Most kellene kiszállni

Az elmúlt hetek másról sem szóltak a DVSC háza táján, mint az edző- és tulajdonosváltás kérdése. Az edzőkérdés világos volt mindenki számára, hiszen Herczeg András csak ideiglenesen ugrott be a DVTK ellen, így keresni kellett valakit, aki a következő szezontól irányítja a csapatot. Sokáig húzódott a dolog, ennek pedig a tulajdonos kérdésessége (is) volt az oka. Ugyanis az elmúlt hetekben a háttérben komoly mozgolódás volt. Bár a nyilvánosság számára ez csak az elmúlt héten vált világossá, már hetek óta hallani lehetett pletykákat.

szima

Mivel a bulvárlapok már kiteregették a kártyákat, így mi is nyílt lapokkal játszunk: az elmúlt hetekben több hír is felröppent, hogy befektetők megvennék a DVSC többségi tulajdonrészét. Az egyik ilyen jelölt az egyik hazai energiaitalgyártó vállalat lett volna, akiknek Szikszón van telephelyük. Volt szó külföldi lehetőségekről is, az egyikük, és egyben állítólag a legkomolyabb érdeklődő a görög Evangelosz Marinakisz volt, aki egyébiránt az Olympiacos tulajdonosa is, illetve a nyáron megvette a szebb napokat is látott Nottingham Forrestet (számunkra ezután vált világossá, hogy ez a vonal már aligha él). Illetve az utóbbi hetekben szóba jött a kínai vonal is, és úgy tudjuk, hogy ők talán még most is képben vannak. Hogy végül miért nem lett semmi az üzletből? Mindenki döntse el maga.

Szima Gábor rengeteget tett a DVSC-ért, és akármi is történik a jövőben, az ő neve már örökre bekerül a DVSC históriás könyveibe. Akkor vette át a DVSC-t, amikor a csapat az egyik mélyponton volt, és pár év alatt páratlan dolgot épített fel. Megnyertük hétszer a bajnoki címet, hatszor a Magyar Kupát, bejutottunk a Bajnokok Ligája és az Európa Liga csoportkörébe, egy szóval tíz év alatt olyan dolgokat ért el a csapattal, amiről ma egy Ferencváros vagy egy Videoton csak álmodozhat a temérdek állami pénzével. Ezt soha senki nem fogja tőle elvenni, és a legelvakultabb ellenlábasa is kénytelen elismerni ezen érdemeit. DE! Az utóbbi évek már nem a sikerekről szólnak. Sokszor leírtuk már, a BATE meccs volt a fordulópont. Bár már voltak előzményei a helyzetnek, de szerintem ott akkor tört el benne végleg valami. Ami tény, hogy azóta lényegesen kevesebb pénzből gazdálkodik a klub, mint előtte (már ami a tulajdonosi hozzájárulást illeti, az ilyen-olyan állami és MLSZ pénzeket most hagyjuk). Számtalan olyan húzása volt, ami hogy is fogalmazzak… nem teszik őt szimpatikussá. Most felhozhatjuk példaként az akadémián be nem fizetett villanyszámlát, a méltatlanul eltávolított játékosok esetét, vagy épp azt, hogy csak lepattanókat igazolunk, és komoly erősítésünk alig akadt az elmúlt években (pedig a kaszinókat nem a két szép szeméért kapta).

A legfrissebb példa Leonel Pontes esete volt. Bár nem így volt lekommunikálva, és sokan meg vannak győződve arról, hogy ez biztos hazugság, de higgyétek el, a portugál tréner nem sok támogatást kapott a vezetőségtől. Az kiderült, hogy Pontes nem jó edző (vagy legalábbis jelen körülmények között biztosan nem tudta ezt bebizonyítani). Bár azt továbbra is tartom, hogy vele legalább volt valami elképzelés, koncepció a játékunkat illetően, de ezzel az állománnyal ez nem működött. Tény azonban, hogy Pontes nem kapta meg a minimális támogatást sem. És ezzel nem őt fogom mentegetni, bár tudom, hogy sokan még mindig azt hiszik, hogy Pontes nekünk az etalon. De például az, hogy egy egyszerű kis tolmácsot sem kapott, az nonszensz (higgyétek el, lett volna lehetőség rá, hogy alkalmazzon a klub egyet, csak épp hajlandóság nem volt rá).

