Érthetetlen győzelem

Azt, hogy jó és domináló játékkal simán el lehet veszíteni egy meccset, az idei szezonban sajnos untig megtanulhatta bármelyik Loki szurkoló. De képes lehet a csapatunk gyenge, sőt, botrányosan rossz játékkal győzni, ráadásul megfordítani egy mérkőzést? A tegnapi, Gyirmót elleni összecsapás 91. percéig nem hittem volna. Úgy tűnik azonban, megváltozott valami a csapat életében, de ezt a három pontot még így is nehéz lenne rózsaszín ködön keresztül szemlélni.dvsc gyirmót 2

Ahogy hallgattam a mérkőzés előtt a szurkolótársaim várakozásait, megdöbbenten tapasztaltam, hogy mindenki sima, többgólos győzelmet jósol. Én a magam részéről sokkal pesszimistább voltam, és nem csak azért, mert ezt a Gyirmótot még egy góllal is nehéz megverni, és az őszi időszakhoz képest sokat erősödtek, hanem azért is, mivel az idei szezonban nem annyira jellemző ránk, hogy egymás után kétszer jól tudnánk játszani. Márpedig a Vasas meccs teljesen vállalható volt, ezért egy borzalmas, szenvedős és kínos találkozóra számítottam. Bár ez a tipp végül bejött, azért számomra is sok meglepetést tartogatott az együttesünk játéka.

lokigyirmot

No, nem a kezdőcsapat összeállítását látva néztem nagyot, az kiszámítható módon a “győztes csapaton ne változtass” elvet követte. Az érdekesebb kérdés inkább az lehetett az összecsapást megelőzően, hogy labdatartásra vagy kontrákra játszunk majd, ahogy azt már az előző heti összefoglaló záró gondolatai között is felvetettem. A végső megoldásra azonban szerintem senki nem számított: átadtuk ugyan a lehetőséget a kezdeményezésre az ellenfélnek, de a megszerzett labdákkal nem kezdtünk semmit. Ez eléggé hamar megbosszulta magát: egy szöglet utáni Simon András fejessel a 8. percben előnyhöz jutottak a vendégek, és nem is teljesen érdemtelenül. Már ennél a szituációnál is sok szurkoló jogtalannak érezte a szögletet, és később is számos vitatható játékvezetői döntés született, ezekre azonban nem a mérkőzés összefoglalása során, hanem majd a bíró értékelésénél térek ki részletesebben. A bekapott gól még demotiváltabbá és idegesebbé tett minket, hihetetlenül sok amatőr technikai hiba és rossz megoldás jellemezte a játékunkat, a védelmünkről pedig az érződött, hogy egy erősebb ellenfél csak akkor nem rúgna gólt nekünk, amikor nem akarna. Hátvédsorunk tagjai egymást múlták alul: Osváth a gólnál elkövetett hibája mellett nem tudott egy normális passzt sem adni, Mésziről méterekre pattogtak el a labdák, Brkovic idegesen és sok hibával játszott, veszélyes és felesleges becsúszásokat is megkockáztatva, Ferencziről meg jobb nem is beszélni. Persze előrébb sem volt jobb a helyzet, és a ponrúgásaink is teljesen veszélytelennek bizonyultak. A félidő második felére legalább arra rájöttünk, hogy lövés nélkül nehéz gólt szerezni, azonban ezen megoldásokban sem volt sok köszönet. A legnagyobb helyzetet Feltscher hagyta ki, aki egy fejelgetéssel előrejuttatott labdát küldhetett tisztán kapura, azonban lövése elkerülte a hosszú alsót.

dvsc gyirmót

Félidőben úgy éreztük Lucasszal, hogy az elmaradt egyenlítés miatt már legfeljebb csak a döntetlen lehet benne a meccsben, és ezt a félelmünket a korábbi idénybeli teljesítményünk mellett a csapattól látott produkció is alátámasztotta. Pontes nem annyira meglepő módon változtatott is a félidőben: a nagyon gyengén játszó Osváth helyett Könyves érkezett, így Jovanovic lépett hátra jobbhátvédnek. Cserejátékosunk egyből felkavarta az állóvizet, pár perc elteltével a gólvonalról sikerült csak kifejelni lövését. Az 55. percre azonban ismét leült a mérkőzés, és kilátástalannak tűnt a játékunk. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy a 61. percben, a “sokezredik” szögletünknél senki nem számított a gólra. Mégis, megtörtént a csoda: Holman beadására Brkovic gyönyörűen érkezett, és a rövid sarokba bólintotta a labdát. Középhátvédünk 5 perc múlva ismét főszereplő lett, csak ezúttal negatív értelemben: az egyedül kilépő Novák Csanádot buktatta, amiért rövid időn beül megkapta a második sárgáját is, így mehetett zuhanyozni. (Érdekesség egyébként, hogy fél minutummal korábban még nálunk maradt ki a meccs legnagyobb lehetősége, Holman közeli fejesét tolta bravúrral kapufára Nagy Sándor.) Ekkor vált még kilátástalanabbá a helyzetünk, hiszen jó helyről járhatott a szabadrúgás, ráadásul emberhátrányba is kerültünk. Előbbi veszély azonban hamar elhárult, mivel a vendégek az égbe lőtték hatalmas lehetőségüket, utóbbi tény pedig inkább az addig is katasztrofális védekezésünkre nyomta rá a bélyegét, a támadójátékunk szinte még jobb is lett. Brkovic helyére egyébként Filip lépett hátra, akiről hamar kiderült, hogy nem vérbeli védőjátékos, képtelen volt stabilizálni a hátsó alakzatot. Nem sokkal később hátrányba is kerülhettünk volna, Jovanovic azonban elképesztően nagyot mentett sarokkal a gólvonalról, majd rá fél perccel Danilovic védett szépen. Ezt követően egyre csapkodóbbá vált a játék, mindkét oldalon sorra maradtak ki a kisebb-nagyobb helyzetek, főleg a vendégek jutottak el könnyedén a kapunk elé, azonban rendre rossz megoldást választottak. Nálunk a legnagyobb gondot az utolsó negyedórára fordulva Holman jelentette, akinek köszönhetően nem csak egy, hanem egyenesen két emberrel kevesebben voltunk a pályán: támadó középpályásunk egész egyszerűen nem volt hajlandó játszani, és az esetek többségében csak hátráltatta a támadásépítésünket, beállva a labda útjába. Nem véletlen, hogy egy idő után már az egész stadion fütyülte őt, nem emlékszem rá nagyon, hogy egy Loki játékosnak sikerült volna ezt elérnie. Erős és teljesen jogos kritika volt, ezt követően nem szívesen látnám a következő meccsen újra a kezdőben Holmant.

lokicitrom

Sokáig azon gondolkoztunk Lucassal, hogy ki érdemelné a citromdíjat Ferenczi, Tőzsér és Holman közül. Hajlottunk a megosztott citromdíjra, egyfajta citromfára, de aztán Holman le-, Ferenczi pedig felértékelte némileg a teljesítményét. (Tőzsér még erre sem vette a fáradtságot.)

Aztán ahogy az egyenlítő gól is váratlanul történt, úgy a 91. percben is a semmiből jött az újabb fordulat: Ferenczi tette vissza a jobb lábára a labdát, majd középre ívelt, és a fent ragadt Mészáros gyönyörű felhőfejese behullott a bal felső sarokba. El kell ismerni, fantasztikus megoldás volt veterán védőnktől. Innen már érezni lehetett, hogy valószínűleg megnyerjük a meccset, a hátralevő percek nagyon feszülten ugyan, de csak leperegtek. Győzelmünk fontosságát valószínűleg nem kell magyarázni: a Diósgyőrt 5 ponttal leszakítottuk, az MTK is mögöttünk maradt, a Mezőkövesd és az Újpest pedig belátható távolságon belülre került, előbbi 1, utóbbi csapat pedig 2 pontra van tőlünk.

