Első meccsnek jó volt

Szombaton lejátszotta első felkészülési mérkőzését a DVSC a 2017-2018-as szezon felkészülési időszakában, ellenfelünk pedig a szlovákiai Zemplín Michalovce gárdája volt. A nagymihályi csapat hozzánk hasonlóan a nyolcadik helyen végzett a tizenkét csapatos szlovák bajnokság előző kiírásában. Röviden összegezzük, hogy mit is láthattunk.

dsc_0171_custom_

Először is kezdjük azzal, hogy két játékost teszteltünk, egyikük a már néhány napja beharangozott Nagy Sándor (vagy Oleksandr Nad), aki az előző szezonban kilenc meccsen védte a kieső Gyirmót kapuját. Ő az első félidőben kapott tegnap lehetőséget. Másikuk a húszéves szlovén támadó, Miha Vidmar. Róla annyit kell tudni, hogy tavaly 5 meccsen 158 percet játszott a szlovén bajnokság utolsó helyén záró (mindössze egyetlen győzelmet szerző) NK Radomlje csapatában. Távol álljon tőlünk, hogy valakit a pedigréje alapján minősítsünk, de azért ez nem hangzik túl biztatóan.

A meccsen egyébként mindkét félidőben vegyes csapattal álltunk fel, azaz nem volt olyan pillanata a találkozónak, amikor a jelenlegi garnitúrából összeállítható legerősebb kezdőnk lett volna a pályán. Ráadásul hiányzott Brkovics, Mengolo és Chuka. Vélhetően a szlovákok is két különböző csapatot küldtek pályára, és szemlátomást ellenkező módon meccselt a két a vezetőedző: nálunk inkább az első félidőben játszott az erősebb csapat, míg a vendégek inkább a második félidőre hozhatták be legjobbjaikat, ugyanis két teljesen ellentétes félidőt láttunk. Az első negyvenöt percben ugyanis szinte egykapuztunk, ellenfelünk egy NB III-as gárda játékerejét képviselő produkciót mutatott be, azaz én messzemenő következtetést nem vonnék le ebből a játékrészből. Mielőtt érkeznének a kritikák, ez nem azt jelenti, hogy ne ismerném el, hogy ebben a félidőben ténylegesen jól is játszottunk, de óva intenék mindenkit attól, hogy ez alapján máris azt a következtetést vonja le, hogy kész a keretünk.

Röviden a játékrész krónikái: Sós Bence nagyon élt a bal szélen, és mindjárt ki is használta első helyzetét, amit Takács Tamás kihagyott ziccere előzött meg. Majd nem sokkal később szépen cselezte be magát a büntetőterülete belülre, és kiharcolt egy tizenegyest, a szépséghibája a dolognak az, hogy Tőzsér flegmán a kapusba lőtte a labdát. Előnyünket pedig ismét Sós Bence növelte a 35. percben, amikor Jovanovics jobboldali beadását csúsztatta be a kapuba. Takács Tamás egyébként nagyon kilógott lefelé a csapatból, három ordító ziccert is elpuskázott, azért nagyon remélem, hogy nem rá fogjuk építeni jövőre a támadó játékunkat…

dsc_0122_custom_

A félidőben teljes sorcserét hajtottunk végre, a rutint ebben a félidőben Nagy Z., Mészáros, Sekulic, Holman és Könyves képviselte, őket egészítette ki néhány kölcsönből visszarendelt, illetve utánpótlásból felkerült játékosunk. Ez már egy sokkal unalmasabb játékrész volt, és inkább a vendégek domináltak, aminek eredményeképp többször is eljutottak a kapunkig, a 60. percben pedig szépítettek is, egy magpattanó lövésbe Kovács Péter szerencsétlenül ért bele, így a hálóban kötött ki a labda. Az utolsó húsz percre fordulva benne lógott a levegőben, hogy ki is egyenlítenek a szlovákok, de az időközben beálló Szabados védésének köszönhetően ez elmaradt. A meccs végül a 82. percben dőlt el, ekkor az utolsó tíz percre beszálló szlovén próbajátékos labdáját váltotta gólra Holman.