nb1keret

Jelenleg ők alkotják az első csapat keretét. 22 játékos, akik közül négy még nem játszott az első osztályban, további ketten is csak néhány percet. A maradék 16-ból van három használhatatlan légiós, három öreg, kiégett magyar, ketten nagyon hosszú ideig nem játszhatnak még súlyos sérülés miatt, egy közel áll ahhoz, hogy távozzon, egynek pedig lejár a szerződése. Ez így testvérek között is 6, azaz HAT használható futballistát jelent, akikkel hosszú távon számolhatunk (segítünk: Szatmári, Jovanovic, Ferenczi, Filip, Tőzsér, Könyves).

Holnap egyébként megkezdi a felkészülést a csapat, csak az a kérdés, hogy lesz-e legalább egy kezdőcsapatra való játékos, akinek lehet edzést tartani. Ha már a szakmai stáb szóba került: Herczeg Andrást sikerült meggyőzni arról, hogy vállalja el. Nincs ezzel semmi baj, ő egy legenda, bizonyított már nem egyszer. Bár tény, hogy nem vele fogunk ismét a bajnoki címért harcolni. De például az is nonszensz, hogy egy nappal a felkészülés kezdete előtt jelölték ki a segítőit (ha nem így volt, és már rég eldőlt, akkor az a nonszensz, hogy ezt most kommunikálják le, miután már sajtóvisszhangot kap a dolog). És hogy kik lesznek a segítők? Bücs Zsolt, aki annak idején már volt a stábjában, Györky Gábor, aki a Kondás-féle fertő egyik vezéralakja volt, és Erdélyi Miklós, aki Zdenek Scasny óta a kapusedzőnk (apropó, ő vajon kinek fog holnap edzést tartani?).

Momentán romokban hever a keret, nincs kapusunk, alig van épkézláb, minőséginek nevezhető játékosunk, az utolsó értékünket, Holman Dávidot valószínűleg idén nyáron eladjuk. Jövőre már légiósból is kevesebbet alkalmazhatunk, ha nem akarjuk elbukni a milliós MLSZ pénzeket, márpedig a magyar játékosokért fizetni kell (legalábbis azokért, akik legalább kettő egyenest tudnak rúgni a labdába). Milyen csapatunk lesz így? Majd megint az utolsó napokban fogunk kapkodni, mire mindenhol kialakulnak a végleges keretek, amikorra már a jó játékosok elkelnek, és csak a selejtek vannak csapat nélkül? Hogy lehetnek így komolyabb céljaink jövőre?

Maradjunk tehát annyiban, hogy sokat köszönhetünk Szima Gábornak, de láthatóan nem szívügye már a DVSC, így pedig fölösleges nyűg mindkét fél számára a másik. Már ott tartunk, hogy a nagy dérrel-dúrral megrendezett szurkolói ankétokra sem hajlandó eljönni. Most kellene kiszállni, amíg még van lehetőség arra, hogy visszaálljunk a helyes útra. Ha tovább húzzuk a dolgokat, akkor valószínűleg az lesz a vége, ami az eleje volt: úgy száll majd ki a klubból, ahogy annak idején átvette, a csőd szélén, a másodosztályba kiesve… Az lenne csak az igazi keretes szerkezet…

 • Tom Tom

  EGYETÉRTEK…SZÍVEMBŐL SZÓLTATOK!!!!!!!!!!
  KÖSZÖNJÜK SZIMA ÚR!!(JOBBRA EL)

 • Severus

  Nem értem. Nem azért kapta a kaszinókat, hogy fenntartsa a csapatot? Akkor miért adná el? Nem lehet, hogy Andy bácsi benyújtaná az igényt ezekre kaszinónak csúfolt játéktermekre is? Ezekkel a az állítólagos vásárlókkal ő tárgyalt vagy valaki más?

 • AirSanyi

  Igazából nem tudom honnan szedtétek ezt a keretet, de sikerült kihagynotok jó pár játékost: Mészáros Karol, Takács Tamás, Sós Bence, Bokros Tibor, Kinyik Ákos, Berdó Péter.
  Az más kérdés, hogy velük sem vagyunk sokkal előrébb..
  Plusz a játékosokhoz fűzött megjegyzésekkel sem tudok teljesen egyetérteni. Mengolo például szerintem az egyik legjobb volt, mikor már kezdett felépülni a sérüléséből. Egy jó alapozás után belőle még akármi is lehet.

