Céltalan felkészülés

Még csak néhány hete ért véget a viszontagságokkal teli 2016-2017-es szezon, máris az új, 2017-2018-as szezonra fókuszálunk. Idén is rövid volt a szünet, hiszen a május végi szezonzárót követően nagyjából kéthetes pihenő jutott a játékosoknak, ez azonban nem jelenti azt, hogy megállt volna az élet ez idő alatt, hiszen általában ilyenkor zajlanak az egyeztetések az esetleges új igazolásokkal kapcsolatban, és optimális esetben a felkészülést már úgy kezdi meg a csapat, hogy a keret nagyjából háromnegyede összeállt – ez van normális esetben, normális csapatoknál. De mi nem is a Loki lennénk, ha nem mi lennénk a szabályt erősítő kivétel: a vezetők gyakorlatilag a töküket vakargatták az eltelt időszakban, és nemhogy nem erősödtünk, hanem egyenesen gyengültünk.

edzes_nyar_720

Múlt hét csütörtökön, azaz június 15-én kezdődött egyébként a felkészülés, amit elég zavaros várakozás előzött meg. Erről már írtunk a múlt héten, sokáig a levegőben lógott a tulajdonosváltás, ám Herczeg András vezetőedzővé kinevezése után (erre június 8-án került sor hivatalosan) szinte biztossá vált, hogy nem változik semmi. Az addig eltelt időszakban erősítéseknek még csak a hírét sem lehetett hallani, ellenben elköszöntünk egy csomó felesleges játékostól: szép sorban távozott Handzic, Kelava, Suk, Feltscher és Verpecz, illetve a kölcsönjáték leteltét követően Osváthttól és Danilovicstól is búcsúznunk kellett (őket kettejüket speciel sajnálom). De rajtuk kívül még a levegőben lóg Brkovics, Holman, Chuka és Mengolo távozása is. Ez összességében 11 játékos, akik közül 6-7 alapembernek számított a tavasszal. Mindeközben olyan félelmetes erősítéseket hajtottunk végre, hogyaszongyahogy: Takács Tamás, Berdó Péter, Varga Kevin, Kuti Krisztián, Kinyik Ákos. Nem kell megijedni, őket nem leigazoltuk, “csak” visszatértek a kölcsönből. Hogy azért egy jó hírről is beszámolhassunk, épp tegnap jelentették be Sós Bence visszatérését, na neki legalább tényleg örülünk.

Egyébként röhejes, hogy Herczeg András szakmai stábját pár nappal a felkészülés kezdete előtt nevezték meg, akkor is csak azért, mert a sajtó részéről érdeklődtek a nevek iránt. Ami pedig az átigazolási politikánkat illeti, azzal sikerül alulmúlnunk minden korábbi évben bemutatott produkciónkat. Herczeg András egy interjúban a távozók pótlásáról beszélt, azaz erősítésekről szó sincs, örüljünk, ha sikerült a lyukakat befoltozni. Arra például nem tudom, hogy volt-e valaha példa magát profinak nevező klubnál, hogy kapus nélkül kezdjenek el egy felkészülést. Persze, mondhatjuk, hogy itt van Szabados István és Kovács Péter, biztosan tehetségesek mindketten, de aligha ők lesznek a kezdőkapusok jövőre. Vagy ha igen, akkor tényleg komoly baj van (és ezzel nem a két említett játékost degradálom le). Jobboldali védőnk pillanatnyilag nincs, ha csak az eredetileg középpályás Jovanovicsot ide nem számítjuk, középső védőnk fixen Szatmári, Mészáros és a folyton sérült Szilvási van (Brkovics még nem biztos, hogy marad), bal oldalra pedig továbbra is Völgyi van, tehát nincs senki. Ja de, Ferenczi, aki szintén nem védő alapból. A középpálya még úgy ahogy elmegy, bár egy jó szélső még elférne Sós mellett, elöl viszont ismét tragikus a helyzet, a fiatalok mellett van egy Takács Tamás és egy Könyves Norbert. Ez így elég karcsú, mondanom sem kell. Ha most kellene a Power Rankingsban sorrendet felállítani a csapatok keretének erősségét figyelembe véve, akkor maximum a Balmazújvárost, és jóindulattal a Mezőkövesdet előznénk meg. És ez nem vicc, tényleg romokban van a keretünk.

