Legyünk most mi az ünneprontók

Utolsó hazai bajnoki meccsünkre készülünk az OTP Bank Liga 32. fordulójában, ráadásul a listavezető Budapest Honvéd látogat a Nagyerdőbe. A Kispesttel kapcsolatban az utóbbi években több kellemetlen emlékünk is akad, különösen fájó azonban a 2014 tavaszán lejátszott debreceni bajnokavatóra visszagondolni. Most fordított a helyzet, mi köphetünk bele az ő levesükbe, jó lenne visszavágni!

Revenge

Ki ne emlékezne a három évvel ezelőtti Loki – Kispest bajnokira? Mi éppen az új stadion második meccsén készültünk ünnepelni a klub történetének hetedik bajnoki címét, míg a vendégek történelmi mélységekben érkeztek Debrecenbe, éppen klubrekordnak számító nyolcmeccses vereségi szériában voltak, miközben a keret felét tehetségtelen légiósok, a másik felét rutintalan fiatalok alkották, és a tulajdonos, valamint a szurkolótábor között is állt a bál. Igazi fieszta hangulatra készültünk, ehhez képest a Honvéd és Andó-Szabó csúnyán belerondítottak az ünnepi hangulatba. A 2-0-s vereség ellenére is bajnokok lettünk, de nem jó szájízzel ünnepeltünk a meccs után. Szóval alig három év telt el azóta, és mekkorát fordult a világ: most mi vagyunk ha nem is történelmi, de évtizedes mélyponton, és harcolunk a bennmaradásért, a Kispest pedig 24 év után készül bajnoki címet nyerni. És bár papíron nem pöckölhetjük ki a kezükből a bajnoki trófeát, de a dolgukat mindenképp megnehezíthetnénk az utolsó fordulóra, hiszen jelen állás szerint, ha a két csapat azonos pontszámmal vág majd neki az utolsó fordulóban esedékes “bajnoki döntőnek”, akkor a Honvédnak elég lesz a döntetlen is a több győzelme miatt. Azonban ha Debrecenben botlanak, a Vidi pedig nem hibázik, akkor mindenképp nyerniük kell majd.

Na de rátérve a szombati meccsre: egész jó formában készülünk az utolsó hazai bajnokinkra, az utóbbi hetekben nem sok kritika érhette a teljesítményünket. A Vidi  elleni vállalható vereséget leszámítva értékes pontot csentünk a Fradi otthonából jó játékkal, illetve rendkívül fontos 3-3 pontot gyűjtöttünk be a Haladás és az Újpest ellen. Persze az aktuális formát tekintve a Honvéd sem panaszkodhat, legutóbbi 5 meccsükből csupán a Vasas ellenit bukták el, a másik négyet behúzták. De azt is tegyük hozzá, hogy a Mezőkövesd 5-1-es kiütését leszámítva megszenvedtek a győzelmekért, a Gyirmótot például a 95. percben, míg a hétvégén az MTK ellen a 83. minutumban szerezték a győztes találatot. Erre szokás mondani, hogy jó csapatnak szerencséje van (egyébként nem is feltétlen szerencse kérdése, hogy a meccs kései szakaszában gyötrik be a győztes találatot), de benne lóg ilyenkor a levegőben, hogy egyszer elpártol ez a bizonyos szerencse. Az elmúlt hetekben többször is rezgett a léc, reméljük most le is esik a helyéről.

hlkezdok

A várható kezdőkre rátérve, nálunk visszatérhet Filip, így pedig ismét Jovanovic maradhat ki a kezdőből, mint az Újpest ellen. Más változtatásra én nem látok esélyt, ebben az összeállításban viszonylag jól ment az utóbbi időben, és még ha Könyves sokszor kihagyja a kihagyhatatlant, vagy Holmannak néha nincs kedve focizni, akkor is pillanatnyilag ez a legerősebb összeállításunk. A vendégeknél olasz edző ül a kispadon, így igazi olaszos, háromvédős felállást játszanak. Nagyon nehéz ez ellen játszani, hiszen védekezésben ez gyakorlatilag öt védő három szűrővel, ellenben kontratámadásnál 4-5 játékos is megiramdohat a kapunk felé. Kaptunk már ebből egy kis ízelítőt a Honvéd elleni meccseinken idén, úgy hogy nem árt majd odafigyelni erre.

