7/3 – Hol változtatnánk?

Az új szezon első Heti Hármas podcast adásának egyik témája az volt, hogy milyen személyi cseréket hajtanánk végre a Haladás elleni bajnoki előtt. Ezen kívül szóba kerültek még a várható igazolások, illetve az, hogy az elnöknek van-e beleszólása a kezdőcsapat összeállításába.

73HD600

Az új idény első adásának vendégei CsibuJuveFan1897 és Enderson voltak.

Heti témáink:

 1. Beleszólt-e Szima Gábor a kezdő összeállításába, vagy saját döntése volt Herczegnek, hogy nem rakott be egy fiatalt sem?
 2. Hol változtatnál a kezdőn a Haladás ellen?
 3. Fogunk még igazolni augusztus végéig?

 • Jamen

  Szima mindenkinek megmondja, kik játszhanak és kik nem.

 • Layash

  Csibu, a “nem-e” kezdetű kérdés felvetésről próbálj gyorsan leszokni 🙂

  Kezdő lépésnek a hétvégi kezdő nem volt előzetesen vállalhatatlan, azért, abba is bele kellene gondolni, ha úgymond ok nélkül azonnal lecserélték volna a tavalyi csapat zömét, és úgy is vereség lett volna, akkor meg azért menne a háborgás.
  Most megmutatták, pontosabban inkább nem mutatták meg a pályára küldöttek, hogy mire képesek, ennek okán már lehetne drasztikusabban változtatni, bár én a keretet annyira gyengének találom, hogy úgy vélem, nagy mázli kell ahhoz, hogy rövid idő alatt megtalálják azokat a játékosokat, akik elfogadható teljesítményt tudnak nyújtani egy-egy poszton.
  Azt kellene szem előtt tartani, hogy nem a tudás, hanem a teljesítmény az, ami számít!
  A tudásukat nézve Tőzsér, és Holman kiemelkedik ebből a keretből, a teljesítményüket nézve meg lefelé lógnak ki, akaratgyenge, alibizők – rájuk nézzenek fel a fiatalok?
  Úgy sejtem, Danilovicsnak a Ferenczivel történt összetűzése miatt nem volt itt maradása – hiba volt, elvesztettünk, egy megbízható, jó kapust.
  Amit Nagy produkált szombaton az még Verpeczet is alul múlta, ha ilyenekre képes, akkor tényleg jobb, ha egy fiatalt állítanak a háló elé.
  Azt már a bajnokság kezdete előtt leírtam, hogy ebben a keretben én nem látok többet a 8-10 helynél, és igenis, ott vagyunk azok között a csapatok (Balmazújváros, Mezőkövesd, Haladás, Paks, Debrecen), amelyek a kiesés ellen fognak küzdeni.
  Legnagyobb probléma az lesz, hogy nincsenek küzdő típusú rutinos játékosaink (lásd Tőzsér, Holman hozzáállása a meccseken), talán csak Jovanovics maradt, de tavaly is furcsa módon csak a Danilovics, Brkovic, Jovanovic trió volt, akik képesek voltak küzdeni is a csapatért…
  A többiekre jellemző mentalitással mit lehet elérni?

 • Madridista

  köcsög Szima

 • elvill miszki

  ez a kezdő összeállítás csak fekáliában való turkálás! Nem szabadna leértékelni a lokit!

 • elvill miszki

  ajánlom mindenkinek a ferenczi interjút! https://www.dvsc.hu/ Itt járunk jelenleg! Ezt azért nehéz megemészteni! (megérdemelne egy nyakszorongatást megint ez a kis majom)

 • Madridista

  Szimát gyorsan el kellene innen takarítani,addig nem lesz rend

 • DEBRECENIVSC

  Ha beleszólt eddig akkor igen jól csinálta nem? 7 bajnoki cím stb … nem, nem gondolom, hogy beleszólt volna, de egyik pillanatban azzal van vádolva, hogy nem foglalkozik a csapattal egyáltalán, most meg hogy beleszólt/beleszól a felállásba is.
  Egyébként Coulibaly interjúból sok minden kiderül mennyire szól bele Szima, ugyanis Szima hívta vissza Coulibaly-t, de Kondás nem nagyon foglalkozott vele, nem játszatta …..
  A fiatalítást azt hol hallottátok (?), mert mindenkinek a fejében ez motoszkált a felkészülés idején, hogy ez következik, még nekem is, de visszanézve nem találtam olyan orgánumot, amelyben Herczeg kijelenti, hogy fiatalok (19-20 évestől fiatalabb) lesznek beépítve, illetve azt mondta, hogy hosszú távon ez az elsődleges cél, de most csak egy helyi kötődésű magot akartak kialakítani, amelyik nem a kiesés ellen küzd és tegyük fel, hogy ha jó helyen telelünk akkor be lehet lassan építgetni a fiatalokat(17-20 évesek).

