Videós elemzés: DVSC – Honvéd

Ferenczi János megosztó személyisége manapság a DVSC-nek, a Honvéd elleni bajnokin pedig már saját csapattársa, Danilovics is nekiesett a sokadik hibája után. Legújabb videós elemzésünkben az ő összes első félidei megmozdulását gyűjtöttük csokorba a Honvéd elleni meccsről. ennek segítségével keresve a választ arra a kérdésre, hogy valóban okolható-e a gyenge szereplésért.

Természetesen a Honvéd elleni találkozóról a játékosok többségéről lehetne készíteni hasonlóan negatív összeállítást. Az, hogy most mégis Ferenczire esett a választásunk, Danilovic kirohanásának köszönhető.

 • Jamen

  Kettős érzés van bennem Danilovic-csal kapcsolatban.Egyrészt értékelem, hogy neki fontos a csapat, az eredmény, igazi délszláv mentalitású, aki mindig győzni akar.Másrészt nem ragadtathatja el annyira magát, hogy neki megy egy másik játékosnak.Sajnos több sárgát is összeszedett fölöslegesen a heves vérmérséklete miatt.Megjegyzem volt már olyan, hogy ilyenért kiállítottak valakit.

 • OnlyLoki

  Azért olyan van, hogy felmegy a védő a támadással és nem ér vissza, ilyenkor a többieknek kell megoldani a feladatot. De a második gólnál Szatmári és Brkovic rosszul osztották el az embereket. Az elemzéssel nagyjából egyetértek, ugyanakkor az az érzésem, hogy a középpályásaink nagyon kivonták magukat a játékból, éppen ezért kellett ívelgetni. Szívesen vennék egy ilyen elemzést Holman és Osváth játékáról is…

 • LebesgueStieltjes .

  Ferenczi rosszul játszott. Enerváltan és kedvtelenül, ami elfogadhatatlan bárkitől, aki Loki-mezt húz magára. De.
  Szerintem ebben a vereségben Pontes nyakig benne van. Egyrészt szerintem nem adta meg a kellő tiszteletet a Honvédnak, annak ellenére, hogy tudtuk, hogy jobb csapat és az egyik, ha nem a legjobb támadósorral rendelkeznek. Tudtuk, hogy a háromvédős rendszert nehéz feltörni és azt is, hogy a Honvéd kontrákból veszélyes igazán. Ehhez képest kitámadtunk, és óriási területeket hagytunk magunk mögött. Nézzétek meg a második gólt: Ferenczi küzd az eladott labdáért, hat játékos van előtte, hátul pedig hárman biztosítanak de sorolhatnám még a jeleneteket.
  A másik a mentális felkészítés, amiben szerintem eddig pocsékul állunk. Értem én, hogy egy kiesés ellen menekülő csapat nincs jó állapotban, de nem láttam a csapaton, hogy vért ittak volna a meccs előtt, márpedig pontszerzésről egy ilyen csapat ellen csak így lehet álmodozni. Ez részben (!) az edző felelőssége is.
  Számomra a logikus megoldás az lett volna, hogy visszatérünk a tavasz elején alkalmazott 3 vkp-s rendszerhez (így Filip vagy Jovanovic mindig visszaért volna a fellépő Ferenczi helyére, nem pedig Brkovicnak kell biztosítani) és beparkoltam volna a kapu elé, aztán Mengolo vagy Holman elfut egy-egy megszerzett labdával.

 • öcsisajt

  Pontes sosem fogja úgy motiválni a csapatot,hogy “oroszlánként” vért iszunk hangulatban menjenek a pályára. Meg kell nézni a meccs közbeni viselkedését. Egy halvérű aki nem tud harcolni a Loki sikeréért. Ami Ferenczit illeti,nem NB-1 játékos nem való ide a bent maradás nagyrészt rajta ment el. Katasztrofális a védekezése és nem is fog fejlődni. Az más kérdés,hogy Pontes ezt miért nem fogta fel és miért adott neki lehetőséget hétről hétre? Valami csoda folytán bent maradunk el kell gondolkodni,és egy olyan csapatot összehozni aki képes küzdeni egy normális edzővel.

 • LebesgueStieltjes .

