Szar minden

Déja vu érzésem van. Mintha ezek a gondolatok egyszer már megfogalmazódtak volna bennem. Élelmesebbeknek a borítóképről is rögtön beugrik egy korábbi cikkünk. Bizony, tavasszal, a Videoton elleni vereséget követően volt ugyanez a kép az összefoglaló borítója. Most ismét aktuális, de talán még aktuálisabb. Teljes a kilátástalanság, sötét a jövőkép.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Nem sok értelmét látom, hogy a tegnapi mérkőzésre koptassam a billentyűzetet. Úgyis látta mindenki, aki meg nem, az örüljön, hogy értelmesebb elfoglaltságot talált szombat délutánra. Röviden azért pár szót mégis ejtenék a találkozóról. Már eleve a kezdő láttán rossz érzés fogott el, hasonlóan felforgatott, gyenge kezdő volt ez, mint amit Kondás utolsó meccsén láttunk a Vasas ellen (na jó, az még ennél is durvább volt Ludánszkiékkal…). Ennek ellenére meglepően jól kezdtünk, Nagy Zoli előtt két nagy lehetőség is adódott, majd a meccslabdát Holman hagyta ki, amikor ziccerben pont a lövés előtt pattant fel a labda, így stadionbú kiszállt a lövése. A második félidő elején pedig Verpecz sokadszorra bizonyította, hogy alkalmatlan a DVSC első számú kapus pozíciójára, kiejtett labdájából megszerezte a vezetést az Újpest. Innentől csak szenvedtünk, még Holmannak akadt egy hasonlóan nagy helyzete, de azt is jócskán fölé vágta. Végül egy védelmi hibát kihasználva Bardhi eldöntötte a meccset, kikaptunk 2-0-ra, és közel kerültünk a kiesőzónához.

kocsma

Pontozás:

Nem érdemel különösebb kommentárt a játékosok teljesítménye, így ezúttal csak pontoztam.

Verpecz – 2 
Nagy – 3
Brkovic – 3
Szatmári – 3
Völgyi – 3
Filip – 3
Tőzsér – 3
Jovanovic – 3
Sekulic – 3
Holman – 3
Vittek – 3
Horváth – 0
Takács – 0
Chuka – 0

Pontes – Sajnálom, hogy ilyen kellemetlen helyzetbe került.

utee1


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Nem volt egy nagy eresztés ez a meccs, a hazai szimpatizánsok vélhetően jól szórakoztak, a semlegeseknek elment, mi meg szenvedtünk. A csapat teljesítménye szót sem érdemel. A játékvezető azért kap közepest, mert Diarrát kiállíthatta volna az első félidőben, de egyébként nem nagyon hibázott.

Gondolatok a jövőre nézve

Rendhagyó módon most én is inkább az utózöngéknek szánnék több bekezdést, mint magának a meccsnek. Lássuk, hogy mi van most, és mi lehet később. Csupán a gólkülönbségünk miatt nem a kieső helyen telelünk, de ettől függetlenül a 10. hely is épp úgy szégyen, mintha a kieső helyek valamelyikén lennénk. Mondani se kell, hogy milyen régen nem szerepelt már ilyen rosszul a csapat (legutóbb kiesés lett a vége papíron). A legtöbben továbbra is Leonel Pontest kiálják ki felelősnek, de tőlük kérdezném: mégis mivel lenne más a helyzet egy másik vezetőedzővel? Oké, aláírom, lehet, hogy 5-6 ponttal többet gyűjtöttünk volna, mert egy magyar szakember nem állt volna le új játékrendszert begyakoroltatni. De más edzővel nem hagynánk ki a 100%-os ziccereket? Nem ejtené ki a labdát Verpecz? Tőzsér és Szakály nem alibizne? Völgyi nem lenne szar? Dehogynem, ugyanilyen kilátástalan lenne a helyzet.

Ki az igazi felelős akkor?

