Újratervezés

Sokat kellett gondolkodnom a tegnapi meccs után, hogy miként is foglaljam össze a Paks meccset. Azon agyaltam, hogy hol csesztük ezt el. Szimplán csak nem volt szerencsénk, mint az ősszel, nem rúgtuk be a helyzeteket, a bunkerfocizó vendégek pedig a semmiből találtak három gólt és ezzel elvitték a három pontot? Netán eleve rossz volt a taktika, a hozzáállás, és ezt érdemeltük? Vagy egyszerűen csak ennyit tudunk, és a jól szervezett, a taktikai utasításokat maximálisan betartó vendégek megérdemelten nyertek? Hogy végül mire jutottam, az az összefoglalóból kiderül.

paksborito

Az egyetlen kérdés a kezdőnket illetően az volt, hogy visszakerül-e betegsége után Holman Dávid, vagy Pontes fent hagyja a DVTK elleni győztes csapatot. Mint kiderült, utóbbi mellett tette le a voksát, így Holman csak a kispadon kapott szerepet. Sokan vetették fel, hogy minek állunk ki három védekező középpályással a Paks ellen, ha közben dominálni és helyzeteket kialakítani akarunk. Erre mindig az a válaszom, hogy mégis hogy máshogy állhatnánk fel? Egész télen az ősszel látott 4-2-3-1-et gyakorolta a csapat, csakhogy észre kellene venni, hogy jelen pillanatban nincsenek szélsőink. Szakályt és Mészáros Karolt elküldtük a télen, Djelmicset száműztük az NB III-ba. Horváth Zsolt és Bereczki Dániel nem bevethetőek, míg a télen igazolt Mengolo az első portugáliai edzőmeccs óta szintén nem bevethető, Ferenczit pedig kényszerből egy sorral hátrébb kell játszatnunk. Így az egyetlen klasszikus szélsőnk jelenleg Feltscher, támadó szellemű középpályás pedig rajta kívül csak Holman még a teljes keretünkben. Tehát nem sok  variációs lehetőségünk van, abból kell főzni, ami van. A paksiak egyébként a tőlük megszokott, ellenünk előszeretettel alkalmazott kontrázós taktikát választották szombatra, gyakorlatilag Vernes volt az egyedüli előre tolt ék, de ő is a saját térfelének közepén helyezkedett nem egyszer, amikor nálunk volt a labda.

lokipakskezdok

Ahogy elkezdődött a meccs, rögtön az volt az ember érzése, hogy hasonló forgatókönyv lesz majd, mint a Diósgyőr ellen volt. Hamar magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, a paksiak pedig mélyen visszahúzódtak a saját térfelükre, és gyakorlatilag kettős falat húztak fel a kapujuk elé: a négy védő előtt öt középpályással zárták úgy a területeket, hogy szinte esélyünk sem volt kipasszolni őket és helyzetbe kerülni. Párszor azért sikerült, csak Suknak két fejese volt az első félidőben, illetve Tőzsérnek és Filipnek is volt egy-egy veszélyes lövése, de jellemző, hogy ezen lehetőségeink vagy szélről történő beívelés, vagy távoli lövések után születtek. A paksiak írd és mondd egyszer jutottak el a kapunkig az első játékrészben, igaz akkor kapufát is lőttek, a dolog szépséghibája, hogy a beadás előtt egyértelműen alapvonalon túlról adta be a labdát Szakály Dénes. Ezen kívül még egyszer tudtak veszélyeztetni, igaz abból is majdnem gól lett, ugyanis a félidő utolsó pillanatiban ígéretes helyről végezhettek el szabadrúgást a vendégek, de Danilovics óriási bravúrral ütötte ki az egyébként jól helyezett lövést, így jogos volt a játékostársak dicsérete a védést követően. 0-0-val vonulhattunk tehát a szünetre, ami egyértelműen a paksiakra nézve volt hízelgő, és joggal reménykedhettünk, hogy a második félidőben előbb utóbb beakad majd egy lövésünk.

Csakhogy a második játékrészben már nem azt láttuk a pályán, amit az elsőben. Csertői Aurél csapata ugyanis stratégiát váltott, és jóval feljebb merészkedtek, tudván, hogy előbb utóbb egyre többet fogunk kockáztatni. Pontes már éppen cseréhez készülődött, és Holman, valamint Handzic beállni készült, amikor jött a hidegzuhany: Haraszti egy gyönyörű kényszerítővel került helyzetbe, és Danilovics lábai közt a kapuba talált. Egyszerű játék a futball, egy ilyen kis egyszerű kényszerítővel a komplett védelmünket átverték a vendégek (Osváth itt egyébként nagyot hibázott), ezek azok a megmozdulások, amik a mi játékunkból hiányoznak. Jött tehát az említett kettős csere, és innentől mintha szétesett volna a játékunk. Eltűnt mindenféle tudatosság a támadásainkból, inkább elkezdtünk eszetlenül ívelgetni. Tegyük hozzá, hogy a vezető gólt követően Handzic az első labdaérintéséből betalálhatott volna, ha nem sután ér bele Ferenczi beadásába.

