Retro feeling

A szombati nap a retro érzés jegyében telt. Régóta nem voltunk már olyan meccshangulatban, mint tegnap reggel, és szerintem ezzel többen is így vannak. Mindezt azért éreztük főképp, mert a debreceni szervezett szurkolói csoportok retro partyt hirdettek a DVSC – Újpest találkozóra, és azt mondták: jöjjön ki mindenki a meccsre, akinek valaha is számított a Loki, hozza magával azon mezeit, sáljait, amiben annak idején meccsre járt, és legyen olyan hangulat a lelátón, mint a 2000-es évek elején-közepén. És erre a kilencven percre valóban visszarepültünk az időben 15 évet, és olyan hangulatban éreztük magunkat, mint a klub sikerkorszakának idején. Éppen csak a körítés, az Oláh Gábor utcai stadion légköre hiányzott, de ezt éppenséggel tudtuk nélkülözni tegnap. A pályán látottak azért már közel sem emlékeztettek minket a régmúlt sikereire, de legalább az a küzdőszellem jelen volt a csapatban, ami miatt régebben még akkor is bedaráltuk az ellenfeleinket, ha gyengébb napot fogott ki a csapat. Most is ez történt. És ha már ez a hétvége a retro jegyében telik, akkor úgy gondoltam: miért ne hozhatnánk vissza mi is kicsit a régmúlt hangulatát? Így jelen összefoglalónk a LokiBlog hőskorának formátumát fogja idézni, amikor még mi is csak bontogattuk a szárnyunkat.

uteborito

Ami a kezdőcsapatokat illeti, a régmúltat a legkevésbé sem idézte: csupa olyan játékossal álltunk ki, akik az elmúlt években (vagy hónapokban) érkeztek a klubhoz, a kezdőcsapat őskövületei Ferenczi János és Dusan Brkovics voltak, előbbi hat éve került a DVSC első keretéhez, utóbbi négy éve érkezett a Lokihoz. Igaz, ha a keretünkre pillantunk, nem is nagyon találunk mást, aki régebb óta futballozna a DVSC-nél. Az egyik ilyen kivétel Mészáros Norbert lehetett volna, ám a múlt héten öngólt szerző veterán védőnk ezúttal a keretben sem kapott helyet. Az ő helyét így ismét a fiatal Szatmári Csaba vette át, ezt a cserét leszámítva pedig a megszokott játékosok alkották a hátsó ötös fogatunkat. A középpályán viszont már akadtak változások, hiszen Jovanovics kikerült a kezdőből, így pedig Feltschernek jutott ismét hely a csapatban. Ez a változtatás pedig formációváltással is járt, hiszen így csak két klasszikus középső középpályásunk maradt Filip és Tőzsér személyében, a széleken pedig ezúttal Könyves és Felstcher foglalták el a helyüket, míg a támadósorban Holman és Handzic feladata volt a gólszerzés. Előbbi értelemszerűen sokszor mélyebben visszajött labdákért, de alapvetően ő is csatárt játszott gyakorlatilag.

Az Újpestnél leginkább az volt érdekes, hogy klasszikus támadó nélkül álltak fel, hiszen hol Balázs Benjámin (aki alapvetően középpályás, de idén nem egyszer szélső védőt játszott), hol pedig Andrics volt az előretolt ék, de igazából egyiküknek sem ez az elsődleges posztja. Egyébként a vendégeknél is csupa olyan játékos játszott, akik az elmúlt 2-3 évben érkezetek a csapathoz, ettől függetlenül jóval összeszokottabb együttes látszatát keltették. Náluk egyébként Balogh Balázs számított a kezdőből a legrégebb óta Újpesten futballozónak, ő 2010-ben csatlakozott a lila-fehérekhez.

abNhuMTadE

Hogy milyen hangulat volt a stadionban a kezdés előtti percekben, azt nehéz átadni azoknak, akik nem a helyszínen tekintették meg az összecsapást, de persze nem is LokiBlog lennénk, ha nem próbálnánk meg mégis valahogy. A meccs során többször is élőben jelentkeztünk a Facebookon (erről egy videó lentebb), illetve ezúttal a rádiós közvetítésünk is rendhagyó volt: Csibu nem csak a hangját adta a közvetítéshez, hanem a kilencven perc során élőképet sugárzott a B szektorunkról és ezáltal a szurkolásról. Aki erről lemaradt, az most ide kattintva csemegézhet a tegnapi eseményekből.