 • Jamen

  És akkor nem beszéltünk Balogh Jánosról és Ognjen Djelmicről, akiknek még mindig élő szerződésük van a klubbal!

 • Jamen

  Nem, a tolmács tárgyalt, de valakinek a szavait csak fordította!

 • EtaBeta

  Teljesen egyetértek veled JuveFan! Ha a szívünkre tesszük a kezünket és az utóbbi évekből indulunk ki akkor a legjobb forgatókönyv szerint nyár végére megérkezik majd 4-5-6 szerződés nélküli légiós, akik közül ha mindenki játszik komoly bevételektől esik el a klub (ezt egyébként teljesen elképzelhetőnek tudom tartani, a logikát viszont már nem látom mögötte). És a motivációs tényezőkről még nem is beszéltünk.. Ha minden így megy tovább, akkor nagyon csúnya szezon és annál is csúnyább folytatás előtt állunk, gondolok itt az NB2-re. Szomorú ezt látni, úgy hogy olyan csapatok vannak előttünk akik néhány éve csak a hátunkat nézték.

 • JuveFan1897

  A keret forrása? dvsc.hu… https://www.dvsc.hu/csapatok/nb-i-es-keret
  Ők alkotják JELENLEG az első keretet, ők kezdik el holnap a felkészülést.

  (Mészáros Karol télig kölcsönben van, Takács Tamás gyenge, Sós Bence ha marad akkor +1 használható játékos, Bokros Tibor, Kinyik Ákos, Berdó Péter no comment)

 • Sanyi Tóth

  Inkább az a kérdés, hogy te honnan szedted ezeket a neveket? Tény, a felsorolt játékosok közül valamennyien álltak kapcsolatban a DVSC-vel. Ellenben Mészáros Karol télen a Haladáshoz szerződött, Takács Tamás Nyíregyházán játszott tavasszal. Bokros nyáron jött, majd azzal a lendülettel távozott is, érdemi megmozgulás híján. Sós Bence Kövesdről remélhetőleg visszatér, de jelenleg ő sem tagja a keretnek. Kinyik az isten tudja hol van momentán, de nem itt, hála a jó égnek…

 • Sanyi Tóth

  Ami pedig Baloghot és Djelmicet illeti, előbbi ma minden létező felületen megköszönte az elmúlt évtizedet a Lokinak, Paksra igazol, bár ez hivatalosan nem lett még bejelentve, ami nyilván a klub kommunikációjának elégtelen működését szimbolizálja. Ami pedig Djelmicet illeti, őt száműzték az NBIII-as kerethez, felnőttek között már nem léphet pályára, csupán egyfajta könyöradomány neki az, hogy itt készülhet addig, amíg nem talál magának klubot.

 • JuveFan1897

  Kevered Baloghot és Verpeczet. Utóbbi köszönt ma el, előbbi táppénzen van már 3 éve.

 • Sanyi Tóth

  Uh, jogos…

 • Madridista

  van olyan aki ki fog járni a meccsek látva az összképet ha semmi se változik?:D

 • Madridista

  a Balmazújváros átveszi a helyünket az nb1-ben?

 • Róbert Mándi

  Az energiaital gyártó cégről én is tudtam(Hell) a Kínai vonalról nem.A görög vonal szintén meg volt( nem a sajtóból).De a poén az egészben Szima minden vevőjelöltnek más árat mondott.Az önkormányzatnak pl. 1milliárd Ft.

  De Szima úr Köszönjük!Szép volt,jó volt , de ennyi….EL KELLENE MENNI!!!

  Simon és Litauszkisz ingyen volt, senki nem tárgyalt velük.Köteles Belgiumba vergődik,nem tudjuk haza hozni!Böle Lukácsot meg elpazaroltuk a lehetőséget!!

 • Róbert Mándi

  Djelmicset keretbe!Szekulics a levesbe!!!!

 • JuveFan1897

  Én ott leszek.

 • Róbert Mándi

  Ha a csapat nem kutyaütőkből áll majd!S nem kell minden meccsen agyvérzést kapjak.(Meg még fizessek is érte,hogy megbolonduljak….)

