Tűzközelben #1 – Koval Viktor

Legújabb interjúsorozatunkban azokat a fiatalokat szólaltattuk meg, akik most kerültek fel a DVSC felnőttcsapatába, vagy kölcsönjáték után tértek vissza a felnőtt kerethez. A Loki kerete jelenleg meglehetősen szűkös, Leonel Pontes pedig többször is hangoztatta, hogy az arra érdemes fiatalokat gond nélkül beteszi a csapatba. Így tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy ezek a srácok most tényleg tűzközelben vannak, kérdés, hogy élnek-e a lehetőséggel. Az első részben a nyáron igazolt Koval Viktorral beszélgettünk.

koval1

Tavaly nyáron kerültél Debrecenbe, előtte Dunaújvárosban és Újpesten futballoztál. Mesélj nekünk kicsit pályafutásod korábbi szakaszáról!

Orosházán kezdtem el focizni 6 évesen, és 12 éves voltam, amikor elkerültem Újpestre. Itt szerettem játszani, de 18 évesen csak a tartalékcsapatban számoltak volna velem, én pedig magasabb szinten akartam játszani továbbra is, amit ugyebár ott nem kaptam meg, ezért váltottam, szerencsére egy régi edzőmön keresztül volt lehetőségem Dunaújvárosban próbázni és megfeleltem az elvárasoknak. Akkoriban az NB I-ből esett ki a csapat, tehát volt NB I-es játékosokkal tudtam edzeni hétről hétre, ami nagyon hasznos volt úgy is, hogy nem játszottam ősszel túl sokat. Télen aztán szinte az összes játékos elment a klubtól, de én maradtam, mivel végig tudtam játszani a hátralévő szezont az NB II-ben, ami jól sült el, mert jól ment a játék és így volt lehetőségem a Lokihoz igazolni.

Az ősszel többnyire a tartalék csapatban kaptál szerepet. Hogy érzed, nyújt kellő fejlődési lehetőséget az NB III egy 19 éves labdarúgónak, vagy ilyen korban jobb lenne legalább az NB II-ben, ne adj isten az első osztályban fejlődni?

Sajnos az alapozást nem bírtam nyáron az első csapattal elkezdeni egy sérülés miatt, ezért az NB III-as csapatnál kezdtem el. Mivel voltam már korábban egy NB II-es csapatnál, így egyértelműen visszalépés volt. Az NB II ideális lenne szerintem olyanoknak, akik alkalmasak rá, jó ízelítőt jelent nekik a felnőtt fociból.

Milyen a kapcsolatod Leonel Pontessel, beszéltetek már? A portugál tréner többször is hangoztatta, hogy szeretne a fiatalokra építeni.

Beszéltünk a mesterrel, jó tanácsokkal lát el, de még sok munka áll előttem és a többi fiatalnál.

koval_nagy

Van példaképed a világ futballjából? Ha igen, ki?

Sok játékost tudnék felsorolni akiknek a munka morálját tudom kiemelni mint például Cristiano Ronaldo. Focin kívül Muhhamed Alit tudnám mondani példaképnek.

Mik a rövid, illetve a hosszú távú céljaid?

Rövidtávú célom hogy alapember legyek a Lokiban, hosszú távú céljaim közt a válogatott szerepel az első helyen, de a legfontosabb, hogy napról napra kell fejlődnöm, mert így lehet csak elérni a célokat.

Van valami hobbid, amivel a futballon kívüli szabadidődet töltöd ki?

Általában az egész napomat a foci teszi ki, a szabadidőmet a barátnőmmel meg a kutyámmal töltöm.

Egyébként te, aki nem vagy debreceni kötődésű, milyennek találod a várost? Könnyű volt beilleszkedni?

Budapesthez képest jóval kisebb, de igazából nekem most nincs is szükségem másra, mint egy edzőkomplexumra, lakásra és közértre. A csapattársaim csakúgy, mint a második csapatnál, ugyanúgy rendesek voltak velem, így nem volt gond a beilleszkedéssel ebből a szempontból.


Koval Viktorral a hivatalos honlap is készített interjút

 • Lucas

  “Közértre”
  Le se tagadhatnád, fiam, hogy nem idevalósi vagy. Mifelénk az kisbót meg gudszmárket. 😛

 • Jamen

  Félreértetted Lucas.Ő játszani szeretne a közért!

 • Severus

  Srácok, tökjó a kezdeményezés meg a blog is, de nem lehetne mélyebb interjúkat csinálni, hogy ne csak a rutinkérdéseket tegyétek fel, aztán semmi visszakérdezés? Pl leültetni, és arról beszélgetni vele, hogy mi a játékfelfogása, milyen játékrendszert gyakorolnak, abban hol érzi jól magát, mik az erősségei, mit akar fejleszteni, mit tesz érte, stb. Általában igyekeztek elszakadni a kliséktől meg alaposabban és igényesen elemezni, ne hagyjátok ki ezt a lehetőséget sem. Vagy csak ennyit engednek?

 • JuveFan1897

  Azt tudni kell, hogy ezek az interjúk általában (az esetek 99%-ában 😀 ) nem személyesen készülnek, hanem elküldjük a srácoknak a kérdéseket, ők meg válaszolnak rájuk. Ilyen formában nehéz interaktívan kérdezősködni. Igazából próbálkoztunk már más stílusú kérdésekkel is (pl azt, amit te is említettél), de úgy vettük észre, hogy ezekre a kérdésekre nem szeretnek válaszolni a játékosok, így aztán nem is nagyon erőltetjük. Viszont hamarosan lesz egy ténylegesen terjedelmes mélyinterjúnk, az legyen meglepetés, hogy kivel. 🙂

 • Severus

  Hát igen… Ez egy ilyen szakma, megvannak a technikái. Egyből nem lehet nehéz kérdéseket feltenni, vannak icebreakerek, meg az elején általánosabb lazább kérdések, és ha feloldódik az alany, magabiztosabb lesz, megbízik jobban a kérdezőben, akkor nyílik majd meg, és lehet nehezebbeket is kérdezni. Az se jó, ha tudja előre a kérdéseket, mert akkor begyakorol rá valami uncsi választ, és felmondja. De nem okoskodni akarok, csak ötleteket adni, mert jó lenne többet megtudni a csapatról meg a játékosokról, és erre kevesen tesznek kísérletet, Ti igen, le a kalappal érte.

 • Kálmán Horváth

  Nem voltam elég fáradt a bloghoz. Köszi!Király volt!