Ilyet is tudunk

Ilyet is tudunk! – mondták sokan, ujjongva a Haladás elleni 4-2-es győzelmünk után. Ilyet is tudunk? – kérdezték többen a lelátón a góljainkat és a játékunkat látva. Igen, magabiztos játékkal megvertük a Haladást. Az elmúlt hetekhez képest rendhagyó, a korábbi, sikeresebb éveinkhez képest szokásos összefoglaló következik.

DH1

A DVSC-Haladás találkozó előtt, látva a siralmas játékot a Gyirmót-Mezőkövesd-MTK hármas ellen, nem sok jóra számítottunk. Gondolatainkban nem ástunk mélyre. Egyszerű kérdés ötlött fel bennünk: milyen végkimenetelre számítsunk? Azt sejtettük, hogy egy esetleges vereség a kiesés küszöbére hajtana minket, de tudva, hogy a Diósgyőr idegenben nyert a Paks ellen, az MTK pedig otthon tartott egy pontot a Videoton ellen, szinte kimondhatóvá vált volna, hogy a DVSC búcsúzik az első osztálytól. A Haladás elleni bravúr azonban nem csak az életben maradás meccse volt. Arra is kerestük a választ, hová tűnt a csapatunkból legalább a küzdőszellem, az alázat és az akarat.

Nos, e hármast már a találkozó első percében nyakon csíptük. És milyen jól tettük! Egyből felpezsdült a lelátó és dinamikusabb meccset játszottunk mint idén korábban bármikor. Domináltunk és lefociztuk az ellenfelet a pályáról – igaz, ehhez az is kellett, hogy a védelmük ne fogjon ki jó napot. De itt nem azzal az egyéni extrával nyertünk mint a Diósgyőr ellen, itt nem potyákkal, “mázlival”, hanem teljes frissességgel, magabiztosan húztuk be a 3 pontot. És ezt már most, a cikk elején szerettem volna kihangsúlyozni. Ez már igazi győzelem volt. Olyan, amilyeneket megszoktunk az Oláh Gábor utcán. Olyan, amilyeneknek köszönhetően bajnoki címeket ünnepelhettünk.

Az adminisztráció végett, a kezdőcsapatok:

lokihalifelallasok

Ne feledjük, a Haladás e szezonban kétszer is egy góllal vert minket úgy, hogy mi még gólt sem tudtunk lőni nekik. Ne feledjük, a Haladás a mérkőzést megelőzően a 4. helyen állt a tabellán. De mi nem foglalkoztunk ezzel. Mi azzal foglalkoztunk, hogy mielőbb betaláljunk. Ebben leginkább Holman és Handzic állt az élen, sokadik veszélyes helyzeteik után kettejük összjátékát utóbbi váltotta gólra, 1-0. Aztán jött Jovanovic “nemtudomhovarúgjam” magánszáma, hogy Williams kapásból, a Hali első kapuralövését gólra váltsa, 1-1. Egy percre rá Filip labdaszerzését követően egy gólpasszt is kiosztott Holmannak, aki kilőtte az alsó sarkot 8 méterről, 2-1. Nem gondoltuk volna, hogy 25 perc alatt 3 találat esik, és Williams góljára ilyen hamar válaszolni tudunk. Ekkor éreztem először, hogy ennek a meccsnek nem lehet más a végkimenetele, mint a Loki siker.

DH4

Holman Dávid is így gondolhatta, mert addigi teljesítményére (helyzetek, gól és gólpassz) a koronát feltéve egy újabb gólt szerzett. A Király Gábor feje felett tovaszálló löket a felső kapufáról a földre, onnan pedig a hálóba pattant kíméletlenül, 3-1. Félidő, fordulás. A második játékrész kevesebb izgalmat, komolyabb Loki-védekezést, egy kényszerű Szatmári cserét (látszólag nem volt komoly a baj), majd a félidő közepén egy Könyves gólt hozott. Támadónk egy kapuskirúgást követően rosszul hazacsúsztatott labdát kezelt le és zúdított a hosszúba. 4-1, eldőlt. Azért beállt még a nagy öreg Halmosi, ahogyan kicsit később Suk is. Gólt már egyikük sem lőtt, ellenben Tóth Mátéval a 86. percben, akit nem támadtunk meg a 16-oson belül, így a saját magának felpörgetett labdába tökéleteset rúgott, 4-2.

