Marha nagy bajban vagyunk

Nem különösebben hálás dolog most beharangozót írni a Loki-MTK-ról. Mélyebb taktikai elemzésnek sok értelmét nem látom, mert ez a meccs (sajnos) már rég nem arról fog szólni. Az elmúlt hetek minden pozitívumát sikerült a Mezőkövesd ellen lerombolni, és elérni azt, hogy a most hétvégi mérkőzés csak egyfajta utolsó esélyt jelentsen a bentmaradásra. Kérdés, hogy erről a játékosaink is tudnak-e.

lokimtkborito

A Gyirmót mérkőzés utáni összefoglaló alatt több kritikát is kaptunk, amiért még a három pont megszerzése után is csak fanyalogtunk. Sajnos a Mezőkövesd elleni találkozó pont ugyanazt hozta, mint az azt megelőző, csak ezúttal ellenünk döntött az egy gólos különbség. Szerintem pont ugyanolyan rosszul játszottunk mindkét meccsen, és a kövesdiek sem nyűgöztek le a focijukkal, csak ők jobban kihasználták a hibáinkat. A vereségünket megelőzően hallgattam meg egyébként Holman Dávid interjúját az egyik reggeli sportműsorban, ahol bizonygatta, hogy mekkora felelősség és milyen jó dolog a csapaton belüli meghatározó szerepe. Azt is kiemelte, hogy a kiesés meg sem fordul a fejében, ilyen rossz dolgokra gondolni sem szabad.

Pedig a mezőkövesdi meccs után egyértelműen kiderült, hogy nagyon is kellene rá gondolni, különösen neki, aki az elmúlt mérkőzéseken rendre a legellenszenvesebb produkciót nyújtja lélektelen játékával. Persze ez nem csak rá igaz, a szerdai találkozón játékosaink unottan, érdektelenül és borzalmasan rosszul játszottak egy simán verhető ellenfél ellen, mintha számunkra már véget is ért volna a szezon, és egy fix középcsapat lennénk, akik se fel, se le nem léphetnek már a tabellán. Pedig pont Tomislav Sivic tanítványai azok, akiket magunk mögé taszíthattunk volna egy esetleges győzelemmel, ehelyett leszakítottuk magunkat róluk, és a nyakunkra hoztuk a Diósgyőrt. Így várjuk most tehát az MTK elleni meccset, ahol az a csapat, amely veszít, szinte kilátástalan helyzetbe kerül, de a döntetlen sem igazán jó senkinek.

Bár lentebb közzéteszem majd a várható összeállításokat és a fontosabb infókat szokás szerint, most mégis inkább pár gondolatot a kialakult helyzetről szeretnék írni. Főként arról, hogy átérzi-e egyáltalán bárki a helyzet súlyosságát és komolyságát a klubon belül? (Mármint rajtunk, szurkolókon kívül…)

Nézzük végig a szereplőket. Szima Gábor kapcsán egyre több pletykát hallani különböző helyekről, hogy távozik (előbb-utóbb) a klub éléről. Nem tudni egyértelműen, hogy igazak-e ezek a hírek, az viszont biztos, hogy érzékelhetően nem foglalkoztatja már a klub jövője. Aztán van egy edzőnk, akit többször is el akartak küldeni, az érkezése óta kb. ott tesznek neki keresztbe, ahol tudnak (pl. játékosigazolások elmaradása, tolmács hiánya), és valószínűleg kezd belefáradni a szélmalomharcba. És végezetül ott vannak a játékosaink, akiktől azt várnánk, hogy kitegyék a szívüket-lelküket a pályára a klubért, a jövőnkért. Csakhogy, ahogyan arról már többször is beszéltünk, ezen focisták többsége év végén távozik: nekik tehát szinte teljesen mindegy, hogy mi lesz a klub sorsa. Danilovic, Osváth és Suk kölcsönben vannak, Brkovic, Jovanovic és Feltscher szerződése lejár, Mészáros kiöregedik, Sekulicot vélhetően el akartuk már télen is küldeni, csak nem volt helyette senki más, Holman másfelé kacsintgat… És az a szomorú, hogy a fel nem sorolt játékosaink sem küzdenek jobban. Miről beszélünk egyáltalán? Olyan játékosok mentsék meg a klubunkat a kieséstől, akiknak kb. teljesen mindegy az egész?

székely fa mém

Magunkra lettünk hagyva teljesen. Egyre inkább azt érzem, hogy a Loki sorsa már csak nekünk fontos, és mi sem látjuk át teljesen, hogy egyáltalán mi lenne a legjobb a klubnak. Néha abban is elbizonytalanodom, hogy tényleg akkora baj lenne-e a kiesés. Kondás Elemér távozása kapcsán is szóba került már a keretes szerkezet, és ne feledjük, hogy Szima Gábor is egy kiesés után vette át a csapatot, még ha akkor végül az első osztályban is folytathattuk. Lehet, hogy egy újabb kieséssel érhetne véget ez a sokáig szép, de a végén nagyon megromló kapcsolat.