Két hete a Haladás ellen nagyon bekezdtünk az elején, most azonban nyoma sem volt az akkor tapasztalt rohamnak, sokkal óvatosabban kezdtünk, ami érthető is valamilyen szinten, hiszen hatalmas volt a tét. Gyakorlatilag csak a győzelem számított jó eredménynek, minden más kimenetellel a saját dolgunkat nehezítettük volna meg, ugyanis a maradék három meccsen nem feltétlenül mi leszünk az esélyesek. Az idegesség a csapaton, és értelemszerűen a játékosokon is látszott. Szatmári például a harmadik percben röviden gurította haza a labdát, amiből kis híján gólt is kaptunk. Aztán sokáig nem nagyon láttunk helyzetet, az Újpest először a 21. percben veszélyeztetett egy távoli Diarra-lövéssel, de nekünk is akadt egy nagy lehetőségünk, amikor egy jobbszélről érkező beadásba éppen annyira ért bele Heris, hogy az ne legyen jó sem Holmannak, sem Handzicnak. Utóbbi játékosunk fél óra elteltével kihagyta a meccs legnagyobb ziccerét, amikor a saját fejese utáni kipattanót az üresen tátongó kapu fölé bombázta… Idén nincs szerencsénk az ajtó-ablak ziccerekkel, bár ezt nem a szerencse számlájára írnám. Az első félidőben több említésre méltó esemény nem is nagyon történt, a 0-0 abszolút reális volt a játék képét látva. Ennél sokkal több kellett ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.

A második játékrészt is álmosan kezdtük, és ebben a játékrészben is a vendégek veszélyeztettek elsőként, Andric lövése után Danilovicsnak bravúrral kellett szögletre tolnia a labdát. Nem sokkal később mi is villantunk, Holman került ziccerbe, ám elkapkodta a lehetőséget, és Banaiba lőtte a labdát. A 67. percben érkezett a fordulópont: Filip lépett oda keményen Diarrának, ami annak fényében különösen butaság volt, hogy már volt egy sárgája. Ettől függetlenül Iványi első körben csak figyelmeztette a románt, majd látva az újpesti játékos látványos vergődését és szenvedését, felülbírálta saját magát, és jó két perces késéssel felmutatta a sárgát, vele együtt pedig a pirosat. Sokan ekkor joggal gondoltuk azt, hogy elúszott a meccs, elúszott a bent maradásunk. Ráadásul a többi pályán is kedvezőtlenül alakultak az eredmények – ekkor még. A kiállítás előtt beállt Mengolo az ezúttal semmit sem mutató Feltscher helyett, majd a piros után jött az átszervezés, Könyvest Jovanovics váltotta. Ezzel egy 4-4-1-es hadrendre álltunk át, Handzic maradt elöl egyedül (őt nem sokkal később Suk váltotta egyébként), a széleken Mengolo és Holman, középen Jovanovics és Tőzsér. Furcsa mód a kiállítás annyira megnyugtatta a vendégeket, akik vélhetően az egy ponttal bőven kiegyeztek volna, hogy gyakorlatilag nem is látszott, hogy eggyel kevesebben lennénk. Bár egy alkalommal ránk ijesztett Balogh Balázs (lövése az oldalhálót súrolta), nem nagyon tudtak helyzetbe kerülni a lilák. Igaz mi sem, de erre nem is volt szükség, hiszen e nélkül is tudtunk gólt szerezni: a 78. percben Osváth gyenge beadásába tette bele a fejét Heris, a furcsa ívben felpattanó labda pedig behullott Banai kapujába. Elképesztő szerencsés találat, nem is az első az utóbbi hetekben, de ilyenkor azért felsejlik bennünk, hogy visszaad valamit a sors abból, amit az ősszel sokszor elvett.

A maradék időben már az eredmény tartása volt a célunk, a vendégek pedig veszett fejsze nyele módjára kezdtek el rohamozni, de már késő volt. Szerintem óriásit hibáztak, hogy megnyugodtak a kiállítás után, és be akarták érni a döntetlennel, ez még később akár sokba is kerülhet nekik. Nekünk pedig jár a dicséret, mert sokadszor bizonyítottuk, hogy nem adjuk fel még emberhátrányban sem (megvan az a statisztika, hogy idén ez már az ötödik piros lapunk volt, és mind az öt meccset megnyertük?!), és ezt ezúttal a jelentős bírói ellenszél sem tudta megakadályozni. Úgyhogy összességében tényleg megvolt a retro feeling: kiváló hangulat a lelátón, a régmúltat idéző küzdelem a pályán, és egy rendkívül fontos győzelem a nagy rivális Újpest ellen. Ezzel lett tökéletes a szombati napunk – meg perszer azzal, hogy az összes riválisunk botlott, és feljöttünk a nyolcadik helyre.

ute2Adj címet a képnek!

Percek, események

3. perc: Szatmári röviden adta haza a labdát, így Danilovicsnak sprintelnie kellett, hogy hamarabb érjen oda, mint az újpesti támadó, végül becsúszó mozdulata után a vendégjátékos lábáról pattant a kapunk mellé a játékszer.

20. perc: Filip visszarántotta Baloghot a középpályán, sárga lap. Ennek később még volt jelentősége…

21. perc: Diarra tette próbára Danilovicsot egy erős lövéssel, kapusunknak nem okozott gondot a hárítás.

