II. Bánka-Rakaczki Emléktorna

Az amigeleken.hu és az UTE Baráti Kör szervezésében idén már másodjára kerül megrendezésre a Bánka-Rakaczki Emléktorna. Az NB I-es klubok szurkolói által támogatott kezdeményezés célja hogy egyrészt méltóképpen ápoljuk tragikusan fiatalon elhunyt diósgyőri kapusnak, Rakaczki Bencének és az újpestiek egykori kiváló játékosának, Bánka Kristófnak az emlékét, másrészt a torna bevételéből egy olyan alapot hozzunk létre, melyből hasonlóan nehéz helyzetbe került, betegséggel küzdő, rászoruló sportolókat részesíthetünk támogatásban.

brm

A tavaly első alkalommal kiírt emléktornát a Vasas Sportcsarnokban tartották az UTE Baráti Kör szervezésében, a torna beszámolójáról itt olvashattok. Idén miskolci barátaink vették kézbe a szervezést, így ezúttal a szomszédvárban gyűlünk össze az NB I-es klubok szurkolóival egy szombati focitornán. Ezen a hétvégén a válogatott március 25-i, Portugália elleni idegenbeli világbajnoki selejtezője miatt nem rendeznek fordulót az NB I-ben. Az Emléktornán 11 NB I-es labdarúgó klub szurkolói csapata képviseli majd magát, egyedüli hiányzó a gyirmóti szurkolói csapat lesz. Tizenkettedik csapatnak a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub szurkolói csapata vállalta a szereplést.

Az Emléktorna betétprogramjaként a DVTK és az Újpest öregfiúk, illetve U13-as korosztályú csapatai is megmérkőznek egymással, de színesíti a programot a Jegesmedve öregfiúknak az olimpikonok csapata elleni összecsapása is. Az utánpótlás csapatok ezen a napon összekötik a kellemeset a hasznossal, és a két edző által megbeszéltek szerint “bemelegítésképpen” játszanak egy nagypályás edzőmérkőzést is a DVTK edzőcentrumában.

A torna bevételéből elsőként Lakatos Lászlót, a DVTK tehetséges fiatal labdarúgóját támogattuk 180.000 Ft-tal. Laci bal felkarjában egy rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak 2016-ban, azóta már túl van a sikeres műtéten és hat kemoterápiás kezelésen. Augusztus végén nagyon jó híreket kaptunk Lacitól, az MRI vizsgálat eredménye szerint ugyanis a felkarja mentes a rákos sejtektől. Decemberben pedig már meg is kezdhette az erőnléti edzéseket, hogy visszanyerje korábbi erőállapotát, ma pedig már együtt készül a csapatával. Egyébiránt tavaly ősszel, amikor a DVSC fiatal utánpótlás játékosa, Deczki Zsombor súlyos autóbalesetet szenvedett, a szervezők elsőként kerestek meg minket, hogy amennyiben szükséges, az ő felépülését is tudják támogatni, szerencsére erre nem volt szüksége a családnak, ettől függetlenül természetesen óriási respect jár a felajánlásért.

Amennyiben egyetértesz törekvéseinkkel, a Bánka Kristóf Alapítvány CIB Banknál vezetett 10700457-70068951-51100005 számú bankszámlaszámra történő utalással nyílik lehetőséged az Emléktorna támogatására. A közlemény rovatban kérjük az „Adomány” szó feltüntetését.

Végezetül lássuk a torna programját. A 12 résztvevő csapatot három darab 4-es csoportba osztották, elsődleges szempont a “területi” elv volt, így a kelet-magyarországi csapatok szurkolói kerültek az A csoportba, akik már kora reggel megkezdik a küzdelmeket, míg a C jelű kvartettbe azon csapatok szurkolói csapatai kerültek, akiknek nagy távolságot kell megtenniük Miskolcig, így biztosítva, hogy mindenki kényelmesen megérkezhessen (a szolnokiak később csatlakoztak a programhoz, így ők az előzetesen részt vevő Győri ETO helyét vették át a C csoportban).

A csoport B csoport C csoport
Diósgyőr MTK Újpest
Mezőkövesd Ferencváros Vasas
Debrecen Paks Videoton
Honvéd Haladás Szolnok

A torna teljes menetrendje pedig alább látható.

menetrend2

Rajtunk kívül ott lesz tehát még másik 10 NB I-es klub szurkolói csapata, valamint a Semleges Térfél teljes stábja is! Aki tehát szeretne velünk találkozni, vagy szimplán egy jót szórakozni szombaton, azt várjuk Miskolcon, a Generali Arénába délelőtt 9 órától!

 • t-vitamin

  Sikerült idénre megerősíteni a csapatot? 😀 Sok sikert nektek, de a legfontosabb persze a nemes cél, amiért az egész létrejött!

 • JuveFan1897

  Komoly igazolásokat hajtottunk végre az elmúlt egy évben, a mottónk a minőség helyett a mennyiség volt, így ezúttal a tavalyi alacsonyabb létszám után ezúttal 14 fővel próbálunk majd helytállni. Hogy mennyire komolyan készültünk azt jelzi, hogy két összetartást is tartottunk a torna előtti egyéves felkészülési időszakban. Komoly célkitűzésekkel vágunk tehát neki a tornának, legalább egy gólt szeretnénk szerezni! 😀

 • csibu

  Így van. Törekedtünk szabadon igazolható játékosok megszerzésére, hiszen a többi csapat sokkal nagyobb költségvetéssel rendelkezik, nem tudunk versenyezni velük. Egyikük majdcsak beválik.

  A srácokon nincs nyomás, JuveFan pedig már a tökéletes taktikát is kidolgozta, bár szerződése alapján csak akkor lenne eltávolítható, ha utolsó utániak lennénk, így egyelőre megszavaztuk maradását.

 • Nemeztkeresed

  Sok sikert, fiúk. Szívesen ott lennék veletek, de most nem futja útiköltségre. Hajrá Loki(Blog)!

 • csibu

  Juvefan marad az edző, még csak az utolsó helyet sem sikerült megszerezni… 🙂

 • Jamen

  El kellene hívni Pontest, hogy elemezze a bírói ténykedést a Honvéd elleni meccsen!