Aztán a 68. percben Tőzsér szépségdíjas szabadrúgásgólja visszaadta a hitünket, és ismét kezdtünk hinni abban, hogy még meg lehet a három pont. De ahogy az ősszel is történt, rögtön az egyenlítés után jött az újabb pofon, amiből már nagyon nehéz felállni. Danilovics rossz helyre ütötte a labdát, Kulcsár pedig az üres kapuba bólintott. Innentől jött az ősszel is sokat látott veszett fejsze nyele, beállt Könyves is, de egyáltalán nem volt benne a játékunkban a gól. Nem úgy a paksiakéban, akik egy mintaszerű kontratámadás után lezárhatták volna a meccset, de Danilovics ismét nagyot védett. Jellemző azonban, hogy a szögletből utána gólt kaptunk, méghozzá nem is akármilyet, a rövidre ívelt labdát Bartha sarokkal perdítette a hosszúba. Ahogy az lenni szokott, az egyik csapatnak minden összejön, míg a másiknak semmi.

Így aztán számunkra marad a kesergés, és kis túlzással mondhatjuk, hogy a múlt heti győzelmünk mit sem ért. A meccs utózöngéivel majd az osztályzatok után külön bekezdésben szeretnék foglalkozni, így egyelőre csak rögzítsük a tényt: az MTK győzelmével ismét visszacsúsztunk a 10. helyre, és nagyon úgy tűnik, hogy a Diósgyőr és közülünk kerül majd ki a második kieső csapat személye.

paks2

Osztályzatok

Branislav Danilovic – 5
k_danilovics
Az első félidő végén óriási védéssel tartott minket meccsben, a második félidőben viszont kapott három gólt, amiből a másodikban bizony benne volt. A harmadik előtt viszont szintén egy óriási bravúrt mutatott be, más kérdés, hogy a szögletből utána gólt kaptunk. Sajnos ezúttal is láttunk tőle hajmeresztő megoldásokat ártalmatlan szituációkban.

Osváth Attila – 4
Osvath_Attila_kSajnos ezúttal nem tudom őt sem dicsérni, az első gólnál az ő hathatós “segítsége” is kellett ahhoz, hogy úgy menjenek át rajtunk a vendégek, mint kés a vajon. Ferenczivel egyetemben nem hajlandóak megtámadni a beadó játékost, emiatt sokszor kerültünk, és kerülhetünk bajba.

Mészáros Norbert – 4
meszaros_kA szokásos bizonytalan játékot láttuk tőle, egyre jobban fog rajta az idő vaskereke. Szerintem az lenne a korrekt, ha a szezon végén visszavonulna.

Dusan Brkovic – 4
brkovics_kTőle szokatlan módon ezúttal ő is bizonytalan volt, nem egyszer csúnyán körbefutották őt, olyan, mintha a komplett védelem bizonytalanságra őrá is ráragadt volna.

Ferenczi János – 3 
ferenczi_kTragédia volt, amit láttunk tőle. Eddig tavasszal egy jó meccset egy katasztrofális követett, ezt láttuk tegnap is a Diósgyőr elleni jó játékát követően. A második gólnál ő maradt le csúnyán a támadóról a lövés előtt, és egyébként is rettentő gyenge megoldásokat láttunk tőle.

Ioan Filip – 3
filip_k
Óriási csalódás, amit hétről hétre mutat ahhoz képest, hogy milyen a múltja és a pedigréje. Nem kizárt, hogy “csak” annyi a gond, hogy nem abban a szerepkörben játszik, ami neki feküdne, de igazán nem tudom elképzelni, hogy mi lenne az ideális poszt neki. Nem tud ütközni, nem tud labdát szerezni, csak zavarja az ellenfeleket, de nem lép oda. Amit előre játékban nyújt, az meg édeskevés.

Tőzsér Dániel – 5
tozser_kCsak a gólja miatt kap 5-öst, egyébként az ő teljesítménye is maximum 4-es lehetne, az is jóindulattal. Bár ezúttal próbált kezdeményezni, nagyon sokszor kérte el a labdát a mi térfelünkön, és próbált osztogatni, de kicsi hatékonysággal művelte ezt. A gólja legalább szép volt.

Aleksandar Jovanovic – 3
jovanovic_kAz ő produktuma is borzasztóan kevés. Hónapok óta szajkózzuk, hogy a középpályán a helye, és ezért gyenge, de most már inkább azt érzem, hogy nem azzal volt gond, hogy rossz poszton játszott, hanem jelen pillanatban ennyire képes a formája alapján.

