7/3 – Mekkora a mi felelősségünk?

Heti Hármas podcast adásunk eheti része meglehetősen hosszúra nyúlt, ennek oka, hogy egyik kérdésünk ismét a LokiBloggal volt kénytelen foglalkozni: mégis mekkora a mi felelősségünk, kire és milyen hatással vannak a mi szavaink? Emellett téma volt még természetesen a hétvégi, Újpest elleni meccs is.

73HD600

Ezen a héten CsibuJuveFan1897 és Enderson voltak az adás vendégei.

Heti témáink:

 1. Mi a véleményed az Újpest elleni meccsről, a játékunkról és természetesen a hangulatról?
 2. Sikeresebb lett volna-e az idei szereplésünk, ha Pontes és az új igazolások a nyár elején érkeznek?
 3. Mekkora a LokiBlog felelőssége, és mire van hatással az, amit mi leírunk?

 • DEBRECENIVSC

  Szerintem ha hamarabb érkezik Pontes, mondjuk az előző bajnokság végén és vele kezdjük meg a EL selejtezőket, biztos hogy több pontunk lenne, hiszen már akkor megírta volna a listát kiket szeretne és most több játékosnak, sokkal jobb lenne a kondija, hiszen Handzic,Suk,Feltscher,Kelava is csak a felkészülés végére toppantak be vagy legalább hamarabb rájön mire alkalmas a keret, ezt sose tudjuk meg már, persze így is elmondhatjuk minden más lenne, ha jött volna Viana [ bár nem biztos mert az új csapatában is csak kiegészítő játékos (265 perc fél szezon alatt), egy gyengének minősíthető csapatban ] és vagy a fiatal portugál szélső akit teszteltünk, de mint utóbb kiderült ide egy olyan edző kellett volna akinek van olyan stílus a taktikai repertoárjában, amivel ki tudja hozni a maximumot a keretből és nem vált 2-3x stílust amikor is a hajrára jön rá, hogy a keret nem alkalmas 90+ percen keresztüli teljes letámadásra és a látványos focira, de még a hosszabb labdatartásra sem. Isten őrizzen minket Pintér féléktől, de gyanítom vele sokkal sokkal előrébb, de minimum a Magyar Kupa döntőjében lennénk, persze olyan focival ami nem feltétlen szemet gyönyörködtető, de ebben a helyzetben az eredményesség felülírja a látványosságot… és azt is hozzá kell tenni Paulo Sousa is pontosan ugyanolyan bunkerfocival volt sikeres a vidivel az NK-ban, 0-0, 0-1(megpattanó lövés) Slovannal, 0-0, 0-0 Trabzonspor ellen, a csoportkörben már lőtték a gólokat, de ott is ugyanazt játszották, bunkerfoci kontrákkal, pedig nekik itthon Mezey óta kiemelkedő a költségvetésük.

 • Kálmán Horváth

  1., Az Újpest elleni meccs hangulatilag majdhogynem tökéletes (kivéve az idegbajt). A játék hullámzó. Voltak szar periódusok, viszont voltak most szép támadások is. Összességében jól szórakoztam, meg hát nyertünk.
  2., Talán sikeresebbek lettünk volna, de kérdés, hogy akkor jöttek volna-e jobb focisták. Mondjuk még ezzel a kerettel is véleményem szerint előrébb kellene tartani.
  3., Milyen felelősség? Mire lenne hatással? Hagyjuk. Ha valaki jobban tudja, csinálja.

 • Márton Aczél

  Lehetne akár olyan szabály, hogy akit ápolni kell a pályán, az 3 vagy 5 percig nem jöhet vissza a pályára (a szimulálásokat kiküszöbölendő).

 • JuveFan1897

  És ha valakit tényleg agyonrúgnak akkor pluszban bűnhődjön azzal is hogy x percig nem állhat vissza?

 • narrator

  Pontes őszi meccsenkénti pontátlaga 0,86, a tavaszi eddig 1,54.
  Ez hatalmas különbség, ami szerintem nem magyarázható kizárólag azzal, hogy ősszel voltak szerencsétlen meccseink, míg tavasszal több szerencsés, mint ahogy az sem elegendő indok, hogy tavaszra átalakult a keret (az “erősödött” igét nem mertem használni, mert a téli igazolások közül talán csak 1-2, akire azt lehet mondani, hogy határozottan segítségünkre volt).
  Ennek értelmében a javulást jelentős részben az időfaktornak tudom be, amiből az is következik, hogy nagy valószínűséggel több pontunk lenne, ha Pontes már pl. június elején itt lett volna. A nemzetközi kupainduló helyhez nem lenne elég, mert ahhoz gyenge a keret, de tippem szerint kb. 6-8 ponttal előrébb tartanánk, amivel már rég nem kellene remegnünk a kiesés veszélye miatt.

 • csibu

  Az biztos, hogy ez a koncepcióváltás nagyon fontos volt.

 • G.B.B.

  Akkor mégiscsak képes váltani, ha egy kicsit lassú is volt a reakcióideje. Vagyis most kezd belejönni. De akkor miért is lenne jó, ha távozna? Kivéve persze, ha kiesnénk, akkor mennie kellene. Sajnálom, nagyon szimpatikus figura, jó szakember, de mint edző, a gyakorlatban csak most kezdi igazán felépíteni magát. A csapatot, mint “hangszert” már elég jól ismeri, most már talán sikeresebben “zongorázhatna” rajta. Mert eddig zöldfülűnek számított. A magyar mezőnyt és mentalitást is ismeri, vajon melyik külföldi edző lenne sikeresebb, mert Murinho, vagy Guardiola-féle edző nem fog idejönni.