek, a lehetőségeink igen korlátozottak a gólszerzésre, jobbára Holmanon múlik. A 2 csatáros játékot próbálnám ki a kezdetektől, mert úgy látszik csak akkor nem kapunk gólt, ha az ellenfél nem akar gólt szerezni.
  Csapategység egyszerűen a 0hoz konvergál, nem ismerik még egymást. Volt szerencsém megfigyelni, hogy az edzésre szállingóznak az emberek mindenki egyesével amikor odaér kis túlzással, korábban busszal mentek ki az edzőcentrumba, de most mindenki a szponzorkocsikkal furikázik, talán erre is a téli szünetben lesz több idő, mert csapatot kell építeni, mert most nincs egységes csapat.
  A helyzetkihasználásunk pocsék, csak ha Holman és Horváth belövi a ziccert, akkor azt mondjuk: Ez igen! De sajnos nem így történt ráadásul egy igen alacsony kapus (kb 170cm) volt a kapuban akinek bőven lehetett volna messziről lövöldözni, de nem igen volt próbálkozás max Tőzsér részéről, de egy távoli próbálkozás és egy fölébombázott labdában ez is kimerült.
  Még mindig kevés a labdanélkül mozgás és bemozgás.

  [+]
  A csapat kinézetre egyre jobb.
  Szatmári eddig remekül helyettesítette Mészit, remélem megragad és tud tovább fejlődni, mert ahogy mondják teher alatt nő a pálma.
  A következő ellenfél nem fog bekkelni és ki tudja lehet meglepetést okozunk (de hülyén hangzik ez), de szerintem most fog kamatozódni a labdatartási képesség illetve, most kiderül miben másabb ez a csapat és az 5-1es csapat.
  Hajrá Loki!

 • plcdfa

  Gondolod vele nem lenne 20 pontunk? Te dolgod, de nem gondolkodsz akkor reálisan. (Félreértések elkerülése végett, nem azt mondom, hogy kár volt kirúgni, neki már mindenképp kitelt itt az ideje, de sajnos úgy tűnik egyelőre nem sikerült a megfelelő utódot megtalálni.)

 • JuveFan1897

  És ha lenne vele is 20 pontunk, akkor az változtatna valamin? Lehet, hogy összemákoltunk volna vele is annyit, de hogy a játékunk olyan kilátástalan lenne, mint egy NB II-es csapaté, az is biztos. Márpedig hosszútávú terveink vannak, fejlődni akarunk. Most a fejlődési fázisban vagyunk.

 • Happur

  Azért volt már arra példa a világtörténelemben – és nem is kell messzire menni sem térben, sem időben -, hogy egy gyengébbnek ítélt társaságból egy edző csodákat tudott kihozni…

 • plcdfa

  Nem változtatna, azért írtam hogy neki mindenképpen mennie kellett.
  A fejlődéssel kapcsolatban az a baj én én pont ott nem nagyon látom ahol a legjobban kéne: a két kapu előtt. Félek attól hogy ha ugyanitt fejezzük be a szezont annak hosszabb távú következményei is lesznek. (Még nehezebb lenne normális keretet építeni – légiósszabály + motivált, ambiciózus játékosok nem szívesen jönnek egy középcsapatba.)
  Amúgy őszintén remélem hogy nektek lesz igazatok, egyáltalán nem bánnám ha Pontes lenne a mi Oenning-ünk, csak nem igazán látom jelenleg hogy fog ez megvalósulni. Ráadásul ha nem kezdenek el jönni az eredmények hamarosan, akkor könnyen lehet nem is fog kiderülni.

 • Jamen

  Sajnos csatárok nélkül még egy random magyar edző sem tudna gólerős játékot produkálni.Nem a szakmai stábbal, hanem a klubvezetéssel van a probléma! Szarból nem lehet várat építeni!

 • tiberius

  Nézem a játékosok értékelését,s számomra egyáltalán nem tünik ki abból ,hogy jól játszottunk!
  Szerintem sem lehet nagy változás télen sem, ismerve átigazolási politikánkat…..sokkal agresszivabb kp.nknak kellene lenni ,s előll Vittek kevés.
  Ja néhány hónappal ezelőtt Elemér mit kapott volna ha ilyen összetételű halitól kaptunk volna ki!