19399043_1572077412805142_5031720378794731731_nLucas mémje sajnos hűen tükrözi a jelenlegi helyzetet…

A többi csapat közben szépen erősítget, a Felcsútot hagyjuk is, a Fradi, a Vidi, a Vasas egyaránt igazolt már, az Újpest is komoly igazolásokat jelentett be, de még a Haladás is képes volt erősíteni. Az a helyzet, hogy rég nincs már jó híre a csapatnak a magyar játékosok közt, régen azért tudtunk mindenkit megszerezni, mert a DVSC volt az egyetlen csapat Magyarországon, ahol ha nem is csúcsgázsit lehetett keresni, de ami a szerződésbe volt foglalva, azt fixen megkapták a játékosok. Mára, a jelenlegi viszonyok között már ez sem számítana kivételes dolognak, de mint tudjuk, ez az állapot már nem is áll fent a DVSC-nél. Eközben pedig különféle kínos sztorikat hallunk egykori játékosainktól, hogy a sérült és partvonalra került játékosokkal hogy bánnak, illetve mi magunk is látjuk, hogy a fiataljaink is milyen bánásmódban részesülnek (ha van a DVSC-DEAC-ban egykoron futballozó ismerősötök, nyugodtan kérdezzétek meg őket erről…). Szóval a lényeg, hogy a játékosok sem szívesen jönnek már ide, és ez is az egyik oka annak, hogy Osváthot például nem tudtuk megtartani, illetve hogy Tischler és Lencse kaliberű játékosok még csak szóba sem állnak velünk, és inkább mennek el NB II-es csapathoz. De nem baj, legalább a Nyíregyházáról kirúgott Tisza vélhetően visszatér.

Azért a sok negatívum közé vegyüljön egy kis pozitívum: végre a DVSC is igénybe vette a Nagyerdei Stadionban található SET Központot (Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központ). Amikor tavasszal részt vettünk a stadiontúrán, akkor volt lehetőségünk betekintést nyerni, hogy konkrétan mi zajlik ebben a központban, és azt kell mondani, hogy profi körülmények, illetve eszközök állnak rendelkezésre. A Diósgyőr már télen is itt járt, és több évre leszerződtek a SET-el, hogy minden felkészülést itt kezdenek, de ahogy megtudtuk, több sportág válogatott sportolói is rendszeresen igénybe veszik a Sportdiagnosztikai központ szolgáltatásait. Örömteli, hogy végre a DVSC is nyitott ebbe az irányba, hiszen éppen nekünk van a legkényelmesebb helyzetünk, mégsem használtuk ki eddig.

Egyébként a mai napon elkészült az OTP Bank Liga 2017-2018-as szezonjának sorsolása is, a július 15-én rajtoló bajnokságot a Mezőkövesd ellen kezdjük itthon. Alig egy hónap van tehát a rajtig, és rengeteg lyukas pozíciónk van még. Persze, lehet mondani, hogy van még idő, és nem is háborognánk, ha lenne egy erős, összeszokott mag, amit 1-2 minőségi játékossal kellene csak kiegészíteni. Csakhogy jelenleg az a helyzet, hogy összesen van 1-2 minőségi játékosunk, akik mellé kis túlzással egy komplett csapatot kéne építeni, igazolni. Mindezek alapján mi nagyon pesszimistán látjuk a jövőt, és óva intünk bárkit attól, hogy nagyon beleélje magát a lelkesedésbe: ilyen hozzáállással jövőre is csak a bennmaradás kiharcolása lehet a reális célunk.

