5 ok, ami miatt elégedettek lennénk

Óhatatlanul is elért minket az a vád, hogy folyton csak kritizálunk, nekünk semmi nem jó, semmivel nem vagyunk elégedettek. Az elmúlt időszakban valóban nem sok minden okozott örömet, bár úgy érezzük, ezt a szurkolók többsége is hasonlóképp élte meg. Most viszont új bajnokság veszi kezdetét, így mi is végiggondoltuk, hogy mik azok a dolgok, amik után elégedettek lennénk, ami után pozitívabb, boldogabb szurkolók lennénk. Íme az adminok ötös listája!

thu

1. Elköteleződés – Lássuk a játékosokon és a klub minden alkalmazottján és tulajdonosán a maximális erőbedobást.

Lássuk, hogy maximálisan odateszi magát mindenki. Hogy a klubért élnek, hogy képesek tűzbe tenni érte a kezüket! Inkább lássunk 11 ilyen, gyengébb képességű labdarúgót a pályán, mint olyanokat, akik nem adnak bele mindent és egyéni érdekeik fontosabbak a klub érdekeinél. Ha azt látjuk, hogy mindenki megszakadt a pályán a sikerért, akkor el tudjuk viselni a vereséget is! A játékosaink magukhoz képest jó teljesítményt nyújtsanak, fussanak, ütközzenek, tegyék meg, amit az edző elvár tőlük, ne alibizzenek.

2.Csapatjáték – A foci csapatjáték, ezt szeretnénk látni is!

Legyen valami elképzelés a játékunkban, ne csak ad-hoc jelleggel futkorásszunk hogy majd lesz valami, látszódjon valami taktika. Az összjáték a játékosok, csapatrészek között megalapozza a jó eredményeket. A csapat érdekében olyanok játsszanak, akik a teljesítményükkel kiérdemlik a kezdő tagságot, csak azért, mert valaki saját nevelés, fiatal, vagy épp rutinos, ne játsszon, ha van helyette jobb. Ha valaki hétről-hétre gyengén szerepel, akkor merjék őt kivenni a kezdőből, és mást kipróbálni helyette.

3. Tudatosság – Legyenek világos rövid- és hosszútávú céljaink!

Egyénekre lebontva, a klub NB I-es csapatára vonatkozóan és az Akadémia csapatai számára is legyen egyértelmű, pontosan meghatározott, mi a cél, és hova tartunk, mit kell elérni. A döntések többsége hosszútávra szóljanak. Legyen átlátható, mit akar a Loki az NB I idei évétől és az azt követőktől, ezeket a célokat pontosan hogyan akarják elérni, ezeket a célokat pedig szép fokozatosan  teljesítsék is, vagy értékeljék át menet közben. A tudatosság jelenjen meg a játékospolitikában, új játékosok igazolásakor. Nem kérjük, hogy komoly neveket igazoljon a klub, megértjük, ha nem akarunk játékosokra költeni; de a célokkal összhangban szerezzünk olyan játékosokat a csapathoz, akik valóban erősítés jelentenek, vagy hiányposztokra érkeznek.

4. Őszinteség – Elég a sunyulásból!

Ez az a pont, ami leginkább tönkretette az elmúlt éveket. A lapítás, a másra mutogatás, a külső okok keresése, és a számtalan elhallgatott dolog. Ebből elegünk van. Ha valaki érkezik, vagy távozik; ha valaki megsérül vagy felépül; ha valami olyan történik, ami a klub egészére nézve lényeges, közöljék a szurkolókkal. Ugyanez igaz a célokra is. Könnyebben elfogadjuk, hogy a kiesés elkerülése a cél, ha kiáll a vezetőség és ezt közli. Nagy az igény arra, hogy őszinték legyenek velünk a játékosok, a klub vezetői és a stábtagok, bármi is történjen. Nem mindig sikerülhet mindig, minden jól, legyen arra képes bárki, aki a klub kötelékéhez tartozik, hogy beismeri, ha hibázott.