  Pontesnek voltak kifejezetten jó meccsei, az pedig, hogy Ferenczi balhátvédet kell, hogy játszon, nem az ő hibája, hanem kényszer, mivel nincs más bevethető játékos helyette.
  Én többször is említettem már, hogy a kerethez a Honvéd által favorizált 3-5-2 illene a legjobban, de ez nem egy lyan taktika, amit egyik meccsről a másikra be lehet gyakorolni.

 • joel

  Moderator,kerem vegezze a dolgat, ez az illeto rendszeresen szidja az edzonket es gunyneven emliti. Koszonom. 😉

 • öcsisajt

  Ennyire bosszant? Akkor ne olvasd viszont én leírom a véleményemet amit ugye semmi nem tiltja. Viszont ha Te annyira csíped ezt a kb Kondással egy szinten levő kóklert az a szíved joga. Csak ne gyere nekem ilyen hülye dumával.Na meg az ékezetek,köszönöm!!

 • öcsisajt

  Lehet Barna is tudná azt amit Fernczi nem tud de esélyt sem kap. Azt a télen is tudták,hogy nincs balhátvéd,miért nem hoztak?

 • joel

  Az ellenfel vezetett szinte a legelejetol kezdve. Futni kellett az eredmeny utan. Ha berugjuk a tizit mas lett volna ez…

 • joel

  “amit ugye semmi nem tiltja”? (mellesleg a felhivasra utaltam felig-meddig poenbol, meg mielott tulzottan felhuznad magad…)

 • öcsisajt

  Ok! Nem húzom fel magam már kinőttem! A mostani “csapat”? miatt meg isten ments,hogy itt egymásnak menjünk.Sajnos kiölték a drukkerekből azt amiért évtizedekig a meccsekre jártam.A véleményem meg Pontesről nem változik,nem győztes mentalitású edző!!

 • JuveFan1897

  Legyetek szívesek mellőzni a vitát. Legalább erre a hétre.

 • öcsisajt

  Hali nincs itt vita! Talán jó irányba változtak a dolgok a 24.órában? Meghúzta a vezetőség azt amit még lehetett a többi meg talán sikerül??

 • Nemeztkeresed

  Utólagos engedelmetekkel közzéteszem saját elemzésemet is, mintegy reagálva a videó-anyagra (nekem ez áll rendelkezésre, erre reflektálok). A percek a videóanyag percei, nem a mérkőzésé. Amire nem reagálok, azért nem, mert ott egyetértünk (még ha elég kevés helyen is). Én így látom:

  2:26 – a szélre kimozgó center NEM Ferenczi embere, Szatmári leköveti, ez így van rendjén. Ferenczi embere kicsit lemaradva befelé húz, de mivel a szélen kell a segítség, Ferenczi arra tart; de végül Szatmári megoldja segítség nélkül.

  2:52 – 5 m előnnyel fut a labdás ember felé, aki nem őt választja, hanem mélységi passzt; a két Honvédoson túljut a labda, akik a következő pillanatban takarják Ferenczit, tehát nem megjátszható; de ez egy ilyen játékszituáció.

  3:02 – felszabadít. Nem vágja előre a labdát ész nélkül, hanem emberhez játssza, Mengolohoz, akitől (Baráth szorításában) messze visszapattan a labda, ellenfélhez. Mengolo azonnal letámadja (dicséretes), hogy visszaszerezze, Ferenczi biztosít, majd odapiszkál, és övék a zsuga. Mengolo hátat fordít, és megfutamodik az ellenfél térfele irányába, semmi szándéka nincs hátrafelé passzolni.

  3:19 – „most is ott hátul áll”… Pont ott, ahova az edzője rendelte; ez tisztán látszik a 4 védő helyezkedésén. De mit keres Holman és Mengolo a kezdőkörben, ember nélkül, miközben Gazdag ott ólálkodik a vonal mellett? Ferenczin látszik, hogy érzékeli a veszélyt, 2 m-t kintebb húzódik, majd próbálja olvasni a játékot, és jól zárja le a passzsávot.

  3:29 – „megint fut, és nem tudja visszakapni a labdát Tőzsértől” – közte és embere között legalább 5 m van, tisztán megjátszható, de Tőzsérnek más volt az elképzelése, és tett egy szép fordulatot a labdával, míg odalett a passzhelyzet.

