Abszolút nulla

Fekete hétként vonul be a DVSC történetébe az április 8. és 15 közötti hét nap. Ez idő alatt szépen beárazta magát a Loki: görény nagy szerencsével nagy nehezen legyűrtük itthon a Gyirmótot, majd teljesen megérdemelten kikaptunk a hetek óta nyeretlen Mezőkövesdtől hét közben, szombaton pedig nem akartuk megverni a közvetlen rivális MTK-t, hiába feküdtek le gyakorlatilag nekünk. Ha két gyenge csapat találkozik, nem ritka a 0:0-ás végeredmény. Ez a meccs azonban nem csak ebben az értelemben volt egy (vagy inkább kettő) nagy nulla. A legrosszabb az, hogy úgy tűnik: ez a brigád nem akar nyerni, nem akar bennmaradni, és ami még rosszabb: nem akar focizni se. Pedig ennyi dolguk van az égegyadta világon.

nulla

A mérkőzés összefoglalójába épp annyi energiát fogok belefecölni, amennyit a csapatunk. Mindenki látta, amit látott. Aki meg nem, az örüljön neki. Viszont nem tőlem fogja megtudni, miről maradt le. Ezt a meccset jobb minél előbb elfelejteni, épp ezért emléket se állítok neki.

LOKIMTKFELALLASA mellékelt ábra szerint állt föl a csapatunk. Csapatunk? Akarom mondani a DVSC Futball Szervező Zrt. 11 túlfizetett alkalmazottja. A visszatérő Brkovics mellett Szatmári Csaba maradt benn a védelem belsejében Mészáros Norbert rovására. Előttük a szokásos Filip-Jovanovics-Tőzsér középpálya, egyedül a Feltscher helyére bekerülő Könyves Norbert okozott némi meglepetést.

A mérkőzésen egyszer másfél percig ment a játék úgy, hogy a pályán volt egy másik labda. Ami még cikibb, hogy a pályának azon a részén. Ezen kívül Tőzsér egyszer tökön rúgta Torghellét szabadrúgásból, Szuk három centerezésről maradt le, Holman a kapusnak adogatta fel a labdákat lövés gyanánt, illetve a 85. percben Brkovics révén eljutottunk egy kapufáig, és ennyi. Ennyi említésre méltó dolog történt.

A mérkőzés maga kiábrándító volt. Egyetlen egy feladata volt a meccsnek, csupán egy kérdésre kellett volna választ adnia: ki fog kiesni a Gyirmót mellett. Nem tudtuk meg, mert nem akart focizni sem az MTK, se mi. Igaz, páran (nagyjából Osváth és Brkovics, helyenként Könyves és Jovanovics) hajtottak, de ez édeskevés.

Ami a kiesésünket illeti, a maradék hat meccsre maradt a döntés. A sorsolásunk pedig egyenesen siralmas: Haladás itthon (legfeljebb iksz), Vidi idegenben (sima vereség), Újpest itthon (legfeljebb iksz), Fradi idegenben (ez még meg is lehetne, ők is hatalmas gödörben vannak, de egy hónap alatt sokat változhat a helyzet), Kispest itthon (sima vereség), Diósgyőr idegenben (sorsdöntő találkozón minden bizonnyal vereség).

Osztályzatok:

Branislav Danilovic – 0 
k_danilovicsEgy-két kijövetelen, lehúzni való szögleten vagy felszedni való gyengécske lövésen kívül semmi dolga nem akadt a találkozón, nem tette próbára őt a kék-fehér csapat.

Osváth Attila – 4

Osvath_Attila_kRajta legalább láttam az akaratot. Elmondhatjuk, hogy jót tett neki, hogy a kispadra került a Mezőkövesd ellen, ezúttal ahhoz képest sokkal összeszedettebb játékot nyújtott. Magához képest, vagy az eddigi igazán jó debreceni meccseihez (Honvéd meg DVTK) képest azonban inkább afféle szürke eminenciás volt, pedig egy ilyen meccsen támadásban is villoghatott volna.