A lefújást követően elkönyveltük, hogy végre rendben volt egy mérkőzés, és azon morfondíroztunk: mi történhetett a csapattal egy hét alatt? Ekkora pálfordulás sosem történhet véletlenszerűen. Valami történhetett a háttérben. Persze mi is a sötétben tapogatózunk ezt illetően, feleslegesen meg nem akarunk pletykákat gerjeszteni. Szubjektív megítélésem, hogy ez a győzelem túlmutat Pontes “hatalmán”. A játékosok valamitől, vagy valakitől kedvet kaptak focizni, belátták, hogy érdemes benntartaniuk a csapatot. Igazából talán nem is érdekel, pontosan mi történt. Örülök a győzelemnek és örülök neki, hogy egyesek bebizonyították, tudnak ők jobban is focizni – ha akarnak.

Persze a bennmaradáshoz még rögös út áll előttünk, jövő szombaton példának okáért épp Felcsútra utazunk, hogy megmérkőzzünk a bajnokság második helyezettjével. Közvetlen riválisainkra sem egyszerű feladat vár majd: a Diósgyőr a Vasast fogadja, az MTK az Újpesthez látogat, a Mezőkövesd pedig az Üllői úton teszi tiszteletét. Egy esetleges debreceni bravúr, vagy döntetlen akár azt is jelenthetné, hogy a 8. helyre kerülünk, de egy esetleges vereség akár a 11. helyre is száműzhet minket, ezért nagyon fontos találkozó lesz.

DH2

Játékosértékelés:

Branislav Danilovic – 5
k_danilovicsErre szoktuk mondani, hogy nem sok dolga volt, a gólokról nem tehetett. Egyesek talán a 0-ás osztályzatot reálisabbnak tartanák, én viszont adok neki egy 5-öst, két okból: volt egy-két szép vetődése, a beívelt labdák nem jöttek ki róla és hetek óta először láttam, hogy a kirúgásai is teljesen rendben voltak, az egyik ilyenből gólt is lőttünk, úgyhogy örülök a fejlődésnek.

Osváth Attila – 5
Osvath_Attila_kNéha előremerészkedett és segítette a támadásokat, de pár nap múlva talán már arra sem fogunk emlékezni, hogy egyáltalán a pályán volt. Rendben volt a játéka.

Dusan Brkovic – 6
brkovics_kJó védőteljesítménye volt, nem láttam kivetnivalót a játékában, hozta, amit várunk tőle.

Szatmári Csaba – 6
szatmari_kUgyanaz igaz rá, mint Brkovicra, neki ráadásul egy fejese is majdnem gól lett. Egyértelműen kijelenthető: kész NB I-es játékossá vált. Reméljük nem súlyos a sérülése.

Ferenczi János – 5
Uferenczi_kgyanaz igaz rá, mint Osváthra. Védőmunkája összeszedettebb volt mint korábban, de így kevesebbet tudott részt venni a támadásokban. Sebaj.

Ioan Filip – 6
filip_kEzt vártuk tőled, Filip! Labdaszerzések, jó passzok, agilis játék. Remek. Bárcsak mindig így játszana.

Tőzsér Dániel – 4 fop1
tozser_kNem érzem, hogy képes lenne vezéregyéniség lenni. Sok rontott passz, kevés ütközés, támadások építkezéséből való kivonódás. Ez utóbbi főleg akkor volt furcsa, amikor Holman lecserélésekor neki kellett volna átvennie Dávid helyét. Nálam ma ő volt a citromdíjas.

Aleksandar Jovanovic – 4
jovanovic_kOlykor ügyetlenkedik, amiből gólt is kapunk, olykor túlbuzgó és elrontja a csapat játékát rossz helyezkedésével, de folyamatosan agilis, megalkuvást nem tűrő játék. A sok hibának nem örülök, a küzdőszellem miatt viszont most megmenekült a citromtól.

Könyves Norbert – 6
konyves_kSok lövés, egy találat. Nem éreztem igazi átütőerőt a játékában, de ha labdát kap, akkor számíthatunk rá, hogy beviszi a kapu elé, aztán tüzel. Ha pedig még be is talál, akkor kérdem én: kell ennél több?