Rátérve az MTK meccsre: mint már említettem az elején, nem a taktika, hanem az akarat dönt majd. Ha úgy állnak az egészhez hozzá a játékosaink, mint a Mezőkövesd ellen, akkor nincs miről beszélni. Utolsó esélyünk ez, hogy meginduljunk felfelé a tabellán, kérdés, hogy ez izgat-e még valakit a klubon belül.

lokiezdomtk

A mérkőzés játékvezetője Erdős József lesz. Fontos, hogy ezúttal az elmúlt meccseken megszokottnál fél órával később, 18:30-kor indul útjára a labda, a mérkőzést pedig az M4 élőben közvetíti.

Hajrá Loki!

Enderson

 • Kálmán Horváth

  Az elvetélt ötlet, hogy Filipet kirakjuk, a helyére Jovanovicot tesszük, az ő helyére Holmant, szélre pedig mondjuk egy Könyvest? Mi a brantnak van középen is 3 védekező játékos, holott támadnunk kellene. Ez számomra érthetetlen.

 • Levente Vertesi

  Danilovicra szerintem ráférne egy kis pihenő… Kelavat kipróbálnám Pontes helyében, ahogy Mengolót is!

 • Jamen

  Vajon Osváth mitől felejtett el focizni?

 • Újpest FC-t szerető személy

  Az MTK várható felállásáról nem kapunk infót?

 • JuveFan1897

  Idő- és eszközkorlátozottság miatt most sajnos csak erre volt idő – egyszerű telefonos appal elkészített várható felállás a Lokiról. 🙂

 • Koly

  Remélem holnap Holman Dávid nevét max a cserék közt látom majd! Az általad említett interjúban egyértelműen látható hogy megbánta amiért idejött (hát még mi…) . elmondta hogy azt hitte egy bajnok csapathoz igazolt és most a kiesés ellen menekülnek. látszik a fején hogy utálja ezt a klubot. Flegma, beképzelt alak.
  Danilovicot pedig nagyon zavarja az arcvédő, azóta romlott a teljesitménye látványosan és sérül le meccs közben folyton

 • joel

  Szerkezetet kell våltani,ebben a jelenlegiben nem talåljåk a helyuket a tåmadok. Vissza kell ållni 4-2-3-1-re vagy akår 4-4-2-re(4-4-1-1). Holmant max a padra! Barnåt balbekkbe be kell mostmår tenni, ö sem lenne nagyobb kockåzat mint Ferenczi. Mit muvelt Kövesden helyezkedesileg mår rögtön az elejetöl fogva?? Ferenczit fel kell tolni balszelsönek. Feltscher az aki legkevesbe erzi ezt a rendszert, el van veszve miota igy allunk fel. Vagy ki kell tenni jobbszelre vagy a csatår möge,ahol ugye låttuk mår jol jåtszani Suk mögött.

 • Koly

  Remélem, Holman Dávid nevét max a cserék közt fogjuk olvasni. Az általad emlitett interjúban egyértelműen látható hogy Dávidka megbánta hogy idejött (hát még mi…) mondta is hogy azt gondolta egy bajnok csapathoz igazolt és nem a kiesés ellen kell menekülni. Ott is látszik milyen flegma beképzelt alak.
  Danilovicot egyértelműen zavarja

 • narrator

  Zalaegerszeg, Békéscsaba, Nyíregyháza, Sopron, Vác, Siófok. Nem rossz névsor, régen játszottunk ellenük, meglenne a diszkrét bája. No problem.

 • DEBRECENIVSC

  Holman helyén játszott jól Feltscher, akkor nyertünk 3:0ra a diók ellen.
  Egyébként érdekes meccs lesz, mert ha kontrára játszunk akkor feküdhet nekünk hogy az MTK meg nyomni fog, az előző meccsen a rohamokat jól állta a Hali, bár ők 11 emberrel bekkelték ki, nálunk ez a csapatvédekezés igen foghíjas, sajnos egyetlen esélyünk hogy az elején találunk egy gólt és akkor játszhatjuk a kontrát érdekes egyébként pont most hiányzik egy olyan csatár aki meg tudná tartani a labdákat (Takács aki kölcsön lett adva és a tíregybe sem nagyon jut szóhoz vagy sérült?).
  Chucka meg játszott 1,5 jó meccset 2ből és kitesszük a kezdőből, mert kikapunk a legjobb tavaszi csapattól, nem tudom mi történik, de vagy fentről irányítják, hogy tényleg kiessünk vagy buta az edző.
  Már bocsánat, de ha Holman holnap is kezd akkor fenntartom az utolsó mondatomat és vagy azt akarják hogy kiessünk vagy az edző is olyan közömbös mint a tulaj.

 • joel

  Igen, arra a meccsre utaltam Feltscher-fel kapcsolatban. Takåcs amugy nem tudta megtartani a labdåkat es sajnos Suk sem,mivel inkåbb felborul mindentöl ahelyett hogy lefedezne a labdåt es lepasszolnå azt..jo, faragjåk is,de megis….Nem tudjuk mi van a håtterben, edzesen, de nålam Chuka kapna meg szerepet kezdökent is.