Szatmári Csaba – 5
szatmari_kKis Szacsa teljesítménye az egyetlen pozitív meglepetés számomra a DVSC elmúlt két találkozóján. Már a Mezőkövesd ellen is sokkal biztosabb pont volt Mészárosnál (akinek a labdavesztéséből egy gólt ajándékoztunk a Kövesdnek), és annyival fölé nőtt csaknem 300 elsőosztályú meccsel rendelkező társának, hogy ki is szorította őt a kezdőből erre a meccsre. Már csak az a baj, hogy mire megérett az NB I-re, lehet kiesik onnan a csapat. Mindenesetre most ismét viszonylag szilárd pontja volt a védelmünknek.

Dusan Brkovics – 5mom1
brkovics_kRégen rossz, ha egy csapatot a középhátvédek cipelnek a hátukon, mindenesetre Dusan épp ezt teszi. 90 perc “játék” során megint ő volt az egyetlen, aki közel járt a gólszerzéshez. Az ő nevéhez fűződik egyetlen kapufánk, ami ha csak egy kicsit megy arrébb, három pontot érő találat lehetett volna. Bár ezen a meccsen szívem szerint senkinek se adnék arany csillagocskát, ha van valaki, aki mégis méltó rá, akkor az eme szerb lovag.

Ferenczi János – 3
ferenczi_kEzúttal legalább nem kaptunk gólt róla. Ennyi pozitívum van, semmi más. Nem alszom addig nyugodtan, amíg ő a balhátvédünk.

Könyves Norbert – 3
konyves_kA Kövesden gyengén játszó Frank Feltscher helyére került be a csapatba, de továbbra sem mondható el róla, hogy meccsenként egy-két jó lövésen kívül több lenne benne. Csereként vagy felpezsdíti a csapat támadójátékát, vagy nem, kezdőként viszont semmi extrát nem tud magával hozni a pályára. Megint gyenge volt egy-két közepesen eredményes villanáson kívül.

Ioan Filip – 3
filip_k
Ismét helyezkedési hibák, rossz passzok, rossz megoldások tömkelege jellemezte a játékát. Érthetetlen, hogy ilyen pedigrével rendelkező játékosok hogy bele tudnak szürkülni a magyar NB I-be.

Aleksandar Jovanovic – 3
jovanovic_kHozta a jól megszokott “jovanovicsos” játékot: robotolás, brusztolás, azonban egy középpályáshoz képest kevés (jelen esetben nulla) eredményes kulcspassz. Le is cseréltük.

Tőzsér Dániel – 2
tozser_kÁh…Továbbra is sziklaszilárd alibit nyújt a havi Isten tudja, hány milliós fizetéséért cserébe. Mezőnyben nulla, a szögletei gyengék, a szabadrúgásai pedig legfeljebb Torghelle Sándor férfiasságára jelentenek veszélyt. Ezt pedig már sokszor elmondtam, de olyan a csapat is, amilyen a kapitánya.

Holman Dávid – 2 
holman_k*Nagy levegő* *elszámolok húszig* Ide figyelj, te flegmaság császára, lustaság kancellárja, alibijátékok királya. Annyit nem érsz, mint az a buszjegy, amivel egy Kóródi Nándi ideutazna szombat kora délután a Stadionhoz, majd a belét kihajtaná, hogy bizonyítson. Személyes sértésnek veszem, hogy a mezünket viseled! Az NB III-ban is repülnél a tarcsiba, a megyeiben pedig meglincselnének, ha ott nyújtanád ezt a nyegle hozzáállást. Nem értem, ha megvan az új csapata és látványosan nem akar itt focizni, miért nem küldjük le a Deacba?! A Hali ellen a kispadra se engedném oda. Aki lövések helyett az ellenfél kapusának adogatja fel a labdát, az nem méltó arra, hogy azt a piros-fehér mezt viselje, amit Dombi Tibi, Sándor Tobe, vagy épp Bogdanovics!

