Nem kell a hiszti!

Mi kell ahhoz, hogy Debrecenben tömeghisztéria alakuljon ki alig pár óra alatt? Elég hozzá annyi, hogy elveszít a Loki egy meccset, ahol nem volt épeszű ember, aki komolyan elhitte, hogy lehet bármi keresnivalónk. Bukjuk el azt az egy pontot, amire volt még minimális esélyünk és aminek a megszerzéséért minden erejét mozgósította ez az ezer sebből vérző, szebb napokat is megélt csapatocska. De mindez mit se számít. Ha egy gyorsulási versenyen egy rozzant IFA végül pár méterrel alulmarad egy Lamborgini Aventadorral szemben, nyilván az a megoldás, hogy rúgjuk ki a garázs főnökét, a szerelőket, a sofőrt… Meg mindenkit. Pedig a tegnapi Honvéd-Lokin nem történt más, mint hogy bejött a forduló egyik legnagyobb papírformája: kikaptunk idegenben 1:0-ra. Elő is bújtak a trollok az üregeikből, felmentek természetes élőhelyükre, az internetre, billentyűzetet ragadtak és őrjöngeni kezdtek. “Még ezután is véditek Pontest???”- szegezte nekünk a kérdést valamelyikük, mintha nem is LokiBlog, hanem PontesBlog lennénk. Nem, kedves Troll úr. Van jobb dolgunk is. Például összefoglalni a mérkőzést, számot vetni önmagunkkal, beharangozni a következőt, és tovább küzdeni a magunk szerény eszközeivel a bennmaradásunkért.

honvbor

A Honvéd parádés szezont fut idén, és jelen pillanatban az egyik legjobb magyar klubcsapat minden tekintetben. Bolond, aki ezt megkérdőjelezi. A meccsünk előtt csupán rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően voltak másodikok a Videoton mögött, de legyőzésünkkel és a 0:0-ra végződött Fradi-Vidinek köszönhetően immáron ők vezetik a tabellát 40 pontjukkal. Marco Rossi pedig immár sokadszor alkalmazta ellenünk sikerrel az 5 védős (ami 3+2 támadásban) rendszerét, hogy megfojtsa minden támadásunkat, és magyar szinten kiemelkedő középpályájukkal és szintén magyar szinten egyenesen klasszis csatársorukkal nyugodtan dolgozhasson azon, hogy 90 perc alatt felőrölje a 10. helyen álló Debrecen védelmét. Azért kevés csapat mondhatja el magáról, hogy két gólkirályi címre is esélyes csatár focizik náluk, márpedig az élete szezonját futó Eppel és a megbízható Lanzafame által fémjelzett kispesti támadósor ilyen.

kisploki

A Loki ehhez képest viszont az életéért küzd a bajnokságban, illetve abból főz, amiből tud. A kapuban a jól megszokott Danilovics, előtte pedig a balhátvéd nélküli, “helyenként kicsit lyukas” védősorunk: Osváth, Brkovics, Mészáros és Ferenczi kezdett. Tőzsér eltiltásának lejártával csupán egy kérdés volt: Szekulicsot vagy pedig Filipet szorítja ki a kezdőcsapatból visszatérésekor. Pontes választása némi meglepetésre Filipre esett, így ő kezdte a cserepadon a meccset, nem szerb kollégája, aki mellett véleményem szerint az szólt, hogy Filipnél jobban küzd a pályán, a portugál mester pedig a harcos játékosokat szereti. Jovanovics nem szorult ki, ám egy sorral feljebb került. Ez a három, védekezőbb felfogású középpályás volt Feltscher, Holman és Handzsics mögött.

A hazaiak már rögtön a kezdő sípszó után az értésünkre adták, hogy nem fognak kegyelmezni nekünk: ha mi innen pontokat akarunk elvinni, kössük fel a gatyát. Még az első perc sem pergett le (egész pontosan 40 másodperc telt csak el), amikor egy bal szélen végigfutott villámgyors támadás végén az azóta magyar gólkirály-jelöltté avanzsált Eppel Márton veszélyeztethetett, ám lövése túl sutára sikeredett. Az 5. percben megint ő került helyzetbe, de melléfejelt az ötösről. Ezek után még inkább a Honvéd percei következtek, nagy nyomás alatt tartottak minket: a 9. percben Mészáros kezezésgyanús eseténél akár büntetőt is ítélhettek volna ellenünk (véleményes volt), ám Berke Balázs sípja néma maradt. Kapu elé szögezett csapatunk 8-9 emberrel is védekezett helyenként, és az esetek nagy többségében jól meg is oldottuk a feladatunkat. Nem úgy a 12. percben, amikor Szekulics és Jovanovics összejátéka nyomán utóbbi játékos hibájából Kosztához került a labda, aki jó 20-ról nem sokkal tévesztette el a jobb alsót. Nem titkoltan védekezésre és kontrákra voltunk berendezkedve, mindenesetre ennek ismeretében is minimum ciki, hogy Gróf kapujáig a 15. percben jutottunk el először, de abban se volt sok köszönet, ugyanis Tőzsér nemes egyszerűséggel feladta a szögletet a hidrogénszőke kispesti hálóőrnek. Időközben Feltscher is megsérült, és bár eleinte úgy tűnt, tudja majd folytatni, rövidesen cserét is kért, mi addig is emberhátrányban játszottunk. Természetesen ezek után újabb nehéz percek következtek. A tizenkilencedikben például a csúnyán lemaradt Ferenczi helyéről (róla még lesz szó) Lanzafame lőhetett kapura, ám gyenge lövését hárítani tudta szerb portásunk. Az ezt követő szöglet után én már bent is láttam a labdát a csúnyán alászaladó Danilovics kapujában, ám szerencsére Laczkó fejese a kaputól kicsit odébb hagyta el a játékteret.

