Továbbra is sok a nyitott kérdés

Megtartotta főpróbáját a DVSC a 2017-2018-as bajnoki kiírás kezdete előtt, méghozzá a román első osztályban szereplő Temesvár ellen, a Nagyerdei Stadionban. A szombat délután lejátszott találkozó nagyon sima végeredményt hozott, és hiába reménykedtünk abban, hogy ez a meccs majd sok kérdésünkre választ ad, csalódnunk kellett.

dt1

A csalódás alatt nem arra gondolok, hogy nem tetszett volna a játékunk, vagy fanyalognék az eredmény miatt (amiért pláne nincs min fanyalogni), csupán arra, hogy hiába vártuk, hogy e meccs alapján körvonalazódik majd a lehetséges kezdőcsapatunk az első tétmeccsre, ez bizony nem történt meg. Azt tudni kell, hogy a kora délutáni, Szeged elleni edzőmeccs az 55. percben félbeszakadt, és azon a meccsen is egy vegyesnek mondható gárda lépett pályára, akik közül néhányan azért vélhetően a kezdőben kapnak majd helyet tétmeccsen is. Így aztán a Temesvár ellen sem feltétlen a legerősebb kezdőnkkel futottunk ki. Rögtön az első csalódás az volt, hogy nem Novota védett, aki mint kiderült, megsérült a bemelegítés során (ettől féltünk). Így az első félidőben a fiatal Kovács, a másodikban meg az elvileg cserének igazolt Nagy védett. A védelmünk is meglehetősen keszekusza volt, hiszen jobbhátvéd poszton nem a frissen visszaigazolt Bényei, hanem Kuti, középen pedig nem a tavaly NB I-es meccsen már bizonyító Szatmári, hanem az NB II-ből visszatérő Kinyik kezdett. A balhátvéd ezúttal is Ferenczi volt, ami továbbra is óriási hiba. Középen hiányzott Filip, ez most is megmutatkozott a játékunkban, míg elölről továbbra is iszonyatosan hiányzik és jó csatár.

A találkozó első húsz perce egyébként nagyon élvezhető volt, folyamatosan nyomás alatt tartottuk a vendégeket, szinte 2-3 percenként kerültünk helyzetbe, az elején például Takács nem tudott ajtó-ablak helyzetben gólt szerezni, lövését a kapus a felső lécre tolta. Sós Bence nagyon élt a bal szélen, remek egyéni megoldásokat láttunk tőle, és benne megvan az, ami sok magyar játékosból hiányzik: fel meri vállalni az egy az egyeket, néha talán túlzásba is esik, de inkább lássuk ezt, mint hogy valaki meg sem próbálja. Teljesítményére a koronát egy remekbe szabott góllal tette fel, amikor ballal kapásból szépen lőtte ki a hosszút Kuti keresztlabdája után. Az első félidőben szembetűnő volt Takács szerencsétlenkedése, aki sem labdát kezelni, sem fejelni, sem lőni, sem passzolni nem tudott, nagyjából minden labdába érése után a fejünket fogtuk. A játékrész második fele nagyon unalmasra sikeredett, és többnyire mezőnyjáték folyt a pályán. Így aztán a szünetre 1-0-s előnnyel vonulhattunk.

dt2

Félidőben csak egyet cseréltünk, méghozzá azt is kapusposzton, Herczeg András ugyanis ezúttal már teljes meccsterhelést kívánt adni a játékosoknak (ezért volt úgymond fájó, hogy a másik edzőmeccs félbeszakadt, ahonnan egyébként fura módon néhány játékos átruccant a Nagyerdei Stadionba, és pályára is lépett). Ebben a játékrészben már a vendégek is eljutottak a kapunkig, és szembetűnő volt ezúttal is, hogy a bal oldalunk továbbra is rendkívül sebezhető, egyértelműen az a leggyengébb pontja a védelmünknek, ezt a temesváriak is hamar kiszúrták, így nagyjából minden akciót Ferenczi, majd később Völgyi oldalán vezettek. A győzelmet aztán néhány perc alatt bebiztosítottuk, előbb egy szép Tőzsér-Holman-Takács összjáték után utóbbi szép megoldással szerzett gólt sokadik helyzetéből, majd négy perccel később Kuti beadása után ő fejelt szintén a kapuba, így két góljával máris hőssé vált, és vélhetően feledtette is addigi rossz játékát. A hátralévő időben a vendégek kétszer is eltalálták a kapufát, a kegyelemdöfést pedig egy szöglet után Mengolo adta meg fejesgóljával.