33. perc: Handzic a meccs legnagyobb ziccerét hagyta ki: Osváth beadása után a fejesét védte Banai, a kipattantót pedig senkitől sem zavartatva az üres kapi fölé vágta…

58. perc: Andrics lőtt éles szögből, ám erős és jól helyezett labdáját Danilovics tolta szögletre bravúrral.

64. perc: Holman került ziccerbe, de telibe lőtte Banait.

67. perc: Ritkán látható jelenet: Filip lép oda kétség kívül sárgát érően Diarrának, de nem kap lapot a játékvezetőtől. A vendégek játékosa azonban olyan látványosan vergődik a földön, hogy Iványi végül meggondolta magát, és utólag felmutatta a második sárgát Filipnek. A kiállítást követően Diarra meggyógyult…

73. perc: Balogh Balázs ijesztett ránk, ám lövése az oldalhálót súrolta.

78. perc: Osváth ívelte középre a labdát a jobb oldalról, gyenge és lapos labdájába Heris tette bele a fejét, a felperdülő labda pedig a tehetetlen Banai fölött átpattanva hullik a vendégek kapujába, bohózatba illő találat! 1-0

83. perc: Egy szöglet után a kapunkba kerül a labda, a találatot viszont nem adja meg Iványi, mert Windecker kézzel továbbította a játékszert Balázs Benjáminhoz.

ute1Ez bizony behullott

Pontozás

Danilovic: Kapott gól nélkül zárta a találkozót, emellett pedig 2-3 nagy védése is volt, amelyek nélkül nemhogy győzelmet, de még döntetlent sem értünk volna el. Nálam mindenképp a meccs legjobbja volt tegnapi produkciójával. 7

Osváth: Ezúttal végre ismét azt az Osváthot láttuk, aki a tavasz elején gyakorlatilag berobbant a Lokiba. Védőmunkájára ezúttal szerintem nem lehetett panasz, és ha óriási érdemei nem is voltak a győztes találatunkban, azért mégis az ő beívelése kellett, ami után Heris fejéről bepattant a labda. 7

Szatmári: Ha nem lett volna a meccs elején az a hajmeresztő hazaadása (ahol szintén Danilovics javított), és az azt követő 15-20 perces bizonytalankodása, akkor lehet, hogy ő lett volna a mezőny legjobbja. Sok labdaszerzést láthattunk tőle, remek ütemben képes szerelni, és gyorsaságban sem tudták legyűrni őt. 7

Brkovic: Novakovics azt mondta róla nekünk, hogy nagyon fog hiányozni a csapatból ha elmegy, mert szinte három ember helyett melózik minden meccsen. Ezzel egyet tudunk érteni, nehéz lesz hozzá hasonló megbízható védőt találnunk. 7

Ferenczi: Ezúttal nem voltak nagy hibái védekezésben, az előrejátékból pedig hasonlóképp vette ki a részét mint Osváth, de azért összességében a védelmünkből ő volt a kevésbé legjobb. 6

Feltscher: Tavasszal nagyon jól kezdett, aztán kikerült a kezdőből, és most meg szinte hasznavehetetlen a játéka. Sajnálom, mert egyébként lenne benne potenciál. 4

Filip: Nem játszott rosszul, ezúttal is agilisen játszott (talán túlságosan is…), csak hát kár azért a kiállításért… Mindezek tudatában őt választom a citromdíjasnak, mert fegyelmezetlensége miatt óriási bajban lehetnénk most, ha nincs az a szerencsés találat. 6-2=4

Tőzsér: Neki kéne lennie a vezéregyéniségnek, ám ezúttal is keveset vállalt. Az ugyanis kevés, hogy elkéregeti a labdákat, aztán pocsék indításokkal próbálja kiugratni a társakat. Csalódás volt a játéka. 4

Könyves Norbert: Az elmúlt hetekben jól játszott, rugdosta a gólokat is, ezúttal azonban gyakorlatilag eltűnt a mezőnyben, alig lehetett őt észre venni. 4

Holman: Sokat volt nála a labda, helyzetbe is került egyszer, de ezúttal nem ő volt a kulcsa a győzelmünknek. Tőle is többet várnánk. 5

Handzic: Sokat birkózott, de ezúttal nem tudott úgy élni, mint két hete a Hali ellen. A mezőnymunkája viszont dicséretes. 5

Mengolo: Rendkívül gyors játékos, lenne benne potenciál, de meglátszik a rengeteg kihagyás… Talán jövőre lehet belőle használható játékos. 5

Jovanovic: A kiállítás után mindenképp kellett valaki, aki stabilitást ad a középpályánknak, és az ő beállásával ezt sikerült is megoldanunk. 5

