Egyszerű a képlet

Az elmúlt hetek csak a számolgatásokról és a matekozásról szóltak. Az utolsó forduló előtt leegyszerűsödött a képlet, és mivel nyilván mindenki tisztában van azzal, hogy milyen eredmény jó nekünk, így nem is feltétlenül erre hegyezném ki ennek a cikknek a lényegét, sokkal inkább az esélylatolgatásé lesz a főszerep.

formula

Azért a rend kedvéért lássuk a tényeket: három csapat eshet még ki, rajtunk kívül a Diósgyőr és az MTK veszélyeztetett. Így az utolsó fordulóban csak két meccsre kell koncentrálnunk: a Diósgyőr – DVSC összecsapás mellett fél szemmel a Paks – MTK találkozót kell majd követnünk. Lássuk, hogy milyen kimenetelek lehetségesek.

kieso

Amint az látható, összesen kilenc lehetséges kimenetelt kell vizsgálnunk. Ebből csupán egyszer lenne kieső a DVSC, és kétszer a DVTK, a maradék hat eshetőségben egyaránt az MTK búcsúzna. Így ha csak a száraz statisztikát nézzük, akkor jól látható, hogy az MTK van a legnagyobb bajban, míg mi biztonságban érezhetjük magunkat. A kilencből tehát egy kimenetel van, amikor mi esünk ki, viszont ennek esélye egyáltalán nem elhanyagolható, hiszen bőven benne van a pakliban, hogy az MTK a hazai csapat számára viszonylag tét nélküli meccsen begyűjti a három pontot, mi pedig a mezőkövesdi katlanban vereséget szenvedünk a Diósgyőrtől.  Mindez persze csak a matek, hiszen ennél jóval komplikáltabb a helyzet. Az MTK sorsa a saját kezében van, hiszen ha legyőzi a Paksot, akkor biztosan bennmarad, ez esetben pedig a mi meccsünk vesztese búcsúzik (döntetlen esetén pedig a DVTK). Viszont az MTK-nak csak a győzelem jelent bennmaradást, minden más esetben függetlenül a másik meccs eredményétől ők a kiesők. A helyzet a mi meccsünkön is “egyszerű”, hiszen annak a győztese is biztos bennmaradónak tekinthető. Döntetlen esetén pedig mindkét csapat megmenekül, ha az MTK nem nyer.

Alapesetben tehát mindenkinek a saját meccsére kell koncentrálni, azaz mindenkinek a saját kezében van a sorsa. De mi van akkor, ha nem jön össze a döntetlen, és kikapunk? Sajnos akkor nagy baj van. Én valamiért biztosra veszem, hogy az MTK valahogy begyötör egy gólt a Paksnak, és behúzza a meccset. Bár a hazaiknak még olyan szempontból nem mindegy az összecsapás, hogy vereség esetén lecsúszhatnak a hetedik helyre (az alsóházi csapatok jövőre eggyel kevesebb hazai meccset játszhatnak a szezonban), de az Újpest ferencvárosi győzelmére keveset tennénk, vélhetően ők is így vannak ezzel. Ha a Mezőkövesd meg tudta őket verni, akkor az MTK is meg fogja tudni. Úgyhogy nem szabad abban bíznunk, hogy az MTK úgysem nyer, nekünk ki kell kaparnunk legalább egy döntetlent.

 • Pántye Szabolcs

  Ma egy rendkívül megalapozott forrásból azt az információt kaptam, hogy a Loki
  KIESIK!

  feldobtam egy érmét (irás kiesik, fej nem). Kb. ennyi értelme van most matekozni ezen, totál megjósolhatatlan a csapatok játékosainak a lelkiállapota, a politika befolyása, stb.stb. miatt.

 • Kálmán Horváth

  Fülemben cseng ez a “Minden meccset meg szeretnénk nyerni!” című Csertői szösszenet. Ha ez tényleg nem egy utolsó forduló lenne, még a tippmixen is megraknám H-ra, tudván milyen jól is tud játszani a Paks és az MTK mennyire az antifoci képviselője. De csak magunkban bízok. Vagyis szeretnék…

 • DEBRECENIVSC

  Itt mindenkinek a saját kezében van a sorsa kivéve a Paksnak, az az egy lehetőség csak akkor jön be ha megint olyat produkálunk mint a kövesd vagy a Honvéd ellen, nem hiszem, hogy még egyszer előfordulna, a DVTK meg előtte a puskaporát remélhetőleg hiszen ők is tehettek volna róla, hogy most ne legyen tétje egyik csapat számára sem az utolsó meccs. az tuti hogy az MTK-nak csak a győzelem elfogadható, semmi más, reméljük sportszerűen legalább egy xre hozza a meccset a Paks és nem tojik bele vagy adja le.