Hogy azért ne legyen negatív kicsengése a cikknek, ez úton jeleznénk, hogy a szombati edzőmeccsről megpróbálunk valamilyen úton módon közvetíteni, terveink szerint a téli, Békéscsaba elleni meccshez hasonló élő streammel szeretnénk jelentkezni. Ezzel kapcsolatban még mindenképp tájékoztatunk majd benneteket.

 • öcsisajt

  A lényeg,hogy Tiszát visszahozzák Nyíregyről!!

 • Nemeztkeresed

  Az igazi nagy klubok az utolsó pillanatig nem teregetik ki a kártyáikat 😉

 • Jamen

  Azt hittem óva intetek mindenkit, hogy bérletet vegyen!

 • tiberius

  Szerintem nem csak ketten leszünk bérletesek juvefannal!!!
  Több optimizmust!!!

 • JuveFan1897

  Ezt mindenkinek szívügye eldönteni, de mi ilyenre soha nem fogunk buzdítani senkit.

 • DEBRECENIVSC

  Szinte biztos, hogy arra várnak, mi lesz Holman és Brkovic sorsa, Holman amilyen csapongó volt, nem bánnám ha menne, Völgyi már felépült az előző szezon végére, Ferenczihez képest erősítés. azt lássuk be, jobb oldalra Jovanovic,Bokros és NagyZ? maradt (de elvileg ide várható érkező), akik eddig elmentek azok közül Danilovics volt a kiemelkedő, Osváth meg volt pár jó meccse, meg jó pár nagyon gyenge, a többi akik távoztak, meg hát nem tudom, nagyobb volt a füst mint a láng, egyikért sem kár, ha Tisza jönne én nem bánnám. kevés olyan rúgótechnikával rendelkező ember van itthon mint ő.

  Miért épp Chuka, Mengolo távozását várja mindenki, inkább Sekulicét kellene, hiszen jó ha volt egy jó félideje vagy annyi se, Mengolo megkockáztatom az egyik legjobban gyorsuló játékos az nb1ben (a gyorsaság az más), ráadásul elvileg jobb lábas és többet játszott csatárt meg jobb oldali támadó kp-t mint balt, Chuka amikor játszott meg nem volt rossz, bár kapura nem volt veszélyes.

  Az hogy nem igazolunk (nagy) pénzért, azért meg ne legyen már újdonság, a kukázás meg időbe telik (a legtöbb kontraktus 06.30ig szól a többi meg kivár várhatóan, a menedzserek a legjobb lehetőséget akarják ügyfeleiknek érthető módon), de hátha egy Mihelicet vissza lehet csábítani (szabadon igazolható, a lett VIRSLIGA XD nem jött be neki), vkpba meg mind Hidi Patrik, mind kisPölő erősítés lenne, persze az első az lenne hogy egy megbízható kapust igazolunk, szal várunk várunk és lesz valahogy, ha meg nem vagyunk vonzóak akkor fejre is állhatnak a vezetőségnél, akkor sem ide jönnének, persze van az a pénz, de nálunk abból nem túl sok van.

  Jelenleg így állhatnánk fel:

  ____________________Szabados____________________
  Jovanovic______Szatmári_______Szilvási__________Völgyi
  Mengolo__________Filip________Tőzsér____________Sós
  _____________________Holman_____________________
  _____________________Könyves_____________________

  Nem néz ki rosszul, csak jobb oldali és bal oldali bekk kellene meg egy kapus, ha jön Hidi vagy Pölöskei akkor még jobban néznénk ki, ha Holman megy akkor meg Molnár Gábort hoznám el kövesdről.

 • gyberci

  Bizony nekünk ki kell tartani a csapat mellett! Minél nagyobb számban el kell mennünk a meccsekre. Bizony az önkormányzat is alaposan benne van a mélyrepülésbe. Egyre több szponzorképes vállalkozás van a városban. Ezeket az önkormányzatnak kellene megmozgatni.