Holman Dávid – 8 mom1
holman_kHol jártál, Dávidkám? – kérdezzük oly sokan. ha így tud játszani ez a fiú, mit csinált az elmúlt hetekben? Érthetetlen. Két gól, egy gólpassz, jó akciók, olykor önzetlenség, erre van szükség. De joggal vagyunk még mindig mérgesek rá: ha így játszottunk volna az MTK és a Mezőkövesd ellen, nem kellene antidepresszánst szednünk a kiesés réme miatt…

Haris Handzic – 7
Haris_Handzic_kTechnikailag megfelel, alkatilag megfelel, gólt is lő, veszélyes a kapura. Ha az előbb Dávidtól kérdeztem, most Pontestől kérdezem: miért szélsőként játszattad eddig? Elégedett vagyok Handzic játékával is, aki szinte tökéletesen látta el feladatait.

∼•∼

Mészáros Norbert – 0
meszaros_kSzatmári helyére állt be, sok dolga nem volt. A 2. kapott gól az ő lelkén is szárad, de abban minden védőjátékosunk benne volt, hiszen senki nem támadta meg a lövő játékost.

Hyun-jun Suk – 0
Szuk_kCsak 15 perc jutott neki, az elmúlt hetek játéka alapján nem véletlenül. Lehetőségeivel most sem tudott élni, igaz, 4-1-nél nem is nagyon erőltettük már a támadásokat.

Danilo Sekulic – 5
szekulics_kNem szokásunk 10 percnyi játékra pontszámot adni, de én most kivételt teszek, mert nagyon örömteli, hogy robbanékonyan, lendületesen szállt be a meccsbe, és képes volt kombinatív játékot összehozni a támadókkal. Egy ilyen Sekulicra szükségünk lenne, ha ezt a formáját tudná tartani 90 percen át, döntetlen állásnál is.

∼•∼

Leonel Pontes
leonel_pontes_kAz általunk egyre inkább visszavárt 4-4-2 helyett az általa tavasszal játszott egycsatáros, háromszűrős rendszert alkalmazta, csupán 3 támadásért felelős játékossal (Handzic, Holman, Könyves). Érdekes, hogy a padon ült Mengolo, Feltscher és Suk is, különösen az meglepő, hogy csak utóbbi kapott lehetőséget. Az, hogy egyből lerohantuk a Haladást és 1-1 után gyorsan válaszoltunk, természetesen az ő érdeme is, így gratulálunk neki munkájához. Hovatovább akkora minőségbeli változást láttunk, hogy feltételeznem kell, nem csak Pontesnek köszönhető a siker. Tavasszal 27 pontból 14-et begyűjtöttünk, ami még mindig nem elég, de hatalmas előrelépés az őszi pontátlaghoz képest (jelenleg 1,55-ös, ősszel 0,86-as volt vele).

halieredmeny

meccs (4) csapat (4) bíró (3)
—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

A mérkőzés megkapja a magyar viszonylatban nívós 4-es osztályzatot. Dinamikus, változatos, pörgős mérkőzés volt szép gólokkal. A csapatunk teljesítménye is ugyanezt az osztályzatot kapja. Azért még nem tökéletes, amit látunk, de ha ezt tudnák állandósítani, akkor erre már lehetne építkezni: akkor, és csak akkor, ismét beszélhetnénk nemzetközi kupaindulást érő helyről. Addig nem. A játékvezetőt hármassal jutalmazom, de talán ez is sok. Nem akart sárgázni mindenre, de mégis sokszor elmaradt, amikor igazán kellett volna (ennek mondjuk Filip és Osváth is örülhetett). A Handzic elleni belépő pedig befújható tizenegyesnek tűnt. Ettől függetlenül minimum ez a játékvezetési szint elvárható lenne minden meccsen – bár még innen is van felfelé vezető út.

DH5

Az, hogy mennyit ért a Haladás elleni győzelem és szép játék, a következő hetekben kiderül. Most egy kicsit kifújhatjuk magunkat, visszaépülhet a tudatunkba, hogy nincs veszve minden, van még a DVSC-nek csapata. Bízzunk abban, hogy a játékkedv nem lanyhul a következő héten sem, és ugyanez a küzdeni akarás fog jellemezni minket a Videoton ellen. Akkor lehet keresnivalója a csapatnak a pályán és a szurkolók szemében. Ebben bízva, szóljon majd, a HAJRÁ LOKI!