 • AirSanyi

  Igazad van Karollal kapcsolatban. Rosszul emlékeztem a kölcsön időtartamára. Viszont a hivatalos honlapnak már rég nem hiszek semmiben. Szerintem jó pár név csak a cicoma kedvéért van ott, hogy legalább darabra meglegyenek. Nem lepődnék meg, ha a lejáró szerződésű játékosok (Dusan, Mészi, Nagy Zoli) közül senki nem lenne ott a felkészülés első napján.

 • Layash

  Amikor a kaszinó ügylettel össze láncolták a DVSC-t és Szima Gábort, már akkor sokunknál kérdés volt, hogy kinek lesz ez jó, fel lehet-e majd oldani ezt a köteléket?
  A klubnak volt már valami haszna a kaszinóból?
  Jó ideje csöndben vannak az érintettek, de emlékszünk még a bili loccsanásra, amikor a klubnak járó részről Szilágyi lemondott Szima javára.
  Azzal lett magyarázva az eset, hogy a klub kölcsön adta a pénzt, amit Szima vissza fog fizetni… itt el is veszett a fonál, nincs további kommunikáció a klub részéről.
  A kérdés továbbra is az, hogy tud szétválni a DVSC és a “Szima kft”, ha össze vannak láncolva a kaszinón keresztül.
  Az is elég régi hír, ami egy gazdasági napilapból derült ki, hogy az okmányok szerint a tulajdonos Ifj Szima Gábor, a papa a nevére íratta a részvényeket, igaz a gyerek egyszer sem szólalt meg a DVSC-vel kapcsolatban, a ritka megnyílvánulások továbbra is az apától jöttek.
  Ez így minimum ügyeskedés, de inkább több annál.

 • DEBRECENIVSC

  Ezt leírtam már valahol, de lehet hogy csak le akartam:
  “Most felhozhatjuk példaként az akadémián be nem fizetett villanyszámlát..”

  A lényeg hogy felelőtlenség lenne egy embert okolni a történtek miatt,
  Tudtommal a cégben a DVSC-nek,a városnak és az egyetemnek is közel ugyanakkora része van.

  A többivel nagyjából egyet lehet érteni, bár ha Herczeg nem kapja meg a támogatást akkor kicsoda?

  Nagy Kevin valszeg felkerül a DEACból, ha még nem került fel+ akik még kölcsön vannak még:
  Sós,Takács,Bokros,Berdó,Kinyik várhatóan csatlakoznak.

 • DEBRECENIVSC

  És? Bőle padozni megy, majd az FTC-be, ha ez neki megéri akkor hajrá, a posztján csak olyanokkal kell megküzdenie, mint Varga,Lovrencsics + az új argentín srác jobb oldalon, baloldalon Moutari meg Radó, annyi esélye van hogy kipróbálják, ha extrán teljesít játszani fog, ha nem, csere lesz.

  Simon, Litauszki csak “hazatért” várható volt, hogy Újpestre térnek vissza,
  Pölöskei,Hidi,Iszlai,Debreceni András,Griffiths(?)és más lepattanók közül kell csábítgatnunk.

 • Layash

  Az említett számla be nem fizetésnek is köszönhetően az akadémiát kivették Szima kezei közül, ahhoz már nincs közvetlen köze.
  Közvetlenül persze van, és a város is felelős az ott kialakult helyzetért, az akadémián rendet kellett volna csinálni a portugálok érkezése előtt, vagy közvetlenül az érkezésük után, de ezt elmulasztották, sőt a három portugálnak valódi döntési jogok nélkül kellett volna dolgozni, kezdetektől ment a fúrás. Ebben tetszik, vagy sem, de Herczeg András is negatív szereplő lett, edzőként sikeres, de az akadémia vezetőjeként nem volt az.
  Ki vezeti most az akadémiát?

 • bakberci

  Stork egy ilyen kaliberű keretet állított össze legutóbb.

 • Madridista

  továbbra is szurkolok a csapatnak,de ez jelenleg kiábrándító

 • Jamen

  A kaszinóról annak idején egy politikai döntés született, amit azóta is kijátszanak.A DVSC Futballszervező ZRT tulajdonosi szerkezetét bárki megnézheti a cégkivonatban, nem kell ehhez egy gazdasági napilap.Mindenki láthatja, hogy ki a tulajdonos és ki az elnök, aki nem tulajdonos, de egyedül jogosult döntéseket meghozni.