Szuk Hyun-jun – 3
Szuk_kIdekerülésekor annyira örültünk neki. Nyilvánvaló volt, hogy nem sír a labda, ha nála van. Még egyeneset is tud belé rúgni. Sőt, valóságos cselgép volt. Halványan még Balogh Norbi emléke is felsejlett előttem. Biztosak voltunk benne, hogy ki fog szakadni előbb-utóbb az a bizonyos gólzsák. Csakhogy míg Norbival kapcsolatban azt éreztük, hétről-hétre egyre közelebb van az a pillanat, Szuk esetében egyre távolabbnak érzem ezt. Sőt, most már azt mondom, jó eséllyel soha nem is jön el. Ha egy Poór Patrik meg egy Baki Ákos teljesen ki tudja kapcsolni őt a játékból, nem tudom, mit akar. Ma még annyira se tudott érvényesülni, mint az elmúlt két (az ő szempontjából szintén teljesen eredménytelen) találkozónkon.

∼•∼

Haris Handzic – 3
Haris_Handzic_kA 62. percben állt be a semmit sem mutató, őrlődő Szuk helyett, ám nem hozott új lendületet. Hiába pankrátor testalkata, bármilyen furcsa, jelenleg ő ad be legjobban a csapatban, viszont ha befejeznie kell, általában elfogy a tudomány. A helyzetét tovább nehezíti, hogy Pontes nem nagyon számít rá, rendszeresen csereként küldi be.

Justin Mengolo – 3
justin_mengolo_k2Április 15: A sztárnak igazolt kameruni csoda csaknem három hónap után nagy nehezen bemutatkozott végre a Lokiban. A névjegyét majd máskor fogja letenni. Vagy soha.

Frank Feltscher – 3
Frank_Feltscher_kHolmant váltotta, de csak újabb tanúbizonyságát adta annak, hogy ő is beleszürkült a magyar bajnokságba.

∼•∼

Leonel Pontes
leonel_pontes_kIsmét csalódást okozott a csapat játéka és mentalitása egy olyan meccsen, ahol csak a győzelem volt elfogadható eredmény. A Gyirmót ellen is botrányosan rosszul fociztunk, azonban akkor legalább kiszenvedtük valahogy a három pontot. Egy dolog az, hogy a játékosaink nagy része egy forintot nem ér, másik dolog az, hogy ismét nem sikerült a télen betömni a csapat számos hiányposztját, a minőségi igazolások elmaradásáról nem is beszélve. Ezek a játékosaink és Szima sleppjének a hibája. Viszont a luzitán tréner felelőssége mellett se mehetünk el szó nélkül: nagyon úgy néz ki, nem tudja (vagy inkább nem akarja?) motiválni a társaságot. Lementek a nyerhető meccseink, az elmúlt három meccsen kilenc pontból négyet szereztünk csak meg. Hacsak nem múl minket alul valaki, a DVSC ki fog esni idén. A baj csak az, hogy kirúgni már késő, és nem is lenne megoldás, még rövid távon sem.

mtkeredmeny

Mérkőzés pontszámok:

meccs (1)csapat (1)bíró (3)

A meccs maga volt a futball megcsúfolása. Ha valakit el szeretnék riasztani egy életre ettől a sporttól, ezt a találkozót vetíteném le neki. Egyik csapat se akart focizni, nem húztak semmi váratlant. Nem voltak helyzetek, nem voltak izgalmak, nem volt semmi iram. Négy egymást követő passzt szerintem egyik csapatnak se sikerült összehoznia egynél többször 90 perc alatt. A Debrecen teljesítménye szintén a nullához közelít, nem először az utóbbi időszakban. Akiktől a gólokat várjuk, azok voltak a legszarabbak. Erdős fújt néha hajmeresztő dolgokat, ám mérkőzést befolyásoló hibája nem volt.