5. EZ DEBRECEN! – Mutassuk meg magunknak és az ideérkezőknek!

Debrecen egy különleges, fantasztikus hely. Debrecenbe félve érkeztek az ellenfelek. Mutassuk meg nekik együtt, hogy itt minden pontért foggal-körömmel küzdeni kell! Mutassuk meg, hogy Ez Debrecen! Minél több nézővel minél jobb meccseket szeretnénk látni, egy olyan környezetben (ideértve a stadiont, környékét és az egész várost), ahol minden arról szól, hogy EZ DEBRECEN! Adjon pozitív érzelmekre okot a csapat minden tagja, adja vissza a meccsvárás kellemes érzetét a klub. Évekkel ezelőtt természetes dolog volt meccsre járni, ma sokszor kínos kimondani, hogy igen, mi még szurkolunk a csapatnak. Az előző idény utolsó fordulóiban ismét visszatért valami abból, ami miatt a nézők szurkolókká válnak! Tegyen ezért klub és néző egyaránt!

Összefoglalva: elsősorban nem az eredmények, hanem a hozzáállás az, amely minket elégedetté tenne. Ha ismét jó érzéssel mehetnénk ki hétről hétre a stadionba, mert tudnánk, hogy a pályára lépők mindent megtesznek majd a DVSC-ért és ezt éreznénk a klub megnyilvánulásaiban is, akkor mi már elégedettebbek lennénk.

 

Az utolsó pontja felsorolásunknak, persze rajtunk is múlik. Mi is bérletvásárlásra és minél több meccs meglátogatására buzdítunk mindenkit, ez szurkolóként a mi kötelességünk, legalább ennyivel támogatni a csapatunkat. A tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is van nyugdíjas és családi bérlet, a 10 évnél fiatalabbak számára pedig továbbra is ingyenes a mérkőzéslátogatás. Legyünk ott minél többen a nyitó fordulóban is és szóljon a Hajrá Loki! Bízzunk benne, hogy látunk majd pozitív irányú változásokat a következő idényben!

Csibu

 • G.B.B.

  Azonosulok a leírtakkal.
  A “sunyulásról” jut eszembe, mi van a szlovén sráccal (Vidmar)? Ügyesnek tűnt. De néma csend van körülötte. Ha kell, közöljék. Ha nem kell, azt is. Ha még nincs döntés, azt is. Vagy lemaradtam valamiről és már nincs is Debrecenben?

 • LokiFan16

  Így van!!! Szombaton és utána is IRÁNY A STADION!! Megérdemlik az esélyt a srácok és meg is fogják hálálni!! Szükség van a támogatásra!

 • László Kiss

  Lehet hogy izomcsavarodása lett… 😀

 • Tom Tom

  ÁMEN! Egyetértek maximálisan!!!!

 • tiberius

  Nem, lehet vitatkozni a leírtakkal! Aztán mennyien gondolják ezt így az majd szezon közben derül ki.Remélem sokan leszünk már az első hazai meccsen is.Bizonyítsuk be : nem a pénz focizik!!! Mert sajnos a jelenlegi keret értéke igencsak alacsony. A transfer adataiban még ott szerepel Nagy Z,Brkovics,Chuka,Bokros…..

  Amiben nem lesz változás az a klub kommunikációja.Ez van sok -sok éve!!!
  Most az ankét után adtak valamit a megjelenteknek,miközben a bérletüket megújitóknak semmit sem.Talán egy jelképes valami:toll,hütőmágnes vagy bármi jól esett volna szerintem mindenkinek.Aki bérletet vett nem hiszem,hogy rá lenne szorúlva az ilyenre de a gesztus sokat számit!!!

 • gyberci

  Összességében egyetértek a leírtakkal. Egy javítanivalóm lenne: tulajdonos helyett, tulajdonosok kifejezést kellett volna írni az első pontban. Ugyanis van többségi tulajdonos és kisebbségi tulajdonos. Mindkettő legyen elkötelezett!

 • Jamen

  Tárgyalnak vele és a menedzserével.Egyenlőre a fizetésben nagy a differencia az elképzelésekben.

 • csibu

  “a klub MINDEN alkalmazottján és tulajdonosán” Ez szerepel a mondatban.

 • csibu

  Az első meccs után:
  – Nem láttam elköteleződést.
  – Nem láttam csapatjátékot.
  – Nem láttam tudatosságot.
  – Őszinteséget csak félig, Herczeg sajtótájékoztatóján, de a kezdőket látva, nagy a sunyulás.
  – Volt nagy szurkolás, régi időket idéző. Ez volt meg egyedül a felsorolásból.