A 4-0-s eredményt látva nem lehetne okunk a panaszra, csakhogy ezeken az edzőmeccseken nem igazán mérhettük fel a csapat valós erejét. A védelmünk szinte egyik találkozón sem volt kitéve komoly megpróbáltatásnak, talán sokat mondok, ha a kapusainknak 10-szer kellett összesen a négy meccsen komolyabb védést bemutatni, így aztán az sem feltétlen derült ki, hogy Nagy Sándor mennyire lesz erősítés (?). A csatársorunk hiányosságai viszont még ilyen ellenfelek ellen is látványosan kijöttek. Nincs még kész ez a csapat, kellene 2-3 minőségi játékos.


Egy rövid kis minivlog a mérkőzésről, benne a negyedik góllal

DVSC – Temesvári ACS Poli 4-0 (1-0)

Nagyerdei Stadion, 2000 néző. Vezette: Takács T.
DVSC: Kovács P. (Nagy S. 46.) – Kuti (Djelmic 80.), Kinyik, Mészáros (Szatmári 80.), Ferenczi – Jovanovic, Szekulics, Tőzsér, Sós (Völgyi 65.) – Holman (Kusnyír 80.), Takács T. (Mengolo 71.)

Gól: 1-0 Sós (9.), 2-0 Takács T. (59.), 3-0 Takács T. (64.), 4-0 Mengolo (83.)

Játékosok értékelése röviden:

Kovács Péter ügyes kapus, de fizikálisan nem érett még az NB I-re, reméljük nem kótyavetyéljük el őt. Kuti elfogadhatóan játszott, bár akadtak hibái, de két gólpasszt adott, így nem érheti szó a ház elejét. Hiányosságai majd komolyabb ellenfelek ellen jöhetnek ki, ahogy az tavaly is megtörtént, mikor bekerült a kezdőbe. Kinyik magabiztos volt, több fontos közbeavatkozása is akadt, kár, hogy ezek után általában rossz megoldás következett. A mai meccs alapján róla sem tudom eldönteni, hogy éles meccsen mennyire lenne jó. Mészároson egyre jobban látszik a kor, és rossz belegondolni, hogy még mindig a keret egyik legjobb védője ilyen állapotban is. Ferenczi… Ugyanazt láttuk tőle, ami miatt az egész tavalyi szezonban a hajunkat téptük: nem elég határozott, nem lép oda, könnyen elnyomják. Átjáróház volt az oldala. Jovanovics ezúttal a középpálya jobb oldalán játszott, és nem is volt rossz. Tőzsér ma egész jó volt, nem láttuk az alibizés nyomait, míg Szekulics tőle szokatlan módon egész elfogadható produkciót nyújtott. Sós Bence továbbra is a legnagyobb pozitívum, húzóember lesz. Holman az első félidőben ficánkolt, viszont most is sokszor sokáig cipelte a labdát, a második félidő felétől látványosan elment a kedve. Takács Tamás nagy talány: két gólt rúgott, ez a dolga egy csatárnak, így nem is lehetne belekötni a teljesítményébe, de amit előtte 60 percig csinált, azt borzalmas volt nézni.

A cserék közül Nagy Sándor hiányosságai kijöttek ma, még ha sok dolga nem is akadt: kirúgni nem tud, és a helyezkedése sem tökéletes. Völgyi az alatt a 25 perc alatt, amit játszott, bebizonyította, hogy semmi keresnivalója a DVSC-ben, egy motiválatlan, meccshiányos, gyenge játékos. Mengolo ezúttal a csatársorba szállt be, gyorsaságán kívül ma a fejelési tudományát csillogtatta meg a góljánál. Lehet, hogy használható játékosunk lesz. Kusnyír Erik játékára különösen kíváncsi voltam, ebben a tíz percben nem sok minden derült ki róla, reméljük, hogy tényleg olyan tehetséges, mint amilyennek mondják. Djelmics lőtt egy szép gólt, amit les miatt nem adtak meg, de egyébként nagyon körülményes, én vele nem számolnék, egyébként sem bír 25-30 percnél többet. Szatmári pedig beállt, de dolga nem nagyon akadt.

 • Madridista

  Enderson végig commentálta a meccset 😀

 • csibu

  Ööö ez alatt mit értesz? Enderson ott sem volt a meccsen! 😀

 • Enderson

  Ez számomra újdonság, mire gondolsz? :O

 • JuveFan1897

  Én tudom kire gondolt, a közvetítés alatt végig hallatszódott a sajtóból egy hang, ami kísértetiesen hasonlít Endersonéhoz, de ő Veress Miklós, egy debreceni újságíró. 🙂

 • csibu

  Az eredmény kapcsán óva intenék mindenkit a felfokozott örömtől. Gondolom még emlékszünk két évvel ezelőtt mit játszottunk egy másik román csapattal:
  http://lokiblog.eu/archives/2015/03/30/videos-osszefoglalo-dvsc-dinamo-bukarest/

 • Tylla

  Szerintem egész jól játszott a csapat. Időközönként igen kombinativak voltak a fiúk, például a harmadik gól előtt. Még az alibizők is hajtottak. Remélem szombaton megmarad ez a tűz a csapatban, hajrá Loki!!!

