LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Megkezdődik a tavaszi hadjárat

16Szombaton végre elkezdődik az OTP Bank Liga tavaszi szezonja, ami számunkra a elmúlt évek legnehezebb, és legfontosabb félévét hozza el. A kiesés elkerüléséért vívott harc első állomása rögtön az egyik legnehezebb összecsapás lesz, a bajnoki cím egyik várományosáét, a Ferencvárost fogadjuk a Nagyerdei Stadionban. A hírek szerint a találkozóra mindkét szurkolótábor nagy erőkkel készül, így fergeteges hangulat várható a stadionban, remélhetőleg a végén debreceni örömmel.

Finoman szólva sem volt sikeresnek nevezhető a felkészülésünk. A valódi edzőmeccsek közül mindössze a dán Aarhus gárdáját sikerült legyőznünk, miközben vereséget szenvedtünk a Balmazújvárostól, valamint döntetlent játszottunk a Békéscsabával és a Kisvárdával. A keretben is jelentős változások történtek, újabb kilenc távozónk van (beleszámítva a száműzött Castillionékat), a helyükre pedig nagyrészt légiósok érkeztek, egy-két fiatal, saját nevelésű játékossal kiegészülve, akik valószínűleg nem idén tavasszal váltják meg a világot. A legfontosabb a támadó sor megerősítése volt, ezt számszerűleg sikerült is megoldani, elöljáróban bármelyikükről elképzelhető, hogy húzóemberré válik, de ahogy mindig, ez igazából lutri, hogy ki válik be végül. A legtöbbet én a télen jó teljesítményt mutató Feltschertől és az NB1 legdrágább játékosává váló Hyun-Juntól várom. Az előszezonról bővebben beszéltünk a héten megjelent podcast adásunkban, melyet itt hallgathattok meg.

anket_04 (Custom)

Érdekes módon a Fradinak sem volt sokkal több sikerélménye, a Sparta Praha elleni döntetlenen, valamint a Tatran Presov elleni győzelmen kívül sok mindent ők sem tudnak felmutatni, bár legalább az alacsonyabb osztályú csapatokat ők rendre megverték. a zöld-fehéreknél nem titkolt cím a bajnoki cím megszerzése, ennek érdekében a kereten viszonylag sok módosítást hajtottak végre. Nyolc játékosuk távozott, közülük Ramírez a legnagyobb név, a többiek kiegészítő emberek, vagy még azok sem. Az érkezők listáján viszont több jó nevű játékost találhatunk, úgy mint Bognár István, Botka Endre, vagy akár Kleinheisler László, melléjük pedig érkezett három külföldi is. Nagy kérdés, hogy mikorra sikerül őket csapattá rázni, számomra kicsit soknak tűnik a változás, ezért sem tartom őket esélyesnek a végső sikerre a Vidivel szemben.

loki-fradi17

Pontes mester nem számíthat az eltiltott Tőzsérre, valamint a sérüléséből lábadozó Mengolora, Horváthra és Bereczkire. Valószínűleg nem nevezzük a sérüléséből frissen felépült Völgyit sem, így rögtön lesz egy kritikus poszt a balhátvéd személyében. Valószínűleg ide az örök beugró Ferenczit fogjuk tenni, de szóba jöhet a fiatal Barna, vagy az univerzális játékos, Jovanovics is. Utóbbi a jobb szélre is beférhetne, de vélhetően Osváth kezd majd abban a pozícióban. Védekező középpályásként talán a legnagyobb esély a Filip-Szekulics kettősre van, én mégis ide jelöltem Jovanovicsot, mert az említett páros szerintem nagyjából öngyilkossággal érne fel. Támadásban több újoncot is avathatunk, Feltschernek bérelt helye lehet, az előre tolt ék maradhat Handzic, bal szélre pedig bekerülhet Hyun-Jun is. Számomra nem lenne túlzottan meglepő az ifjú Kóródi szerepeltetése sem a bal szélen, aki az edzőmeccseken sok szerepet kapott, ráadásul jól is mozgott, azonban nagyobb esély van a koreai támadó játékára.

A Fradi csapatában szintén sok változás várható az őszhöz képest, az új fiúk többségét ugyanis rögtön a kezdőbe igazolta Thomas Doll. A támadó szekciójuk elég félelmetesnek tűnik, és a cserepadon is olyan játékosok ülhetnek, mint pl. Böde, Radó, vagy Varga..

A találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik, de a Stadion környékén már 14:00-tól programok várják a szurkolókat a Red and White sörözőben, így érdemes lehet korábban indulni. A találkozó játékvezetője Farkas Ádám lesz, aki nem tud kilátogatni a stadionban, az M4 Sporton követheti a fejleményeket.

Hajrá Loki!

(képek: dvsc.hu)