 • Jamen

  Lemaradtál róla, de Molnár Gábor a Puskás Akadémiába igazolt!

 • Jamen

  Akkor mi a legnagyobb klub vagyunk, mert még utána sem fogjuk kiteregetni!

 • OnlyLoki

  Azért kicsit szánalmas, amikor a 33 éves Tisza lövőtechnikáját kell dicsérni (ezzel nem téged minősítelek hanem a szituációt).

 • DEBRECENIVSC

  Érdekes mert a popsifoci szerint már átigazolt, az nso szerint csak az “érkezhet” oldalon van, illetve a hivatalos gyakadémia oldalon nem jelentették be (ellentétben az 5 másik játékossal Heris,Balogh,Diallo,Osváth,Poór), hogy már ott van, szal egyelőre nem, nem igazolták le, bár ha leigazolják Molnárt, nem hiszem hogy leigazolják mellé Holmant is.

 • plcdfa

  Az hogy 6.30-án járnak le a szerződések nem kifogás, nyugodtan lehetne már tárgyalni azokkal a játékosokkal, sőt, be is jelenteni ha sikerült megegyezni, legfeljebb addig nem csatlakoznának a kerethez ha a jelenlegi klubjuk nagyon szőrszálhasogató. (Bosman-szabály.)

 • Madridista

  kiestünk.ezt tényként lehetne már most kozolni.

 • Madridista

  nyugi,cél a kiesés ::)

 • kelengyel

  Ezzel a kerettel óriási kiesési gondjaink nem lesznek.
  Balmazújváros kevés az MB 1-hez jelenleg ,de ha ez nem elég ott van még H.F. aki önmagában már biztosíték a kiesésre.
  Mezőkövesdről hiányozni fog Molnár,Diallo(Felcsut),Sós(Dvsc)+ 12 jatékosnak lejár a szerződésre. A maradék éppen tudja nyírni a gyepet meg vonalazni a pályát. De az első “rangadón” ez ki is derül 15-én.
  Persze nem ez lenne a cél…
  Aki elindul a bajnokságba annak….(Détári) 🙂

 • Hajrá srácok, remélem sikerül igazolnotok néhány minőségi játékost! Üdvözlet a másik vasutascsapattól (Haladás!)

 • Jamen

  Ez utóbbi miatt nem kell Holman nekik.

 • László Kiss

  Jézus Úristen! Te el is hiszed azokat a mondatokat amiket írsz? Vagy a klub elnökének fizetett szószólója vagy? Tényleg nem látod a fától az erdőt?

 • Szabó Béla

  Nagyon sok gondolat és kérdés fogalmazódik meg, amit már sokan és sokféle módon leírtak, de ez nagyon szomorú.
  Az előző szezon végén még optimisták voltatok, még mindig tart?
  Mert hogy semmi nem fog változni, az már egészen biztosnak tűnik.
  A játékoskeret meg olyan amilyen, de ha Holman mégsem megy el, azzal jól jár-e a klub ha marad? Mert szerintem innentől kezdve már egyik egyik félnek sem jó, hogy ő még ittvan, mert flegma, beleszarik, ha van kedve, akkor egészen jó, ha nem, akkor meg nettó emberhátrány.
  Kérdés, hogy Herczeg mennyire engedi majd, hogy Szima belepofázzon a szakmai munkába? (bár valószínűleg a kérdés csak költői 🙁 )

 • öcsisajt

  Az itt írogató drukkerek jobban aggódnak a csapatért mint akinek kötelessége lenne megerősíteni és olyan játékosokat igazolni akiket nem a keret feltöltésére szánnak. A városnak mindegy,hogy rajtunk röhög a fél világ. Vajon érdekli őket? Ide jutottunk már a rózsaszín köd is elszállt a vezetőség agyából ami a sikerek velejárója? Viszont a csipke Rózsika álom meg a Pató Pál szindróma az megmaradt!!