Frank Feltscher – 4
Frank_Feltscher_kA múlt heti játéka után csalódás volt, amit tőle láttam, az első félidőben még úgy-ahogy elfogadható játékot láttunk tőle, aktív volt, aztán a második félidőre teljesen eltűnt.

Suk Hyun-Jun – 5
Szuk_kKimagaslik az NB I-ből tudása alapján, ez szinte minden labdaérintésén és megmozdulásán látszik. Az első félidőben ő is meglehetősen aktív volt, és sok jó megoldást láttunk tőle, de a második játékrészre ő is eltűnt.

Derick Chuka – 4
chuka_kTalán a gyámoltalan szó illik legjobban a játékára. Kevés jó megoldása volt, nem egy lövőhelyzetet eltöketlenkedett.

∼•∼

Haris Handzic – 4
Haris_Handzic_kNem véletlenül került a padra az első két meccs után, szerintem sportágat tévesztett, birkózóként nagyobb karriert tudna futni.

Holman Dávid – 4
holman_kTalán nem volt véletlen, hogy a múlt héten nem hiányzott a csapatból, most a beállása után nem tudta felpörgetni a csapatot, és inkább csak rossz megoldásai voltak.

Könyves Norbert – 0
konyves_kBeállt, mert nem volt más támadó szellemű játékos, akit Pontes betehetett volna a meccs végén, amikor kitámadtunk.

∼•∼

Leonel Pontes
leonel_pontes_kHa volt ultimátum, akkor valószínűleg ez volt az utolsó meccse a Loki kispadján. A második félidőben úgy érzem, hogy kapkodni kezdett 0-1 után, és ész nélkül elkezdtünk támadni, bármilyen taktikai elem betartása nélkül.

eredmenyjelzopaks


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Nem volt ez egy rossz meccs, az első félidőben egykapuztunk, viszont nem tudtunk betalálni. A második félidő már sokkal izgalmasabb volt, a vendégek is többször helyzetbe kerültek, mi több, szereztek három gólt, amiből a harmadik szépségdíjas volt. A csapatunk teljesítménye szót sem érdemel. A játékvezetőé meg még annyit sem.

Gondolatok a jövőre tekintve – Újratervezés?

Végezetül jöjjön néhány gondolat a jövőnkkel kapcsolatban. Pontes a meccs utáni interjújában azt mondta, hogy lehet, hogy át kell gondolnunk a felfogásunkat, újra kell tervezni a taktikánkat. Olyan helyzetben vagyunk, amikor nem biztos, hogy az a sikeres taktika, ha dominálni akarunk, láthatjuk, hogy ennek sem tegnap, sem ősszel nem volt eredménye. Nyilván sok kérdést felvet ez. Egyrészt, hogy miért most látja be ezt Pontes, másrészt, hogy kapjon-e még egyáltalán bizalmat és türelmet arra, hogy ezt meg is valósítsa. Ha létezett a hatpontos ultimátum, akkor nincs miről beszélni, távozni fog vélhetően. Ha abból indulok ki, hogy klubon belül milyen az ő megítélése, és támogatottsága, akkor biztos vagyok benne, hogy távozni fog. Ha eszembe jut, hogy a debreceni közeg hogyan áll hozzá, akkor azt kell hogy mondjam, hogy jobb is ha távozik. Ekkora szembeszélben még egy világklasszis edző sem tudna hosszútávon eredményes lenni, nemhogy Pontes.

Viszont adódik a kérdés: ha megy Pontes, akkor ki jöjjön? Tudom nagyon jól, hogy sokan Herczeg András után sírnak, és bíznak abban, hogy majd ő megmenti a csapatot. Felejtsétek el Herczeg Andrást, ő nem fogja elvállalni ezt a szerepet, biztos forrásból tudjuk mindezt. Akkor mégis, ki jöjjön? Megfelelő külföldi edzőt a szezon ezen szakaszában nehéz találni, és lássuk be, rizikós is lenne, nincs arra időnk és lehetőségünk, hogy egy új közegből, másik kultúrából érkező szakvezetővel megint új elemeket kezdjünk el gyakorolgatni. Hazai edzőkkel mi a helyzet? Az edzőkeringő tagjaitól isten óvjon minket, Horváth Feri és társai messzire kerüljék el a klubot. Házon belülről? Mégis ki? Jelenleg egyetlen szakembert sem tudnék mondani, akire nyugodt szívvel rábíznám a csapatot. Akkor mi a megoldás?