Az, aki hagyta, hogy ilyen, az utóbbi sok-sok év leggyengébb keretével vágjon neki a DVSC a bajnokságnak. A keret összetétele minden szempontból egészségtelen. Tele vagyunk 30 fölötti, kiégett, vagy kiégés közeli játékosokkal, rengeteg légióssal, akik nagy része használhatatlan, és hiányzik a két legfontosabb réteg: A 25-28 éves korosztály, akik pályájuk csúcsán vannak, valamint a 21 év alatti korosztály, akikben meglenne a potenciál, a fiatalos lendület. És ami nagyon fontos, nincsenek debreceni kötődésű játékosok. Ennek a keretnek semmilyen jövője nincs. A légiósokat semmi nem köti ide, ők az első adandó alkalommal el fognak innen menni, ha addig mi ki nem vágjuk őket. Szakályék rétege jól elvan a posványban, ők akkor is megkapják a fizetésüket, ha kieső helyen vagyunk. Nekik más nem számít a jövő, előrébb már nem léphetnek, így megelégednek azzal, ami van, cserébe még hajtani sem kell. Épp ezért nagy baj, hogy az előbb említett három rétegnek nem nagyon vannak képviselői nemhogy a kezdőben, de még a keretben sem. És akkor hogy a kérdésre is válaszoljak: igen, Szima Gábor a felelős. Ő az, aki évről évre hangoztatja, hogy milyen erős a DVSC kerete, persze ő sem gondolja ezt komolyan, és évről évre célul tűzi ki a nemzetközi kupaindulást (néha még elhangzik a bajnoki cím is év elején, de aztán ezt hamar el szoktuk vetni mostanság). Ettől függetlenül évek óta nem tesz semmit annak érdekében, hogy ez így is legyen. Az ilyen látszatigazolásokkal, mint amit a nyár végén is csináltunk, csak a kritikus hangokat lehet elhallgattatni néhány hétre-hónapra, de aki messzebb lát a saját orránál, az látja, hogy ezzel semmi nem oldódik meg. Hol van a Balogh Norbiért, Bódi Ádámért és Korhut Misiért kapott pénz? Miért nem igazoltunk ebből az összegből olyan játékosokat, akik ténylegesen erősítések, és nem azért jönnek ide, mert előző csapatukba nem kellenek?

Mi lehet a kiút?

Változás, rengeteg változás. Lehetőleg már a télen. Első sorban a játékoskeretben, másodsorban vezetőségi szinten, és talán utolsó sorban vezetőedzői szinten. Mert mi tartjuk, hogy továbbra sem Leonel Pontes tehet arról, hogy ilyen kerettel képtelen a csapat jobb teljesítményt nyújtani. És hogy van-e sansz arra, hogy lássunk változásokat? Aligha. A télen vélhetően megválunk a ballaszttól, és igazolunk ismét olyanokat, akik vagy nem kellettek senkinek, vagy itthon valamelyik csapat kispadját koptatták. Leonel Pontest vélhetően menesztik, és hoznak valami magyar zsenit, vagy egy Selmyes-kaliberű “szakembert”. A bent maradást nagy nehezen kiharcoljuk a tavasszal, és örülünk, mint majom a farkának. Aztán jövőre már nem nagyon lesz célunk a nemzetközi kupaindulás sem…

 • Lucas

  Még nem tudom, megírjam-e idén télen is a jövő szezonra vonatkozó próféciámat. Szerintetek? 🙂

 • Jamen

  Igen.

 • Jamen

  Azt gondolom, ha Pontest menesztik, -ami azért kérdéses, mert a város fizeti, de a lelépési pénzt Szimának kellene kiperkálni- szóval, ha menesztik akkor legjobb lenne Herczeg Bandinál kikönyörögni egy fél évet, vagy Feczkó Tamást idehozni és nem kikukázni Selymest, vagy Egervárit. Amúgy én körülbelül öt játékost tartanék meg szívem szerint a mostani keretből! Mivel ez kivitelezhetetlen, így azt mondom legalább 5-8 játékost kell elküldeni és olyanokat idehozni néhány fiatalt,akinek olyan a mentalitása mint Virágh Aladárnak a Balmazújvárosban, aki ugyan már 33 éves, de kiteszi a lelkét minden meccsen!

 • Lokiultra

  Igen!