Suk: Ugyanazt tudom elmondani róla, mint Feltscherről. 0


Összefoglaló

utevegeredmeny


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

A mérkőzés színvonalán mindenképp sokat dobott a kiváló hangulat, anélkül egy unalmas, az átlagosnál rosszabb NB I-es bajnoki lett volna. A csapatunk teljesítményét hármasra értékelem, mert bár hősiesen kiharcoltuk a győzelmet emberhátrányban, azért összességében nem játszottunk olyan jól. De ettől függetlenül jár a dicséret. A játékvezető… Kemény szavakat fogok használni: ordas nagy csalás volt, ami Iványi leművelt. Kezdve azzal, hogy csak nekünk osztogatta a sárgákat, folytatva azzal, hogy olyanokat fújt le a vendégeknek, hogy csak lestünk, míg nálunk Könyves egyértelmű lerántás, és Handzic tizenhatoson belül történő lebirkózása után is néma maradt a sípja. A kiállítás pedig bohózatba illő volt: ha egyből felmutatja a második sárgát Filipnek, akkor egy szavunk nem lenne, de olyan nincs, hogy a játékvezető a “sérülést” látva mérlegel, és megváltoztatja a döntését. Emellett az újpestiek sem zárják majd a szívükbe, mert a meg nem adott góljuk is erősen véleményes, elképzelhető, hogy nem kéz, hanem váll volt Windecker részéről az a mozdulat. Az utolsó percekben pedig ismét nevetséges volt, hogy az ámokfutásba kezdő Diarra csak sárgát kapott.

Három forduló van hátra, és bár jelenleg kényelmesnek tűnő helyzetben vagyunk, közel sem dőlhetünk hátra: jövő héten a Ferencváros otthonába látogatunk, majd fogadjuk a továbbra is a bajnoki címért küzdő Honvédot, és bizony benne van, hogy ezeken a meccseken pont nélkül maradunk. Az utolsó fordulóban pedig sanszosan ki-ki meccs vár majd ránk Mezőkövesden a Diósgyőr ellen, a DVTK ugyanis meglepetésre pontokat hullajtott Gyirmóton (ezért írtam hét közben a számolgatós cikkben, hogy hiába vezetek le mindent, ha ilyen meglepetéseredmények borítják a papírformát). Úgyhogy isten ments, hogy játékosok, vezetők és szurkolók megnyugodjanak, még három kemény meccs vár ránk, a tét pedig továbbra is az életben maradás lesz.

(Képek forrása: civishir.hu)

 • Jamen

  Csak egyet nem értek.Ha Iványi egyértelműen a Loki ellen fújt, miért nem adta meg az Újpest “véleményes” gólját?

 • pghempy

  Nálam Holman és Tőzsér is csak nagyon gyenge négyest kapnának. Filip a piros ellenére is lefocizta mind a kettőt. A meccs pedig mintha egy előre lebeszélt hatalmas X-nek kellett volna lennie csak fortuna beleköpött a levesbe. Iványi is 1:0 után csak arra ment hogy az Újpest egyenlítsen. Undorító játékvezetés volt.
  A hangulat fantasztikus volt. Libabőrös voltam.
  Megtippelhetetlen hogy fogunk játszani a fagyi ellen, melyik arcát mutatja a csapat.

 • JuveFan1897

  Gondolom így akarta kompenzálni a piros lapnál elkövetett faszságát. Amúgy elvileg az alapvonali játékvezető jelezte ott is, hogy nem érvényes a gól.

 • pghempy

  Először írtam a tegnapi benyomások után majd megnéztem az MLSZ TV “fantasztikus” összefoglalóját. Hogy vágták ezt össze? Mennyi minden kimaradt! Hihetetlen. Most így megnézve az Újpest gólja érvényesnek tűnik.

 • JuveFan1897

  Hetek óta nevetségesek az M4-es összefoglalók. Teljesen értelmetlen dolgokat tesznek bele, a fontosabbakat meg kihagyják. Olyan, mintha olyan ember vágná össze, aki ímmel-ámmal belenézett a meccsbe, felírt pár jelenetet, majd gyorsan összevágta. Legkésőbb holnap érkezik a mi összefoglalónk a saját kommentárunkkal, abban minden fontos esemény benne lesz.

 • Pántye Szabolcs

  Szeretném megjegyezni, hogy a Loki részéről a leggyengébb napot Pontes fogta ki. Többedmagammal néztem a meccset és mindannyian egyetértettünk abban, hogy Filipet le KELL hozni a 2. félidő elején, mert ki fogja állítani a bíró. Mindannyian láttuk ezt, az az ember akinek ez a feladata és ezért havonta biztosan több millió forintot kap, nem. Ráadásul majdnem equivalens csere állt rendelkezésére Jovanovics személyében.

  Pontes talán egy magasabb futballkultúrából jött ide, de a Dvsc jelenlegi helyzetéért ő is vastagon felelős.

