Mesterséges kóma

A tegnapi április elsejei tréfát nagyon sokan megértettétek és helyén kezeltétek. Természetesen a klub nincs megszűnőben. S nagyon bízunk is benne, hogy nem csak a megszűnés gondolata kerül el bennünket nagyon messzire, hanem az alsóbb osztályokban való szereplés is. Mégis, páran erős kritikával illettetek minket. Hogyan is gondolhatunk ilyet? Hogyan fogalmazódhat meg egyáltalán ilyesmi a fejünkben? Ha túllépünk azon, hogy “emberek, ez április elseje, a legelképesztőbb gondolatok napja”, akkor viszont van egy olyan jövőképe a klubnak, ami – bármennyire is szeretnénk elkerülni -, nagyon kellemetlen jövőt jósol. Erről szól rövid eszmefuttatásom, hamarosan pedig jön a Vasas-DVSC összefoglaló írása is, melyben végre mi voltunk győztesei egy epikus csatának.

remeny

Nyomatékosítjuk: szeretjük a DVSC-t, nem azért kritizálunk, mert az milyen jó; és kitartóan, kétséget kizáróan arra biztatunk mindenkit, szurkoljon a csapatnak, látogasson ki minden találkozójára és tegyük meg szurkolóként, ami a mi feladatunk! Ezt mondtuk eddig is és ezután is, bármi történjen. Viszont nem nézünk félre, amikor amatőr hibákat vélünk felfedezni, nem hallgatunk, amikor baj van és nem csak akkor tevékenykedünk, amikor minden szép és jó. Kritikusai, szurkolói vagyunk a klubnak, nem utálói, vagy rosszakarói! Nekünk is nagyon-nagyon fáj az, ami szinte minden Lokistának: hogy kiesőhely közelében vagyunk, hogy nincsenek saját nevelésű játékosaink, csak elvétve akad szerethető játékosunk, a csapat felett  a tulajdonosi körben gyakori marakodás nehezíti a gondtalan munkavégzést, nem érezzük azt, hogy szurkolóként meg lennénk becsülve, stb. De ha van aminek lehet örülni, örülünk neki (sőt, ezekért a pillanatokért csináljuk). Ha van, ami reményt ad, akkor reménykedünk. Erről is szól Lokistának lenni. (És ezért reményked(t)ünk mi annyira Pontesben is…)

A probléma viszont nem itt keresendő. A probléma sokkal mélyebb. A probléma ugyanis az, hogy az elmúlt évekből kiveszett a remény. Kiveszett az a tűz, amely táplálja a klubba vetett bizalmat, szeretetet. Nincs miért lelkesedni. Nincs miért szurkolni. Szurkoljunk azért, hogy ne essünk ki? Hogy ugyan már építsünk be fiatal játékosokat (egyáltalán legyenek fiatal, hadra fogható játékosaink az Akadémián)? 2010-2015 között legalább az a 2 jó év és az a néhány nemzetközi kupameccs tartotta bennünk a lelket. De már akkor is fogyatkozóban, megtizedelve ültünk ott a lelátókon. Vajon tényleg bennünk, szurkolókban volt a hiba, hogy nem tudtunk őszintén örülni már a 7. bajnoki címnek sem? Vajon botorság volt elvárni azt, hogy mindig eggyel-eggyel előrébb lépjen a klub is egy BL- és egy EL-csoportkör után? Vajon túlságosan szentimentálisak voltunk, amikor arra számítottunk, a Balogh Norbiért, Varga Józsiért, Bódi Ádámért és a többi távozóért kapott pénzekből újra lesz egy nagy csapatunk? Ezek a gondolatok, kérdések motoszkálnak bennem. No persze, nem csak most, már elég régóta.