A másik kérdésem: ha leváltjuk Pontest, akkor jobbak leszünk? Rövidtávon lehet. Lehet hogy sikerül kiharcolni a bent maradást, ami idén mindenképp siker lenne. És mi lesz hosszútávon? Ki az, aki képes lesz ebből a gárdából csapatot építeni, annak tudatában, hogy a nyáron Danilovics, Osváth, Brkovics, Mészáros, Jovanovics és Suk biztosan távozik (ez hat alapember, és akkor még nem is beszéltem arról, hogy Feltschernek is fél évre szóló szerződése van, valamint hogy Holman válogatott behívója már arra utal, hogy szeretnék őt külföldre értékesíteni)? A DVSC-nek jelen pillanatban nincs jövője. Pontosabban van, csak kilátástalan. Nem tudjuk, hogy mi lesz itt a következő szezonban. A távozók helyett megint kukázni kell majd, megint hozunk majd meccshiányos légiósokat, akik közül 5-ből 1 talán beválik (és ha már nem lesz itt Pontes, akkor nem tudunk az ő kapcsolatai révén Sukhoz hasonló kaliberű játékosokat idecsábítani).

Gondolkodjon el tehát mindenki, és próbálja reálisan értékelni a jelenlegi helyzetünket. Takarodjon Pontes, mert akkor minden megoldódik, de akkor legkésőbb a nyáron takarodjon Szima is.

 • Lucas

  Ebből NB II lesz. A kérdés csak az, hogy mikor. Idén még megúszhatjuk, ha a Diósgyőr megteszi azt a szívességet, hogy alulmúlja gyalázatos teljesítményünket. Jövőre azonban végünk lesz. Nincs az az Isten, hogy Brkovics, Jovanovics, Szuk, Feltscher, Osváth távozásával (a távozásukat bátran kezelje mindenki kész tényként, ne legyenek illúzióink Szima játékospolitikáját illetően), meg azokéval akik még velük mennek, megint egy kezdőcsapatnyi játékost innen-onnan összekukázva, egy akármilyen edzővel (addigra nem Pontes lesz itt, az is tuti) itt képesek leszünk egy elsőosztályú csapatot építeni. Élvezzétek ki, amíg tart. 🙂

 • Levkoo
 • Hadúr

  Azért azt ne felejtsük el, hogy (a) ha a Loki megy az NB2-be, akkor a DLA is kuka, továbbá, hogy (b) az őszi krízishelyzetben (kulcsjátékosok távozása, edzőválasztás; őszi szezon értékelése) az Önkormányzat feltűnően aktív volt. Ha az Oláh G lenne, még elmenne az NB2, de a DLA-s és 24 ezres stadionnal egyszerűen nem hiszem el a kiesést (nem a játék alapján, csak politikai alapon).

 • Jamen

  Pontes távozása egy dogon múlhat.Ki fizeti ki neki és a stábjának a 200 milliós végkielégítést.NBII.Sajnos inkább NB III veszélyeztet bennünket.Miért? mert a gazdálkodásunk körül nincs minden rendben, vagy semmi nincs rendben.Lehetnek licensz problémáink, ha minden így marad. Szima Selymest hozná, ha a város kifizetné a 200 milliót, de a város nem akar fizetni, viszont új tulajdonost hozna.Ebbe meg Szima nem fog belemenni. Herczeg pedig már többé nem tudja elválalni a vezetőedzői posztot, kímélendő az egészségét.Sajnos tényleg patt helyzet van.

 • Jamen

  Én is ezt hittem, de a politika nem fog bennünket megmenteni, mert aki megmenthetne így, az most épp nem akar.Másban gondolkodik.

 • joel

  Ki az?

 • Jamen

  Sajnos nem írhatom le,mert bizalmas információ és nincs bizonyítékom rá.Ha végig gondolod, hogy ki az a volt debreceni, aki erős politikai vonalon, magad is rájöszz.

 • joel

  Ugy tunik tenyleg eljöhet a pillanat amikortol meghatårozatlan idöre leszarom a Lokit…ha ez a suttyo bunözö marad a tulaj miutån kiejti a klubot…

 • joel

  Hagyd meg a “csåvo”-t szima, hagy vigye el ö a balhet! Tudom h olvastatod a csicskåsaiddal! Az a måkod hogy mår nincs aki lezuzzon miatta..

 • joel

  En magam tåvolitottam el a hsz-eimet, bår igazak voltak…csak nem biztos h szalonkepesek. szima ********************************** takarodj amig teheted!

 • joel

  Vågom. Csak azt nem h miert nem.

 • csibu

  Ezt meg én moderáltam, azaz kicsillagoztam a csúnya szavakat. Remélem nem gond.

 • joel

  Lol

 • bakberci

  Nem. Nem lesz NB2 az idén. Hogy jövőre mi lesz, azt nem tudhatjuk, bár abban én is bízom, hogy jövőre Pontes nem lesz itt.

 • csibu

  Mivel talán ide is megfér, amit tanácstalanságomban írtam drukkerkocsmára, bemásolom:

  Egyetlen szóval: össze vagyok zavarodva. És nem, nem amiatt, hogy most eddig támogattuk Pontest, 6 pontot vártunk ettől a két meccstől, hanem sokkal inkább amiatt, hogy akkor most “mi lesz”?

