Fordul-e a kocka?

Túlesve a Ferencváros elleni tavaszi nyitányon, amelyen a Loki egy nagyon is értékes pontot szerzett a bajnoki címre törő zöldek ellen, nem áll meg az élet, hiszen szombaton már egy újabb nehéz ellenfél, a jelenlegi második helyezett Budapest Honvéd otthonában ismételhetik meg a pont, vagy pontok gyűjtögetését Leonel Pontes fiai.

lok41

Bizonyára mindenki meglepődik azon, hogy a Marco Rossi által edzett fővárosiak a tabella második helyén állnak, de nincs ebben semmi meglepő, hiszen a Honvéd régi-új talján mesterének 2015-ben elkezdett munkája úgy fest, hogy ebben a szezonban kezd beérni. Legnagyobb erősségük pedig nem az, hogy tele vannak tűzdelve jobbnál jobb klasszis játékosokkal, hanem hogy igazi csapatként tudnak játszani és eredményesen tudják a mély vízbe dobni az akadémiájukról kikerülő fiatal játékosokat, amire nagyon jó példa például a télen a másodosztályú Puskás Akadémiába eligazoló Prosser Dániel, vagy éppen Holender Filip és Koszta Márk neve, akik teljesen ismeretlenül robbantak be a magyar bajnokságba és meghatározó játékosai tudtak lenni a piros-fekete mezeseknek.

Emellett a rutinos rókák szekcióját például a korábbi újpesti Dusan Vasiljevic, valamint az ex-győri Djorde Kamber is képviseli a csapatban, így elmondhatjuk, hogy a fiatal és a rutinos játékosok kiválóan kiegészítik egymást a pályán eddig. Az eredményes játékhoz pedig megvannak elöl is a gólveszélyes támadóik az olasz Davide Lanzafame és Eppel Márton személyében, akik ketten eddig 16 gólt vállaltak az együttes 34 rúgott góljából, így egyértelműen kulcskérdés lehet részünkről, hogy milyen módon tudjuk kikapcsolni a játékból őket. A Fradi ellen például sikerült Bödét teljesen leradírozni a pályáról a Mészáros-Brkovic kettősnek, míg a túloldalon a válogatott keretbe is többször meghívót kapó Botka Endre már nem a Kispest sikereiért küzd tavasszal, hiszen a rivális Ferencvárosba igazolt, ami akár még nekünk jól is jöhet. Jelen pillanatban azonban úgy fest, hogy nem érezte meg a Honvéd mindezt, hiszen az MTK ellen tudtak 2-1-re nyerni idegenben, így mondhatjuk, hogy jól rajtoltak.

honvloki

A Lokinál az nehezítheti a dolgát Leonel Pontes vezetőedzőnek, hogy nem számíthat továbbra sem Völgyi Dániel, Bereczki Dániel és a télen igazolt Justin Mengolo játékára sem, viszont a nyitányon sárga lapjai miatt eltiltott Tőzsér Dániel már minden bizonnyal ott lehet a kezdőben szombaton. Ismerve a két fél utóbbi években lejátszott mérkőzéseit mindenképpen egy izgalmas találkozóra van kilátás, hiszen a két együttes összecsapásain általában sok gól szokott születni, amit jól bizonyít a közelmúltban lejátszott 3-3-as mérkőzés a Bozsik Stadionban vagy éppen egy könnyed 4-0-ás Loki siker a Nagyerdei Stadionban. Ugyanakkor azt sem érdemes elfelejteni, hogy adósai vagyunk a kispestieknek, hiszen a közelmúltban elég sokszor törtek borsot az orrunk alá, mint például tavaly a szülinapunkon elszenvedett megalázó 3-0-s zakó hazai környezetben vagy éppen a 2014-es bajnokavatónkon bekövetkezett 2-0-ás kellemetlen betli, így éppen ideje lenne visszavágni Rossi csapatának ezekért a sérelmekért. Ősszel egyébként hazai pályán egy korai Lanzafame-góllal is vereséget szenvedtünk, így még egy ok, amiért még motiváltabban és sikeréhesen kell majd pályára lépnünk.

Most már csak az a kérdés, hogy fordul-e az a bizonyos kocka, és tudunk-e végre mérkőzést nyerni, ugyanis hatmeccses nyeretlenségi szériában vagyunk, amire több, mint 15 éve nem volt példa. A kulcs mindenképpen az lesz, hogy milyen százalékban tudjuk majd kihasználni az előttünk adódó gólhelyzeteket. Nagyon remélem, hogy minimum egy ponttal gazdagabbak leszünk holnap a lefújás után.

(borítókép forrása: haon.hu)

 • LebesgueStieltjes .

  Szerintem a 3 vkp a fradinak szólt, a Honvéd ellen, még ha idegenben is játszunk, szerintem 4-2-3-1 lesz. Danilovic – Ferenczi, Mészáros, Brkovic, Osváth – Tőzsér, Filip – Feltscher, Holman, Jovanovic – Handzic

 • JuveFan1897

  Elsőre én is azt tippeltem volna, de nem hinném, hogy Jovanovicot kitenné a szélre Pontes.

 • Kálmán Horváth

  Talán ha Filip helyén Jovanovic játszana, jobb szélen meg lenne a Suk, akkor nekem megfelelne. Utóbbi szerintem biztos hogy játszik (legalább is hiba volna kihagyni).

 • Jamen

  Az összeállításokat mindig jobbról balra tartva írjuk.

 • joel

  4-4-1-1 / 4-2-3-1, ki hogy hivna…Danilovic- Osvath, Brkovic, Meszaros, Ferenczi- Jovanovic, Filip, Tozser, Feltscher- Holman- Suk Ha lenne egy baloldali kp-unk, mondjuk Ventura,a k…a eletbe…akkor Feltscher lehetne a posztjan jobbszelen

 • Újpest FC-t szerető személy

  “Hatmeccses nyeretlenségi szériában vagyunk, amire több, mint 15 éve nem volt példa.”
  De jó nektek, velünk minden évben előfordul 😀

 • tiberius

  Én x-t várok a mai meccsen!
  A fradi ellen a LOKI csapat szintű védekezése nem volt rossz, ez több mindennek köszönhető.Elől Handzic jobban letámadott mint vittek s már így nehezebb volt felhozni a labdát.Az persze más kérdés,hogy a rögzitett pontrugásoknál bajban voltunk többször is.Még a mai meccsen Mészáros tenném én is a kezdőbe a rutinja miatt,de egy két forduló mulva már Szilvásit tenném be a védelembe.Magas aki hátul és elől is hasznos lehet.
  Még a mai meccsen Sekulicsot játszatnám Filip helyett,bár leginkább egy küzdő harcos fiatalnak örülnék a legjobban!
  Egyszer minden sorozat megszakad….

 • Signum

  PONTES: ALKALMATLAN!