7/3 – Tényleg szép focit játszunk?

Ezen a héten annak a kérdésnek jártunk utána, hogy valóban szép, illetve modern focit játszunk-e, ezt állítják ugyanis rivális csapatok szurkolói. Emellett beszélgettünk Ferenczi Jánosról, valamint ismét esélyt latolgattunk az előttünk álló fordulókra.

73HD600

Ezen a héten CsibuJuveFan1897 és Enderson vettek részt az adásban.

Heti témáink:

 1. Rivális csapatok szurkolói szerint mi játsszuk a legszebb és legmodernebb focit az nb1-ben, és hülyék vagyunk ha Pontest elküldjük. Egyetértünk-e ezzel, és valóban csak időre volt-e szükség, hogy összeérjen a csapat, és erősebb kerettel merészebb céljaink is lehetnének Pontessel?
 2. Ferenczi János mindig rosszabb osztályzatot kap mert nem tudja ellátni a feladatát megfelelően, de mindenki tudja, hogy nem balhátvéd. Ki a hibás ebben a kérdésben?
 3. Milyen esélyeink vannak a Honvéd ellen, illetve a bennmaradásra?

 • Bagira

  Srácok! Én abból a három meccsből kiindulva formáltam véleményt, amelyet élőben láttam. A velünk játszott meccseket abból az aspektusból is néztem, hogy mit hozhat a portugál a mennyeinek. Az, hogy szemre tetszetős, az szubjektív vélemény. A modernitás, a szervezettségre való törekvés azonban, rögtön átjött, már a 3:1-es meccsen. Ezt csak élőben lehet látni, amikor az egész pályát belátod, a tv-n nem. A DVSC már akkor törekedett arra, hogy ne nyúljon meg. A csapat első, és utolsó embere közt nem volt több 25-30 méternél. Az már játékos kvalitásbeli probléma, hogy az eredmény nem mindig jön azonnal vele. Hogy a Loki kiugróan teljesítsen, csak egy Somalia (vkp-ban) alteregóra lenne szüksége. Azonnal bajnokaspiráns lenne. Hajrá Fradi!

 • JuveFan1897

  A mondandód utolsó részével sajnos nem tudok egyetérteni, egyetlen játékos nem dobna annyit ezen a kereten, hogy ekkorát lépjünk előre.

 • Bagira

  Pedig sarkalatos poszt! Mi is tőle vertük agyon a mennyeit, de a Leicester is Kanté miatt lett bajnok, ahogy a Chelsea is….:) Aztán ahogy jönnek az eredmények, mindenki megtanul fodballozni. 🙂

 • JuveFan1897

  Az a baj, hogy a többi posztunk is lyukas. Nincs balhátvédünk, jobbhátvédünk csak kölcsönben van aki értelmes. A középső védőink távoznak a nyáron. Nincs jó csatárunk. A középpálya úgy ahogy elmegy.

 • sztacsák

  A Honvéd meccs előtt felrémlik bennem ,amikor az utolsó bajnoki arany izét megalázó módon huszezer néző előtt itthol lelkesen megsavanyitotta a “vendég ”
  Ez most egészséges revansot kivánna tólünk nézőktől ,minél többbünktől ! Mi Pestről ugyanúgy lemegyünk mint akkor.

 • Bagira

  A nemzetközi szinthez igen. A mennyeihez nem. Hangsúlyozom, külsős vagyok, teljesen. De kívülállóként is érzem hol a baj. “Mezőkövesden”. Ez a csapat, hogy kaphatott ki ott? A legmélyebb gödörben lévő csapattól, még Sziviccsel? Ha ott nyertek, akkor az ötödik helyért vagytok harcban, és az árnyalja a képet. Ennek a klubnak, nincs valódi gazdája. Egy családi klán telepedett rá, amelyet csak az ment meg a szurkolók haragjától, hogy nincs szurkoló……. Szörnyű károkat okoztatok ti is a magyar focinak (kondás pökhendi paraszt eli), BATE, de a Strömsgodset elleni hazai taktika és elképzelés, játék, különösen vérlázító volt. Pont annyira, mint a mi elmúlt két évi vesszőfutásunk. Zseljó, Tirana.