 • gyberci

  Sajnos az EU bírósága KÖTELEZI a kormányt a kaszinó koncessziós törvény megváltoztatására. Hát innen fúj a szél!

 • Tom Tom

  Innentől kezdve a város is és az elnök úr is eljátszotta a bizalmát! HITELTELENEK!!
  Ami nem megy azt el kell adni! Volt rá lehetőség nem is egy!!. Nem tették, mert előjött a harácsolás!! Megvan róluj a véleményem, akárcsak a többi sok-sok LOKI drukkernek!

 • Tom Tom

  A város sok -sok szavazatot veszthet jövőre ezen… Márha a szurkolóink azt akarják és szavaznak is(nem rájuk).

 • narrator

  Az online kaszinók szabályozása bukott el, az Onyxot és a Grandot nem érinti.

 • Jamen

  Szerintem nem ez alapján fognak szavazni.A fő szempont, hogy van e bármilyen hitelesebb alternatíva, és ha e szerint nézzük, akkor meg kell állapítani, hogy nincs.

 • öcsisajt

  A legtöbb ember aki szavazni megy nem igazán foglalkozik a lokival. Ráadásul nem teljesen a város a tulajdonos. Szima beleszarik,hogy ki kire szavaz ugyan úgy nem érdekli mint ahogy a DVSC sem.

 • Tom Tom

  Pedig odaverhetnénk nekik rendesen, ha mindenki benne lenne(csak egy ötlet volt)

 • öcsisajt

  Itt tartunk,hogy a DVSC. hu szenzációként közli,hogy visszatért Balogh Krisztián balhátvéd,Balmazújvárosból ahol összesen az NB-2 8 meccsen játszott?? Itt alapember kíván lenni? Ahogy elnézem a keretet nem is lehetetlen.Szégyen!!

 • DEBRECENIVSC

  Nagyon sok negatív érzelmű kommentelő van, ami egyfelől érthető, de túlzásokba nem kell esni.

  Az biztos, hogy idén sok minden kiderül, hiszen sok fiatal lesz bedobva a mély vízbe:
  Kiderül, hogy :
  – mennyire jó edző Bandi ‘bá, mert ennyi fiatal már régen volt a csapatban, de talán ezekért a fiatalokért többen tudnak lelkesedni majd, mint a lélektelen zsoldosokért.
  – mennyit ér a “díjnyertes” UP-unk egy viszonylag erős 5 csapat (Vidi,Fradi,Pafc,Vasas,Honvéd) mellett + olyan csapatok amelyek lehet meglepetést okoznak (Újpest,DVTK)
  -hogy kik azok a fiatalok, akik meghatározhatják az elkövetkezendő esztendők Loki arculatát.

  Az biztos, hogy egy jó edző egy gyengébb keretből akár többet is kihozhat, mint egy kontár egy jó keretből. Nekünk idén a Paks-Haladás-Balmazújváros-Mezőkövesd lesz az igazi ellenfelünk, szerintem nem lehetetlen vállalkozás, de remélem itthon jobban harapunk mint az előző idényekben, például az előzőben is azért estünk ki majdnem, mert itthon rémgyenge volt a csapat, hát mi volt az a 2:5 Honvéd vagy az 1:3 Paks elleni meccs??

  Elvileg jövőhét végére kialakul a keret, nem érkezik bekk, csak két kapus, meg egy csatár, illetve egy védő ha Brkovic távozik.

 • öcsisajt

  Megint a pénzéhség?? Holmannért 500 000 Eurót fizetne a Slovan de hogy-hogy nem Szima kevesli a pénzt. Akkor ha marad Holman vagy végig alibizi a szezont vagy bandi pár meccs után padoztatja. Na ez sokkal jobb üzlet. Közben meg Szécsi Márkot elvitte Puskás mi lemondtunk róla!!