De a remény elvesztése nem csak ennek köszönhető. Hanem annak is, hogy a jövőképünk semmivé vált. 2017 tavaszán – Vasas elleni siker ide vagy oda – végérvényesen kimondható, hogy a klubnak nincs jövőképe. Nincs egy útja, hová tartana, csak próbálja mesterséges kómában tartani elöregedett, megfáradt testét. Így tesz már nem kevés ideje. Mi meg csak ülünk a kórházi ágya szélén és várjuk a csodát. Évek óta. Hátha jön a doki, a nővér, egy új gyógymód, egy donor, vagy megnyílik egy portál és egy főnixmadár átrepül rajta, hogy újjáélessze és valami csoda folytán visszatérjen a klub testébe az életerő. Lehet okolni minket, hogy miért keltünk ezzel hangulatot, miért mondunk ilyet, de az a baj, hogy mi már nem csak a szívünkkel látunk. És mit mond a szemünk?

 • A játékosállományunk gyenge. Hiába egy-két játékos magas értéke a Transfermarkton. Kölcsönjátékosok, idegenlégiósok, lejáró szerződésű játékosok hada várja, hogy megkapja fizetését és lelépjen innen. A Vasas elleni kezdőcsapatunknak több mint fele hónapokon belül nem húz fel magára újból DVSC mezt.
 • Keretünkben több mint tíz idegenlégiós van, pedig pár éve elhangzott, hogy nyolc fölé nem megyünk.
 • Nincsenek azonnal beépíthető fiataljaink. Kóródi és Barna sem képes még rá, hogy egyből a kezdőbe kerüljön, de még ha képesek is lennének erre, itt kellene nyomulnia tucatjával azoknak a fiataloknak, akik csak arra várnak, hogy bizonyíthassák, milyen nagyszerű labdarúgók!
 • Nincsen valódi utánpótlásképzésünk. Hiába mondjuk, hogy az Akadémia így, meg úgy. Volt a mostani U19-es válogatottban DVSC nevelés? És az U17-esben? Vajon mitől van az, hogy az Akadémia hiába olyan király hely(nek tűnik), de nem képes célját elérni? Miért hallani, hogy a portugál edzők elgondolkoznak azon, nyáron távoznak?
 • A csapatba invesztált összeg a minimális alatt van. És most nem csak az új játékosokra gondolunk, hanem például a tolmács,- vagy egyéb alkalmazottak, marketing hiányára is.
 • Még polgármesterünk is a napokban ismerte be, hogy csekély számú befektetője van a klubnak.
 • A tulajdonosoktól érkező direkt kommunikáció gyenge, ha mégis történik ilyesmi, csak ígérgetésekig jut a dolog. Nincs járható út kikövezve, mégis nemzetközi kupaindulást elérő hely a cél! És hiába kevesebb a rendelkezésre álló összeg, nem hangzik el olyasmi, hogy ne várjuk azt, ami 2005-2015 között volt.
 • Nincs őszinteség. A játékosok sérüléseinek elhallgatása, vagy 1-2 hetes csúszással történő közlése tendenciózus, ahogyan az is érdekes kórkép, hogy hiába tért vissza már több mint egy hete az utánpótláshoz Kondás Elemér, ezt sem közli a klub a saját olvasóival; ezt a sort pedig még lehetne fokozni.
 • A szurkolótáborunk gyakorlatilag megszűnt létezni. Nézőkké váltak. A Nagyerdei Stadionban leszurkol minket egy Paks, egy Mezőkövesd, vagy bárki más. Nyilván ennek külső okai is voltak, de a még jelenlévő 3 ezer néző nagy része is csak tapsikálásra, vagy egyéni bekiabálásokra, morgolódásra képes. Tisztelet a kivételnek, annak az 1-200 főnek, aki még idegenbe is ellátogat és meg nem szűnő biztatásával erőt ad játékosoknak, szurkolótársaknak egyaránt. De 1-200 fő? Ez lett a debreceni katlanból? Emlékszel, amikor mindegy, melyik szektorban ültél, te is ordítottál együtt az ultrákkal, vagy a helyi kis brigáddal, hogy “Hajrááááá” … “Debrecennnn!” Mindez hova lett?

