7/3 – Mi történt az akadémián?

Heti Hármas rovatunk fő témáját ezúttal természetesen a Debreceni Labdarúgó Akadémián történt események szolgáltatták, nevezetesen a portugál edzők váratlannak nem nevezhető távozása. Emellett szót ejtettünk még a hétvégi Újpest elleni bajnokiról, és a LokiBlog esetleges jövőjéről is.

73HD600

Ezúttal Csibu és JuveFan1897 beszélgettek a hét aktuális témáiról.

Heti témáink:

 1. Mit várunk az Újpest elleni meccstől eredmény és hangulat szempontjából?
 2. Miért távoztak a portugálok az akadémiáról, és milyen következményei lehetnek ennek?
 3. Mi lesz a LokiBlog sorsa ha kiesünk az NB II-be?

 • Layash

  Amikor a portugálok megérkeztek, az adott némi lökést sok, az akadémián pallérozódó gyerek szüleinek is.
  A TAO-s támogatások ellenére jelentős anyagi támogatást kellett vállalni a szülőnek azért, hogy a gyerek az akadémián futballozhasson.
  A fő probléma már akkor is az akadémián folyó munka színvonala volt a szülőknél is, elmondásuk szerint olyan edző is dolgozik az akadémián, aki sorozatosan építi le az egész keze alá kerülő korosztályt.
  Azt nem tudom, hogy a DLA alkalmaz-e “fejvadászokat”, de Felcsút, Vasas, MTK, és a többi utánpótlás központ a riválisoktól is megpróbál tehetséges játékosokat elcsábítani.
  Ezek a csábítások a szülők megkeresésével indulnak, ismerek olyan szülőt, akinek a gyerekét vitték volna Felcsútra, de mondta, hogy most még nem engedi el 10-12 évesen még korainak véli, de nem mondta azt, hogy szó sem lehet róla, mert Debrecenben minden tökéletes.
  Ő is abban reménykedett, hogy a portugálok hoznak változást, mennek az alkalmatlan edzők, olyan munka lesz, ahol folyamatosan fejlődni tudnak a srácok…. maradtak az edzők, 10 hónap után távoztak a portugálok.
  Egy akadémián a legmagasabban képzett edzőknek kellene dolgozni, kevés az, hogy X évet futballozott az illető a klubnál.

 • JuveFan1897

  Tökéletesen összefoglaltad a lényeget. Egyébként volt “fejvadászunk”, Horváth Csenger személyében. Nem véletlen a múlt idő.

 • tiberius

  Nem érdekel ,hogy kiesünk vagy sem de gondolom a LOKIBLOG örök életű!!!

  Persze azért nem mindegy,hogy az első v.másodosztályból kapunk értékelést de MIND ÖRÖKKÉ LOKI!!!

 • Kálmán Horváth

  A Lokiblog nálunk napi szinten megy, szóval a kérdés nem kérdés. És ez nem NB1 függő!

 • Pántye Szabolcs

  Szerintem ha a dvsc kiesik az nb2-be, akkor a lokiblognak annyi. Egyszerűen szépen-lassan az a tűz és lelkesedés ami most még megvan eltűnne. A tehetelenségi erő még fiadzana pár cikket, de az adminok nagyobb része szépen megunná, majd a többiek is. A nihilből csak nihil születik.
  Kár, hogy akkor emelkedtetekmfel, mikor a dvsc már leszállóágban volt. Nem ezt érdemlitek ti sem. De az is igaz, hogy a legszebb szerelmes verseket a csalódások hozzák a világra.
  Ez viszont már a halál…

 • Timbi

  Nem lehetne tenni azért, hogy Szima bácsi most az egyszer ne a pénztárcáját nézze, hanem az utolsó hazai meccsre, ami kb. létfontosságú, ingyen beengedjen minden mondjuk Loki mezben érkező emberkét? Nem mindegy, hogy 2225 ember lézeng a lelátón vagy 20.000 őrjöng a bennmaradásért. Tudom, hogy a bérleteseket leszámítva, olyan 2 milla bukóban lenne, de ennyit nem ér meg, hogy a 3. legdrágább játékosállománnyal bíró együttes ne essen ki szégyenszemre az MB1-ből? Ennyit csak fel lehetne józan ésszel fogni. Akármi is lesz a szezon vége, Pontesnek le kell lépnie innen. “Fenn” is vannak gondok, de úgy gondolom, hogy 9 hónap elegendő idő ilyen szinten egy olyan csapatot építeni ami 1. motivált 2. szervezett 3. nem küzd kiesési gondokkal. Bármennyire is szimpatizáltam vele, azt be kell látni, hogy Kondással soha nem volt és nem is lett volna ilyen jellegű probléma. Ha nem most esik ki vele a Loki akkor jövőre, amint érkezik egy Gyirmót és Mezőkövesdnél erősebb Puskás Akadémia. Lehet, hogy jó edző, de ebben a közegben ezt nem tudja érvényesíteni, csak lejáratja saját magát és a csapatot is.

 • JuveFan1897

  Ezt 100 százalékosan kijelenthetem, hogy akkor sem hagynánk abba, ha az NB 3-ig süllyednénk vissza.