A játékosok értékelése:

Branislav Danilovic – 5

k_danilovicsA gólban érzésem szerint ő is benne volt kicsit, ott hibázott, viszont a második félidőben részben neki köszönhetjük, hogy meccsben maradtunk. A csapat egyik legjobbja tudott lenni annak ellenére, hogy egyáltalán nem ez volt élete meccse, és ez eléggé szomorú.

Osváth Attila – 3

Osvath_Attila_kMegkopaszodott védőnknek bár emlékszem egy-két szép mentésére, de ezekkel együtt is messze az eddigi leggyengébb produkciója volt a Lokiban. (Lehet, hogy igaza volt annak a szurkolónak, aki megjegyezte: biztosan a hajában volt az ereje.) Helyezkedési és technikai hibák sorozatát mutatta be, el sem akartam hinni, amikor már ötödjére rúgta ki egymás után bedobásra a labdát indítás helyett. Indokoltnak éreztem a félidei lecserélését.

Dusan Brkovic – 3

brkovics_kA mérkőzés egyik főszereplője volt. Önmagához képest nagyon gyengén és frusztráltan játszott, a gólja viszont fontos pillanatban jött, és ügyesen csinálta, ahogy bemozgott és megtalálta a rést a rövid saroknál. Aztán viszont a piros lappal annak ellenére megint negatív főszereplővé vált, hogy sok más választási lehetősége nem volt.

Mészáros Norbert – 5 mom1

meszaros_kÖsszességében azért kapja meg végül a mérkőzés legjobbja díjat, amiért múlt héten Könyves: az ő egyéni villanása nélkül nem tudtunk volna győzni. A gólja nélkül viszont csak 3-ast, legfeljebb 4-est adnék neki, aki azonban ilyen gyönyörűen fejel az ellenfél kapujába az utolsó percben egy olyan meccsen, ahol ennyire nincs benne mindez a levegőben, az nálam megérdemel plusz osztályzatokat is. Amit viszont védekezés címszó alatt a társaival együtt a tegnapi mérkőzésen bemutatott, azt rossz volt nézni, bár egyáltalán nem őt éreztem a leggyengébb láncszemnek…

Ferenczi János – 3

ferenczi_k… Hanem Ferenczit, akinek az egész találkozón átjáróház volt az oldala. Látszott, hogy a Gyirmót – ellentétben a legutóbbi, Vasas elleni meccsel – tudatosan rájátszott balhátvédünk hibáira, és sorra vezették zavartalanul azon a szélen a veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokat. A sportközvetítések “remek” szakemberei elaléltak volna a gyönyörtől, akkora üres területeket karikázgathattak volna be a bal oldalunkon, és ezen a középpályásaink (pl. Könyves, Handzic) is csak időnként tudtak segíteni. Egy kicsit azért mégis megvédeném játékosunkat, a hosszabbítás perceiben sokat hozzá tudott tenni a játékunkhoz, és nem feltétlenül csak a gólpasszára gondolok. Ráadásul korábban, Könyves hatalmas helyzetében is fontos szerepet játszott, így annak ellenére megadok neki egy nagyon-nagyon gyenge 3-ast, hogy a védőteljesítményét nézve inkább az 1-esre szolgált volna rá. Jó lenne végre találni valakit helyette a balhátvéd pozíciójában, mert ez nagyon nem az ő terepe, egy sorral fentebb viszont lenne fantázia a játékában. (Ami a mérkőzés végi, szurkolóknak címzett beszólását illeti, ezt a jelentet nem láttam, én is csak a hozzászólások között olvastam róla, így abban nem is tudok állást foglalni.)

Ioan Filip – 5

filip_kKözéphátvédként jelentősen visszaesett ugyan a teljesítménye, azonban azt megelőzően, főleg az első félidőben neki tetszett a legjobban a játéka. Ezúttal sokkal több labdát szerzett és fontosabb helyzetekben mentett, mint azt korábban megszokhattuk, ráadásul a támadásokkal is rendszeresen fellépett. Láttam rajta az akarást, és ez minden hibájával együtt tetszett. Az elmúlt egy-két meccsen valamennyire kezd feljavulni a teljesítménye, remélem, hogy megmarad ez a tendencia a jövőben is.

Aleksandar Jovanovic – 4

jovanovic_kRengeteg hibát vétett, védekezésben és támadásban egyaránt, viszont ismét végighajtotta a meccset, és volt egy hatalmas mentése a gólvonalról a második játékrészben. Ezek némileg javítják a teljesítményét, azonban jobbhátvédként őt is nagyon gyengének éreztem.

Tőzsér Dániel – 2

tozser_kAjjaj… Eddig is sokszor beszéltünk arról, hogy csapatkapitányunk hajlamos az alibizésre, és arra, hogy eltűnjön a mezőnyben, ezen a meccsen azonban a már említett jelenségen kívül más dolgok sem tetszettek vele kapcsolatban: egyrészt rengeteg, komolynak mondható technikai hibát vétett, ami eddig nem jellemezte a játékát, másrészt megint nem volt hajlandó kapura lőni, inkább addig tologatott és cselezgetett, ameddig már lehetősége sem maradt rá, ha pedig néha mégis kapura tüzelt, akkor garantáltan megtalálta azt a kicsi területet, ahol pont a kapus állt. Ja, és amikor nem hibázott, akkor meg alibizett, ahogy azt már az elején is említettem. Ez a produkció is bőven elég lett volna a citromdíjra jobb helyeken, de ezen a meccsen túl erős volt a konkurencia…

Frank Feltscher – 3

Frank_Feltscher_kValami elromlott nála. Folyamatosan dühöng, reklamál, veszekszik, kulcshelyzetekben pontatlan, rossz döntéseket hoz, és nem küzd eléggé alázatosan. Ismét kihagyott egy nagy lehetőséget az első félidőben, de nem is ezzel van a bajom, hanem a már leírt jelenséggel.

Holman Dávid – 1 

holman_kA blog történetében még senki nem kapott 1-es osztályzatot, és elismerem, furcsa, hogy pont egy győztes mérkőzésen kerül sor erre legelőször, ráadásul egy olyan játékos esetében, aki kis híján még gólt is szerzett, és csak a kapus bravúros védése miatt nem történt meg mindez. (Akkor pedig egyértelmű, hogy nem adtam, adhattam volna ezt az értékelést neki.) Ráadásul ő adta a gólpasszt Brkovic találata előtt, és ezen kívül is voltak jó megoldásai, így még érthetetlenebbnek tűnhet a dolog. Mégis, úgy érzem, hogy nem tudnék jó szívvel ennél jobb jegyet adni Holman Dávidnak, mert amit ezen a találkozón, főleg az utolsó 15-20 percben művelt, arra nincsenek szavak, mert a bicskanyitogató, arcátlan és felháborító kifejezések nem adják vissza eléggé részletgazdag módon azt, amit szurkolóként vele kapcsolatban megéltem. Sokszor mondtuk már, hogy elfárad a meccs végére, nem bír 90 percet erőnléttel, de itt nem ez történt. Egyszerűen nem volt kedve focizni, és ennek a lehető leglátványosabb módon adta tanúbizonyságát. Megállt elöl, és nem csinált semmit. Ha jött a labda, vagy átlépte, vagy nem mozdult egy miliméternyit sem érte, esetleg csak hagyta, hogy leszereljék. Még csak azt sem mondanám, hogy alibizett, mert ott legalább úgy tesznek a játékosok, mintha csinálnának valamit, ő viszont még erre sem vette a fáradtságot. A legjobban mégis azzal dühítette fel a stadiont, amikor veszélyes kontratámadást vezethettünk, ő pedig megállt a kaputól 20-25 méterre, és flegmán ráemelte, hátha véletlen behullik. Szinte láttam, ahogy gondoltban megrántja a vállát, hogy “ki nem sz*rja le, mi lesz a vége, csak kerüljön már el tőlem a labda minél messzebb”. Nem tudom, mi lehetett ennek a hozzáállásnak az oka, de Loki focistától szerencsére – ezen a szinten – ilyet eddig még nem láttam, és többet nem is szeretnék ehhez hasonlót átélni. Az elégtelen osztályzat tehát nem elsősorban az egész meccsen nyújtott teljesítményét tükrözi, hanem ezt a botrányos viselkedést.