Teljesen mindegy, ki a bűnbak, hogy épp az MLSZ-t, Szimát, a kisebbségi tulajdonosokat, az önkormányzatot, az egyetemet, az MSE Kft.-t, konkrét alkalmazottakat, edzőt és edzői stábot, akadémiai vezetőt, edzőt, terapeutát, vagy magukat a játékosokat találjuk meg és okoljuk. Ide, ebbe a jelenlegi állapotba közösen juttattuk a DVSC-t. És amíg ezt nem ismeri fel kivétel nélkül MINDENKI, amíg nem kezd el minden érintett önnön céljai helyett a klubért tevékenykedni, addig továbbra sem lesz jövőképünk. Jövőkép nélkül pedig akár legrosszabb álmunk, április elsejei bohózatunk is megtörténhet. Őszintén kívánjuk, hogy ne így történjen!

Csak a Loki, érted élek én!
Csibu

 

 • Szabó Béla

  Egy gondolat még a tegnapi poszt margójára: remélem, a ti érdeketekben nem veszitek elő az április 1-et ilyen formában, mert ahogy láttam elég sok embernél kiverte a biztosítékot. Hihetetlen, hogy mennyi savanyú, károgó, csakazértisbelékötök, mert nekem nem tetszik ember van, aki csak itt éli ki a dühét és elkeseredettségét, nekimenve másoknak és személyeskedve szitkozódni? Szerintem minden normális ember vagy a “basszátok meg de hülyék vagytok :)”, vagy “Verpecz a Fradiban, ekkora ökörséget” felnevet és továbbmegy.
  Illetve vajon ez is annyi embert felháborít itt, mint a tegnapi posztotok?
  De attól még nagyon is igaz. 🙁

 • narrator

  Az ajánlásnak eleget téve elolvastam. A tartalom zömével nincs mit vitázni, szinte mindenki látja, érzi mindezeket régóta. De a tegnapi írás megítélését nemigen árnyalja.

  Keserves 2 hónap áll előttünk, ahol a tagság megőrzéséért kell küzdenünk. Ezt teszik a riválisaink is, a Diósgyőr feljavulni látszik az új edzővel, az MTK hullámzó, de erőlködik, a Gyirmót sem adta fel. A tegnapi győzelemmel sajnos kicsit sem lélegezhettünk fel, mivel a DVTK is nyert. A lelkekben ugyanakkora maradt a szorongási szint. Gyakorlatilag 9 kis döntő áll előttünk, erőltetett menetben, a kulcsfontosságú meccsek pont most jönnek (Gyirmót, Mezőkövesd, MTK).

  A rövidtávú túlélésért küzdünk, ahol minden rezdülésnek jelentősége lehet, a klubnál és a szurkolóknál egyaránt. Mindenkiben ott van az aggodalom, a feszültség. Ebben az idegállapotban szerintem a maradék integritás megőrzése, a kedélyek kordában tartása az elsődleges, nem azok további felborzolása, nyugtalanítása. Ez nem a kritika mellőzését kell jelentse, hanem a felesleges hangulatkeltését. Helyzet az sajnos van így is. Nem meglepő, hogy többen is élesen reagáltak az április elsejei tréfának szánt írásotokra.

  Egy hónapok óta hol fellobbanó, hol csak erősen izzó tűzfészekre poénból rálocsoltatok egy kis benzint, aztán érezhetően csodálkoztok némely reakción, és magyarázkodásra kényszerültök.

  Valamit rosszul mértetek fel, nem? Vagy a cikket nem kellett volna lehozni, vagy a negatív reakciókon nem kellene meglepődni. Vagy az egyik, vagy a másik nem stimmel.
  Szerintem nem volt nagy ötlet, még ha a jó szándékot nem is vonom kétségbe.

 • csibu

  Amikor eleve rosszabb a jelenlegi helyzet, mindenre érzékenyebbek vagyunk. Ez a DVSC kapcsán is igaz. “Nem elég, hogy kiesés elől menekülünk, nincs jövőképünk, de még a LokiBlog is viccet csinál abból, hogy megszűnik a klub? Ejnye.” Pont azért dőltek be nagyon sokan a cikknek, mert tudják, nincs minden rendben a klub körül.

  De pont azért született ez a jelenlegi cikk is, amit írsz: vajon ezen, a VALÓSÁGON is felháborodnak és elgondolkoznak annyian, amennyien a tegnapi ÖKÖRSÉGEN? Ha nem, akkor az nem a LokiBlogról állít ki szegénységi bizonyítványt.

