Tűzközelben #6 – Barna Szabolcs

Legújabb interjúsorozatunkban azokat a fiatalokat szólaltattuk meg, akik most kerültek fel a DVSC felnőtt csapatába, vagy kölcsönjáték után tértek vissza a felnőtt kerethez. A Loki kerete nemrég még meglehetősen szűkös volt, alig pár nappal a szezon első meccse előtt alakult csak ki a végleges keret, Leonel Pontes pedig többször is hangoztatta, hogy az arra érdemes fiatalokat gond nélkül beteszi a csapatba. Így tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy ezek a srácok most tényleg tűzközelben vannak, kérdés, hogy élnek-e a lehetőséggel. A hatodik részben azt a Barna Szabolcsot kérdeztük, aki fél szezonon át az ősi rivális Nyíregyháza Spartacus csapatában futballozott kölcsönben, és idén télen visszatért a DVSC első keretéhez.

barna3-1

Legutóbb másfél éve beszélgettünk, azóta történt veled egy s más. Miben fejlődtél a legtöbbet az elmúlt időszakban?

Az elmúlt időszakban belekóstoltam a felnőtt futballba, kölcsönben is voltam, megismertem más csapatot is. Ez mind új inger volt számomra, amiből sokat tanultam. A legtöbbet úgy érzem, mentálisan fejlődtem. Nem izgulok, nem görcsölök már annyira, de azért van még mit tanulnom ilyen téren is.

Korhut Mihály távozásával kisebb űr keletkezett a balhátvéd poszton, így számodra is nyitott lehet a lehetőség, hogy bekerülj a csapatba. Látsz erre reális esélyt a tavasszal?

Természetesen látok, bár egy ilyen előd után nagy lehet az elvárás, hiszen Korhut kiváló játékos volt, magasan van a mérce. Szeretnék bemutatkozni minél hamarabb az élvonalban.

Milyen a kapcsolatod Leonel Pontessel, beszéltetek már? A portugál tréner többször is hangoztatta, hogy szeretne helyi kötődésű fiatalokat beépíteni.

Igen, természetesen beszéltünk már. Mikor visszajöttem Nyíregyházáról, szinte egyből leültünk és elmondta, miként látja a dolgokat. Őszinte volt velem és biztatott. Elmondta, hogy lesz majd lehetőségem bizonyítani, addig pedig keményen kell dolgoznom és ki kell használnom az alkalmat, amikor az adódik.

barna1

A csapaton belül mennyire téma a csapat jelenlegi helyezése?

Mindenki tisztában van a csapatból, hogy hogy állunk a tabellán és mindenki azon van hogy ezen változtassunk. Természetesen pozitív irányba. A kiesés persze szóba se jön.

Milyen a kapcsolatod a többi fiatallal? Van akivel jóban vagy, vagy inkább másokkal lógsz együtt?

Mindenkivel jó a kapcsolatom, de a kortársaimmal, a fiatal játékosokkal különösen, hiszen szinte mindegyikükkel játszottam már nem egyszer egy csapatban. Velük nőttem fel, természetesen velük töltöm a legtöbb időt.

Hogyan értékeled a portugál edzőtábort, milyen volt játszani a Sahtar ellen?

Nagyon pozitívan értékelem az edzőtábort, hiszen sok meccset játszottunk és edzésből sem volt hiány. Külön öröm számomra, hogy minden meccsen pályára léphettem kint. Nehéz volt ellenük játszani, különösen a Shaktar ellen. De nagy kihívás volt és nem kisebb élmény. Az ilyen meccsekből lehet a legtöbbet tanulni és ilyen csapatok ellen igazi élvezet játszani.

Mit szeretsz csinálni a szabadidődben, amikor nincs edzés? Mesélj kicsit a tanulmányaidról, hiszen a focistákra talán  egy kicsi kevésbé jellemző módon egyetemet is végzel a sport mellett.

Szabadidőmet barátnőmmel, a barátaimmal és a családommal töltöm. Próbálok egyéb programokat is szervezni, viszont a foci és az egyetem mellett nem sok pihenőidő jut. Viszont mindig arra törekszem, hogy az az időtöltés minőségi legyen. A gimnázium után úgy gondoltam, mindenképp tovább kell tanulnom, hiszen egy sérülés vagy bármi más is kettészelheti a sportkarriert, nem tehetek fel mindent egy lapra. Manapság érdemes több lábon állni. Debrecenben folytattam tanulmányaimat a GTK-n, informatikus és szakigazgatási agrármérnöki szakon vagyok harmadéves.

barna2

Mindörökké hajrá Debrecen!

Lucas

(képek forrása: dvsc.hu illetve saját)

  • tiberius

    Remélem ő nemcsak igéret marad!Egyszer láttam játszani s tetszett ,hogy akkor se volt egy ijedős tipus.
    Azért jók az ilyen beszélgetések mert vajon mikor és kitől tudtuk volna meg,hogy egyetemre jár?Sok sikert és remélem többször is láthatjuk játszani tavasszal !!!!