  3:36 – Lanzafametól nem hagyja magát lebirkózni, és utolsó előtti emberként nagyot ment. Ha itt labdát veszít, kettő az egyben támadott volna a Honvéd.

  3:47 – „lemarad a röviden érkező játékosról” – eleve a kapufánál áll. Az a védő, aki a kapufánál biztosít, NEM emberfogó. Kinek az embere szaladt keresztbe, akire Ferenczinek kellett kirongyolni (lekésett, mert a reakcióidő-veszteség miatt nem is volt esélye lépést tartani)? Aztán egy sarokpasszal átvágják, de 100-ból 99 védő ezt ugyanúgy beszopta volna.

  3:53 – Ferenczi ott érkezik, ahol lennie kell, a két ékre megvan a három védő (két emberfogó és egy biztosító ember), neki azokra kell figyelni, akik második hullámban érkeznek. Utána tényleg elpasszolta a labdát – no, ez valóban hiba volt.

  4:09 – Mengolo tizen-méterekkel van lemaradva Kingről, Ferenczi pont ott áll, ahol a taktikai rajz szerint állnia kell, más kérdés, hogy arrafelé pont nincs támadó (eltolódott a Honvéd). Az átívelésnél a középső védő emberéhez kerül a labda, Jani ismét a második hullámban érkezőkre kell figyeljen.

  4:21 – Brkovic becsúszása után azonnal odaszalad, és átveszi az embert, lezárja előle a rövid sarkot, majd kifele szorítja, és a hátul érkező saját embere (King) úgy érkezik, hogy Mengolo megint 15 m-re van lemaradva, Tőzsér sehol, ennek ellenére sikeresen megakadályoz egy beadást.

  5:07 – kilép a labdát hozó Kosztára, mögé szalad Lanzafame, Tőzsér tesz 3 lépést, majd lemondóan hagyja meglógni. A középső védő próbál pozíciót fogni; de egy háromszögeléssel kijátsszák a Honvédosok, szerencsére Lanzafame oldalváltása nem pontos, elhal a szitu.

  5:34 – „Ferenczi ott helyezkedik, ahol helyezkednie kell” – na végre, észrevettétek. 3:53-nál „cájsz” ugyanígy helyezkedett.

  6:02 – „megint későn…” – itt egy rossz felszabadítást követően Lanzafame reagál a leggyorsabban, és területi előnyt szerez emberével szemben. Aztán Tőzsérrel együtt (ez volt a 10-ből egy, amikor segítséget kapott tőle) lezárják a területet, és nem is tud a 3 Honvédos mit kezdeni a betömörülő fallal szemben.

  6:52 – rossz beadás, igen, és ebből indul a gól… de: a lepattanót megpróbálja visszaszerezni (hány m-re vannak a társak???), egy ellenfélen átjut, de a keresztező Honvédoshoz jut a bogyó, tőle is elpiszkálja (még mindig hol vannak a társak??? – ki segít neki???), és sajnos elviszi a hév és letámadja azt a bekket, amelyiket már nem volna szabad, és jön a baj, mert a kihúzódó Brkovic és Szatmári között iszonyatosan nagy a folyosó. És a két szűrő, főleg Tőzsér úr… hol bujkált éppen?

  7:32 – „úgy helyezkedik, hogy még Mengolot is zavarja” – egyértelműen nem. Lepasszolja, majd elindul a résbe, ahogy kell. De elindul Mengolo is, mire ő azonnal visszahátrál, kizár egy pillanatra egy Honvédost, ezért nem is kerül Mengolo ollóba, és át is jut sikeresen a két védőn. A lepattanóra azonnal reagál, és visszaküldi középre, ahonnan egy suta mozdulattal tud felszabadítani a Honvéd.

  8:16 – milyen opciója volt azon kívül, hogy előre rúgja? Hány társ volt passzolható távon belül? 8:19-nél látszik: Tőzsér kizárja magát, Brkovic próbál leszakadni oldalirányba, de ez kockázatos lett volna, így megpróbálta a szélt megjátszani, de magas volt Mengolonak.

  8:28 – „megint nem segít Mengolonak” – DE. Ott áll üresen, 8 m-n belül nincs ellenfél, ha visszakapja, azonnal középre játszhatja, mert ott áll Jovanovic. De Mengolo előbb lekezeli, majd megtolja hosszan, aztán próbál cselezni 4 rárontó ellenfél között.