  Csak a meccsről szólva, az első félidőt végigdomináltuk, de a Paks védekezésével nem bírtunk (erről talán lesz is elemzős videónk), a második félidőben meg váltott a Paks, amivel nem tudtunk mit kezdeni, a gól után pedig elkezdtünk rohanni, aminek csak az lett a vége, hogy a Paks meg tudta mutatni miben volt jó eddig is: pontrúgás+kontrák. Nem gondolom úgy, hogy bármiben is hibázott az edző, vagy ha mégis hibázott, akkor úgy vélem, más sem csinálta volna helyette jobban. Utólag persze okosak vagyunk és mondhatjuk, hogy miért nem játszott 4-2-3-1-t, de legutóbb a Disógyőrt ugyanezzel a taktikával és kezdővel vertük. Akkor működött. Vagy mondhatjuk, hogy korábban kellett volna cserélnie, de nem lett volna megalapozott 0-0-nál így tennie, Holman és Handzic meg már egyébként is készültek beállni még az első gól előtt. Szóval mit kellett volna csinálnunk, hogy megverjük a Paksot? Nem tudom. És ez furcsa.

  Emiatt vagyok összezavarodva. Eddig bárki is volt a DVSC, vagy a válogatott kapitánya, minden rossz meccs után tudtam mutogatni: azt amúgy kellett volna, ezt meg emígy, az ott nagy hiba volt, az még nagyobb. Most nincs bennem ilyen érzés. Talán először életemben. Pedig 20 év alatt elég sok meccset láttam. És folyton ez motoszkál a fejemben a 3. paksi gól óta: Mit kellett volna másképp csinálni? És nem tudom.

  Pontes hibázott? A játékosok hibáztak? (A játékvezetői hibák, a peches megmozdulások és a klubvezetés hibái természetesen most is jelen voltak, de nem akarom a pechre vagy külső tényezőkre fogni a dolgot.) Rossz volt a gyep? Hideg volt az idő meg fújt a szél? Nem voltak jó állapotban a labdák? (Szó se róla, a félidei rugóversenyt kicsit botrányosan éltük meg, a labdák
  amikkel rúgnunk kellett nem voltak teljesen felfújva, nem kizárt, hogy annak az úrnak is azért nem jutott el a kapuig a lövése, akinek csak 1-2 méteren múlt a nyereménye. A meccsen is látszott, hogy néha szitált a levegőben, pl. amikor Osváth keresztlabdájából gólt kaptunk.) Mert két lehetőség van: vagy “emberi mulasztás történt”, ami esetén igenis azt kellene mondania Pontesnek, hogy xy-t kiteszi a keretből/padra ülteti vagy ő maga önként áll odébb. A másik opció, hogy el kell fogadnunk, “ennyit tudunk”. Felállt védelem ellen nem tudunk hatékony támadójátékot bemutatni évek óta, csak azon csapatok ellen, akik a meccs közben (vagy már eleve) szétesnek, így pedig erőteljesen függünk az ellenféltől…

  A másik oka zavarodottságomnak az: mit hozzon a jövő? Én nem gondolkozok kiesésben, hiába lehetne mindent elölről kezdeni, kipurgálni a “szemetet”, előfordulhat, hogy akár egy teljes évtizedig a sírba juttatjuk vele saját magunkat. (Egyébként sem tartok tőle, mert a mi kezünkben van a sorsunk továbbra is.) De tegyük fel, Pontest elküldjük. Mi történik utána? Jön egy új edző, akár ismeretlen külföldi, akár egy magyar, aki már “bizonyított” hazai környezetben (Horváth Feri szabadon igazolható 😀 ), akár egy DVSC-hez a múltból kötődő “újfiú”, akinek ez lenne az első igazi bevetése (mint anno Kondás, mondjuk most Bogdanovics képében). Ok. Jön valaki új. Mit fog csinálni? Mit csináljon a jelenlegi katasztrofális akadémiai helyzettel? Mit csináljon, hogy elkerüljük a kiesést? Mit csináljon, hogy ezt a légióshadosztályt
  összefogja és CSAPATOT formáljon belőlük? Van olyan edzői-újdonság, ami nem csak ideig-óráig tartana ki, hanem akár éveken át? Szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban.