 • Lokiultra

  Pesszimizmus elég komoly méreteket öltött a játékosok értékelésénél. Fikázás

 • JuveFan1897

  Jól van Andriska, ülj le.

 • Lucas

  Nem gondoltál még saját blog alapítására? Ott te hoznád a szabályokat és neked kéne a trollokkal foglalkoznod. ^^

 • Tylla

  Csibu, Te milyen győzelemmel lennél elégedett? Kit kellene az utolsó edzőmeccsen elvernünk 4:0-ra,hogy azt mond, igen, a Loki kêsz a bajnokságra?

 • Tylla

  Szerintem Nagy nem védett rosszul, ennek ellenére negatív kritikát kapott.

 • G.B.B.

  Az túlzás, hogy fikázás lenne a cikk (Lokiultra), de valahogy én is úgy éreztem, hogy egy kissé sommás bizalmatlanság tükröződik benne.
  Valami olyasmi, hogy ide bizony külső sztárok kellenének. (nagy pénzért).
  Én láttam a meccset streamen, és az a véleményem, hogy ezek a srácok megcsillantottak valamit. Érezték, hogy most jobban reflektorfénybe kerültek, és ezt honorálták is.
  Na nem Barca-szinten, de a mi közelmúltbeli posvány színvonalunkhoz képest valami felüdítőt mutattak.
  Nem vagyok futball guru, de kifejezetten élveztem a játékot szemben a kiesés elleni vergődéssel. És egy szurkolónak ez a lényeg.
  Mintha a cikkíró is abba a sablonhibába esett volna, mint Pontes és Kondás, akik inkább eltakarították az útból a fiatalokat, mint motiválták volna.
  Egy fiatal focista letaposott önbizalommal még a felét sem fogja nyújtani annak, amire valójában képes lehetne. Még a futballtól is elmehet a kedve, vagy elmegy másik csapathoz.
  Hogy ez ne legyen, kell egy kis edzői bátorság, vagányság, ami úgy tűnik, Bandinál megvan. Amolyan apa-figura, akiért a tűzbe lehet menni egy fiatalnak.
  Én esélyt és további bizalmat adnék minél több fiatal játékosnak. Teher alatt nő a pálma.

 • JuveFan1897

  Szerintem labdába sem ért, mármint nem akadt védeni valója. Ettől függetlenül tartom, hogy nem helyezkedik jól, és a kirúgásaiból 5-ből 4 szar helyre ment.

 • JuveFan1897

  Ha az eredményből indulunk ki, akkor nem hogy kész van a Loki a bajnokságra, hanem egyenesen aranyérmes esélyekkel vágunk neki a szezonnak, hiszen az összes edzőmeccsünket megnyertük egyetlen kapott góllal. Ez alapján rendben vagyunk kapusposzton, jó a védelmünk is, és mivel 4 meccsen 15 gólt lőttünk, így a támadósor is klafa. Most hogy így mondod, igazad van. 🙂

 • JuveFan1897

  Én személy szerint nem sztárokat hiányolok, csak egy magyar szinten jó balhátvédet, belső védőt, és befejező csatárt. Ezen a három poszton nincs minőségi emberünk perpill.

 • Tylla

  Elfogadom, hogy nem láttad védeni, meg azt is, hogy szerinted nem tud kirúgni. Szerintem nem volt vele gond, de az is igaz, hogy kevés dolga akadt.

 • Jamen

  Emlékezzetek a tavalyi edzőmeccseink eredményeire és az ott mutatott játékunkra.Valami fejlődést látok és vannak tehetséges fiataljaink!

 • G.B.B.

  Oké, de tegyük minőségivé fiataljainkat! Azzal a minimális lehetőséggel, amit korábban kaptak, nyilván nem lesznek azok. Ez olyan, mintha azt várnánk, hogy zseninek szülessenek. Futball zseniket nem termelt nagy számban a világ sem. De lehetőség nélkül soha nem derült volna ki róluk sem, hogy zsenik. Kell a genetikai alap, de ez önmagában kevés. Most Bandi ezen dolgozik. Korábban is ő volt az, akinek a keze alatt a legtöbb fiatal beépült. Na meg még Beránek alatt. Nélküle Dzsudzsi sem lett volna az, ami lett. Létavértes szinten állna.