 • Happur

  Egy érdekesség: ha megnézzük, hogy a többi csapattal mi volt az utolsó meccsünk, akkor 11 “forduló” alapján 17 pontunk van, ami kb. 4.-5. helyre lenne elég, vagyis nemzetközi kupáért küzdenénk.

 • Carlo

  Mondtam én is a kollégámnak (csakakispest), hogy most megfizetünk amiért belerondítottak a bajnokavató meccsünkbe 8 (nyolc) vereség után pont itt tudtak nyerni 20000 ember előtt az ificsapatukkal. Emiatt meg kell verniük a vidit az utolsó fordulóban, de kívánom, hogy legyenek bajnokok.

 • Cor Blimey!

  Az utolsó 10 fordulós formát tekintve pont 4-5. hely. 🙂
  https://uploads.disquscdn.com/images/0af60294d626f0bfa11dfc8e74a1510fd941767b3cb17cd9afb77f7935710ece.png

  Ezt a formát kivetítve a szezonra most 52-53 ponttal állnánk, ami egy elég valószínű bronzot jelentene – és nemzetközi kupát… És ha belegondolunk, a pontvesztések többsége sem volt reménytelen mérkőzés – bár ellenkező előjellel is lehetne egy-két példát említeni. 🙂

 • Cor Blimey!

  A kieséssel kapcsolatban csak annyit, hogy másfélszer akkora esélyünk van a felsőházban végezni, mint kiesni. Két gyors szimulációt futtatva az alábbi helyezés-esélyek alakultak ki:

  (A felső táblában a hátralévő eredmények alakulása azonos valószínűségű, az alsó táblában pedig súlyozottak [oddsok és egyéb rankok alapján megközelítőleg])
  https://uploads.disquscdn.com/images/cc72d5921ec81ed37436b30f3ab1dc9c2e3534389169d4f555b853fd91693ff6.png

 • DEBRECENIVSC

  1. Érdekes felvetés más csapatok szurkolóitól, nekem is inkább az őszi meccsek tetszettek jobban, de azért azt Pontes javára írnám hogy tudott változtatni, váltani, ezt hiányoltuk nagyon Kondástól, sosem tudott váltani, korábbi alapemberek csak akkor maradtak ki ha sérültek voltak vagy sérültet jelentettek.
  Szerintem az is sokat nyomott a latba az elején, hogy egy szinte teljesen új csapat akart egyből olyan letámadós focit játszani, amit nem bírtak csak 30-35 percig, Tőzsér akkor érkezett, aki nem nagyon volt játékban, Vittek detto, Bobko nem tudom játékban volt e de az egyik legjobb volt, mint szélső és később mint balhátvéd, Filip akkor nagyon nem volt jó, mostanában sokkal jobb teljesítményt nyújt Sekulic már akkor és még most sem győzött meg, hogy hasznunkra lenne, nem is értem, hogy tudott beférni egy Vojvodinába.
  Azt viszont sajnálom, hogy ilyen későn mérte fel, hogy ennyire képes ez a gárda és tényleg az alapoktól kell építkezni, meg majd nyáron is, akár marad akár nem. Én csak akkor marasztalnám Pontest, ha megfelelő játékosokat igazolunk, különben felesleges.

  2. Ferenczi Janikához annyit, hogy Juve felvetésével értek egyet, nem nyújt jó teljesítményt átlagosan és kész, emberileg meg annyit, hogy van mit tanulnia a profi hozzáállásból, volt amikor kiszólt a nézőknek, meg könyörgöm ha Ő odamegy Ponteshez, hogy “Főnök nem szeretnék ezen a poszton játszani, mert …”, egészen biztos vagyok, hogy találnának más megoldást, ha más nem Jovanovicsot berakni oda vagy talán ami még kézen fekvőbb berakni Barnát, de ezt Ferenczi nyilvánvalóan nem tette meg, mert játszani akar(ki nem? talán Völgyi :D), tehát itt gerinc tájékon is vannak problémák.