Kedves Olvasóink! Nem tudom, mit mondjak. Annyi minden kavarog bennem. Azt se tudom, mit érzek azzal kapcsolatban, hogy idáig jutottunk. Dühöt? Keserűséget? Totális érdektelenséget? Magam sem tudom. Mi lenne jobb nekünk? Maradjunk benn, vagy inkább essünk ki és tisztuljunk meg? Bevallom, tanácstalan vagyok. Fáj ez az egész. Mindent elmond a jelenlegi helyzetről, hogy Endersonnal és néhány cimborámmal a meccs után egy sör mellett alig 5 percet beszéltünk erről a meccsről, majd elkezdtünk nosztalgiázni, 5-10 éves Loki-emlékeket, élményeket feleleveníteni. Ez, amit hétről-hétre látunk, nem a Loki. Minden mű benne, minden kamu. Kamu az indulónknak az a strófája, hogy “Ránk ragad a tűz, ami űzi lent a srácokat”. Tőzsér, Holman és társai hitvány kínai utánzatai a debreceni érzelmű focistának. A B-közepünk önmaga paródiája: ott vannak, mert ez az életük, de nem szurkolnak. Nincs kinek. Nincs miért. Még a “Pontes takarodj” se zúg. Egyre több az olyan szurkolói hang, hogy nem is baj ha kiesünk, pont ezt érdemeljük. Kezdek én is erre hajlani. Azt viszont szörnyű érzés tudni, hogy hány lehetőséget szalasztottunk el, hogy ezen még időben változtathassunk. Hogy hiába szóltunk egy éve és három hónapja, hogy ez lesz: süket fülekre találtunk. A DVSC szét fog hullani, és nem tudom, mi lesz utána.

Úgyhogy elmélkedjünk, beszélgessünk egy jót a kommentzónában, aztán jövő héten menjünk ki megint a lelátóra. Bár reménytelennek tűnik a helyzet, Húsvét vasárnap mégis van egy dolog, ami reményt ad. Élt egyszer egy ember, látszatra csak egy egyszerű ács fia, akit elárultak, megkínoztak, több ezer ember szeme láttára keresztre feszítettek. Harmadnapon azonban feltámadt, és azóta is velünk van a világ végezetéig. A városunk jelképe a hamvaiból időről-időre feltámadó főnixmadár. Kell, hogy legyen valami összefüggés. Úgyhogy csak azt tudom mondani: küzdeni mindig, feladni soha!

Mindörökké hajrá Debrecen!

Lucas

 • Várbíró István

  Ezzel az elemzéssel nehéz lenne vitatkozni, 100%-ban ugyanezt érzem én is. Végtelenül kiábrándult és csalódott vagyok, Hogy juthattunk el idáig? Van-e még lejjebb? Sajnos nem látom a fényt az alagút végén.

 • sisoko

  Szerintem messze nem volt annyira rossz,mint a Mezökövesd elleni. A vedelem ezzel a 4 essel eleg stabilnak latszott. Amit Pontesnek maximalisan fel kell roni, hogy 2 nullas teljesitmeny utan is kezdeni Holmant, plusz nem ertem miert mindig ugyanaz a 4-5 ember jöhet be csak cserekent, egy varatlan huzas sokat erne. Handzicot beküldeni nem sok fantaziara vall. Könyves szerintem jobb mint barki aki eddig a szelen kedzett

 • csibu

  De a Mezőkövesd akart focizni, neki kellett a győzelem, így nekünk estek. Az MTK-ra ez nem volt igaz. Nem a védelmünk volt jobb, az ellenfelünk volt gyengébb.

 • Isti

  Nem leszek népszerű előre látom. Én nem bántom Holmant. Sokáig vártam,hátha ideigazol egyszer,ez megtörtént,nem rossz a technikája,bőven nem ő a leggyengébb a keretben. Az,hogy 60 percet bír,nem biztos,hogy csak az ő hibája. Én továbbra is tartom a véleményem,van helye a csapatban. Csak egy kicsit másképp. Amíg helye van Tőzsérnek,Filipnek,Ferenczinek addig őt sem kellene a deacba száműzni. Egész egyszerűen csapat szinten vagyunk szarok. Megtartanék egy magot amire lehetne építkezni. Sokan ekézik Szatmárit,hogy lassú stb. De nálam lenne helye a csapatban,Mészáros utódjaként,Brkovic ,,párjaként” Osváth kiváló jobbhátvéd,előre is bíztatóbb,mint Nagy Zoli pl. Bal hátvédünk van,de mégsem. Barnát simán beraknám. Ha meg úgy is annyira szarok a középpályásaink,akkor itt lehetőség a fiataljainknak. Csak ugye,ezt az esélyt meg sem kapják. Csősz,vagy Kóródi simán beállhatna csereként egy fél órára. Rosszabbak nem lennénk állítom.