Ezután végre kiegyenlítődött a pályán lévő játékosok száma, amikor Szuk Hjun-Dzsun érkezett a megsérült Feltscher helyére. A dél-koreai beállása látványosan felpezsdítette a kontrajátékunkat (ami ezen a meccsen szinonim volt a támadójátékunkkal), a 24. percben az első gólhelyzetünk is meglehetett volna, ha Lovrics nem ment nagyot azelőtt, hogy Handzsics eljuttatta volna a játékszert az érkező Szukhoz. Így szöglet következett, ami az előzőnél valamivel veszélyesebbre sikeredett, ám ahhoz nem elég veszélyesre, hogy gólt szerezzünk belőle. A meccs ezen periódusában inkább a középpályán dominált a játék, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. A 29. percben például a térfelünk feléről indítottunk egy nagyon ígéretes kontrát, ahol Szuk a jobb oldalt két kispestin is áthámozta magát, de épp, mielőtt a teljesen üres és épp beinduló Handzsicsnak passzolhatott volna, a harmadik hazai védő felvágta, így megszakadt a kontránk, és még Szuk is fájlalta a karját, amivel a szerencsétlen földet érése erejét tompította. Sajnos ezzel nagyjából vége is volt a kiegyenlített játéknak, ismét a hazaiak kerekedtek fölénybe. A 33. percben Osváth Attila volt nagyon-nagyon jó helyen Eppel lövésénél, mikor mindenki más már verve volt (de főleg Mészáros és Ferenczi). Ebből a félidőből már több helyzetet nem érdemes megemlíteni, ugyanis csak kisebbek és nem annyira veszélyesek adódtak, egyik sem mielőttünk. Volt egy alaposan fölészállt Ikenne-King lövés, meg egy mellészállt Hidi-próbálkozás Jovanovics luftja után. Mindenesetre az tisztán látszott, hogy itt ma vért fogunk izzadni azért az egy pontért, amire megvolt talán még az a némiképp reális esélyünk. Félidő, 0-0.

handzsicsos

Bože moj, ilyenkor mit kell csinálni?”

Aki azt hitte, ennél a félidőnél csak jobb jöhet, nos, azok számára volt a meccsnek egy rossz híre. Bár az 54. percben Handzsics megteremtette magának a lövőhelyzetet, a gólhoz ekkor se volt közel csapatunk.  Öt perccel később pedig az egyetlen igazán veszélyesnek ígérkező gólhelyzetünket is elpuskáztuk: három a háromban vihettük rá a labdát a kispesti védőkre, ám Szuk és Holman összjátékát a tizenhatos vonalánál, pont a kulcsmomentumban les címén megállította a partjelző. De ha továbbengedte volna, Holman akkor is elesett volna a semmiben épp a képzeletbeli labdaátvétel előtt. Komolyan. Megnéztem a visszajátszást, nem volt ott semmi és senki, Holman mégis elbotlott valamiben. A 63. perc után pedig, amikor a kongói Kabangu beküldésével Marco Rossi újabb erőket mozgósított a vezetés megszerzéséért, már közünk sem volt a meccshez. Futószalagon jöttek a hatalmasat játszó Eppel, Lanzafame és Kabangu előtt a sanszok. Volt példa rá, hogy Eppel pár méterről tüzelhetett, ám Danilovics megfogta, valamint arra is, hogy Kabangu centikkel tévesztette el a kapufát. A 74. minutum cseréje pedig mindkét mester szándékai felől eloszlatott mindennemű kétséget, ha voltak: a hazaiaknál Zsótér révén újabb támadó állt be, nálunk pedig a megint botrányosan elfáradt Holman helyére érkezett egy újabb védekező középpályás, Ioan Filip.

szukosBekkeltünk, egy kisebb helyzetünk azonban mégis akadt még egy szöglet után a 82. percben: Szekulics megcsúsztatott, és Gróf kapuja előtt keresztben átszálló labdájára túl későn érkezett Mészáros, így már csak integetni tudott neki. Pedig egy efféle “semmiből született” gól igen jól jött volna nekünk a végén. Arról nem is beszélve, hogy akkor talán akkor nem is kaptuk volna be a 85. percben a meccs, és egyben a három pont sorsát eldöntő gólt: a Kabangu ívelését a védekezés helyett balett bemutatót tartó Ferenczi János mellett zavartalanul átvevő, majd magabiztosan a hálóba zúdító Eppel Márton révén a hazaiak nagy megkönnyebbülésére az eredményjelző tábla végre 1:0-ra válthatott. A hátralévő percekben még a nem sokkal ezután beállt Chuka majdnem villant egyet, Lanzafame összeszínészkedett Brkovicsnak egy sárga lapot, miután ő az olasz csatár cigánykodásán felidegesítve magát nekibikázta a labdát a vendégszektor kerítésének (sajnos pont telibe kapva a LokiBlogos molinót), de ennyi volt. Egy bosszantó, ám vitathatatlanul megérdemelt góllal 1:0-ra nyert a Honvéd. A meccs után ők a mennybe mentek, mi pedig a pokolba. Történt ugyanis, hogy a 0:0-ra végződött Fradi-Vidi miatt átvették a vezetést a tabellán, mi pedig az MTK győzelme nyomán pontazonossággal, kevesebb győzelemmel a 11. helyre csúsztunk vissza a szintén nagyon fontos pontokat hullajtó DVTK mögé.

Osztályzatok

Branislav Danilovic – 5
k_danilovicsTudok róla jót is, meg rosszat is mondani. Essünk túl először a rossz dolgokon: az első félidőben csúnyán alászaladt egy szögletnek, amikor csak Laczkó Zsolton múlt, hogy nem szerzett gólt a Honvéd, illetve Eppel góljánál is elképzelhető, hogy védhette volna a lövést, egy kicsit bele is ért, ám egy ütemet elkésett a kezei összezárásával. Ugyanakkor számos szép védése, és még egy-két bravúrja is volt, amik nélkül sokkal nagyobb arányú is lehetett volna a vereségünk.

Osváth Attila – 6
Osvath_Attila_kCsak ő egymaga két biztos góltól mentett meg minket. Végig kiválóan helyezkedett és fáradhatatlanul robotolt. Nyilván fiatal, jobban is bírja a tempót, de megcsinálta azt, amire nagyon kevés jobbhátvéd képes Magyarországon: Brkoviccsal együtt semlegesítette Davide Lanzafamét 90 percre.

Dusan Brkovic – 6
brkovics_k
Hasonlóan elismerően tudok nyilatkozni Dusanról is. Végig kiválóan megoldotta a feladatát, ő is nem egyszer fontos pillanatokban lépett közbe, illetve végig küzdött is. Hatalmas űr, és egy NB II-es szintű védelem marad majd utána, ha nyáron távozik.

Mészáros Norbert – 4
meszaros_kTöbb, mint egy éve már annak, hogy megírtuk, miért kellene már visszavonulnia. Jelentjük, még mindig itt van, az utolsó utáni szezonját futja. Futja? Nos, amíg bírja, addig igen. Utána pedig kocogja. Eppel és Kabangu megette uzsonnára, bizonytalan és körülményes volt.

Ferenczi János – 3
ferenczi_kHajjaj… Ha nem róla kapjuk a mindent eldöntő gólt a 85. percben, ha nem vehette volna át mellette (és a kaputól pár méternyire) Eppel a labdát olyan zavartalanul, hogy az már nevetséges, és ha nem egy balettfigurát próbált volna bemutatni védekezés gyanánt, akkor is lehúznám. Ismét bebizonyosodott, hogy egy-egy meccsre be tud ugrani, de ő bizony nem balhátvéd, és soha nem is lesz az. Rendre későn ért vissza védekezni, sokszor helyezkedett rosszul. Nyoma sem volt a Fradi ellen nyújtott játékának.