 • joel

  Ha ki meri hagyni Holmant, legendåvå vålik! 🙂

 • bakberci

  Szima valóban sokat hibázott, főleg az igazolásokkal. A legrosszabb döntés Pontes leigazolása volt.

 • lokipatriot

  Pontes nem Szima választása volt.
  A legnagyobb probléma jelenleg ,hogy nincs aki felelősséget érezne a klubért.
  Pontes csak azért nem lett elküldve eddig, mert nem volt aki kifizette volna. Nyáron megy.
  Ha nem idén akkor jövőre esedékes a kiesés.

 • bakberci

  Akkor ebben ártatlan. Jó lenne megismerni a felelőst.

 • bakberci

  Kondás leépítette.

 • Jamen

  A felelőst mindenki ismeri.Úgy hívják: többségi tulajdonos.Persze az önkormányzatnak is van benne része…..

 • Jamen

  Továbbítottam felvetésed Elemérnek. Megkaptam rövid válaszát:
  Az ilyen felvetések Debrecenben a trendik.Kérhetem a következő kérdést?

 • bakberci

  Ez durva jó! Amíg reménykedni lehetett Pontesben addig Az önkormányzat hozta őt Szima ellenére, sőt még ők is fizetik. Amint bebizonyosodik, hogy kókler, a többségi tulajdonos a hibás. Ez már egyre szánalmasabb.

 • Jamen

  Akkor elmondom, hogy működnek a gazdasági társaságok, mert úgy látom nem vagy tisztában vele. Minden döntés a tulajdonrész arányában kerül megszavazásra, így az önkormányzat 25%-a semmire nem elég.Tehát, amikor idehozták Pontest, akkor Szima is megszavazta, mégpedig azért, mert a hollandot neki kellett volna fizetnie, míg a Pontes stáb minden költségét az önkormányzat állja, kivéve a lelépési pénzt, hiszen azt nem vállalta az önkormányzat.Szóval, ha Szima a holland jelöltjét azt az önkormányzat ellenében is hozhatta volna, csak kényelmesebb volt neki, hogy nem neki kellett fizetnie a stáb fizetését. Az igazolt játékosok Osváth kivételével nem Pontes kérésére jöttek, akiket Pontes kért egy sem lett leigazolva.Ami viszont elmaradt Pontes ígéretéből, az a fiatalok beépítése.Ha valamit rosszul írtam nyugodtan javítsatok ki.

 • lokipatriot

  Itt a fiatalok beépítéséhez egy dolgot hozzáfűznék. Az akadémiáról lelépnek a portugalok mert nem tűrik ,ami ott zajlik. Milyen fiatal játékosokat lehetne beépíteni? Mert tudtommal nagyon nincs senki..

 • bakberci

  Mantrázzátok ezt az önkormányzat fizeti dolgot. Akkor elmondom, hogy működnek az önkormányzatok, mert úgy látom nem vagy tisztában vele. Készül egy előterjesztés, hogy fizessünk Pontesnek. Ezt az illetékes bizottság megtárgyalja, majd a képviselő testület vitázik és dönt róla. Mivel ilyen nem történt, az önkormányzat kevesebbet fizet Pontesnek, mint neked. És hiába állítjátok végtelen sokszor, az ellenkezőjét,attól az még nem lesz igaz.

  Szóval értem én, hogy Szima a felelős Pontesért, amit nem értek az az, hogy amíg bíztatok benne (Pontesben) addig miért az önkormányzat érdeme volt, hogy itt van, illetve most miért nem felelős az önkormányzat. Azt speciel értem, hogy miért kell valótlanságokat híresztelni.

 • Kálmán Horváth

  Cím a köbön!

 • Jamen

  Bíró, Kerekes, Kóródi, Virágh,Barna.Most hirtelen ennyi.

 • Jamen

  Olvasd el még egyszer amit írtam.A fő felelős(mint többségi tulajdonos Szima Gábor), de az önkormányzatot is felelősség terheli, mint kisebbségi tulajdonost.
  Idézem önmagam: A felelőst mindenki ismeri.Úgy hívják: többségi tulajdonos.Persze az önkormányzatnak is van benne része…..
  Megjegyzem, ha igaz, amit írtál, akkor a sajtó végig hazudott nekünk és az már náluk komoly etikai vétség.

 • Jamen

  Megint csak azt kérdem, ha Szima a többségi tulajdonos, akkor kinek a választása is volt Pontes?

 • tiberius

  S még a felsoroltak mellett több korosztályos válogatot is van!

 • lokipatriot

  Bíró, Kerekes, Kóródi, Virágh,Barna

  Ezekkel a játékosokkal melyik osztályban és milyen célokért szeretnétek küzdeni? NB2 kiesés vagy középmezőny?

 • Jamen

  Pontosan, csak kiemeltem néhányat.

 • bakberci

  Ez egy blog, nem sajtó!