Összességében tehát hasznos meccs volt, mindenki kapott egy kis meccsterhelést, de ismét felhívnám a figyelmet arra, hogy ebből a meccsből ne vonjunk le messzemenő következtetést sem pozitív, sem negatív értelemben. Látszik, hogy vannak még hiányposztjaink, és látszik, hogy van ahol nem lesz gond. Ami számomra egyértelműen pozitív csalódás volt, az Sós Bence játéka, az ő megtartása a nyár eddigi egyetlen pozitívuma, szerintem ebben a csapatban ő húzóember lesz a következő szezonban.

DVSC – MFK Michalovce 3-1 (2-0)

DVSC 1. félidő: Nagy S. – Kuti, Kinyik, Szatmári, Barna – Filip – Jovanovic, Tőzsér, Bíró P., Sós – Takács T..
DVSC 2. félidő: Kovács P. (Szabados 70.) – Nagy Z., Szilvási, Mészáros, Balogh K. (Völgyi 70.) – Varga K., Csősz, Szekulics, Nagy K. (Djelmic 70.) – Holman – Könyves (Vidmar 80.)
Gól: 1-0 Sós (10.), 2-0 Sós (35.) 2-1 Danko (60.), 3-1 Holman (82.)


A mérkőzés összefoglalója

 • Madridista

  nagyon nagyon nagyon kevés lesz

 • Gaya

  Taki nem akarja ellőni a puskaport, tétmeccsekre tartogatja a gólokat hogy versenyben legyen a gólkirályi címért

 • gyberci

  Sós valóban nagyon jól játszott. Nem véletlen, hogy pintér el akarta vinni a Puskásba. Már az elmúlt idényben is jól játszott Mezőkövesden. Nekem tetszett Szatmári magabiztos játéka. Jól fogja pótolni Brkovicsot. Tőzsér 11-ese! Jó erősen meglőtte félmagasan és a pont arra vetődött kapust fejbe találta a labda úgy hogy percekig kellett ápolni. Én flegmának nem nevezném. Összességében frissnek ítéltem a csapatot, helyenként jó volt az összjáték, látszott a tudatosság (Herczeg András keze nyoma).

 • DEBRECENIVSC

  Nem tudom pontosan, melyik a legerősebb felállása ennek a csapatnak, de a Slovan Bratislava elleni meccsen 6 helyen ugyanazok a játékosok kezdtek, mondjuk sokat elmond róluk, hogy az egyik legdrágább játékosuk, egyben a csapatkapitányuk Nyíregyházáról érkezett majd egy éve.
  Az biztos, hogy nem kell és nem is szabad messze menő következtetéseket levonni, de ha kapnak 6-7 gólt, meg sem szólalhatnak.
  Sok jó teljesítmény volt, első félidőben Kuti,Kinyik,Bíró,Jova és Sós voltak a jobbak között, a 2, félidőben Varga Kevin játékát láttam jobbnak. Lehet fáradtság volt, de Holman rengeteg labdát puskázott el, de legalább lőtt egy gólt.
  Sekulicnak és Csősznek rengetegszer szólt Herczeg, hogy védekezzenek/helyezkedjenek jobban, aztán már csak Csősznek szólt, mintha feladta volna, hogy Sekulicnak magyarázzon, inkább előre ment mint védekezett, továbbra sem értem minek tartjuk.
  Nagy Z is jól védekezett, bár párszor elcsúszott és emiatt lemaradt, vagy volt hogy nem ért vissza, de a támadásoknál többnyire jól adogatott, talán nem ördögtől való gondolat vkp-t faragni belőle, magas, előre fele jól passzol, védekezésben 100x többre képes mint Sekulic, jobb bekknek nem érzem megfelelőnek, mert nem elég fürge.

 • Jamen

  Takács Tamást két dolog zavarta: az arcvédője és a labda…Viszont Szabados jó lesz!

 • Jamen

  Nagy Zoli annak idején a Honvédben jobb oldali középpályás volt és ott jól játszott.

 • Róbert Mándi

  Szekulicsot úgy ek zavarnám mint a sicc!!Egy nagy nulla!!Helyére Vadnait kellene visszacsábítani az MTKtól!Szabados egész jó lesz 😉 meg Sós!!Jól mentek a fiatalok 😉 Csak így tovább!

 • JuveFan1897

  “Jó erősen meglőtte félmagasan és a pont arra vetődött kapust fejbe találta a labda úgy hogy percekig kellett ápolni. Én flegmának nem nevezném.”