 • Tylla

  Statisztikailag tökéletes az összefoglalód. Csibu még nem válaszolt a kérdésemre.
  Lehet, hogy ekvivalensek vagytok, nem tudom, de te sem a kérdésre válaszoltál.

  Mikor lenne a szerkesztő bizottság elégedett, komolyan?

 • DEBRECENIVSC

  Csak 6:0ra vertük? 😀 Bódi,Varga,Bouadla,Mihelic,Sidibe,Korhut, ezek azért nevek voltak akkoriban, abban az évben 3. lettünk a bajnokság végén, hát most azért beérném kevesebbel is mondjuk 5. hely és egy kisebb kupamenetelés.
  Az edzőmeccseket mindig el van mondva nem szabad belőlük messze menő következtetéseket levonni, a lényege elsősorban a meccsterhelés, aztán egyfajta koncepciónak nem ártana visszaköszönnie a meccsen, aztán az önbizalomgyűjtés sem utolsó. Ebből lényegében minden összejött, kár, hogy nem láttunk ismétlődő felállást, mármint állandó kezdőt. Elsősorban kontrákra rendezkedünk be, illetve néha-néha letámadunk és labdaszerzéssel egy-két húzással akár a 16oson kívül is helyzetet kialakítani, például rengetegszer íveltünk fejre az ellenfél 16osának előteréből. Látszott hogy 4-1-4-1 esetleg 4-4-1-1et/4-5-1et fogunk játszani, illetve egy tudatos szögletvariációt is véltem felfedezni.
  Tudjátok én többnyire optimista vagyok, ez egy új csapat, régi-új edzői kar, új szituáció, adjunk nekik esélyt, hogy bebizonyítsák érdemes újra kilátogatni értük, a csapatunkért, ehhez minél több szurkoló kellene és még ha nem is jön a győzelem, szerintem ezekre a srácokra majd nem lehet rámondani, hogy albi.
  Jut eszembe, majd légyszi javítsátok ki azt a vitás 4est rossz/gyenge teljesítményre, mert ha gyenge napot fogott ki, de megpróbál mindent, vagy csak szimplán ennyit tud, akkor az ne legyen rosszabb mint egy alibiző, persze ez csak javaslat, de előző szezonban is sok vita volt belőle. Tehát 4 – gyenge teljesítmény 3 – alibi.
  Hajrá Loki !!!

 • csibu

  Az edzőpartnerek szintje kivétel nélkül a DVSC alatt volt, ezért nem merünk inni előre a medve bőrére. Ami elég és jó egy Cigánd meg Temesvár ellen, az elég lesz vajon a Mezőkövesd meg az Újpest ellen? Ha az NB I-es ellenfeleink ellen is megcsillantanak játékosaink valami igazán nagyszerűt, akkor örömtáncot fogunk járni és érkezik majd a pozitív értékelés! 🙂

 • csibu

  Az attól függ, milyen céljaink vannak a bajnokságban. Ha a kiesés elkerülése és egy nyögvenyelős 10. hely a cél, akkor elégedett vagyok a Temesvár elleni 4:0-lal. Ha ennél több a cél (hiszem hogy több), akkor jó lenne vagy a magyar, vagy a környező bajnokságok elsőosztályának középcsapataival, nem nb II-es meg nb III-as gárdákkal, éppen nem kieső román és szlovák csapatokkal meccsezni. Nem én miattam, én nem számítok, ugyanoylan szurkoló vagyok mint bárki más. Hanem a CSAPAT és a klub miatt. Egyébként is sokszor elhangzott már: az edzőmeccseken elsődlegesen NEM az eredmény a lényeges!

  A Bukarestet is 6:0-ra vertük két éve, mégis, mi lett a bajnokság végén és még abban az évben? Hova jutottunk? Sokkal többre tartom a februári Shaktar elleni 1:2-t, mint az összes nyári felkészülési meccsünket együttvéve.

  És akkor felelve az utolsó kérdésre: mikor lennénk elégedettek? Az én néhány pontom:

  1) Küzdjön, hajtson 90 percen át mindenki, aki pályára lép.
  2) A játékosaink jó teljesítményt mutassanak, fussanak, ütközzenek, tegyék meg, amit az edző elvár tőlük, ne alibizzenek. Alapvető hiányosságaik ne legyenek (lásd: kirúgás, vagy passzolás).
  3) A játékosok csapatként játsszanak. A bajnoki címeink többségében az emelt minket a bajnokság fölé, hogy csapatként voltunk jelen. Az összjáték nagyon fontos!
  4) Azok is kapjanak lehetőséget, akik hosszútávú megoldást jelentenek a klub számára. Inkább nézem, ahogy Szabados vagy Kovács mellényúl, mint azt, hogy Nagy ugrabugrál a kapu előtt (persze ha utóbbi jó teljesítményt nyújt folyamatosan, nem szóltam).
  5) A játékosaink inkább legyenek képesek a folyamatos jó játékra, mint egy-egy meccsen nyújtott kimagasló teljesítményre.
  6) Alázatot, koncentrációt és tüzet lássak azok szemében, akik kergetik majd a labdát.
  7) Legyen elég a kamuból, akár játékos, akár edző, akár a klub kommunikál. Ne hallgassák el a személyi változásokat, a sérülteket és ne fogják a rossz dolgokat külső körülményekre, hanem vállalják, ha valamiben felelősek.
  8) Fogalmazzanak meg egyértelmű célokat mind a bajnokság egészére, mind az apróbb szakaszokra nézve. Legyen átlátható, mit akar a Loki az NB I idei évétől és ezeket a célokat szép fokozatosan teljesítsék is, vagy értékeljék át.
  9) Küldjék el a semmirekellő vagy használhatatlan játékosokat. (pl. Völgyi, Chuka).
  10) Legyenek kemények, és mutassák meg, bárki is jön szembe, hogy velünk nem lehet szórakozni.

  Nagyjából ennyi, de lehet hozzátenni még. Röviden, tömören:
  TUDATOSSÁG
  ALÁZATOSSÁG
  ŐSZINTESÉG
  CSAPATMUNKA
  CÉLOK IRÁNT VALÓ ELKÖTELEZŐDÉS

 • narrator

  Nekem is te ugrottál be. Kissé furcsálltam a dolgot. 😀

 • elvill miszki

  Teljesen reális az, amit leírtatok! Semmiféle fikázásról nincs itt szó! Egyszerűen nem látni azt, hogy mire lehessen számítani jövőben. Most mindenki az egyendumát fújja a lokinál, “hogy a fiatalok is képesek olyan eredményre, mint…” Milyen eredményre????? Mit is akarunk bizonyítani??? Mióta tart, ez a bizonygatás??? Kik is akarnak bizonygatni??? Milyen érdekek állnak a háttérben??? Sok érdekes kérdés merül fel bennünk, de a klub képviselői folyamatosan kikerülik ezeket a kérdéseket! Igyekeztek olyan ellenfeleket hozni a felkészülési mérkőzésekre, akik kitűnő statisztának bizonyultak az elmúlt idő történéseihez! Pedig lehetett volna egy-két komolyabb ellenfél (már amennyire komoly), hiszen a kövesd, dvtk, b.újv., de akár a nyíregyháza is könnyen elérhető lehetett volna! A vezetők kínosan ügyeltek arra, hogy nehogy meg kelljen mutatni a csapat valódi erejét! Nyomják ezt a süket dumát a helyi kötődésről, illetve azt, hogy a szurkolók a játékosok kötődésére való tekintettel toleránsabbak lesznek a csapattal szemben! DE HONNAN A RÁKBÓL VESZIK EZT????? Debrecenben azokat a játékosokat szerették mindig is, akik a magas fokú alázat mellett EREDMÉNYESEK is voltak! Tök mindegy, hogy légiós vagy nem! (Ferenczit, Nagy Zolit most is szidják sokan, szidták Spiczmüllert, Rezest, Ludánszyt stb.) is, pedig ők debreceniek. Ez egy hatalmas tévedés a vezetőség részéről! Félő, hogy ennek katasztrofális vége lesz! Sokan egyetértettek szombaton azzal, hogy az első három mérkőzés vízválasztó lesz a csapat szempontjából! A szurkolók türelmetlensége teljes szempontból érthető, hiszen szinte mindenki látja, hogy megy a hülyítés a klub részéről! Persze én azzal egyáltalán nem értek egyet, hogy egy esetleges három meccses zakó után szét kellene kergetni a csapatot, de demonstrálni mindenféleképpen kell!!!! Nem maradhat annyiban a dolog!!! Vállalni kell mindenkinek a felelősséget!!! MINDENKINEK!!!! (Érted Bandi?)
  Más! Le a kalappal az elmúlt mérkőzések eredményeiért! Nézve a játékot, akár még azt is megkockáztatom, hogy a szegedi kivételével, mindegyik akár közönségszórakoztató is volt. Persze a román ellenfél passzivitása nem lehet mérvadó, (hiszen már a 40 perc körül, még a saját szögletüket sem akarták elvégezni) de bízunk abban, hogy harcos és támadó lokit fogunk látni. Sajnos új játékos csak a két kapusunk, a többiek már korábban bizonyíthattak, több kevesebb sikerrel. Herczeg úr nyilatkozata is érdekes, hiszen elmondta, hogy 3-4 meghatározó játékosra még szükség lehet. Szerintem ez a szám a kezdés előtt egy héttel magas! Továbbá az is aggasztó, hogy kétszer nem szerepelt ugyanaz a csapat együtt. Mindez arra utal, hogy még egyáltalán nincs kész a csapat és elképzelés sem nagyon van. Ez így nem megnyugtató! Ugyanakkor hiba volt nem játszani valami erősebb ellenféllel, még akkor is, ha sima zakó lett volna a vége! A fiatalnak mondott játékosok nem igazán voltak meggyőzőek, de igazából nagyobb kihívást sem kaptak!
  Nekem semmi bajom a lokális gondolkodással és a fiatalokkal, de azért ezt ésszel is lehetne csinálni! Most a vezetők mély vízbe dobják ezeket a játékosokat úszógumi nélkül! Nincs egy erős háttér, egy stabil, rutinos mag, aki ki tudná húzni a csapatot egy esetleges problémából! (a tisza- takács csatárduót nagyon aggasztónak tartom)
  DE REMÉLEM TÉVEDEK!!!!! VISSZAVONOK MINDENT, HA RÁM CÁFOL AZ ÉLET! AZ ANGOL MONDJA, HOGY A PUDING PRÓBÁJA AZ EVÉS! DE EZ MINDENKINEK SZÓL….