 • csibu

  Szerintem tőled tök normálisan megfogalmazott kritikát kaptunk, nem felháborodást és pocskondiázást. És van különbség a kettő között. Én megértem, ha valaki nem látta abban a viccet. Fanyar volt, az biztos. Nem akarom, hogy bárki átértékelje a tegnapi írást a mai miatt. Csak szerettem volna rámutatni, hogy akkor foglalkozzunk egy kicsit azzal is, mi a valóság.

  A tegnapi győzelemmel kapcsolatban nem számít szerintem, más mit játszott. Bebizonyítottuk magunknak, hogy képesek vagyunk küzdeni, ha kell az utolsó percekben rúgunk győztes gólt. És ez óriási lökést adhat a következő 2-3 nagyon fontos meccsre.

  Értem amit utána írsz, de nem gondolnám ilyen súlyosnak, tekintve, hogy mennyi és milyen durva április elsejei tréfálkozásnak vagyunk kitéve. A negatív reakciókon sem lepődünk meg, sokkal inkább azok stílusán. És kíváncsian várom, a mostani, VALÓSÁGOT tartalmazó cikk esetén milyen reakciók fognak születni. Vagy marad a nihil és beletörődés?! Egy “vicc” esetén tettrekészség van, de a “valóság” esetén legyintés és továbbkattintás?

 • Szabó Béla

  Nem tudok, de nem is akarok vitatkozni veled, egyetértek, mindannyiunkat érzékenyen érint, de nem kezdek egyből zsigerből “anyázni” mindenkit, és a valóság még attól függetlenül is igaz.

 • csibu

  És ez talán még mindig jobb annál, mint amikor 2001-ben a Szolnok Megyei Napilap elhíresztelte, hogy a Bayern München vendégjátszik a városban és ott ácsorogtunk több százan a stadionnál meccs előtt, emiatt átírtuk a programunkat, egyesek több száz kilométert utaztak… aztán szép lassan mindenkinek leesett, hogy csak átverés volt… 😀 (Pedig az újságba még a BM vendégbuszát is lefotózták a város leghíresebb szállodája előtt.)

 • Levente Vértesi

  Most akkor én is írok erről egy véleményt, mivel több dolog kapcsán nem értek egyet: Először is, szerintem a keretünk igenis erős. Feltscher, Könyves, Tőzsér, Filip, Chuka, Jovanovic, Sekulic egytől egyig kiváló formában vannak, de a jelenleg maródi Mengolo és Völgyi sem leírandóak! És amit meg kellene már végre érteni: AZ, HOGY EGY JÁTÉKOS CSAK KÖLCSÖNBEN VAN VALAHOL, AZ NEM AZT JELENTI, HOGY SEMMIKÉPP NEM TARTHATJÁK MEG! Emlékezzetek csak Pölöskeyre például (itt most hadd ne számítson már a játékos focitudása és tehetsége!), akit igenis meg tudott tartani a Pécs! Szerintem pl Szuk 90%, hogy még éveket fog Debrecenben tölteni. Egyelőre csak azért kölcsönbe szerződtettük őt, mert drága, és először fel akarják mérni a játéktudását. Ha meg lesznek vele elégedve a klubnál, akkor mindenképp marad, de egyesek szerint Osváth is maradhat még 1-2 évet Debrecenben. És igaz, hogy pár játékos szerződése lejár a nyáron, de ezek 95%-a úgyis meghosszabbítja a szerződését 3-4 évvel! (Persze, ha kiestünk, akkor ezekről nem beszélhetünk – de nem fogunk kiesni). A fiatalításra és az utánpótlásra pedig szerintem nincs szükségünk. És miért nincs? Mert mostanában is rendre a délszlávok hajtanak legjobban: Brkovic, Jovanovic, Sekulic. És ne feledjük, az utolsó jó éveinket az olyan játékosoknak köszönhetjük, mint Coulibaly, Sidibe, Stevo Nikolic, Volas, Simac, Bouadla, Mihelic. És ehhez képest az ígéretes fiatalok: Oláh, Csorba, a Szécsi fivérek, Spitzmüller, Lucas, Vinicius, Ludánszki, Engel, Gál, Króner Berdó, Bereczki, Kuti, Kertész? SEMMIT NEM TETT LE EGYIK SEM AZ ASZTALRA! Egyedül Szilvási és Szatmári, akik érnek valamit, meg Kóródi Nándi (akit személyesen is ismerek! 🙂 ) , a most külföldön lévő Balogh és Deczki, akikből nagy játékos lesz, a többi egy fillért nem ér meg! Én továbbra is hiszem, hogy Pontessel sikerülhet a Lokit újra naggyá tenni! Hisz amíg nincsenek eredmények, addig sem szurkolók, sem új tulajdonos nem lesz! És kiesni pedig nem fogunk. Ennyi a véleményem, köszönöm!