  Én meg úgy látom, hogy középmagasan, a kapu közepétől nem messze rúgta. Mindig elmondják, hogy hogy nem szabad rúgni a büntetőt: félmagasan. És hova nem szabad? A kapus keze mellé. Pontosan ez történt. Tehát szerintem flegmán lőtte, bár ha csúnyán akartam volna fogalmazni, azt is mondhattam volna, hogy szarul. 🙂

 • elvill miszki

  Nagy zoli tegnap????? Te melyik mérkőzést nézted???? A második félidőben katasztrófális volt a job oldali édekezés!!! Vagy nagyon középre húzódva, mélyen, vagy fennmaradt többször. Nagy üres terület volt a helyén, ezt nem lehetett nem észre venni. A támadásokat egyáltalán nem segíti, a hozzáállása látványosan nulla! Ö az, akit legelősször ki kellene rakni a csapatból! Nagy túlélő az ürge! Szép és nem szép éveket végigpadozott már a lokiban, a lehetőséget már sokszor megkapta, de élni nem tudott vele. El kell felejteni!

 • DEBRECENIVSC

  Hát tegnap (előtt) bizonyára rossz szemüveget vettél fel, az hogy nem szívlelsz valakit, az még nem jogosít fel hogy befeketítsd, nem vitatom voltak rossz meccsei, bár az előző szezonban nem emlékszem, hogy túl sok lehetőséget kapott volna, de én éppen azt említettem fentebb, hogy talán jobb lenne vkp-nak mint bekknek, mivel nem elég fürge.
  Visszatérve a tegnap előtti teljesítményére, visszanéztem nem akartam hülyeséget mondani, 1 nagy hibája volt és 2 kisebb, emellett 15x passzolt emberhez, 4x nem, 5x szerelt és 2 taktiai szabálytalansága volt. A támadásoknál igen is segített passzokkal és legalább 3x volt az, hogy jól futott be a védők mögé, csak vagy (2x) Holman vagy (1x) Könyves rosszul passzolt neki(elakadt).
  A védekezésnél a behúzódás, az azért van, mert eltolódik a védelem, ha nem húzódna be az lenne a látványos, hiszen üresen maradna egy terület a 16-os közvetlen előterében, ilyenkor vagy a vkpnak vagy jobb oldali kpnak kellene időben visszaérnie és segíteni a védekezést, az egyetlen gólt amit kaptunk is azért volt, mert sem NagyK, sem Sekulic (aki egy darabig követte majd elengedte a támadót) nem volt ott segíteni, más kérdés, hogy nem túl erős labda ment a kapura, védhető lett volna kapus szempontból.
  Ahogy Juve is írja ez a meccs egynek elment kategória, de nem gondolom, hogy ebből messze menő következtetéseket lehetne levonni.
  Egyébként Kondás visszatér szombaton, mint az ellenfél edzője, az egy fokkal erősebb ellenfél lesz, Kondás ugyanis nem szeret veszíteni.

 • elvill miszki

  Ez a játékos egy kutyaütő! Bizonyíthatott már eleget, de nem tette! Mit lehetne belőle faragni? Büfést, vagy mondjuk villanyszerelőt. Vk. -t semmi esetre sem! EMBER! EGY 32 ÉVES JÁTÉKOSRÓL BESZÉLÜNK!!!! Ez idáig még semmit nem bizonyított, lomha és a hozzáállása is botrányos! Az, hogy mennyi hibával játszik az egy másik dolog. (egyébként nagyon sok hibával) Lehet rossz szemüveget vettem fel, de a jobb oldali védekezésünk botrányosan gyengére sikeredett a 2. félidőben. Egy épkézláb csapat úgy megszórt volna azokról a nagy üres területekről, mint jég a határt! Nézegessed még egy kicsit a mérkőzést! Ja! Írtad, hogy volt több jó elfutása! Küld már be légyszi, hogy mire gondoltál! Ez a szakmai team jelenleg bujtatja ezeket a játékosokat. Lassan kezdődik a bajnokság, egy ilyen semmire nem való edzőmérkőzésen vagyunk túl, meg még lesz egy másik, nb2.- es csapat ellen. A bajnokin fog kiderülni majd, hogy mire is lesz jó ez a csapat? Majd akkor, amikor már nem lehet minőségi erősítést véghezvinni? Gyanítom igen! Tudni akarod az okát? Ha érdekel leírom egyszer. Ez a csapat csupa megélhetési figurából áll, beleértve az edzőket is! Hoznak még egy Tiszát hamarosan és meg is oldódik néhány évre a probléma….