Hyun-jun Suk – 4

Szuk_kNem játszott jól, főleg a beadásai sikerültek borzalmasra, de a hozzáállását ezúttal sem érhette panasz. Rásprintel folyamatosan a labdákra, zavarja az ellenfél kapusát és védőit, ezen kívül használja a feíveléseknél a testi fölényét. Az viszont látványos volt ezen a meccsen, hogy csak örlődött egyedül, és nem maradt nagyon ereje arra, hogy a gólszerzésre fókuszáljon.

∼•∼

Könyves Norbert – 4

konyves_kJól szállt be a meccsbe, megélénkült a támadójátékunk a szünetet követően neki is hála, ráaádásul csak a gyirmóti védő hatalmas mentésének volt köszönhető, hogy nem egalizált alig pár perccel a pályára lépését követően. Később azonban visszaesett a játéka, de ezzel együtt is Holman helyett szívesebben látnám őt a csapatban.

Haris Handzic – 4

Haris_Handzic_kSokat küzdött, nem is játszott rosszul, de a klasszikus csatárerényeket most sem mutatta meg. A testi fölénye bámulatos, őt aztán tényleg nehéz elnyomni, és meglepően jól ad be, ami már az edzőmeccseken is látszott, Holman fejese előtt szélsőket megszégyenítő technikával varázsolta a fejére a labdát. Ez viszont azért furcsa, mert neki a posztjából kiindulva inkább érkeznie kellene középen, ebben pedig olyan sokat eddig nem tudott mutatni.

Danilo Sekulic – 0

szekulics_kTizenegyest harcolhatott volna ki, de néma maradt a bíró sípja, talán inkább jogosan. Most sem éreztem annyira rossznak, mint korábban, ugyanakkor a középpályás védekezésünk nem stabilizálódott érdemben a beállításával.

∼•∼

Leonel Pontes

leonel_pontes_kTaktikailag nem sikerült annyira jól felkészítenie és motiválnia a csapatot erre a mérkőzésre, mint a múlt heti Vasas ellenire. Ezen kívül az is furcsa lépés volt a részéről, hogy Sukot hozta le Holman helyett a pályáról. A győzelmet viszont nem kell megmagyarázni, az önmagában igazolja a döntéseket, és egyébként is olyan embernek tűnik portugál vezetőedzőnk, aki magában levonja a szükséges következtetéseket. A mérkőzés végi nyilatkozata pedig ismét rendkívül szimpatikus volt: elismerte, hogy vereséget érdemeltünk volna, mégis nyertünk, korábban voltak meccsek, amelyek fordítva történtek, de pont ez a szép a futballban. (Nagyjából én is ezt gondoltam a találkozóról, így jó volt hallani egy ilyen értékelést, mert nem éreztem azt, hogy másik sporteseményt néztünk.) Azt hiszem, nálam ez a hozzáállás rengeteget jelent, ebbe a hazug közegbe nagyon hiányzott már egy őszinte hang.

lokigyirmoteredmeny


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

A csapatunk játéka botrányosan gyenge volt, amit csak a győzelem ténye tud némileg kompenzálni. A mérkőzést biztosan nem mutatnám meg senkinek, akit meg akarok győzni arról, hogy milyen szép sport a labdarúgás, de az utolsó pillanatos gól és a fordulatok miatt egy elégséges szintet azért az is elért. És akkor jöjjön kicsit részletesebben a játékvezető értékelése. Az 1-es ezúttal nem csak a szokásos “ellenünk fújt a bíró” effektus miatt jár, bár ez is jócskán érzékelhető volt; Bognárnak ugyanis sikerült mindkét fél számára rosszul vezetni a mérkőzést. Ennek ellenére egy-két helyzetben mégis meg kell őt védenem. Egyből ilyen a gyirmóti gól előtti szöglet. Ránézésre teljesen egyértelműen kirúgásnak kellett volna következnie, azonban pont előttem történt az eset, ezért őszintén el kell mondanom, hogy egy kicsit tényleg hozzáért a labdához az egyik védőnk. Csak hajszálnyit, de látható volt, szóval ott jó döntés született. Ennek ellenére mégis a bíró számlájára is írom a kapott gólt, mert érdemes visszanézni, hogy Sukot egyértelműen visszahúzták és rángatták a beadást követően, és mivel a labda közelében volt, ezért pláne szabadrúgásnak kellett volna következnie a javunkra. További hibát követett el a bíró a lapok következetlen megítélése során is, többször is megúszták a vendégek az egyértelmű figyelmeztetést, míg nálunk Brkovic első sárgáját túlzottan szigorúnak éreztem. A kiállításnál jogos döntés volt a szabadrúgás, a szabálytalanság tényének és annak helye szempontjából egyaránt, viszont érdekes hiba, hogy nem azonnali pirosat kapott hátvédünk, hiszen utolsó emberként szabálytalankodott tiszta gólhelyzetben kitörő játékossal szemben, ami miatt egyből ki kellett volna állítani. A szabálymódosítás ugyanis csak büntető esetén enyhített ezen, ott nem kötelező piros lapot alkalmaznia a játékvezetőnek ilyen helyzetben. A gyirmótiak által reklamált, szöglet előtti szituációról nehéz egyértelműen állást foglalni, nem láttam tisztán, hogy jogos volt-e a sarokrúgásunk, de ha tényleg úgy kommunikált a játékvezető, ahogyan azt Urbányi kifogásolta a sajtótájékoztatón, akkor az furcsa. Ettől függetlenül nem érzem jogosnak a felvetését, hogy ők nem olyan csapat, mint mi, és őket nem támogatják meg bírói segítséggel, mert ha van együttes, amely igazán panaszkodhat erre, akkor sajnos azok mi vagyunk. (Elég csak a két csapat előző, gyirmóti meccsére gondolni.)

Összegzés:

1. Még mindig egy kis Holmanozás

holmancsocsoLehet, hogy már unalmas, hiszen az események leírása és a játékosok értékelése során is részletesen kitértem erre a témára, de azért még leírnék pár gondolatot Holman Dávidról. Ez a meccs a tökéletes lenyomatát adta szerintem annak, miért nem lett sikeres játékos Lengyelországban középpályásunk, és mi miatt gondolom azt, hogy nem fog tudni igazán nagy karriert befutni soha, annak ellenére, hogy egy technikás és jó képességű játékosról beszélünk. Azért, mert ilyen mentalitással és hozzáállással nem lehet sokra vinni. Egy játékos, aki látványosan nem hajlandó semmit sem csinálni, olyan, mintha “durcázna” a pályán, csak akadályozza a csapatát, hamar megutáltatja magát azokkal a szurkolókkal is, akik addig szerették.