 • csibu

  Ne haragudj, de ha ezeket komolyan gondolod, akkor ott valami baj van.
  1) Attól hogy felsorolsz egy névsort, még nem lesznek jók a névsorban lévő játékosok (Sekulic mint aki kiváló formában van? mi?)
  2) Mengolot az életben nem láttad focizni. Völgyit meg igen. Emlékszel akár egy jó megmozdulására?
  3) A kölcsönben lévő játékosokért fizetni kellene. Holman óta fizettünk bárkinek is játékosért? Ráadásul anyaklubjának is el kellene engednie.
  4) Számít a játéktudása. Ha Osváth szar lenne, nem kellene a Vasasnak és megtarthatnánk. De nem szar. Így vagy az övék marad, vagy jó pénzt kérnek majd érte.
  5) Fel akarjuk mérni Suk tudását? WHAAAAAT? Szerinted fizetünk érte másfél milliót? MIIIII???
  6) Honnan veszed hogy 95%? Miért nem 96 vagy 88? Szerinted ha bárki itt akarna maradni, megvárná, hogy lejárjon a szerződése? Nagyon nem vagy képben. Lehet, hogy itt maradnak. De csak akkor, ha nem kapnak máshonnan jobb ajánlatot. De fognak kapni. Hidd el.
  7) NINCS SZÜKSÉGÜNK FIATALÍTÁSRA ÉS UTÁNPÓTLÁSRA???????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Te beteg vagy, erre nincs jobb szó. Ne haragudj. Pont ez a gond, hogy az általad is említett játékosok semmit nem tettek le az aszalra. De előtte volt egy Bódink, Vargán, Korhutunk, Balogh Norbink. Ha csak évente egy Norbi-féle játékosunk lenne, nem lenne sem kiesési, sem pénzügyi gondunk! Ne beszélj már ordenáré hülyeségeket kérlek!
  8) Azok a szurkolók és tulajdonosok nem kellenek akik csak az eredményesség esetén vannak itt.

 • Koly

  Csodálom, hogy ilyen higgadtan tudsz válaszolni ennyi baromságra. 🙂

 • narrator

  Már ne haragudj, de nem érzel némi diszkrepanciát az álláspontodban?

  Egyfelől hiányolod a kulturált reakciókat, sérelmezed a pocskondiázást, másfelől te pl. lazán lebetegezed az előtted szólót, aki egyébként semmiféle sértő megjegyzést nem használt.

  Ez konzekvens viselkedés?

 • csibu

  Ha alaposan olvasol, utána még elnézést is kértem, de nem hiszem, hogy neked kellene ezt felhánytorgatnod. Ha Leventének rosszul esik, biztosan van olyan intelligens, hogy majd ő válaszol, szerintem nem szorul a védelmedre.

  Egyébként pedig nem, nem a kulturált, hanem az intelligens reakciókat hiányolom. Bár nem is hiányolom, inkább csak kérem.

  Amit írt Levente az kb. olyan, mintha azt mondaná a fagyizósnak, hogy igazából nincs is szükség rá, hogy hideg legyen a fagyi, jó az melegen is, hiszen úgyis jó idő van, szóval tegyük csak be a mikróba egy kicsit, úgy legalább nem fázunk majd meg!