 • LokiFan16

  “Az,hogy 60 percet bír,nem biztos,hogy csak az ő hibája”… Akkor mégis kinek a hibája? Ha csak edzésen annyit hajt mint a meccseken,akkor szerintem nem is kell tovább keresni a hibást….

 • Lucas

  Nézd, én is örültem, mikor ideigazolt. Azt se mondtam, hogy ő a leggyengébb technika és képességek alapján. Amit viszont a pályán nyújt, az alapján messze a legnagyobb kerékkötője a csapatnak.

 • Jamen

  A nagy kérdés számomra Csibu, hogy a Mezőkövesd akart focizni, vagy mi nem akatunk.

 • Isti

  Nélküle se vagyunk előrébb sajnos.

 • Isti

  Biztos emlékszel még Trinksre a Fradiból. Mikor játszott nem volt gyenge,de neki is 60 perces volt a kondija 1 év után is. Genetikailag is lehet,hogy ennyit bír,és kész.

 • Lucas

  Kivéve mikor nem volt a csapatban a DVTK ellen, és vertünk hármat.

 • joel

  A ket szima-ember lazsålja ill. szabotålja le a meccseket : tözser es holman. Töluk vårnånk a legtöbbet a kepessegeik alapjån de ök nyujtjåk a legkevesebbet. Aki kicsit is vågja a focit az låtja h ilyen szarul nem lehet pl. szögleteket, szabikat beadni sorozatban csak szåndekosan…elteblåbolni igeretes szituåciokat, söt ziccereket. A måsik köcsög meg ugy cselezget mint aki akarna, csak nem jön össze…meg emelget technikåsan a kapus ölebe, Meg akkor is amikor a Filip uresen vårnå a passzot, ures kapura, es låtja is a köcsög…de nem passzol. Mert ö akar. Az edzö vagy hulye hogy ezt nem låtja vagy ennyire nincs kepben ezzel az igencsak helyi sajåtossåggal kapcsolatban, mårmint hogy errefele ilyesmi is megtörtenhet. Naiv az urge…

 • csibu

  Akkor ne menjen focistának és ne keressen milliókat. A 175 centimmel én sem akartam kosaras vagy röplabdás lenni, önámítás lett volna.

 • joel

  Tözsernel nem feltetlen erzem hogy nem akarna, nåla lehet hogy inkåbb mår arrol van szo h csak ennyire kepes öreg fejjel…(namårmost vagy en is tul naiv vagyok, vagy csak ö olyan jo szinesz)

 • joel

  Focistånak simån befertel volna magassågilag. 🙂

 • Nemeztkeresed

  Örülj, hogy nem látod, mert amikor megpillantod, az már a szembe száguldó gyorsvonat 😀

 • Nemeztkeresed

  Illésék ugyanígy csinálták ki Orosz Ferit a válogatottban annak idején… Csak olyan labdákat kapott, amit épp nem lehetett elérni, hogy mindenki őt lássa töketlennek. Ki tudja, ki nem tetszik a két sztárocskánknak, mert ezzel a (tudatos) bénázással ki akarnak sakkozni valaki(ke)t a keretből. Jó lenne hallani (feltehetően öndicsőítő) véleményüket egy-egy kudarcos megmozdulásuk után, hogy abban a szituban kit hoznak ki hibásnak sajátos futball-logikájuk szerint (mert hogy ők tökéletesek, ahhoz kétség sem férhet).