Jobb oldali kép: A játékgyárak bemutatták a csocsóbábuk új reklámarcát

Az őszi szezonban is sok, fontos helyzetben döntött rosszul Holman, de elnéztük neki, egyrészt gyönyörű góljai miatt, másrészt azért, mert összességében látszott rajta az akarás, még ha érezhetően el is fáradt mindig az utolsó fél órára. Itt viszont nem erről volt szó, és legyen bármi is a hátterében a viselkedésének, ez vérlázító, mert a saját csapattársait, edzőjét és szurkolóit árulja el ezzel a viselkedéssel. Az ennek kapcsán alkotott véleményemet, és nem feltétlen az egész meccsen nyújtott teljesítményét fejeztem ki az 1-es osztályzattal (kicsit szubjektíven), és pont ezért kapott végül Ferenczi egy gyenge 3-ast, mert a lefújás előtt, szinte tényleg az utolsó erejével is ment előre, és adott be fantasztikusan egymás után kétszer, a másodikból pedig megszereztük a győzelmet. Lehet, hogy az egész meccset nézve Holman jobban játszott, mint Ferenczi, akin elment az egész védekezésünk, de nagy volt az akaratbeli különbség utóbbi javára, és néha ez többet számít, ráadásul jelen esetben egy gól is lett az eredménye.

fa holman

Légifelvételen is megörökítették Holman helyezkedését

2. Negatív felhangok, avagy érthetetlen győzelem

Nem mehetünk el szó nélkül a tény mellett sem, hogy teljesen érthetetlen, hogyan nyerhettük meg ezt a meccset. Bár mondhatnánk, hogy ilyen a foci, de sokszor azt éreztem, hogy mindkét csapat a vereségre hajt, annyira nevetséges dolgok történtek a pályán. Az első 30 percben nem hogy jól játszani, de még játszani sem volt kedvünk, teljesen indiszponáltan és lesz*rom módon álltunk az egészhez. Aztán fel-feljavultunk periódusokra, de azok az időszakai a meccsnek sem lesznek maradandó emlékek. A Gyirmót helyzetkihasználása is “érdekes” volt a második játékrészben, ennyi rosszul meglőtt labdát ritkán látni, ráadásul jó helyzetekből. Valamiért nagyon tetszett nekik a labdafogó háló az üres vendégszektor előtt.

Mindig is utáltam a spekulációkat, amelyek túlmennek a szokásos elemzéseken, mert szerintem nehéz belelátni a dolgok hátterébe, de azért érdekességként álljon itt egy kép, amelyet a blog facebook oldalán már közzétettünk pár órával ezelőtt:

tipmix

Én ennél többet nem is szeretnék hozzátenni a dologhoz, legfeljebb annyit, hogy legyen bármi is az oka ennek a nagyon furcsa – és legfeljebb csak emiatt emlékezetes – meccsnek, az biztos, hogy soha nem láttam még olyan Loki mérkőzést, ahol ennyire érdemtelenül és váratlanul, a semmiből nyertünk. Ezt tükrözik az osztályzatok is, nem véletlen, hogy a gyenge teljesítménnyel párosuló vereség esetén szoktunk ilyen jegyeket osztogatni. Lehet emlegetni persze a fanyalgást, hogy nekünk semmi nem elég jó, de akik látták a meccset, és nem csak az összefoglalóból indulnak ki, szerintem megértik a kritikus hangvételt. Azt azonban elismerem, hogy ennél az értékelésnél kijöhetnek a szubjektív, szurkolói érzelmek is, mert kivételesen a LokiBlog egyöntetűen máshogy látta a játékosok teljesítményét, mint az Instat elemzés, ahogyan majd arról Juvefan írni fog.

3. Egy kicsit azért örülhetünk is

Ennek ellenére ne legyünk elégedetlenek. Jelenleg egy igazán fontos cél lebeghet a szemünk előtt, a bentmaradás, illetve annak minél korábbi bebiztosítása, ebbe az irányba pedig nagyon fontos lépést tett a csapat. Persze a következő két mérkőzés (Mezőkövesd és MTK) még nagyobb mérföldkő lesz a klub életében, ezeken a találkozókon legalább 4 pontot kellene ahhoz gyűjtenünk, hogy tényleg megnyugtatóbb helyzetbe kerüljünk. Az egymás után aratott két győzelem segíthet kicsit rendbetenni a lelkeket, és önbizalmat kölcsönözhet a csapatnak, bár néha úgy érzem, hogy a játékosaink mintha folyamatosan az önbizalomhiány és elbizakodottság/érdektelenség között ingadoznának, így nem irigylem Pontest. Ki tudja, milyen akadályok állnak az útjába, amikről nem is tudunk…

Érthetetlen, de nagyon fontos győzelmet arattunk tehát, és szurkoljunk annak, hogy a hátralevő fordulókban végre a mi javunkra tévedjenek a bírók, az ellenfél játékosai rúgjanak öngólt, és arassunk minél több érthetetlen győzelmet. Most csak a túlélés számít. Akár szépen, akár csúnyán. Bárhogy.

Hajrá Loki!

Enderson

(képek forrása: dvsc.hu)

 • JuveFan1897

  Egyetértek a pontokkal, és bár eleinte ódzkodtam attól, hogy a blog történetének első 1-esét most osszuk ki, azzal is egyet tudok érteni. Ferenczi viszont nem kapott volna tőlem 1-el jobbat azért a beadásért, mert undorító és gusztustalan volt a hozzáállása és a játéka a második félidőben.

 • Gergő Szilágyi

  Nem voltak egyáltalán magasak az elvárásaim a meccs előtt, de így is óriásit csalódtam. Ez nem csapat, ezek nem futballisták, és még csak nem is emlékeztetnek rájuk. Benny Hill showba illő volt már önmagában az is, amit a meccs előtt a bemelegítés végén csináltak a srácok. 20 lövésből jó, ha 4 talált kaput, ami alig jobb, mint a félidei 100 ezres szurkolói rúgások átlaga, csak ez 16 méterről történt. Danilovicsot érezhetően nagyon zavarja a maszk, Osváthnak nincs szeme, Brkovics meg befejelte a harmincadik szögletünket, ami a rövidre érkezett. Filip védekezésben gyenge, ellenben támadásban katasztrofális. Tőzsér motiválatlan, Suk nem érti meg magát a társakkal, Feltshernek meg nincs kondija. Mészárosnak a tegnapi volt a legjobb meccse a szezonban, ami önmagában szomorú, tekintve azt, hogy nélküle el sem tudnánk képzelni a Debrecen védelmét, illetve, hogy más ennyi évesen már inkább polgári állás után néz normális esetben. Holman egy igazi sztárjátékos, aki bármikor villanhat, ezért nem kell 10 méternél nagyobb területet bejátszania 90 perc alatt. Volt egy jelenet a tegnapi meccsen, amikor három játékost is kicselezve ért a 16-oshoz, akkor arra gondoltam, hogy Dávidunk bármikor becipelhetné a labdát a kapuba, amikor csak kedve van. De nincs kedve. A másik jó madár meg Ferenczi. Gusztustalan, ahogy Holmannal és Tőzsérrel együtt a 78. percben már sétálni nem bírt. Semmi igyekezet nem volt benne, hogy legalább jól helyezkedjen hátul akkor, ha már futni nem tud. Igen, ő adta a gólpasszt. De ennek a csapatnak legalább 4 gólt kellett volna berámolni a játékerőt tekintve, a helyezést tekintve, a klubot tekintve, a szurkolókat tekintve, és az elkótyavetyélt helyzeteket, pontrúgásokat tekintve (kezdve az első percben elvégzett csodás Tőzsér szabadrúgással). Ezek után meg képes kiszólni, mert volt egy jó passza a meccsen, nettó undorító. Az meg külön fűszer, hogy a lefújáskor feküdt a földön, mintha egy 120 perces VB-döntő után lenne, aztán pedig bőven feltette a tegnapi teljesítményére a pontot, hogy nem volt hajlandó kimenni a C oldali lelátóhoz a kritikák miatt.
  Nem tudom, hogy van-e kedvem kimenni többet meccsre. Nyertünk, de minek? Ki tud ennek örülni?