  8:49 – „itt is nézzük meg, hol van Ferenczi” – emberétől biztonságos távra leszakadva, fut a labdás játékostárs felé, passz opciót kínálva.

  9:15 – óriási mentés, mert ha túljut rajta a labda, a szélen álló Honvédos egyedül vihette volna kapura.

  9:30 – Ferenczi helyezkedése… Miért nem, mondjuk, Mengoloé? Aki a kezdőkör fele futva üldöz egy embert, akit nem érhet utol, de a szélen szabadon jöhet fel az, akit ki lehetne kapcsolni; akitől a gólpassz is lesz (King). Ferenczinek befele kell biztosítani, mert arra tolódik a védősor, és nem hagyhat folyosót maga és a középhátvéd között (lásd 3:53 és 5:34 szitukat, ugyanígy helyezkedik; ezt az utasítást kapta, ezt gyakoroltatták vele). 5:34-nél már 5 a 4 ellen van a Honvéd… a teljes középpálya cserbenhagyta a 4 védőt!! Amikor én játszottam centerhalfot, ilyenkor már rég üvöltötték kintről, hogy „Hol a középpálya?”

  9:53 – az előző ismétlése: nem rohanhat szembe egy felfele futó támadóval, mert az eltolja mellette a labdát és röhögve megkerüli, hiszen senki nem biztosít mögötte (akkor mit kapott volna szerencsétlen, ha ezt teszi!). Próbált beállni a passzsávba, de nagyon jó lett a csavarás. Talán lehetett volna nagyobbat nyújtózni, mert sikerült picit beleérni a labdába.

 • senki

  Írhatsz itt bármit. Pontes nekik az Isten. Azt mondják, Pontest támadták. Hát nem is tudom edző mikor hozott ilyen szezont utoljára…… Danilovics 3 gólból hármat a rövidre kapott. Azt természetesen nem vették észre. Az a baj, hogy sok ember azt látja, amit mondanak, hogy lássa, látni a kell. S

 • Pántye Szabolcs

  Fantasztikus elemzés. Én sem hibáztatom egyebként Ferenczit, mert az, hogy ő egyértelműen támadó játékos és a védekezésre kárhoztatták már felmenti nálam. Ezt egyszerűen nem mindenki képes megoldani, ez van.
  De egyébként valóban, elképesztően megmutatkozik, mennyire hiányzik egy jó védekező középpályás és mekkora holtsúly az esetek többségében Tőzsér. Az a Tőzsér, akinek vélhetően a legnagyobb szava van az öltözőben.
  Csak a bajnak van itt.

 • Nemeztkeresed

  Köszönöm.