 • öcsisajt

  Nem akarok beleszólni a meddő vitátokba de Nagy Zoli egek egyszer már elhajtották azt csak itt van,de minek. Egy semmirekellő aki tényleg csak töltelék a csapatban. nem tudom kinek a kije de borzalmasan gyenge és elveszi a helyet más elől. Remélem elhajtják mert egy kerékkötő.

 • öcsisajt

  Totál igazad van. Az a baj,hogy azt hiszi magáról hogy? Pedig dehogy ő is örök tehetség mint a többi Kondás bébi Spiccműller,Rezes meg a többiek.

 • öcsisajt

  Tőzsért a 11 pont közelébe sem szabad engedni Holmannal együtt. Mindkettő egy beképzelt flegma pöcs úgy rúgni 11 mint ők,nonszensz. Remélem Bandi talál valakit aki megérti középre nagy erővel vagy szélre félmagasan helyezve,vagy laposan valamelyik sarokba. Azt nem írom,hogy a jobb vagy bal felsőbe mert a mostani játékosok nagy részének ez megoldhatatlan feladat.

 • öcsisajt

  Lehet nem szeret de tudni azt nagyon tud.

 • alexsandro

  Djelmic az általatok adott citromdíjból limonádét fog csinálni

 • DEBRECENIVSC

  Nézegesd csak nyugodtan, én már visszanéztem, számszerűsítve eléd tálaltam a teljesítményét (akkorával nem számolhattam el), de te még mindig azon pampogsz milyen rossz játékos.
  “Nem bizonyított semmit”, azért ez sem igaz, egy mennyi is(?) 48 év után egy csapat veretlenül nyer egy bajnokságot és alapembere ennek a csapatnak, te ezt minek neveznéd (biztos kényszer, nem volt más)?
  EMBER hidd el ha tudsz olvasni és értelmezni, akkor felfogod amit írok, ha nem, hát nem, nem állítottam sose, hogy bekként mekkora sztár, épp ellenkezőleg azt mondtam, hogy szerintem NEM ALKALMAS RÁ, mert nem elég gyors (“lomha”, most komolyan elolvastad amit írtam vagy csak unalmadban, utálatból reflektálsz Nagy Zoli neve láttára?), vagy legalább is nem bírja végig azt amit ez a szerep megkövetelne (persze van az a szint). De nyilván Osváth fennragadásait nem vetted észre, mert elvakult vagy (Ferencziről már nem is írok), ha meg mégis, akkor beláthatod, hogy bekkek felfutása egy taktikai elem, talán! Hidd el nem védeni akarom Nagy Zolit, nem érdekem, úgysem ő fog kezdeni, csak nem bírom, hogy olyanokat állítasz, ami nem igaz, szimplán unszimpátiából, rosszabb esetben utálatból, esetleg gyűlöletből.
  Én nem vagyok foci szakmabeli ember, csak fociztam egy kicsit, amiről te beszélsz szerintem “elfutás” az labdával történik mifelénk, a “bemozgás” amiről én írtam, körülírva, az labda nélküli, nyugodtan nézdd vissza, de vegyél be előtte egy nyugtatót, mert megtörtént.
  Az “üres területes” dolgot is megpróbáltam elmagyarázni, ha nem világos kérdezz után nyugodtan egy szakmabeli embertől, hátha el tudja magyarázni (tőlem biztosan jobban), de lehet kiakadtál azon, hogy ezen a meccsen NEM nyújtott rossz teljesítményt, noha ez a meccs, mint említettem NEM MÉRVADÓ, sőt azt írtam jobb lett volna erősebb ellenféllel játszani.
  Az igazolások és a többi, hogy jönnek ide? Már ne haragudj olyan vagy mint egy szenilis öreg néni, belekezd valamibe, aztán mással folytatja, ami a témától távolabb esik. De igen, el bírom képzelni, miért nehéz számunkra igazolni minőségi igazolást, már korábban kifejtettem egy másik kommentbe.
  Sajnálom, hogy utálatból valaki ennyi energiát pazarol, meg most már magamat is utólag.
  Minden jót!