 • Jamen

  Hány pont is kell a bennmaradáshoz? Nézzük csak! A Diósgyőrnek 25 van és a hátralévő nyolc meccsen szerintem szerez legalább 12 pontot.A kérdés, hogy a Mezőkövesd mennyit fog szerezni a mostani 31-hez? Szerintem 40 ponttal már benn lehet maradni.Reális lehet nyolc meccsen tíz pontot szerezni.Persze ahhoz sokkal jobb játék és más hozzáállás kell!

 • OnlyLoki

  Mondjuk èn Jovanovicot 5-ösre értékelném, rengeteget ment! Holman megérdemli a kritikát, Loki mezben ilyet én még nem is láttam, kaphatna egy alapos fejmosást a vezetőktől. Ferenczit legfeljebb az elrontott passzok miatt rónám meg. Támadásban simán jó volt, de én a rossz védekezèsért nem őt okolnám. Az meg, hogy mutogatott a szurkolótársak bunkóságának is köszönhető, akik basznak szurkolni, csak teleszájjal óbégatnak félig bebaszva.
  Aki szerintem a legfőbb hibás, az a szakmai stáb! Nem készítették fel a csapatot a Gyirmót ellen (ami a Vasas ellen érezhetően megvolt), ugyanazt éreztem, mint a Paks ellen. Próbáltuk a saját játékunkat játszani, csak éppen a Gyirmót játékához nem volt kompatibilis a sajátunk..
  A bundagyanú viszont méltatlan hozzátok, felejtsétek el, ha gondolkodtok kicsit, magatok is rájöttök miért

 • csibu

  Így van. Egyöntetűen én is jeleztem a találkozó lefújását követően: Holman Dávid nem csak citromdíjat, vagy citromfát, de egy hatalmas 1-est érdemel. Ilyen hozzáállással DVSC mezben pályára lépő játékost még nem láttam. Egyszerűen katasztrófa volt. Ferenczi és Tőzsér esetén a 2-est ajánlottam volna meg, mindkét játékos kritikán alul teljesített.

  Szóval előre megvédem Endersont az esetleges iyletén kritika miatt, egyöntetűen így éreztük a meccs után, hogy Holman ezek után nem hiányozna, mehet amerre szeretne, de inkább Spitzmüllerek, Verpeczek meg Wittrédik (ma lőtt egy gólt a másodosztályban!) focizzanak itt: még ha a játéktudásuk csekélyebb is Holmannál, ők legalább nem lélektelenül játszanak! Nagyon felidegesített Holman a hozzáállásával, de az egész csapat is szemérmetlenül undorító bicskanyitogató focit űzött ezzel a “mindent csak köténybe meg sarokkal visszatéve meg a labdát minden védőn keresztülcipelve és kicselezve” műveleti elemmel. Ez remélem nem nyomta rá nagyon a bélyegét a közvetítésre.

  Mészáros Norbertnek és Brkovicnak pedig teljes szívemből gratulálok. Bebizonyították (újfent), hogy érdemesek a DVSC mezre. (Utóbbinak én elnézem a kiállítását, látta, hogy nem tudja utolérni, így a 16-oson kívülről még felrúgta ellenfelét, mondván ne kapjunk gólt, mert abból nem tudunk kilábalni, inkább ő lebaktat).

  Érzelemdús meccs volt a vége miatt, de elképesztően fontos három pontot gyűjtöttünk. Kívánom Holmannak, Tőzsérnek és Ferenczinek, valamint a csapat többi tagjának is, hogy legyenek képesek ránkcáfolni, és olyan játékot produkálni a hátralévő mérkőzéseken, hogy jelezzék: ez csak egy egyszeri kilengés volt.

 • csibu

  Gyors reage:
  – Jovanovic 5-ösével egyetértek, de ez Enderson cikke, ő így látta.
  – Ferenczi oldalán jöttek a támadások, az egész második félidőben a középpályáról kellett besegítenie neki Handzicnak meg Könyvesnek. Sőt, az első félidőben több alkalommal Osváth mentett helyette. Védekezőteljesítménye 0 volt.
  – Én nem degradálnám le így a szurkolókat. Akik ráadásul úgy vélem, jogosan illették kritikával a játékost és a csapatot. De még ha nem is így volt és tényleg néhány lüke keresetlen szaváról van szó érdemtelenül, egy játékos ilyet akkor sem tehet. Ahogy Kondás nem mondhatta volna azt, hogy ez itt nem trendi, vagy ahogy én tanárként nem mondhatom egy gyereknek, hogy hülye vagy. Egyszerűen nem illik össze a kettő. Tegye meg a dolgát. ha jól teszi, úgy sem fogja senki piszkálni.
  – A szakmai stáb munkáját nem tudom megítélni, hogy mennyire az ő hibájuk, jó kérdés, ebben nem állnék senki pártjára.
  – Bundagyanú: ez egy vicces kép, semmi komoly nincs benne, csak érdekesség. Ha valóban így gondolnánk, lenne mit írnunk, hidd el. Én vagyok a legnagyobb ellenzője annak hogy a meccsek után bundáról meg eladott meccsről beszéljünk, de látjuk, van rá példa (Spanyolország egy hete erről visszhangzott) és viccen kívül: amíg Jovanovic nem mentett a gólvonalról önfeláldozóan többször megfordult a fejemben, hogy ezek a fiúk vagy edzőt akarnak buktatni, vagy valami bunda van… Egyszerűen nonszensz ami a pályán folyt.

 • csibu

  Gyorsan lejátszottam gondolatban a hátralévő fordulókat, pont mielőtt írtál volna, és hogy hány csapat hány pontot szerezhet. Érdekes, hogy a DVTK esetén én is minimum 12 ponttal, a DVSC esetén pedig pont 10 ponttal kalkuláltam, illetve azzal, hogy az MTK és a Mezőkövesd számára nem sok babér fog teremni.

  Gyirmót 1

  MTK 4
  Mezőkövesd 4
  Paks 7
  DVSC 10
  VASAS 10
  Haladás 11
  DVTK 13
  UTE 14
  Honvéd 14
  Videoton 16
  FTC 16

  Ez alapján az alábbi végeredmény lenne:
  1. Vidi 61
  2. Honvéd 61
  3. FTC 55
  4. Vasas 51
  5. Haladás 46
  6. UTE 46
  7. Paks 42
  8. DVSC 40
  9. DVTK 38
  10. Mezőkövesd 35
  11. MTK 33
  12. Gyirmót 20

 • csibu

  Az oldalsávunkban látható, hogy 18 pontot vártunk a tavaszi időszaktól, ezt a pontszámot tűztük ki, amire számításaink szerint képesek lehetünk és ami egyben elegendő is lenne a bennmaradáshoz. Nos, ebből még 8 pontra lesz szükségünk MINIMUM. Ahhoz pedig a következő meccseken maximális erőbedobás és eredményesség kell! Hajrá!

