Megnyerni a megnyerhetőt

A lehanyatló nap színpompás sugarai ragyogják be a mezőkövesdi centerpályát. Nem mondhatni, hogy a piros-fehérek az előző két meccsükön vért ittak volna, mégis van bennük valami megfoghatatlan, mellyel az utolsó percekben is képesek voltak korábbi ellenfeleik fölé nőni. Budapesti és dunántúli riválisaik csak a nyári, tábortűzzel hevített éjszakák horrormeséiben emlegetik majd a hajdúságiaktól kapott megrendítő pofonokat…

lokikovesd

Most is ott áll a tizenegy legény, ki-ki a maga tudásával. A nézők közül van, aki előre leírja őket, van azonban, aki bizakodó. Azt remélik, a pályára lépő játékosok ismét bizonyítják, csupán az agyunk káoszából tört elő az a bizonyos 2016-os ősz, mely mélyre taszította nem csak szívünket, hanem tabellán elfoglalt helyezésünket is. A felsorakozó csapatokat látva nem is igazán fordul meg a fejünkben, hogy itt és most megtörjön jó sorozatunk. Hiszen tavasszal 9 gólt lőve 10 pontot már bezsákoltunk. Pont most ne sikerülne ezeket a számokat növelni?

Az ellenfél tettrekész játékosai kiintenek a hazai szurkolóiknak. Sötét árny borítja be a hazai szektorban ülők gondolatait, oly árnyak, melyeket sajnos már mi is ismerünk. Ez a sötét, baljós árny pedig egyre csak suttog. “NB II… kiesés… vereség… blama…” Minden oka meg van erre, idei mélyrepülésük semmi jóval nem kecsegtet. Hat meccs, négy pont, hét rúgott, tizenöt kapott gól. Összeomlás. “Pont ellenük ne sikerülne?” – gondolják a vendégszurkolók, amikor feléjük int csapatuk. Önbizalommal teli tekintenek a jövőbe és meg sem fordul a fejükben, hogy nem ők lesznek a párharc győztesei. Hiszen az idei kiírásban még csak gólt sem kaptunk tőlük!

Az NB I angyala nem kegyes idén, már-már legrosszabb iskolai napjaink jutnak eszünkbe, amikor a tanár felnyitotta a naplót, áldozatot keresve. Mi pedig rettegtünk, hogy csak ne ránk essen a választás. A kérdés, ki lesz, aki 8 forduló múlva fellélegezhet? Akinek a felelete elegendő lesz? Ki lesz az, aki felsül, akinek szégyenkezve évet kell ismételnie? Ezek a kérdések most számos csapat sajátjai. Hiába a kellemes tavaszi idő, hiába a jó, vagy épp rossz sorozat, a kezdőrúgáshoz készülve minden játékos tudja, most ismét itt a számadás napja. Minden meccs egy hatalmas harc, minden győzelem hatalmas siker.

A zöld fűben a kezdőrúgáshoz guruló labda készen áll, a kéteshírű spori szájába veszi hű társát és jelt ad. A labda útjára indul. Csak remélni, hinni, bízni lehet benne, hogy ahol megáll majd, az mindannyiszor az ellenfél hálójának jól őrzött, de nem bevehetetlen kapuja lesz. Úgy nem csak a pályát, hanem lelkünket is beragyognák a lenyugvó nap megcsillanó sugarai.

lokikezdo

Előre, a győzelemért!
Csibu

 • Levente Vertesi

  Hát, szerintem Pontes ezúttal nem biztos, hogy a szokásos kezdőnket állítja fel, szerintem olyanok is játszanak majd Kövesden, akiknek eddig nem túl sokszor adatott meg ez a lehetőség – elsősorban Mengolo és Kelava játékára számítok, de akár Kóródi, vagy Barna is több lehetőséget kaphatnak majd, esetleg Chuka is visszakerülhet a kezdőbe!

 • Koly

  Szerintem nem vagyunk abban a helyzetben hogy tétmeccsen “lehetőséget biztositson” most azoknak, akik eddig nem nagyon játszottak.

 • Lokiultra

  Könyves v Handzic Holman helyére!

 • alexsandro

  Szerintem is lesz egy kis rotálás a hétközi időpont miatt Chuka vagy Handzic esetleg Könyves kezdőbe állítása nem lenne nagy meglepetés. Szerintem ugyanakkor ez a csapat jobban működne egy klasszikus 4-2-3-1 ben. A balhátvédbe vagy Jovanovic vagy Osváthot kéne kipróbálni ekkor lehetne két normális szélsőnk középpályán, Holmannak kevesebbet kéne szélre kimennie jobb neki a csatár mögött középen . Ezek mellett szerintem a két vkp. akadályozza a támadások kreatív szövögetését (habár idegenben néha indokolt lehet). Ezért nekem az alapcsapat ez lenne : Danilovic – Jovanovic,Brkovic,Mészáros,Osváth – Filip,Tőzsér – Feltscher,Holman,Ferenczi – Suk

 • Balázs

  Közvetíti az m4sport.hu a meccset?
  vagy csak rádiós stílusban lesz követhető itt a blogon?

 • JuveFan1897

  Elvileg közvetíti, de nálunk lesz rádiós közvetítés, ez 100%.

 • Balázs

  Hol lehet megtalálni az m4sport online programját? Van erre valami hivatalos oldal? Vagy minden meccset közvetít?
  Google nem segített a kérdés megválaszolásában.

 • Balázs

  Ja és még valami: Az utolsó meccsen az m4-es kommentátor annyira szurkolt a Gyirmót, hogy arra nincsennek szavak. Gondolkoztam is rajta, hogy átváltok a ti közvetítésetekre, de ott meg elég zavaró, hogy a kép meg a hang nincs összhangban. Nem lehetne erre valami megoldást találni? esetleg olyan stream oldal ahol valahogy a hallgató magának állíthat késleltetést? (én nem ismerek ilyet :), csak ötlet.)

 • JuveFan1897

  Pedig Vida Gyula volt a kommentátor, aki debreceni, és a DTV-nél (is) dolgozik. 🙂

  Nem tudunk mit kezdeni azzal, hogy nincs szinkronban. A mi rádiós közvetítésünk még a rendes TV-s közvetítéshez képest is előrébb van pár másodperccel. Olyanról meg mi sem tudunk, ahol a hallgató tudja késleltetni.

 • JuveFan1897

  Minden meccset streamelnek, a kezdés időpontjában az m4sport.hu-n kint szoktak lenni a linkek.

 • Vadász Laci

  Bárcsak gyöznénk.

 • Lokiultra

  Összefoglaló alapján nem szurkolt nekik az utso percekben nagyon örült

 • csibu

  Esetleg ha Youtube élő közvetítésünk lenne, nem Mixlr-es, ott ugye tudnád késleltetve hallgatni. Majd egy hazai meccsen lehet teszünk vele egy próbát.

 • Koly

  Fiúk, szerintetek mi lehet az oka Holman Dávid vérlázító viselkedésánek a pályán? Nem kapta meg a fizetést? Van már új csapacsap? Összeveszett Pontessel? Vagy a csapatból valakivel? Tőzsérrel folyamatosan vitáztak tegnap és szombaton is…
  Kell valami magyarázat, mert ilyet normális ember nem csinál meg a kiesés elleni harc közepette 🙁

 • Koly

  Új csapata 🙂 okostelefon..

 • csibu

  Nincs még ötletünk sem, mi lehet…