Leonel Pontes interjú – 1. rész

Nem kisebb projektbe vágtunk bele éppen egy hete, mint hogy meginterjúvoljuk a csapat vezetőedzőjét, Leonel Pontest. És itt most nem a játékosokkal készített rövid, 5-6 kérdéses mini-interjúkra kell gondolni, ugyanis mi mélyinterjút akartunk ezúttal csinálni. Ami tulajdonképpen abból áll, hogy különböző témakörökben készültünk több kérdéssel, és ami még szintén újdonság volt, hogy videós formában szeretnénk publikálni a végeredményt. Így hát január 23-án a Nagyerdei Stadion egyik irodájában fogadtuk a mestert, és készítettünk vele egy bő másfél órás interjút. Ennek az első részét láthatjátok most.

pi1-1

A szétdarabolásra egyrészt azért volt szükség, mert hosszú lenne egyben 100 percet végignézni, másrészt jól elkülöníthető két témakörre a teljes anyag. Az első részben megismerhetitek Pontes családi hátterét, a véleményét Debrecenről, az itteni életvitelről. Hosszasan mesélt nekünk korábbi munkáiról, így az is kiderül, hogy miért jött el mindenhonnan néhány hónap után. Témakörként érintettük a portugál futballt, az ottani akadémiai rendszert, valamint a különbségeket a portugál és a magyar utánpótlásképzésben. Azt gondoljuk, hogy ez a része mindenképp tanulságos az interjúnak. A második részben kap majd hangsúlyt a DVSC, a taktika, az igazolások és Pontes várakozásai a tavaszi szezonról. Először azonban tekintsétek meg az első részt.

Fontos kihangsúlyozni, hogy az interjú angol nyelven készült, végig angolul társalogtunk. Így a végterméket illetően két választásunk volt: szinkronizáljuk az egészet, és alámondjuk magyarul a szöveget, vagy feliratozzuk. Mindkettőnek meg van a maga előnye és hátránya, így aztán úgy döntöttünk, hogy mindkét változatot elkészítjük. Így aztán az is jól jár, aki csak podcast adás szerűen hallgatni szeretné, és az is, aki mondjuk kíváncsi az eredeti, angol nyelven elhangzottakra magyar felirattal.

A második rész vélhetően a hét végén, de legkésőbb egy hét múlva érkezik.

ponteskep1Ajándékkal is kedveskedtünk. Megígérte, hogy a pálinkát nem a korsóból fogja inni.

 • bakberci

  Derék munka.

 • Tylla

  Köszi, nagyon jó. Várom a 2. részt.

 • Norbert Szilágyi

  Az első rész remekül sikerült, kíváncsian várom a 2. felvonást!
  Gratulálok!

 • Jamen

  Nekem nagyon szimpatikus ember Pontes. Remek a narrátor hang is!

 • csibu

  Nekünk is pozitív meglepetés volt. Köszönjük a pozitív visszajelzést neked és a többi olvasónak is! 😉

 • Kálmán Horváth

  Nekem is egyből ez jön le, hogy szimpatikus. Jó lenne megtudni, hogy egy ő kívánalma szerint megerősített csapattal mire lenne képes. Mert most tavasszal nem biztos, hogy képet kapunk minderről…

 • László Kiss

  Egy remek beszélgetés, remek emberekkel. 🙂 Gratula, kiváló munka!

 • Kálmán Horváth

  Ja és köszönjük a remek és kitartó munkátokat most is!

 • kinemugrál

  Remek munka! Jó a szinkron, jók a feliratok, Pontes pedig egy nagyon szimpatikus szakember. Sok sikert (persze ne túl sokat 🙂 )!

 • Sándor Tamás

  Le a kalappal sracok. Profi munka. Ki beszel ilyen jol angolul toletek? 🙂 Amugy nagyon az jon le, hogy ez a csoka verprofi. Erti amit csinal, nincs mellebeszeles. Ha maradna egy jo ideig, akkor par even belul nem lenne itt baj. En drukkolok neki!

 • JuveFan1897

  Köszönjük. Lucas anglisztikára jár, így ő gyakorlatilag perfekt angolból, de a többiek is megértik magukat, nekem például a munkám során napi szinten kell használnom. 🙂