  A nyáron távoznia kell legkésőbb. Lehetőleg a még több kárt okozó vezetőségi tagokkal együtt. A játékoskeret gyengeségéről is lehetne szólni, ott már csak az ismert tények miatt is döntő változások lesznek.

 • Kálmán Horváth

  Ferenczi nálam biztos nem kapna 6-ost. Életveszély hogy behúzódik és mire kiér a helyére, már a 16-os sarkánál van az ellenfél. Ugyanez érvényes Osváthra is bár ő nála kevésbé fordul elő. Feltschernek viszont kevés a 4-es. Persze többet is tehetne, de kevés labdát kapott. Amúgy a meccs jó volt, jött amit korábban írtatok, mármint a szívroham, agyfasz, stb…Ja és a bíró. Na ő egy mocskos bérenc, egy gusztustalan féreg. Hála a papnak a legfontosabb kezezést fújta be (előtte hármat nem)!

 • narrator

  Mi a helyzet az MTK-Fradival, amiről hetek óta állítottad, hogy fix egyes? 🙂

 • JuveFan1897

  Mi lenne? 🙂 Szerencsére tévedtem. De szerintem nem én vagyok az egyetlen. 🙂

 • JuveFan1897

  Én nem éreztem Filipben a pirosat, mindazonáltal én is lehoztam volna az eset után, amire a második sárgát kapta.

 • narrator

  Iványi gyenge játékvezető, de nem éreztem, hogy szándékosan és durván ellenünk fújna. Az “ordas nagy csalás” elképesztő túlzás, ráadásul teljesen inkoherens megállapítás a végén meg nem adott gólra gondolva.

 • narrator

  Kissé komolytalan, hogy ennyivel elintézed. Lelked rajta.

 • csibu

  Csak nem fogadtál rá? 😀
  Mit kellene csinálnia JuveFannak? Ez az internet. Leírta, hogy szerinte leadják az MTK-nak a pontokat, mert fontosabb lehet, hogy az MTK bentmaradjon (ha már új stadiont kaptak), mint hogy a Fradi a dobogón végezzen. Végül nem ez történt. És?

 • csibu

  Ahogy az egész cikk, úgy a pontozás is a retro rendszert használta.
  Feltscher szerintem is a gyengébbek között volt, bár jobb volt mint az előző 2-3 meccsén, de azok egyébként is vállalhatatlanok voltak a részéről. Ferenczi most nem lógott ki annyira szerintem sem, bár én is kevesebbet adtam volna neki eggyel.

 • csibu

  Én sem éreztem benne, nem is gondoltam rá. Inkább azt éreztem félidőben, hogy Könyvesnek kellene lemennie.

  Személyes véleményem, hogy Pontes nyáron távozni fog (csodálkoznék ha nem így lenne), a vezetőség viszont mindaddig marad, amíg Szima itt van, úgyhogy jöhet ide akárki, komoly változás nem lesz.

 • csibu

  Így van, Iványi az alapvonali játékvezető jelzése miatt nem adta meg a gólt. Azon az eseten én is csodálkoztam, addig mindent ellenünk fújt. Viszont szerintem is kezezés volt. De az, hogy a Diarra fetrengesnél mit csinált és utána Diarra félőrületét kétszer is elnézte, nem bocsátom meg neki – és akkor a mezőnybeli folyamatos faultok be nem fújásáról nem is beszéltünk – eleve, a kiállítás után 3 perc alatt vlt 3 olyan belépő az újpestiektől, amik minimum sárgásak voltak, mégsem kaptunk szabadot, vagy az ellenfél lapot…

 • JuveFan1897

  Kijavítanálak, a pontozás az a jelenlegi szempontrendszerünk szerint történt, csak a formázást tekintve retro. 🙂

 • csibu

  Akkor szerintem is sok a 7 😀

 • JuveFan1897

  Mármint kinek?

 • JuveFan1897

  Komolytalan? Az, hogy egy jóslatom nem vált be? Most őszintén, mit kéne csinálnom, nyilvánosan bocsánatot kérni, hogy nem lett igazam? Ne csináld már…

 • csibu

  Osváthnak, Szatmárinak. 😛

 • narrator

  Nem kell bocsánatot kérni. Az a problémám, hogy nem jóslatot fogalmaztál meg, hanem határozott állítást tettél. Emlékeim szerint valamelyik podcastban is megtetted. Akkor sem értettem, mire alapozod. Kiderült, hogy semmire. Ugyanez a helyzet azzal az állítással, hogy Iványi csalt. Nem azt mondod, hogy tévedett, nem azt, hogy szimplán gyenge bíró, vagy hogy az ítéletei inkább a lilaknak kedveztek, hanem hogy csalt. Így telibe. Nem érzed a szavak, mondatok súlyát? Erről szól a kritikám.

 • narrator

  Lasd fent.