 • LebesgueStieltjes .

  Podcastos kérdés: mi lesz, ha nem lesz meg a dobogó? Mit csinálunk ezzel a szakajtónyi légióssal?

 • JuveFan1897

  Jó játék ide vagy oda, kikaptunk, ráadásul rengeteg helyzetet kihagytunk, ezt nem lehet magas osztályzattal “díjazni”. 🙂

 • tiberius

  Ott ahol néztétek ott is akadozott a közvetítés???

 • László Kiss

  Mit kapott volna és kitől? Tőlünk? Mire mentünk volna vele… Nyugodj meg, ha Szimán múlna még mindig az általad kedvelt Elemér ülne a padon. Aki ebből a szarból szintén nem tudott volna várat építeni. A játékosok akkor is elhúztak volna innen olyan messzire amennyire csak lehet. Távozásuk egyik oka éppen Elemér személye volt.
  Elemér ennél sokkal jobb játékosállománnyal is képes volt botrányos mérkőzésekre.

 • JuveFan1897

  Nem, teljesen jó volt.

 • László Kiss

  Kit, kiket küldtünk el??? Mindenki fejvesztve menekült!!!

 • Isti

  Hiányoznak a csapatból? Korhut igen,a többiek nem.

 • LebesgueStieltjes .

  Már bocsánat, de egyik NB1-es csapat sincs eleresztve csatárral mostanság. Aranylábú Djuricin vezeti a góllövőlistát 8 góllal. Ez nem azt jelenti, hogy ne kéne egy jó csatár, de a nyolcadik helyet nem lehet csak erre fogni. A harmadik/negyedik helyet már lehetne.

 • bakberci

  Azt hittem, hogy most építünk, tavasszal pedig ütünk. Legalábbis eddig erről szólt a történet. Vagy tavasztól az új játékosokkal megint építünk és az őszt várjuk, hogy történjen valami?

 • Jamen

  Továbbra is tartom, amit írtam.A csatáraink a góljaink kb.20%-át szerezték, ami a legkevesebb az NB1-ben.Teljesen mindegy, hogy Djuričin hány góllal vezeti a góllövő listát, nincs még egy olyan töketlen csatárokkal rendelkező társulat, mint a Loki!

 • Levi-R Pool

  Hát, én azért nem Völgyit mondanám a legrosszabbak, szerintem jól játszott. Inkább Szakály nyújtott feledhetőt. És remélem, hogy télen érkezik egy-két portugál fiatal, mert ennél a csapatnál csak a DEAC lehet gyengébb!!

 • tiberius

  PL.tőled,meg azoktól akik tele fröccsögték ,szidalmukkal meg gyalázkodásukkal egy másik fórumot/amelyik úgy tünik megszünt létezni!!!/
  Lehet,hogy jó edző számodra Pontes ,de egy hatalmas probléma van:Tolmácson keresztül nem lehet feltűzelni a játékosokat!
  Herczeg beugró meccsén lehetett érezni még jónéhány játékosban a tűzet/még Kulcsárban is/ na ez az ami hiányzik többekből most!

 • László Kiss

  Az hogy tolmácson keresztül kell feltüzelni a játékosokat az Pontest vagy a játékosaink kvalitásait minősíti?

  Hogy megszűnik a lokiforum.hu? Ez az én, a mi hibánk? Hogy ott sokszor nyomdafestéket nemtűrő hangnemben ment a társalgás? Elismerem. Én is kaptam hideget, meleget. Szerinted nem az okozza a “csendet”, mert mindenki teljes apátiába esett, senki sem tud már hinni egy olyan tulajdonosnak és klubvezetésnek, akiknek az elmúlt években egy őszinte nyilatkozatuk nem volt?
  Személyesen is ismerek onnan néhány embert, akik nem fröcsögtek, nem szidtak, nem gyaláztak senkit, de megfogadták, hogy amíg nincs miről írni, vitázni, addig “visszavonulnak”. Az általad és általam is hőn szeretett klubunk a fórumhoz hasonlóan tetszhalott állapotba került.
  Minden tiszteletem azoké az embereké akik próbálják még valahogy megmenteni ezt a tüzet, ami mára már csak inkább “parázsocska”.

 • kastraki

  Ha így megy tovább, simán kiesik a Loki!