 • László Kiss

  Egy nem realizálódó bevételt soha sem lehet veszteségként kezelni. Ha 20 ezer embert beengedsz “ingyen”(?) az fogyasztani is fog a mérkőzés alatt.
  A kérdés a következő: szerinted van még 20 ezer ember a városban akit érdekel a jelenlegi LOKI, hogy kijöjjön a stadionba? Szerintem nincs. 🙁
  Másrészről az ingyen beengedek mindenkit valahol nem kiszúrás azzal a kb. 2000 bérletessel, akik a szezon elején megváltották előre a belépőjüket? Őket ilyen esetben mivel kompenzálnád?

 • László Kiss

  Konkrét történet: labdarugó palánta; idegenbeli mérkőzésre utaznak a szülő költségén és szervezésében (konkrétan ő szervezte le az utazást, szerzett buszt, állta a költségeket)!!!! A gyerek végig a padon ül; látszólag a focihoz teljesen fogalmatlan túlsúlyos gyerekek szaladgálnak össze-vissza a pályán. Az ellenfél vezet 1:0-ra. 10. perccel a vége előtt csere. Hősünk beáll majd két gyors góllal megfordítja a mérkőzést. Mindenki örül! Győztünk, a srác abban a tíz percben többet mutatott, mint az egész csapat. Szülő elégedett, edzőbá dicséri agyba-főbe. Következő két meccsen ugyanaz a szituáció, gyerek padon, de már nem áll be, a csapat mindkétszer kikap. Szülő kérdez. Nem otrombán, nem felelősségre von, csak egyszerűen nem érti. Edzőbá mismásol, kifogásokat keres… Szülő köszöni az őszinte választ, a palánta azóta nem a DLA nevelése.

 • Timbi

  Győzelemmel és bennmaradással. Igen, lenne 20.000 ember aki szeretné, hogy bennmaradjon a DVSC. Szerintem az a 2000 bérletes is jobban érzi magát a stadionban ha telt ház van, egyetlen meccs miatt, a cél érdekében, nem hinném, hogy akkora tüzet szítanának, amit ne lehetne kezelni. Viszont arra a 20.000 emberre a csapatnak van a legnagyobb szüksége, hogy amikor szükség van rá – és vélhetően lesz – kisegítsék őket a bajból.

 • JuveFan1897

  Nyáron ingyenes nemzetközi kupameccsre 10 ezer ember jött össze. Szerinted mi motiválná az akkori 10 ezer embert, plusz még ugyanennyit egy kiesés elleni harc?

 • Pántye Szabolcs

  Én csak örülnék neki, remélem tényleg így lesz 🙂

 • Timbi

  Szerintem megfelelő promó esetén biztosítható lenne a 20.000 néző. De ha csak 10.000 néző lenne, az még mindig 5x annyi mint a 2.000. Mérlegelni kell mennyit jelent a csapat játékát tekintve, esetleg egy ide vonatkozó statisztika alapján (a tét nagysága: bajnoki címről vagy nemzetközi kupaindulásról döntő mérkőzés). Én meg vagyok győződve róla, hogy nem mindegy hogy 2.000, 10.000 vagy 20.000 ember őrjöng egy ekkora téttel bíró mérkőzésen.

 • Layash

  Hasonló történetekről én is tudok.
  A nem kevés TAO-s pénzek ellenére rengeteg olyan esemény volt, amikor a költségeket a szülőkre verték rá, utazási költség, nevezési díj, felszerelés. Ezzel már ki is zárták azokat a srácokat, akiknek a szülei nem tudták finanszírozni a gyerek “sportolását”.
  A szakmai munka is kritikán aluli, amit nem elsősorban a szülőknek kell felmérni, de látjuk, hogy mennyi tehetség került az első csapat közelébe az akadémiáról, de nem is az első csapatot vegyük – nézzük meg a DEAC-ot.
  Nem kell a szülőnek érteni az edző-mesterséget, de ha nem hülye, a szülő is látja, hogy valami nagyon nem jó, vannak edzők, akik keze alatt fejlődnek, tanulnak a srácok, majd átkerülnek egy másik trénerhez, aki alapokig lerombol minden néhány hónap alatt, lenullázza még az elődje munkáját is… a szülő meg elgondolkozik, hogy van-e értelme ide hozni a gyereket.

 • Layash

  Régen el lettek rontva a dolgok a klubnál, jelenleg nem tudom elképzelni, hogy 10ezer ember kimenjen a stadionba, még akkor sem, ha díjtalan lenne a belépés..
  Ettől még persze tehettek ilyen gesztust,

 • csibu

  A klub örök életű. Hogy a blog az-e, már egy másik kérdés. Egyelőre fel sem vetődik, hogy – történjen bármi is – megszűnnénk.

 • öcsisajt

  Elolvasván a hozzászólásokat! Az akadémián semmi nem fog változni,megélhetési legtöbben alul képzett csókosok gyülekezete. Nagy ívben belexarnak az egészbe,nem érdekli őket csak a fizetés. Ami Szimát illeti őt meg totál hidegen hagyja hányan mennek ki az utolsó hazai meccsre. Nem fogja meglépni a lentebb írt ingyenes belépést. Sokat filóztam mi lenne jobb,kiesni azt talán új tulajjal megtisztulva vissza jutni? Vagy remélem bent maradva,jövőre új és jobb csapatot építve elfeledni ezt az egész évet. Persze ha jönne új tulaj az lenne az igazi nyereség a csapatnak és a szurkolóknak is!!