 • Pántye Szabolcs

  Az a gond, hogy a valóságot sohasem fogjuk megtudni, illetve minimális rá az esély. Nehéz eldönteni, hogy egy játékvezető, mikor csal, vagy mikor téved, mert Iványinál sokkal jobb bírók is ordas hibákkal vezetnek meccseket (főleg, hogy sokszor nem is a vezetőbíró téved hanem az asszisztens).
  Nem ez a gond egyébként, hanem az a szomorú igazság, hogy egyszerűen a hagyományos emberi tényezőkön alapuló bíráskodás felett eljárt az idő. A játék (bizony, még az Nb1-ben is) nagyon felgyorsult, sok a szimuláns, stb.
  Egyszerűen az emberi érzékek korlátozottak és lássuk be: nem a magyar futballközeg termeli ki a legjobb bírókat (bár egy ideje mindig van 1-1 “világklasszis” bírónk).
  Komoly reformokra van szükség és ezt az Uefa is érzi, nem véletlen a videóbírós fejlesztés.
  Én alapvetően egyébként jóindulatú vagyok és szimplán azt gondolom, hibáznak és nem csalnak. A játékos is ezt teszi, ahogy az edző is, csak a bíróé nagyon látványos és a sok kamera miatt utólag is értékelhető.

  De ismétlem, azt, hogy mi az igazság, csalnak e vagy sem, sosem tudjuk meg…

 • csibu

  Akkor is, most is, elmondta a véleményét. A PC beszéd nem a mi stílusunk.

 • Koly

  Tegnap a GÓL-ban Bozsik is elismerte (!) hogy Diarra direkt erre játszik, hogy hergelje az ellenfelet, és sok lap szárad a lelkén. Pont Filip, akinek egyébként soha nincs egy keményebb odalépése… Emlékszem, szezon elején is Diarra gusztustalan játékára, akkor is kifütyültük rendesen. Pont ma láttam a videót, mikor Kassai sárgát adott neki szinészkedésért az Ftc-Ute meccsen.
  Szerintem Filip mostanában elég jól játszott, hiányzik majd a Fradi ellen.

 • JuveFan1897

  Én nem érzem soknak. Szatmárit beszéltük is, hogy remekül védekezett, azt az egy hibát eltekintve. Osváth meg benne volt a gólunkban, és ha megnézed az összefoglalót, nem egy helyzetüknél ő adott be.

 • narrator

  Ez nem PC beszéd kérdése, hanem a vélemény és az állítás, valamint a komolyan vehetőség és a vagdalkozás közötti differenciára mutat rá.

 • JuveFan1897

  “Nem érzed a szavak, mondatok súlyát?” Nem. Mitől lenne súlya a szavaimnak? Nem vagyok klubhoz, vagy a szövetséghez köthető személy, hanem ugyanolyan szurkoló mint bárki. Csak én a gondolataimat egy blogon el is mondom. Mint ahogy te is itt a hozzászólások között.

 • narrator

  Nem attól van súlya a szavaidnak, hogy a klubhoz vagy a szövetséghez tartozol-e vagy sem. Még egy blognál is fontos a hiteles, megalapozott mondatalkotás. Cikkeket írtok (gondolom nem magatoknak), podcastot publikáltok, azaz elvileg igényt tartotok a figyelemre, és nem egy zárt haveri körnek csináljátok.

 • narrator

  Egyetértek. Nem tudjuk. Nem állítom, hogy Iványi nem csalt, de azt sem, hogy igen. Azt persze nem értem, hogy ha csalni akart, miért nem adta meg az újpesti gólt. Abszolút védhető lett volna, nem egyértelmű csalárdság.
  Azt is valószínűsítem, hogy nem teljesen tiszta a bajnokság, azaz vannak lebeszélt vagy sugalmazott eredmények. Nem állítom, csak valószínűsítem. Már az erőviszonyokba is mesterségesen, kívülről beavatkoznak. Ez utóbbit állítom.

 • joel

  Mellesleg meg egy tiszta lest is elengedtek az UTE-nak, csak szerencsere a csatar kitaposta a belsot a labdabol amikor utolerte es osszetorte magat 😀

 • narrator

  Egyébként nem egy szimpla véleményblog vagytok. JuveFannal nem értek egyet, szerintem igenis van súlya a szavaitoknak, ha tetszik, ha nem. Információkkal rendelkeztek, amiket belátásotok szerint meg is osztotok a szurkolókkal. Van olyan eset, hogy tőletek értesülünk fontos történésekről. Ez felelősséggel is jár, amit más esetekben ti magatok hangsúlyoztok, joggal. Tudtommal elsőként közöltétek az akadémiai portugálok távozását (miközben a klub mélyen hallgat…). Köszönet érte. /Jelzem, mindez dicséret, a félreértések elkerülése végett. 🙂 /
  Vannak bizonyos zavarok. Szerintetek ti szimpla szurkolók vagytok, miközben a tevékenységetek azt mutatja, hogy annál többek. Azon ne sértődjetek meg, ha komolyan akarlak venni titeket.