 • Gyusza

  Nem akarom én se bántani Ferenczit, de régóta játszik balhátvédet, ha egy kicsit megerőltette volna magát, biztos, hogy megtudott volna normálisan helyezkedni a védelemben, szerelni stb… Erre egy remek külföldi példa James Milner, jobb középpályásként kezdett, utána középső középpályás és egy ideje balhátvéd a Liverpoolnál, ha ő megtudta tanulni, Ferenczi is megtudná, és igen tudom, hogy van különbség Milner és Ferenczi tudása között és az angol meg a magyar bajnokság között is, de amit ott megtudnak csinálni nagyban azt itt is meglehetne kicsiben!

 • JuveFan1897

  Csibu már válaszolt, de akkor én annyit még hozzátennék, hogy nem az eredménnyel van a baj, sőt, engem soha nem érdekel a végeredmény az edzőmeccseken, sokkal fontosabb a mutatott játék. Az a baj, hogy olyan ellenfelekkel játszottunk most a felkészülés során, akik ellen például a védelmünk semmilyen terhelést nem kapott.

 • gyberci

  Egy jó edző (Herczeg András) középszerű emberekből is tud jó csapatot összehozni. Ez a csapat középszerű, átlagos emberekből áll. Kivételek: Sós, Tőzsér, Holman, Filip, ők kiemelkednek az átlagból. Kivétel még Völgyi, őt még szertárosnak sem tenném meg, mert otthon hagyná a gatyákat is. Nem közösségi ember! Ez a csapat igazán őszre fog összeállni.

 • joel

  En orulok h nem Enderson volt az mert kurva idegesito volt…

 • elvill miszki

  látom kigyomláltatok! Pedig ez is egy vélemény volt! Bántás és megbántás nélkül!

 • öcsisajt

  Ferenczi?? Egy magáról túl sokat képzelő aki sajnos nem igazán változott az elmúlt szezonba,Tényleg abban igazad van hogy fejlődhetett volna? De ő sosem fog fejlődni ! Remélem Bandi nem kockáztat és nem kezdőként számít rá: Lehet jobbszélsőként többet nyújtana de jelenleg Jovanovics jobb nála.

 • JuveFan1897

  Nem tudom mire célzol, mi egyetlen hozzászólást sem töröltünk.

 • csibu

  Így van, nem töröltünk kommentet. Különben a helyén ott lenne, hogy “Törölt komment amit a felhasználó eltávolított.” vagy
  “Törölt komment, amit az adminisztráot eltávolított.”

 • csibu

  Utánanéztem, a legutolsó kommented hozzánk ez volt, a Mihalovce elleni meccs összefoglalójánál:

  elvill miszki • 13 napja
  Megvan a zseniális csatár duo! Tisza-Takács ! Bizonyíthattak már itt is,
  majd nyíregyen! Nem sikerült nekik! Zseniális a szakmai munka! Jó
  igazolások, kitűnő felkészülés! Edző mérkőzések? Minek! Tudnak ezek az
  aranylábuak egymás között is játszani! Legalább így nem kell megszakadni ebben a nagy melegben!

 • elvill miszki

  Megnéztem, spam ként kezeli! Bocs srácok, nem tudom mi lehet a gond!