 • Levente Vértesi

  Nekem személy szerint tetszett Könyves első félidei játéka. Bár volt néhány labda, amit nem tudott jól átvenni (a hibás labdaátvételeknek Handzic a királya), több jó, veszélyes megmozdulása volt, csak mindig a gyengébbik lábával lőtt. A második félidőre ő is elfáradt. Szerintem a Holman-Suk duó helyére beférne egy Mengolo-Chuka, vagy egy Chuka-Feltscher páros, ők talán jobbak lennének. És most szerintem nagyon jól jött volna Takács Tomi, akit kölcsönbe eladtunk, mert tavaly ilyenkor ő egymás után rugdosta a gólokat! De ami furcsa és egyben biztató: a Vasas formája. Ugyanis úgy áll most a Vasas, hogy a nagy csapatokat (Videoton, Fradi) megverte, a kicsikkel (pl. Újpest, Haladás, LOKI) nem bírt el. Talán így leszünk mi is! Ha a kicsiket nem tudjuk verni, akkor majd a nagyokat…

 • Isti

  Máshogy látjuk a dolgokat,nincs ezzel baj.

 • tiberius

  Az idén most voltam másodjára Loki meccsen s most sem ért nagy meglepetés.A Gyirmot elleni meccs után nem tudtam eldönteni,hogy a görcsösségtől nem megy a játék vagy csak ennyire képesek néhányan?Sajnos az utobbi a válasz! Van olyan aki nagyon is látható modon nem akar s ez holman !Kétszer is úgy “Lőtt” az ellenfél kapuja felé,hogy az feletébb gyanus.Teljesen jogos volt a kint lévők füttykoncertje!
  Suk nem ék s ennek ellenére már több meccsen is ott játszik,Barna utánpótlás válogatott mégsem bizik benne pontes.Egyedül ő elégedett ezzel a játékkal s az egy ponttal.Szánalmas emberke!Jobban bizik az idegenlégiósokban s tessék itt az eredménye!

 • alexsandro

  Holmannak légmelle volt néhány éve, soha nem fog bírni normálisan 90 percet már akármennyire is igyekszik, vagy próbálják fejleszteni

 • Jamen

  Ez pontosan így van!

 • Kálmán Horváth

  Sokszor olyan érzésem van mikor támadunk, mint anno mielőtt Elemér elment. Amolyan majd lesz valahogy…

 • Koly

  Mivel kint voltam az összes hazai és Sopron és Gyirmót kivételével az összes idegenbeli meccsen, így elmondanám a véleményem. (női szurkolóként) Mikor a Vasas elleni (edzőbuktató) meccs után lemondott Kondás, ugyanúgy örültem, mint a szurkolók nagy része. Aztán ugye 2 meccsre beugrott Herceg András.. mindkettőt megnyertünk, amit sokan azóta is emlegetnek és akkora csodaként élik meg az AKKORI Gyirmót és Kövesd megverését (a Kövesdet már csak 1 góllal sikerült) mintha legalábbis Ronaédoldot igazoltuk volna le.
  Ezután jött Pontes akit sokan már akkor utáltak, mikor még nem is látták. Én bizalmat szavaztam neki, megváltóként tekintettem rá. Ott voltam az ankéton, Szoboszlón a Loki klubban. Szimpatikus volt emberileg. Láthatóan céljai voltak, akart itt valamit elérni, elszántnak és magabiztosnak tűnt. Egészen a paksi vereségig. Amit teszem hozzá nem igazán értem, miért kezelték úgy egyesek, mint egy simán hozható meccset, hisz tudvalévő hogy azóta most hétvégén kapott ki először a Paks. Szóval az után a vereség után változott meg valami. A játékosokban, Pontesben és az érzések bennem is. Vajon mi történhetett? Pontes rájött hogy ez a csapat képtelen magáévá tenni az ő elképzelését, ami a támadó futballt illeti? Vagy ő csak egy féle játékstílust ismer? Nem tud/nem akar új taktikát kidolgozni? Fentről irányítják? Esetleg már nem is ő adja az instrukciókat a játékosoknak, csak egy báb lett, aki kiáll a kispad elé hétről hétre?
  Az, hogy mi történhetett Holman Dáviddal, rejtély, bár nemrég leírtam arról is a véleményem. A legutóbbi 4 meccsen (igen, a Vasas ellenin is..) azt éreztem hogy itt sem csapat, sem taktika nincs. Mindenki megy szélnek világnak, és talán majd ha valaki úgy gondolja, egyéni teljesítményből talán gólt szerez.
  Utolsó gondolatként: lehet itt szidni Verpeczet hogy szar kapus, lehet ócsárolni Mészáros Norbit hogy öreg és lassú. De ha valaki figyel, ők ketten azok akiken látni valami érzelmet. Örülnek ha nyer a csapat és csalódottak, ha kikapnak.Lásd Mészi Kövesden hosszú percekig állt a térdére támaszkodva a lefújás után és csak nézett a semmibe. Vagy Verpi milyen boldogan jött ki tapsolni egy győztes meccs után. Egy Feltschert, Chukát, Mengolot vajon érdekel az ilyen?? Hagyjuk már hogy Suk a meccs kezdete előtt 1 órával elment imádkozni a pálya 4 sarkába… ettől semmi nem változott bennem. Köszönöm és persze Hajrá Loki!