 • JuveFan1897

  Nem azon sértődünk meg (sőt, igazából semmin), hogy komolyan akarsz minket venni, de ezt az MTK-Fradi meccses felhozásodat nem tudom hovatenni. Nekem volt egy véleményem, állítottam valamit, mert ismerjük a bajnokság viszonyait és látjuk a furcsa eredményeket. Nem jött be, hál istennek. De ezért én miért tartozok bárkinek is magyarázattal? Olyan, mint mikor a politikust szembesítenéd azzal, hogy nem tartotta be azt, amit a választások előtt ígért. Na őt jogosan kéred számon, de én nem politikus vagyok, és nem olyan dolgot állítottam/ígértem, ami bárkire is hatással lenne. 🙂

 • narrator

  De igen, hatással van (kivéve ha azt mondod, hogy magadnak írod a cikkeket, más ne is olvassa; nyilván erről nincs szó). Az Iványival kapcsolatos állítás is. Rám, mint a blog olvasójára, mint a podcast hallgatójára. Ez csak nem baj? Feltételeztem, hogy e minőségemben reflektálhatok arra, amit és ahogy leírsz és mondasz. E minőségemben komolyan veszem, amit és ahogy leírsz. Te itt azt sugallod és írod, hogy ne tegyem, mert a szavaidnak nincs súlya, te csak szimpla szurkoló vagy, stb. Őszintén szólva ezt nehezen értem. Az állítás és a vélemény különbségét pedig már ecseteltem.
  Úgy látom, nem értjük egymást. Nem baj, azért majd szóvá teszem a kritikámat és a dicséretemet is, ha nem veszed zokon. Legfeljebb elbeszélünk egymás mellett. Több is veszett Mohácsnál.

 • JuveFan1897

  Biztos, hogy elbeszélünk egymás mellett, mert azt hiszed, hogy én ezeket zokon veszem, meg zavarnak, holott nem, szimplán csak reagálok arra, amit írsz. Nem azt mondom, hogy ne vedd komolyan amit írok, de amikor arról van szó, számolgatok, és van egy véleményem egy adott mérkőzés kimeneteléről, akkor az nem érzem, hogy bármit vagy bárkit is befolyásolna. Ha csak valaki nem olyan hülye (már bocsánat), hogy készpénznek veszi amit mondok, és mondjuk megfogadja Tippmixen. 🙂

  Sokadszorra érzem én, és a többi admintársam is, hogy túl van becsülve a mi szerepünk (és ezt most nem csak emiatt az eset miatt érezzük). Erről mindenképp fogunk beszélni a keddi Heti Hármas podcast adásban.

 • narrator

  Szerintem pedig jelentős diszkrepancia van a tevékenységetek, a saját magatok által felvállalt tartalomszolgáltatás és publikációs módok jellege, valamint a pl. most általad is megfogalmazott szerepfelfogásotok között. A kettő olykor élesen elüt egymástól, nincs egyensúlyban, ami alkalmanként kölcsönös értetlenkedéshez vezet.
  Beszéltek róla egymás közt, rendben, de láthatóan nem értitek ezt meg. De ez csak az én véleményem, amivel nyilvánvalóan törpe kisebbségben vagyok. A többség biztos nem így látja, vagy nem tulajdonít neki jelentőséget.

 • G.B.B.

  Narrátor! Kicsit az az érzésem, hogy szóharcokban tévelyegsz. Nem a téma a fontos, hanem szóharc maga. Nálam önfitogtatás érzetét kelti (idegen eredetű szavakkal dobálózás, stb.). Vedd már lazábbra! Győztünk! Ez a lényeg, nem az, hogy csalt, nem csalt, más csapatok bundáztak, nem bundáztak. Nekem a szerkesztői csapat hiteles, még akkor is, ha a tippjük nem jön be. Nem üveggömb-varázslók. Ennyi.

 • narrator

  Nem dobálózok, (sajnos) így beszélek. Nem akarok “önfitogtatni”, csak párbeszédet folytatni. Ez nem szimpla szóharc, a mögöttes tartalom a lényeg, ami ki is bukott a végére (a Lokiblog szerepe és szerepfelfogása). Szerintem ez fontos kérdés.
  Győztünk, örülök, ez egyértelmű. De elfogadom a kritikát annyiban, hogy befejezem, mert szétcsúszott a topik. Amit furcsálltam, azt leírtam. Elnézést mindenkitől, akit zavart.

 • csibu

  Nem ide készítettem, de a kommentedhez illik:
  https://media.giphy.com/media/5yytG4ok6OeuQ/giphy.gif
  😀

 • joel

  Hatalmas! Nagyon nevetek 😀

 • joel

  Akkor remelem te veszed majd åt a helyet, többedmagaddal…(minden valamirevalo edzö megbizik a jåtekosåban ilyenkor, csak a szurkolo veszmadårkodik.)

