Leonel Pontes interjú – 2. rész

Nem kisebb projektbe vágtunk bele két hete, mint hogy meginterjúvoljuk a csapat vezetőedzőjét, Leonel Pontest. És itt most nem a játékosokkal készített rövid, 5-6 kérdéses mini-interjúkra kell gondolni, ugyanis mi mélyinterjút akartunk ezúttal csinálni. Ami tulajdonképpen abból áll, hogy különböző témakörökben készültünk több kérdéssel, és ami még szintén újdonság volt, hogy videós formában szeretnénk publikálni a végeredményt. Így hát január 23-án a Nagyerdei Stadion egyik irodájában fogadtuk a mestert, és készítettünk vele egy bő másfél órás interjút. Következzen most a várva várt második rész.

pontes2k

Ha nem láttad az első részt, akkor itt bepótolhatod!

A második rész már olyan témákat tartogat, ami talán többek fantáziáját mozgatja meg. Pontest itt már a DVSC-ről faggattuk: hogyan került ide, miért döntött a Magyarországra szerződés mellett, hogyan értékeli az őszi szezont, mit gondol a jelenlegi taktikánkról, kiket szeretne leigazolni, és mit vár a tavaszi szezonról. Nem túlzás kijelenteni, hogy ilyen őszinte interjút talán még senki nem adott nem csak Debrecenben, hanem egész Magyarországon a vezetőedzők közül az elmúlt években. Ezúttal is kétféle változattal készültünk, reméljük így minden igényt kielégítünk ezúttal is.

 

 • DEBRECENIVSC

  Szép munka, kiderült, hogy profi a munkájában. Kiváncsi lettem volna Szekulicsban mit látnak, illetve, hogy ki marasztalja.
  Egyébként lemaradtam akkor mostmár van portugál-magyar közvetítő avagy nincs?

 • csibu

  Nincs.

 • JuveFan1897

  És nem is lesz…

 • Jamen

  Erre a kis időre minek, így gondolja a nagyfőnök….

 • Tylla

  Eddig nem ismertem Pontest, most nagyon jó benyomást tett rám. Tudja mit akar, van határozott elképzelése. Néhány héttel később hallgatva a következő gondolatok ébredtek bennem:
  – szélső futókat és középcsatárt akart, ezeket megkapta (talán még Ventura érkezhet baloldalra, különösen Mengolo sérülése miatt is fontos lenne egy bal futó). Szerintem legalább még egy csatár kellene.
  – azt mondta, hogy egy 10 fős listát adott le (noha 3 posztra kért embert), azonban úgy tűnik, hogy nem azok érkeztek, akik a listán szerepelnek. Meg is jegyzi, hogy az igazolást a budget-hez kell igazítani. Ez is azt mutatja, hogy nem azokat kapja, akiket kinézett magának.
  – igényen felül kapott egy jobb hátvédet éps egy kapust. Utóbbira tényleg szükség van Danilovic miatt.

  Röviden ennyi.

  Ui: Köszi fiúk az interjút, nagyon jóra sikeredett.

 • JuveFan1897

  3 játékost akart mindenképp, 2 szélsőt és egy csatárt, megmondta hogy ez szükséges ahhoz, hogy a csapat ütőképes legyen, mert ezek tudnak meccseket eldönteni. Ezen kívül akart még embereket a csapat kiegyensúlyozására (hisz mint említette, minden posztra két játékost akar). Osváth is rajta volt a listáján, csak nem ő lett volna a prioritás.

 • volt debreceni

  Nagyon jó az anyag, látszik hogy jól elő volt készítve és hozzáértők csinálták. Filmtechnikailag – foglalkozásom alapján is – hagy adjak egy két jó tanácsot, ne csak szakmailag legyenek jó anyagok. Ha leültetek valakit egy riportra, akkor meg kell nézni a kijelzőn, hogy milyen környezet látszik vele együtt, s így kell eldönteni a képkivágást. Képileg engem borzasztóan zavart a jobb oldalon félig belógó fogas, a bal oldalon a nyitva hagyott ajtóból belógó rész, és a Pontes mellett ülőből végig belógó bal kar ill. néha egy kicsit több is. A focihoz ennek semmi köze, s a Pontes interjúhoz sem, de bántotta a szememet. A riport akkor lesz tökéletes, ha nemcsak sportszakmai kérdésekben jó, hanem azt is megnézzük mi, mik azok amit a képen látunk. Pl. amikor Pontes letette a poharat, ami addig nem volt a képen, a kép előterében félig belógva azonnal hangsúlyt kapott. Egy kicsit szűkítve a képen ki lehetett volna hagyni. Hangsúlyozom: nagyon jó az anyag, de egy kis odafigyeléssel még “szebb” is lehetne. A készítőknek gratulálok, csak így tovább. Remélhetőleg nemsoká sz új tulajdonossal is tudtok majd ilyen riportot készíteni, mert a jelenlegi “mellébeszélővel” semmi értelme.

 • JuveFan1897

  Köszönjük a kritikát, abszolút jogosak. Mivel halszemoptikás akciókamerával vettük fel a riportot (ugyanezzel közvetítettünk ma is), így már csak a kész anyagban láttuk, hogy a Pontes mellett ülő teljesen belelátszik, illetve nyilván az is, amikor a poharat odatette. Ezeken utólag nagyon nehezen tudtuk értelmesen vágni, hogy minden szempontból megfelelő legyen. Úgy voltunk vele, hogy nem a képi anyagra fektetjük a nagyobb hangsúlyt a vágásnál, hanem inkább a hanganyagnál, így arra törekedtünk, hogy az a része legyen tökéletes, de való igaz, ha több időt és energiát fektettünk volna bele, akkor profibban is megcsinálhattuk volna.

 • Sándor Tamás

  Vegre megneztem. Sracok, hihetetlen profik vagytok. Meg egyszer le a kalappal. Nem is ertem, hogy a klub miert nem alkalmaz titeket foallasban… De ha gondoljatok, nezhetek nektek vmi csapatot itt a szigeten 🙂 Ami Pontesrol lejon, hogy egy hihetetlen profi edzo. Neki vegre van elkepzelese, erti es szereti amit csinal. Latszik, hogy amikor belemegy a reszletebe, hihetetlen beleelessel mondja. Szoval ha o itt marad, akkor nem lesz itt a jovoben gond, de idobe telik, amire beerik a munkaja. Most mar csak az a kerdesem, hogy abbol a 3 emberbol ki jott? Mert felek, hogy max a csatar meg talan meg egy szelso. Kivancsi leszek. Meg egyszer koszi sracok! Es ha lehet, surubben beszelgessetek vele!