 • csibu

  Érdekes, jó gondolatokat írsz. A Paks egyénileg nem erős. Csapatként tudták tavasszal ezt a játékot nyújtani. Ha bármely ellenfelük nem csak egyéniségekből hanem szintén csapatból állna, akkor a Paks nem tudott volna ilyen hadjáratot folytatni. Ez hatalmas negatív kritikája az NB I-nek.

  Pontes több játékstílust képvisel, a jelenlegi a 4. amivel próbálkozik. Ami számomra is sokszor érthetetlen, hogy pl. miért nem került Holman a kispadra, vagy Chuka el onnan, azok után, hogy szerintem annyira nem is volt rossz. Vagy épp mi volt eddig Mengoloval.

  Minden játékosunkat az alapján kritizálunk, hogy mit tesz a pályán. Mészárost éltettük a győztes gólja után, kritizáltuk a mezőkövesdi első gólnál elkövetett hibája után. Verpecz ugyanezt kapja: ha jól játszik (őszintén: emlékszünk olyanra, hogy miatta mentettünk pontot, pontokat mert akkora védéseket mutatott be?) akkor elismerjük, ha rosszul, kritizáljuk. Suk esetén sem számottevő, hogy imádkozik, még akkor sem, ha ez pozitív dolognak tűnik egyesek számára. A pályán nyújtott teljesítménye számít, ami viszont az utóbbi időben egyre halványabb… (és sajnos a legtöbb légiósunk esetén ugyanezt mondhatjuk el).

 • csibu

  Ugyanezt érzem hetek óta.

 • csibu

  Vízilabdáztam 12 évig. Na ott tényleg nem sokat számít! 😀

 • csibu

  A helyszínen egyértelmű volt: a Mezőkövesd akart focizni. Mi meg tök mindegy akrtunk-e, nem tud(t)unk.

 • Koly

  Félreértesz Csibu, nem rátok gondoltam mikor Verpiről és Mésziről írtam. Sok fórumban, csoportban olvasom ezeket, arra írtam. Ettől függetlenül én is akkor vagyok nyugodt ha Danilovic véd és nagy piros pontot írtam be Pontesnek hogy Mészi helyett most Szacsa kezdett. Csak arra gondolok hogy jelenleg ők ketten azok, akiket talán még érdekel a Loki sorsa. Abba meg rossz belegondolni vajon mit érezhetnek most ők, akik megérték anno a sikereket is?
  Az meg hogy a tini lányok elaláltak Suk miatt, az ő bajuk. Engem 30 éves férjes asszonyként az ilyen nem hoz lázba 😀

 • Szélkecske Nationalelf | 13

  Igen, ezért nem lesz belőle (Holman) soha jó labdarúgó és ezért is örültem, hogy eljött tőlünk.

 • Koly

  Csak nehogy megint nálatok kössön ki 🙂 Bár még Doll a vezetőedző, addig kizárt.

 • Deb.

  Szerintem, nem azzal van a baj, hogy mennyit bír, vagy sem. Valami történt vele, vagy fentről irányítják, vagy van már új csapata, vagy nem tudom. Csak tud játszani, (ha akar), nem hiába hívták be a válogatottba.