 • joel

  Ösregi kgst- piacos VHS-en a monoton hangu narråtor: “He, Rambo! Ezert nagyon meg fogol lakolni! ” 😀

 • Jamen

  Ha Iványi arra megy, hogy az Újpest egyenlítsen, akkor felülbírálja az alapvonali játékvezetőjét és megadja az Újpest gólját!

 • Jamen

  Megmondom őszintén nekem is felkarnak, vállnak tűnt.

 • Jamen

  Csertői a legesélyesebb.

 • OnlyLoki

  Az, hogy így alakultak az eredmények a fordulóban talán olyan szempontból jó, hogy nem fognak annyira remegni a lábak az Üllői úton, mint ahogyan remegtek itthon a lilák ellen. Nagyon akartuk a győzelmet, nagyon mentünk volna előre, de közben nagyon tartottunk attól, hogy kapunk egy gólt. Nem mertünk olyan dolgokat megcsinálni, amiket a Haladás vagy a Videoton ellen meg mertünk. Ellenük sokkal jobban játszottunk! Szombaton sem lehet más a cél, mint a győzelem! Minden meccset meg kell nyerni! HAJRÁ, LOKI!!!

 • Szabó Béla

  Én sem éreztem benne a pirosat, legfőképpen azért, mert az elején nem biztos, hogy én adtam volna sárgát a visszarántásért (tudom, hogy sárga, de sokszor nem torolják meg egyből a meccs ilyen korai szakaszában, meg nem is volt annyira látványos), illetve a második sem volt olyan durva, nem is ért sárgát, elsőre…

  Nem lesz itt semmiféle változás a szakmai stáb és a csapat összetételén kívül, úgyhogy tök mindegy kiket hoznak ide, meg ki fog a padon üli.

 • Szabó Béla

  Még a végén felsőház lesz ebből… 🙂

 • csibu

  Én nem nevezném diszkrepanciának. Bár a blog önmagában nem műfaji besorolás, mégis jelzésértékű: szubjektív tartalmú írások egy viszonylag hétköznapi témában. Az alapértelmezett blog ráadásul általában egy fős, itt meg jóval többen vagyunk írók.

  Azt egyébként értem, miért gondolod diszkrepanciának (de hülye szó, miért nem lehetett annyit írni, hogy összeférhetetlenség???), hiszen egyik pillanatban viszonylag szakmaibb jellegű, objektívabb és forrásokkal alátámasztott cikkeket írunk, a másikban pedig totál egyedi, szubjektív véleményt fogalmazunk meg. De a kettő szerintem nem zárja ki egymást. Sőt, nézd meg bármely írott sajtóterméket: egyik oldalon még kutatási anyag, elképesztően jó interjú vagy egyéb tényfeltáró riport, aztán két oldallal később meg bulvár meg horoszkóp. 🙂 De ugyanezt megteheted az online sajtóval is, akár helyi, akár országos média esetén, lesz ilyen jellegű ellentmondásosság.

  Véleményed ettől függetlenül köszönjük. Amit még utólag hozzátennénk: elég jól ismerem Juvefant és magamat is ahhoz, hogy 100%-os bizonyossággal kijelentsem: sosem válaszoltunk sértődötten senkinek sem itt, sem más fórumon vagy közösségi oldalon.

 • Jamen

  Erről beszéltem én is, ha csalni akart volna megadja az újpesti gól.

 • Jamen

  A Vasas váratlan veresége miatt a Fradinak hirtelen fontos lett a három pont!

 • narrator

  Csak most írok, megvártam, hogy lecsengjenek a kommentek, nem akartam bezavarni.
  A kiindulópont felett folyamatosan átsiklasz: mindössze két, téves vagy nem alátámasztott állítást sérelmeztem, amiket ti következetesen véleménynek minősítetek, holott szerintem nem azok.
  De köszönöm, hogy reagálsz (ezt a szót lehet itt használni, vagy csúnya?) a mögöttes tartalomra is. Szerintem továbbra is félreértesz: nem az objektív írások és a véleménycikkek párhuzamos megjelenésével van gondom, az kifejezetten pozitívum. Egyrészt azt észrevételeztem, amit kiindulópontként itt írtam, másrészt szerintem egy (főkent a klub elégtelen kommunikációja miatt) olykor hírforrásként funkcionáló site több egy szimpla blognál, pl. a lelátókon természetes hangok (csaló!) nem illenek hozzá, pláne nem állításként megfogalmazva.
  De mindegy, javaslom, hogy zárjuk le, azt érzem, hogy teljesen más a látásmódunk, és olyan dologra adtok választ, ami kérdésként meg sem fogalmazódott..