 • Norton

  Voltak olyan dolgok ezen a meccsen, amit szeretnek kihangsulyozni a rengeteg kritizalas kozott:
  Egyenlites, az utobbi evekben ritkan latott ilyet a debreceni szurkolo a csapattol.
  Forditas, raadasul emberhatranyban. Azert ez megsuvegelendo.
  A legiosok hajtanak a csapatert, rendesen odateszik magukat. Tehat nem johet senki a zsoldos kifejezessel. Az mas kerdes, hogy a magyar jatekosok alulmotivaltak. Ami annak is koszonheto, hogy mar nem a debreceni nevelesuek alkotjak a magot. A legdebrecenibbek Ferenczi es Meszaros.
  Lottunk ket golt!
  Mar 16-oson kivulrol is hajlandok loni a jatekosok, nem csak a kapu torkabol. Ezt nagyon sokaig hianyoltuk.

  Nyertunk, mert tobb golt lottunk,nem kell annyit fanyalogni.

 • Levente Vértesi

  Nálam Handzic is esélyes volt a citromdíjra! Nem tudom mit látnak benne, egy labdát sem volt képes rendesen átvenni, s lekezelni. Szerintem inkább Chukát kellett volna behozni, mert ő legalább jól játszott legutóbb! Arra számítok, hogy Kövesden (mivel hétközi mérkőzés) Pontra olyanokat is játszat majd, akik kevésszer kapnak lehetőséget, és talán Mengolo és Kelava is megejtheti a debütálását végre!

 • Jamen

  Nem a debreceni, hanem a gyirmóti játékosok részéről merült fel bennem.Mivel már nem maradhatnak benn, pénzt csak így tudnak keresni.Sok érdekes mozzanat volt részükről, az biztos.

 • László Kiss

  Kifejtenéd bővebben, hogy Ferenczi miért nem hibás a rossz védekezésért??? Mert nem védő és a vak is látja ezt??? Csak egy elmebeteg klubelnök nem??? Erre gondoltál??? Nem tudok másra gondolni. Az hogy a közönségnek bemutat (jelzem nem először) ez pedig a szurkolótábor sara??? Ha tehettem volna bemegyek a pályára és magam tépem le róla a LOKI-mezt!!! Ez elfogadhatatlan és megbocsáthatatlan viselkedés egy debreceni labdarúgótól, embertől!!! 🙁

 • Lokiultra

  Valaki tudja mi volt Ferenczivel milyen beszolas?

 • Severus

  Nem akarom Ferenczit védeni, de Te magad adtad meg a választ. Ha nem védő és mégis védőként játszatják, akkor az kinek a hibája? Őt azért lehet csak pocskondiázni, ha nem tesz meg mindent, amire képes, fegyelmezetlen, stb. A mutogatást most nem kommentálnám, nem láttam/hallottam, mi zajlott.

 • OnlyLoki

  Nem tudom, te mivel foglalkozol, de szívesen megbízlak téged valamilyen munkával, majd miután eltelik 10 perc elkezdem szidni az anyádat.

 • JuveFan1897

  “Őt azért lehet csak pocskondiázni, ha nem tesz meg mindent, amire képes, fegyelmezetlen, stb.”

  Pontosan ezt láttuk. Amikor a második félidőben védekezésben nem szaladt vissza, mert nem bírt, hanem a félpályán sétálgatott, meg összevissza behúzódott, és másnak kellett az ő posztjára kihúzódni. A Paks ellen ugyanebből vert meg minket a vendégcsapat, hogy fegyelmezetlen volt, most sem sok kellett, hogy ilyen helyzetből gólt/gólokat kapjunk. Ha nem bír menni, akkor kérjen cserét.

 • Kálmán Horváth

  Először is én a múlt heti játék után hatalmas csalódás volt, amit láttam. Egy Gyirmótnak itthon, helyezéstől függetlenül neki kell rontani, és tudatosítani, hogy itt esélye sincs. A játékosok értékelése nagyjából ül nálam is. Jovanovic nálam is kapna egy 5-öst, Filip 4-est mert előbbi inkább ráment az emberre, utóbbi viszont szokás szerint csak kerülgette azt. De előre gyalázat volt mindkettő. Holman csak a hozzállása miatt “citrom”, Ferenczi viszont tragédia. Én megértem, hogy nem védő, de ott volt Sidibe, aki meg tudta oldani.Janika olyan taktikai hibákat vét hétről hétre, hogy azt mindenki látja, csak az edző nem. Nem képes a vonal mellett maradni, mire kiér bentről rég beadták. A végén meg ő is telibe szarta az egészet. Holmannál már a behívót sem értettem (ja el akarják adni, oké), de tényleg vérlázító ez a viselkedés. Tőzsér is alulmúlta magát, szóval a citromfa jogos. De Pontes is megér egy misét. Már ecseteltem a 2.mondatban, hogy mit vártam volna, de hogy Suk-ot levitte, aki Jova mellett még megy is, az számomra rejtély. Feltschert se vittem volna le, Könyves inkább Holman helyett kellett volna. És hát ott van barátunk Sekulic, aki egy normális párharcba nem bonyolódott, csak ugatott. Azt beszéltük cimborámmal, hogy egyik-másik játékos még anno a Létába se fért volna be!

 • nuckythompson

  Sok mindenben nem értek veletek egyet.
  A bundagyanú az vicc, ezt ti is tudjátok,erre nem is pazarolok több időt.
  Azt hogy botrányosan gyengék voltunk, szerintem az sem igaz. Ennél már sokszor játszottunk sokkal rosszabbul, meg egyébként a 3 pontot nem kell megmagyarázni.
  Ugyanilyen játékkal a Mezőkövesdet is lenyomjuk, mert jelenleg őket még a veresegyházi asszonykórus is megveri, olyan gyengék. Ha az mtk ellen meg kicsit jobb lesz a helyzetkihasználás (és ne adjisten a játék is) és behúzzuk a meccset már a középmezőnyben vagyunk.
  Én sem vagyok elégedett a jelenlegi helyzetünkkel, de a kieséstől nem kell tartani (szerintem a gyirmót és a kövesd lesz a kieső)
  Holman egyesre értékelése elég merész, akkor is egyest adtatok volna neki, ha a fejese bemegy? Ferencziről meg mindenki tudja, hogy alkalmatlan védőnek, de amíg nincs más vele kell főzni.
  Az alibizés meg nem csak Tőzsérnél meg Holmannál meg XY-nál van meg, hanem a fél magyar NB1-nél.

  Ezután is követni fogom a blogot, de ez most mellément nálam.

 • OnlyLoki

  A 2.félidőre elfáradt, ez tény, de amikor tudott ment előre. Sokaknak vannak kondicionális problémái, nem csak neki. Fel kellene fogni, hogy nem balhátvéd, ezért nem is tud úgy helyezkedni, visszazárni. Pedig Mészi is lebaszta az első félidőben, de maga a játék nincs rögzülve nála, és ne is várjatok tőle ilyet. Kérjen cserét, jó vicc!

 • csibu

  “Forditas, raadasul emberhatranyban. Azert ez megsuvegelendo.”
  Így van, ez az egyetlen dolog, ami miatt elfogadható volt a szombat este. Örültünk is Mészi góljánál, a csapatról pedig sok pozitívumot elmond, hogy egymás után két meccsen is az utolsó percekben gyötörtünk be gólt. Elsősorban egyes emberek hozzáállásával volt a gond, de a lényeg a 3 pont!