 • László Kiss

  Feczkó és csapata pontosan odavaló ahol van. Semmilyen előrelépést nem lehet elérni egy olyan edzővel, aki puszipajtása a magát mindenhatónak gondoló elnökünknek. Szima Gábor és teljes sleppjének eltávolítása nélkül semmilyen változtatás sem hoz IGAZI változást. A jelenlegi DVSC semmilyen körülmények között nem érdemli meg a CSAPAT megnevezést… 🙁

 • Jamen

  Én ezzel pontosan tisztában vagyok.Ezért írtam első helyre Herczeget, de ha ő nem vállalja, akkor Feczkó még mindig jobb, mint Selymes.Pont azért, mert amíg itt van Szima, addig csak olyan lehet az edző, aki neki is “megfelel”.A legjobb megoldást én is tudom, de ahhoz a klub tulajdonosi szerkezetének kellene megváltoznia!

 • Várbíró István

  igen! Feltétlenül.

 • Isti

  Egervári az életben nem fog idekerülni,mert az ő fizetési követeléseit nem tudjuk kifizetni.

 • Levente Vértesi

  Én Völgyinek adnék egy 4-est! Ő még egész jól is játszott, kissé kiemelkedett a többiek közül. Mivel Danilovic és Könyves Norbi kiestek, így jelenleg ő a csapat legjobbja. Bár Chukának igazán veszélyes lövése nem volt, nekem kifejezetten tetszett a játéka, hosszú távon nagyon jól járhatunk vele. Ami pedig a jövőt illeti, most hatalmas alapozás veszi kezdetét, aminek tavaszra kb. olyan eredménye lehet, mint a nyári felkészülés a Vasasnál! Én azon a véleményen vagyok, hogy ha az edző portugál, akkor a játékosok is PORTUGÁLOK legyenek. Remélem legalább 1 PORTUGÁL játékos érkezik télen, csak jobb lehet, mint a Bereczki-féle falábúak!!!!

 • Jamen

  Amit nem tudunk kifizetni, azt eljátszhatja majd a kaszinóban!

 • Happur

  1. A profi világban az edzőt az eredményei minősítik. Ugyanúgy, ahogy a játékosokat is. Hiába ér Tőzsér papíron 1,5 m eurót, ha egyszer sz.r… Nem a Barcelona-féle sokpasszos játékot kell erőltetni ott, ahol nincsenek Barca-szintű játékosok.
  2. Ha állítjátok, hogy Pontest az önkorm. hozta, akkor az ő felelősségüket miért nem vetitek fel? Résztulajdonosok a zrt-ben. Könnyű mindent Szimára kenni.
  3. Így jártunk, amióta Lali király elment… Ez a PL nem nagy eresztés. Minden Lali királyon áll vagy bukik.

 • Signum

  Mit fogsz beokoskodni? Hogy jövőre már kijársz a meccsekre?

 • Csomó Bill

  Miután a cikkben nagyjából minden le van írva, amit gondolok, mindössze annyit kérdeznék, hogy hol vannak azok a fiatalok, akik az immár több mint 6 éve működő Debreceni Labdarúgó Akadémián nevelkedtek? Megnéztem a weboldalon, nem kevesebb, mint 30 tagja van az ottani szakmai stábnak: https://www.dvsc.hu/dla/szakmai-stab
  Lassan ideje lenne rákérdezni náluk, hogy hol vannak az eredmények!

 • Lokiultra

  Könyves mitől olyan jó? 😀

 • Kálmán Horváth

  Én már átéltem az anno “kiesést”, de ott sem láttam ennyire kiábrándultnak a helyzetet. Ott azért sokkal jobban mentek a meccseken és voltak debreceni kötődésűek is. Itt tényleg az aljáról kellene építkezni, csak ezt be kellene látni, elfogadni, és úgy meghatározni a célokat.

 • Csomó Bill

  Atyavilág! Az már tényleg a Loki vége, amikor Völgyi a csapat legjobbja…fejben IS nagyon lassú, nem tudja a labdát kezelni, a támadásokat nem segíti.

 • Jamen

  Ott volt Ő az idén is, csak inkognitóban!

 • JuveFan1897

  Eredj már a hülyeségeddel 🙂

 • JuveFan1897

  Nagyon frappáns beszólás volt, ja nem… Sikerült olyannak beszólnod, aki minden hazain ott szurkol a B-ben. 🙂

 • csibu

  2. Mert nem Pontes a felelős azért, hogy olyan a keret, amilyen. Pont te írod előtte, hogy hiába Tőzsér értéke, ha közben sz*r. 🙂 Az a baj egyébként, hogy azt látjuk, hogy a résztulajdonosok többet tennének a Lokiért, mint amennyit Szima enged.