  És ne feledjük. 5-6 komoly távozónk lesz a nyáron. Olyanok, akik jelenleg a kezdőcsapat tagjai… Suk, Danilovic, Osváth, Brkovic, Jovanovic, talán még Mészáros is… Azt meg kétlem, hogy a helyükre legalább ugyanolyan minőséget szerzünk. A jelenlegi felállás szerint a védelmünk így fog kinézni nyáron: Kelava, Ferenczi(Barna)-Szatmári-Szilvási-Nagy. NB I-es védelem ez? Áh. Akkor is az épp aktuális edzőt szidjuk majd? Vagy a játékosokat? Most is lehet szidni Ferenczit (nem csak a meccs végi mutogatása miatt), de ő ennyire képes. Ahogy szerintem már Jovanovics is ennyire képes, vagy mondhatnám épp Filipet, vagy Tőzsért. Egyszerűen ennyit tudnak. Kész. Ha eddig nem tette, az újabb csoportkör kapujában, vagy épp a kiesés szélén táncolva is kihagyta a lehetőséget Szima a minőségi igazolásokra, akkor miért pont most változtatna azon az elven, ami alapján működik a klub évek óta?

  Ezért vagyok igazán zavarodott. Korábban betudtam a kudarcokat a gyenge játékosteljesítménynek, a katasztrofális edzői döntéseknek (amikor a 70. percig vártunk a cserével, vagy amikor hátrányban voltunk csatár helyett védőt hoztunk), de most egyiket sem érzem megalapozottnak. Szóval kritizáljuk őket? Húzzuk le róluk a “mezt”? Zavarjuk el őket a susnyásba? Vagy simogassuk meg őket, hogy “nem baj kisfiam, majd a holnapi feleleted jobb lesz”? Egyik sem megoldás. De akkor mi jelentene megoldást? Nem tudom. És ez frusztrál, mardos belülről.

  Jelenleg a DVSC nem klub. Egy fikarcnyi klub-érzést sem ad.
  Jelenleg a DVSC egy társaság. Zártkörű. Társaság.
  Talán az okoz majd (sokaknak biztosan fájó) megoldást, ha ismét klubbá válik.
  Ha ez egyáltalán opció…

 • csibu

  Azóta még egy gondolat bánt engemet: edzőtől függetlenül az elmúlt években a legnagyobb gondunk a zárt védekezéssel volt. Ennyire képtelenek lennénk feltörni a betömörülő védelmet? Durva…

 • joel

  En låttam mår DVSC klubelnököt szåjbavågva a Vågohid utcai stadion tribunjen anno, NB2-ben, premier plån …Ez is råszolgålt mår…

 • Lucas

  Idén csak lehet, jövőre több, mint valószínű. 🙂 Én ezt mondtam.

 • JuveFan1897

  És ha Pontes nem lesz itt jövőre, akkor jobb lesz? Nem lehet, hogy más távozásában kéne inkább jobban bízni, mint az edzőében?

 • DEBRECENIVSC

  A meccsről, hát olyan érzésem volt mintha az egész csapat fásult lenne, akik csereként beálltak semmit nem javítottak a helyzeten, Holmant nem is vettem észre hogy pályán van.
  Ezek a vak bírók meg elmehetnek a sunyiba, se a játékvezető, se az alapvonali bíró nem látta, hogy valamelyik Paksi védő kézzel ért a labdába 16oson belül, jogosnak vélt sárgák sokasága maradt el, mi az hogy Suk kap jogos sárgát elkésett belépőért, a másik oldalon meg semmi. Fegyelmezettek voltak az tuti, de alattomosak is, bíró meg nem tudom hol volt.

  Ha távozik Pontes, akkor Herczeg átveheti a csapatot, ismét beugróként és majd eldönti a végén, hogy akarja e vagy sem.
  Nem tudom Pontes mit ért azon, hogy át kell gondolni a taktikát, hát ha valaki akkor ő láthatja mire képes a gárda hétről-hétre.

  Mészi biztos távozik vagy csak kellene?

  csibu:
  Ahogy előző meccsen írtam “Annyit fociztunk amennyit az ellenfél engedett.”
  Egyébként korábban is meggyűlt még a veretlen szezonunkban is igen sokszor, hogy felállt védelem ellen nem tudtunk mit kezdeni, sőt olyan is volt, hogy az ellenfél beállt “sünbe” és gyakran kaptunk kontrákból gólt, de akkor volt egy hazai viszonylatba jó csapatunk, és ahogy mondják “Jó csapatnak szerencséje van.”, úgy látszik ez a csapat nem az, se szerencsénk nincs (jogos tizi és pár jogos sárga is elmaradt), se egységes jó átlagot produkáló csapatunk.
  Én mindig pozitív személyiség vagyok, de most kicsit árnyaltabb a kép, nem tudom hol van az alja, ahonnan csak felfelé, de igazából tudom, de nem hogy onnan csak felfelé, illetve hiszem, hogy odáig nem jutunk el.

  JuveFan:
  Ha váltani kell én 3 magyart is el tudnék képzelni a kispadon, számomra fontossági sorrendben:
  1. Herczeg Bandi’bá (ha azt mondjátok nem jön elhiszem)
  2. Supka Attila
  3. lehet kinevettek, de amikor edzőváltásra kerül sor, mindig felhozom Kis Károly-t (bizonyára olcsó, bizonyított itthon és az NK-ban is, szeme mint a sasé, magyarokat részesíti előnyben és ne feledjük amikor Ő volt a Paks edzője, többször borsot törtek az orrunk alá, pedig akkor még az aranykort éltük, és nem éppen bunkerfocival).