 • Gabor L Molnar

  Ami nagyon, nagyon szomorú, hogy a keret azért NEM lenne annyira kutyaütő: Danilovics – x, x, Brkovics, Osváth, Jovanovics- Feltscher, Filip, Tőzsér, Holman, Mengolo, – Handzic. Azon szerintem nem vitatkozunk, hogy már csak ebből a gárdából SOKKAL többet kellett volna kihozni.

 • Tylla

  Ha nekünk kell kiesni, akkor ez azt jelenti, hogy valaki meg akarja venni a Lokit, de egy NB2-es csapat olcsóbb, mint egy NB1-es.

 • Jamen

  Akkor kezdhetsz nyugtalankodni, mert megvan az új tulajdonos….

 • OnlyLoki

  Ki az? Mészáros Lőrinc? Habony Árpi? Soros György? Halljuk a tutit!

 • sanchez

  Andy Vajna?

 • OnlyLoki

  Az ilyenkor szokásos pletyka, minimális valóságtartalommal. Nem örülnék neki, ha bukik a rezsim, az oligarchák is eltűnnek.

 • Cor Blimey!

  Azt azért ne felejtsük el, hogy a fenti listából Osváth, Feltscher, Mengolo és Handzic idén télen – a felkészülési időszak végén – érkezett már. (Tavaszi pontátlag 1,38; őszi pontátlag: 0,86) Sőt, Filip és Tőzsér is csak a 7. forduló után jöttek, a 8. fordulóban játszottak először. Holman is sérüléssel bajlódott, a 10. fordulóban játszott először végig mérkőzést. (Előtte az 1., illetve a 7. és 8. fordulóban kapott némi lehetőséget.)

  A fenti 10 játékosból mindössze 3 olyan van, akikkel egész idényben számolhattunk: Danilovics, Brkovics, Jovanovics. Idény közben cserélődött le a csapat fele, ami nem könnyíti meg a szakvezetők sorsát (bárkiről is legyen szó). Az utóbbi időben pedig folyamatosan javuló eredménysort produkáltunk: például a tavaszi tabellán középcsapat vagyunk, előző 10 fordulóban 7., előző 5 fordulóban 5. helyen lennénk.

  Másrészt, a listát olvasva érdemes végiggondolni, hogy a nálunk húzóembernek számító nevek az NB1 többi csapatába beférnének-e. Sőt, tovább megyek: Kiemelkednének onnan? Ott is húzónevek lennének? Ezt – és a korábbi évek kereteit is – végiggondolva szerintem nem meglepő, hogy nem vagyunk (komoly) tényező az idei szezonban… Sajnos.

 • Lajos Molnár

  IME A TAVASZI EREDMÉNYESSÉGÜNK ! LÁSD MÉG A FRADI ÉS VASAS TELJESITMÉNYÉT IS: MOST MÁR CSAK A BANDI TELJESITMÉNYÉVEL kell learatni a babért az éves 8.helyet

  a Tavaszi szezon állása (20–32. forduló

  # Csapat M GY D V G+ – G– GK P

  1. Videoton FC 13 8 4 1 26–8 +18 28
  2. B Honvéd 13 8 4 1 22–13 +9 28.
  3. Paksi FC 13 6 3 4 22–12 +10 21

  4. Ferencv. TC 13 5 4 4 18–17 +1 19
  5. DEBRECEN 13 5 3 5 19–19 0 18

  6. Haladás 13 5 2 6 19–21 −2 17
  7. Vasas SC 13 5 2 6 19–21 −2 17
  8. MTK 13 4 4 5 13–14 −1 16
  9. Diósgyőri VTK 13 4 4 5 14–19 −5 16
  10. Újpest FC 13 4 3 6 17–23 −6 15
  11. Mezőkövesd 13 3 3 7 17–31 −14 12
  12. Gyirmót FC 13 1 5 7 11–19 −8 8
  Utolsó frissítés: 2017. május 20.

 • Jamen

  Kérd meg a Miskolciakat, őt majd megmondják neked! Aztán vagy Ő lesz, vagy más…..