Csibu

 • Nemeztkeresed

  A cikkel nagyjából egyetértek. A játékvezető megítélésében nem. Ez a “hármassal jutalmazom, de talán ez is sok” mondat arra enged következtetni, hogy legyen bármilyen jó egy spori, itt úgysem kaphat közepesnél jobb értékelést. Volt egy koncepciója, és ahhoz következetes maradt, nem osztogatta ész nélkül a lapokat, de amúgy nem csúszott ki a kezéből a mérkőzés; és a mi a legfontosabb, nem lépett elő “főszereplővé” egyetlen pillanatban sem. Összességében nem volt olyan hibája, ami így vagy úgy befolyásolta volna a mérkőzést – na ez nálunk a hármas alá. Én azt kérném, ezt gondold át még egyszer.

 • Isti

  Én megmondtam,hogy helye van a csapatban a gólkirályunknak 😀

 • sanchez

  És arról lehet tudni valami pletykát, hogy mi folyik a Loki háza táján?

 • Lucas

  Egy jó és motivált Holmannak mindig van, ezt elismerem. Ha innentől kezdve minden meccsen ezt nyújtaná, el is felejteném neki a pofátlan alibizést. A mai teljesítményének fényében még érdekesebb, hogy mi a fenét csinált az elmúlt két hétben.

 • Isti

  Nem tudja minden meccsen ezt nyújtani,mert csapat szinten sem megy. Tegnap mellénk állt a szerencse. Túlságosan hullámzó a teljesítményünk. Megverjük a Haladást szép,jó játékkal,ugyanakkor kikapunk attól a Mezőkövesdtől akit csak az nem ver meg aki nem akar. Csapat szinten kéne egyenletesebb teljesítményt hozni,és nem a kiesés ellen menekülnénk.

 • Kálmán Horváth

  Én is örülök a győzelemnek, remélem nem csak egy meccsre szólt. Azt viszont sajnálom, hogy pl. a Diósgyőr nyert Pakson. Megnéztem a Mezőkövesd sorsolását, és azt kell mondjam, ő is beszállt keményen. Most lehet tényleg bosszúskodni az elmúlt meccsek miatt.

 • tiberius

  Valoban ritkán látható agilis játék volt már az első percekben.Az 5.percben már két-három hatalmas helyzetünk volt…nem volt rossz meccs mert a hali nem játszott bunker focit,s nekünk igy több lehetőségünk volt a kontra játékra.
  S amivel leginkább nem értek egyet /NEM KEKECKEDÉSBŐL/ az egy-két játékos pontozása.Nálam Osvát a leggyengébb s a citrom díjas is.Keveset segitett az előre játékban/ igaz leginkább a baloldalon eröltettük a támadásokat/ s a második gólunknál ő maradt le Halmosiról s Brkovicsnak kellett kimenni szélre de Osvát meg nemért vissza rendesen s igy maradhatott üresen a hali játékosa.Nem ő az a tóth Máté aki itt volt nyáron próba játékon???
  Holman neki is 1-el kevesebbet adnék mert a kelleténél többet önzösködött,nála ez hátrány ……
  Handzic meg az ellentéte ő meg lehetne egy kicsit önzöbb ,oldja meg néha egyedül a helyzeteket!
  Na és amiben teljesen eltérő a véleményem az Tözsér megítélése! Ő igenis képes arra ,hogy a csapat vezéregyénisége legyen.Jót tett neki ,hogy elörébb játszik s nem a védő vonalból irányít.Biztatja a többieket,irányítja a védekezést a helyezkedést az ellenfél pontrugásainál….Van tekintélye s többieknek hallgatniuk kell rá…..Mikor volt utoljára olyan csk-nk aki így irányított a pályán ????Most is sokat futott s szerintem nem játszott rosszul!

 • Jamen

  Én örülök a Diósgyőr győzelmének, a Mezőkövesdre nincs itt semmi szükség! Ugyanúgy szurkolok, hogy végre Szegednek is legyen NB I-es csapata.A legnagyobb városoknak mindenütt kellene stadion és csapat!