  Hajrá Loki! Boldog Szülinapot! Jobb Vezetőséget!

 • csibu

  Herczeg NEM FOG VISSZATÉRNI. Kár leírni a nevét ilyen viszonylatban. Kábé olyan, mint azt mondani, de jó lenne ha Dzsudzsák visszatérne, vagy Suk maradna. Nem fog visszatérni, nem fog maradni, Herczeg pedig nem fog többször a kispadon ülni.

  Mészi nem biztos, hogy távozik, de egyre közelebb a napja.

 • Jamen

  Herczeg ugyanúgy nem tud leülni a kispadra, ahogy Horváth Zsolt nem focizhat többé! Itt a tud-on van a hangsúly, meg, hogy az egészsége a legfontosabb!

 • Jamen

  Csibu bennem is ugyanez fogalmazódott meg.Aztán megvilágosodtam.Csertői taktikájával porrá zúzott minket. A kérdés, ha a Paksot Pontes késziti fel, a Lokit csertői, akkor is nyer a Paks.Szerintem nem! És itt találtam meg a megoldást.Amit Pontes játszatni akar a csapattal, arra a keret alkalmatlan!A paksi játékosok sokkal jobb mentális állapotban vannak és CSAPATKÉNT sokkal jobbak nálunk! Ez kin múlik? Szerintem a szakmai stábon is! Természetesen az is hibás, aki leigazolta őket!

 • Jamen

  Nagyon egyszerű.Mert ha leírnám a nevet és a tényt, akkor nem tudnám bizonyítani, amit mondok.Az információ viszont hiteles, csak nem publikus.Most annyi a lényeg, hogy a jelenlegi helyzetben a politika nem akarja megmenteni a csapatot.Nem leszünk pártcsapat.Egyenlőre.Később bármi megtörténhet, de ahhoz meg kell buknia a mostani vezetésnek.És lehet, hogy akik nem akarják megmenteni a csapatot, pont ezt (Pontest) akarják.

 • tiberius

  Ez elég szánalmas/nem részedről/ ha nem mentik fel 1-2 napon belül akkor reális ez!!!Hagyni kiesni a LOKI-t ,értékvesztés stb….Mi van itt????

 • Pántye Szabolcs

  Eljutottam oda, hogy meg sem nézem a meccseket. Én azok közé a “szurkolók” közé tartozom, akik nem agyhalottan fanatikusok és el is várok valamit a pénzemért és az időmért. A szarért nem vagyok hajlandó erőforrásokat áldozni.
  Nem tudom ki a hibás csak sejtem, de én is évek óta mondom, hogy a Dvsc-nek vége. Mostmár tényleg, de tényleg vége.

 • Kálmán Horváth

  Nagyon csalódott vagyok. A loki mindig is támadó csapat volt (oké hogy volt), ezért egyszerűen nem tudom magamévá tenni ezt a középen három védekező embert. Már a Diósgyőr ellen sem kellett volna, de most sem. Az hogy nincs klasszikus szélsőnk, Suk tudna ott játszani. De mindegy. Akik középen vannak ott egyértelmű, amit leírtatok. Jovanovic sose volt ilyen rossz, előre kuka. Filip=forró kása. Ferenczinek is hiába van egy jó meccse, egy szar Diósgyőr ellen, ha most lébucol a paksi kontránál, belül helyezkedik, mire kiér, már vége is a támadásnak. Az úgynevezett támadók is visszajönnek félpályáig labdáért, hogy utána visszapasszolják a védőknek. Hol a kreativitás? Ennyivel nem volt jobb a Paks, csak 100x tudatosabb. Ami eddig úgy ahogy ment, a védekezés, most az is csődöt mondott (az utolsó 20perc káosz). Az, hogy mi lesz a jövőben? Ha kiesünk egy ideig nem biztos, hogy lesz nb1-es csapatunk.

 • László Kiss

  Oláh Gabira székek is kellenek majd, Szima már éppen lefelé szerelteti… hiszen az az övé, még bárhova és akárhova is jó lehet. Ahogyan a mobillelátók is, azoknak is megkezdődött a szétszerelése.

 • Kálmán Horváth

  Ez király!

 • Lokiultra

  Miért olyan biztos hogy megy Brkovic v jova

 • csibu

  Lejár a szerződésük.