 • narrator

  Félreérted, nem védelmezek senkit, az általános hozzáállásodat próbálom értelmezni, mint egy olvasótok, minden írásotokra és reakcióra kiterjesztve.
  Elnézést kértél, de azért megtetted, egy korrigálható kommunikációs felületen. Kissé álságos érvelésnek tűnik. De érteni vélem a distinkciót: a “lebetegezés” talán nem kulturált, de mindenképp intelligens megjegyzés volt, a következetességnek és a viszonosságnak megfelelő.

 • Zoltan Feher

  A probléma alapvetően az, hogy Levente már hónapok, hanem évek óta hordja össze a bármilyen ész- és egyéb érvektől mentes badarságait. Az aki szerint Völgyi az NB1 legjobb szélső védője, az aki szerint Könyves az NB1 legjobb csatára ( előtte Chuka, előtte Kulcsár), az, hogy a véleménye szerint a tulajdonosi kör, az elmúlt idestova 10 év átigazolási politikáját keresztbe húzva, egy átlagos képességű csatárért leperkál 1-1,5 millió eurot, amikor 200.000-ret is úgy adott ki Holmanért, mintha a fogát húzták volna, a több milliós bevétel után, az aki szerint a kulcsjátékosaink, akik lejáró szerződéssel rendelkeznek, majd 3-4 évre hosszabbítanak ( tökéletes Csibu példája, Bódi,Varga, Korhut stb.), az aki szerint az utánpótlás játékosok hibája, hogy az évek folyamán a kopasz teknőc ragaszkodott a vénülő kezdőcsapathoz, ahelyett hogy egy-egy meccsen kipróbált volna fiatalokat, az tényleg nem lehet más, mint…minimum problémás.

 • Jamen

  A helyzet az Zoli, hogy Levente ezt gondolja, mi meg mást.Én nem bántom Leventét, mert tiszteletben tartom, hogy ez a véleménye.Amúgy Völgyi és Könyves nálam is sokkal jobb játékosok, mint amit eddig nyújtottak, de ez nem jelenti azt, hogy bizonyítani fognak nálunk, akárcsak Sekulic. Sajnos sok olyan játékos van nálunk, aki hirtelen elfelejt focizni, de Te is tudod, hogy ennek nem mindig a tudás az oka, néha puskini problémák is vannak (Anyeginre gondoltam).Tudom sokakat zavar Levente külön gondolkodása, én mindig érdeklődve olvasom, mert Ő egy másként gondolkodó! Take it easy fiúk!

 • csibu

  Pont ezért reagáltam az első pár felvetésére normálisan. Ezért reagáltam rá egyáltalán. De azt mondani, hogy “A fiatalításra és az utánpótlásra pedig szerintem nincs szükségünk.” túlmegy azon, hogy Völgyit vagy könyvest jó játékosnak tartja-e valaki, vagy megszerezhetőnek tekinti-e Sukot, vagy szereti-e ha Verpecz áll a kapunkban. Ez olyan, mint azt mondani a fagyizóban, hogy 3 gömb eperfagyit kérek, melegen. Én sem bántásból írtam Leventének, amit írtam. És biztos vagyok benne, hogy ezt ő is tudja.

 • Zoltan Feher

  Völgyi és Könyves évek óta nem mutatott semmit, mindkettőnek volt 1-1 jó éve, mint anno Szakálynak nálunk, azóta abból a hírnévből élnek. Természetesen, ha zsoldos hadsereget állítasz fel, a tudás mindig azonos az ellenértékkel, nem mondom, hogy ezzel nincs bajom, elfogadom.
  Azt hiszem, a simogatós, jajj majd belejönnek a fiúk korszakon egy kicsit már túl vagyunk. Völgyi itt van kicsivel több mint 7 hónapja, hozzáadott értéke 0, 7 meccsen játszott. Havi 1 meccsért én is elnyaralgatnék, oké, sérült volt, ebbe ne menjünk bele, de abba annál inkább, hogy amikor ide érkezett, komoly súlyfelesleggel küszködött, ebből 0, azaz nulla kg, sikerült leadni.
  Könyves, szintén ugyanez, 7 hónap, 8 meccs, 1 gól. Ha ez nektek jó teljesítmény, és “NB1 legjobb csatára és védője” akkor vagy velem van a baj, vagy veletek.