 • joel

  Suk miatt??? Aztakurvaeget 😀 Meg ha Feltscher-re gerjednenek meg is ertenem valamennyire, de Suk?!? ( mondjuk Feltscher pont ugy jåtszik egy ideje mint akinek “leszivtåk” az erejet…)

 • Deb.

  Az elemzéssel egyet értek. Nekem van egy olyan érzésem, ha nem Pontes lenne az edző, ezek a játékosok egyből megtanulnának játszani! Ha mondjuk valamelyik pénteken kineveznének egy új edzőt, (aki valakinek, vagy valakiknek tetszik), ezekkel a játékosokkal, vasárnap győzne a csapat! Nem igaz, hogy egy olyan játékos, mint Szuk, aki lényegesen erősebb bajnokságokban tud bizonyítani, itt nem tud egy gólt rúgni! Nem igaz, hogy egy olyan játékos, akit behívnak a válogatottba, még ha nem is játszik, olyan beadásokra képes, mint amiket az MTK ellen láttunk. Nem igaz, hogy a csatáraink-középpályásaink, nem képesek gólt rúgni, a védőknek kell helyettük. És még sorolhatnám. Itt valami bűzlik!

 • Szélkecske Nationalelf | 13

  Kizártnak tartom. 🙂

 • joel

  Suk-ot elvileg Pontes hozta ide…nem hiszem hogy ellene jåtszana. Ö ugy tunik hogy hajt, csak nem eleg jo. Eltöri a labdåkat löves gyanånt, fejesei erötlenek,közepre mennek vagy melle. Ezert nem kellett sehol huzamosabb ideig. Pedig az elsö meccs utån mår valami debreceni honlapon zseninek titulålta valamelyik jo szemu ujsågiro…

 • Koly

  szombaton mögöttünk ült egy kiscsaj pár sráccal. amint lecserélték Sukot, mást se lehetett hallani, mint hogy nem normális az edző. Miért Suk, mikor olyan jól játszott??! Na vagy nem ért a focihoz, vagy belezúgott a srácba 🙂 ugyanő szívekkel irkálja Suk nevét bizonyos Dvsc fórumokba.

 • Jamen

  Abszolút nem mindegy, hogy nem tudtunk, vagy nem akartunk! Miért? Mert az utóbbi időben számomra több “gyanús” meccset is játszottunk.És ha igaz, amiről beszélnek az emberek, akkor már holnaptól három-négy játékosunkkal azonnali hatállyal szerződést kell bontanunk, mint annak idején Horváth Zoltánnal, aki most tért vissza a Kisvárdába öt éves önkéntes száműzetés után.

 • tiberius

  Régen volt ilyen nagy egyetértés,hogy nem vitatkozunk ki hanyast érdemel!
  A beleszarok az egészbe gondolathoz még annyit ,hogy a szünetben csak Verpecz és ha jól láttam Barna volt a pályán akik egymásnak rugdosták a labdát.A többiek a kispadon ücsörögtek,s talán a szünet vége felé csatlakozott még valaki Verpeczékhez.

 • Jamen

  Na Lucas, ezentúl Neked kell írnod minden tudósítást!

 • Lucas

  Nincs hát. 🙂

 • Újpest FC-t szerető személy

  Most hétvégén nagyszüleinknél volt családi összejövetel, és mivel ott nincs internet csak a ti meccseteket nézhettem a televízión. Mondtam bátyámnak (aki úgy a vb óta nem látott mérkőzést) -gyere tesó, úgyis rég néztünk már együtt focit. Ez egy kiesési rangadó, biztos hajtanak majd a csapatok.
  – Milyen meccs?
  – Debrecen – MTK
  – Debrecen??? Ők nem három éve voltak bajnokok, meg azelőtt bl-csoportkörösök? Mi történt?
  Aztán elkezdődik a meccs, tíz perc után
  – Látom a magyar foci maradt a régi
  – Ne aggódj majd csak beindul – bizonygattam. Természetesen a második félidőre már csak egymagam voltam a tv előtt.