  3. A Honvéd jobban erőltette a jobb oldali támadásait, szal itt megint nagy nyomás lesz Janikán és az őt segítő belső védőn. Én az MTK-t nem írnám le, Torghelle és társai minimum 1 pontra jók a DVTK ellen, ahol elég sok baj van, szal nekünk kell a döntetlen minimum és szinte tét nélkül mehetünk a következő fordulóra.

 • DEBRECENIVSC

  A nyári játékosmozgásra kíváncsi leszek, mert ugye nem jutunk ki az NK-ra az már biztos, így 3 légiós szerepelhet maximum majd a pályán, persze ha nem akarunk jelentős támogatástól elesni, bár az utóbbi időben erre fittyet hánytunk, gyanítom a következő idénytől nem így lesz, mivel az nem hozott eredményt.
  Akit megtartanék a légiósok közül Mengolo és Kelava (persze megtartanám Brkovicsot,Jovanovicsot meg Danilovicsot is de ez nem csak rajtunk múlik), a többi az mehet, nem voltak akkor hatással, hogy előrébb lépjünk, bár Filip mostanában odatette magát, de nem érzem, hogy pótolhatatlan lenne, Chuka meg nem játszott rosszul amikor játszott nem tudom miért nem kapott több lehetőséget, Handzic nagyon ballábas, volt olyan 100%os ziccere ha jobbal lövi rá biztos hogy gól, erre ballal vette át és forgolódott aztán odalett a helyzet, csak példa volt, hogy egylábas csatár.
  Völgyi meg ha több mint fél éven át nem jött rendbe ott valami nincs rendben. amúgy sem éreztem őt olyan jónak, mehetne,Mészi vésztartaléknak még egy évig jó lehet, de nem lenne nálam már kezdő.
  Ha Holmant valóban eladjuk, akkor az árából bevásárolhatnánk Molnár Gábort elhoznám kövesdről +Vadnait visszavásárolnám az tuti és esetleg Osváthra is rápróbálnék.

 • DEBRECENIVSC

  Egyébként most vettem észre és részben magyarázat is lehet arra, hogy miért teljesítünk úgy ahogy,hogy miért van Pontesnek nehéz dolga, papíron 3. legerősebb kerettel.
  Csak nézegettem a transfermarktot és néztem mennyi idegenlégiósunk van(11). Ezeknek az értéke 5.75 millió euró a 9.18ból, nah most ha nem lennének a légiósok (már pedig gyakran inkább kényszer mint haszon, leszámítva 2-3 játékost) és ha Tőzsér nem lenne itt, a keret értéke (márpedig nem egyszer volt az az érzésem, hogy ő sincs a pályán) akkor a keretünk értéke 2.43millió euró lenne + azok a játékosok akiket kölcsön adtunk(Bokros 75k, Kuti 75k, Takács 200k, Sós 150k, Berdó 50k, Kinyik 50k,Mészáros 250k, Varga Kevin 25k meg még pár fiatalt akit inkább az nb3as csapatból mintsem a nagy csapatból adtunk kölcsön 875-900k euró ), amivel 3,33millió+ Tőzsér 4.33 millió eurós értékű lenne a csapat.
  Ezzel a 4.33 millió eurós értékkel a csapatunk papíron az utolsó előtti lenne, ezzel csak érzékeltettem, mennyire függünk a légiósoktól akikből igazából csak a kapusok az igazi erősítés meg Brkovic, a többi nem nagyon bizonyította hogy olyan nagy segítség lenne. Ebből az aspektusból nézve csoda hogy(ha) bentmaradunk.
  Összehasonlítva a papíron előttünk állókkal a fradinál 10 légiós van, akiknek az értéke, 4,85 a 11,23millió euróból, tehát nagyjából a légiósok nélkül mindkét oldalon az FTC értéke 2x annyi lenne mint a miénk, a vidinél kicsi más a helyzet ott 8 légiós, ebből 2 kapott Magyar állampolgárságot, tehát 6 légiósuk van papíron akiknek az értéke 4,7 miillió euró (Suljic + Vinicius együtt 1,5 millió euró) 11.68ból, ha magyarnak számoljuk a 2 jómadarat, akkor 6.98 millió euró légiósok nélkül, ami majd 1,5 szerese a fradiénak és majd 3x-sa a miénknek, ellentétben a bajnokaspiráns Honvédnak, 1,93 millió euró jut 7 légiósra, akikből 2 polgártárs, tehát 1,43 millió értékű légiós kontingensük van, ami a 6,45ből 5,02 millió euró lenne külföldiek nélkül (akikből már adtak el korábban Vécseit,Botkát és Prossert), szinte mind sajátnevelésű.