Aleksandar Jovanovic – 4
jovanovic_kIsmét küzdött, de tőle ez már megszokott. Az már kevésbé, hogy ezúttal nagyon nem ment neki a játék, gyenge napot fogott ki. Sokszor veszítettek labdát Szekuliccsal olyankor, amikor nem kellett volna, illetve egyszer még egy kapitális luftot is rúgott, amiből szintén Honvéd-helyzet lett.

Tőzsér Dániel – 4
tozser_k
Hogy a krimik világából kölcsönözzek jelzőt az ő tegnapi játékára: sziklaszilárd alibi. A pontrúgásainkon kívül még a tévé sem nagyon mutatta. Egyszerűen nem értem, hogy lehet ennyire eltűnni a mezőnyben egy ilyen kaliberű, papíron egymillió eurót érő játékosnak.

Danilo Sekulic – 4
szekulics_kA pályán csak az a délszláv játékos nem küzd, amelyiknek levágták a lábát. De még lehet, hogy akkor is. Danilo játékában sajna megint csak ennyi köszönet volt. Harcolt és brusztolt becsülettel, a védekező feladatait még csak-csak meg is oldotta, ám mikor támadni kellett volna, nem egyszer halt el épp őrajta az egész akció. Előrejátékban borzasztó gyenge.

Holman Dávid – 4
holman_kIsmét bebizonyosodott, hogy ha neki nem megy a játék, a Lokinak sem megy. Gyenge napot fogott ki, ráadásul már nem először lövi el az összes puskaporát 60 perc alatt. Cseréje jogos és időszerű volt. A Diósgyőr ellen legutóbb parádésan játszott, kis túlzással minden rajta áll vagy bukik majd jövő szombaton.

Frank Feltscher – 0
Frank_Feltscher_kKeveset játszott, sajnos nagyon hamar megsérült, a helyén pedig Szuk folytatta. Reméljük, nem komoly.

Haris Handzic – 5
Haris_Handzic_k
Nincs kétségem afelől, hogy fog ő itt még gólokat rúgni, ma azonban bárhogy küzdött, leradírozták a pályáról a kispesti védők. Egy kivétel volt csak, egyszer megcsinált magának egy helyzetet, na az szép volt. Több ilyen kellene.

∼•∼

Hyun-jun Suk – 5
Szuk_kFelpezsdült a játékunk a beállásával. Az már látszik, hogy kontrázni is lehet vele, valamint mind a széleken, mind középen képes lehet jó teljesítményre. Egyelőre bizakodó vagyok vele kapcsolatban.

Ioan Filip – 4

filip_kBeállt, de minek? Nem tett hozzá semmit a játékunkhoz, pedig az lett volna a cél, hogy a nagy nyomást kifejtő Honvéd támadásait egy kicsit megszűrje. Eppel góljánál viszont hiába volt fenn a pályán egyszerre Szekulics, Jovanovics és ő, Eppelre mégsem vigyázott más, csak Ferenczi, Kabangu pedig zavartalanul ívelhetett hozzá.

Derick Chuka Ogbu – 0
chuka_kKörülbelül 5 perc jutott neki, azalatt egyszer tudott megvillanni, ám Gróf akkor is felszedte előle a labdát. Jövő héten egy Diósgyőr ellen, ha kap legalább 15 percet, esetleg végre tényleg megmutathatja, tud-e valamit. Fél évvel ideigazolása után épp ideje.

∼•∼

Leonel Pontes
leonel_pontes_kElérkeztünk a legszebb, legizgisebb részhez. Úgyis tudom, hogy a nyájas olvasók fele egyből ide tekert. Arra vagytok kíváncsiak, mit tudok felhozni én, a PontesBlog egyik szerkesztője a kis portugál tréner védelmére egy ilyen gyalázatos vereség után. (irónia) Megtehetném, hogy én is nekiesek, mint egyes helyi szennyoldalak, akik -idézem: “Mi a f@sz van?”- kísérőszöveggel osztottak meg egy összegányolt cikket kiesőhelyre kerülésünk örömére, természetesen Pontes fotójával kísérve, mert ki más lenne a hibás ezért, mint az edző és csakis ő. Engedelmetekkel a mérkőzés pontszámainak a végén erről is kifejtem a véleményem, elöljáróban csak annyit: az a tény, hogy 85 percen át harcban voltunk az 1 pontért az egyik bajnokesélyes otthonában, és hogy mindössze egy góllal kaptunk ki, százszor inkább egy szakmai bravúr ezzel a bandával, mintsem egy kudarc. Látványosan az egy pontért jöttünk, ami az egyetlen reális célunk lehetett ezen a mérkőzésen, Pontes pedig a lehetőségekhez mérten a legjobb csapatot küldte pályára. Hogy végül nem jött össze, nyilván az ő hibája is. Ezt ő maga mondta el nekünk a múlt havi interjúban. De maradjunk annyiban, hogy erre még visszatérünk.

honvered


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Az a fajta meccs volt, ahol nagyon jót tett volna egy gól a játéknak, mi viszont nem akartuk, hogy az a gól megszülessen. A mérkőzés nagy része így minden volt, csak látványos és élvezetes nem. Igyekeztünk lehozni a Honvédot a saját szintünkre. Ha kibekkeltük volna a végéig, adtam volna a csapatnak egy hármast, hiszen a cél még az olyan eszközöket is szentesíti, mint ez a brusztolós bunkerfoci, így viszont nem jár jobb a kettesnél. A bíró Mészi kezezésénél véleményem szerint vajszívű volt velünk szemben, viszont elég sok kemény és sérülésveszélyes belépőt is megtorolatlanul hagyott a hazai játékosoknak.

∼•∼

Zárásként adós vagyok még néhány gondolattal, illetve magyarázattal tartozok azért is, miért pont ez lett a cikk címe. Szerintem pont itt az ideje, hogy mindenki lenyugodjon a 3.14csába. Kinek nem inge, természetesen majd nem veszi magára.

mindenki

Olyan sok ostoba és korlátolt kommentbe, fórum-hozzászólásba, újságcikkbe futottam bele tegnap óta, hogy azt se tudom, melyik hídról ugorjak le hirtelen. Néhány példa a leggyakoribb, visszatérő hülyeségekből:

 • “Ébresztő, nyissátok má’ ki a szemeteket, kieső helyen van a Loki!”

