Semleges Térfél – #19. LIVE

A Semleges Térfél online műsor, ahol magyar csapatok szurkolói beszélgetnek a fociról feketén-fehéren. Ezúttal is a megszokott módon és megszokott időben, vasárnap este 19 órától kezdünk.

st

Az utolsó fordulót követően minden nyitott kérdésre választ kaptunk, így az adás témája nem is lehetne más, mint a 33. forduló értékelése.

19 órakor kezdődik az ÉLŐ adás!

 • LebesgueStieltjes .

  csibu, még mindig részeg vagy 🙂
  16 csapatnál 30 meccs volt, most 33, tehát most több meccs van egy szezonban.

 • csibu

  Igen, éreztem közben is hogy valami nem stimmel. De azért voltak olyan szezonok ahol több csapat volt. Viszont az változatlan, hogy mivel kevesebb csapat van, kisebb az esélye, hogy valaki a gyengébb csapatoknak vág majd 5-öt és azzal biztosítja be a gólkirályi címét.

 • LebesgueStieltjes .

  Ez nem igazán jellemző az utóbbi években, a magyar bajnokságban nincsenek akkora minőségbeli különbségek az első és az utolsó között, mint mondjuk a spanyolban, ahol céronáldó 4-5 gólokát vág a kisebb csapatoknak. De a spanyol különleges olyan szempontból, hogy a Barca meg a Real gyakorlatilag egyeduralkodók évek óta.

  Egyébként érdekességképp megnéztem, hogy a 12-13-as szezonban volt utoljára olyan gólykirály (Coulibaly), aki mesterhármast is rúgott a szezonban, de tény, hogy a magyar csatárok itthon nem tudnak maradandót alkotni. Utoljára Bajzát (!) volt, aki magyarként eljutott 20 gólig egy szezonban.

 • narrator

  Kiegészítésül: 33 bajnoki meccsnél többet utoljára a 2001-02-es évadban játszottak.