 • DEBRECENIVSC

  Szerintem 4-2-3-1et játszottunk, amit ősszel, megint Tőzsér kicsit hátrébb játszott, Filip ment előre most helyette, Jovanovic most fentebb volt, Tőzsér most inkább összefogta a csapatot mintsem góllal, gólpasszal segítette volna(bár mintha adott volna egy-két jó passzt, amiből gól is szülehetett volna), most inkább olyan csapatkapitányként tette a dolgát (sokszor szólt a társaknak oda valamit) és inkább átlagos szintet hozott én elmondtam már a véleményem, Tőzsér sosem volt igazán jó vkp, becsúszásai igen nagy százalékban nem sülnek el jól, amiben kifejezetten jó, az a közbelépés, lefülelni a labdákat és a passzpontossága és ami ebben benne van a kulcspasszok pontossága, meg persze a pontrúgások szerintem ő egy tipikus CM(Közép-középpályás), külföldön sem volt jobb higgyétek el, csak ott előrefele gyorsabb képzettebb játékosok vették körül, így több gólpassza volt, direkt utánanéztem az eddigi teljesítménye alapján átlagban minden 3-4. meccsen várhatunk tőle gólt, vagy gólpasszt, ezt eddig nálunk is hozta (4gól, 1 gólpassz) és a gólpassz ugye nem csak a feladón múlik.

  Ahogy a kövesd ellen citromfát osztottatok, most nem adtam volna senkinek citromdíjat (vagy kötelező meccs legrosszabbját választani?), ha igen akkor megértem, mert valóban kicsit szürkébb volt, de azért mert mellette ragyogtak, nem ragyoghat mindenki, mert az 10gólós különbséghez vezet és bundagyanúhoz, de semmiképp nem nevezném alibinek(4-es) sem Tőzsér sem Jovanovic teljesítményét.
  Egyébként én most Filipet véltem az egyik legjobbnak, bár a sárga mintha elmaradt volna és így tovább csinálta ezt a kellemetlen “taktikai faultozást”, csipkelődést, de amit csinált azt jól csinálta és ha ez a bíró szerint belefér, akkor hát lelke rajta, egyébként visszanézve az összefoglalót, több leshelyzetről lemaradt a partjelző, az egyikből majdnem gólt kaptunk (2-1nél).

  Összességében, ahogy írtad most jól játszott kompletten a csapat, persze hibák mindig vannak és lesznek, de ahogy Zombori “Parádés” Sándor, mondaná ez egy kifejezetten jó meccs volt (ha lett volna 5.gól akkor járt volna a parádés :D).

  Remélem kitart ez hirtelen lendület (szerintem Szima van a háttérben), mert szükségünk van rá.
  Hajrá Loki!

 • Jamen

  Nekem tetszik Könyves harcossága, még ha hibázik is, de hajt és látszik rajta, hogy küzd a végéig.

 • Kálmán Horváth

  Én is inkább az MTK-t vagy a Kövesdet akarnám hogy kiessen. A Szeged mellett még a ZTE is jó lenne ha feljutna. És tényleg úgy volna normális ha a nagy városoknak lenne nb1-es csapata.

 • Kálmán Horváth

  Fele ilyen lenne Tőzsér…

 • Asdert

  Nálam Osváth volt a leggyengébb, Tőzsért sokkal jobbnak éreztem. Szerintem jól irányított és vezér volt a pályán végre. Ferenczi sokat volt játékban, sokat kellett neki beadnia balról. Jova nagyot hajtott, de előre játékban még kevés. Filip nagyon sokat javult ahhoz képest, amit eddig láttunk tőle.
  Végre csatárgólok! Remelem nem előrehozott pünkösd volt!
  A játékvezető szerintem teljesen rendben volt, bar Holman kiugrásakor pirosat kellett volna adni.

  Felháborító volt viszont, hogy a játékosok – Brkovic kivételével – csak a végre kitántorgó B közepének köszönték meg a szurkolást…

  A következő meccsen kiderül, hogy a mostani meccs direkt, vagy csak véletlenül sikerült így.

  Hajrá Loki!

 • JuveFan1897

  Egyedül ez szól Könyves mellett, és sajnos a jelenlegi Lokiba már ennyivel is be lehet kerülni a kezdőbe.

 • Lokiultra

  Miért gondolsz Szimara?

 • tiberius

  Sajnos a játékosok egy hete is ugyanezt tették,csak a B-nek köszönték meg,hogy ott voltak!

 • DEBRECENIVSC

  Mert, ha az edző nem tud hatni, ott csak fentebbről jöhet a segítség és nem hiszem, hogy egy angyal szállt volna közéjük.

 • csibu

  Semmit nem tudunk, tényleg. Azt mondhatom el, amit saját szememmel láttam, ileltve hivatalos forrásból tudom: Szima Gábor ott volt ismét a csapattal a meccs előtt. (De ez előző héten is megtörtént, az MTK-t mégsem vertük meg.)