 • Madridista

  Szimára kár pazarolni a szót is..

 • joel

  Többek között azert is mert a köcsög biro nem adta meg a tiszta tizit Dombinak…

 • öcsisajt

  Ahhoz képest,hogy nem debreceni vagy qrvára jól látod a dolgokat. Sajnos sokaknak a megnyert de nemzetközi porondon semmit nem érő bajnoki címek elhomályosították a látásukat. Kondás több kárt csinált mint hasznot,totál elbaxta azt a két meccset amiről írtál.

 • öcsisajt

  Talán eljön a megtisztulás a Lokinál. Vannak kósza hírek de lehet a fele sem igaz. Minden esetre jó lenne végre olyan ember kezében lenne a vezetés aki nem hiszi mert pénze van ért is a focihoz!! És nem veszi ki rögtön a nem kevés hasznot,hanem erősíti a csapatot és nem kukázik.

 • csibu

  Völgyi ezen a hétvégén már játszott az NB III-ban.

 • JuveFan1897

  A Strömsgodset elleni visszavágót tényleg elbaszta Kondás, de a BATE meccsért nem tudom őt hibáztatni (maximum az érdekes cseréi miatt), arra a két meccsre nagyon jól felkészítette a csapatot, szerintem edzői karrierje legjobb két meccse volt az “szakmai” szemmel nézve.

 • DEBRECENIVSC

  Legjobb játékosaink ingyen jöttek, vagy sajátnevelések voltak, illetve egy játékosról tudok akit megvettünk és sikerült eladnunk nagyobb haszonnal, Laczkót.

 • öcsisajt

  Szerintem Farkas Balázsért. biztos fizettünk de voltak mások is de tök mindegy anno jöttek főleg Románok de ha amikor bejutottunk a BL csoportkőrbe nem veszik ki a pénzt hanem hoznak 2-3 bevethető játékost akkor megint bejuthattunk volna ismervén az akkori ellenfeleket.

 • DEBRECENIVSC

  Ő jó játékos volt (magában), de sajnos nálunk sérülések miatt nem tudott a legjobbak közé emelkedni, én úgy értettem, hogy legjobb játékosaink akik itt nyújtottak elismerésre méltó teljesítményt lásd Coulibaly,Selim Bouadla,Novakovic,Mihelic,Simac … stb, Lackó mellett még Kouemaha volt akiért fizettünk és még haszonnal tovább is adtuk és jó játékosunk volt.

 • Carlo

  Igen, de azt a meccset agyon kellett volna nyerünk. Több ezer bérletest vesztettünk azon a meccsen ebben biztos vagyok.

 • László Kiss

  Kijózanodott?

 • László Kiss

  Benne is volt Herczeg Bandi keze könyékig! 🙂

 • Jamen

  Farkas Balázsért 400.000 dollárt fizettünk.A Balmazújváros köszöni nekünk….

 • Jamen

  Kouemaháért 60.000 dollárt fizettünk, annyit, mint Balajtiért.

 • Jamen

  Belső védőt.

 • Jamen

  Már Hellt iszik, jövőre az lesz a kötelező….

 • Jamen

  A Zsidai Ludánszky cserével? De mester, miért pont én? Mert Te megsérültél…..Ééén?

 • joel

  Eddig nem igazån muködik a dolog…

 • Cor Blimey!
 • joel

  Tehat akkor az utolso forduloban az MTK nem veri meg a Paksot, mi ikszelunk a Diosgyorrel, a Vasas pedig megveri a Mezokovesdet? Ugy legyen!

 • joel

  Mukodott!! 😀

 • Cor Blimey!

  Kicsit furcsa esélyeknél egyetlen mintavétel alapján megítélni a pontosságot, de hát legyen. 🙂 Szerencsére a valószínűbb eredmények következtek be.