  A kezdőn 4 helyen változtatnék, az pedig a kapus a belső védő meg a balbekk és Jova menne Filip helyére és Mengolo vagy Ferenczi pedig Jova helyére.
  Bár szerintem maradni fog a felállás, mondván 2x ugyanolyan rosszul játszani, nem lehet, ha igen irány a kispad.

 • Balazs

  Sokat beszéltetek arról, hogy Szima beleszól-e a kezdőcsapat összeállításában, de arról, hogy miért tenne így, végül nem nagyon esett szó. Tehát miért szól bele ha beleszól? Csak azért mert megteheti hiszen ő a többségi tulajdonos vagy valami más érdéke is fűzödik hozzá? (pl. ennek a játékosnak játszani kell, mert el akarjuk adni…, ehhez hasonló érvek a jelenlegi keretnél nem hiszem, hogy vannak. :))

 • Lokiultra

  Mi a baj vele?

 • Lokiultra

  Ezt nehéz elhinni, a Coulibaly ügy után amit fent leírt egy kommentelő, hogy Szima hívta. Ha Szima beleszólt volna, Coulibaly is játszott volna. Ettől függetlenül persze kell az a tulajdonos váltás

 • elvill miszki

  csak az a nem biztos, hogy a Coulibaly ügy úgy történt e, ahogy azt leírták!

 • elvill miszki

  Adamot egyáltalán nem szima erőltette! Sőt!

 • elvill miszki

  Szerinted? Gondold el, megbízol egy kőművest, hogy építse fel a házadat. Szól, hogy elkészült. Kimész és megnézed, csak az egyik oldal fala van felrakva a többi nem. Rákérdezel arra, hogy is van ez mester? Mire ő nemes egyszerűséggel közli veled, hogy ő az iskolában ezt gyakorolta és nem számított arra, hogy esetleg az életben lehet még több dala is a háznak! Különben is! A suliban semmi gond nem volt ezzel! (Ráadásul Ferenczi barátunk nem is tanuló már, hanem ekkora gyakorlattal a mesternek kellene lennie) Csak ennyi a baj!

 • narrator

  Máshol (is?) van olyan, hogy a tulajdonos beleszól az összeállításba, ha nem is direkt, de indirekt módon, és ezzel akár jót is tehet hosszabb távon, nevezetesen arra gondolok, hogy pl. az edzőtől elvárja a “fiatalszabály” betartását, az ebből várható MLSZ-dotációval ugyanis kalkulálnak a költségvetésben. Nálunk ez utóbbiról egyelőre nincs szó, mint láthattuk. Pedig ha idővel rutint szereznek a beépülő srácok, a klub hasznára válhatnak, nem egy közülük kapóssá is válhat a piacon, ha pedig ez késik, akkor addig is az adott egyesületet erősítik. Ezt láthattuk Kispesten vagy a Vasasnál (pl. Vida, Kleisz, Murka). Úgy tudom, hogy a Kispestnél Hemi kifejezetten elvárta Rossitól a fiatalok (pl. Gazdag, Koszta) szerepeltetését. Valószínűsítem, hogy a Hali sem véletlenül játszatott egy halom fiatalt (Polgár, Jancsó, Kiss, Tóth), lehet, hogy kényszerből is, de nem sült el rosszul.
  Akiket írtam, mind 96-99 közötti születésűek. Jelenleg a 97-ben és utána születettek esnek az ajánlás hatálya alá. Ebből kifolyólag azoknak a zöme már nem számít fiatalnak, akiket nálunk fiatalként akarnak “eladni” a szurkolók felé. Tehát az ajánlás értelmében nem fiatal pl. Barna, Kinyik, Szatmári, Szilvási, Sós, Bereczki. 22-24 éves játékosokról beszélünk. Köznapi értelemben persze még fiatalok, ha a csapat tudna rájuk alapozni, akkor hosszú évekre megoldanának bizonyos gondokat.