 • Jamen

  No görög vagy litván lett Litauszki?Egyébként Simon és Litauszki annyira újpesti kötödésú, hogy kár is lett volna velük tárgyalni.Nem ők kellenek ide!

 • tiberius

  Nagyon jó korrekt írás! Tudom nem vagy rá szorulva de egy sörre vendégem vagy,mert történjen bármi én is ott leszek a hazai meccseken.Valoban nagyon sokat köszönhetnek a debreceni drukkerek Szima Gábornak de sajnos neki is be kellene látnia,hogy tovább kellene lépni igy vagy úgy.Azokat az eredményeket élményeket amelyeket a CsAPATTAL átéltünk senki nem veheti el tölünk!
  Lehet,hogy nem akarja bizonytalanságba taszitani a LOKIt,s ezért nem adja még el?????Elég sok érdekes befektető volt már itt Magyarországon az utobbi években!
  Elnézem a transferen a csapat értékét s elkeseritőnek tarom a jelenlegi helyzetet 5,53 mill. az érték akik most még itt vannnak.De ha megy még Holman,Brkovics akkor még rosszabb a helyzet…..pénz meg nincs igazolásokra!!!

  Nincs könnyű dolga Herczeg Andrásnak,be kell épitenie a fiatalokat s eredmények is kellenek.Én drukkolok neki,hogy sikerüljön!!!

 • László Kiss

  Akkor egy kis magyarázat az általad említett játékosokhoz. Bokros Tibor már akkor sem volt nb1-es szintű játékos amikor leigazolták. Valószínűleg egy “pénzügyi tranzakció” részeként került hozzánk. A többi játékosról pedig kijelenthető, hogy akkor szeretnék viszontlátni a DVSC-t amikor a hátuk közepét! Mindegyikük csalódott ebben a csodálatos klubvezetésben és pont eleget hazudtak már nekik ahhoz, hogy elmeneküljenek innen.

 • AirSanyi

  Köszi, de nem szorulok rá a magyarázatra. Pontosan tudom, hogy mekkora “erősítések” ők, de mivel élő szerződésük van, így gondoltam illő megemlíteni őket.

 • Csaba Molnar

  Új tulajjal lehetne a 0-ról kezdeni, de a LOKI nem kapja meg ezt a lehetőséget…
  Annak idején “aranybányának” nevezett micsoda (kaszinó) nem igazán váltotta be a reményeket, legalábbis a klub nem profitál ebből a kapcsolatból.
  Az persze más lapra tartozik, ki annak a cégnek a tulajdonosa akitől a kaszinó bérli a gépeket és az milyen árakat diktál…

 • László Kiss

  Az első edzésen a képek alapján a klub közlésével ellentétben sem Chuka sem Mengolo nem vettek részt. Van valamilyen információtok róluk, szokásunknak megfelelően hosszabb szabadságot kaptak csak erről nem nyilatkoztak?

 • JuveFan1897

  Bár infónk nincs róla, én arra tudok tippelni, hogy afrikaiként hosszabb szabadságot kaptak.

 • Róbert Mándi

  Ez mind igaz!!A felsoroltakat pakban mind ide kellene hozni bár Griffithsben nem vagyok biztos.

 • Deb.

  Ma kora délután láttam Mengolot, egy Lokis VW-ben

 • Deb.

  Fotók alapján, Takács itt volt az első edzésen

 • Kálmán Horváth

  Jó volna egy Milan-féle példát látni (kicsiben). Eladták, jött az új befektető, 2hét alatt odavitt egy pár ígéretes játékost. Még éppen beleférne az időbe…

 • Severus

  Maradt HB.

 • joel

  horvath ferivel? nem hinnem…meg amugy sem.

 • joel

  “Chuka…a lathatatlan legio(s)” Ez kurva jo! 😀 (de tenyleg,hol a picsaban volt a Paks meccs ota??? Lol. )

 • joel

  Es azt akkor miert? 😀 Messzebb van? 😀

 • öcsisajt

  Van a Dehir.hu egy hosszabb nyilatkozat és egy videó Herczeggel el kell olvasni azt nem kell hiú ábrándokat kergetni. Be kell látni.hogy Szima fejőstehénnek nézi a Lokit és nem hajlandó jobb játékosért pénzt adni. Csak olyan 12 egy tucat igazolások vannak,lesznek. Ez van majd 15000-2000 néző előtt el focizgat a csapat azt a 7-10 hely környékén éppen bent maradva el leszünk??