Na ne mondd, Sherlock. Pontosan egy éve és 25 napja szóltam, hogy ez lesz. A vekker tehát már rohadt régóta csörög, és őszintén szólva nem hiszem el, hogy rajtam, szerkesztőtársaimon és közületek pár tucat emberen kívül ezt senki más nem látta előre, és itt most elsősorban a klub vezetőségére gondolok. Az előjelek ugyanis tisztán látszottak már 2014-ben és ’15-ben is. A DVSC pontosan ott van, ahol azt sok évnyi koncepciótlan vezetési stratégia, elhibázott játékospolitika és fenntarthatatlan pénzügyi modell alkalmazása után megérdemli. Egy ponttal, egy hellyel sem előbb, sem hátrébb. Hogy miért most tört ki a hiszti? Mert most léptük át azt a lélektani határt, hogy tényleg kieső helyre került a csapat. A tél folyamán senki sem hisztizett, pedig a 10. helyen teleltünk, csupán az eggyel több győzelmünknek köszönhetően voltunk a 11. MTK előtt.

 • “Még most is véditek Pontest???”

Minek néztek ti minket? Nem vagyunk sem őrző-védő cég, sem jogászok, sem a légzsák, meg a biztonsági öv az autójában, sem a felső tagozatos bátyja, hogy “megvédjük”. Elárulok valamit: Leonel Pontes nem az az ember, aki rászorul arra, hogy egy szurkolói blog a védelmébe vegye. Tovább megyek: ha ellene hergelnénk a közhangulatot, az se számítana. Szerintetek miért nem rúgta ki őt a klub az igazgatósági ülésen? Szerintetek miért írunk róla olyan (máskülönben igencsak objektív és elfogulatlan) cikkeket, mint az 5 ok miért korai Pontest hibáztatni, vagy a Pontes: Áldás vagy átok? ? Miért álltak ki mellette az ultrák? Szerintetek miért vagyunk mi is jó véleménnyel róla? Mert aki hallotta már őt beszélni, annak igen hamar lejön, hogy ez a fickó pontosan tudja, mit csinál. Ő egy profi mentalitású és céltudatos ember. Lehet őt szeretni, lehet utálni. Magasról tesz rá. Ő csak a munkában hisz, és vannak elképzelései.

 • “De nem vót semmi elképzelés a pályán, nem nyertünk hat meccs óta, meg nem rúgunk gólt.”

Már mikor megláttam a sorsolást, pontosan tudtam, hogy ez lesz. Fradi itthon és Honvéd idegenben, minden edző szezon eleji rémálma. Őszintén szólva nem tudom, mit vártunk. Hogy egy olyan felkészülés után, hogy konkrétan pár nappal az első meccs előtt alakul ki a keret, majd lesz bármi keresnivalónk a tabella 3. és 2. helyezettjével szemben? Különben is, percekre voltunk attól, hogy két meccs/két ponttal kezdjünk be idén, egy pont így is a mienk. Most majd jön két igazi vízválasztó meccs. Majd ha a Diósgyőrt se verjük meg, akkor lesznek bajok. Nem Honvédokat, meg nem Fradikat kell nekünk idén megverni.

 • “Herczegbandi bezzeg két meccsen hat pontot szerzett minden felkészülés nélkül…”

Jóisten, gyere le. Ezt ti se gondolhatjátok komolyan. Megvertük itthon a Gyirmótot egy Kondás távozásával felszabadult társasággal, majd egy mázlis góllal nyertünk 1:0-ra Kövesden. De igen, Pontesnek a k. anyját, amiért nem szerzett hat pontot a Fradi meg a Kispest ellen… Legyen mostantól minden jövőbeni edzőnek ez a két meccs a mérleg!

 • “De a Pontes igazíccsa a Loki képességeihez a játékot, mert így nem vagyunk eredményesek!”

Éppen azt teszi, egy rakás össze-vissza igazolt játékosokból álló, kiegyensúlyozatlan és összeszokatlan társaságot próbál megtanítani focizni. Elmondta azt is, hogy a kapu előtti 20 méteren nincsen már edző. Ott csak a játékos van, és az ő képességei, az ő döntései. Igaz ez nemcsak a támadósorra, de a védelemre is. Nincs olyan futball, nincs olyan játékstílus, nincs olyan taktika, ahol Ferenczi János épkézláb balhátvéd, aki tartani tud egy Eppelt! Olyan sincs, ahol ezek a játékosok több gólt lőnek. Arról nem is beszélve, hogy egyesek folyamatosan fúrják az ő csapatépítését. Hiába építi be Bobkot, Vitteket, hiába javasolja Ventura leigazolását, valaki (szerintem sejtitek hogy ki) mindig közbeszól.

 • “De a DVSC az a magyar bajnokság harmadik legértékesebb blablabla”

Igen, 29 játékossal, amiből egymillió Euró az egygólos, újabban folyton alibiző Tőzsér Dani a játékosmúltja miatt, 1,8 millió a kölcsönben itt lévő Szuk, 400 ezer az ideigazolása után egyből lesérülő, nulla gólos Chuka, 450 ezer Szekulics, akinek még jó meccse nem nagyon volt itt, és így tovább. Amint látható, rohadtul nem a pénz focizik a pályán továbbra sem. Olyan apróságok, mint a csapategység, az összeszokottság, vagy a játékosok megfelelő poszton játszatása többet tud nyomni a latba. Bármilyen hihetetlen. Ahogy az is hihetetlen lehet, hogy elmúlt az aranykorszak. Ébresztő, emberek! Nem vagyunk többé élcsapat, tavaly középcsapat voltunk, de már azok sem vagyunk. Kész, ennyi volt, mese volt. Most épp a lejtőn próbálunk megállni, aztán pedig újra építkezni.

 • “De idehoztuk ezt a sok külföldit, hol vannak a debreceni fiatalok?!”

Teljes mértékben igazad van, leszámítva azt a tényt, hogy rendre a délszláv játékosaink hajtanak a legjobban a Loki sikeréért, meg az az Osváth Attila, akit az motivál, hogy visszatérése után nagy erőssége lehessen a VASASNAK(!), miközben az olyan ízig-vérig debreceniekről kapjuk a gólokat, mint Ferenczi Janika meg Mészáros. De nem baj, nyilván az is Pontes hibája, hogy 2011 óta kettő darab debreceni fiatal épült be a DVSC-ben, méghozzá Ferenczi és Balogh Norbi…

 • És nyifi, és nyüfi, és nyafi!

Még egyszer mondom: kinek nem inge, ne vegye magára. De nekem ez volt az utolsó alkalom, hogy a számat téptem. Nem Pontes védelmében! Mint mondottam volt, ő nem szorul rá. Csinálja a dolgát, és meg is fogjuk verni vele a Diósgyőrt. Ezt úgy vehetitek készpénznek, mint ahogy azt is megmondtam, hogy idén a bennmaradás lesz a cél. Hanem a káros, demagóg szövegek ellen, amik még tovább nehezítik a kiesés ellen vívott harcunkat.

