Videós elemzés: DVSC – Haladás

Szép sikert arattunk a hétvégén a Haladás ellen, a rettentően fontos három pont mellett pedig végre ismét láttunk szép akciókat a csapattól, így úgy gondoltuk, hogy néhány érdekes jelenetet kielemzünk. Tekintsétek meg tehát legújabb videós elemzésünket!

  • Nemeztkeresed

    Apró észrevétel az első bemutatott játékhelyzettel kapcsolatban – előre szólok, hogy nem a ti elemzéseteket kritizálom, hanem a játékos mozgását 🙂
    2:20-nál berajzoltátok Handzic útvonalát, merőlegesen a kapura. Tényleg ez lett volna a megfelelő mozgás tőle. 3:11-nél elindul a kép, majd 3:13-nál látszik, hogy a kapura merőleges futás helyett balra húz, Holman felé; aki nem kalkulált ezzel a manőverrel, és oda rúgta a labdát, ahova a ti fehér nyilatok mutatott (kár, hogy Handzic ezt nem látta előre). Ha jobblábas lenne, ösztönösen jobbra húzott volna, és akkor pont jó lett volna kapáslövésre a zsuga; de mert ballábas, a másik irányt vette fel (sajnos). Nyilván ezek nem tudatos mozgások, és annyira még nincsenek összeszokva, hogy Holman ezt is figyelembe vegye; csak remélni tudom, hogy egy öltözői megbeszélésen ők is kielemzik, észreveszik, és rágyakorolnak egy kicsit egymás ösztönös reflexeire is. Néha ilyen apróságokon múlik egy-egy támadás sikere; az pedig az edző feladata, hogy ezt az összeszoktatást edzéseken kellően begyakoroltassa.

  • bakberci

    Sajnos nem volt alkalma az edzőnek ezt begyakoroltatni, de majd tavasszal talán sikerülni fog.