 • elvill miszki

  MEGPRÓBÁLOM ÚJRA
  Teljesen reális az, amit leírtatok! Semmiféle fikázásról nincs itt szó! Egyszerűen nem látni azt, hogy mire lehessen számítani jövőben. Most mindenki az egyendumát fújja a lokinál, “hogy a fiatalok is képesek olyan eredményre, mint…” Milyen eredményre????? Mit is akarunk bizonyítani??? Mióta tart, ez a bizonygatás??? Kik is akarnak bizonygatni??? Milyen érdekek állnak a háttérben??? Sok érdekes kérdés merül fel bennünk, de a klub képviselői folyamatosan kikerülik ezeket a kérdéseket! Igyekeztek olyan ellenfeleket hozni a felkészülési mérkőzésekre, akik kitűnő statisztának bizonyultak az elmúlt idő történéseihez! Pedig lehetett volna egy-két komolyabb ellenfél (már amennyire komoly), hiszen a kövesd, dvtk, b.újv., de akár a nyíregyháza is könnyen elérhető lehetett volna! A vezetők kínosan ügyeltek arra, hogy nehogy meg kelljen mutatni a csapat valódi erejét! Nyomják ezt a süket dumát a helyi kötődésről, illetve azt, hogy a szurkolók a játékosok kötődésére való tekintettel toleránsabbak lesznek a csapattal szemben! DE HONNAN A RÁKBÓL VESZIK EZT????? Debrecenben azokat a játékosokat szerették mindig is, akik a magas fokú alázat mellett EREDMÉNYESEK is voltak! Tök mindegy, hogy légiós vagy nem! (Ferenczit, Nagy Zolit most is szidják sokan, szidták Spiczmüllert, Rezest, Ludánszyt stb.) is, pedig ők debreceniek. Ez egy hatalmas tévedés a vezetőség részéről! Félő, hogy ennek katasztrofális vége lesz! Sokan egyetértettek szombaton azzal, hogy az első három mérkőzés vízválasztó lesz a csapat szempontjából! A szurkolók türelmetlensége teljes szempontból érthető, hiszen szinte mindenki látja, hogy megy a hülyítés a klub részéről! Persze én azzal egyáltalán nem értek egyet, hogy egy esetleges három meccses zakó után szét kellene kergetni a csapatot, de demonstrálni mindenféleképpen kell!!!! Nem maradhat annyiban a dolog!!! Vállalni kell mindenkinek a felelősséget!!! MINDENKINEK!!!! (Érted Bandi?)
  Más! Le a kalappal az elmúlt mérkőzések eredményeiért! Nézve a játékot, akár még azt is megkockáztatom, hogy a szegedi kivételével, mindegyik akár közönségszórakoztató is volt. Persze a román ellenfél passzivitása nem lehet mérvadó, (hiszen már a 40 perc körül, még a saját szögletüket sem akarták elvégezni) de bízunk abban, hogy harcos és támadó lokit fogunk látni. Sajnos új játékos csak a két kapusunk, a többiek már korábban bizonyíthattak, több kevesebb sikerrel. Herczeg úr nyilatkozata is érdekes, hiszen elmondta, hogy 3-4 meghatározó játékosra még szükség lehet. Szerintem ez a szám a kezdés előtt egy héttel magas! Továbbá az is aggasztó, hogy kétszer nem szerepelt ugyanaz a csapat együtt. Mindez arra utal, hogy még egyáltalán nincs kész a csapat és elképzelés sem nagyon van. Ez így nem megnyugtató! Ugyanakkor hiba volt nem játszani valami erősebb ellenféllel, még akkor is, ha sima zakó lett volna a vége! A fiatalnak mondott játékosok nem igazán voltak meggyőzőek, de igazából nagyobb kihívást sem kaptak!
  Nekem semmi bajom a lokális gondolkodással és a fiatalokkal, de azért ezt ésszel is lehetne csinálni! Most a vezetők mély vízbe dobják ezeket a játékosokat úszógumi nélkül! Nincs egy erős háttér, egy stabil, rutinos mag, aki ki tudná húzni a csapatot egy esetleges problémából! (a tisza- takács csatárduót nagyon aggasztónak tartom)
  DE REMÉLEM TÉVEDEK!!!!! VISSZAVONOK MINDENT, HA RÁM CÁFOL AZ ÉLET! AZ ANGOL MONDJA, HOGY A PUDING PRÓBÁJA AZ EVÉS! DE EZ MINDENKINEK SZÓL….

 • csibu

  Semmi gond, örülök, hogy kiderült. Valahogy próbáld meg bemásolni, kíváncsiak vagyunk a véleményedre.