 • Várbíró István

  Nekem is kell ebből a szerből! 🙂

 • csibu

  Öö ki okoskodik hova? Vértesi Leventével megihatnátok valamit, mert megártott a jóidő. 🙂

 • Jamen

  Nézzétek a Levente hozzászólásának jó oldalát.Van egy olyan szurkolónk, aki pozitívan is tud gondolkodni! Hajrá Levente, legyen igazad! Jövőre legyünk ott az élen!

 • Koly

  Remélem a télen mind a két kedvencedet elhajtják innen! Még hogy Völgyi a legjobb… pff. Mondom ezt úgy hogy én kint voltam a meccsen tegnap is, volt “szerencsém” látni-remélem utoljára.

 • Jamen

  Lucas, már megint rossz profillal jelentkeztél be! Vigyázz már, mert a végén még elhiszik a pletykákat!

 • bakberci

  Hogy van az, hogy a játékosoknak debreceni kötődésűeknek kell lenniük, az edzőnek pedig nem? Sőt, edzőként szóba sem jöhet magyar, vagy Selymes kaliberű szakember, a játékosoknál pedig szinte bűn, ha nem debreceni kötődésű, pláne, ha nem magyar. Nagy Zoli többet hoz, mint Jovanovics? Verpecz különb Danilovicsnál, mert ő magyar? Lehetne még pár ilyen összevetés, de a lényeg, hogy nem a születési hely, vagy az állampolgárság határozza meg, hogy ki mennyit tesz a Lokiért, hanem a teljesítmény.

 • Levkoo

  A meccset sajna nem láttam, az összefoglalóból az jött le h vagy pontrúgás, vagy Holman egyéni alakítása során alakult ki helyzetünk… Pontes sztem felelős abban, hogy nem tudja a csapathoz igazítani a taktikát, így belehalunk a szépségbe, amivel 3 meccs óta nem rúgtunk gólt…

  Más kérdés, hogy maga a csapat nagyon nincs együtt, talán a sok légiós, sok új ember, egy külföldi edző…

  Sumudica szabadúszó: http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/torokorszag-a-korabbi-dvsc-jatekos-a-robbantasok-miatt-visszamondta-a-vezetoedzoi-allast-2541405

  Am Feczkó beleillene a sormintába.

 • JuveFan1897

  Elég szépen sikerült félremagyaráznod a dolgokat. Nem azt írtam, hogy csak és kizárólag debreceni kötődésű játékosokra van szükség, hanem hogy kell egy ilyen réteg is. Tudod, mint ahogy pár éve is volt a bajnokcsapatunkban egy Bódi, egy Korhut, vagy egy Máté, akik ízig-vérig debreceniek voltak. Most ki van? Tőzsér, aki 18 évesen lelépett innen, meg a Ferenczi-Szatmári-Nagy-Bereczki négyes, akik a kispadra is éppen csak odaférnek (Verpecz továbbra sem Loki nevelés). Remélem így érthető, hogy mit szerettem volna sugallni.

 • DEBRECENIVSC

  Szerintem Pontes marad, ezzel is spórol Szima.
  Én azt látom, hogy innen ebből a helyzetből (Kondásnál is írtam valami hasonlót 2éve kb, csak sikerült lejebb) egy zsákutca van lefelé (remélem nem tévedünk oda), a másik irány egyértelműen felfelő persze más távlatokban, én ebben bízok.
  A zsákutca itt az nb2őt, illetve ezen a szinten maradást jelenti, a másik egyértelműen a Főnix feltámadását, de ahhoz előbb meg kellene semmisülnie a “réginek”. Ami annyit tesz, ahogy Pontes is fogalmazott, VAGY más célokat kell megfogalmazni (tehát marad minden ahogy van azt majd lesz valahogy) VAGY újra le kell tenni az alapokat, de máshol. Egy mocsaras,belvizes területen nem érdemes alapokat ásni (tehát a megfogalmazott célt időben eltolni és egy járható utat taláni és annak az alapjait letenni).
  Remélem nem várnak Deus ex machina-ra résztvevők, a Főnix csak akkor fog újraéledni, ha már egyszer meghalt, egyébként csak döglődik, az új fészek már elkészült, mindent kielégít, csak a Főnixet nem akarják, nem hagyják meghalni, gépek tartják életben mesterségesen és csak döglődik, döglődik a sok szemét miatt amit lenyelt az évek során.
  https://uploads.disquscdn.com/images/4ff1002cdf0e14a88002c07077fc28ecab565d5172f87cb7620a98c13abbcd8a.jpg