 • go

  Végig néztem a video elemzést és sorra vettem a te elemzésedet is. Évekig bal hátvédet játszottam.Veled értek egyet. Nézzük:
  2:26-Ez rendben van. Egy félig-meddig kontra támadásnál a belső védő kikeresztez. ez tényleg így van rendjén.
  2:52-Tipikus eset amikor elég jól zár már középpályán az ellenfél,Ferenczi tényleg kb 5m előnnyel fut a labdás felé.
  Ez az az eset amikor a lelátórol tök eggyértelmű minden, de a belső védő másként látja a szitut és érthető módon nem passzol a szélsőnek, mert ha passzolna akkor a szélen játszó nagyon kikényszerített(veszélyes) helyzetbe kerülne. Ez volt a legtöbb amit tudott tenni.
  3:02-Okosan “felszabadít” Mengolohoz passzol lényegében, de az ellenfél megint csak nem a saját térfelén kezdi a védekezést,Mengolo nem tudja megtartani majd visszaszerzi(itt mintha Ferenczi lába piszkált volna oda és így került Mengolohoz)(lehajtott fejjel küzd Mengolo,mert ez pont az a szitu, hogy minden áron meglegyen a labda nincs idő bámészkodni és okosan játszani. Ferenczi abszolút nem áll rossz helyen, ha akart volna Mengolo passzolni akkor testcsel és hátra passzol. Kivonja magát a játékból-lehet,hogy szolt neki
  3:19-3:29-Pont világklasszis a helyezkedése. Most ecseteljem mi van akkor ha beljebb húz és a szélső meg szabadon futhat az üres jobb oldalon(Gyerekek nem nálunk volt a labda,hanem az ellen irányítójánál)
  A kényszerítő tényleg jó, arról meg nem tehet hogy Tőzsér ül a labdán
  és még csak nem is alibipasszol. Ha Xavi lett volna tőzsér helyében már ment volna az alibi tiki-taka(de legalább ment volna a cica élesben)
  3:36-Rendben van ez is
  3:47-teljesen rendben van ez is
  3:53- Itt sajna nem látni, hogy hogyan került a labda a pálya közepére csak a szitu végét látjuk(van sokszor olyan megoldás is hogy a szélső védő helyet cserél a szélső középpályással, mert utóbbi pont szétfutotta magát)(vagy 4 védős rendszernél az egyik belső védő veszi át a támadót) ilyen esetekben is meg van hátul az ember. itt ezt tudom elképzelni, mert valóban hátul ott volt a két ember+a középső védő. utánna a passz tényleg hiba
  4:04-“Hagyja ,hogy beíveljenek” Végül is ez is hiba, de ez meg ilyen alibi beívelés volt az ellen részéről akkor az összes kp-t és védekező csatárt lehetne baszogatni mert előre ívelik mellőlük a labdát.
  4:10- Ferenczi pont ott áll, ahol a taktikai rajz szerint állnia kell, más kérdés, hogy arrafelé pont nincs támadó (eltolódott a Honvéd).
  Ez is így van, vagy szerintetek egy ilyen gyorsan mozgó labdára Ferenczinek repülni kellett volna középre?,oda ahol az egyik belső védőnek embert kellett volna fognia(itt az egyik belső védő rosszul reagálta le a szitut)(itt sztem Brkovic hibázott a legnagyobbat)
  4:21- 16-oson belül mit próbálkozzon kétes kimenetelű vagdalózással akkor amikor ráadásul a kapu előtti tér be van tömörülve, egy esetleges beadásnál is százan vannak bent akik tisztázni tudnak