És mielőtt nekem estek: ha mégsem verjük meg szombaton a DVTK-t, és az bizonyíthatóan Pontes elhibázott döntéseinek a következménye lesz, én fogom a leghangosabban követelni a távozását. A DVSC ugyanis több, mint én, több mint a LokiBlog, több, mint Pontes, és több, mint Szima Gábor. Ebben úgy hiszem, egyetértünk. 🙂

Mindörökké hajrá Debrecen!

Lucas

(képek forrása: dvsc.hu)

 • Isti
 • Levkoo

  Danilovicnak esélye sem volt a gólnál szvsz.
  Mit vártok a kövi 2 meccstől?

 • JuveFan1897

  Én most sem adtam volna meccs legjobbja címet, de ha már muszáj lett volna, akkor inkább Danilovics, volt 2-3 hatalmas bravúrja, a gólnál meg szerintem nem hibázott, visszanéztem felvételről, viszonylag közelről jött egy erős lövés, amibe még tett egy kis külsőt is Eppel, szóval nem hibáztatnám.

  Ami pedig magát a játékot illeti: az van, hogy Pontes kért két szélsőt meg egy csatárt. Kapott két szélsőt és két csatárt. A négy játékosból egyik sem volt játékban, egyedül Suk játszott novemberig rendszeresen, a többieknek kb tavaly tavasz óta nem volt komolyabb mennyiségű tétmeccs a lábában. És akkor tegyük hozzá, hogy Mengolo már a felkészülés elején megsérült, most meg lehet, hogy Felstchert is elvesztettük. Horváthot ugye buktuk lehet végleg, Ferenczit meg balhátvédnek kell játszatni, mert ott sincs más. Ki maradt még, aki szélső? Könyves, akit inkább hagyjunk, jó helyen van a lelátón, és Kóródi a maga 3 percnyi NB I-es játékpercével. És ennyi. Hiába van fent Holman, Suk, Handzic, ha nincs aki megjátssza őket. Jellemző volt, hogy tegnap a végén már 4 védekező kp-val játszottuk, és haragudtam is Pontesre a Filip-Holman cserénél, de aztán elgondolkodtam: ki a faszt hozhatott volna be? Esetleg Kóródit, de tőle meg ne várjuk a megváltást. Az a helyzet, hogy hiába vagyunk meg létszámra, a minőség ismét borzalmas ami az előrejátékunkat illeti.

 • kinemugrál

  Sok szerencsét a szezonhoz! Korrekt meccs volt ez is, hát még az ellenünk játszott. A bent maradással nem lesz gond.

 • JuveFan1897

  Ha nem verjük meg a Diósgyőrt, akkor kiesünk. És ez nem vicc. Ha nem szerzünk hat pontot a következő két meccsen, akkor felejtsük el a bent maradást. Most kell csúcsra járatni a csapatot, mert ha nem nyerjük meg ezt a két meccset, akkor egyrészt lemaradunk pontszámban, másrészt lélektanilag is olyan szinten padlóra kerülünk, hogy onnan nincs visszaút.

 • Levente Vértesi

  Szerintem a vereség ellenére nem volt rossz a játékunk! Szerintem sokat javultunk az ősz óta! Egy egy vereség néha becsúszhat, ezt el kell fogadni! Mondjuk szerintem Chukát jóval hamarabb, már a második félidő elején be kellett volna hozni, talán ő gólt tudott volna lőni… A játékvezetővel pedig az 1. félidőben nem volt bajom, de a másodikban már végig a Honvédot támogatta, egymás után fújva be a leseket, melyeknek fele szerintem nem is volt les…

 • Lucas

  Egyetértek Juvefannal, a Diósgyőrt muszáj lesz megverni, mert egyre inkább úgy tűnik, a Gyirmót mellett vagy ők, vagy mi fogunk búcsúzni. Igazi ki-ki meccs lesz. Ahogy Paksot is hozni kell idehaza, illetve majd az MTK-t is. Ha a kiesési rangadóinkat hozzuk, bennmaradhatunk.

 • Jamen

  A következő két meccsen eldől a sorsunk és Pontesé is!

 • Jamen

  Milyen késeket Levente?

 • Jamen

  Csak azt nem értem miért nem kért balhátvédet? Amúgy talán még az is jobb megoldás lenne, ha Brkovicot tennénk ki balhátvédbe és Szatmári játszana középen.

 • Jamen

  Viszont akkor nem 1:0, hanem 3:0 a Honvédnek!

 • Isti

  Nem kell megölni szerencsétlen poént 😀

 • Lucas

  Néha elhiszem, hogy nem vagy teljesen reménytelen eset. 😀

 • joel

  10/10 a cikkre. (de a golrol a kapus nem tehetett)

 • Jamen

  Csak értelmeztem az MLSZ szabályai szerint…..

 • joel

  En ezt igy nem jelentenem ki azert. Nyilvan roppant fontos, 6 pontos meccsekrol van szo. Ezert szinte letfontossagu lenne hozni oket, es mindenkeppen megnyugtato is a tovabbiakra. De ha csak pl. 4 pont jonne a ket kovetkezo hazaibol( neadjisten meg kevesebb), akkor se szallnank meg el vegleg, marad meg 21 megszerezheto pont utana is. Nem feltetlen kellene padlora kerulni lelektanilag.

 • JuveFan1897

  A prioritás a támadósor megerősítése volt. Megmondta Pontes, hogy a védelmünk így ebben a formában is elfogadható, de cseszhetjük, ha nincs olyan támadónk, aki képes eldönteni a meccseket a góljaival.

 • JuveFan1897

  Matematikailag nem szállunk el, de itt bele kell kalkulálni a lélektani tényezőt: amikor egy csapat egyre távolodik a bent maradó helytől, akkor akarva akaratlanul is elkezdenek parázni, “úristen, nem hibázhatunk”. Ezt nagyon nehéz kezelni, nekünk meg még sportpszichológusunk sincs, aki foglalkozna a játékosokkal. Arról nem beszélve, hogy a bajnokság végén milyen brutális sorsolásunk lesz: Vidi, Újpest, Fradi, Honvéd, Diósgyőr… Ha úgy megyünk neki az utolsó 5 fordulónak, hogy kiesőhelyen állunk, akkor nincs miben reménykedni.

 • Jamen

  Sajnos a pszichés tényezők sokszor legyőzik a tudást!

 • joel

  Igen, igy mar erdekesebb a dolog 🙂 Nem neztem a celegyenest, bevallom.

 • Jamen

  Ez lehet, hogy így volt, de azért Ozsváth ott volt a listáján.Amúgy Ozsváth is lehetne balhátvéd, Jovanovic, vagy Nagy Zoli meg a jobbhátvéd.