 • JuveFan1897

  De ha nem bír menni, akkor ne futkorásszon előre, mert akkor nem fog tudni visszaérni. 🙂 Úgy kellett volna csinálni, hogy ő marad hátul, Jovanovic meg felzárkózik a másik oldalról. De az, hogy ész nélkül rohan előre, és utána labdavesztésnél meg csak pislog elöl, azzal nem vagyunk előrébb.

 • Gorcsev Iván

  Szerintem meg meglesz a 4. hely, és ezzel a hőn áhított nemzetközi kupaindulás 🙂 HAJRÁ LOKI, mindenki Kövesdre! 🙂

 • DEBRECENIVSC

  Nem tudom mi történt, de úgy tűnt mintha a meccs előtt lefutották volna a maratont egyesek, lötyögtek, sétálgattak, szegény Pontes azt se tudta kit cseréljen kire. Nem tudom, hogy nyertünk, azt szokták mondani, jó csapatnak szerencséje van, hát ez korántsem mondható el a csapatunkról, mármint hogy jó csapat lenne és annyira szerencsésnek sem nevezném, egyszerűen a Gyirmót ezt a gyenge csapatot nem tudta felülmúlni legalább is gólok számában, mert hogy többet futottak az szinte biztos. Kipróbálnám Barnát és Ferenczit meg eggyel feljebb, mert Ferenczi elől segítség, hátul hátrány.

  Nálam most megosztott meccs legjobbja(i) lett volna Mészi-Jovanovics, hiszen Mészi fejese csak egy pontra lett volna elegendő, ha Jovanovics nem ment a gólvonalnál és bár voltak hibái az alázattal és akarással nem volt gond, példát vehetnének tőle páran.

  Következő meccsen ennél több kell, a kövesd bár bugdácsol, de rendesen hajtanak.
  Hajrá Loki!

 • OnlyLoki

  Az instat alapján JuveFan felkötheti a gatyót, hogyan magyarázza meg Holman 1-esét… 🙂 (Az utolsó 10-15 perc alapján egyébként indokoltnak éreztem én is.)

 • OnlyLoki

  Szerintem ez edzői hiba. Be kellett volna már építeni Barnát, ketten megoldanák a baloldalt.

 • OnlyLoki

  Tudom, értettem, viszont ezt sem tartom valószínűnek. Hogy miért? Mert a bunda meccsek nem a 91. percben szoktak eldőlni, nem hagyják a hosszabbításra.

 • JuveFan1897

  http://lokiblog.eu/archives/2017/04/10/instat-dvsc-gyirmot-2/

  Nincs mit magyarázni rajta, a számok alapján jól játszott, a második félidőben mutatott hozzáállást nem lehet statisztikailag átadni.

 • László Kiss

  Erre csak azt tudom neked válaszolni, ha én vagy itt bármelyikünk – beleértve téged is – napról napra, hétről hétre ilyen pocsék módon végeznénk a munkánkat, akkor valószínűleg most valamelyik “híd alatt” beszélgetnénk. Anyámat meg légy oly kedves ne vedd a szádra, ha kérhetem…

 • OnlyLoki

  Látod, Te sem szereted, hát ő sem. A munka minőségét meg az eredményessége mutatja meg. (Az anyázás részemről csak elméleti volt, soha nem teszem, most sem.)

 • László Kiss

  Én speciel a kedves mamát nem szidtam, ellenben a játékára tettem megjegyzéseket bőven. 🙂 De most láttam, hogy az Instat indexe 308!!! Meglátszik, hogy mezei szurkoló vagyok, akit elvisz a hév. 😀

  És a végső konklúzió: úgy kell egy igazi balhátvéd, mint egy falat kenyér!

 • OnlyLoki

  Ez pontosan így van! Egyébként azt nem tudja az instat visszaadni, hogy hányszor helyezkedett rosszul, ami nála kritikus, de támadásban átlag felett teljesített.

 • Jamen

  És ha arra fogadtak, hogy a 90.-ik perc után esik a gól?
  Gondolj a Bate ellen az utolsó percben elbukott meccsre.Az is gyanús volt.

 • bakberci

  Azt hogy futkorásszon előre, gondolom Pontes találta ki. Valószínűleg azt is, hogy amennyiben nem ér vissza, ki, hogyan segítsen be a helyén. (Amennyiben nem így történt, és eltűrte, akkor felesleges ott állnia a pályaszélén.) Valószínűleg azért választotta ezt a megoldást, mert bár kockázatos, csak így lehetett esély a győzelem megszerzésére. Eddig pont ezt hiányoltam Pontesből, hogy amit meccs előtt lerajzolt a kockás füzetébe, ahhoz akkor is ragaszkodott, amikor már nem volt értelme és nem tudott/mert menet közben változtatni.

 • Nemeztkeresed

  Akkor most beszéljünk valamiről, amiről nem esett még szó: mennyire volt szabályos az egyenlítő gólunk? Állítsátok meg a képet 4:00-nál, majd 4:01-nél. Feltscher a szögletrúgásnál úgy mozog ki a kapuból (szó szerint a kapuból), hogy kizárja a kapufánál álló védőt a beavatkozásból. A fejes pillanatában beljebb helyezkedik, mint az utolsó előtti védő (a mi esetünkben a kapus), tehát lesen van. Brkovic fejesénél a kapufánál álló védőnek esélye sincs közbeavatkozni, mert Feltscher kizárja őt, tehát a lesen álló játékos helyezkedésével befolyásolja a védekező csapat mozgását, így szabálytalan. Írjátok fel nyugodtan Bognár számlájára ezt is, mert ha én kiszúrtam, úgy az 5 jv. közül bármelyik megtehette volna, főleg az a 3, aki azon a térfélen volt…

 • Nemeztkeresed

  Készítettem egy nem túl éles fotót a képernyőről, amely a fejes pillanatát mutatja be: https://uploads.disquscdn.com/images/6498fc7b9661f69011b926e9245556c95d6827107684a15b3bbad4ae52ea47f6.jpg

 • Nemeztkeresed

  A helyzetmegítéléshez mindenképpen látni kell Feltscher előzetes mozgását, és nem elég az utolsó pár milliszekundum, amikor igyekszik kivonni magát a játékból…

 • bakberci

  Az állókép nem igazol semmit. A videón látszik, hogy a védőt semmilyen formában nem akadályozta a mozgásában. Az szegény azt sem tudta, hogy Feltscher hol van, még mindig őt kereste, amikor a labda már régen a kapuban volt. Közbeavatkozni se szándéka, se esélye nem volt.

 • bakberci

  És? Nem láttad?

 • Nemeztkeresed

  El kéne olvasni a szabálykönyvet… Aztán lehet vitatkozni. Nem én írtam, csak speciel tudom, mi áll benne.
  Lokista vagyok, örülök a sikernek, tévedés ne essék. De ha szerinted nincs igazam, mutasd meg a felvételt egy gyakorló játékvezetőnek, és kérdezz rá, hogy ez így tétlen les-e, vagy aktív. Szerintem utóbbi. Ennyi.

 • Nemeztkeresed

  Tényleg nem, csak a leshelyzetet 😀

 • bakberci

  Bocs, azt hittem már most is lehet vitatkozni. A játékvezető, az asszisztens és az alapvonali játékvezető szerint az előbbi volt. Meg szerintem is. Ennyi.