 • go

  Bár hozzá kell tenni csapatként játszott igazán szarul a Loki

 • go

  Végig néztem a video elemzést és sorra vettem a te elemzésedet is. VELED ÉRTEK EGYET.Évekig bal hátvédet játszottam. Nézzük:
  2:26-Ez rendben van. Egy félig-meddig kontra támadásnál a belső védő kikeresztez. ez tényleg így van rendjén.
  2:52-Tipikus eset amikor elég jól zár már középpályán az ellenfél,Ferenczi tényleg kb 5m előnnyel fut a labdás felé.
  Ez az az eset amikor a lelátórol tök eggyértelmű minden, de a belső védő másként látja a szitut és érthető módon nem passzol a szélsőnek, mert ha passzolna akkor a szélen játszó nagyon kikényszerített(veszélyes) helyzetbe kerülne. Ez volt a legtöbb amit tudott tenni.
  3:02-Okosan “felszabadít” Mengolohoz passzol lényegében, de az ellenfél megint csak nem a saját térfelén kezdi a védekezést,Mengolo nem tudja megtartani majd visszaszerzi(itt mintha Ferenczi lába piszkált volna oda és így került Mengolohoz)(lehajtott fejjel küzd Mengolo,mert ez pont az a szitu, hogy minden áron meglegyen a labda nincs idő bámészkodni és okosan játszani. Ferenczi abszolút nem áll rossz helyen, ha akart volna Mengolo passzolni akkor testcsel és hátra passzol. Kivonja magát a játékból-lehet,hogy szolt neki
  3:19-3:29-Pont világklasszis a helyezkedése. Most ecseteljem mi van akkor ha beljebb húz és a szélső meg szabadon futhat az üres jobb oldalon(Gyerekek nem nálunk volt a labda,hanem az ellen irányítójánál)
  A kényszerítő tényleg jó, arról meg nem tehet hogy Tőzsér ül a labdán
  és még csak nem is alibipasszol. Ha Xavi lett volna tőzsér helyében már ment volna az alibi tiki-taka(de legalább ment volna a cica élesben)
  3:36-Rendben van ez is
  3:47-teljesen rendben van ez is
  3:53- Itt sajna nem látni, hogy hogyan került a labda a pálya közepére csak a szitu végét látjuk(van sokszor olyan megoldás is hogy a szélső védő helyet cserél a szélső középpályással, mert utóbbi pont szétfutotta magát)(vagy 4 védős rendszernél az egyik belső védő veszi át a támadót) ilyen esetekben is meg van hátul az ember. itt ezt tudom elképzelni, mert valóban hátul ott volt a két ember+a középső védő. utánna a passz tényleg hiba
  4:04-“Hagyja ,hogy beíveljenek” Végül is ez is hiba, de ez meg ilyen alibi beívelés volt az ellen részéről akkor az összes kp-t és védekező csatárt lehetne baszogatni mert előre ívelik mellőlük a labdát.
  4:10- Ferenczi pont ott áll, ahol a taktikai rajz szerint állnia kell, más kérdés, hogy arrafelé pont nincs támadó (eltolódott a Honvéd).
  Ez is így van, vagy szerintetek egy ilyen gyorsan mozgó labdára Ferenczinek repülni kellett volna középre?,oda ahol az egyik belső védőnek embert kellett volna fognia(itt az egyik belső védő rosszul reagálta le a szitut)(itt sztem Brkovic hibázott a legnagyobbat)
  4:21- 16-oson belül mit próbálkozzon kétes kimenetelű vagdalózással akkor amikor ráadásul a kapu előtti tér be van tömörülve, egy esetleges beadásnál is százan vannak bent akik tisztázni tudnak.Utánna világklasszis mentés közel az alapvonalhoz.
  4:45- Ezt én sem értem miért húzódtak be ennyire főleg úgy hogy szélen két ember ácsorgott, de utánna felvették az alakzatot és jól megoldották.
  4:55 tényleg kissé távol állt az emberétől
  5:05- nem vitte volna el Gazdag a labdát még akkor sem ha a pálya a lelátóig tart, mert az alapvonal ferenczinek dolgozott és ő ezt jól tudta, ezt okosan csinálta. nem kell mindig izomból védekezni.
  5:07-“A középső védő próbál pozíciót fogni” ez is így van és itt pont neki kellet volna erőteljesebben pozíciót fogni(mármint a belső védőnek) Ferenczinek meg biztosítani a középső védő helyét,de csak abban az esetben ha itt megy végiga támadás de a csatár inkább átívelte és nem itt okozott problémát.
  5:34-„Ferenczi ott helyezkedik, ahol helyezkednie kell” – na végre, észrevettétek. Világklasszis helyezkedés, jelzem volt már egy ilyen akkor meg korholtátok őt.
  6:01-Alárúg Gazdagnak, inkább Gazdag esett neki teljes testtel.
  6:02-“Megint későn érki” nagyon bemegy(most itt nem tudom a videokommentelők mire akartak kilyukadni) gondolom hogy nem fog embert közvetlenül, de ez ebben a szituban megint csak nem az ő dolga. Lecsorog a labda szinte a túloldalon a honvédosnak és úgy látom Szatmári állt közelebb a labdáshoz ezért szinte utolsó emberként neki kell felvenni a csatárt, mert nincs más lehetőség ebben a helyzetben(ebben a szituban is rögtön átértékelődnek a posztok, majd utánna vissza)Legvégül szépen, igaz kissé komótosan de levédekezik az adott területet.