 • Nemeztkeresed

  A mérkőzést csak az első félidő utolsó negyedórájától láttam (állítólag addig nem is támadott a Paks). Ellenben a II. félidő elejétől a 65. percig (addig számoltam, aztán a szurkolás hevében abbahagytam) Mészárosnak 6 komoly mentése volt, amiből 4 kulcsfontosságú. Én nem adnék 4-est neki, mert tételesen jobb volt, mint Brkovic, aki csak a felesleges sárga lapjával tudott kitűnni. A többi nagyjából stimmel.
  Tényleg nem értem, hogy 3 illetékes játékvezetőből egy sem látta, hogy a paksi játékos kezén végigcsorog a labda. Vagy ha látta, akkor a vezetőbíró egyszerűen felülbírálta (sajnos joga van hozzá); mert úgy döntött, ahogy. Ilyen hibáért már illik elmeszelni egy sporit bizonyos ideig…

 • Lokiultra

  De hosszabbítani lehet

 • bakberci

  Hogy jobb lesz-e, azt nem tudom, de hogy rosszabb nem lesz, abban biztos vagyok. Ilyen Ponteseket öt nap alatt tucatjával lehet szerződtetni. Egyetlen előnye, hogy nem beszél magyarul, különben már régen kirúgták volna.

 • JuveFan1897

  Borzasztó naiv vagy Pete Andris.

 • Norton

  Nekem olyan erzesem volt most az osztalyozasnal, hogy kicsit szubjektiv. Azok, akiket le szoktatok huzni, azokat most is lehuztatok. Danilovicse tul magas, Verpecz ilyenkor mar citromdijas lenne. A meccs szinvonala igenis jo volt, legalabb 4-est erdemel. Szep golok, remek tamadasok, meg ha nem is a Loki reszerol. A csapat teljesitmenye nem volt 1-es, akkor sem, ha ilyen aranyban kikaptunk. Birtokoltuk a labdat, tamadtunk, egyenlitettunk, de kozben kaptunk egy-ket golt. A jatekvezeto elnezett 2-3 dolgot, ettol fuggetlenul nem fulladt botranyba a meccs, az 1-es itt is tulzas.

  Amikor meg jo csapat voltunk jogos volt keresni az okokat a vereseg utan. Ugyanis mi voltunk a jobb csapat, valamiknek a kovetkezmenyekent meg kellett/lehetett indokolni a vereseget. De mar regen nem vagyunk eros csapat, igy siman, akar meg jo teljesitmennyel is kikaphatunk. Akkor is, ha jol jatszunk. Tehat az en indokom a Honved es a Paks ellen, hogy jobb csapatok. A Fradi ellen bravurt ertunk el. Ennyi, nem kell tulragozni.

  Egyebkent, aki most nem hajlando nezni a meccset az magara vessen, mert mots legalabb hajt es jatszik a csapat, nem ugy, mint Kondas idejen. Ahol lehet, hogy surubben orulhettunk a pontoknak, de a mutatott jatek a beka feneke alatt volt. En inkabb nezek egy Pontes csapatot kikapni, mint egy Kondas csapatot kinlodva nyerni.

  Kiesni nem fogunk, azt csak nagyon rossz csapatok szoktak, azok meg nem vagyunk. Ha az alsohazban hozunk par gyozelmet, akkor biztos a bentmaradas.

 • Asdert

  Sajnos mostanaban nem jutok ki a meccsekre, hiába van bérletem. Mondjuk ha tudnék, akkor is kimennék ha NB IIben lenne a csapat, mert egyszerűen ez a csapatom.
  Sajnálom viszont, hogy Debrecen nem tud “oroszlanbarlang” lenni, mint 20-23 éve. Illetve azóta majdnem mostanáig. Ezen kéne változtatni. A csapatnak, a vezetőknek, a szurkolóknak. ( mondjuk a 20e-s stadion nem segit)
  Az értékelésre: Tőzsér az instat alapján a második legjobb volt a fordulóban Gera utan az nso szerint. (Mondom nem láttam a meccset)

 • JuveFan1897

  “Danilovicse tul magas, Verpecz ilyenkor mar citromdijas lenne.”

  Azon túl, hogy volt egy gólhoz vezető hibája, volt két olyan bravúrja is, amivel meccsben tartott minket. Ha Verpecz is “csak” ennyit csinálna egy baki mellett, nem lenne citromdíjas.

 • Kis János

  A Danilovicsnak adott 5-ös pontszámot irreálisan magasnak tartom, szerintem az első gólban is vastagon benne van. Nem jól zárta a szöget és így átgurult a labda a lábai között. A második gólnál is nagyon rossz megoldás volt pont középre ütni a labdát. A harmadik gólnál tehetetlen volt. Voltak nagy védései az is tény de ezen a meccsen a hibákból több volt!

 • Szabó Béla

  Kint voltam a meccsen, de hogy sok elképzelést nem láttam, azt hótziher…
  Olyan szintű alibizést, mint Tőzsér- hiába ér 100-szor a labdába, de a gólon kívül egy mozzanata nem ragadt meg bennem…
  De lehetne sorolni a bajokat, problémákat.