 • csibu

  elvill miszki, nem látjuk továbbra sem, de az adminfelületen rábukkantam. ezt írtad?

  “MEGPRÓBÁLOM ÚJRA
  Teljesen reális az, amit leírtatok! Semmiféle fikázásról nincs itt szó! Egyszerűen nem látni azt, hogy mire lehessen számítani jövőben. Most mindenki az egyendumát fújja a lokinál, “hogy a fiatalok is képesek olyan eredményre, mint…” Milyen eredményre????? Mit is akarunk bizonyítani??? Mióta tart, ez a bizonygatás??? Kik is akarnak bizonygatni??? Milyen érdekek állnak a háttérben??? Sok érdekes kérdés merül fel bennünk, de a klub képviselői folyamatosan kikerülik ezeket a kérdéseket! Igyekeztek olyan ellenfeleket hozni a felkészülési mérkőzésekre, akik kitűnő statisztának bizonyultak az elmúlt idő történéseihez! Pedig lehetett volna egy-két komolyabb ellenfél (már amennyire komoly), hiszen a kövesd, dvtk, b.újv., de akár a nyíregyháza is könnyen elérhető lehetett volna! A vezetők kínosan ügyeltek arra, hogy nehogy meg kelljen mutatni a csapat valódi erejét! Nyomják ezt a süket dumát a helyi kötődésről, illetve azt, hogy a szurkolók a játékosok kötődésére való tekintettel toleránsabbak lesznek a csapattal szemben! DE HONNAN A RÁKBÓL VESZIK EZT????? Debrecenben azokat a játékosokat szerették mindig is, akik a magas fokú alázat mellett EREDMÉNYESEK is voltak! Tök mindegy, hogy légiós vagy nem! (Ferenczit, Nagy Zolit most is szidják sokan, szidták Spiczmüllert, Rezest, Ludánszyt stb.) is, pedig ők debreceniek. Ez egy hatalmas tévedés a vezetőség részéről! Félő, hogy ennek katasztrofális vége lesz! Sokan egyetértettek szombaton azzal, hogy az első három mérkőzés vízválasztó lesz a csapat szempontjából! A szurkolók türelmetlensége teljes szempontból érthető, hiszen szinte mindenki látja, hogy megy a hülyítés a klub részéről! Persze én azzal egyáltalán nem értek egyet, hogy egy esetleges három meccses zakó után szét kellene kergetni a csapatot, de demonstrálni mindenféleképpen kell!!!! Nem maradhat annyiban a dolog!!! Vállalni kell mindenkinek a felelősséget!!! MINDENKINEK!!!! (Érted Bandi?)
  Más! Le a kalappal az elmúlt mérkőzések eredményeiért! Nézve a játékot, akár még azt is megkockáztatom, hogy a szegedi kivételével, mindegyik akár közönségszórakoztató is volt. Persze a román ellenfél passzivitása nem lehet mérvadó, (hiszen már a 40 perc körül, még a saját szögletüket sem akarták elvégezni) de bízunk abban, hogy harcos és támadó lokit fogunk látni. Sajnos új játékos csak a két kapusunk, a többiek már korábban bizonyíthattak, több kevesebb sikerrel. Herczeg úr nyilatkozata is érdekes, hiszen elmondta, hogy 3-4 meghatározó játékosra még szükség lehet. Szerintem ez a szám a kezdés előtt egy héttel magas! Továbbá az is aggasztó, hogy kétszer nem szerepelt ugyanaz a csapat együtt. Mindez arra utal, hogy még egyáltalán nincs kész a csapat és elképzelés sem nagyon van. Ez így nem megnyugtató! Ugyanakkor hiba volt nem játszani valami erősebb ellenféllel, még akkor is, ha sima zakó lett volna a vége! A fiatalnak mondott játékosok nem igazán voltak meggyőzőek, de igazából nagyobb kihívást sem kaptak!
  Nekem semmi bajom a lokális gondolkodással és a fiatalokkal, de azért ezt ésszel is lehetne csinálni! Most a vezetők mély vízbe dobják ezeket a játékosokat úszógumi nélkül! Nincs egy erős háttér, egy stabil, rutinos mag, aki ki tudná húzni a csapatot egy esetleges problémából! (a tisza- takács csatárduót nagyon aggasztónak tartom)
  DE REMÉLEM TÉVEDEK!!!!! VISSZAVONOK MINDENT, HA RÁM CÁFOL AZ ÉLET! AZ ANGOL MONDJA, HOGY A PUDING PRÓBÁJA AZ EVÉS! DE EZ MINDENKINEK SZÓL….”

 • elvill miszki

  sziasztok! Igen, ez a véleményem! köszönöm!