Önkritika az Atlantic Cup után

Az Atlantic Cup mérkőzései közben és után elképesztő mennyiségű reakciót, kérdést, hozzászólást, gondolatot kaptunk tőletek, akár személyesen, akár magánüzenetben, akár nyilvánosan. Mivel az elmúlt tíz napban több olyan, komoly visszajelzés született, mely elmarasztalt minket, önvizsgálatot tartottunk és szeretnénk minden érintettől elnézést kérni – e közlemény formájában. Már most szeretnék három dolgot kihangsúlyozni: ez nem egy ironikus írás, nem külső nyomásra született, és maximálisan komolyan gondoljuk az ebben foglaltakat.

sorry

Az Atlantic Cup küzdelmeit nem élőben, hanem pár perces csúsztatással lehetett látni nálunk és mindhárom mérkőzés beszélgetősebb, kötetlenebb adás volt, melyek utólag még mindig megtekinthetők a YouTube-on. Az ukrán csapat elleni találkozót elképesztően sokan tekintettétek meg velünk, mi viszont ezen felbuzdulva nem minden esetben megfelelően fogalmaztunk. Így esett, hogy szeretett klubunk, jelenlegi és korábbi játékosaink többször az irónia, gúny középpontjába kerültek. Bár a velük szemben megfogalmazott kritikát komolyan gondoljuk, a közlési mód és a hangnem, amit néha megengedtünk magunknak, egyértelműen túlzás volt. Ezért e közleményben kérünk minden játékostól, klubalkalmazottól és jóízlésű nézőnktől, olvasónktól elnézést. Kérjük, ne haragudjatok ránk!

Kritikával természetesen a továbbiakban is élni kívánunk, ha valami nem tetszik, továbbra is elmondjuk, leírjuk. Viszont törekszünk arra, ami korábban is jellemzett minket: körültekintően, megalapozottan és igazságosan bírálni, ha arra van szükség. Természetesen továbbra is annak örülünk, ha jól megy a csapatnak, ahogyan tettük ezt a Shakthar ellen is, mely visszaadta a csapatba vetett hitünket. Reméljük, ezt is éreztétek a felfokozott izgalmak közepette. Kritikáink mindig ugyanazt a célt szolgálják: közösen a megfelelő irányba tereljük a DVSC-t, melynek bár van tulajdonosi köre, a szívünk mélyén valahol egy kicsit mindannyiunké is.

Az évek során egyre több olvasónk lett, melyre különösen büszkék vagyunk. Bár szeretik hangoztatni, hogy nincs így, de tudjuk, hogy a klubtól többen is követnek, ismernek minket. Az ország legolvasottabb, független szurkolói blogjaként így tehát különösen nagy felelősségünk van nekünk is! Hiába hangsúlyozzuk sokszor, hogy mi csupán amatőr írók, DVSC szurkolók vagyunk, tipikus “bloggerek”, tisztában vagyunk azzal, hogy egyre inkább számít mit mondunk és mit írunk. Ennek megfelelően szeretnénk továbbra is kiszolgálni azokat a DVSC fanatikusokat, akik a mi bejegyzéseinkből értesülnek a DVSC jelenéről, múltjáról és jövőjéről. Erre törekszik minden szerkesztőségi tagunk.

Bár bloggerek vagyunk, nem mi vagyunk a fontosak, hanem írásunk tárgya, a DVSC! Mindenkit arra buzdítunk – ahogyan azt tettük 2010-es indulásunk óta -, irány a stadion tavasszal, szurkoljuk ki együtt a minél jobb eredményt, amire utána felépíthetünk egy új, még eredményesebb Lokit! Ebben bízva szóljon, a Hajrá Loki!

Csibu, Juvefan, Lucas,
valamint a teljes LokiBlog stáb

 • OnlyLoki

  Nekem sem tetszett, de ezzel most nagyot nőttetek a szememben! Így lesztek lelkes amatőrökből profik! 🙂

 • Kálmán Horváth

  Én jól szórakoztam.

 • Jamen

  Igen, mindenkinek magába kell néznie, nekem is néha.Fontos a pozitív kritika.Egy dologra mindig is vigyáztam, senkit ne bántsak meg emberi mivoltában, de szerintem ez a blog nagyrészt ilyen hozzászólásokat tartalmaz.Nincs anyázás, nincs fenyegetés, bárki, bármit is ír,én hiszem minden hozzászólónak fontos a Loki, mert egyébként nem írna ide.

 • narrator

  Nem értettem mindennel egyet, de nem vágom, miért kell elnézést kérni.
  Persze nem hallottam a közvetítés minden egyes percét, lehet, hogy valamiről lemaradtam.
  Pl. Verpi rendszeres ekézését személy szerint kissé túlzónak éreztem, disztingválni kell a játékoskénti minőség és az emberi minőség között, amely distinkciót néha elmosódottnak éreztem. De nem gondolom, hogy hasonlók miatt bocsánatot kellene kérni. Értékelem, de a részetekről kontraproduktívvá válhat.

 • JuveFan1897

  Muszáj volt ezt tisztázni, mert sokan úgy értelmezték ezt az egészet, hogy élőben közvetítjük a meccset, és eközben poénkodunk, szidalmazunk játékosokat ahelyett, hogy kommentálnánk a találkozót. Pedig szó sem volt erről, az egészet eleve úgy hirdettük, hogy közös meccsnézés, interaktív “adásmenet”, folyamatosan beolvastuk és reagáltunk a szurkolói hozzászólásokra, mi magunk pedig úgy néztük a meccset, mintha csak egy haveri társaság összeült volna, és sörözés-kólázás közben végignéz egy meccset a TV-ben, amibe nyilván beleférnek a poénkodások, beszólások. Sokaknak ez nem tetszett, és nem is feltétlenül a klub részéről (bár utólag visszahallottuk, hogy ezen is megsértődtek egyes játékosok, és nem is akarták épp emiatt engedni az élő közvetítésünket a Békéscsaba elleni edzőmeccsről…). Úgyhogy jobb ez, hogy utólag tisztáztuk, ha pedig valaki úgy érzi, hogy tényleg átléptük a határt, akkor attól elnézést kérünk/tünk.