 • joel

  ahogy kezdek becsipni, meg 13 is realisnak tunik 😀

 • JuveFan1897

  Hát Nagy Zoli inkább ne 🙂

 • csibu

  Én csupán egy dolog miatt hisztizek: a mutatott játék miatt. De tudom, hogy ez tudatos volt, az egy pont volt a cél. Nem jött össze. Ez van. Ha a kövi két hazai meccset nem nyerjük meg, akkor ott már a piócás ember sem segít. De hiszem, hogy megnyerjük. Persze az sem lesz elég, de kicsit csendesítheti a rinyálást. És esélyt adhat a normális évzárásra.

  https://uploads.disquscdn.com/images/f9d2faee4ca895b0e62b09b6d7e45bbbc769fd9219d27ccdbcea1d6182b1756b.jpg

 • csibu

  Én csupán egy dolog miatt hisztizek: a mutatott játék miatt. De tudom,
  hogy ez tudatos volt, az egy pont volt a cél. Nem jött össze. Ez van. Ha
  a kövi két hazai meccset nem nyerjük meg, akkor ott már a piócás ember
  sem segít. De hiszem, hogy megnyerjük. Persze az sem lesz elég, de
  kicsit csendesítheti a rinyálást. És esélyt adhat a normális évzárásra. https://uploads.disquscdn.com/images/48cf6b200bce88d2ea8e3b896b01dacac682b8ea0303e4524907183b4b72f4fb.jpg

 • Levente Vértesi

  Jamen! Leseket akartam írni, de ez a nyomorék helyesírási szótár átírta, én meg nem vettem észre!

 • László Kiss

  A cikkel egyetértek. Mészáros és Ferenczi értékelésével nem. Nálam 2-es osztályzatnál nem kaptak volna jobbat. Mészáros nemhogy árnyéka volt egykori önmagának, hanem annyira indiszponáltan játszott, ami számomra felfoghatatlan, pláne azok után, hogy az egy évvel ezelőtti botrányos őszi teljesítménye után hozott egy egész jóra sikeredett tavaszi és őszi szezont. Ferenczi János pedig merjen már felnőtt lenni, odaállni a mester elé és mélyen a szemébe nézve elmondani, hogy látja mester milyen “sz@r” vagyok ezen a poszton, könyörgöm, soha többet!

 • Kálmán Horváth

  Kiváló írás,teljes mértékben egyetértek. Mint ahogy abban is, hogy most ezen a két meccsen ezt kellett játszani. Ha a Diósgyőr ellen sem fogunk támadni, mint ahogy azt azért megszoktuk – a csapat erősségétől függetlenül – akkor tényleg gáz van.

 • öcsisajt

  Bakker Nagy Zoli?? Egyszer már elhajtották azért van csak itt,hogy meglegyen a létszám.

 • öcsisajt

  Levente már bocsi de szerintem Te a rádión nézted a meccset!!

 • DEBRECENIVSC

  Abban nincs igazad, hogy egyedül Korhut volt akit beépített, Ferenczi nála is csak epizódszerepeket kapott, Balogh meg fél évig volt standard kezdő aztán elvitték ő beépült volna, de elvitték.

 • Deb.

  Szerintem, jobban járnánk, ha Szatmárit játszatná folyamatosan a balhátvéd poszton, nem kísérletezve folyamatosan más és más játékosokkal. Semmi értelme, hogy berakja 1-2 meccsre, utána meg az MBIII ban játszatja. Rakja be folyamatosan, (nem sokkal lesz gyengébb a csapat), és egy idő után beépül, lesz saját nevelésű balhátvédünk.

 • öcsisajt

  A Haon.hu Holman nyilatkozik megint! Az ember zsebében kinyílik a bicska. Mindkét meccsen árnyéka volt önmagának, a legtöbb labdát elcselezte nem adta időben. A cseréje már hamarabb érett. Az egész csapat pár ember kivételével kritikán aluli teljesítményt nyújtott. Danilovics egy nagyarányú vereségtől mentette meg a csapatot. A védelemből Ozsváth és Brkovics tette oda magát és focizott NB 1 színvonalon. Mészáros de főleg Ferenczi,nincs az NB 1 olyan csapat ahol kezdők lennének. Miért van az,hogy a DVSC csapatánál a régi érdemekre való tekintettel csak kihalási alapon marad ki valaki? A középpályát részben említettem. A többiek Tőzsér kezd alibi Petire hasonlítani a pontrúgások kivételével szinte semmi haszna nem volt. Jovanovics elfelejtette azt a keveset is amit tudott Szekulics egy talány mit keres itt?? Filip milyen utasítással küldték a pályára,rejtély talán Pontes tudta de kétlem. Menj fel fiam azt csinálj valamit??A csatársor bár erősítésként hozták őket talán ha kapnának labdákat de tök mindegy. Szinte egyik sem volt játékban hónapok óta. Ami meg a halvérű középszerű edzőnket illeti! Nos nem képes tűzbe hozni a csapatot és a nyújtott játék csak neki tetszik.Már régen nem itt lenne a helye vele a kiesés nagyon közel lesz. A vezetőséget de főleg Szima Urat már régen nem érdekli a csapat sorsa. Mossa kezeit Ő megtette a magáét,hozott játékosokat. Lassan de biztosan kivérezteti a lokit és ehhez asszisztál a város és a többi tulajdonos. Itt tar a 2000 évek sikercsapata,szégyen.

 • tiberius

  Eddig kedveltem írásaidat de ez nem nyerte el a tetszésemet!
  Amikor ti írtatok egy cikket,hogy kieső helyre kerülhet a LOKI senki nem mondta rátok,hogy minek hisztiztek!S hogy itt Debrecenben” tömeghisztéria van ” annak örülni kell mert azt jelenti még mindig sokakat érdekel a LOKI!
  Több helyen lehetett olvasni:Győzni megyünk! S mit kaptunk :magas színvonalu deffenzív játékot a LOKI részéről.Mennyi helyzetünk volt?Mennyi kapura lővésünk?
  Egy másik helyen olvastam egy idézetet,hogy a pályára lépők közül hányan voltak idegenlégiósok.Én tovább mennék egy lépéssel.A pályára lépők közül 3!!!!kölcsönben van itt,vagyis nyáron távozik.Milyen csapatépítésről beszél ez az edző???Augusztus óta nézd meg az eredményit :mennyi gólt löttünk,mennyit kaptunk s mennyi pontot szereztünk vele!A jövönket kellene épiteni nem pedig a múltunkat lerombolni.
  Az eredménytelenség nyomán a drukkerek elpártolhatnak majd a csapat mellől.Nem érdekli majd őket a csapat meccse.
  Amikor Kondás Elemér nyílatkozott ,hogy nem lőheti be a játékosa helyett a ziccert kinevettétek most Pontest véditek mert emberileg közel kerültetek hozzá!
  S még valami:Tetszik nem tetszik a blogotok felnőtt nagykorú lett,sokan olvassák s sokan is írnak ide vagy az fb-ra…s mint tudjátok az irott szónak lehet közvélemény formáló ereje…sokan!!!innen is nyerhetnek véleményt információt!!!