  Az pedig, hogy valaki másképp gondolkodik, nem feltétlenül jelenti azt, hogy az hasznos, vagy logikus, vagy reális.

 • joel

  Az a teny, miszerint sokan komolyan ill. be is vettek a “hir”-t,-tobbek kozott egy pillanatra az eleje tajekan meg en is…-azt mutatja hogy ok maguk is siman el tudjak kepzelni hogy ilyen akar meg is eshet a klubnal…megis pampognak hogy hogy lehet ilyet lehozni…Errol szol szamomra ez az egesz dolog.

 • Jamen

  Én sem az itt nyújtott teljesítményükre gondolok Zoli, hanem, hogy korábban játszottak ennél sokkal jobban is, tehát elvárható, hogy itt is játszanak sokkal jobban!

 • Zoltan Feher

  Az a baj, hogy azóta évek teltek el, vannak játékosok, akikben 1-2 jó év van csak, aztán formahanyatlás van ismét és ennyi volt. Völgyinek vannak/voltak alkoholproblémái, ami óta gyakorlatilag nem teljesít, az akarás sem látszik rajta.

  Könyves számlájára írom, hogy amikor pályára küldjük, ő legalább hajtani hajt, de már ő is 27, nem egy 21 éves ifjú,aki megrázza magát és pikk pakk új játékos lesz.Amikor becseréltük Kulcsárral, csöbörből vödörbe kerültünk.

  Én értem, hogy sokan 1-2 jó év alapján ítélnek meg egy játékost, amivel nincs baj, mert bennük van/volt a lehetőség, de kérdéses az is, hogy az utóbbi években miért nem tudták azt, még közel sem azt kihozni magukból?

  Miért nem kellett egy Gyirmótnak Völgyi, amikor valljuk be, hogy jelenleg, talán még ettől a Lokitól is gyengébb kerete van a Gyirmótnak?!

  Miért nem kellett a Vasasnak Könyves, de egy 3700 éves, teljesen leépült Kulcsár igen?!

 • Szabó Béla

  Arra nem emlékszem, de biztos nekem se lett volna őszinte a mosolyom 🙂

 • dvscloki

  A legszomorúbb az (szerintem az 1-jei írás nagyon ütős volt), hogy ez a Blog és a hozzá kapcsolódó fórum is “polgárháborús” övezetté vállt, ahol a Lokisták egymást szapulják, ahelyett, hogy vitatkoznának, eszmét cserélnének…
  Ezt teszi, amikor nincs csapatunk és a szerencsétlen szurkoló máshol nem tudja levezetni a tehetetlen dühét, csak a másikon, aki szintén szurkoló.
  Ez a legmarkánsabb jele annak, hogy VALÓBAN ELFOGYOTT A LOKI CSALÁD…
  ::(:(:((

 • csibu

  Mármint a szolnoki csapat ellen játszik a BM (tudvalevő én Szolnokon születtem és nőttem fel). Aki nem helyi volt, az nem tudott nagyon róla, internet meg FB híjján így nem is terjedt el ez a szentségtörés. De hát ez már csak ilyen. 🙂

 • Szabó Béla

  Azért 16 évvel ezelőtt, ha lehozták ezt az újságban, akkor abban volt vitamin 🙂

 • Jamen

  Az általad említett problémák előtt Völgyi volt az egyik kedvenc játékosom, sok nagyszerű gólt lőtt.Tudom Zoli a múltból nem lehet megélni.Könyves és Kulcsár mentalitását valóban nem lehet egy napon említeni.Könyves mindig hajt, még ha nem is megy neki a játék.Én szurkolok nekik, hogy magukra találjanak, mert ez a Lokinak is jó lenne.Erre most Könyvesnél látok nagyobb lehetőséget, mert neki fekszik ez az új kontrajátékos taktikánk és benne több akaraterőt látok.

 • Happur

  Hogyan működhet egy futballklub profi módon? – egy kis olvasnivaló:
  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/a-szemetben-guberalunk-es-aztan-megsertodunk-2561827
  És hol vagyunk mi ehhez képest?