 • csibu

  Hmm. Valóban érdekes. Így hirtelen tényleg azt mondanám, hogy ez bizony leshelyzet, Feltscher akadályozhatja a védőt. Az, hogy valóban akadályozta-e, megzavarta-e, az már egy másik kérdés, azt innen nehéz eldönteni. Kb. ugyanannyira, mint hogy Sekulic esése tizit ért-e vagy sem.

 • dvscloki

  Hagyjuk már a szöveget, Nyertünk.
  Minden meccsünk után lehet panaszkodni (hiszen idén mindig kikapunk), amikor nyerünk, próbáljunk meg örülni;)

 • Jamen

  A bírónak nincs videója….

 • Jamen

  Talán jövőre!

 • Jamen

  Kockázat nélkül nincs siker!

 • Norton

  Szerintem ennek koze sem volt a leshez. Amelyik biroban ez felmerul, az menjen nyugdijba azonnal.

 • lz11

  Azt gondolom, hogy ennek a blognak a működése egy remek kezdeményezés, sok olyan embert összehoz, aki szereti úgy a labdarúgást, mint a DVSC-t.

  Viszont nagy baj, hogy úgy írjátok meg ezeket a cikkeket, hogy igazából laikus, a futballal hivatásszerűen nem foglalkozó emberek vagytok.
  Persze az nagyon becsülendő, ahogy működtetitek az oldalt, de rengeteg olyan állítás van ezekben az írásokban, ami butaság.

  Tőzsér “alibizik”, Ferenczi ezért rossz, Sekulic azért…Filip kilóg a Lokiból stb stb …túl erős véleményt alkottok arról, amihez nem értetek.
  És azért viszonylag sokan olvassák ezeket a cikkeket; akár gyerekek, vagy olyanok, akik nem is látták a meccset.

  Azt is gondolom, hogy egy csomó emberre nézve (Kondás Elemér, Kulcsár Tamás, aki hirtelen eszembe jut) kifejezetten sértő az, amilyen hangnemben ezek a cikkek megszületnek.

  És a blog bizony Lokiblog néven fut, szóval távol vagyunk attól, hogy ez egy szimpla véleményblog…
  Mert lehet, hogy Tőzsér nálatok minden héten 2-3-4-eseket kap, de amúgy meg az InStat szerint minden meccsen a csapatunk egyik legjobbja 🙂

 • plcdfa

  Hát, ez nyögvenyelős volt. Azért az mindenképpen bíztató, hogy egymás után két meccset nyertünk az “utolsó” percben, arra utal, hogy mentálisan rendben van a csapat. (Legalábbis a többség…)

 • JuveFan1897

  Sohasem állítottuk, hogy értenénk a focihoz, mindig elmondtuk, hogy ugyanolyan szurkolók vagyunk mint bárki más, csak mi egy blog keretein belül leírjuk azt, amit gondolunk a meccsekről. Ilyen szempontból sosem mondtuk, hogy amit leírunk, az úgy is van, és csak nekünk lehet igazunk, nem, mi is tévedhetünk.

  Viszont nem gondolom, hogy probléma lenne azzal, ahogyan kifejezzük a véleményünket. Soha nem voltunk arról híresek, hogy bárkit is anyáznánk, vagy szidnánk. Ha Kulcsárról vagy Kondásról anno erős hangvétellel fogalmaztunk meg kritikát, akkor az valamilyen szinten jogosan született.

  A pontozás meg megint más kategória, az InStattal összehasonlítani pedig soha nem is lehetett, hiszen az egyik szubjektív, míg a másik objektív, száraz statisztikákon alapul. De azért abban egyetértünk, hogy hiába kap magas pontszámot Tőzsér az InStattól, ha közben a meccsen nincs olyan megmozdulása, amiből hasznot húznánk, és az alibi oldalpasszokon, meg a húzogatásokon kívül semmit nem csinál.

 • csibu

  “Viszont nagy baj, hogy úgy írjátok meg ezeket a cikkeket, hogy igazából
  laikus, a futballal hivatásszerűen nem foglalkozó emberek vagytok.”

  Ahogy a kilátogató pár ezer szurkoló sem hozzáértő, úgy mi sem vagyunk azok. Hogy ez baj-e egy blog esetében? Nem hinném, pláne annak tükrében, hogy maga a tömegmédia is elkorcsosult: az M4-en olyanok elemeznek meccseket akiknek fingja nincs hozzá, úgy beszélnek meccsekről, hogy csak egy összefoglalót látnak, a legnagyobb sportoldalak pedig olyan szinten elbulvárosodtak és minőséget vesztettek, többek között a polkorrektség miatt, ami elfogadhatatlan. Mi vállaljuk a véleményünk és mindig hozzátesszük, ez szubjektív SZURKOLÓI AMATŐR vélemény.

  Viszont mindig megindokoljuk állításainkat, így azokkal lehet vitatkozni, lehet róluk beszélgetni.

  Egyik játékos személyét sem szidtuk sosem, sem élőben meccsen, sem cikkben. Azt igen, hoyg milyen teljesítményt nyújt, de eléggé visszamaradott világban élnénk, ha már a teljesítményt sem lehet erőteljes kritikával illetni, pláne közszereplők esetén.

  Az InStatról meg már sokszor beszéltünk. Szakály magas InStat pontjai ellenére csak a Felcsútnak kellett. Vajon miért? És szépen mehetnénk egy hosszú névsort… Az Instat csupán statisztika. Nagyon fontos statisztika, de nem több. Tegnap a Barca sem nyert, hiába a 70%-os labdabirtoklása. Vagy akkor a Barca fanok most ne kritizálják csapatukat, mert van egy statisztika amiben kimagaslóak?

  A véleményed mindenesetre köszönjük, szükségünk van minél több külső gondolatra. Egyébként te akkor hogy képzeled el, milyen cikkeket kellene írnunk?

 • lz11

  Srácok, ne értsetek félre. Csak arra próbáltam felhívni a figyelmeteket, hogy néha megfontoltabban lehetne megfogalmazni, amit gondoltok, mert talán olyanokat is lehúztok, akiket nem biztos, hogy (teljesen) jogosan kritizáltok

  Emellett nagyon jó, hogy írjátok a sok cikket, beszélgettek a Lokiról, na meg hogy általatok tudunk olyan meccseket nézni, amit tv nem is közvetít (pl portugál edzőtábor stream-ek).
  Illetve, külön öröm, hogy olyan “tabu” témákról is szó esik, hogy hol vannak a szurkolók a stadionból, és miért játszunk otthon sokszor úgy, hogy hangosabb szinte az ellenfél tábora…stb… és ezekről azokban az időkben írtok, amikor úgy játszik a csapat, ahogy ma is… 🙂
  Mert ez is mutatja, hogy a Lokit szeretitek, nem a bajnoki címeket…ezt csak így tovább

  Szóval bocsi, ha valami sértőt írtam, szerintem szuper, amit csináltok!

 • JuveFan1897

  Nem írtál sértőt, viszont úgy érzem, hogy megint túl van becsülve a mi szerepünk. Továbbra is egy szurkolói portál vagyunk, és nem hinném, hogy a mi szavunk bármit is befolyásolna. Ha játékosok megsértődnek az írásainkon, akkor az egyrészt legyen az ő bajuk, másrészt rég rossz, ha egy blog írásain őrlődnek.

 • lz11

  Értelek. Nyilván azt nektek kell tudni, hogy miként tekintetek a saját szerepetekre.

  Mindenesetre, én sem gondolom, hogy a csapatból sok játékos ne tudna azért aludni, mert rosszat írtak róla akár egy blogon, vagy akárhol máshol…