 • öcsisajt

  Szatmári képtelen lenne felfutni és visszaérni a korához képest iszonyat lassú: Talán középső védő,,de ott is elég statikus a játéka. Csak és kizárólag a papa miatt van itt. Nála jobbakat zavartak el. Olyan mint Máté az utóbbi időben nem fordul kanyarodik.Nem ide való!!

 • Severus

  Így van. 100%-ban egyetértek.

 • DEBRECENIVSC

  Szerintem lemaradtál az egyik sprintről amikor is az egyik ellenfél játékost hátrányból lefutotta (vidi vagy újpest meccsen nem emlékszem pontosan), korántsem lassú, inkább a helyezkedést kellene szoknia élesben nem nb3-ban, fejben is gyorsabbnak kell lennie, de korántsem lassú.

 • DEBRECENIVSC

  “Az eredménytelenség nyomán a drukkerek elpártolhatnak majd a csapat mellől.Nem érdekli majd őket a csapat meccse.”
  Én nem tartozom az ultrák közé, de ők azt nyilatkozták az eredmény másodlagos, de egyébként is pont a bajban kell kimenni a meccsre és hajtani a csapatot, szerintem most legalább annyi vagy több hazai szurker lesz kint mint a fradi ellen.

  Az biztos hogy a Honvéd jelenleg erősebb mint a fradi és ha így halad csak 2 esélyes lesz a bajnokságban Honvéd-Vidi, az tény hogy hoztak játékosokat Pontesnek, Pontes listájáról (egyébként a priortiási listán az utolsók jöttek kb), akik jöttek későn jöttek, akiről nem tudjuk mit tud Mengolo sérült, Venturát célszerű lett volna leigazolni, nadehát a pénz közbeszólt hiába tűnt megoldásnak a srác nem ért 2,5 milliót mint Viana így nem adott ki érte Szima Úr 3-400e-ret, Feltscher,Handzic 3 hete érkeztek tehát kihagyták az alapozást döntő részét, Suk 14 napja érkezett. Feltscher majd egy hétig a papírjait intézte egyébként, ehhez képest a fradi ellen elég szervezett csapat benyomását keltettük, holott a fradinál elég nagy a variációs lehetőség, a Honvéd más tészta ők szinte megmaradtak úgy ahogy voltak, tehát ők egy szintről esetleg tovább tudtak fejlődni, Vidi dettó.
  Abban Pontes hibáját vélem felfedezni, hogy nem hozatta haza Sós-t, akit meg se nézett szerintem, meg hogy Szekulicsot erőlteti, akinél még nem láttam használhatatlanabb játékost régóta nálunk.
  Nekünk a Diósgyőr.Paks,MTK,Gyirmót,Mezőkövesd és Haladás csapatokat kell megvernünk, kivétel nélkül kötelezően és ha soron következő 2 meccsből nem gyűjtünk 6 pontot mennie kell, nehezebb lesz mint a Fradi ellen van egy sanda gyanúm, de most kiderül mennyit ér ez a banda Pontes irányításával.

 • öcsisajt

  Elég baj az,hogy ez az egy momentum emelhető ki a játékából. Nem csak az én véleményem,hogy lassú. De tudod NB III meccsen is lehet futni és jól teljesíteni.Na De mindegy nem egyformán látjuk ennyi. Én is örülnék ha tényleg jó szélső,középső védő lenne belőle.Viszont amilyen gyenge a Loki mostanában nincs idő arra,hogy itt fejlődjön mert az esetleges hibái ami egy hátvéd esetében góllal jár nem engedheti meg a csapat. De Mészáros sem oda való.

 • öcsisajt

  Az,hogy In-Pontes még itt van és egyáltalán Ő az edző abban Szima keze van benne.Az ő kérésére került ide. Mint írtam egy középszerű edző minden eredmény és tudás nélkül,még ebből a hulla gyenge NB-I-ből is kilóg.Azt hozzáteszem én is hittem,bíztam benne és védtem is de én nem vagyok sem tulaj sem szakember.

 • joel

  Honnan veszed hogy halveru? Ott voltål az öltözöben? Egyedul Tözseren nem låtszik hogy kulönösebben hajtana. Öt meg senki nem “hoznå tuzbe”…

 • öcsisajt

  Nem tudom ki vagy és miért véded.Ez lejön a meccsek alatt is. De tök mindegy halvérű vagy nem ennyit tud és ez még ebbe a harmatgyenge NB-I be is kevés. nem tud győzni,ennyi.

 • joel

  Ennel mår nem is lehetnel messzebb a valosågtol…Nem szima keresere kerult ide, epp ellenkezöleg, a våros mint kisebbsegi tulajdonos akarta öt. A kezdetektöl inkåbb arra vår szima hogy a portugål megbukjon es ismet odatehessen valami bologatojånost,a sajåt emberet. Ugyesen elhitette hogy ö tåmogatja az edzöt,közben meg a nevet se volt hajlando rendesen mondani a bemutatasan…

 • öcsisajt

  Nem akarok veled meddő vitát folytatni! Te biztos minden döntésnél jelen vagy ami a csapatnál történik. Legyél boldog,hogy ennyire jók az értesüléseid. Hozzád képest én a verebek csiripeléséből hallom a híreket. Viszont nem tudok verébül így biztos a fordítással van gond??

 • DEBRECENIVSC

  Szima akarta kipakolni télen Pontest, a baj az, hogy kit hozna a helyére, lehetett olyanokat hallani, hogy jaj inkább fel se hozzuk a neveket, vagy esetleg Herczeget akarta ellenére rávenné, nem tudom én Herczeget szívesen látnám az tuti, lelkiismeretes, ad a fiataloknak lehetőséget, de szerintem érzékenyebb ember mint Kondás, nem bír annyi kritikát, jah és nem mellesleg nem mágus, ebből a trágyával megrakott szekérből ő sem fog lambo-t varázsolni, de talán az ő szavára többet adna Szima, már ami az erősítéseket illeti, nem tudom (persze ha bent maradunk). Djelmicet sem raktam volna ki Pontes helyében, ezt méh kihagytam az előző szövegből.

 • joel

  Djelmic-nek komoly egeszsegugyi problemåja van.

 • DEBRECENIVSC

  Ha már nem Barna Szabit akkor Brkovic ki szélre és max nem fut fel a támadásoknál ennyi.

 • DEBRECENIVSC

  Valami szívproblémát hallottam, de azt hittem az kacsa.