 • dvscloki

  DEBRECENIVSC
  Az első mondatodból szeretném kiemelni az egész mai DVSC dimenzió lényegét:
  “…ezzel is spórol Szima.”
  Tudom, hogy gyerekes, nevetséges, érthetetlen és főleg “lényegtelen”, de én mégis azt tartom a legbeszédesebbnek, hogy az egész csapat körüli miliő egy kalap s.ar, hogy alapjáraton működik minden. Igénytelen hordágy, puritán stadion (a haon-on lévő cikkhez mellékelt képen a hazai kispadra kiragasztott “HAZAI” feliratot tartalmazó A4-es lap, stb, stb. Ez mind annak a jele, hogy szarnak az egészre. Tudom, hogy lényegtelen részletek ezek, de pontosan ezekben mutatkozik meg az IGÉNYTELENSÉG.
  Sajnos a LOKI egy bóvli, igénytelen (a szó legmélyebb értelmében) szar csapattá vált, mert NINCS GAZDÁJA…
  Mindörökké….

 • László Kiss

  Levente, miért kell mindig a nagy nyilvánosság előtt figyelmeztetnem, hogy szedd rendszeresen a gyógyszereidet?!

 • László Kiss

  Ha a próféciád tartalmazza Szima Gábor búcsúját a és elválását a DVSC-től, akkor mindenképp. 🙂

 • Lucas

  Köszönöm a pozitív visszajelzéseket, illetve Signumnak hogy megnevettetett. 🙂
  Megvárom, hogy igazolunk, illetve mennyiben változik a klub helyzete a télen.

 • bakberci

  Én nem magyarázok semmit. Csak reagáltam az írásodra. Ha nem értem mit írsz nem feltétlenül az én hibám. Segíts légy szíves: Most akkor baj, ha valaki légiós? Baj, ha valaki nem debreceni kötődésű?

 • JuveFan1897

  Akkor másolom még egyszer, hogy mit írtam:

  ” A keret összetétele minden szempontból egészségtelen. Tele vagyunk 30 fölötti, kiégett, vagy kiégés közeli játékosokkal, rengeteg légióssal, akik nagy része használhatatlan, és hiányzik a két legfontosabb réteg: A 25-28 éves korosztály, akik pályájuk csúcsán vannak, valamint a 21 év alatti korosztály, akikben meglenne a potenciál, a fiatalos lendület. És ami nagyon fontos, nincsenek debreceni kötődésű játékosok. Ennek a keretnek semmilyen jövője nincs. A légiósokat semmi nem köti ide, ők az első adandó alkalommal el fognak innen menni, ha addig mi ki nem vágjuk őket. Szakályék rétege jól elvan a posványban, ők akkor is megkapják a fizetésüket, ha kieső helyen vagyunk. Nekik más nem számít a jövő, előrébb már nem léphetnek, így megelégednek azzal, ami van, cserébe még hajtani sem kell. Épp ezért nagy baj, hogy az előbb említett három rétegnek nem nagyon vannak képviselői nemhogy a kezdőben, de még a keretben sem. ”

  Tehát: jelenleg csak légiós és 30 fölöttiek vannak. Nem az a baj, hogy vannak, hanem hogy csak ők vannak. Nincs se 25-28 év közötti, se 21 év alatti, se debreceni kötődés. Akkor lenne jó a keret összetétele, ha MINDEGYIK rétegnek lennének képviselői a KEZDŐBEN (tehát nem a bő keretben), tehát nem baj az, ha valaki légiós és az sem, ha nem debreceni kötődésű, ha van mellette ilyen kategóriájú játékos a kezdőben. Remélem így már érthető volt. 🙂

 • tiberius

  Vitatkoznom kell! Pl a :kocsmában va…..kifejezetten jó!!! Nem tudom ki s melyik ultrra csoport tette ki de sajnos ma Magyarországon ez majdnem minden nb1-es meccsre érvényes lehetne!!!