  6:20- Itt Tőzsértől jön a kritikán aluli ütemtelen labda
  6:52-Így igaz,de ha nem is támadja le a bekket akkor is megtörténik szinte ugyanez a kontratámadás(Marcello és R.carlos sem repked vissza 70 métereket ilyen szituban. A helyét biztosító védő(Brkovic) alibi futása meg egyenesen nem focipályára való. Még a megyében is lelkesebbek a védők.
  “Az egész baloldali pozíciót üresen hagyja”-2 hazai ember állt az alapvonal mellett.
  7:32-Nem csinálta rosszul sztem sem, Mengolo is húzhatta volna kissé jobbra a zsugát mert Ferenczivel ment a két ember ez pont elég lett volna Mengolonak,hogy nem ezt a megoldást válassza
  7:55-tőzsér már rég passzolhatott volna előre, helyette belement a fejlehajtós brusztolásba(holott még lett volna lehetősége elegánsan passzolni) és eladta. kiemelitek hogy Jani csak ott mögötte vánszorgott, persze amikor napnál is világosabb volt hogy Tőzsérnek hova kellett volna passzolnia, de azt is elismerem hogy Jani is beléphetett volna a támadásba
  8:00-8:09ig-a kényszerítőről való lemaradát gondolhatta lesre futásnak is, nem volt az, de jött kersztezni a belső védő ,ahogy kell, és utánna “pipogya módon” kocog befelé. Nézzétek meg a felállást. Vonalban megvan a 3 védő, Jani kissé visszamarad arra a területre ahol jöhet a 2.hullám. És itt ekkor két debreceni volt egy honvédossal szemben.Ez teljesen rendben volt.
  8:16-a kapustól kap egy olyan labdát amivel szar helyzetbe került, ebben a szituban mégis mit csináljon szerencsétlen, passzolható társak sehol. Legjobb,legbiztonságosabb megoldást választotta(itt ős is ordibálhatott volna a kapussal, lehet hogy ordibált is:)
  8:28- Video elemzők, erre már és sem tudok mit mondani,mármint rátok. Ott áll üresen,Valszeg szólt Mengolonak még le is topogja azt a pillanatot amikor a labdát leginkább várni lehetett volna tőle. Nehogy már Ferenczi cselekedjen Mengolo helyet is, meg ő legyen a ludas a másik hibái miatt. Mengolo meg 4 védővel a nyakán,kiszorított szituban mégis kinek akart passzolni, ha nem az üresen álló Ferenczinek.
  8:48-Teljesen standard szituáció, az hogy Brokovicnak hátra kellett adnia is teljesen standard szitu, majd jön egy következő lehetőség.Nálunk van a labda,abból baj nem lehet
  Különben pedig egy elég jól védekező Honvéd az ellenfél enyhe olaszos védekező beütésekkel.
  9:30-Hol a középpálya? ezt én is kérdezem. A középpályások szokták egy-egy labda elvesztése után(amit ők veszítenek el) legjobban baszogatni a védelmet, hogy mit csinálnak.(bár ilyenkor a gyors kontrát már csak egy taktikai szabálytalansággal lehet orvosolni, ha tényleg nincs más megoldás) Ez esetben viszont volt mert nem volt ez olyan gyors a támadás és szépen balra terelődött. Ferenczinek ha nem is 100%-os de egész jó a helyezkedése.Inkább a középre lövés után nézzük a két belső védő és a cammogó kp-k helyezkedését. Viszont az a bedadogott labdát a kapu elé azt még nagyanyám 80 éves korában is kivágja a lelátóra.
  Bár hozzá kell tenni ekkor már fejben le lehettek merülve a játékosok, legjobban a pálya közepén játszók(Oda dupla kell mindenből)
  “Rárontani egyből”- hátha ütemben megtolja a labdát a csatár. Területvédekezés van elsősorban.
  10:20- Én itt úgy látom,hogy Jani akármit csinál 2 ember jut neki. Szerintem megpróbált először a kapu előtt esetleg átlőtt labdára helyezkedni, de mire felgyorsított volna már(a létszámfölénynek köszönhetően) a csatár visszalőtte a másik honvédosnak akit megint Janinak kellett volna valahogy hatástalanítani. Na a kettő együtt nem megy.Jobb oldali védő mit csinált az akció elején?
  10:50- Mengolo meg akitől csak örökölni lehet a labdát, akkor se passzol ha lehet ill. akkor passzolna ha nem lehet(néhány jómozgású cigánygyerek csinálta ezt még anno, igazából csak a csapat kárára
  bár itt a végén 2 ember között bokából odatehette volna Janinak, nem tette és amikor beljebb ért a kp-ja is csak állt egy helyben.
  11:17-Tényleg elpasszolja, az meg pech hogy az ő oldalán jön a kontra. Viszont a másik védő oldal is eléggé szabadon fogja azt a sárga gyereket aki átveszi, viszont itt már fejben ő is összetörhetett
  Én meg ezek után Danilovicnak montam volna hogy ne hozzon meg nem oldható helyzetekbe a felelőtlen kidobásaival.

 • JuveFan1897

  “Írhatsz itt bármit. Pontes nekik az Isten”

  Javaslom hallgasd meg a hétfői élő adásunkat, és akkor rájössz, hogy nem így van.