 • elvill miszki

  Húha! Te aztán megmondtad! A taktikai részéhez valóban nem értessz, ez kiderül! Ezt nem is vetem a szemedre. Valóban nem néztem végig ezt a mérkőzést, élőben elèg volt egyszer. Nagy zoli egy félidőnyi vergődésèt sem kezdtem elemezni, pont elég volt amit láttam tőle összességében! Azt, hogy én gyülölöm azt az embert, na ne is haragudj, de hatalmas túlzás! Se jót, sem pedig rosszat nem tett nekem! Egyszerűen a fociban való részvételét illettem általam megfogalmazott kritikával! Ennek semmi köze a gyűlölthez! Azt gondolod, hogy az amit más nem úgy lát mint te, az nem lehet valóság? Nem vagy te egy kicsit egoista? Bár szerinted az értő olvasás az én számomra nehéz, de megpróbálom összefoglalni azokat a gondolatokat, amiről írtam: az említett focista karrierjében már igencsak a “b” oldal forog. (Ezt esetleg nem értheted, bocsánat! Szóval ez annyit jelent, hogy már nem nevezhető kimondottan fiatal játékosnak! És akkor finom voltam…) Nem hinném, hogy egy állítólagosan alakuló csapatban pont belőle kellene mondjuk vk.-t faragni. Egyáltalán bármit is faragni. Ez a játékos már ilyen, ennyire volt képes. Persze meggyőzni sem akarlak, így maradj meg saját látásmódod szerint, és bizakodjál, hogy minden úgy lesz, ahogy azt te elgondolod! Ennyi neked is jár az életben! Az igazolások annyiban kötődnek ide, hogy van egy trend most a lokin, hogy helyi kötődésű játékosokra akarnak építeni. Valaki ezt kitalálta és évek óta ezen mesterkedik, hogy így legyen! De sajnos nincs meg egy olyan mag, akire lehetne építeni, csak olyan játékosok jönnek szóban, akik nem biztos, hogy megfelelőek! Sajnos az utóbbi idők történései nem tették “népszerűvé” a játékospiacon belül a klubbunkat, volt pár eset és szerencsétlen elszólás, ami szinte visszataszítóvá tette a csapatot bizonyos körökben. De ténleg nem akarok ebbe belemenni, mert…. Gondolj ezért szenilisnek, de különben gondolj amit akarsz!

 • DEBRECENIVSC

  Köszönöm, hogy mindig érdemben reagálsz a feltett kérdésekre, igazi vitapartner vagy, remélem többet nem válaszolsz egy kommentemre se, hidd el nem hiányzik, ha megsértettelek elnézést, de ez sok mindent elárul:
  “Azt gondolod, hogy az amit más nem úgy lát mint te, az nem lehet valóság?”
  Biztos ezt is elfelejtetted, de TE reagáltál nagy felháborodottan, hogy hogy lehet az, hogy Nagy Zoli nem játszott rosszul, sőt igazából te kerítettél ennek ekkora feneket, hiszen lehet meg sem hosszabbítják a játékos jún.30. lejáró szerződését, azt a 4 napot sem bírod kivárni ócsárolás nélkül, ez téged minősít. De héé, ha mégis marad, ígérd meg nem pártolsz át és nem fogsz a PAFC-nak szurkolni, hiányoznál.
  Még egyszer elnézést, nem akartalak megsérteni.
  Hidd el többet én nem reagálok rád!
  Minden jót!
  Továbbra is hajrá Loki, hajrá saját nevelések !!!

 • elvill miszki

  Megvan a zseniális csatár duo! Tisza-Takács ! Bizonyíthattak már itt is, majd nyíregyen! Nem sikerült nekik! Zseniális a szakmai munka! Jó igazolások, kitűnő felkészülés! Edző mérkőzések? Minek! Tudnak ezek az aranylábuak egymás között is játszani! Legalább így nem kell megszakadni ebben a nagy melegben!

 • Tom Tom

  :-)))))))))))))))) Kínomban röhögök de ült az iróniád!!!!