 • plcdfa

  Gratula a csapatnak, nagyon régen volt már, hogy konkrétan jól SZÓRAKOZTAM egy Loki meccsen. És ahogy írtátok, végre egy olyan győzelem amibe nem lehet belekötni, ez a meccs nem alakulhatott volna másképpen.
  Az az őszi 1.3-mas pontátlag viszont honnan jött? 19 meccsen 20 pont az a közelében sincs. (1.05, és az a teljes ősz, ha csak a Pontes meccseket nézzük akkor 0.86. Ahhoz képest tényleg van fejlődés.)

 • csibu

  Ezzel a mondatrésszel csupán annyit fejtettem ki, hogy talán a 2-est jobban megérdemelné. Nem kaptunk meg egy jogos tizenegyest, mezőnyben a faultok súlyosságát nem érezte, ezzel az első félidőben az ellenfelünknek, a második félidőben nekünk kedvezett. Nem vezetett jól, de szerencséjére nem rajta múlott az, melyik csapat győzedelmeskedik. utóbbi miatt kapott hármast.

 • csibu

  Jogos, elszámoltam, de csak Pontes meccseire utaltam. 15 meccsen 13 pont, ez meccsenként 0,86 pont. Köszi a javítást, átírom.

 • joel

  Szerintem is ö nyult a penztårcåba…ez volt az erzesem a meccs alatt. 🙂

 • Tylla

  Ebből a meccsből is látszik, hogy nem a játékosok tudásával van baj, hanem a motivációval.Elsősorban az edzői gárdának kellene, ha nekik nem megy, akkor a vezetésnek. Valamelyik most sikerült. Filip meglepően jól játszott, nekem ő a legnagyobb meglepetés.

 • joel

  Nem volt ö olyan rossz eddig sem szerintem.

 • Tylla

  Debrecenbe érkezésekor jó igazolásnak tünt, de utána igen gyenge vkp teljesítményt nyújtott, kevés labdát szerzett, keveset faultolt. Tegnap viszont, mintha kicserélték volna, nagyon hasznosan focizott.

 • Szabó Béla

  A meccs előtt komolyan azt gondoltam, hogy nem megyek ki, mivel csak a Diósgyőr ellen nem voltam kint, és annak jó játék és győzelem lett a vége, de szerencsére meggondoltam magam és milyen jól tettem 🙂
  A csapat most kollektíve jól játszott, most elbírta Tőzsér szürkébb játékát is, most nem osztottam volna én sem citromdíjat, ha konzisztensen nézzük, akkor folyamatosan ennyit nyújt, néha kicsit többet, olyan langyos víz, hiába látszik néha a gesztusain, hogy hajtja, hergeli a többieket. Holman még mindig sokat cipeli a labdát, az első negyed órában jól látszott, beszéltük is az ott ülőkkel. Látszik, hogy Handzic középcsatár, nem szélső, mert ahhoz túl darabos és nem elég gyors, talán az általatok felvázolt és korábban működő 4-4-2-ben még jobban érvényesülhetne, ha kapna mellé egy társat.

  Nekem az a legnagyobb problémám, illetve azt veszem észre, hogy Osváthot nem játszatják a többiek eleget, így nem is tud konstruktívan részt venni az előrejátékban, pedig lenne benne fantázia, de így meg túl egyoldalas a játékunk, mert a bal sokkal többet van játékban. Filip is mintha folyamatos javulást mutatna és most ez volt a tavaszi legjobbja, olyan mikor ideigazolt.

  Csak egy kérdés foglalkoztat még, ez a játék hol volt eddig? Mert az látszik, hogy tudnak ilyet is, akkor meg miért túráztatják az embereket? Vagy most jutott el a “tudatukig”, hogy akár még kiesés is lehet ebből a “produkcióból”?

 • csibu

  Ferenczinek támadásépítésben könnyebb a dolga, Könyvessel és Holmannal, ill. Tőzsérrel kell összejátszania. Osváthnak viszont Jovanoviccsal, Filippel, meg Feltscherrel.

 • Szabó Béla

  Van benne igazság, azonban Feltschert nem mondanám hátráltató tényezőnek (mondjuk a padról nehéz konstruktívnak lenni 🙂 ), illetve szerintem Tőzsér ballábassága miatt, pont hogy Osváth lenne neki a könnyebb megoldás, mert nem kell kifordulnia az átadásokhoz, jobbal meg még véletlenül sem ér labdába 🙂 illetve most Filip sem jó példa, mivel pont a bal oldalon volt, illetve arra indult meg többször