 • öcsisajt

  Nem tudom! De ez úgy szar ahogy van. Én Kuti miatt is orrolok in-Pontesre. Bandit kellett volna meggyőzni. Viszont ezek az igazolások hát nem tudom kell 1 hónap míg játékba lendülnek de lehet késő lesz??

 • DEBRECENIVSC

  Mi csak egy dolgot tehetünk kimegyünk szombaton meg utána is és teli torokból hajtjuk bele a srácokat akár a ronda, egygólós meccsbe. Most jobban össze kell fogni mint korábban, annyi a szerencse, hogy majd lesz 2 hét szünet március környékén, de addig kell az a 6pont itthon.

 • JuveFan1897

  A gyorsaság az egy dolog a szélső védőnél, de ez inkább alap, mintsem erény. Oda kell technika meg nem árt ha tud az illető beadni. Szatmári egyiket sem tudja.

 • JuveFan1897

  “Amikor ti írtatok egy cikket,hogy kieső helyre kerülhet a LOKI senki nem mondta rátok,hogy minek hisztiztek!”

  Ezzel már óriási tévedésben vagy, a legnagyobb hisztit ráadásul éppen a klubházban váltotta ki az a cikkünk. 🙂

 • Lucas

  “Mi csak egy dolgot tehetünk kimegyünk szombaton meg utána is és teli torokból hajtjuk bele a srácokat akár a ronda, egygólós meccsbe. Most jobban össze kell fogni mint korábban”
  Itt a lényeg!

 • DEBRECENIVSC

  Én mondjuk nem mondtam hogy szélső védőként alkalmaznám, csak mondtam, hogy Szatmári korántsem lassú. 😀

 • Lucas

  Köszönöm a hozzászólásodat, az ilyen véleményekre is nyitott vagyok. 🙂
  Engedd meg, hogy pár gondolatra reflektáljak.
  “hogy itt Debrecenben” tömeghisztéria van ” annak örülni kell mert azt jelenti még mindig sokakat érdekel a LOKI!” Ez valóban örömteli. Csakhogy az én nem a tömeg ellen emeltem fel a hangomat, hanem a hisztéria ellen, mégpedig azért, mert az az, amire most a legkevesebb szüksége van a csapatnak.
  “A jövönket kellene épiteni nem pedig a múltunkat lerombolni.” Részben igazad van. A jövőnket valóban építeni kell, ám nem csak most. Pontes elmondta, én pedig személy szerint egyetértek vele, hogy ez a szezon most a bennmaradás jegyében fog lemenni. A fiatalok beépítésének a jövő építésének nem akkor van itt az ideje, amikor minden kis pont számít.
  “Az eredménytelenség nyomán a drukkerek elpártolhatnak majd a csapat mellől.Nem érdekli majd őket a csapat meccse.” Az ilyenek jobb is, ha elpártolnak, ne is haragudj. Az ilyenek nem is igazi drukkerek.
  “Amikor Kondás Elemér nyílatkozott ,hogy nem lőheti be a játékosa helyett a ziccert kinevettétek most Pontest véditek mert emberileg közel kerültetek hozzá!” Kondás nyilatkozatának nem az igazságtartalmát vitattuk mi sem, hanem egyszerűen ő egy hitelét vesztett ember volt már, aki hónapok, sőt, inkább évek óta ezt nyilatkozta már mindenhol, és ami a legrosszabb: nem tett ellene semmit.
  “Tetszik nem tetszik a blogotok felnőtt nagykorú lett,sokan olvassák s sokan is írnak ide vagy az fb-ra…s mint tudjátok az irott szónak lehet közvélemény formáló ereje…sokan!!!innen is nyerhetnek véleményt információt!!!” Nagyon örülönk neki, büszkék vagyunk erre. Ugyanakkor nem kell velünk egyetérteni, senkit se kényszerítünk rá. Támogatjuk a konstruktív viták kialakulását. Illetve ne feledd, ezek továbbra is MAGÁNVÉLEMÉNYEK. Mi egy blog vagyunk még mindig, akár kiskorú, akár nagykorú. Szubjektívek és nem tökéletesek. Azon belül is én egy olyan ember, akinek ami a szívén, az a száján. Nem szoktam mellébeszélni. Azt is elfogadom, ha van olyan, akinek ez nem tetszik. A klub alkalmazottja már sosem leszek, nem is akarok többé az lenni. Maradok tisztelettel egy Loki-szurkoló, akinek a vére piros-fehér 🙂

 • Jamen

  Én sem gondolom Nagy Zolit jó megoldásnak, de Ferenczinél még Ő is jobb sajnos!

 • tiberius

  Nem a klubra gondoltam hanem az ide írókra!

 • tiberius

  Kevesen képviselik itt ezen a blogon amit én.Van egy általam is kedvelt dk/bár én ott nem vagyok reggisztrálva/ tartalmasabban indokolják meg többen is ellenérzésüket Pontes munkájáról.
  Nincsenek sokan hozzászokva ahhoz ami most történik a klubnál.Én az életkoromból adodoan nem mostanában kezdtem meccsre járni.A Lokinál mindig is voltak olyan játékosok akik miatt érdemes volt meccsre járni:Szabó J,Vachter,Potyók,Vaczlavik,Bodonyi,Sallai,Kerekes GY,Menyus maj d az új generáció:Sándor,Dombi,Ilea,Böör,Bódi Varga,Dzsudzsák,Balogh N,Mondj egy olyan nevet a jelenlegi keretből akinek a nevét a szúrkólói mezedre íratnád! Ki az akinek a kedvéért érdemes kimenni???Ha nincs Ebedli aki elkezdte betenni a csapatba a fiatalokat ,akkor ki tudja mi történt volna…..Bizni kellene bennük, mert ők jelentik a jövőt.Ne 22-24 évesen kerüljön be valaki a csapatba elöször…Tessék nekik lehetőséget adni!!!!

 • csibu

  Az ide írók többsége általában megérti amit írunk – még akkor is ha nem feltétlenül ért velünk egyet. Nekünk viszont előbbi a célunk, nem utóbbi. Ha pedig valaki még meg sem érti, épp mi történik, na akkor van a hiszti!

  (Hozzám a héten tucatnyian jöttek oda ismerősök, tanítványok, kollégák, hogy “Most tényleg ki fogunk esni?” Olyanok, akiknek gőze nincs a Lokiról, csak amikor épp bajnokság vége van jobban érdeklődnek, meg kéthavi egyszer ránéznek a tabellára. Ők hisztiznek elsősorban, mert nem értik, mi történik itt, csak azt látják, 11. helyen állunk. Érdekes mód, amikor pontazonossággal voltunk az MTK-val 10. helyen, semmiféle égzengés nem történt.)

 • Lokiultra

  Dolgoztál a klubnál? Mit?

 • Lokiultra

  Elmeséled légyszíves?