  De nálunk reménytelen lenne a valóban fiatalok, a 17-20 évesek ( pl. Kovács, Szabados, Csősz, Bíró, Kusnyír, Kóródi) mélyvízbe dobása? Annyival tehetségtelenebbek a Vasas, a Honvéd, a Haladás srácainál? Pedig a szerepeltetésükkel százmilliós nagyságrendű pénzhez lehetne jutni csak a dotációból, nem beszélve arról, hogy a jó teljesítményük eseten az értékük is hatalmasat ugrana. Vagy olyan jól állunk anyagilag, hogy ez nem szempont? Nem ezt kommunikálják.

  Ha viszont mind egy szálig tehetségtelenek és alkalmatlanok, akkor valami nagyon nem stimmel a DLA-nál.

 • öcsisajt

  A hétvégén biztos lesz változás 2 helyen középső védő és támadó poszton megkérték? Bandit,hogy változtatni kell neki!!! Ebbe az összeállításba mindegy ki szól bele ennyit tudnak vagy csak ennyit akarnak tudni ezek a játékosok?? azért a havi pár milláért!!

 • öcsisajt

  Hali! Mi a helyzet Vidmarral? Most is játszott gólt lőtt,leigazolják?

 • Jamen

  Tévedsz.Volt egy megállapodás kettőjük közt, amit Coulibaly nem tartott meg, ezért került partvonalra.Mindenre van magyarázat és semmi nem publikus…..

 • elvill miszki

  Danilovics- Osváth, Brkovic, Szilvási, Vadnai- Bódi, Varga J.,Filip, Bouadla,- Sós, Volas kezdőt küldeném pályára, de szólnék Pontes mesternek, hogy Kusnyír és Bíró mindenképpen kapjon lehetőséget a 2. félidőben.

 • gyberci

  Grosics – Buzánszky, Lantos, Bozsik – Lóránt, Zakariás – Czibor, Kocsis, Hidegkuti, Puskás, Tóth M. 🙂 🙂 🙂

 • elvill miszki

  Ez sem gyenge, de kicsit öreg és nem igazán helyi kötődesű! Bár az enyém sem kifejezetten lokális, de legalàbb fiatalabb, mint a múlt hétvégi szarkupac.

 • Tom Tom

  Az edzőmeccset nézve meg, hogy kikjátszottak a Hali ellen is a múltheti csapat játszik bassssssszus!!

 • Tylla

  Szerintem ők hulla fáradtak lennének a hétvégén. Bocs, ha morbid vagyok.

 • Madridista

  a jó helyen telelünk minket nem fenyeget:D

 • Kálmán Horváth

  Kb. úgy lesz mint az a Ventura gyerek. Jól játszik, aztán mégse kell!

 • elvill miszki

  Ajánlom a dvsc. hu- n Tisza interjúját! Ebből is látható, hogy baj van a lokinál! Ez a fószer még látott biztató jeleket a kövesd ellen!

 • elvill miszki

  Mit akarsz? Nem jó nemed Tisza Tibi? Ő debreceni, állítólag mi őt jobban szeretjük, mint holmi gyüttmenteket!

 • Jamen

  Az egyetlen esély, hogy Takács hosszabb távra kidőlt a sorból.

 • Jamen

  Tanu van rá, amint egy vendéglátó helyen a tulaj diktálta Pontesnek a szombati csapatot.Ez megjelent névvel az egyik Loki Facebook csoportban is.

 • DEBRECENIVSC

  … akkor “Ha beleszólt eddig akkor igen jól csinálta nem? 7 bajnoki cím stb”

 • DEBRECENIVSC

  Ez azért cinkes, mert ha prémium van, márpedig csak arról hallani, hogy azok késnek/késtek, akkor az nem azért jár a játékosoknak, hogy játszanak(?), mert ha nem is játszanak mire kapnának prémiumot …. Pontes meg majd az összes légióst játszatta, szal az az állítólagos beírás, tehát pletyka, arra engedne következtetni, hogy Szima saját magát vitte abba. hogy több mint fél milliárdot kidobjon az ablakon, kivéve Pontest mert őt meg a város akarta.
  De ha így is történt volna, de szerintem nem, akkor “Ha beleszólt eddig akkor igen jól csinálta nem? 7 bajnoki cím stb”, ezt továbbra is fenntartom, hogy nagy butaság, de ki tudja.

 • Jamen

  Amit senki nem tudhat, hogy ki hogy részesült a prémiumokból.Igen jól látod, ez a “taktika” 450 milliós veszteséghez vezetett tavaly.Szima tevékenységéből az utolsó három év a katasztrófa, ami A BATE elleni kiesés után indult el, illetve már ott előtte hibázott, mert ha akkor a zsebébe nyúl és hoz két három jó játékost, akkor ma nem itt tartanánk.Addig pozitív volt a megítélése.