Egy biztos: bármilyen eredmény születik szombat este, a Honvéd nem bukhatja el a bajnoki címet matematikailag Debrecenben, hiszen az utolsó fordulóban Honvéd – Videoton rangadót rendeznek, a Kispestnek pedig több győzelme van, mint riválisának, így ha ki is kapnának Debrecenben, miközben a Videoton nyer, akkor a fehérváriak legyőzésével visszavehetnék az első helyet. Az ellenkező forgatókönyv pedig éppen ebből adódóan viszont megtörténhet, azaz Honvéd-győzelem és Vidi-vereség a kispestiek bajnoki címét jelentené már ebben a fordulóban. Mivel azonban a Vidi későbbi idősávban játszik, így ez a mi meccsünk lefújásának pillanatában még nem dőlhet el, de ettől függetlenül folytatódhat az a tendencia, ami az elmúlt három évben ment, nevezetesen az aktuális bajnokcsapat a Nagyerdei Stadionban biztosítja be a bajnoki címét (2014: DVSC, 2015: Videoton, 2016: FTC). De reméljük, hogy nem fog.

A televízió adja a mérkőzést, és mi is jelentkezünk majd élő rádiós közvetítéssel, de nem javaslom senkinek ezt a két opciót. Igen is, aki teheti, az a helyszínen tekintse meg az összecsapást, hiszen ez a szezon utolsó hazai mérkőzése. Úgyhogy hajrá!

 • Levente Vertesi

  Hát, utoljára 2015 nyarán lőttünk nekik gólt, és ez nem sok jóval kecsegtet. Főleg, hogy Grófnak nem is lehet!

 • Nemeztkeresed

  Van egy olyan érzésem, hogy ismét kikapunk tőlük, és a Fradi is meglepi a Vidit, úgyhogy itt és most eldől a bajnoki arany.

 • öcsisajt

  Egy X jó lenne azt dőljön el az utolsó meccsen a bajnoki cím. Nem hiszem,hogy győzni tudnánk,habár ki tudja ha a Kispest kitámad mert neki kellenek a pontok. Már csak egy dolgot nem értek? Miért rendezik a Vidi meccsét később??

 • DEBRECENIVSC

  Szerintem meg most tényleg a kontrákra fogunk berendezkedni, mert az egy pont számunkra bentmaradást jelenthet (kivéve ha az MTK nyer és mondjuk a Mezőkövesd is, nekünk ez az egyetlen rossz forgatókönyvünk).

 • DEBRECENIVSC

  Szerintem most 4-3-2-1et fogunk játszani, ismét, nem fogunk feleslegesen kockáztatni, kellenek a szűrők, Jovanovic az egyetlen igazi szűrő, szinte biztos vagyok benne hogy nem marad ki. ami esélyünk lesz az pontrúgásból lesz, illetve kontrából, ha nagyon kinyílnak, sok dolga lesz az előrefele játszóknak és nagy nyomás lesz a baloldalunkon.

 • joel

  Oriasi meccs lesz, nagyon remelem hogy senki nem hiszi meg azt hogy megvan a bennmaradas. Ket vereseggel siman ki is eshetunk…Holnap minimum egy iksz kell!

 • dvscloki

  Mert a mi kis bajnokságunkat csak profinak csúfolják,de minden porcikája amatőr…

 • Vadász Laci

  MINDÖRÖKÖN ÖRÖKKÉ,HAJRÁ LOKI!!!!