 • JuveFan1897

  Tök mindegy mennyiért adjuk el Holmant, abból a pénzből a klub nem sokat látna viszont.

 • Róbert Mándi

  Sajnos így van!!! ;(

 • Róbert Mándi

  Magas,Gyors,saját nevelés,hiányposzt!Ez mind mellette szól…Annak idején Korhut is így kezdte s mi lett belőle!!
  Bizakodjunk!!!

 • öcsisajt

  Teljesen igazad van menne a nagy Szima zsebbe!!

 • öcsisajt

  A próféta szóljon belőled!!

 • Jamen

  Rossz számlára akartak utalni a szlovákok, ezért nem fogadta el a tulaj.

 • Róbert Mándi

  Hidd el, én is remélem ;)…..

 • Madridista

  olyan minőségű játékosok érkeznek akik a kutyának se kellenek,a fiatalok kiestek az nb3-ból,szép jövő:D

 • Madridista

  :DDDD

 • Madridista

  de jót nevettem:DDD

 • DEBRECENIVSC

  Nem értem, miért jó ilyen negatívan gondolkodni, te dolgod.

  DE
  1. nem tudom kik érkeznek, majd ha bejelentik és bemutatkozott akkor lehet értékelni, bár szerintem Kunsági nem a legjobb kapus, bár épp Verpecz ellentéte, sokszor kimozdul és sokszor lábbal hárít, ha ő lesz az 1. számú kapusunk akkor majd meglátjuk kategória, de addig felesleges sőt butaság ítélkezni.
  Sokan nevettek Radosevicen, hogy mit akarunk egy nb2es kapustól, aztán az egyik legjobb játékosunk lett, az előre kritikát megfogalmazók lapítanak mint kaki a fűben, mikor nem jön be a tipp, ha meg bejön, akkor ők ugye előre figyelmeztettek, nevetséges. Nad/Nagy ha ő jön, hát nem tudom, rutinos az tuti, de szerintem 2. számú kapus lesz, hogy amikor kell beugorjon illetve a tapasztalatait átadja a fiataloknak, ennyi.

  2.A fiatalok kiestek az nb3-ból, tény, de akik visszajöttek kölcsönből azoknak nem sok közük van hozzá, mivel nem ott játszottak, már aki játszott persze, ezt nem nehéz belátni.
  Valszeg valamilyen tollvonással megoldják, hogy a DEAC és DVSC-DEAC játékosokat cseréljen, ez nem lehet probléma, és elvileg a DEAC már feljuthat az nb2be, mivel nem a DVSC utánpótlásához tartozik, hanem az egyetem csapata, a DVSC-DEACot visszajuttatják az nb3ba és kész meg lesz megint a lépcsős rendszer nb3-nb2-nb1, persze könnyű mondani, de szerintem ez a terv.

 • Franzstadt1899
 • Róbert Mándi

  A 2. Pont szinte boritékolható.Nem hiába játszott a Deacban Zsombi,Bernáth Csabi,Madar hármas

 • JuveFan1897

  Ezt nehezen tudjuk elképzelni, hiszen “fiatalítás” meg magyar kapus igazolása van napirenden. De azért köszi az infót. 🙂

 • Franzstadt1899

  Pedig ez már tény, Jan Novota jön hozzátok, könnyek között búcsúzott a Rapidtól, ott bejelentették, csak még Debrecenben nem!

 • Jamen

  A szlovén csatártehetségről sem volt szó! Ő sem magyar……

 • Jamen

  A DEAC nem menne ebbe bele.Az egyetem vezetésére nem lehet nyomást gyakorolni!

 • Jamen

  Megnéztem és az osztrákok tényleg bejelentették a váltást és Novota már az Új szónak is nyilatkozott az ideigazolásáról.

 • Tylla

  Ha jól emlékszem, Nagy Sándor már volt nálunk próbajátékon évekkel ezelőtt, de nem igazoltak le.