 • öcsisajt

  Bandi nyilatkozott,hogy hiányzik az erős debreceni mag a csapatból?? Könyörgöm ki irányította az utánpótlás képzést az akadémián? Az hogy évek óta nincs játékos akit be lehetne építeni,kinek a hibája? Az,hogy olyan edzőnek titulált emberek foglalkoznak gyerekekkel fiatalokkal akikre max a kutyámat bíznám? Ezen kellene elgondolkodni az illetékes elvtársaknak,vezetőknek,tulajdonosnak!!!

 • OnlyLoki

  Berlusconi belátta, hogy nincs tovább, és ha az imádott klubját a régi fényében akarja látni, akkor el kell adnia azt egy tehetősebb befektetőnek. A búcsúzáskor a Milan ultrái megénekelték a nevét, és transzparenssel, sokan sírva búcsúztak el tőle. Félek, ezt Szima már eljátszotta, és ha nem fogunk elindulni pozitív irányba és kiesünk, akkor ő lesz a leggyűlöltebb ember a Nagyerdőn akkor is, ha tudjuk, a körülmények és a politika nagyban hozzájárult a mostani helyzethez.

 • Róbert Mándi

  Sajnos burkoltan én is azt vettem ki a szavaiból,hogy nincs könnyű helyzetben mivel NO MONEY! és nincs hajlandóság se Szima részéről.Meg szeretne egy kis támogatast kérni,hogy ebben a trágya helyzetben bíztassuk a csapatot meg őt is!!!
  Illetve a riporter szerint nem nézik a szurklók jó szemmel a légióskat.DEHOGYNEM!!Csak tegyenek le olyan teljesítményt mint anno (Gojan,Ilea,Radu Sabó,Tomic,Habi,Bogdanovics,Sidibe,Coulibaly,Novakovics,Polekszics vagy most Dusan meg Danilovics és Jovanovics!! ….)ENNYI!Ezzek közül nem egy volt közönség kedvenc!!!

 • Tom Tom

  Tisztelt Elnök Úr!
  Reméelm olvassa a Lokiblogot és ezt az írást.
  Kérjük, sőt könyörgünk vagy vegye újra komolyan a klubot vagy adja el végre!!
  Ha még jelent önnek valamit a DVSC cselekedjen minél hamarabb!!!

 • Tom Tom
 • Gorcsev Iván

  Ja igen, az ankétok. Hogy mondta már Szima: ” Ezután 3 havonta lesz szurkolói ankét!” Hát persze… Ha az üzleti életben is ennyit lehet adni a szavára, akkor nem csodálkozom, hogy itt tart szeretett klubunk. Amúgy meg az az igazság, hogy lassan már nem is érdekel az egész…

 • Róbert Mándi

  Àmen!!!

 • elvill miszki

  húúúú! Apám! Mekkora Nevek! Sósnak esze ágában sincs maradni, ha nem adjuk el, nézd meg a hozzáállását majd. “Takács már bizonyított” itt is, egy középszerű nb2-es csapatban sem tudott egyébként kiemelkedni! Bokrost kár elhozni balmazról, egyébként nem nb1-es szintű. Berdó szintén, hisz egy középszintű nb2-es csapatból ő sem tudott kiemelkedni. Kinyik meg egy előzőhöz hasonló csapatban alig kapott lehetőséget. Nagy Kevinék meg simán kizúgtak az nb3-ból… most mi van akkor? Hol is a csapat?

 • elvill miszki

  húúúú! Apám! Mekkora Nevek! Sósnak esze ágában sincs maradni, ha nem adjuk el, nézd meg a hozzáállását majd. “Takács már bizonyított” itt is, egy középszerű nb2-es csapatban sem tudott egyébként kiemelkedni! Bokrost kár elhozni balmazról, egyébként nem nb1-es szintű. Berdó szintén, hisz egy középszintű nb2-es csapatból ő sem tudott kiemelkedni. Kinyik meg egy előzőhöz hasonló csapatban alig kapott lehetőséget. Nagy Kevinék meg simán kizúgtak az nb3-ból… most mi van akkor? Hol is a csapat?